78 avsnitt • Längd: 25 min • Månadsvis
Precis som våra fysiska arenor tar Business Arena Talks upp ämnen som påverkar fastigheter och samhällsbyggnad. Brett som smalt. Alltifrån transaktioner och stadsplanering till klimat eller kanske ensamhet. Här hittar du initierade samtal med intressanta personer i form av poddar som du kan lyssna på när det passar.Business Arena en del av Bonnier News Business
The podcast Business Arena Talks is created by Business Arena. The podcast and the artwork on this page are embedded on this page using the public podcast feed (RSS).
När våldet tar över kvarteret
Det våld med skjutningar och sprängningar vi sett eskalera under senare år är starkt koncentrerat till vår bebyggda miljö. I spåren följer otrygghet för de boende i de kvarter gängen etsat sig fast. Hur ser utvecklingen ut när det gäller våld kopplat till territorier i våra städer? Jon Forsell i samtal med Jens Lapidus om det gängrelaterade våldet och hur utvecklingen sett ut de senaste åren.
Det här poddsamtalet spelades in under Business Arena Syd den 25 maj 2023
Samtalsledare: Jon Forssell
Medverkande:
Jens Lapidus, författare
Cirkulär ekonomi i bygg- och fastighetssektorn - teori och praktik
Boverket har ett pågående regeringsuppdrag som består i att utveckla arbetet med omställningen till en cirkulär ekonomi i bygg- och fastighetssektorn. Bland annat ska man se närmare på hur återanvändning och återvinning av befintligt byggmaterial, byggnadsdelar och byggnadsverk fungerar idag. Intresset för återbruk och cirkularitet är stort inom samhällsbyggnad idag. Samtidigt kan det vara svårt att definiera exakt vad man menar med begreppet och att hitta hållbara avvägningar. Hur uppnår man mer cirkularitet när det gäller det befintliga beståndet? Vilka regionala exempel är värda att hålla ögonen på? Vad bör man känna till som beslutsfattare när det gäller regler som är på gång?
Det här poddsamtalet spelades in under Business Arena Syd den 25 maj 2023
Samtalsledare: Jon Forssell
Medverkande:
Susanne Åkesson, uppdragsägare, Boverket
Magnus Åberg, vd, Bengt Dahlgren Syd
Carl Andersson Regionchef vid Ragn-Sells
Cilla Jansson, arkitekt ansvarig transformation kulturvård, Krook & Tjäder
Kan ett breddat bostadsutbud bryta boendesegregationen?
I många förorter utanför städerna finns bostäder som byggdes på 60- och 70-talet med övervägande hyresrätter som boendeform. Kvarlevor av det så kallade miljonprogrammet. Idag drivs utvecklingen på i de utsatta områdena av de mest ekonomiskt resursstarka hushållen som väljer att flytta. Skulle en förändring av bostadsutbudet, fler bostadsrätter och småhus, ha positiva effekter på den socioekonomiska utvecklingen? Kommer fler stanna kvar? Hur kan kommunen och politikerna tillsammans med bostadsbyggarna samarbeta? Många frågetecken i detta viktiga samhällsämne som vi diskuterar med insatta aktörer under BA Talks.
Det här poddsamtalet spelades in under Business Arena Syd den 25 maj 2023
Samtalsledare: Jon Forssell
Medverkande
Lennart Weiss, Kommersiell direktör, Veidekke Sverige
Anna Heide, Affärsutvecklingschef, Trianon
Andreas Schönström, kommunalråd för teknik (S), Malmö stad
Maria Montelius, Mallbo- Allemansrätt boende, Exploateringsingenjör, Malmö stad
Kan fokus på arkitektur lyfta besöksnäringen?
Köpenhamn är världens arkitekturhuvudstad 2023 vilket gynnar även den svenska sidan. Malmö stad passar på att haka på och planerar för en rad aktiviteter med fokus på arkitektur, kultur och livsmiljöer. Då kronan är låg är besökssiffrorna redan höga. Kan det öka än mer då staden får draghjälp av grannen? Vilka delar av besöksnäringen kan få gynnsamma fördelar? Vi hör vad vår sakkunniga panel har att säga om vad en attraktiv stad är.
