I det här avsnittet får vi stifta bekantskap med sommelièren, vinskribenten och dryckesutbildaren Jeanette Wiberg Wingquist! Hennes karriär får de flesta att tappa hakan och det är fascinerande att höra henne berätta om sin imponerande resa i dryckesbranschen! Wiberg Wingquist berättar här bland annat om hur hon först utbildade sig till laboratorieassistent för att sedan via omvägar hamna på Pripps där hon ansvarade för ölprovningar. Så småningom utbildade hon sig till sommelière vid Restaurangakademien, jobbade på Systembolaget, höll dryckesutbildningar på Spendrups och ansvarade för ölprovningar på Akkurat. Hon startade också sitt eget företag, Malt & Druva, och kom även att bli en av de allra främsta provningsledarna inom lakrits- och vinprovningar. Hon är en av de främsta experterna inom öl, sprit och vin och har skrivit för
Apéritif,
Vin & Bar och
Allt om mat. Idag är hon skribent på
Vinsider och delar där med sig av sina bästa tips. Hör henne själv berätta om sin otroliga resa i ett avsnitt med högt tempo och mycket skratt!
Get bonus content on Patreon
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.