I Vilhelmina lär vi oss mer om konsten att röka fisk och vi får också lära oss att göra smör på det lilla mejeriet i Siksjönäs.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
I programmet hör vi Martin Bergman från Bergmans Fisk och Vilt i Vilhelmina och Ida Oderstål från mejeriet Lapplandssmör i Siksjönäs. Vi får också veta mer om Inlandsbanan av Therese Fanqvist.
I Meny i sommar följer kocken Susanne Jonsson Inlandsbanan på jakt efter kulinariska skatter.
Susanne vill inspirera till det enkla i matlagningen med lokala råvaror.
- Man ska inte tjorva till det, som Susanne säger.
Här blandas traditionella råvaror med nya smaker. Det blir både svenska och samiska rätter.
Susanne följeslagare på resan är Gerhard Stenlund, en nyfiken matälskare.
Susanne Jonsson är kock med en fil mag i gastronomi. Hon har skrivit flera kokböcker och driver en välbesökt blogg. Susanne är född och uppvuxen i Gällivare och Porjus i Norrbotten, i en familj med samiska, svenska och amerikanska rötter.
Gerhard Stenlund är programledare och producent på Sveriges Radio Västerbotten. Han har sina rötter i Arvidsjaur i Norrbotten.