Samtalsledare: Jon Forssell
Medverkande:
Kontoret när förändringens vindar blåst över
Ingenting kommer bli som förr brukar vara den första reaktionen när krisen slår till. Erfarenheten säger dock att ganska mycket återgår till det normala. Men när det gäller kontoret kan man tänka att vissa normer tar sig nya uttryck. Vi är mitt uppe i den förändring som kan leda till ett nytt beteende i hur vi förhåller oss till kontoret. Vad söker företagen i form av ny kontorsyta i dag? Hur tänker vi när arbetsplatsen ska formas? Är det individens marknad i det nya kontorslandskapet?
Samtalsledare: Marika Griehsel
Talare
Lisa Karlsson, arkitekt, Krook & Tjäder
Roger Granberg, fastighetschef, Balticgruppen
Gabriel Magnusson, analysansvarig, MERC Community
Anders Jörnsköld, Partner Newsec & Stronghold Invest
Det här poddsamtalet spelades in under Business Arena Norr den 19 april.
Norrbotniabanan - Infrastruktur som leder hem
Förbättrade kommunikationer i form av ny infrastruktur brukar lyftas fram som möjliggörare när det handlar om tillväxt. Men exempelvis en tågräls leder som bekant inte bara hem, utan även bort. Risker finns exempelvis för handel i mindre orter där befolkningen lättare kan ta sig till mer etablerade handelsplatser. Ökade pendlingsmöjligheter för arbetskraft och studerande kan också innebära både hot och möjligheter. Vilka erfarenheter finns kring Botniabanan som kan användas vid framtidens Norrbotniabana? Vad bör stad och kommun tänka på när nya kommunikationer monteras upp?
Samtalsledare: Marika Griehsel
Talare:
Lars Westin, professor i regionalekonomi, Umeå universitet
Gusten Granström, vd, Norrbotniabanan AB
Staffan Lundberg, samordnare Norrbotniabanan, Piteå kommun
Anders Eriksson, regionchef, ansvarig för infrastruktur, Handelskammaren Mittsverige
Det här poddsamtalet spelades in under Business Arena Norr den 19 april.
Batteridriven samhällsomvandling utmed nordiskt bälte
Från öster till väster mellan den 60:e och 70:e breddgraden växer det upp batterifabriker i finska Vasa, svenska Skellefteå och norska Mo i Rana. Om allt går enligt plan betyder det att mer än 50 000 nya invånare ska bosätta sig i batteribältets tre städer fram till år 2030. De tre städerna står i mycket inför samma utmaningar - men antar dem på olika sätt. Hur öser man kompetensförsörjningen? Vilka risker och möjligheter innebär satsningarna för de tre städerna? Vilka effekter får satsningarna på samhällsplaneringen?
Samtalsledare: Marika Griehsel
Panel
Björn Anderberg, journalist, Fastighetsnytt och Byggindustrin
Riitta Björkenheim, utvecklingsdirektör, Vasek
Anja Palm, näringslivsdirektör, Skellefteå kommun
Ole Kolstad, vd, Rana Utvikling
Ekologisk kompensation - väg till snabbare tillståndsprocesser?
Det finns etiska skäl till att förespråka biologisk mångfald. Sedan kan även den krassaste person se ett värde i att bevara de ekosystem som bidrar till produktionen av syre på jorden. Även bland finansiella investerare ökar insikten om att biodiversitet är viktigt. Det finns olika sätt för aktörer som påverkar naturen att kompensera för ingreppen. I USA används till exempel ett marknadsbaserat system som kallas Mitigation Banking som innebär att en aktör som utövar påverkan köper krediter av aktörer som har har restaurerat naturmiljöer. En effekt av den här typen av system kan vara att tillståndsprocesser går snabbare.
Samtalsledare: Marika Griehsel
Anders Enetjärn, grundare, Ecogain
Johanna Olofsson, hållbarhetschef, Diös
Scott Cole, Environmental Economist, WSP
Doris Grellmann, ekolog, Umeå kommun
Det här poddsamtalet spelades in under välkomstträffen till Business Arena Norr den 19 april.
Är det digital samhällsplanering som är lösningen?
