Vad gör egentligen en skolpsykolog? I det här avsnittet träffar vi Niklas Fröst, som har varit skolpsykolog i 25 år och som dessutom har gjort ett sjuårigt avstick inom neuropsykologin. Han berättar om skolpsykologens breda och varierande yrkesroll, där man får arbeta både på individ- och organisationsnivå.
Det är också ett av få psykologyrken där man verkligen får användning för hela bredden av psykologprogrammet – allt från utredningsarbete till gruppdynamik och organisationsutveckling. Det är även en roll där psykologen främst jobbar främjande och förebyggande, och inte enbart åtgärdande som i många andra yrkesroller. Niklas delar med sig av vad som gör rollen så spännande och hur hans erfarenhet inom neuropsykologi har påverkat hans arbete.
Vi pratar också om hans pågående doktorandprojekt, där han undersöker en teori bakom dynamisk testning – något han tagit med sig in i skolans värld från neuropsykologins fält. Men vad är egentligen skillnaden mellan traditionell testning och det som kallas second-generation testing? Och vad är det som lockar med en mer dynamisk testningsform?
Häng med och få en inblick i ännu en superspännande psykologroll!
Av föreningen Psykologstudent Sverige - https://www.psykologstudentsverige.org
Musik av: Panama Papers Music Department (Spotify)
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.