Sveriges 100 mest populära podcasts

Ofiltrerat

Ofiltrerat

Genom att prata med några av Sveriges största profiler i sociala medier, får vi chansen att blicka in bakom kameran. Bakom det som filtrerats, redigerats och publicerats. Bakom den till synes perfekta ytan. En podd från Aller media.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

acast.com/ofiltrerat

Avsnitt

200 - Kjell Bergqvist

I veckans avsnitt av Ofiltrerat möter jag skådespelaren Kjell Bergqvist! Kjell berättar om vägskälet som var avgörande för hans karriär och hur han tog emot Me Too-rörelsen. Han berättar om när han ber folk fara åt H*** och var pengarna som blir över tar vägen. Vårat samtal handlar om statsministern (både den förra och vår nuvarande), om barn som drunknar och att våga vara den starka rösten.


Det och mycket mer i veckans avsnitt av Ofiltrerat!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-06-21
Länk till avsnitt

Filtrerat - Jag är inte arg, jag är besviken!

I veckans avsnitt av lill-podden Filtrerat havererat allt - ton tas, antiklimax nås och någon i studion är inte arg utan rakt av besviken. Det berättas om stora ögonblick från tidigare kärleksrelationer och det är premiär för poddens första *beep*. Vilket eventuellt nu såhär i efterhand är överflödigt eftersom Sofia ca en sekund senare avslöjar hemligheten och safear upp genom att be lyssnarna att inte berätta hemlisen vidare. TUR! Som om detta inte vore nog får vi även (nästan) veta vad som hände nere i ett mörkt knökat källarförråd, hur Sofias relation till strippstänger ser ut och vad en guldbädd egentligen är. 


Det och mycket mer i veckans avsnitt av Filtrerat!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-06-19
Länk till avsnitt

199 - Therése Lindgren (repris)

Varje gång jag efterfrågar önskemål på nya gäster till min podcast Ofiltrerat är det några namn som återkommer - många av dem har glädjande nog redan gästat ett avsnitt så nu kör vi en runda där vi lyfter några av de mest efterfrågade igen! Vi har valt ut fem stycken som är mest efterfrågade - och i vissa fall även mest lyssnade. Den här gången bjuder vi på en repris av avsnittet med Therese Lindgren!


Vårt samtal kommer att handla om hennes relation till pengar (jag råkar av oklar anledning rappa en snutt) och det faktum att hennes bolag omsatte 19,5 miljoner 2017 (13 miljoner i vinst). Hur har det påverkat henne? Jag konstaterar att det känns svårt att intervjua henne i och med att hon berättat så öppenhjärtigt om så mycket - vad finns kvar att fråga om utan att gå för nära gränsen för det privata? Vi pratar om hennes framgång och om att hon börjat lyfta barnfrågan i sina social medier.


Therese: "Jag har alltid strävat efter att vara en person som har ett jätterikt socialt liv. Som ska ha mycket kompisar. Som ska ha ett tjejgäng. Som ska vara festens mittpunkt. Och jag har varit den personen också. Men jag gjorde det inte för min skull ..."


Det och mycket mer finns i veckans avsnitt av Ofiltrerat! 


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-06-14
Länk till avsnitt

Filtrerat - Uppsägning pga pungmassage

I veckans avsnitt av lill-podden Filtrerat dyks det rakt in i ett soligt samtal med en vinlunch innanför västen. Det berättas om en skräckhistoria från en arbetsplats (inklusive pungmassage) som nästan bidrog till en uppsägning. Det uttrycks en besvikelse på vuxna människor och det fälls i vanlig (oklar) ordning en och annan tår. Det djupdyks sedan i det viktiga ämnet hur man kan komma tillbaka efter semestern UTAN att känna att man behöver en semester från semestern. Det och mycket mer i veckans avsnitt av Filtrerat!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-06-12
Länk till avsnitt

198 - Karoline Pettersson

I veckans avsnitt av Ofiltrerat gästas jag återigen av dietisten Karoline Pettersson. Hon berättar hur hon undviker tystnad och rannsakar sig själv. Vi pratar om klyschornas innebörd, vad ?äta sig mätt? egentligen betyder och om det verkligen är möjligt att bara äta choklad dagarna i ända. Karoline ger ett ultimat tips kring ätande och bjuder in till hur hennes syn på livet förändrats med sjukdomen hon drabbades av för några år sedan. Det och mycket mer i veckans avsnitt av Ofiltrerat!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-06-07
Länk till avsnitt