När stadsutvecklingen måste gå snabbare än vanligt står hoppet till digitala lösningar. En mer digitaliserad planprocess har potential att gå snabbare. Sundsvalls kommun och Ånge kommuns samverkar kring digitalisering på ett sätt som de själva talar om “en digital kommunsammanslagning”. Ett arbete som följs av regeringen och på internationell nivå. I Luleå ska man testa BIM, 3D och en digital tvilling i samband med planeringen av utvecklingen på Svartön. För att göra planeringen mer tillgänglig och effektiv. En fråga som väcks är om det går att fatta demokratiska beslut utifrån en 3D-modell. Hur komplicerad är processen? Vad innebär en “digital kommunsammanslagning”? Vilka fördelar ser Luleå med sin digitala samällsplaneringsmodell?
Samtalsledare: Daniel Bergstrand
Talare:
Malin Lagervall, Marknadsutvecklare Hållbar stadsutveckling, Afry
Richard Olsson, fastighetschef, Umeå universitet
Lennart Sjögren, konsult, Sjögren Analys och Utveckling
Det här poddsamtalet spelades in under välkomstträffen till Business Arena Norr den 18 april.
Samtalsledare: Ellinor Persson
Panel:
Viktoria Andersson, vd, Clarion Hotel Umeå
Frida Westlin, Arkitekt SAR/MSA, Krook & Tjäder
Gabriella Hed Vall, vd, Visit Umeå
Det här poddsamtalet spelades in under välkomstträffen till Business Arena Norr den 18 april.
Host: Peter Nyman, journalist
Panel:
Från kontorsstolar till marknadsmekanism - återbruk i praktiken i västra Sverige
Återbruk är ett sätt att tänka - från smått till stort. Göteborgs Stad har som mål att minska koldioxidutsläppen från bygg- och anläggningsprojekt i stadens regi med 90 procent till 2030. Staden samarbetar med cirka 40 offentliga och privata fastighetsägare för att utveckla en lokal marknad för återbruk. När Chalmersfastigheter byggde till besökscentret vid Onsala rymdobservatorium satsade man hårt på att identifiera vilka material som kunde bevaras i de befintliga byggnaderna. Vasakronans projekt Kromet har väckt mycket uppmärksamhet och nu kan man dra vissa slutsatser. Företaget Sajkla i Tibro återbrukar möbler för offentliga miljöer. Vad ska man tänka på när man tar steget till återbruk? Vad har aktörerna lärt sig under resan? Är det så att dagens problem på byggmaterialområdet driver på utvecklingen?
Det här samtalet spelades in inför en livepublik på Business Arena Väst 9 november 2022Samtalsledare
Amanda Borneke, Specialist inom Cirkulär ekonomi, Sweco
Medverkande
Jenny Ekman, vd, Sajkla
Susan Runsten, processledare för hållbarhet, Business Region Göteborg
Anton Franker, Återbruksbyrån
Magnus Tengberg, Affärsområdeschef Fastighetsutveckling, VasakronanÄr ett samlat grepp kring mobilitetslösningar och transporter svaret på den hållbara staden? Att kartlägga våra rörelsemönster och ta fram den optimala lösningen för hur vi transporterar gods och människor i, och kring våra tätbefolkade städer innebär att samla kompetenser från många områden. Energi, ändrade beteeende kopplat till ny teknik samt allt högre krav på hållbara lösningar är några av utmaningarna. Hur bygger Göteborg för sin framtida mobilitet?
Det här samtalet spelades in inför en livepublik på Business Arena Väst 9 november 2022Samtalsledare
Anders Jörnsköld, Partner Newsec & Stronghold Invest
Medverkande
Mikael Kilter, Stadens Elektrifieringsuppdrag, Business Region Göteborg
Michael Koucky, vd, Koucky & Partners
Eric Jeansson, Geodatastrateg, Göteborgs stad
Karin Ebbinghaus, vd, ElonroadEfter många år med låg ränta och god tillväxt i ekonomin har det tillstött problem. Pandemin satte bland annat fokus på sköra leveranskedjor och Rysslands angrepp på Ukraina på energimarknadens svagheter. Hur utvecklas bostäder, samhällsfastigheter, industri, logistik, kontor och handel under rådande omständigheter? Välkommen till en fördjupning för dig som tycker om siffror och grafer presenterade av dem som vet mest.
