Siri känner sig lite trött och lämnar över rodret, typ. Kristoffer ställer frågor, lagar mat och agerar matstylist.
Det blir råraka. Otroligt gott, kul och enkelt.
För 4 pers:
4 stora potatisar
2 stora morötter
2 dl frysta lingon
1-2 msk strösocker
200 g ostronskivling
1-2 tsk ljus soja
1 liten rödlök
Smör och olja till stekning
Salt
Och såhär gör du:
1.Riv potatisen och lägg i en bunke, ställ åt sidan.
2.Blanda lingon med socker och låt stå i rumstemperatur.
3.Riv morot grovt. Skär löken i tunna klyftor.
4.Riv svampen i bitar och stek i olja tills fin färg, häll på sojan och låt koka in.
5.Ha i löken och stek tills glansig.
6.Värm en stekpanna med smör och olja, lägg i en näve riven potatis, platta ut den och stek den gyllene på båda sidorna. Upprepa med all potatis.
7.Servera rårakorna med lingon, svamp och riven morot.
Följ oss på instagram: @tack.fm
Tack för maten görs av Siri Barje, Karl Birgersson, Kristoffer Triumf och distribueras av Acast. För förfrågningar om samarbeten: [email protected]
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.