132 avsnitt • Längd: 0 min • Månadsvis
Välkomna till den första svenska podden om James Bond.
24 filmer!
50+ böcker!
Oändligt med samtalsämnen…
The podcast Tid för Podd – första svenska podden om James Bond is created by Emil Grönholm, Emanuel Magnusson, Otto Nilsson, Rickard Stråhle, Anton Louthander. The podcast and the artwork on this page are embedded on this page using the public podcast feed (RSS).
Det är tid för oss att vinka adjö till alla er, underbara lyssnare när vi nu släpper vårt 130:e och sista avsnitt! Vi ser tillbaka på våra knappa sex år med podden och svarar en sista gång på era frågor, vilket otroligt nog var både många till antalet och varierande till innehållet. Tack till er alla som har följt oss på vägen, men allt gott har ett slut, och därför har det nu tillslut blivit tid för sista avsnittet och hejdå!
I vårt 129:e, och näst sista, avsnitt blickar vi mot framtiden! Vi funderar kring nästa Bondskådis och vilka kandidater som finns, vilken riktning EON tar, och vad vi kan förvänta oss av nästa Bondfilm. När kan den komma till stånd, och hur kommer producenterna hantera No Time to Die och dess eftermäle? Det har blivit tid för Bondseriens framtid!
Vi återvänder till No Time to Die i vårt 128:e avsnitt och tar vid i London där vi slutade senast, innan vi rundar av den långa recensionen med att diskutera filmens kontroversiella slut. På vägen har vi mycket att diskutera: OHMSS-referenser, giftträdgårdar och inte minst barn. Dessutom försöker vi sätta betyg på filmen och Otto levererar en grundlig genomgång av Zimmers soundtrack. Det här blivit tid för Dou Dou och död!
Äntligen är vi framme vid vårt 127:e avsnitt och det som varit vårt mål under cirka fem års tid: att recensera en ny Bondfilm! I det första av två avsnitt pratar vi om filmens snåriga produktion, eventuella kopplingar till Flemings verk samt börjar diskutera och reda ut filmens första halva. Det har blivit hög tid för DNA och Delectados!
Hör våra första förvirrade tankar och intryck efter premiären! Vi satte oss ned tillsammans, ca 12 timmar efter filmens slut, och grävde bland våra känslor. Vad har vi bevittnat egentligen? Går det ens att förstå denna speciella Bondfilm efter en visning? Det har blivit tid för första intryck!
Dagen är kommen! Väntan är över och det är bara timmar kvar till premiären av No Time to Die! Vi samlar upp våra sista tankar och förväntningar innan vi går in i biosalongen. En sista uppladdningspodd för att fördriva de sista timmarna i väntan på den nya Bondfilmen. Det har äntligen blivit tid för premiärkväll och nerver!
Kanske är det dags för er lyssnare att, precis som vi, se Spectre innan onsdagens premiär av No Time to Die? Slå er då ner i soffan tillsammans med oss och vårt 124:e avsnitt i hörlurarna! Hur upplever vi att åter se filmen tillsammans? Går åsikterna lika vitt isär som under vårt recensionsavsnitt? Vad från Spectre tror vi kommer att spinnas vidare på i Craigs sista rulle som står för dörren? Det och mycket mer nu när det har blivit tid för DVD-kommentering och kung Bleke!
I vårt 123:e avsnitt går vi för sista gången (förhoppningsvis) in i en upptakt till No Time to Die. Biljetterna är köpta, trailrarna är släppta och hypen är på väg uppåt. Vi tar tempen på peppen och går igenom alla Bondnyheter från de senaste veckorna, däribland den nya dokumentären Being James Bond. Dessutom får vi en otrolig fakta ifrån Emanuel. Det har blivit tid för biljettsläpp och ännu en upptakt!
Emil och Rickard bjuder in lyssnarna till Goldeneye och ett avsnitt om skaparen, den mytologiske Ian Fleming. Från hans ungdoms dagar med ett gryende litteraturintresse och halsbrytande skidåkning till ett vuxenliv präglat av rastlöshet och en curlande mor. Varför började han skriva och varför flydde han till Jamaica varje år? Dessutom fantasier med tyska kortspelande soldater och galna idéer om periskop i underjorden, samt några ord om de senaste veckornas händelser kring No Time to Die. Det har blivit tid för Ian Fleming och dåligt självförtroende!
I det första avsnittet för höstsäsongen tar vi åter klivet in i Flemings bibliotek och undersöker hyllan med hans 14 originalböcker. För första gången tar vi ett helhetsperspektiv på Flemings sätt att skriva, på utvecklingen av serien och Bonds resa från Royale-les-Eaux till Savannah-la-Mar! Äntligen får vi veta vad Otto tycker om både Flemings förkärlek för slumpen som för rapp text. Dessutom nya fräscha topplistor! Det är avsnitt 121 och det har blivit tid för 14 böcker och Otto har läst boken!
Sista dagen på vårterminen avslutar vi med friluftsdag och det 120:e avsnittet tar sitt avstamp i pågående fotbolls-EM och kommande sommar-OS. Vi försöker reda och rota i Bonds alla kopplingar till sport och idrott av allehanda slag. Det mesta, sommar som vinter, får plats: golf, sumobrottning, skidåkning, fäktning, tennis och mycket mer! Varför har skidåkning blivit synonymt med Bond? Hur sportig var egentligen Ian Fleming? Vilka sporter borde Bond syssla med själv? Dessutom berättar Emil hur många OS-medaljer Bondserien har! Det var blivit tid för trikå och klara, färdiga, gå!
I vårt 119:e avsnitt tar Emil och Emanuel tidsmaskinen tillbaka till 1960-talet i ett försök att ta ett helhetsgrepp på det guldkantade årtiondet. Det blir särskilt fokus på Goldfinger och varför den filmen är så pass populär bland den allmänna biopubliken. Dessutom avhandlas Jeff Bezos och 39-åriga män. Det har blivit tid för Man Talk och Jeff Kyssar!
Otto och Rickard följer upp och avslutar förra veckans påbörjade John Barry-genomgång. I vårt 118:e avsnitt blir det jazziga bitar, musikaliska äventyr och spännande tongångar. Dessutom massor av hackbräden, moog-synthar och vibrafoner. Det har blivit tid för råttkungens återkomst!