Filtrerat - HÖGST oklara jobb och den viktigaste personen

I veckans avsnitt av lill-podden Filtrerat BLIR det brandtal om det alltid återkommande ämnet ?kontakt med sig själv? - hur fasen gör man och varför är det alltid där vi landar? Det vandras tillbaka till Hedemoras goda tider då det bankades schnitzlar med gräsklippare och Elin jobbar plötsligt på IKEA. Strogge (och den ljuvliga/vidriga blandningen banan & kaviar!?!?!?) hyllas och stök ska rensas. Det och allt i veckans avsnitt av Filtrerat!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-06-05
Länk till avsnitt

197 - Siri Helle

I veckans avsnitt av Ofiltrerat möter jag psykologen Siri Helle. Vi djupdyker i självkänsla, trauma, ångest, personligheter och livets utmaningar. Är självkänslan något man kan fixa och sedan checka av? Är psykisk ohälsa trendigt bland unga? Hur gör man när livet prövar en? Siri berättar om sin bok Känslofällan och ger konkreta exempel på hur man kan hantera svartsjuka, att vara olyckligt kär och att överprestera. Det och mycket mer i veckans avsnitt av Ofiltrerat!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-05-31
Länk till avsnitt

Filtrerat - VAD HÄNDE?? 5 dagar av ja, vad hände egentligen..

I veckans avsnitt av lill-podden Filtrerat kastar vi oss rakt in i den både välbehövliga och något otippade upplevelsen Sofia och Elin utsatte sig för förra veckan. Sofia avslöjar hur hon reagerade på alla timmar (Elin är då OERHÖRT nära att fälla en tår) och jämför med hur hon hade hanterat det hela innan sin utmattning. Elin både hyllar, ifrågasätter och tar oss med till ögonblicket då hon ville packa sina väskor och åka raka vägen hem. Vi får ta del av den svenska samurajen, stolthet och vad som händer med en när man testar något helt nytt i fem dagar. Det och mycket mer i veckans avsnitt av Filtrerat!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-05-29
Länk till avsnitt

Trailer - Inte din morsa

Ann Söderlund och Sanna Lundell är parhästarna bakom befriande roliga och smarta podden Inte din morsa. Med sina totalt 9 barn och lass med djur pratar de om allt mellan föräldraskap, relationer och världspolitik. Skratt utlovas!

En podd från Aller media.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-05-27
Länk till avsnitt

196 - Penny Parnevik

I veckans avsnitt av Ofiltrerat möter jag influencer och TV-personligheten Penny Parnevik. Hon beskriver sig själv som känslokall och berättar hur hon förhåller sig till ålderskillnaden i sin relation. Penny berättar om nakenbilderna som läckte när hon var tonåring och hur hennes föräldrar hjälpt henne att hantera dödsångesten. Vi pratar om förhållningssättet till livet, att vara medveten om sitt privilegium och vad ?influencerpengar? egentligen är. Det och mycket mer i veckans avsnitt av Ofiltrerat.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-05-24
Länk till avsnitt

Filtrerat: Värdesätt återhämtning

I veckans avsnitt av Filtrerat sörjs det faktum att Elin numera behöver åldersanpassa sina inköp och glädjs åt hennes bästa lifehack - Sofia har bara lågt, lågt och lågt att bjuda på. De djupdyker i ämnet återhämtning och det blir lite av ett brandtal där ingen behöver tvivla på budskapet. Hur gör man när det är för mycket av allt? Vad har en ex-utbränd militär med det hela att göra? 


Det och mycket mer i veckans avsnitt av Filtrerat!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-05-22
Länk till avsnitt

195 - Bianca Ingrosso (repris)

Varje gång jag efterfrågar önskemål på nya gäster till min podcast Ofiltrerat är det några namn som återkommer - många av dem har glädjande nog redan gästat ett avsnitt så nu kör vi en runda där vi lyfter några av de mest efterfrågade igen! 


Vi har valt ut fem stycken som är mest efterfrågade - och i vissa fall även mest lyssnade. Bianca Ingrosso är först ut eftersom hennes avsnitt är överlägset som poddens mest lyssnade genom tiderna. Det är i det här avsnittet hon för första gången berättar om sin ätstörning och hur den då påverkade henne. Avsnittet släpptes 2015 och sedan dess har Bianca hunnit med ett helt liv karriärsmässigt. Lyssna och vila i det faktum att ALLT kan hända och ändras på några år!


