Siri lär oss vad en mirepoix är och har fortfarande svårt att sätta igång spisen. Kristoffer jazzar runt, är tillförordnad potatischef och hjälper till efter bästa förmåga.
För att laga fransk böngryta med tryffelmos behöver du:
3 gula lökar
5 mellanstora morötter
1/4 rotselleri
3+2 msk rapsolja
3 stjälkar selleri
1 hel vitlök
1 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
1 grönsaksbuljongtärning
2 burkar skalade tomater à 400 g
2 burkar eller tetror vita bönor
1 dl panko
Salt och peppar
1 kg mjölig potatis
150 g smör
2 dl mjölk
2 tsk tryffelolja
1 kruka timjan
1 kruka dragon
1 citron
Följ oss på instagram: @tack.fm
Tack för maten görs av Siri Barje, Karl Birgersson, Saga Markkula och Kristoffer Triumf och distribueras av Acast. För förfrågningar om samarbeten: [email protected]
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.