I vårt 117:e avsnitt går Otto och Rickard återigen på en musikalisk soloräd, denna gång på ett spinoffartat vis. Under två avsnitt försöker vi så gått det går ta ett helhetsgrepp på John Barry och hans karriär utanför Bond. Vi pratar om vår relation till honom och hans musik, levererar personliga favoriter och går igenom hans olika stilar och eror. Dessutom massvis av musikexempel med allt från Afrika till Amerika. Det har blivit tid för kofösare och kinesisk huvudled!
I vårt 116:e avsnitt följer vi upp förra veckans tema och synar hur väl vår irländske Bond tog sig an sin föregångares smoking. Varför står Brosnan så lågt i rang just nu? Dras hans prestation ner av de mediokra filmerna han råkade få? Dessutom går vi igenom hans övriga filmer, fyllda med huvudlösa kroppar, dramatiska överspel och spänstiga musikalnummer! Det har blivit tid för Brosnan och ”sharp as a knife”!
I vårt walesiska 150:e (sic?) avsnitt drar vi blickarna mot den kanske minst namnkunnige av våra kära Bondskådespelare, Timothy Dalton. Varför är han bortglömd hos allmänheten? Varför är han en Bond som växer med åren? Dessutom tar vi tempen på hans övriga filmkatalog med shakespearianska dofter, utomplanetära Mongo-äventyr och högtravande igelkottar. Det har blivit tid för Dalton och Pricklepants!
I detta 114:e avsnitt har vi för första gången inget att prata om, men det hindrar oss inte! Superproducenten Anton ersätter Rickard och vi bjuder bland annat på en väldigt speciell lyssnarfråga, Hitchcock-stämningen som infinner sig i Mannen med den gyllene pistolen och ett par roliga lekar. Det har helt enkelt blivit tid för påskbollen och off topic!
I vårt 113:e avsnitt återgår vi till biblioteket och dammar av en gammal goding i Bondlitteraturen, Colonel Sun. Den första efterträdaren till Flemings verk och kanske fortfarande den mest populära av alla s.k. fortsättningsromaner. Är den verkligen värd epitetet? Hur tar sig Kingsley Amis an vår älskade karaktär? Klarar han av att ge Grekland samma kärlek som Fleming gav Turkiet? Hur står sig skurken, Överste Sun, gentemot Flemings fantastiska skurkgalleri? Dessutom: grillspett, sadism, bittra gubbar och störiga turister. Det har blivit tid för greker och huvudvärk!
I detta struliga 112:e avsnitt omfamnar vi kaoset bakom kulisserna i vår kära Bondserie. Vi inleder med att reda ut viktiga rättsliga begrepp för att sen gå vidare till vad som har gått fel genom åren och varför. Dessutom pratar vi om pysande Stingers, (nästan) påkörda regissörer och mycket mer när det har blivit tid för strul och tältande manusförfattare!
I vårt väldesignade 111:e avsnitt gör vi en djupdykning i scenografins härliga värld. Vi pratar om vad som karakteriserar typiska Bondkulisser, vilken roll scenografin har haft i serien samt skillnaden mellan de olika scenografernas arbete. Dessutom bjuder Rickard på en rejäl faktautmaning och Otto reder ut begreppen kring männen med snarlika namn. Det har blivit tid för kulisser och F*ck The Empire!
I vårt 110:e avsnitt återgår Otto och Rickard till musikens underbara värld och lyssnar, trallar och nynnar sig igenom Bondtemats outgrundliga vägar. Från skitigt original i Dr. No till steril Spectre-version, via plonkiga basar, funkiga gitarrer, brötigt brass och oväntade orgasmer. Dessutom levereras varsina oväntade topp 3 som kröns med den bästa varianten som outro! Det har blivit tid för bebop och surfgitarr!
Varning! Tid för podd dyker upp igen med en elfte säsong, som startar med en spinoff längre bort från Bond än någonsin! I och med att Sveriges största filmserie fick ett tillskott i julas får även vi guldfeber av svarta diamanter, generalplaner och IKEA-kupper. Det blir en genomgång av den tio filmer långa serien där vi reser från Polen till Kungliga Operan, möter både shejken av Abradan och Greve Romanoff; men hur kommer Kristina Wayborn in i det hela? Se upp, det har blivit tid för lysande planer och försvunna finnar!
Vårt 108:e avsnitt blir avrundningen på årets märkliga podd- och Bondår, där vi försöker reda ut vad som skett under året och vad vi kan förvänta oss av 2021. Traditionsenligt bjuder Emil på ett quiz, Emanuel på en Qnivig faktautmaning och massa annat jul- och Bondgodis. Det har blivit tid för värdelöst år och öppna sår!
I vårt 107:e avsnitt slänger vi åter ett gyllene getöga på Pierce Brosnans första film och försöker ta ner den på jorden. Varför är Goldenye så populär, vad är det vi inte förstår? Varför har den så många fans och varför är de mer högljudda än andra Bondfans? Vi försöker plocka isär filmen och ge en annan bild av en film utan självförtroende med överskattad skurk och en konstig stämning. Det har blivit tid för sekter och dubbla antiklimax!
I detta 106:e avsnitt går vi tillbaka i tiden igen och får kollektiv diamantfeber. Vårt uppdrag är att försöka ge återupprättelse till en av de mer utskällda filmerna i vår kära filmserie. Vi pratar om de färgstarka karaktärerna, den lysande dialogen, den mardrömsliknande stämningen och hur den här filmen egentligen är en viss regissörs våta dröm! Det har blivit tid för diamanter under lupp!
I vårt 105:e avsnitt tar Otto och Rickard vid där de senast slutade och ger sig i kast med David Arnolds musik till Casino Royale och Quantum of Solace. Denna gång blir det dock mindre technoparty, men desto mer heavy metal. Har Arnold mognat och äntligen hittat sitt definitiva Bondsound, eller är det mest crash-boom-bang och avsaknad av Bondtemat? Det, och mycket mer, när det blivit tid för Arnold hittar hem!
Efter gårdagens sorgliga besked blir vårt extrainsatta 104:e avsnitt en hyllning till Sir Sean Connery och hans gärning för filmvärlden i allmänhet och Bondserien i synnerhet. Vi minns tillbaka på våra första möten med honom och hur han format vårt fanskap av Bond. Tack för allt Sean, vila i frid!