Det här samtalet spelades in inför en livepublik på Business Arena Väst 9 november 2022
Samtalsledare
Lotta Edling, publicistisk direktör, Bonnier News
Medverkande
Ulrika Lindmark, Head of Valuation, Newsec
Lena Grimslätt, Senior director, Capital Markets, JLL
Jennifer Eriksson, Head of Leasing, CroisetteSamtalsledare: Caroline Strand, vd, Visit Stockholm
Panel:
Tobias Årfelt, Director of development Nordics, NH Hotel Group
Stefan Sjöstrand, vd, SkiStar
Henrik Berndtson, vd, All Things Live
Christer Fogelmarck, koncernchef, Parks and ResortsEfter många år med låg ränta och god tillväxt i ekonomin har det tillstött problem. Pandemin satte bland annat fokus på sköra leveranskedjor och Rysslands angrepp på Ukraina på energimarknadens svagheter. Hur utvecklas bostäder, samhällsfastigheter, industri, logistik, kontor och handel under rådande omständigheter? Välkommen till en fördjupning för dig som tycker om siffror och grafer presenterade av dem som vet mest.
Podden spelades in inför en livepublik på Business Arena Stockholm 21 september
Samtalsledare:
Björn Rundström, chefredaktör, Fastighetsnytt och Byggindustrin
Philip Wallin, reporter, Fastighetsnytt
Talare:
Niclas Höglund, Head of Research, JLL (kontor/handel)
Jenny Fält, Analysis and valuation, Croisette (industri/logistik)
Ulrika Lindmark, Head of Valuation Newsec (bostäder/samhällsfastigheter)Fastighetssektorn har beskrivits som långsam när det handlar om att anamma ny teknik och nya arbetsmodeller. Men i takt med att tekniken utvecklas öppnar sig möjligheter till omställning och nya affärsmöjligheter. Var sker de stora framstegen i branschen i dag? Vilka möjligheter ger ny teknik för verklig förändring när vi blickar framåt?
Samtalet spelades in för en livepublik på Business Arena Stockholm den 21 september 2022
Samtalsledare: Anders Jörnsköld, Partner, Newsec
Deltagare
Tony Strand, Head of PropTech, Sensitive
Pelle Tunell, CEO, Plant
Roger Tofft, CEO, PropTech Sweden
Området fastighetsförvaltning är under omdaning när tekniken skapar nya förutsättningar både för teknisk och ekonomisk förvaltning. Är fastighetsbranschen med på noterna? På vilka områden ser vi de största förändringarna? Vad krävs för kompetens av en förvaltare i dag och i framtiden?
Podden spelades in för en livepublik på Business Arena Stockholm den 22 september 2022Samtalsledare: Han-Suck Song, KTH, universitetslektor, KTH
Deltagare:
Anton Klintenberg, Head of Growth, Planima
Alexander Olsson, CEO, Pigello
Lars Nylund, fastighetschef, FamiljebostäderAtt kunna samla och tillgängliggöra stora mängder av information underlättar och effektiviserar verksamheten. Fler bolag växer fram med olika modeller för att skapa nischade plattformar med samlad, specifik information. Hur ser marknaden för att samla och distribuera data ut i dag? Finns det legala eller tekniska hinder för vidare utveckling?
Podden spelades in för en livepublik på Business Arena Stockholm den 21 september 2022Samtalsledare: Anders Jörnsköld, Partner, Newsec
Deltagare:
Mikael Sahlberg, COO & Partner, Portally
Hedi Kurda, CEO, HomeQ
Björn Johansson Heigis, Partner, RoschierInternational Corner - Round Table Discussion: Offices, Residential, Community Properties – Who Wants to Buy or Sell?
In recent years, domestic players have been most active in the transaction market in Sweden. Can the situation change with higher inflation and interest rate hikes in sight? There is a lot of discussion about the bond market - how does that affect foreign investments? The financing always affects the return and an interesting question is how it affects the deals that are done at the moment. If the global players increase their activity – what types of properties are they most interested in?
This production was recorded on September 22th at Business Arena Stockholm.Host:
Dan Sandstedt, Head of Capital Markets, Newsec
Panel:
Carl-Johan Hugner, Head of Real Estate Investment Banking, Pareto Securities
Joakim Arvius, CEO, Pangea
Andrew Smith, Partner, Northern Horizon
Anton Friling, Vice President, BlackRock
Erik Gärdén, partner, NordanöInternational Corner - Round Table Discussion: Transparency and Reliability More Attractive in Troubled Times?
