I år planerar många att flytta ut julen. Smittspridningen gör att vi inte kan umgås som vanligt, och ett alternativ kan då vara att fira utomhus.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Men kan man laga en julmiddag ute i skogen? Och kan det påverka naturen negativt att så många fler är utomhus?
Vildmarkskocken Linda Klasson visar hur man kan laga sin julmeny över öppen eld. Och experten på hållbar mat, Elin Röös, berättar om hur vårt sätt att äta mat har förändrats under coronaåret som gått.
KLOTETS JULMENY
På eld
Vildsvinsracks - revbensspjäll av vildsvin
Stuvad mandelpotatis med äpple lök och grönkål
Glödbakad kålrot
Rödkål med honung, äpple och nejlika i dutchoven (järngryta med lock)
Tranbärschutney
Kokkaffe
På stormkök
Saffranskrabbelurer
Blåbärsglögg