107 avsnitt • Längd: 100 min • Veckovis: Tisdag
Triathlonvänner är podden där vi möter elitaktiva, tränare, ledare, ungdomar, motionärer och alla andra som utgör triathlon!
Tanken är förutom att förkovra oss i vårt största intresse – nämligen triathlon – också uppmärksamma, fördjupa och lära känna nya och gamla Triathlonvänner.
Kortfattat: Gillar du triathlon är vår förhoppning att du också gillar Triathlonvänner.
Värdar är proffstriatleten Emma Varga och inte-proffs-triatleten Love Ljungström.
The podcast Triathlonvänner is created by Love Ljungström & Emma Varga. The podcast and the artwork on this page are embedded on this page using the public podcast feed (RSS).
Med tiotusentals följare och miljontals visningar gör han succe på instagram och tiktok - han har stor följarskara utomlands men är lite av en doldis här i sverige. Hans content är lärorikt, underhållande och väldigt välgjort. Nu presenterar han sig för stor svensk publik!
Jamie Wise, eller Jayyruns som han kallar sig online är medeldistanslöparen som på bara några år gjort fina löptider (bl.a. 8:50 på 3k, 15:13 på 5k & 32:13 på 10k) men sedan ett drygt år tillbaka växlat över till triathlon.
Med Jamie pratar vi om Tiktokkarriären, träningen och att hitta balans mellan jobbet, idrotten och contentskapandet.
Jamie in 32:30
Med bara två månader kvar till OS är Michelle fortfarande inte uttagen och beskriver den kommande perioden som hjärt- och lungräddning på hela situationen.
Hon blir tillslut uttagen och gör ett okej OS – men inser där och då att om hon någonsin skall ta sig till Paris måste den resan bli helt annorlunda. Michelle bestämmer sig för att ta en paus från idrottandet.
Vi är så tacksamma över möjligheten att med en av Sveriges absolut främsta simmare prata om prestationsångest, sårbarhet och att våga prata om hur elitidrott faktiskt känns bakom illusionen om den starka och okrossbara idrottaren.
Michelle in 42:58
Det finns få som varit med så länge i Sveriges triathloncirkus som Tomas Gustavsson. Sedan 80-talet har han tävlat både kort och jättelångt i hela världen och har fler Ironmanlopp under sitt bälte än många andra.
När Tomas 1994 startade Järnmannen i Kalmar var det nog svårt att föreställa sig hur stor inverkan det skulle ha på svensk konditionsidrott i allmänhet, och svensk triathlon i synnerhet. 30 år senare känns Ironman Kalmar som ett självklart inslag i tävlingskalendern – men vägen hit har inte varit spikrak.
Det blir ett nostalgiskt avsnitt med tillbakablickar och anekdoter från Tomas egna triathlonkarriär såväl som starten av järnmannen!
Tomas in 41:00
Ja vad ska vi säga? Fan vilken helg vi gick i Kalmar!
Som vi fått vänta och vänta på Loves AJRONMÄÄÄN-debut och vilken debut det blev tillslut! Från att inte kunna springa för ett år sen till att gå i mål på 9:41:59 är galet.
Vi fick skåda så många fina lopp i Kalmar, men någon som stack ut lite extra var Marie Ingerhed när hon knep förstaplatsen bland alla AG-damer. I en härlig intervju berättar hon om dagen, den episka spurtbataljen om vinsten och sina tankar om att balansera livet och kanske tävla som proffs.
Det bjussas på många fina racereports från våra Triathlonvänner och vi kunde inte vara gladare (och tröttare) efter en så fantastisk helg!!
Marie in 1:03:27
Inte nog med det, vi kommer även att vara på scen under fredag lunch tillsammans med våra vänner på Umara och snacka nutrition. Sen körs det även en gemensam simning fredag morgon från Kattrumpan med Emma och Love. Ja ni hör ju, fanken vilken helg det kommer bli!
Vi är så taggade på att ses i Kalmar och se Sveriges snabbaste badmössor ta över Kalmar! Och till er alla som lyssnar och ska köra: NJUT!
Slutligen - hur skall vi i Sverige lyckas med en framtida relay-satsning?
Vi får också sällskap av Sebastian Norberg som med 29 minuters marginal tog vinsten i stenhårda och prestigefyllda Norseman. Norberg delar med sig av sina erfarenheter från loppet och ger oss en inblick i de extrema utmaningarna som deltagarna står inför.
Det är dags för OS och för att ni skall hinna lyssna in er innan tävlingarna släpper vi redan nu veckans avsnitt!
Tillsammans med vår främste triatlet genom tiderna – vår favorit och goda vän Lisa Nordén – guidar vi er genom alla tre OS-tävlingar. Herrarnas lopp, damernas och givetvis även Mixed Relay.
Vi pratar bana och väder, favoriter, potentiella scenarion och givetvis också Tilda Månssons förutsättningar under OS.
Vi kommer under OS-tävlingarna också köra en egen livesändning där vi tre kommer följa loppen, ge er expertkommentering och svara på era frågor! Mer info i avsnittet och snart också på Instagram!
Hur är det att varje dag träna tillsammans med sitt syskon? Vilka är för- och nackdelarna med att coachas av sin pappa och vad skall vi vara oroligast för under Emils OS-lopp?
Missa inte Holmarnas resa mot OS!
Anne och Emil in 33:04
INTERVIEW IN ENGLISH
Anne and Emil Holm are the Danish sibling pair who share a passion for triathlon, supporting each other through both training and competitions, through successes and setbacks. This year, Emil has qualified for the Olympics – and, of course, the whole family is coming along.
What is it like to train every day with your sibling? What are the pros and cons of being coached by your father, and what should we be most concerned about during Emil’s Olympic race?
Don't miss the Holms' journey to the Olympics!
Anne and Emil in 33:04
Idag träffar vi Jimmy Rönn, årets vinnare av Race Across America (RAAM), världens längsta lopp i ultracykling. Efter att ha cyklat över hela USA på under nio dagar delar Jimmy med sig av sina upplevelser och insikter från detta extrema äventyr.
Vi får höra om hur Jimmy hanterade både de fysiska och mentala utmaningarna under loppet, inklusive sömnbrist och väderförhållanden som sträckte sig från ökenhetta till bergskyla. Han berättar om vikten av att ha rätt utrustning, ett välfungerande team, och hur noggranna förberedelser bidrog till hans framgång.
