Vad är egentligen ett "bra" vin? Är ett bra vin alltid dyrt, komplext, lagrat och betygsatt med höga expertbetyg? Är man en vinsnobb om man vägrar dricka dåligt vin? Varför är det här med bra och dåligt vin så känsligt och varför bråkas det så mycket om det? Här försöker jag utreda olika perspektiv som påverkar idén om "bra" vin. Bland de faktorer som tas upp kan nämnas smaklökar, pris, socialt sammanhang, miljö, betyg, lagring och val av mat och tilltugg. Jag ger också ett par handfasta tips om hur man själv kan utveckla sin förmåga att känna igen ett bra vin utifrån sin egen smak! Med lite övning i de punkter som presenteras kommer man att kunna göra betydligt mer kvalificerade chansningar när man ska köpa och testa nya sorter och därmed undvika att slösa bort pengar på vin som man inte tycker om!
Get bonus content on Patreon
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.