Vi gästas av Heidi Holmlund, klinisk näringsfysiolog, som jobbade 17 år i Olympiatoppen och då bland annat nära Therese när hon slet med kosten. Hon jobbar nu med prestationsnäring för fotbollslaget Molde.
Vi pratar om hur maten vi äter påverkar fysiologin i kroppen, dvs hur vi får ut det mesta möjliga av kroppen via maten. "Carbo ger turbo". Men att det är viktigt att tänka på att det är stora skillnader i kostråd beroende på individen och omständigheterna. Hon pratar också om skillnaderna mellan tävlings- och träningssäsong, ska man göra ngn skillnad när det gäller maten? Svaret kanske överraskar dig!
Vi får besøk av Heidi Holmlund, klinisk ernæringsfysiolog, som jobbet 17 år i Olympiatoppen og da blant annet var tett på Therese da hun slet med kostholdet. Hun jobber nå med prestasjonsernæring for fotballaget Molde.
Vi snakker om hvordan maten vi spiser påvirker kroppens fysiologi, det vil si hvordan vi får mest mulig ut av kroppen gjennom maten. "Karbo gir turbo". Men at det er viktig å huske på at det er store forskjeller i kostholdsråd avhengig av individ og omstendigheter. Hun snakker også om forskjellene mellom konkurranse og treningssesong, bør du gjøre noen forskjell når det kommer til mat? Svaret kan overraske deg!