Jimmy delar också sina strategier för nutrition och hur han lyckades hålla energin uppe trots att han ibland kände sig illamående. Vi får en inblick i hur han och hans team planerade och genomförde varje etapp av loppet, och vad som krävs för att klara av ett sådant extremt lopp.
Detta avsnitt är fullt av inspirerande berättelser och praktiska tips för alla som är intresserade av ultracykling eller bara vill höra om en imponerande prestation. Lyssna för att få en dos motivation och insikt i vad som krävs för att vinna ett av världens tuffaste cykellopp!
Jimmy in 41:34
Jimmy ut 1:30:46
I avsnitt 91 får vi följa Klaras resa från segling till triathlon. Vi pratar om hennes senaste tävling på 70.3 Jönköping där hon trotsade tuffa förhållanden och presterade fantastiskt. Klara delar med sig av hur hon hanterar både framgångar och motgångar, och vad som motiverar henne att fortsätta.
Hon beskriver vad hon lärt sig från seglingen, hur hon håller motivationen uppe och vi får höra hur Klara sätter upp sina träningsmål och hittar balansen mellan struktur och frihet.
Framförallt får vi höra hur Klara fokuserar på glädjen i resan och att vara i nuet i en intervju som vi skrattat mer i än på väldigt länge!
Klara in 32:54
Vi går igenom olika träningspass både för cykling, sim och löp, hur man hittar en bra tränare, skillnaden mellan kraftzoner i tempo och landsvägscykling och svarar på frågor om utrustning och prylar. Dessutom får ni tips på hur man lär sig crawl, bygger upp simkondition, och tränar enligt RPE. Vi pratar även om våra mål för säsongen, och tävlingsplaner inför kommande år.
Vi pratar om hur mycket man kan tävla på en säsong, hur man pacear en tävling och hur vi alla tillsammans kan få svensk triathlon att växa. Vi delar också våra favoritmåltider och prerace-rätter.
Lyssna på avsnitt 91 och få massor av inspiration och tips!
Inför Emmas stundande tävling i Challenge Walchsee tar vi avstamp i vårt nya samarbete med supersportdrycksleverantören Umara - vi gästas av kostgubben Tommy (hans ord!!) och syr ihop en fantastisk plan inför tävlingen, och lär dig dessutom att göra detsamma.
Vi pratar laddningens vara eller icke vara, kolhydratintag under tävling och hur vi påskyndar återhämtningen efter race. Men också toppning, optimering och lite trix för att bättra på prestationen några procent extra. Helt enkelt: allt du behöver veta för hur du sätter din nutrition på tävlingsdagen!
Vi sidan av detta pratar vi också stora Ironmanveckor, raceuppladdning och hjärnspöken vid OW-sim.
Tommy in 39:07
Efter tio år som brandman kände Marika att det var dags för en förändring. Driven av en längtan efter mer frihet i vardagen, sa hon upp sig trots osäkerheten kring vad framtiden skulle innebära. Hon insåg att man ibland måste våga ta stora beslut utan att veta exakt vad som kommer härnäst. Att våga hoppa utan att veta exakt vart man landar. Men också med förståelsen att det man tidigare gjort inte varit fel - och att om man skulle återvända dit inte misslyckats.
För dig som känner att du vill något annat, för dig som vet vad det är eller för dig som inte riktigt vet men kanske inte trivs helt där du är nu. Eller för dig som bara vill ha lite mer äventyr i vardagen - då är detta avsnitt för dig 💛
Marika in 46:23
Få triatleter är så meriterade på OS som Lisa Nordén. För att förstå hur en kvalprocess ser ut har vi tagit in vår alldeles egna OS-expert för en väldigt exklusiv intervju. Lisa, som har deltagit i tre OS, delar med sig av hur förberedelserna sett ut inför de tre OS hon deltagit i, vilka Lisas bästa tips för att pricka formen är och varför man ska läsa Fjodor Dostojevskij på höghöjdsläger inför OS.
Vi får också följa med på en resa genom hennes äventyr i Peking, London och Rio, med tillbakablickar på både stressiga stunder för att samla rankingpoäng och perioder av framgångar.
Perfekt uppladdning efter att Tilda Månsson som tredje svensken i historien kvalificerat sig till ett OS i triathlon! Efter en intensiv kvalperiod och flera fantastiska race under våren ska Tilda få bära blågult den 31 juli när hon hoppar i floden Seine, och vi kan knappt bärga oss.
Det har även skett stora framgångar på hemmaplan den senaste veckan. En i sällskapet har precis blivit svensk mästare i Sprint-SM, och vi låter er själva gissa vem i popduon det kan vara. Personen i fråga fick trots allt med sig ett SM-guld i herrklassen 😂 😂
Lisa in 37:45
Tillsammans med coach Alexander Lindblom går vi igenom hur du bäst strukturerar träningen kommande veckor med fokus mot mer tävlingspecifikt och att "höja sin lägstanivå". Vi tar också upp specifika pass och veckostruktur, som långpass på cykeln och tempopass, och hur du undviker skador.
Det är också hög tid att börja träna energiintag, och vi delar strategier och tips kring detta. Slutligen går vi igenom sista toppningsveckorna och hur du står på startlinjen med bra känsla för tävlingsintensitet - redo att några timmar senare få höra orden - You Are An IRONMAN!!
Alexander var tidigare med i avsnitt 60. 1000 tips till dig som coachar dig själv! Lyssna på det innan om du inte gjort!
Alexander in 36:28
Alexander ut 1:32:27
Ibland går det inte riktigt som man tänkt sig. I detta avsnitt hade vi planerat för två riktigt saftiga race reports med Emma och Rasmus efter Ironman 70.3 Aix-en-Provence. Men ack den som lovar något i förväg! Istället får vi prata om hur tusan man hanterar ett lopp som går helt åt skogen.
Varken Emma eller Rasmus fick några drömmiga lopp i Aix - en av oss kom inte ens till start och den andra tog sig inte i mål... Ett litet virus satte stopp och även om sjukdomar inte är något man kan kontrollera är det fortfarande otroligt frustrerande. Vi pratar om när det är dags att bryta ett lopp, vilka symtom ska man ha koll på och varför det inte finns någon anledning till att riskera sin hälsa för något pass eller lopp.
Trots sjukdom och misär har vi faktiskt fått njuta av många andra framgångar under helgen. Vi bjuder på två färska race reports från Challange Sanmorin med Anna Bergsten och Jesper Svensson, imponeras av Tilda Månssons senaste dunderlopp och glädjs med våra norska vänners OS-kval i Mexico. Allt detta och lite till från vår otroligt mysiga stuga i Provence, eller vad man nu ska kalla den!