With extensive sanctions against Russian interests, rising energy prices and global uncertainty, international real estate investors have a lot to think about at present. We have seen before that the Nordic countries with their good reputation for transparency and stable regulatory systems have benefited from uncertain times. Do we see the same thing today? What parameters are most important to investors? How long-term do you dare to be during a military conflict in Europe?
Moderator:
Peter Dahlen, Managing Director, American Chamber of Commerce in Sweden
Speaker panel:
Rosie Hunt, Real Estate Research Analyst, DWS Group
Jenny Lindholm, CIO, Alecta Fastigheter
Lisa Hybbinette, Partner, Roschier
Max Barclay, Head of Newsec Advisory, NewsecDen gröna omställningen är vår tids stora ödesfråga. Vi vet att arbetet går trögt och inte minst dagens energikris skapar frågetecken. Fastighetsbranschen har ett stort ansvar att effektivisera och kapa utsläpp. Vilka är de stora utmaningarna när vi ska elektrifiera och samtidigt bygga en grön energiproduktion? Hur ser kedjan ut och vad är “cutting edge” i effektiviseringen av fastighetsbeståndet? Går det att skruva ytterligare i omställningen?
Podden spelades in inför en livepublik under Business Arena Stockholm 22 september
Samtalsledare: Han-Suck Song, KTH, universitetslektor, KTH
Deltagare:
Anders Kallebo, CEO, Myrspoven
Tony Strand, Head of PropTech, Sensitive
Viktor Davidov, Group Manager, Proptech & Digital Strategy, Sweco
Tekniken har förändrat hur vi ser på och arbetar med våra byggnader. Men branschen handlar också om affärer där fastigheter byter ägare och exploatering av mark för utveckling av nya bestånd. Vilka kliv har tekniken tagit när vi pratar ren business? Är branschen traditionstyngd även här eller ser man potentialen?
Samtalsledare: Han-Suck Song, KTH, universitetslektor, KTH KLAR
Deltagare:
Henrik Olofsson, CEO, Propstreet
Rim Alexandra Halfya, COO, Combify
Magnus Svantegård, Partner, StrongholdBryskt uppvaknande efter några år med kvantitativa lättnader?
Under senare år har marknaden för icke säkerställda obligationer varit fastighetsbranschens tillförlitligaste källa av ny finansiering. Den starka tillväxten i obligationsmarknaden har i sin tur varit beroende av centralbankernas kvantitativa lättnader. Dessa obligationsköp har under våren upphört och övergår nu i kvantitativa åtstramningar istället. Hur omfattande blir omsvängningen? Vad händer med obligationsmarknaden och fastighetsmarknaden när denna källa till finansiering börja sina? Hur skiljer sig utsikterna för de olika centralbankerna Fed, ECB respektive Riksbanken i den här frågan?
Podden spelades in för en livepublik på Business Arena Stockholm den 22 september.
Samtalsledare: Daniel Bergstrand, strategisk innehållsproducent, Business Arena
Talare:
Jacob Bruzelius, Head of Corporate Finance, CatellaNot much has worked out according to plan since the pandemic hit the world about two years ago. There are, however, a few sectors that have managed better than others. Digitalization has, in general, taken several major steps forward, and many prop-tech companies have met an increased interest in all their products. What has happened during the past year from a Finnish perspective? What are the demands and requests on the market today?
This production was recorded on May 24th at Business Arena Helsinki.
Host
Magnus Svantegård, partner, Stronghold Invest
Participants
Tasha Tolmacheva, Co-Founder, PropTech Finland
Maarit Kahila, CEO, Maptionnaire by Mapita
Markus Porvari, CEO Hyperin
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
The pandemic has given us reason to reflect over what makes the attractive city of tomorrow? A city worth its name needs to be busy, filled with housing, culture, commercial activities, all connected by smart infrastructure and transportation. When urban development is driven by issues involving climate, health and digitalization, do we need to rethink our strategy? Flexibility seems like the way forward in both planning and building, but what does it look like when put to practice? We talk about restarting our cities after the pandemic, but where do we start?
This production was recorded on May 24th at Business Arena Helsinki.
