I detta avsnitt pratar vi om ett missöde för Robban och Jeanette med verkstadsbesök och hotellövernattning som följd.
Husbilsskolan tar upp ämnet solpaneler på våra husbilar. Hur funkar det och hur många är bra att ha?
Vi pratar om förvaring i denna begränsade sommarstuga vi kallar husbil och i husbilsnyheter tar vi upp dom kommande digitala körkorten.
Restips: Stenkällegårdens camping inte långt från Tivedens nationalpark
https://www.stenkallegarden.se/camping
Kommaframmat: Anjovissnurror & Paj
Anjovissnurror:
Ta en färdig rulle smördeg och rör ihop:
5 msk tomatpure
1 liten gul lök
1 eller en halv burk anjovisburk (125 gram)
2 dl riven lagrad ost.
Salt och peppar efter smak.
Sedan när man rört ihop blandningen så bred på smördegen rulla ihop den och skär i ca 1-1-5 cm bitar ungefär som man bakar bullar.
Paj:
Med en färdig rulle pajdeg.
Det finns ju inga begränsningar här,
Fredagstacopaj är ju en klassiker
(ta med färdig köttfärs - eller laga på plats) eller om man föredrar en ost och skinkpaj eller varför inte göra ett kylskåpsrens på grönsaker och göra en grönsakspaj med äggstanning till det man grillat istället för potatis eller vad man normalt gör.
Mitt tips är att använda lökpulver och vitlökspulver istället för riktig lök för det luktar inte lika mycket när man steker och är helt ok tycker vi. 🙂
Kommaframöl: Carlsberg Alcohol Free. Nr 1985 på Systembolaget
Kommaframvin: Lynx Chardonnay vitt vin Nr 50207 på Systembolaget
Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA podkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila:
[email protected]