Tillsammans med NECs huvudtränare Antonio Lutula får vi en inblick i hur man lyckats bygga en framgångsrik elitmiljö för våra främsta simmare i landet. Från individualisering, långsiktigt arbete till implementering av fysiologiska tester i simvärlden.
Antonio har varit huvudtränare i NEC sedan 2022 och tränar simmare som Sarah Sjöström, Michelle Coleman, Sara Junevik och(!!!) hjälper även vår triathlonvän Rasmus Sveningsson med teknik och träningsupplägg!
Njut av ett avsnitt där vi inte bara nördar ner oss i simning, men likväl konceptet elitidrottscentrum och hur en vinnarkultur växer fram. Antonio in 34:52 Antonio ut 1:22:24
At only 25, Youri has accumulated experience and wisdom on par with many of his senior peers. This episode delves into Youris extensive coaching and team setup, his decision to leave the dutch national federation to pursue his own path and more recently how he believes he won Singapore in the year-long preparation leading up to the race.
Yes - we talk doping. Yes - we talk rumors. But more importantly this is the story of how success comes from teamwork and slow progression, how to keep both feet on the ground despite the ever increasing attention and how Youri shapes the path towards his future goal of hopefully leaving a mark and inspiring the new generation to do their best.
The first english special from Swedish triathlon podcast Triathlonvänner [Triathlon Friends] out now. Find it on Spotify!
Vi gjorde en supergrym intervju med en spännande gäst, tyvärr satte tekniken stopp för den och vi fick därför tänka om. Bättre sent än aldrig!
Idag pratar vi därför om flytten till Girona, om att följa sina drömmar och att våga ha livet som äventyr. Dels allt praktiskt och detaljer som ekonomi, att hitta boende och att ta sig hit - men också tankar och tips kring att ta det där steget som många (inklusive oss) tänkt på länge men inte riktigt vågat.
Vi kommer inom kort följa upp med intervjun vi hade planerad som tangerar just dessa ämnen - men tills vidare tror vi detta är en bra start!
Vi pratar också stegring i träning, Tilda Månssons OS-kval och hör från Robert Kallin som genom sin femteplats i Texas säkrade sin slot till Hawaii!
Med oss har vi Hampus Månsson, Tildas bror och coach och förra veckans gäst Rasmus Svenningsson. Siffror, känslor och bakom kulisserna kring allt och massa spännande att lyssna till.
Det är en klyscha men detta avsnitt vill ni verkligen inte missa!!!
Hampus in 36:18
Rasmus in 58:15
Med bara några dagar kvar till säsongens första tävling stämmer vi av formen och året som gått med en av våra favoriter!
Vi pratar givetvis uppladdning, race plan och väderångest inför Sydafrika men också hjältepass och coachförändringar hos Rasmus. Efter att ha coachat sig själv ett tag insåg Rasmus under förra säsongen att samarbetet med David Tilbury Davis var dags att plockas upp igen - att både fokusera på träningen och pressen av att lägga den "perfekta planen" blev för mycket.
Vi snackar också om Rasmus höftskada som han ådrog sig inför Ironman Portugal i höstas och hur arbetet med löpåterkomsten har gått, och kanske framförallt hur skillnaden i självbild och hantering av den mentala aspeket av skadan såg ut i denna kontra tidigare skador.
Som alltid ett insiktsfullt och djupt samtal när vi pratar med Rasmus - och för vår egen del är det tillbaks till träning för Love och race week mot Valencia för Emma. Vi går också givetvis igenom helgens T100 från Singapore!
Rasmus in 35:14
Rasmus ut 1:34:13
Hur och när skall man styrketräna? Vad skall man göra och hur passar styrkan in bland övrig träning? Idag lär vi oss allt om styrka och rehab med vår favoritfysio Wenche Norén! Wenche har många års erfarenhet av styrketräning och fysioterapi för alla nivåer men mest spännande tycker vi att hon jobbat med många av Sveriges främsta cyklister och triatleter.
Vi snackar förutom faserna vid återgång från skada också hur man utvecklar styrka för förbättrad prestation, vad kravprofilen är för triatleter och hur man skall prioritera över säsongen.
Dessutom lopprapport från Loves 70.3 i Deltebre, spaning inför svensk start i T100 Singapore och genomgång av Oceanside!
Wenche in 42:23
Wenche ut 1:37:10
Håll i hatten, nu blir det åka av. Äntligen dags för tävlingssäsong!! I veckans avsnitt har vi samlat ihop det du måste tänka på inför, under och efter säsongens tävlingar.
Allt från förberedelser, packlistor och energiplan till toppning, tävlingsstrategier och utvärdering. Oavsett om du kör ditt första lopp eller om du är gammal i gemet lovar vi att du efter veckans avsnitt känner dig helt redo att tävla!
Så packa väskorna, skaka upp sportdrycken och raka benen - nu kör vi! 😎
Vi pratar beroende och identitet som idrottare, att skilja på vem man är och vad man gör och att låta idrotten vara en god konsekvens av att vara nykter - inte anledning till det.
Vi pratar också idrott som karriär, tävlande, träningsstruktur och Sixtens favoritämne kolhydratladdning:)
Vi pratar om karriären, olika träningsmiljöer, träningsfilosofier, tävlingar och hur triathlon har förändrats under åren Lisa varit aktiv. Dessutom snack om att vara förebild, om varumärke, sponsring och yrket elitidrottare.
Och såklart en massa annat härligt och spännande med Sveriges främsta triatlet någonsin!
I detta avsnittet pratar Anna, Lotte, Daniel och Sebastian om livet som proffs, hur de tänkt kring jobb, studier och finanser kring satsningen och vad som är värt att lägga sin tid på när de inte tränar.
Dessutom pratar vi träningsgrupper, proffsmiljöer och hur man kan applicera delar av vad de absolut bästa gör i sin egna satsning!
Idag blir det cykelnörderi! Vi gästas av Alexandre Côté från Argon 18. Alex arbetar som Product Director och i sin roll har han stor inverkan och förståelse för utvecklingen av cyklar på Argon. Vi pratar förutom om trender, utveckling och branschen i stort också om processen i framtagandet av en ny cykel, hur man testar fram ramar och komponenter samt hur lösningar på problem föder nästa generations cyklar.
Förutom detta blir det massor med snack om premiären av T100, inställda WTCS i Abu Dhabi och uppföljning på senaste tidens krämpor hos podduon.
