Idag åker vi till Italien och lagar kanske den vackraste, roligaste och godaste rätten i poddens historia. Siri plockar fram pastamaskinen så att Kristoffer får testa att göra hemmagjord pasta för första gången, han blir väldigt stolt. Och tröskeln till hemmagjord pasta? Den visar sig vara lägre än man trott.
För 4 pers:
3 dl tipo mjöl
3 ägg
100-150 g smör
1 kruka salvia
Salt och parmesan till servering
Och såhär gör du:
1.Lägg upp mjölet på en ren arbetsbänk och gör ett hål i mitten.
2.Knäck ned äggen i hålet och vispa försiktigt ihop dem med en gaffel och skyffla hela tiden med lite mjöl samtidigt som du vispar äggen.
3.När mjölet och äggen är någorlunda ihopmixade kan du börja knåda!
4.Knåda i ca 6-7 min tills du har en homogen, gul lätt elastisk deg.
5.Kör på tjockaste delen på en pastamaskin och tunna långsamt ut den.
6.Gör spagetti.
7.Bryn smör och ha i salvia på slutet, ev fritera den för maximalt krisp.
8.Koka pastan i välsaltat vatten kort kanske 3 min.
9.Bland smed smör, salvia och lite salt, riv över parmesan!
Följ oss på instagram: @tack.fm
Tack för maten görs av Siri Barje, Karl Birgersson, Kristoffer Triumf och distribueras av Acast. För förfrågningar om samarbeten: [email protected]
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.