I vårt 103:e avsnitt går Otto och Rickard ut och dansar med David Arnold. De tar sig an kompositörens tre första soundtrack och undersöker hur utvecklingen sett ut från Tomorrow Never Dies traditionellt bondiga inledning till Die Another Days technofyllda avslutning. På vägen stöter de på både Ricky Martin, moldaviska Eurovision-vykort och tydliga Barry-homager. Det har blivit tid för Arnold på klubb!
I detta 102:a avsnitt får vi återigen reagera och diskutera kring en film som aldrig tycks nå vita duken. Vi spekulerar kring vad detta innebär för Bondseriens framtid, MGM och Universals bristfälliga kommunikation samt även vad vi konkret tycker om allt nytt i PR-väg som hann komma. Det har därmed blivit inte tid för en ny Bondfilm!
I detta spänstiga 101:a avsnitt går Emil och Emanuel på djupet på Casino Royale och vad som gör att den filmen faktiskt fungerar så bra. Bland annat tas filmen upp som exempel på hur en bra adaption av en bok ska vara samt hur viktig Bonds karaktärsutveckling är. Dessutom diskuteras uppblåsta manusförfattare, män i stråhatt och Rickard drar vinnaren i vår tävling! Det har blivit Tid för Haggis och en liten film om kortspel!
Tid för podd fyller 100 och det firar vi med ett fullspäckat avsnitt där vi bland annat bjuder på ett quiz från Otto, en namnkunnig faktautmaning från Emanuel, gästspel från vår underbara klippare Anton och självklart: en TÄVLING. Som grädde på moset har vi också klippt ihop det som vi tycker varit bäst, roligast, konstigast och mest intressant från de föregående 99 avsnitten. Det har blivit Tid för 100!
I det sista avsnittet innan podden tar sommaruppehåll summerar vi den märkliga Bondvåren och dyker ner i Batman! Hur lika är egentligen Batman och Bond och finns det något gemensamt som kan förklara fascinationen för karaktärerna? Till vår hjälp har vi Batmanexperten Marcus som reder ut begreppen. Dessutom blir det ett besök i Shirley Basseys oväntade arkiv och Emanuel levererar en bomb från Filippinerna. Det och mycket mer när det har blivit tid för Batman vs Bond!
I vårt 98:e avsnitt kliver vi in i Flemings värld och går på djupet av hans fascinerande japanska värld. En deprimerad James Bond, en ”batshit crazy” Blofeld, en Irma Bunt som är för ful för att leva och mycket annat surrealistiskt och bisarrt! Vad stämmer egentligen om Flemings porträtt av Japan? Hur ser vi på denna skeptiska, lite otrevliga karaktäriseringen av Bond? Det har blivit tid för japanska slott och sten, sax, påse!
I vårt 97:e avsnitt återvänder Otto och Rickard till sin lilla miniserie om seriens soundtrack och kliver rätt ut på discogolvet. Vi dammar av soundtracket till 1981 års For Your Eyes Only och synar Bill Contis moderna synthar, brassiga fanfarer och antika grekiska träblås. Hur funkar egentligen det här soundtracket? Är det ”Bondigt” eller inte? Passar det enbart i filmen eller funkar det även på skiva? Det ska vi reda ut när det blivit tid för Conti på disco!
I detta analyserande 96:e avsnitt dyker Emil och Emanuel ner i Bondseriens 19:e film, The World is Not Enough. Istället för att recensera filmen så tittar vi på vad som faktiskt fungerar och inte fungerar med den. Vi pratar om high-tech terrorister, ironiska manusförfattare och den problematiskt skrikande Judi Dench. Men framförallt pratar vi om oinspirerade regissörer när det har blivit Tid för Michael Apted räcker inte till?
I vårt 95:e avsnitt har vi telefonkonferens med alla anställda på MI6 och dyker ner i det omfattande galleriet av karaktärer Bond har mött genom åren. Vem på MI6 är det som gör Otto knäsvag? Detaljstuderade Ben Whishaw Desmond Llewelyn inför rollen som Q? Och vilka på MI6 är det som äter chilinötter tillsammans? Det och mycket mer när det har blivit tid för MI6 och knäsvaga chilinötter!
I detta avsnitt 94 gör vi en liten avstickare och grottar ner oss i Sveriges egen James Bond, kommendörkapten Carl Gustaf Gilbert Hamilton. Eller har han verkligen gjort sig förtjänt av det epitetet? Och vad innebär det att vara guillouig? Det och mycket mer diskuterar vi nu när det blivit tid för Hamilton och Sveriges James Bond?.
I vårt uttråkade hemmasittande kläckte vi idén att göra ett avsnitt, men utan egentligt tema. Vårt 93:e avsnitt är därmed en potpurripåse blandad av löst prat, faktautmaning, en gissningslek och en oväntad, hätsk diskussion. Det har helt enkelt blivit tid för tristess och chit-chat!
En timme innan inspelningsstart av vårt 92:e avsnitt kom beskedet att No Time to Die skjuts upp, så det blev ett inledande upprört och förvirrat samtal om vad detta kan innebära för filmen. Därefter gör vi det vi skulle, nämligen besvara alla era fantastiska frågor! Vilken film skulle vi vilja varit statister i? Vilket stycke ur böckerna ska man läsa för att förstå karaktären Bond? Vilka Bondfilmer ser vi helst om? Dessa och många flera frågor besvarar vi, när det blivit tid för frågor och Corona!
I detta 91:a avsnitt fortsätter vi vår uppvärmning inför No Time to Die och tar farväl av Daniel Craig genom att summera hans tid som Bond. Vad har kännetecknat Craigs Bond? Vilken är hans bästa respektive sämsta prestation? Och slutligen, hur bra kommer Tank Force egentligen bli? Det och mycket mer bjuder vi på nu när det blivit tid för Craig och avsked!
I vårt 90:e avsnitt tar vi en grundlig titt på regissören till No Time To Die, Cary Fukunaga. Vad har han för bakgrund, vad har han gjort för filmer och vad kan det betyda för den kommande Bondfilmen? Får vi se en snowboardjakt? En karaktär som måste finna något den inte har? Dessutom får ni våra första reaktioner på Billie Eilish nya titelåt! Det har blivit tid för Fukunaga och creddig Caryär!
I vårt 89:e avsnitt sätter vi på oss finstassen och vandrar nedför röda mattan. Vi diskuterar Bondseriens olika priser, nomineringar och om Bond verkligen har på de creddiga galorna att göra? Vi ger er också våra tankar om No Time To Die’s möjliga box office-siffror och Rickard levererar en liten faktabomb kopplat till den uppkommande filmen. Det har blivit tid för Oscarsgalan!