Alex in 47:55
Alex ut 1:58:15
Det är Project Skiman - loppet som Elof och Viktor just genomfört. Och det var rätt obekvämt.
Men det finns ett stort värde i att vara lite obekväm - att spränga gränser och övervinna vad man själv trodde var möjligt. Något som inte alla har möjlighet att göra.
Beroende på hur man växer upp har man olika möjligheter att leva ett långt och friskt liv. Därför har Elof och Viktor valt att samla in pengar till En Frisk Generation.
För en hälsosam och aktiv framtid för alla.
Elof och Viktor in 21:09
Elof och Viktor ut 1:22:54
Skänk pengar till En Frisk Generation: www.targetaid.com/m/f3be046468
I del 2 pratar vi givetvis om hur man använder laktatmätning för att dela upp zoner men också hur man implementerar mätning i sin träning för att analysera och justera träning. Dels för att hålla den lugna träningen tillräckligt lugn men också hur man kan tänka kring duration och intensitet för att stimulera LT1 och LT2 samt hur man följer upp sin träning över tid.
Dessutom pratar vi om hur man kan analysera både vilolaktat och laktat vid träning för att checka status på hälsan, sin träningsbelastning och energiintag samt vilka andra datapunkter man kan samköra mot laktat för att få en bättre bild av nuläget.
Helt enkelt allt du behöver veta för att bli en mästare (nåja, nästan) på laktatmätning! 🩸
Johan in 33:21
Johan ut 1:40:17
I denna första del kommer du lära dig om energiproduktion, glykolysen, ATP, mitokondrier och givetvis allt om vad laktat är och både hur det skapas och används i kroppen.
Vi pratar också om vad trötthet är, varför olika personer har olika trösklar, om mjölksyra finns och varför träning utan kolhydrater är en riktigt dålig idé.
Det här är allt du behöver för att förstå dig på lakttatträning. Välkommen till laktatskolan!
Johan in 25:41
Johan ut 1:18:07
I början av 2019 blev Andreas väldigt sjuk under en period. Det började som en vanlig influensa med hög feber och trötthet, men skulle visa sig vara starten på en över två år lång återhämtningsperiod från körtelfeber och kroniskt trötthetssyndrom, även känt som postviralt trötthetssyndrom.
Andreas pratar om de symptom han upplevde och den felaktiga diagnosen han fick från läkare. Han berättar om de mentala utmaningarna han stod inför under sin sjukdom och hur han hanterade osäkerheten kring diagnosen.
På andra sidan sjukdomen pratar vi också om lärdomarna från åren och vad han tar med sig in i sin egen coachingfilosofi och vidare till de adepter han coachar. Vi diskuterar också vägen in i triathlon, tiden i proffscykelstall som inte blev som det var tänkt och hur träningen ser ut idag.
Andreas in 28:26
Andreas ut 1:41:11
Vi går dels igenom hur poängsystemen, urvalen och tävlingarna funkar, vilka favoriter vi har och mer aktuellt för våra svenskar hur man väljer och prioriterar en säsong.
Det blir nördigt, ganska invecklat och väldigt kul. Nu kör vi!
Vägen dit har varit allt annat än spikrak och när ett diskbråck ställde framtida hälsa mot nuvarande prestation blev valet tydligt för Line. Det var dags att avsluta karriären.
Några månader efter beslutet blivit officiellt får vi möjlighet att se tillbaks på en karriärs toppar och dalar, genom framgångar, skador och olyckor och ta del av de lärdomar Line ansamlat i både kort- och långdistanstriathlon.
Livet i Girona fortsätter och det har varit både knästrul, trösklar och möten med andra mästare.
Line in 27:53 Line ut 1:16:20
ENGLISH When Line started with triathlon, her absolute biggest dream was to become the Danish champion. Over a decade later, in addition to several international achievements, Line holds five Danish championship titles under her belt - and everything turned out better than Line Thams could ever have dreamed.
The journey there has been anything but straightforward, and when a herniated disc relapse forced her to weigh future health against current performance, the choice became evident for Line. It was time to end her career.
A few months after the decision became official we have the opportunity to look back on the highs and lows of a career, through successes, injuries, and accidents, and learn from the lessons Line has accumulated racing both short and long-distance triathlon.
Interview starts 27:53 Interview ends 1:16:20
I veckans avsnitt gästas vi av kirurgen, triatleten och svensk triathlons landslagsläkare Adam Stenman! Vi diskuterar bland annat konsten att skilja på trötthet och begynnande sjukdom, regler för när man bör vila och riskerna med att faktiskt träna med en infektion i kroppen. Vi rör dessutom vid ämnen som kosttillskott, husmorskurer och laglig dopning.
I sin roll som landslagsläkare agerar Adam som en bro mellan den traditionella sjukvården och idrotten. Förutom att hjälpa idrottare navigera igenom sjukdomar och skador arbetar han även proaktivt för att desamma skall hålla sig så friska som möjligt. Som välmeriterad triatlet har han förutom sin utbildning också stor erfarenhet av hur svårt det kan vara när man håller på att trilla dit!
Vid sidan av detta har vi båda haft fina träningsveckor. Love har börjat cykla TT och Emma har hittat en fin träningsgrupp.
Välkommen till ett friskare år! Veckans avsnitt i samarbete med @argon18europe
Förtrösta ej, då Triathlonvänner hört er bön och tillsammans med lyssnarna, tillika läkarstudenterna, Evelina och Simon tar vi oss an en hel hop frågor från både dem och er andra! Vi slår våra kloka huvuden ihop och avhandlar både hårvårdsrutiner, prylar, flashiga växlingar och träningsupplägg. Men vi pratar också om vikten av balans, att låta idrotten vara rolig och hur viktigt det är med energiintag. Vi avhandlar helt enkelt allt man kan tänkas undra över som ny i sporten!
Förutom att svara på frågor så går vi självklart igenom första veckan i Girona. Emma har tränat på och trivs som handen i handsken och Love har haft en riktigt solid vecka han med. Det hettar till när snabbanan i Girona diskuteras, Emma berättar om sin löpresa och Love får ta tillbaka förra veckans kritik om Emmas utförsåkning.
Evelina och Simon in 38:00
Evelina och Simon ut 1:46:56
Några dåliga lopp skulle bli starten på en nedåtgående spiral och när Gustavs mamma hastigt går bort i sviterna av cancer ställs saker och ting på sin spets. Dessutom med en trilskande skada och utan löpträning på flera månader blickar nu Gustav tillbaks på året och konstaterar att ingenting blev som det var tänkt.
