Kvinnor känner sig inte lika trygga som män på offentliga platser. Kan teknik bidra till att öka tryggheten och ge fler tillgång till olika miljöer? I det här avsnittet utforskar Diana och Anders hur tekniken kan bidra till att öka tryggheten och skapa tillgänglighet för alla i olika miljöer. Vi granskar världen av fysiska och virtuella sensorer, står inför etiska dilemman och diskuterar gränsen för övervakningssamhällets roll för att säkerställa den trygghet vi alla strävar efter.
Vi får ta del av insikter från experter inom en rad områden. Medverkar gör:
Annika Granath, Polis
Fredrik Gustavsson, professor vid Linköpings universitet
Joakim Falkäng, projektledare för "Testarena Trygghetsskapande Teknologier" vid Linköping Science Park
Programledare
Din guide genom denna tekniska djungel är programledaren Diana Saleh, en forskare från FOI och RISE som för närvarande doktorerar vid KTH, tillsammans med den mindre teknikinvigde Anders Hofvergård. Podden spelas in i Linköpings självkörande elektriska bussar som trafikerar Linköpings universitet.
Hur lyssnar jag?
Så var kan du lyssna på detta spännande avsnitt? Enkelt, där du vanligtvis hittar dina favoritpoddar eller på Spotify. Du kan också lyssna direkt här på sidan.
Upptäck framtiden med Linköping Science Park! Det här är TechRide 🚀🎙️
Dyk in i en fascinerande värld av tekniska framsteg och samhällsutveckling med vår nya podcastserie. Linköping Science Park tar dig med på en resa till framtiden och tillbaka. Sätt dig bekvämt i en självkörande buss och följ med oss mot framtiden.
Varje avsnitt tar dig genom olika teknikområden, tex cybersäkerhet, IoT, AI och bildanalys. Få en begriplig introduktion till tekniken och förstå hur den påverkar både samhället och dig. Möt våra nyfikna programledare och experter inom olika områden i varje avsnitt. Totalt kommer det att vara 6 avsnitt i den här säsongen.