Efter tillkännagivandet av kompositör och artist under januari tittar vi i vårt 88:e avsnitt in i spåkulan och pratar om vad vi förväntar oss av musiken till No Time To Die. Vi synar Hans Zimmers CV lite närmare i sömmarna och vad han kan leverera för musik till Bond, och på vilket sätt han tar hjälp av gitarristen Johnny Marr. Dessutom tar vi tempen på den stekheta Billie Eilish och hennes bror, låtskrivaren Finneas. Är det ett val värdigt Bond, eller finns det risk för magplask? Det har blivit tid för Hans Zimmer och Billie Eilish!
Efter att ha sett Never Say Never Again på Bio Capitol återvänder vi till den i vårt 87:e avsnitt och jämför den med dess föregångare, Thunderball. Hur kan två filmer bli så olika när de är baserade på samma förlaga, har samma handling, samma karaktärer och till och med samma huvudrollsinnehavare? Det försöker vi reda ut när vi ställer Connery mot Connery, Shrublands mot Shrublands och ögonlapp mot benskörhet. Det har blivit tid för dubbel återhämtning på Shrublands!
I detta avsnitt 86 går vi in i det nya årtiondet med en tillbakablick på både vårt egna och Bondvärldens 2019. Det blir en genomgång av vad vi har haft för oss i form av ett mästerligt quiz signerat Emil. Dessutom diskuterar vi våra förväntningar på Bondåret 2020 då vi ÄNTLIGEN får en ny Bondfilm. Det har blivit tid för gråa hår och vårt sista år!
I vårt 85:e avsnitt tar vi tempen på Bondseriens försök att vara aktuella i sin samtid, vare sig det gäller politik, popkulturella referenser eller andra trender. 70-talets utsvängda byxor, 80-talets ryssar och nutidens terrorism. Vad är egentligen värst, filmer som definieras av de rådande estetiska trenderna eller av de politiska? Och hur kunde EON missa chansen att låta Bond använda 2013 års julklapp, råsaftcentrifugen? Det har blivit tid för trender och samtid!
Vårt bortglömda 84:e avsnitt är nu återfunnet och blir en högoktanig genomgång av 2000-talets Bondrival, den vilsna men målmedvetna agenten Jason Bourne. Vad tycker vi om filmserien som både inspirerat Bond och dessutom gav Bondserien konkurrens under tidigt 2000-tal? Finns det några likheter och skillnader? Och mitt i juletiderna tar vi också tempen på lussebullarnas vara eller icke vara! Det har blivit tid för Bourne och identitetskris!
I detta reaktionära 83:e avsnitt tar vi oss an den nya trailern och diskuterar No Time to Die. Vi pratar om mäktiga stunts, Blofelds återkomst och det vackra fotot. Vi pratar även om såväl nya som gamla karaktärer och huruvida trailern kanske visar lite för mycket. Vi ställer oss även frågan om namnet Primo är mer lämpat för Gladiatorerna än för en Bondfilm. Det och mycket mer när det blivit tid för trailer och poppande färger!
I detta 82:a avsnitt tar vi oss an uppgiften att dela in Bondfilmerna i olika kategorier. Bör man göra det överhuvudtaget och isåfall hur? Ska man se filmerna i ordningen de kom ut eller börja med Craigs två första filmer och hur i hela friden kommer Beck-filmerna in i resonemanget? Det och mycket mer får ni svar på nu när det blivit tid för kategorier och maraton.
I vårt 81:a avsnitt tar vi oss an trenden med spinoff-filmer, som nu är på tapeten i och med nya Joker. Kan det vara något för Bondserien att ge sig på? Vill vi se en film om Blofelds väg mot kriminalitet, och vad hände egentligen med filmen om Jinx? Det har blivit tid för spinoffs och jinxade filmer!
I vårt 80:e avsnitt tar vi oss an Bonds store nemesis och den ökända, illvilliga gruppen som han leder. Hur fick Blofeld sin start i literaturen? Hur utvecklade sig SPECTRE på vita duken? Och hur kommer Serge Angstrom in i ekvationen? Det, och mycket mer, nu när det är tid för Blofeld och brödraskap!
I detta avsnitt 79 så tar vi ett helhetsgrepp på den franska synthvirtuosen Eric Serras försök till ett Bondsoundtrack. Det snackas belgisk porrfilmsmusik, malplacerad kvinnlig soloröst och Barryhomager. Det har blivit tid för Serra och synthen. Mycket nöje!
I vårt 78:e avsnitt beger sig Rickard och Emil till en stockholmsk kaffebar och möter upp med Terry Mountain, stuntman och skådespelare, som spelat mot både Lazenby och Connery. Vi pratar om hans upplevelser att spela karaktären Rafael i ”OHMSS” och hur det var att bli dödad av skalpeller i ”DAF”. Dessutom pratar han om att jobba med Roger Moore i ”Helgonet” och hur det var att bli mördad av Clint Eastwood. Det har blivit tid för Terry Mountain!
Ett extra tack till Anders Frejdh för förmedlingen av intervjun!
I vårt 77:e avsnitt återvänder vi till sommarens höjdpunkt för vår del, nämligen resan till Wien. Vi guidar er till stadens Bondlocations, hur vi upplevde dem och vad ni inte bör missa om ni själva är på plats. Dessutom våra allmänna intryck av staden, Emils intryck av imperiet Österrike-Ungern och Ottos intryck av de lokala toaletterna. Helt enkelt allt ni behöver veta och mer därtill, nu när det har blivit tid för Wien och gasklockor!
I avsnitt 76 tar vi ett nytt grepp på Bond 25, eller som den nu heter: No Time To Die. Vi diskuterar alla nyheter från filmen som dykt upp under sommaruppehållet och pratar dessutom om både cast, crew och locations. Kan det bli den snyggaste Bondfilmen någonsin? Kan musiken bli den fulaste någonsin? Ni får höra allt vad vi tycker och tror nu när det blivit tid för ingen tid att dö!
I dagens avsnitt tar vi reda på vilka vi är och hur våra vanor (och ovanor) ser ut när det kommer till att träffa Bondcelebriteter och samla på Bondrelaterade prylar. Tar man en selfie eller autograf, eller rentav både och, om man stöter på en Bondkändis och vad hade egentligen Emil runt munnen när han sprang ihop med Pierce Brosnan? Allt detta får ni reda på när det blivit tid för oss och sommarlov!
