Susanne packar picknickkorgen. Det blir laxsallad med syrad lök och örtdressing. En termos svalkande Tinto de Verano och till efterrätt finns hemgjord hasselnötskräm.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
I Meny i sommar får vi följa med till Susanne Jonsson smultronställe, en liten grå stuga vid Nordmalingsfjärden.
Susanne vill inspirera till det enkla i matlagningen med lokala råvaror.
- Man ska inte tjorva till det, som Susanne säger.
Gerhard Stenlund kommer på besök till det lilla stugköket för att få ta del av Susannes kocktips och recept.
Vi kommer också att få träffa kemisten Roger Ahlgren från Kost- och måltidsvetenskapsprogrammet vid Umeå Universitet.
Susanne Jonsson är kock med en fil mag i gastronomi. Hon har skrivit flera kokböcker och driver en välbesökt blogg. Susanne är född och uppvuxen i Gällivare och Porjus i Norrbotten, i en familj med samiska, svenska och amerikanska rötter.
Gerhard Stenlund är programledare på Sveriges Radio Västerbotten och hörs också i Karlavagnen i P4.
Producent Karin Grönberg.