Kristoffer kommer med två starka avslöjanden: Sitt bästa trick med sparris samt vilken demonproducent som har gjort Tack för maten-vinjetten! Siri har läst gamla kokböcker och bestämt sig för att reclaima räkcocktailen, den klassiska förrätten från 70-talet. Otroligt.
För 4 pers:
1 kg frysta räkor med skal
1/2 gurka
4 rädisor
4 cocktailtomater
1 huvud hjärtsallad
12 gröna sparrisar
Gräslök
Sås:
4 msk creme fraiche
4 majonnäs
1,5 tsk japansk soja
1/2 tsk tomatpuré
Saften från en 1/2 citron samt lite zest
1 riven vitlöksklyfta
Salt och peppar
Såhär gör du:
1. Tina räkorna och skala dem.
2. Blanda alla i ingredienser till såsen och låt stå.
3. Koka sparrisen i ca 1-2 min. Kyl dem i KALLT vatten.
4. Dela sparrisen i trevliga bitar.
5. Kvarta rädisor och tomater. Hacka gräslöken.
6. Dela salladen. Skär gurkan i trevliga bitar.
7. Lägg sås i botten på ett glas eller skål.
8. Fyll på med alla grönsaker.
9.Lägg en näve räkor som en hög i varje skål. Toppa med gräslök och svartpeppar.
Följ oss på instagram: @tack.fm
Tack för maten görs av Siri Barje, Karl Birgersson, Kristoffer Triumf och distribueras av Acast. För förfrågningar om samarbeten: [email protected]
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.