I avsnitt 74 inspekterar vi manus och dramaturgi och försöker reda ut varför Bondfilmerna fungerar. Vad gör ett manus bra och hur skriver man egentligen ett manus? För att besvara dessa frågor har vi bjudit in Fabian Nordlander, manusförfattare och poddare, från podcasten Nörden och jag. Det har blivit tid för manus och nörden!
I vårt 73:e avsnitt spelar vi på hemmaplan och undersöker Bondseriens alla kopplingar till Sverige. Hur kommer det sig att Bondfilmerna bibehållit sin popularitet här? Vem åt egentligen Janssons frestelse på Grand Hotel? Är Sverige ett rimligt resmål för Bond i framtiden? Det och mycket mer, nu när det blivit tid för Bond och Sverige!
I vårt 72:a avsnitt gör vi en klassisk DVD-kommentar till Octopussy! Emil, Rickard och Emanuel sätter sig ner och pratar sönder en av Bondseriens mer förvirrande filmer, försöker reda ut äggens outgrundliga vägar och fascineras av munnar och ögonbryn som skådespelar ikapp. Ladda spelaren och njut av Octopussy tillsammans med oss, nu när det har blivit tid för DVD-kommentering och förvirrande ägg!
I detta extrainsatta avsnitt tar vi tempen på Bond 25 och reagerar på alla besked vi möttes av under gårdagens reveal från Goldeneye. Det blir även lite spekulationer om de roller som inte är besatta än och funderingar på vad det kan tänkas bli för titel. Det har blivit tid för presskonferens på Jamaica!
P.g.a. teknikstrul kunde inte Emanuel medverka i avsnittet, så hans tankar får ni höra om vid ett senare tillfälle!
I vårt 71:a avsnitt laddar vi Bluray- och DVD-spelaren och undersöker extramaterialens sprängfyllda universum. Allt från de heltäckande dokumentärerna med Patrick Macnee och kommentarspår, till bortklippta scener och trailers. Det har blivit tid för extramaterial och klipparens val!
I detta avsnitt 70 utforskar vi serietidningarnas värld och därför tar Rickard tåget till Göteborg för att intervjua vår man vid station G, Pontus Forslund! Avsnittet utlovar gött tjöt om både de gamla svenska serietidningarna och de senaste årens engelska publikationer.
I vårt 69:e avsnitt synar vi alla personer som haft det yttersta ansvaret för utformningen av filmerna, nämligen regissörerna. Hur mycket har regissörerna påverkat denna producentstyrda filmserie och vad gjorde egentligen Michael Apted vid inspelningen av The World Is Not Enough? Det och mycket mer diskuterar vi när det blivit tid för regissörer och auteurer!
I detta avsnitt 68 tar vi på oss läsglasögonen och letar fram facklitteraturen ur biblioteket. Vi går igenom de viktiga faktaböckerna på ämnet James Bond vi känner till, och det blir ett avsnitt fullproppat med omdömen, både ris och ros. Vi avslutar avsnittet med våra egna topplistor, nu när det har blivit tid för faktaböcker!
I detta avsnitt 67 så tar vi hjälp från både MI6 och allehanda skurkorganisationer. Vi dissekerar allt från mustaschprydda turkiska medhjälpare till hjärndöda tyskar med nästintill inga karaktärsdrag. Det har blivit tid för Felix och odd jobs!
Med vårt 66:e avsnitt dras vårsäsongen igång, då vi hoppar på tåget tillbaka till Istanbul och Venedig. Vi återbesöker miljöerna och karaktärerna vi älskar och tar en extra titt på det vi missade förra resan. Var redo med passet, för nu är det tid för returresa med Orientexpressen!
I vårt 65:e avsnitt summerar vi året som gått och blickar framåt mot vad 2019 kan tänkas erbjuda i Bondvärlden. Emil överraskar oss med ett quiz om poddens år, Rickard rättar till missuppfattningar kring Flemings hus Goldeneye och vi reagerar på ett gammalt citat från Emanuel. Det har blivit tid för nyår och händelserik vår!
I vårt 64:e avsnitt väljer vi att ta oss an ett omöjligt uppdrag genom att spana in den där ANDRA agentserien som har Tom Cruise i spetsen. Vi backar bandet hela vägen tillbaka till 1960-talet för att sen ta oss an den ena dödsföraktande stuntsekvensen efter den andra, när vi betar av filmerna i turordning. Men vi hinner även prata om våghalsiga busschaufförer, ”the Tamahori treatment” och dra vinnaren i vår jultävling. Så välkommen att fira in julen med oss när det har blivit tid för Mission: Plausible!
I vårt 63:e avsnitt kopplar vi in både konsoler och handkontroller och går på djupet i den virtuella Bondvärlden. Allt från det klassiska Goldeneye 007 till det inte allt för klassiska 007 Legends ska synas ordentligt i de digitala sömmarna. Så blås ren kassetten och stoppa i den, för nu har det blivit tid för cutscenes och splitscreens!
I vårt 62:a välannonserade avsnitt hoppar vi på PR-karusellen och tar oss en titt på trailers, affischer och annat som har med marknadsföring att göra. Vi upplyser även om Booths Gin, ställer oss frågan om barn vill leka med en Dominic Greene-leksak och diskuterar vad som egentligen säljer en Bondfilm idag. Det har blivit tid för PR och Perrier.
I detta 61:a avsnitt höjer vi alkoholhalten några promille och flyr in i Bonds berusade och beryktade dryckesvärld. Vi smuttar på alltifrån Negroni och Mint Julep till självaste Vesper och såklart Vodka och Dry Martini. Det utlovas detaljrik fakta om drinkarna och ett gästspel av en inte så frekvent medverkande podd-medlem. Det har blivit tid för Martinis och Phuyuck. Mycket nöje!
I detta prylfyllda 60:e avsnitt så tar vi ett helhetsgrepp på alla kända och ökända gadgets som figurerat i Bonds värld. Allt från plastkrokodiler och attachéväskor till erigerade lianer diskuteras. Utöver det så blickar vi tillbaka på vad Ian Fleming bjöd på i prylväg. Dessutom utlovas aldrig tidigare släppt material som rör ett visst undervattensdjur. Det har blivit tid för gadgets och Ahmeds tebjudning.
