Vi kollar in säsongens nya kokböcker. Från vilda växter till egen glass, från odling till utekök.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Kocken och krögaren Emma Kolback och Menys Kalle Wannerskog och Tomas Tengby kollar in säsongens nya kokböcker.
Böcker som det pratas om:
- Äta vilda växter - handbok med recept, av Lisen Sundgren.
- Uteköket - tekniker, recept, odlingstips, av Mauritz Larsson Stormgaard.
- Skörda, lagra, laga, av Farbror Grön (Johannes Wätterbäck och Theres Lundén).
- Det gröna Asien - umamikärlek, ramenlycka och tofuns revansch, av Rain Lundström.
- Vegan på 5 ingredienser, av Siri Barje.
- Gelato - gör den goda italienska glassen hemma, av Hanna & Angelo Scarfò.
- Godare glass utan glassmaskin, av Camilla Hamid.
- Grönsaker A-Ö - recept och bruksanvisningar, av Paul Svensson.