15 matböcker! Från nördigt till baskokbok, från asiatiskt till svenskt. Veganskt och kött. Och matiga reseböcker.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Kocken och krögaren Emma Kolback ansluter till Menys Kalle Wannerskog och Tomas Tengby och djupdyker i årets matlitteratur.
Emma kollar in:
Japanska bakverk från grunden. Speciellt och nördigt.
Erfaren kock och kokboksförfattare tar sig an det thailändska köket.
Tog sig till final i Sveriges mästerkock. Blandar thailändskt med svenskt.
Brittiska som numera bor i Sverige. Har tidigare gjort bok om fransk mat, nu tar hon sig an det svenska.
Köttkunskap och läckra tillbehör för de som vill äta mindre men bättre kött.
Kalle har plöjt matiga reseguider, för den verkliga resan, eller för fåtöljresor med en god kopp te:
Och Tomas kollar in årets trend. Som är samma som förra året: vegetariskt, grönt, veganskt.
Ett axplock av gröna böcker:
Som en matkasse med recept, fast utan matkasse.
Baskokbok för veganer, vegetarianer och de som vill äta mer grönt. 1700 recept. Och med personlighet.
Allt det välkända, men med köttet utbytt mot ersättningskött...
Lite av varje. Lakto-ovo. Lättast att ta till sig för fansen.
Erfaren kock med grundlig kokbok. Omfattande, bra recept, men lite opersonligt.