"Bianca Ingrosso föddes rakt in i kändisskapet, som dotter till en av Sveriges mest kända personer. Hon har prisats för sin blogg, synts på tidningsomslag och blivit utsatt för skvallerpressen. Medverkat i musikalen Sound of Music och kommit tvåa i Junior Eurovision Song Contest. Hon följs av över 130 000 människor på Instagram, syns flitigt på premiärer och jobbar på en av Sveriges populäraste nattklubbar. Bianca verkar helt enkelt vara i början av en alldeles strålande karriär. Men samtidigt berättar öppet om både ätstörningar och depressioner. Hur är det egentligen att växa upp i en av Sveriges mest kända familjer, och hur hanterar hon alla rykten och elaka påhopp i medierna? Vem är egentligen Bianca Wahlgren Ingrosso?"


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-05-17
Länk till avsnitt

Filtrerat - När livet inte blir som man tänkt sig

I veckans avsnitt av lill-podden Filtrerat djupdyker Sofia och Elin i den lilla nätta (enorma) frågan ?vad gör man när livet inte blir som man tänkt sig??. Kan man styra livet? Behöver man ens försöka? Sofia berättar hur hennes liv v e r k l i g e n varit (är) en salig blandning av högt och lågt på alla sätt den senaste tiden - om morgongråt och lyckorus och Elin hyllar det som hyllas bör - eller? Eventuellt sker rakt av något olagligt under avsnittets gång men Elin tror att hon ordnar upp det under tiden genom att tala direkt till dagens ungdom. DET och långt mycket mer i veckans avsnitt av Filtrerat.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-05-15
Länk till avsnitt

194 - Malin Berghagen

I veckans avsnitt av Ofiltrerat möter jag skådespelaren och yogaläraren Malin Berghagen. Malin berättar om hur hon förhåller sig till sexlivet - om varför det inte får gå mer än en vecka mellan tillfällena och hur klimakteriet påverkat. Hon berättar hur olika hennes mamma Lill-Babs och vännen Peter Jöback hanterat kändisskapet och hur det hjälpt henne att hitta fram till sin plats i det. Vi pratar om hur sexualiteten påverkar välmåendet, om relationer och hur en viss nerv behöver stimuleras. Det och mycket mer veckans avsnitt av Ofiltrerat!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-05-10
Länk till avsnitt

Filtrerat - Den bästa träningsformen

I veckans avsnitt av lill-podden Filtrerat djupdyker Sofia och Elin i ?den rätta träningen? - hur vet man vilken träningsform som är bäst och varför är vi så rädda för att göra rätt eller fel? Vad menar Elin när hon säger ?låt mig va jag är på skolgympan" och Sofia berättar vad de senaste årens rehab gjort med henne. 


De avverkar en hummusbegravning och berättar om när Elin gjorde entré i komikern Klas Erikssons liv likt en amerikansk studentbal. Det och mycket mer i veckans avsnitt av Filtrerat!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-05-08
Länk till avsnitt

193 - Klas Eriksson

I veckans avsnitt av Ofiltrerat gästas jag återigen av komikern och skådespelaren Klas Eriksson! Han berättar hur den efterlängtade långa ledigheten inte alls landade i honom som förväntat och hur han gör för att komma så nära ruset av droger som möjligt utan att faktiskt ta något. Han funderar på om han håller på att bli en tråkig person, berättar vilken roll han skulle ha på swingerfester och vilken insikt han tar med sig från det senaste året. Han avslöjar även att han står inför ett nytt vägskäl i livet. Det och mycket mer i Ofiltrerat!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-05-03
Länk till avsnitt

Filtrerat - Våga mötas på riktigt

I veckans avsnitt av Filtrerat djupdyker Sofia och Elin i det, kanske, viktigaste av allt: Att mötas på riktigt. Hur gör man det och vad innebär det?


Sofia berättar om hur hon och Elin hade ett moment av att docka i varandra och hon bjuder in till hur hon äntligen börjar känna sig som sig själv igen efter en utmanande tid.