I vårt frågande 59:e avsnitt så svarar vi på frågorna som ni, våra lyssnare, har ställt till oss. Vi avhandlar konkreta frågeställningar såsom vilken som är den bästa skurken och kvinnan i serien men även mer abstrakta ämnen som huruvida vi anser Bond är PK eller inte.
Tid för podd tar på sig smokingen och dyker in i Bonds garderob. Det blir ett avsnitt fyllt av diskussioner om kläderna genom Bondhistorien, från Fleming till Daniel Craig. Vad vill vi helst plocka med oss hem till våra egna garderober och vad önskar vi hade stannat kvar på ritbordet? Allt det får ni veta när det har blivit tid för dinner jackets och dinner jackets!
Vi återkommer i våra lyssnares tjänst med avsnitt 57 där vi diskuterar ett av de bästa (om inte det bästa) soundtracken i hela Bond-serien. Det blir fladdertungor, psykadelisk moog och saxofonporr nu när det blivit tid för Barry och moogen!
Tid för podd återvänder efter semestern med ett avsnitt fullt av spekulationer. Vi pratar om vad Boyle kan föra fram, vem han kan jobba med och vad manuset kan tänkas innehålla. Det och lite till hinner vi med innan allt slängs omkull då Danny Boyle hoppar av mitt i vår inspelning! Vi får istället spekulera och reagera på den chocken då vi står mållösa inför framtiden. Dessutom får vi med oss Bo-Inge Andersson på ett hörn. Det är tid för Bond 25 och spekulationer!
I vårt sista avsnitt innan sommaruppehållet går vi in på djupet med Anthony Horowitz och knyter ihop vår långa bokvår med en grundlig recension av Forever and a Day. Är det den succé vi hoppats på eller den flopp vi oroats för? Är det ett helgerån att skriva en prequel till Casino Royale eller ett självklart val? Vi hinner också med att prata Trigger Mortis och den återvändande Pussy Galore. Sist men inte minst avslöjar vi vinnaren i vår TÄVLING! Det är tid för rakt upp i Horowitz!
Tid för podd tar fram resväskorna och gör en världsomspännande resa till Bondseriens alla underbara platser och miljöer. På vägen till rymden mellanlandar vi bl.a. i ett soligt Jamaica, ett kyligt Istanbul och på en snöig alptopp. Av någon anledning vill nån av oss även stanna till i Hamburg. Häng med oss in i vårt 54:e avsnitt, när det har blivit tid för när och fjärran!
Tid för podd kliver än en gång in i biblioteket och tar på sig läsglasögonen. Den här gången fortsätter vi med de återstående författarna som har skrivit om Bond, för att förbereda oss inför den kommande Forever and a Day! Vi frågar oss varför Raymond Benson är viril, vad Sebastian Faulks tycker om män med tankar och vad som egentligen hände i Jeffrey Deavers unga dagar på skolgården. Det och mycket mer tar vi upp när det har blivit tid för Raymond Benson & Co.
Tid för podd tågar vidare med vårt 52:a avsnitt, där vi pratar om Bondmusikens influenser på annan filmmusik. Det blir parodisk musik från Austin Powers, vad som hänt med dagens nya Newmansound och vi ställer oss frågan vad tusan Mr. Mange höll på med på 60-talet, under samma tidsperiod som Barry. Det har blivit tid för spionmusik och härmapor!
Tid för podd är för första gången kraftigt decimerad och ger sig i kast med den ömsom rosade, ömsom risade John Gardner. Vi guidar till hans Bondvärld, vad som hände efter Colonel Sun och ger oss i kast med ett recensionsmaraton av hans samtliga 14 romaner. Det blir glädje, frustration och många märkliga smeknamn när det äntligen blivit tid för Gardner, dubbelspel och Saab!
Tid för podd firar 50 och tar sig an filmer som hyllar och inspirerats av James Bond. Det blir snack om franskt 60-tal, Steven Spielberg och Kingsman via Hajen 4. Vilka hyllningar funkar och vilken får Emanuel att slå bakut? Det får ni veta när det har blivit Tid för hyllningar och jubileum!
Tid för podd tar sig an den film(-ish) som vi tidigare (omedvetet eller medvetet?) förbisett: den allra första versionen av Bond som sågs i skärmform, 1954 års version av Casino Royale. Vi tar och kikar in Jimmy, Clarence och alla de andra glada svartvita karaktärerna!
I vårt 48:e avsnitt tar vi och synar Bonds relationella eskapader och hur de har presenterats både i böckerna och filmerna. Det blir skämskuddecitat från Fleming, kvinnornas utveckling på vita duken och våra allmänna tankar om vad som egentligen gör en s.k. Bondbrud intressant. Det har blivit hög tid för självständiga kvinnor och kuttersmycken!
Inför avsnitt 47 slog sig Tid för podd ner framför TV-skärmen och skrattade ikapp (eller inte) med diverse komedier som på ett eller annat sätt inspirerats av James Bond. Allt från den självklare Austin Powers till den fumlige Homer Simpson, via en nyfunnen fransk favorit. Vilka varianter blev lyckade och vilka gjorde magplask? Det får ni veta mer om i Tid för parodi och blasfemi!
I vårt 46:e avsnitt går vi på tvåårskontroll hos Doktor No. Vi går igenom allt som vi missade vid förra undersökningen såsom Honey Ryder och den lagom tjocka restaurangägaren som filurar på Jamaica med mera. Det utlovas många skratt och mycket nöje nu när det blivit tid för återbesök hos doktorn.
I vårt 44:e avsnitt så tar vi oss an George ”han som bara gjorde en film” Lazenby och hans säregna karriär som peakade och dog med samma film. Vi recenserar Becoming Bond, filmen om hans väg till världens största filmroll men också vad han har gjort efter Bond nu när det har blivit tid för Becoming Lazenby.
Vi slirar in i vårt 43:e avsnitt och vurpar rakt in i seriens genidrag och misstag! Vilka briljanta idéer och rejäla hjärnsläpp har vi fått bevittna under seriens 55 år? Vilket är egentligen det bästa enskilda beslutet i serien? Och vem anställde egentligen Lee Tamahori? Allt detta får ni reda på nu när det blivit tid för genidrag och tankevurpor.
I vårt 42:a avsnitt djupdyker vi ner i Bonds undre värld och bekantar oss med de fula fiskarna som har försökt (och ibland lyckats) förstöra Bonds dag. Allt från hur en skurk ska vara till hur skurkarnas musik har låtit avhandlas nu när det blivit tid för ärkefiender och ansiktsärr.