I denna veckas intervju får ni höra Gustav berätta om året som gått, om hur han hanterar motgångarna och hur han ser på kommande OS-säsong. Vi pratar också om vad som händer med ens identitet när den helt kretsar kring triathlon - men ingenting går vägen. Ett samtal om motgångar, kortvarig glädje och att orka fortsätta framåt.
Vid sidan av detta pratar vi om mardrömsresan från Sverige, första dagarna i Girona och så välkomnar vi @argon18europe!
Gustav in 42:12
Gustav ut 1:35:43
Nathalie har brutit ryggen och är paralyserad från midjan ned.
Med stort mod, styrka och även humor får vi ta del av Nathalies resa från olycksdagen till där hon är idag. Omställningen från ett liv där varje dag spenderas på cykeln till att knappt kunna sitta upp på sängkanten, lära sig saker på nytt och att hitta drivkraft i helt nya utmaningar.
Vi pratar också mening, vilja och att definiera sin självbild. Vi får ta del av topparna och dalarna i Nathalies rehabprocess och det blir ett samtal som lämnar oss djupt berörda.
Love och Emma pratar om hur vardagen i flyttkaos sett ut, hur många skor man bör packa inför långresa och årets förta Trainingpeaks-rekord.
Nathalie in: 20:11
Nathalie ut: 1:10:02
I det här första kommer vi förutom att presentera och lära känna de fem medverkande fokusera på mål och utveckling. Dels vad de siktar på rent tävlings- och resultatmässigt men också vägen dit.
Varje avsnitt framöver kommer följa upp träning men också fokusera på olika teman och delar av att vara proffs. Målsättningar och tävlande, träning och testning, men också delar som ekonomi och vardag runt träning. Målet är att du som lyssnar skall få en inblick i livet som proffs och förhoppningsvis kunna ta vissa delar och applicera på din egen träning.
Vi hoppas och tror att detta kommer bli ett väldigt spännande och lärorikt år! Tack för att du lyssnar!
I årets sista avsnitt bjuds vi av flera av våra bästa triathlonvänner på berättelser, tillbakablickar och lärdomar från det gångna året. Vi går igenom säsongen som varit, vilka motgångar man haft och vad man är mest stolt över. Dessutom tar vi sats in i det nya året med lärdomar och mål inför 2024.
Vi får höra från Erik triathlonmunken Olsson, Lisa Nordén, Daniel Nöu, Anna Bergsten, Klara Hofer Mattsson, Oscar Lilja, Paul Frayon, Robert Kallin, Alexander Berggren, Solveig Lovseth och Sixten Andersson - alltså ett fullpackat avsnitt som du definitivt inte vill missa.
Emma och Love bjuder på ett lite längre försnack där de avhandlar vikten av att dra i handbromsen i tid, hur navigerar man igenom en känning och vad de egentligen ska göra i Girona!
Till sist vill vi passa på att tacka alla våra fantastiska lyssnare för detta triathlonår, utan er hade det inte varit möjligt och nu blickar vi framåt mot massor av spännande saker.
Från dina Triathlonvänner - God fortsättning och ett riktigt gott nytt ÅR!!!
Äntligen har vi fått möjligheten att prata med långdistansproffset Patrik Nilsson. I veckans avsnitt får vi svar på vad som egentligen skett bakom kulisserna senaste åren i form av motgångar, operation och vägen tillbaka.
Patrik som under många år var med och dominerade långdistansscenen med flertalet internationella pallplaceringar, topp 10 på Ironman Kona och EM-guld i Frankfurt 2021 kämpade plötsligt med att fullfölja sina lopp. Det visade sig att en komplicerad skada som försämrade blodflödet till benen var den bakomliggande orsaken. Idag är Patrik på banan igen med nya mål inför kommande år och med många förändringar i sikte. Vi snackar vikten av rutiner, balansen med familjen, hur en långvarig fysik skada även sätter sig på psyket och mycket mycket mer!
Podduon är på skilda platser och snackar om tyska snabbanan, hur man packar för Girona och det verkar som att Love faktiskt är på bättringsvägen (jinx jinx)!
Patrik in 25:22
Patrik ut 1:16:47
Jimmy “triathletejimmy” Karlsson har vänt på hela sitt liv. Från grav fetma med över 40 i BMI och en orkeslöshet som gjorde att både trappor, vardag och det stora intresset minigolf var för fysiskt ansträngande, till den han är idag - triatleten med ett dussintal hel- och halvdistanser under bältet.
På andra sidan förändringen har han inte bara fått en hälsosammare vikt - han har framförallt fått tillbaka livet, orken och en kropp som tillåter honom att göra det han vill. Med Jimmy pratar vi bakgrund, livsvanor och när vändningen kom. Men vi pratar också drivkrafter, att älska processen och Jimmys sjukt imponerande siffror på cykeln.
I podduon avhandlas bland annat fortsatt sjukstuga, rekordveckor och konspirationsteorier.
Jimmy in 30:13
Jimmy ut 1:29:43
Henrik Brovell är Head of North på Ironman och arbetar med att leverera sim, cykel och löpning på eventen runt om norra europa. Denna vecka får vi möjligheten att ställa de frågor som dykt upp under året, diskutera Ironmans historia, framtid och få en inblick i organisationen bakom tävlingarna.
Det blir en fullspäckad intervju med frågor och diskussioner. Hur ser arbetet ut inför Ironman Kalmar nästa sommar, vad innebär alla nya långdistansevent och vilket race blir egentligen det riktiga världsmästerskapet?
Förutom Ironman så pratar Emma och Love om uppstarten efter sjukdom där de haft lite olika upplevelser. En har kommit igång ganska så smidigt medan den andra sliter med en trött kropp - kan ni gissa vem? Som grädden på moset har vi även en liten nyhet där vi behöver er hjälp för att komma vidare!
Henrik in 45:38
Henrik ut 1:33:09
English below - Idag får vi möta en av världens bästa kortdistanstriathleter, nederländska Maya Kingma, som berättar om att gå sin egna väg från långdistanssimning till absoluta världseliten i triathlon på bara 10 år.
Vi får ta del av Mayas resa genom många skador och hur hon vänt det till sin fördel. För hur springer man egentligen 32:39 på 10km med bara 25km löpning i veckan och matchar den absoluta världseliten med så mycket mindre löpträning?