Elin bjuder in till något som först beskrivs som att gå på toaletten men sen visar sig handla om att gråta. En lättnadsgråt och att andas ut i hela systemet. Men kanske det viktigaste av allt, HUR gick det egentligen till när ett par lysrör satte stop för en potentiell sexig stämning? Det och extra allt i veckans avsnitt av Filtrerat.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-05-01
Länk till avsnitt

192 - Cecilia Bödker Pedersen, generalsekreterare Storasyster

I veckans avsnitt av Ofiltrerat möter jag Cecilia Bödker Pedersen, generalsekreterare för organisationen Storasyster. Storasyster är en ideel förening som erbjuder stöd till de som blivit utsatta för våldtäkt eller andra sexuella övergrepp. De arbetar stödjande och kunskapshöjande för ett jämställt samhälle fritt från sexuellt våld. Cecilia berättar om hur utbrett sexuellt våld är i Sverige och om arbetet som Storasyster gör. Vi pratar om fördomarna som finns när det kommer till våldtäkt, att hemmet är den farligaste platsen att vara på för en kvinna och om hoppfullheten som ändå måste finnas. Det och mycket mer i veckans avsnitt av Ofiltrerat! 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-04-26
Länk till avsnitt

Filtrerat: När lämnar man en relation?

I veckans avsnitt av Filtrerat går vi direkt in på djupet och veckans fråga som är ?Hur vet man när det är dags att lämna en relation??. Sofia berättar om hur hon själv resonerade i sin skilsmässa och hur hon nu ser på bröllopet. Elin berättar om hur hon och ett ex vågade släppa varandra fria trots att de var 98% bra. 


Är en avslutad relation ett misslyckande och hur vet man när det är dags att lämna? Det och mer i veckans lill-podd Filtrerat!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-04-24
Länk till avsnitt

191 - Tobias Karlsson

I veckans av avsnitt av Ofiltrerat möter jag dansaren och inspiratören Tobias Karlsson. Han berättar hur känslan av att inte bli vald som yngre fortfarande påverkar honom och huruvida han längtar efter en relation eller ej. Han berättar om det pinsammaste han gjort (alldeles nyligen) efter en dejt och hur okunskapen om HIV fick honom att välja - fortsätta leva eller avsluta. Vi pratar om kändisskapet och dess hemligheter och hur hans självkänsla förändrats genom åren.


Det och mycket mer i veckans avsnitt av Ofiltrerat!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-04-19
Länk till avsnitt

Filtrerat: Min vän mår riktigt, riktigt dåligt!

Veckans avsnitt av Filtrerat är det minst filtrerade hittills - tack vare Sofias filterlösa dagsform dagen till ära. Inte mycket blir rätt och hon tar oss med på hela känsloregistret. Elin lyfter det viktigaste vi har: sömnen. Och gråter sedan en skvätt hon med. 


Hur tar man hand om en vän som mår riktigt dåligt? Vad är skillnaden på att stötta och rädda och varför är det så viktigt att skilja dem åt?


Det och mycket mer i veckans avsnitt av Filtrerat!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-04-17
Länk till avsnitt

190 - Sofia Pontén

I veckans avsnitt av Ofiltrerat möter jag astrologen och poddaren Sofia Pontén. Vi djupdyker i Sofias egna tvivel till astrologi och hur man egentligen kan använda det - är astrologi ens samma sak som horoskopen som finns i veckotidningarna? Sofia berättar hur hon för 6 år sedan gjorde ett skifte - från fritt liv till strikt inrutade rutiner varje vecka. Sofia analyserar mitt fullständiga horoskop och bemöter påståenden om flum. Det och mycket mer i veckans avsnitt av Ofiltrerat! 


Tips: Lyssna även på Sofias podcast Astropodden!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-04-12
Länk till avsnitt

Filtrerat: Att dejta vuxenvänner

I veckans avsnitt av Filtrerat bjuds det minst sagt på HÖGT och lågt. Elin inleder med en fråga som får Sofia att kliva RAKT ner i terapisoffan. Elin däremot är lagd åt det lite mer stängda och hmm vi kan kalla det praktiska hållet dagen till ära? 


Vad gör man när man känner sig ensam och övergiven av sina vänner? Vad har smörgåsbord att göra med Sofias tidigare singelliv. Och hur dejtar man egentligen vuxen-vänner? Det och mycket mer i veckans Filtrerat. 