Host
Peter Nyman, Journalist
Participants
Tarja Laine, Director of Urban Planning,City of Vantaa
Kim Särs, Business Director, Trevian
Jan Vapaavuori, Former Mayor of Helsinki, Senior Advisor at NREP
Tonje Værdal Frydenlund, Director Acquisition & Business Development Nordics, Snøhetta Oslo
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
This production was recorded on May 24th at Business Arena Helsinki.
Host
Peter Nyman, Journalist
Participants
Greg Clark, Professor of City & Regional Leadership
Antti Säynätkari Managing Director, Skanska Commercial Development Finland
Teemu Rämö, Head of Department, NCC Property Development Finland
Kimmo Leivo, Project Director at City of Espoo
Med Luleå Tekniska Universitet och Tekniska högskolan vid Umeå Universitet i täten har regionen en gedigen grund att stå på när det gäller ett tekniskt baserat näringsliv. Här träffar vi några av de mest lovande teknikbolagen som ger sin syn på förutsättningar för tillväxt, krav på arbetsplatsen och livskvalitet.
Samtalet spelades in den 27 april under Business Arena Norr.
Samtalsledare
Anders Jörnsköld, Senior Advisor Urban and Regional Development, Newsec
Medverkande
Isabella Olsson, Business Developer, FieldRobotiX
Björn Söderlund, vd, Optimation (Uppsala)
Frida Nilsson, grundare, Stunder
Fågelvägen är det drygt 120 mil mellan Malmö och Luleå. För förbindelserna mellan norra Sverige och resten av landet, Europa och världen är flyget extra viktigt. Inte minst för näringslivet och möjligheten till nyetableringar. Framförallt är det små flygplatser som drabbas när flyget har det tufft ekonomiskt. Vad är status för flyget regionalt i norr? Vilka omvärldsförbindelser är viktigast? Vad är tidtabellen för ett kommande elflyg?
Samtalet spelades in den 27 april under Business Arena Norr.
Samtalsledare
Christina Friberg, näringspolitiskt ansvarig, Fastighetsägarna MittNord
Medverkande
Peter Larsson, vd, Svenska regionala flygplatser
Eva Nyh Hederberg, vd, Näringslivsbolaget i Sundsvall
Stefan Dalin, kommunstyrelsens ordförande (S), Timrå kommun
Gunnar Tåhlin, vd, Galären
Mårten Bäck, projektledare Fossilfritt flyg i norra Sverige, Umeå kommun
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Utanför storstadsregionerna brukar man lyfta fram den fantastiska svenska naturen som en stark attraktionsfaktor. Under pandemin har fler än tidigare upptäckt att det går att leva och arbeta längre ifrån stadskärnan. Många vill bo med utsikt över vatten. Regeringen föreslog regler som skulle göra det enklare att bygga strandnära på landsbygden, men andra partier ställer sig skeptiska av olika skäl. Vad är status i norra delen av landet där ytorna är stora? Går det att ändra reglerna utan att allmänhetens tillgänglighet tar skada? Hur rimmar sjönära byggande med klimatförändringarna?
Samtalet spelades in den 27 april under Business Arena Norr.
Samtalsledare
Fredrik Wirenblad, kontorschef Umeå, AFRY
Medverkande
Johan Larsson, jurist, Landahl Advokatbyrå
Tomas Mörtsell, kommunstyrelsens ordförande (C), Storumans kommun
Anders Ågren, kommunalråd (M), Umeå kommun
Carina Sammeli, kommunstyrelsens ordförande (S), Luleå kommun
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
När det finns en utbildning av hög kvalitet på en ort finns också möjligheten att duktiga människor slår ner sina bopålar på platsen. När industrin satsar hårt i norra Sverige behövs inte bara arbetskraft utan kvalificerad stads- och fastighetsutveckling. Vissa bedömare pekar på att det inte finns tillräckligt många fastighetsekonomiska utbildningar i norr. Skulle en förändring leda till bättre förutsättningar för fastighetsbranschen och utvecklingen av städer? Vad är det som kan få unga talanger att stanna på en plats efter utbildningen?
Samtalet spelades in den 27 april under Business Arena Norr.
Samtalsledare
Anna Olofsson, marknadschef, Umeå kommun
Medverkande
Lars Westin, professor i regionalekonomi, Umeå universitet
Belsam Djehiche, HR Business Partner, Employer Branding, Hemsö
Anna Joelsson, hållbarhetschef, Sweco Buildings
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.