Förutom att Maya springer snabbt är hon kanske mest känd för sin aggressiva cykling och sitt modiga sätt att tävla på. Något som gjort att hon uppnått fina resultat som en vinst på WTCS Leeds 2021, en elfteplats på OS i Tokyo och trea på WTCS Yokohama.
Hemma i Borås råder total sjukstuga där både Emma och Love åkt på en klassisk novemberförkylning. Men trots sjukdom, kyla och mörker finns det en del ljusglimtar från veckan som ändå sätter ett ledande på läpparna. Kanske är stämningen såpass god för att det finns lite flyttplaner på gång. Så vart är vi påväg?
Maya in 24:35
Maya ut 1:14:17
Carving Your Own Path with Maya Kingma - interview starts at 24:35
Today we get to meet one of the world's best short-distance triathletes, Dutch athlete Maya Kingma, who shares her journey of forging her own path from long-distance swimming to the absolute world elite in triathlon in just 10 years.
We'll learn about Maya's journey, which has involved many injuries, and how she has turned adversity into an advantage. How does one really run a 32.39 on a 10km with only 25km of running per week - and compete with the absolute world elite with so much less run training?
In addition to her fast running, Maya is perhaps most known for her aggressive cycling and bold way of competing. This approach has led to impressive results such as a victory at WTCS Leeds 2021, a top 11 finish at the Tokyo Olympics, and a 3rd place at WTCS Yokohama.
Vad gör en tränare och hur gör den som ska coacha sig själv? Denna vecka pratar vi med Loves tränare Alexander Lindblom om strategier för att lyckas nå dina långsiktiga mål inom idrotten oavsett nivå.
Vi diskuterar vikten att bryta ned mål i mindre delar, hur du enkelt kan testa din fysiologi hemma och vikten av en flexibel träningsplan. Du kommer få verktyg för att följa och utvärdera din utveckling, lära dig hitta dina styrkor och svagheter och anpassa träningen när livet kommer i vägen.
Alexander berättar om sin coachingfilosofi, hur han landade i coachningen och mycket, mycket mer!
Love fäller några tårar över helgens cykelmiss medans Emma pratar tester, alperna och tysk mat.
Alex in 38:56
Alex ut 1:41:38
Är du nyfiken på att bli coachad av Alex kan du surfa in på https://lindblomcoaching.se!
Emma som själv varit elitlöpare berättar om sin egen resa från träningen till studierna och sedan in i elitidrottsvärlden igen, men nu som dietist. Idag arbetar hon genom Riksidrottsförbundet på daglig basis med några av sveriges toppidrottsutövare, RIG-elever och lovande juniorer med bas på Bosön. Vi får reda på hur ett sådant arbete kan gå till och vad Emma anser är viktigast för att en idrottare ska hålla.
Förutom mat och hållbarhet berättar Love om irritationen över cykelteknik och bråkiga fotbollssupportrar. Vargen går igenom ett rafflande veckosvep med en minst sagt dramatisk avslut på World Triathlon säsongen och grillar även Love på ett litet quiz!
Här hittar du Emmas hemsida: https://emmalindblom.com/
Här hittar du Den Hållbara Idrottaren: https://www.skidor.com/for-foreningar/utbildning/den-hallbara-idrottaren
Emma in 44:11 Emma ut 1:29:25
Idag är det ett avsnitt av förändringar! Vi pratar med Norska Stine Dale som för ett år sedan tog klivet från triathlonlandslaget till ett proffskontrakt med cykellaget Team Coop Hitec.
På bara en säsong har Stine kastats in i de klassika cykelloppen som Liège-Bastogne-Liège, Fleche Wallonne och Tour the France. Erfarenheter hon värderar högt och som gett mersmak på vad som krävs för att nå den absoluta toppen.
Vi får möjligheten att djupdyka i de ekonomiska förutsättningarna inom cykling jämfört med triathlon, hur träningen skiljer sig åt och mycket mer.
Men nytt för veckans avsnitt är också att Emma Varga kommit in som poddpartner och Love kickar igång denna nystart med ett rafflande quiz!
Stine in 39:55
Stine ut 1:31:34
Efter att ha gjort sin bästa säsong i karriären med stabilt höga topplaceringar med bland annat en andraplats på testeventet i Paris hamnade tillslut Vasco på en fjädeplats när världsserien summerades.
Sedan några år tränar Vasco i Joel Filliols träningsgrupp i Girona och vi får tillfälle att diskutera resan från Sverige ut i världen, träningsupplägg och tävlingsresultat.
En riktig djupdykning i vad som krävs för att tävla på den allra högsta nivån!
Vasco in 31:40 Vasco ut 1:46:15
Det finns mycket man kan lära sig av en av våra främsta triatleter genom tiderna. Man kan tänka sig att det främst skulle vara intressant för den elitsatsande men mycket av de principer Joachim utvecklat både under sin aktiva karriär och som tränare går lika bra att applicera på dig som AG eller motionär.
Förutom spännande historier och anekdoter pratar vi om vikten av kontinuitet, att ha tålamod och att lita på processen. Därtill tips och snack om årsupplägg, progression och att utveckla en 10-årsplan.
Joachim in 47:51 Joachim ut 1:48:14
Detta och mycket mer diskuterar vi med Svenska Triathlonförbundets nya sportchef Susanne Barkholt. Susanne är idrottslärare i grunden men har bland annat varit landslagstränare i Norge och förbundskapten i Svenska orienteringslandslaget. Hon har sedan mars arbetat i förbundet och trots att hon hastigt kastats in mitt i säsong - i en ny sports - har hon axlat rollen väl och har mycket klokt att säga om idrott, sammanhållning och förbundsarbete.
Efter helgens VM lämnar vi otroligt skarpa killgissningar vid sidan av mediokra analyser, och vi går dessutom igenom Alex krampfadäs i Cannes och pratar laktatmätning och träningskrämpor med Love.
Susanne in 41:37 Susanne ut 1:24:27
Med bara några dagar kvar till VM stämmer vi av läget med Lisa. Vi tar avstamp när vi hördes sist, efter vinsten i Kalmar, och pratar träning, toppning och uppladdning inför Kona.
Vi pratar om senaste träningsperioden, vad Lisa gjort annorlunda och vad hon lärt sig av senaste årets tävlande. Vi pratar givetvis förutsättningar inför loppet och vilka scenarion hon ser framför sig.
Se till att lyssna igenom inför Kona och var med och heja fram Lisa!
Dessutom får vi Garys syn på livet som (före detta) idrottslärare och vad man kan göra för att vända trenden i samhället med mer stillasittande och mindre idrottande (triathlonande?) än någonsin.