I avsnitt 41 hoppar vi in i tidsmaskinen och utforskar alternativa tidslinjer. Vad hade hänt om Lazenby skrivit på sjufilmskontraktet, om McClory blivit först med en Bondfilm och om Dalton återvänt till Goldeneye? Dessutom svarar vi på lyssnarfrågor när det har blivit tid för tidsmaskin och frågestund!
Tid för podd firar 40 genom att spela fanfarer och skjuta salut. Det blir ett genommelodiskt avsnitt där Otto går in på djupet i seriens musikaliska utveckling och leder oss genom de olika kompositörerna och vad som skiljer dem åt. Det är tid för ljuv musik och Eric Serra!
I vårt 39:e avsnitt faller vi in i gamla vanor och börjar recensera igen, och ger oss i kast med Never Say Never Again, Connerys comeback i rollen. Vi pratar den kaosartade produktionen, den märkliga musiken och allt annat som hör filmen till. Frågan är vad Martin Sheen har här att göra? Det har blivit tid för remake och Allahs tårar!
I höstens första podd går vi bakom kulisserna (och mellan raderna) på Bondfilmerna. Regi, foto och ljud avhandlas, med mera! Dessutom kliver den femte poddmedlemmen in för första gången och vi får också höra vad Ken Adam tycker om det brittiska imperiet. Det har blivit tid för filmteknik!
I vårt 37:e avsnitt besöker Tid för podd Nybro och James Bond-museet, och intervjuar dess ägare i egen hög person, Gunnar Schäfer. Lyssna på Tid för Nybro och fadersfigurer för att höra Gunnar själv berätta om sitt intresse och sitt museum, samt våra upplevelser och tankar om museet.
Vi hoppar från avsatser, fäller ut fallskärmen och landar framför mikrofonerna för att diskutera Bondseriens stunts! Vad är ett Bondigt stunt och hur viktiga är de egentligen? Det har blivit tid för fallskärmshopp och krangalopp!
Vi spinner vidare på förra avsnittet och hamnar mitt i röran av färger, former och guppande bröst. Dessutom reder vi ut hur en gunbarrel-sekvens bör se ut, nu när det blivit tid för förtexter och pistolmynningar!
I detta avsnitt djupdyker vi ner i det som inleder (nästan) varje Bondfilm, nämligen inledningssekvenserna. Det blir analyser och diskussioner om hur en inledningssekvens ska vara och inte vara, vilken som är bäst respektive sämst och hur inledningssekvenserna står sig i förhållande till filmen som den tillhör. Följ med oss nu när det har blivit tid för inledningssekvenser Royale!
I detta extraavsnitt av Tid för Podd så minns vi och hedrar Sir Roger Moore efter hans bortgång. Vi delar med oss av minnen och anekdoter om honom och pratar om hans arv. Vi försöker även ta reda på vad som gjorde honom så framgångsrik och ikonisk, både som James Bond och som människa nu när det har blivit tid för Roger Moore.
I vårt 32:a avsnitt så välkomnar vi våra två första gäster till Tid för podd. Personerna bakom Sveriges två största James Bond-sidor, Thomas Drugg och Anders Frejdh. Det utlovas diskussion om James Bond-fans kontra andra fans och vilken ställning agent 007 faktiskt har i Sverige och världen. Följ med oss nu när det blivit tid för gemenskap och fanskap.
I avsnitt 31 försöker vi besvara livets stora fråga, vem är James Bond? Hur är han och vad karakteriserar honom? Vi reder även ut vilka filmer som porträtterar honom bäst och sämst. Dessutom bjuds det på bortklippt material från en tidigare podd! Det är tid för Bond… James Bond.
Tid för podd firar 30 avsnitt och Casino Royale firar 50 år! Det firar vi med att kommentera Bondvärldens udda fågel, den kaosiga parodin från 1967. Avsnittet avnjuts bäst tillsammans med filmen, precis som en klassisk DVD-kommentar. Så fram med både hörlurar och DVD-spelare nu när det blivit tid för DVD-kommentering och skotska bollar!
Tid för podd träder in i rättssalen och ni får höra Emil redogöra för bl.a. McClory vs Fleming och Norman vs Sunday Times. Dessutom blir det både maffiabossar och boxningslegender på ett hörn när det har blivit tid för rättegångar och maffiabossar.
Tid för podd blir mythbusters när vi utforskar myterna kring James Bond och reder ut vad som egentligen är sant. Vi diskuterar kodnamn, Moores ögonbryn och ställer oss frågan vem det var som dödade Bondserien? Dessutom svarar vi på lyssnarfrågor! Det har blivit tid för Bondsk mytologi!
Tid för podd tar på sig uppdraget att förklara fenomenet Bond för de oinvigda. Vad är signifikativt för Bondserien? Vem är egentligen James Bond? Vilken film bör man börja med? Vi vill göra ett försök att locka nya fans till Bond, så passa på att sprida avsnittet till vänner och bekanta! Det har blivit tid för nybörjare!
I vårt 26:e avsnitt tar vi ett helhetsgrepp på både hela serien och våra analyser av densamma. Allt ifrån en golvsvabbande Sean Connery på Shrublands till lyssnarfrågor avhandlas. Det utlovas rykande färska topplistor, livliga diskussioner och ett och annat gapskratt nu när det blivit tid för sammanfattning.
Vi tar oss an vårt sista filmavsnitt när organisationen Spectre gör ett välkommet återinträde i Bondserien, efter 44 års frånvaro. Häng med när vi undersöker Christoph Waltz tolkning av organisationens mystiske ledare, om Mendes dödstematik är en belastning eller tillgång och vem Ernst Serban egentligen är. Det är tid för övervakning och plastpappor!
Tid för podd besöker Skyfall och utforskar vår barndom när förtidspensionen närmar sig. Vi diskuterar nostalgitrippar, avsågade hagelgevär och CGI-varaner. Häng med när skotska höglandet välkomnar oss!
I vårt första specialavsnitt diskuterar vi Bonds förhållande till högtider och huruvida han bör fira midsommar och sjunga snapsvisor. Sedan blickar vi framåt mot 2017 och ser vad det kan medföra i Bondväg. Det är tid för högtid och framtid!
Vi tar oss törstande igenom det 22:a avsnittet, när vi letar efter både motorolja och en gnutta tröst i denna vattendelare till film. Våra åsikter sprids likt en öken i denna hisnande resa runt världen med bl.a. operabesök i Österrike och välgörenhetsgala i Boliva. Det har blivit tid för torka och Tosca!
