Hur handsmids en kniv? Följ med till verkstaden i veckans Meny. Vi besöker också knivsliparen som berättar hur knivar ska skötas. Därtill massor av tips och råd om knivar.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Adisa Copra och Joel Andersson smider egna knivar. Kom med till deras verkstäder.
Eibert Muhrén har slipat knivar i fyrtio år. Han visar hur det ska göras och berättar också hur vi bäst sköter och skärper våra knivar själva.
Meny gör ett program om knivar. Oumbärliga. Det mest grundläggande i köket.
Vad är det för skillnad på dem? Japansk, europeisk, keramisk? Fördelar och nackdelar? Varför ska de handdiskas? Hur bryner man? Vilka knivar är bra? Vad kostar en bra kniv? Vad är skillnaden på en för 400 och en för 4000?
Och en samvetsfråga: När lät du slipa dina knivar senast?