Ett härligt distansveckosvep och Race reports från favorittjejerna @lotte @solveig från Norge rundar av veckans avsnitt såhär i VM-veckotider!
Gary in 41:36 Gary ut 1:50:14
Vi går igenom tävlingarna och utvärderar säsongen. Dessutom pratar vi den enorma cykelkapacitet hon besitter, löpträning och hur hon och tränare Barry White kommande år skall arbeta upp simkapaciteten.
Klara kombinerar idrottandet med tandläkarstudier och vi pratar mycket om att kombinera detta, att hinna med både plugg och skola och att träna med tankarna fulla av plugg.
Klara in 25:25
Klara ut 1:27:42
Dessutom har vi efter ett år med oss vår första gäst - Gabriel Sandör. Det kändes inte mer än rätt att stämma av året som gått och hur han än så länge utvärderar den gångna säsongen med både covid och misstänkt hjärtsäcksinflammation. Dessutom blickar vi samtidigt framåt mot kommande tävlingar och OS där Gabriel utvärderar sin chans att komma med.
Vi är jättetacksamma för all support från er lyssnare och hoppas ni är lika taggade som oss på fler avsnitt och år framöver! 👊🏻 💛
Gabriel in 56:57
Gabriel ut 1:35:56
För en dryg vecka sedan satte Sebastian ett nytt rekord, eller en ny FKT (Fastest Known Time) på Ablocs Kust till Kust-gravelrutt från Varberg till Kalmar. Nya rekordtiden lyder 16:01 och Sebastian slår därmed tidigare rekordhållare Richard Larsén.
Vi stämmer i detta specialavsnitt av hur dagen artade sig, hur Sebbe tog sin an rutten, hur han laddade energi och vad fasen man tänker på under 16h cykling i skogen.
Två år senare, många platser, erfarenheter och träningstimmar rikare stämmer vi efter säsongsavslutningen av med Erik. Efter att ha kört snabbast av alla i Kalmar och senare gjort ett försök till en till heldistans i Almere har vi mycket att gå igenom.
Förutom resan, både den fysiska och själsliga ut i världen, också träning, ekonomi, ensamhet och att anpassa livet efter sitt eget bästa.
Ett kortare veckosvep syr vi ihop med två positiva träningsveckor!
Erik in 23:26 Erik ut 1:16:38
Vi pratar bland annat om hur Max började med sporten, om drivkraften för att fortsätta utvecklas och vad Max och Hugo som lag har för styrkor. Vi pratar träningsupplägg, intervaller och skillnad på att springa snabba flacka banor kontra supertekniskt a la ÖtillÖ. Dessutom om Max cykelträning och om det kanske trots allt blir en triathlonsatsning nästa år?!
Vid sidan av detta får vi höra om Alexanders besvikelse i Almere och om Loves långdragna sjukdom. Vi har också två grymma race reports från både Sixten Andersson och Jesper Svensson som tävlat på varsitt håll.
Max in 56:54 Max ut 1:53:14
Bland annat kända från podden sedan tidigare; Alexander Lindblom, David Sandberg och Ludwig Fleetwood, snabbast dam-AG Nicole Pelin, herrarnas dito och snabbast av alla Erik "Triathlonmunken" Olsson, samt järnmannnens grundare Tomas Gustavsson och givetvis hör vi också från Lisa Nordén.
Ett perfekt tillfälle att återuppleva denna grymma men riktigt tuffa tävling både en och två gånger!
På träningsfronten har Love studsat tillbaka men svackan har istället hoppar över till Alex!
Allt om Kalmar börjar vid 36:00
Vi pratar bland annat om mytiska historier från Hawaii, om Järnmannens första år i Kalmar och hur Lisa Nordéns silver i OS 2012 gav sporten ett rejält lyft i Sverige. Dessutom om att arrangera lopp, träning då jämfört med nu och massa andra roliga, lärorika och inspirerande historier.
Förutom detta en vecka med dubbelvinst för Alex och dubbeltrubbel för Love!
Jonas in 30:52 Jonas ut 1:50:54
Vi pratar bland annat om olika metoder för att ta fram trösklar, för- och nackdelar med olika test och hur man kan tänka kring testning på olika nivåer. Vi pratar också om olika "profiler" av atleter och går också igenom nya prylar som t.ex. testning av lokal syrenivå med hjälp av Moxy.
Vi har också ett stort veckosvep av helgens olika tävlingar och får höra från Jesper Svensson som varit på EM i Tallinn! Love har gjort simtester och Alex har kört... cykel-löp? i Polen. Johan in 52:43 Johan ut 1:59:39 PS följ johan på Instagram!
I veckans avsnitt svarar vi med hjälp av vår sidekick Emma Varga på alla era frågor, bland annat hur man börjar träna som nybörjare, om man simmar snabbare med stora fötter, hur man kan lägga upp cykelträningen på 2-3 pass i veckan och vart vi tror triathlonsporten är om 10 år.
Dessutom ett superveckosvep av Varga och en veckovis avstämning av träningsformen för oss båda!
Idag gästas vi av Mikael Fredriksson och Camilla Oldberg från Svenska Triathlonförbundet och projektet Triathlon För Alla.
Triathlon för alla är ett treårigt pojekt som ska skapa förutsättningar för att inkludera personer med funktionsnedsättning i ordinarie triathlonverksamhet.
Vi lär oss allt om att tävla med olika funktionsnedsättningar, parasportens utveckling och diskuterar hur man som community tillsammans kan bidra till inkludering.
Dessutom pratar vi om hur man tävlar mot varandra i olika klasser, hur man gör intervaller i rullstol och när prins Daniel cyklade tandem blind.
Ett maratonavsnitt om mat, kost, hormoner och blodsockermätning! Stig Mattsson är forskare, legitimerad dietist, kostrådgivare och jobbar inom Sveriges Olympiska Kommitté med kostrelaterade frågor och har under många år bland annat jobbat med längdåkningslandslaget och simlandslaget.
Med Stig pratar vi om hur man kan optimera sin kost, hur man bör äta under tränings- respektive vilodagar och vanliga fallgropar man kan hamna i när det kommer till just mat och energi - samt vilka baksidor det finns av att äta för lite.
Om man håller på med konditionsidrott (de flesta här) och äter mat (borde vara alla) så är detta ett superintressant och väldigt lärorikt avsnitt man inte vill missa!
