Andra och sista delen av intervjun med vinfolkbildaren och det levande vinuppslagsverket Anders Melldén där vi fokuserar på hans böcker
Winesplaining – värt att veta om vin och
Winesplaining – prova, lagra, njut av vin. Ett avsnitt packat med mycket intressanta samtal kring bland annat vinbetyg, Robert Parker och betygsnationalism. Vidare tar vi upp de stora och för podden återkommande ämnena terroir och biodynamiskt vin. Vad är terroir och vilka är de olika åsikterna kring fenomenet? Finns det något korrekt eller inkorrekt sätt att definiera begreppet? Och vad är egentligen biodynamiskt vin och vilka typer av certifieringar finns det? En annan viktig fråga som vi diskuterar är förpackningar, hållbarhet och miljöaspekten av vin. Hur kan vinindustrin förbättras ur hållbarhetssynpunkt och hur ser framtiden för hållbara vinförpackningar ut? Vi pratar även om hur jäst, fat och sulfiter påverkar vinets doft och smak. Slutligen passar vi också på att testa ett superintressant vin framställt på druvan Timorasso!
Get bonus content on Patreon
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.