I dagens avsnitt gästar Anastasia Lundqvist, matkreatör och kokboksförfattare, och delar med sig av sina insikter om att äta syrade grönsaker. Anastasia framhäver att det är enkelt och nyttigt: det enda som behövs är tid och tålamod, så att grönsakerna kan mogna och utvecklas med hjälp av mjölksyrabakterier. Dessa bakterier sänker pH-nivån och tar död på skadliga bakterier, vilket gör att grönsakerna håller längre. I processen utvecklas också unika syrliga smaker och aromer.
Vi har också ett spännande erbjudande: delta i utlottningen av Anastasias bok om georgisk mat, "Blå berg, grön mat, orange vin". För att delta, gör följande tre saker:
Se till att svara senast i slutet av juli. Vinnaren kommer att utses i augusti.
För den som är intresserad av att gå djupare in på hälsorelaterade ämnen, erbjuder vi ett medlemskap i Hälsodetektiverna, en onlinegemenskap som hjälper dig att uppnå dina hälsomål. Som medlem får du tillgång till instruktionsfilmer, intervjuer, e-böcker och smakrika recept.
Mer från oss:
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.