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-04-10
Länk till avsnitt

189 - Niklas Ekstedt

I veckans avsnitt av Ofiltrerat möter jag stjärnkocken och matprofilen Niklas Ekstedt! Han berättar om hur jobbiga delar från hans barndom är hans ständiga följeslagare, om fördomarna om hans förmögna familj och hur han hanterar kritik. Vi pratar om hemligheten i ett långt äktenskap och hans sätt att möta sina känslor. Niklas berättar om hur den senaste tiden innefattat tankar om hans plats i livet och hur han ska förhålla sig till det framöver. Det och massor med annat i veckans avsnitt av Ofiltrerat!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-04-05
Länk till avsnitt

Filtrerat: Framgångsrik och misslyckad

Söndag, hej halloj och välkomna till ett nytt avsnitt av våran lill-podd Filtrerat! Jag blir varm om kinderna över att prata om min killes offentliga kärleksförklaring, Sjödén delar ut kängor till människors beteenden och vi djupdyker i om alla är så lyckade och framgångsrika som det verkar. Jag berättar om en incident på vinlanseringen och det avrundas med olämpliga skämt. Nu åker vi!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-04-03
Länk till avsnitt

188 - Våga möta sig själv där man är

I veckans avsnitt av Ofiltrerat ifrågasätter jag normen i att ?alltid göra sitt bästa? - vad gör den med oss? Jag utgår från mitt eget fladdriga nuläge och landar i acceptans för den allt annat än ultimata dagsformen. Jag läser en text om Eva som längtar efter att någon, helst hon själv, ska våga se igenom fasaden hon byggt upp. Det och mycket mer i veckans avsnitt av Ofiltrerat!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-03-29
Länk till avsnitt

Filtrerat: Att investera i sina förutsättningar

Söndag betyder nytt avsnitt av våran podcast Filtrerat - eller söndagskompisen som den är ämnad att vara! Den här veckan berättar jag om ett bryt, Sjödén konstaterar känslan vi alla bär på när vårljuset träffar oss och vi djupdyker i veckans ämne: Investera i dina förutsättningar! Också att folk utgår från att vi är ett kärlekspar, att låt något växa där man är och att fråga sig själv hur man vill känna sig. Det och mycket mer i veckans avsnitt av lill-podden Filtrerat!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-03-27
Länk till avsnitt

187 - Peppe Öhman

I veckans avsnitt av Ofiltrerat möter jag journalisten Peppe Öhman. Peppe berättar hur flytten till USA ledde till en stor identitetskris - vem var hon utan de titlar och den status hon hade hemma i Finland? Hon ifrågasätter om vi verkligen ska leva med en människa resten av livet och om en älskare en gång om året är lösningen. Vi pratar om tuffa ekonomiska utmaningar, vad hon ogärna pratar öppet om och hur livet i LA förändrat henne.


Det och mycket mer i veckans avsnitt av Ofiltrerat!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-03-22
Länk till avsnitt

Filtrerat: Varför begränsar vi oss i livet?

I veckans avsnitt av lill-podden Filtrerat bjuder vi in till att låta det vara som det ÄR. Sjödén säger ifrån och mjuknar upp. Sofia pratar om att gå emot sitt system och samtalet djupdyker i veckans ämne som är ?begränsa sig i livet?. Enligt en helt informell undersökning på Sofias instagram så upplever 90% att de känner sig begränsade i livet på något sätt - varför gör vi såhär mot oss själva?


Lyssna på veckans avsnitt av Filtrerat här och nu!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-03-20
Länk till avsnitt

186 - Christina Stielli

I veckans avsnitt av Ofiltrerat välkomnar vi favoriten från avsnitt 80: Den prisbelöna föreläsaren Christina Stielli! Christina ger en intressant - och kanske revolutionerande synvinkel på ilska och bjuder på något som förändrat hennes eget liv och förhållningssätt. Vi pratar om mod, att resonera med sig själv och frågar oss hur stor påverkan blodigt allvar har. Christina berättar om hur hon för första gången på många år vågade släppa in någon och hur hennes självbild blev ifrågasatt.


Det och mycket mer i veckans avsnitt av Ofiltrerat!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-03-15
Länk till avsnitt

Filtrerat: Hemligheter

Söndag betyder ett rykande färskt avsnitt av min och Sjödéns lill-podd Filtrerat! Vi djupdyker i veckans ämne som är hemligheter och kopplar det till både integritet, skitsnack och förtroende. Vi pratar mens - jag beklagar mig över hur min är sen och hur har vi egentligen gått med på att den styr våra liv på detta sätt. Jag nyanserar vårens makt över mig och Sjödén formulerar relationen till sig själv. Högt och lågt som alltid! Hoppas ni vill lyssna!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-03-13
Länk till avsnitt

185 - Ida Kjos

I veckans avsnitt av Ofiltrerat möter jag juristen Ida Kjos. Vårat samtal djupdyker i de stora frågorna som att våga vara den man är i alla sammanhang - även i ett yrke som innefattar traditionella ramar. Ida svarar motvilligt på några frågor om ekonomi och berättar utförligt om sin syn på relationer. Vi berör även att vara priviligerad, prestation och hennes tvillingsyster Elin Kjos.