Att Stig dessutom var en av de första aktiva i svenska triathlonlandslaget någonsin ser vi givetvis som en stor bonus - trots att karriären inom just triathlon blev lite kortare.
Stig in 31:44
Stig ut 1:52:28
Vi fortsätter utforska livets triathlon med en av sveriges mest erfarna triatleter - Karl-Johan "KJ" Danielsson. KJ, som tränat och tävlat sedan tidigt 90-tal, har under sin resa skiftat fokus där livet numera handlar mer om helheten än bara resultat inom sporten. Ett liv med familj, barn, företagande och självklart triathlon.
Vi pratar om att hitta balans, vad som är viktigt men självklart också fysiologi och tar en titt i backspegeln över den gånga säsongen!
Andreas "Sportgrabben" Carlsson är nykläckt senior som ihärdigt arbetar sig upp mot absoluta världstoppen. Som 21-åring tävlar han sina sista år som U23 och har siktet inställt på medalj på nästa veckas U23-VM.
Andreas har under året presterat väldigt fina resultat, bland annat en 14e plats på sin första världscup i Huatulco, en 21a plats i Valencia och en 20e plats i Miyazaki. Vi stämmer av säsongen, träning och formen inför VM.
Vid sidan av Andreas fokuserar vi mycket på Alex salsa-satsning, Loves rygg och viktiga tävlingar som Höstmilen och sum-sim. Rafflande spänning på alla fronter!
Triathlonvänner är podden där Love Ljungström & Alexander Berggren möter proffs, tränare, ledare, ungdomar, motionärer och alla andra som utgör triathlon.
Följ oss gärna på Instagram, där heter vi @triathlonvanner. Gillar du podden får du gärna ge oss ett betyg, det gör oss jätteglada och hjälper till att sprida podden till andra som kanske också gillar den. Tack!
Från utbränd och sjukhusinläggning till snabbaste svensk Age Grouper på Hawaii. Men kanske mest bara en superhärlig, träningsälskande kille från Västerås.
Hur lägger man upp vardagen när man förutom träningen har ett helt vanligt liv vid sidan om idrotten? Hur ser en vanlig vecka ut, och vilka lärdomar har David lärt sig genom åren?
Vi snackar åren som varit, mål framåt och självklart det som händer just nu. En hawaii-recap blandat med träningssnack, filosofi och handfasta tips.
Triathlonvänner är podden där Love Ljungström & Alexander Berggren möter elitaktiva, tränare, ledare, ungdomar, motionärer och alla andra som utgör triathlon.
Följ oss gärna på Instagram, där heter vi @triathlonvanner. Gillar du podden får du gärna ge oss ett betyg, det gör oss jätteglada och hjälper till att sprida podden till andra som kanske också gillar den. Tack!
Hawaii-special 2.0! Från tusendelsstrid om guld i OS till femte plats på Kona tio år senare. Hur är det möjligt? Vi är glada och stolta över att få prata med sveriges genom tiderna främsta triatlet - om detta och mycket mer.
Alex har haft ett uppvaknande och efter att ha mött de spanska solgudarna väntar nu ett nytt liv. Vi kör jävligt relaxed andning mitt i programmet och hamnar kollektivt i rätt rytm!
Sen har vi lite goa spaningar, gött snack och annat kul. En valp är med också. Bara en sån sak. Lyssna för det blir kul!
Triathlonvänner är podden där Love Ljungström & Alexander Berggren möter elitaktiva, tränare, ledare, ungdomar, motionärer och alla andra som utgör triathlon.
Följ oss gärna på Instagram, där heter vi @triathlonvanner. Gillar du podden får du gärna ge oss ett betyg, det gör oss jätteglada och hjälper till att sprida podden till andra som kanske också gillar den. Tack!
Sara Svensk siktade på rekordplacering i Kona efter starkt träningsår. Två veckor innan VM drabbas hon av akut plantar fasciit - något som 30km in i löpningen sätter stopp för hennes framfart.
Vad händer i huvudet på en av sveriges bästa långdistansatleter när man tvingas bryta årets största mål? Hur hanterar hon det och vad är planen framåt? Men också - hur har uppladdningen sett ut, vad var taktiken och hur kändes loppet i övrigt?
Dessutom träningsupplägg, laktattester, vardag och framtid. Ett fullspäckat avsnitt som också presenterar två härliga nyheter i körschemat. Världens första lopprapport och världens första veckoutmaning.
Triathlonvänner är podden där Love Ljungström & Alexander Berggren möter elitaktiva, tränare, ledare, ungdomar, motionärer och alla andra som utgör triathlon.
Följ oss gärna på Instagram, där heter vi @triathlonvanner. Gillar du podden får du gärna ge oss ett betyg, det gör oss jätteglada och hjälper till att sprida podden till andra som kanske också gillar den. Tack!
I premiären av Triathlonvänner möter vi Gabriel Sandör, sveriges främsta herre på kortdistans. Gabriel är på sluttampen av denna säsong, men vi passar på att både blicka bakåt på det gågna året och ser dessutom framåt mot kommande utmaningar.
Dessutom avhandlas Gabriels karriär inom modern femkamp, höghöjdsläger, Kona-tipp och mycket mycket mer.
Vi är glada och tacksamma över att Gabriel är vår första gäst i Triathlonvänner!
Triathlonvänner är podden där Love Ljungström & Alexander Berggren möter elitaktiva, tränare, ledare, ungdomar, motionärer och alla andra som utgör triathlon.
Följ oss gärna på instagram, där heter vi @triathlonvanner. Gillar du podden får du gärna ge oss ett betyg, det gör oss jätteglada och hjälper till att sprida podden till andra som kanske också gillar den. Tack!
Välkommen till Triathlonvänner!
Triathlonvänner är podden där Love Ljungström & Alexander Berggren möter elitaktiva, tränare, ledare, ungdomar, motionärer och alla andra som utgör triathlon.
Vi gör er med största sannolikhet redan besvikna (eller kanske lättade..) med detta introavsnitt. Det räknas nämligen knappt som ett riktigt avsnitt. Vi behöver bara kicka igång allt i bakgrunden i väntan på nästa veckas riktiga premiäravsnitt. Med oss nästa vecka kommer Sveriges starkast lysande stjärna på kortdistans gästa oss, nämligen Gabriel Sandör.
Håll till godo, och missa inte det!!
Följ oss gärna på instagram, där heter vi @triathlonvanner. Gillar du podden får du gärna ge oss ett betyg, det gör oss jätteglada och hjälper till att sprida podden till andra som kanske också gillar den. Tack!
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.