Det är dags för en brittisk revansch i matvärlden. Det är tid att erkänna Storbritannien som ett matland, som en stor matkultur.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
– För det första: det är ett mångkulturellt samhälle, inte bara på senare år. Romarna, vikingarna, normanderna har varit där och lämnat spår.
– Traditionell brittisk mat är mycket fisk och skaldjur, och inälvsmat. Allt används.
– Det finns massor med små lokala producenter som gör fantastiska produkter.
– I Storbritannien finns de små butikerna kvar, slaktarna, fiskbutikerna.
Kristian Morén, Daniel Taube och Gareth Jones från Taylors & Jones, som gör brittiska korvar och har butik i Stockholm. Dessa tre har också skrivit kokboken Best of British, som stolt visar upp det brittiska matarvet.
Enligt dem är "Världens bästa rätt" brittisk.
– Det var matintresset i Storbritannien som fick mig att vilja göra matprogram i tv, berättar Menys programledare Tomas Tengby.
Och Menys Nina Frogneborn minns när hon jobbade på pub i London.