Tid för podd spelar högt på Casino Royale när vi sätter oss vid pokerbordet i det 21:a avsnittet. Macheten svingas och pungen smiskas när Daniel Craig tar sig an rollen och springer från Madagaskar till Montenegro när det har blivit tid för poker och pungsmisk.
40 år av Bondserien har passerat och Tid för podd kyler ner sig för att dö en annan dag, när vi följer Brosnan in i Kalla krigets fotspår. Vi torterar oss igenom ett minfält i Nordkorea, en fågelskådningsexkursion på Kuba och en laserbonanza på Island i Tid för genterapi och lyxacne!
18 avsnitt räcker inte till utan vi axlar ansvaret och fängslar er med ett 19:e. Vi får det hett om öronen och drabbas av Stockholmssyndromet när vi stöter på en rik oljearvtagerska och en anarkist som inte känner smärta. Häng med oss ut på en fisketur på Themsen i Tid för olja och maffiakaviar.
I det 18:e avsnittet slår vi upp varsin upplaga av Tomorrow och sätter press på Elliot Carver och hans mediaimperium. Vi drabbas av dykarsjukan när det plötsligt dyker upp flammor både från det förflutna och från oväntade drakhuvuden. Med sin radiostyrda bil sätter Bond kurs söderut i Tid för satelliter och pressreleaser.
Efter det sex år långa uppehållet kastar vi oss tillsammans med Pierce Brosnan ut i Bond-seriens egna bungyjump, GoldenEye. Vi stiftar bekantskap med en karaktäristisk rysk general, en klämkäck BDSM-gudinna och en viss skojfrisk CIA-agent. Häng med oss när det blivit tid för dåtid och nutid.
Det har blivit tid för häm(n)d när vi i vårt sextonde avsnitt följer med Timothy Dalton på hans personliga vendetta innan han sa ”Farewell to Bond”. Det blir ett magstarkt äventyr fyllt av hajattacker, knarkbaroner och flygfiske. Vi ses hemma hos Hemingway!
Vi tar oss an ett iskallt uppdrag och synar Timothy Daltons första insats som James Bond i sömmarna! Varför sitter han i ett cellofodral? Vem slänger egentligen mjölkflaskor? Och varför samarbetar Bond med al-Qaida!? Svaren kommer i avsnitt 15 av Tid för podd!
I avsnitt 14 siktar vi in oss på en levande måltavla, där vi reder ut hur levande Roger Moore egentligen är. Det bli ett rockigt avsnitt med Beach Boys, Grace Jones, Duran Duran och även David Bowie på ett hörn. Möt oss högst upp på Golden Gate-bron!
På färden genom det trettonde avsnittet av Tid för Podd krävs clownnäsa eller gorilladräkt, och färdigheter som svärdslukning och knivkastning uppmuntras. Väl framme efter djungelfärder och cirkusbesök möter vi den mystiska Octopussy. Kraftig varning både för tennisracket och blodiglar!
Med hämnd i blicken tar vi fram armborsten och siktar ur dödlig synvinkel in oss på Roger Moores femte film. Det blir ett avsnitt fyllt av pistaschnötter, skidåkning, bergsklättring och både en oskyldig duva och en babblande papegoja. Hoppa in i den gula Citroënen och följ med oss på en snirklig väg genom bobsleigh-banor och till sjunkna skepp!
På med rymddräkten och Roger Moores fulaste slips och lyssna på det spejsade elfte avsnittet när vi åker upp i rymden och går på karneval i Rio. Häng med oss i Tid för rymden och gurkmackor.
Tina räkorna och korka upp vinet och lyssna på det kärleksfulla tionde avsnittet när vi omfamnar vår Älskade spion. Häng med oss från de djupaste haven till den torraste öknen i Tid för ubåtar och pyramider.
Då är det dags att se döden i vitögat och konfrontera mannen med den gyllene pistolen. Häng med oss när vi utforskar Scaramangas lustiga hus och diskuterar om filmen är lika målmedveten och pricksäker som hans gyllene kulor. Den största frågan är dock: vad tar Roger Moore i sin mun denna gång?
I det mystiska avsnitt åtta är vi äntligen tillbaka och återigen tar vi oss till det stora landet i väst, nu med debutanten Roger Moore i förarsätet. Här tar vi upp sydstatssheriffer, voodoo och annat som hör 1970-talet till. Så häng med oss in i ett pungsmiskande avsnitt fyllt av sådant som lever och låter dö.
I avsnitt sju av Tid för Podd är vi alla nerbäddade i diamantfeber och ställer oss yrande frågan: är dagens film en oslipad diamant eller är det Bondseriens polisong? Häng med oss när vi lägger det pressade grundämnet under mikroskopet och undersöker dess samtliga hörn och kanter.
Det som göms i snö kommer upp i tö! Då var det dags för den andra delen av avsnitt sex och vi beger oss både till Portugal och Schweiz för att avhandla allt mellan tjurfäktning, skidjakter och bröllop. Kliv på linbanan och följ oss upp till Piz Gloria, när vi ska ta reda på vad Blofeld har gömt där!
I avsnitt fem av Tid För Podd blir vi japaner för en dag och försvinner utforskande ner i en ihålig vulkan – och hur långt är egentligen ”dunderlångt” ? Det och mycket mer avhandlas när vi finkammar You Only Live Twice (och dess lugg).
Avsnitt nummer fyra av Tid För Podd är ett radioaktivt och explosivt avsnitt där vi dyker ner på djupet i Thunderball (Åskbollen). Häng med oss till Bahamas i Tid för vatten och atombomber.
Avsnitt tre av Tid För Podd är helt ovärderligt, eller i alla fall värt sin vikt i guld, och vi kommer bl.a. diskutera om man bör ha kroppsmålning som fritidsintresse.
Det och mycket mer tas upp då vi tar oss an den tredje filmen i serien, Goldfinger!
Avsnitt två av Tid För Podd där vi bland annat diskuterar om man verkligen ska dricka rött vin till fisk samt om det verkligen är effektivt att skjuta med pistol från höften.
Det och mycket mer tas upp då vi diskuterar den andra filmen i serien, From Russia With Love!
Första avsnittet av podcasten Tid För Podd, den första svenska podden om James Bond. I det här avsnittet tar vi oss an den första filmen i serien, Dr. No.
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.