Det och mycket mer i veckans avsnitt av Ofiltrerat!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-03-08
Länk till avsnitt

Filtrerat: Möta sina känslor

Välkomna till premiäravsnittet av Filtrerat! Vi djupdyker i veckans ämne: Att möta sina känslor och Sofia berättar hur hon själv utmanats emotionellt den senaste veckan och hur hennes sätt att hantera känslor nu på riktigt förändrat livet. Elin presenterar ett nytt favoritsegment med "Veckans glada nyheter" med STARKT tema och hela avsnittet genomsyras av högt och lågt, glitterbralla och diverse långa färdmedel.


Lyssna gärna!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-03-06
Länk till avsnitt

184 - VI MÅSTE SLUTA NU!

I veckans avsnitt av Ofiltrerat slår jag till med ett brandtal - Vad håller vi på med? Vi måste sluta nu. Vi kör sönder oss själva utan att någonsin komma fram - varför och för vem? Jag tar i från tårna och läser några väl valda ord i ämnet och talar rakt från hjärtat. Känner du dig stressad eller att livet mest handlar om att checkas av? Veckans avsnitt av Ofiltrerat är till dig!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-03-01
Länk till avsnitt

183 - Elsa Billgren

I veckans avsnitt av min podcast Ofiltrerat möter jag influencern och entreprenören Elsa Billgren. Hon berättar om sitt kicksökande och hur hon påverkades av att få höra att hon har drag av grandios självbild. Vi pratar om vad kändisskap innebär, hur hon är mindre skör privat och om hur prestationen genomsyrar henne. Elsa berättar om cancerbeskedet, det plötsliga infallet om Paris och att ställa om hela sitt system.


Det och mycket mer i veckans avsnitt av Ofiltrerat!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-02-22
Länk till avsnitt

FILTRERAT - Premiär!!

Sofia "PT-Fia" Ståhl utökar sin podcast Ofiltrerat med det nya, kortare, formatet "Filtrerat"! Varje söndag släpps ett avsnitt på 10-12 minuter där Sofia och hennes projektledare Elin Sjödén djupdyker i ett specifikt ämne. Idén föddes ur lyssnarnas återkommande önskemål om fler avsnitt med duon, utan gäster som original-podden "Ofiltrerat" består av. "Filtrerat" ska fungera som en vän i allt man kan tänkas möta en söndag - såsom känslor, tvivel eller livets stora och små frågor. "Filtrerat" påminner om vad som är viktigt för en själv när det kommer till välmående, riktning och veckan som väntar.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-02-20
Länk till avsnitt

182 - My Westerdahl

I veckans avsnitt av Ofiltrerat möter jag inspiratören My Westerdahl. My berättar om hur läkarna gav henne två år att leva och hur hon med det förändrade allt - men till något annat destruktivt. Vi pratar om hur vilse vi gått i hälsa, om hur man blir bemött som tjock och hur My blev bemött i vården. Hon berättar om skräckupplevelsen på förlossningen och hur hon känner i mammarollen.


Det och mycket mer i veckans avsitt av Ofiltrerat! 


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-02-15
Länk till avsnitt

181 - Josefine Swärm

I veckans avsnitt av Ofiltrerat möter jag löparen och inspiratören Josefin Swärm. Vårat samtal blir väldigt personligt då Josefin bjuder in oss till kluvenheten hon känner för sitt jobb, instagram och allt som följer med. Hon berättar om tvivel och sökandet efter människors godkännande och hur det påverkar - och i vissa fall hindrar henne. Vi pratar om att värdesätta sig själv utifrån prestation, att bli sedd för den människan man är och hur den offentliga delen i hennes jobb inte går ihop med hennes personlighet.


Det och massor mer i veckans avsnitt av Ofiltrerat!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-02-08
Länk till avsnitt

180 - Frida Fahrman

I veckans avsnitt av podcasten Ofiltrerat möter jag entreprenören och skönhetsinfluencern Frida Fahrman som gästar podden för andra gången. Frida berättar hur hon och hennes man nästan separerade när deras första barn var 1,5 år och hur rådet från deras parterapeut räddade dem. Frida berättar hur hon förr lät ilskan styra och hur hon sade saker hon ångrade. Vi pratar om hur hon helt förändrat sitt liv för att få den magiska timmen egentid varje dag.


Det och mycket mer i veckans avsnitt av podcasten Ofiltrerat.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-02-01
Länk till avsnitt

179 - Saskia Cort

I veckans avsnitt av Ofiltrerat möter jag influensern och konstnären Saskia Cort. Hon berättar hur sökandet av vem hon är gör att hon spelar olika roller och vi grottar ner oss i huruvida en personlighet innebär att man är på ett sätt 24/7? Saskia hävdar att hon inte vet vem hon är medan jag - och hennes psykolog - tror att hon har stenkoll men inte vågar visa henne. Saskia berättar hur hon för första gången vågar släppa in sina vänner på riktigt, med allt vad det innebär och bjuder på några av hennes icke-PK åsikter om lesbiska.


Det och mycket mer i veckans avsnitt av Ofiltrerat!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-01-25
Länk till avsnitt

178 - Gråt, skilsmässa och nystart

Veckans avsnitt av Ofiltrerat blir minst sagt ofiltrerat då jag inledningsvis pratar om hur du kan bemöta sig själv när det kommer till välmående och ramlar rakt in i egna nakna känslor och tårar. Jag berättar om egna emotionella utmaningar och hur jag nu verkar ha landat på en annan plats på riktigt, vilket får hela mitt system att reagera. Jag pratar om hur du kan förhålla dig till prestation när det kommer till hälsa - utan att plocka bort den och vad du kan behöva fråga sig själv för att inte ryckas med i nystartshetsen.


Det och mycket mer i veckans avsnitt av Ofiltrerat!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-01-18
Länk till avsnitt

177 - Sara Rönne

I veckans avsnitt av Ofiltrerat möter jag inspiratören Sara Rönne - tidigare igenkänd som ?Träningsglädje?. Vårat samtal kommer att handla om Saras orädda inställning till mycket, att hon gärna kastar sig ut och hur det påverkar hennes beslut. Sara berättar om flyttar, relationer, uppbrott, nya människor och hur hon avslutade en lång relation vid 35 års ålder. Vi pratar om vad som händer mellan 30 och 40 och vilket ord som leder henne genom det nya året.


Det och mycket mer i veckans avsnitt av Ofiltrerat.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-01-11
Länk till avsnitt

176 - En frågelös sambo, fokusförflyttning och renoveringskaos!

I veckans avsnitt av Ofiltrerat djupdyker jag i en frågelåda och besvarar era frågor. Vi pratar om vad hälsa egentligen är och innebär, hur man kan navigera i sitt sociala behov och hur man kan göra när man inser att ens sambo inte frågar en någonting. Sedan var det klassikern i var man lägger fokus - på det som inte blir gjort eller det som är och har gjorts? Något som går att applicera på både renovering, träning och livet i stort.


Det och mycket mer i veckans avsnitt av Ofiltrerat!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-01-04
Länk till avsnitt

175 - Nyårsspecial med Sofia "PT-Fia" Ståhl och Elin Sjödén

I veckans avsnitt av Ofiltrerat ägnar vi oss åt en nyårsspecial! Det är återigen jag och min projektledare Sjödén som förenas i studion för att reda ut året som gått. Jag sammanfattar 2021 med en mångfacetterad suck och vi gräver i det här med nyårslöften - något jag anser vi kan befria oss från och istället fokusera på ?två ben?. Vi pratar om hur vi värderar mat, min chokladlåda och hur man ge sig själv en nystart som på riktigt känns fylld av omtanke. Det och mycket mer i veckans avsnitt av Ofiltrerat!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-12-28
Länk till avsnitt

174 - Tuggmotstånd (Amanda Ekström)

I veckans avsnitt av Ofiltrerat möter jag Amanda Ekström, mer igenkänd som Tuggmotstånd. Vårat samtal kommer att handla om sorgen för det som aldrig mer kommer igen - Amanda berättar att hon sörjer och gråter, ibland så gott som dagligen. Hon berättar hur hon gärna bryter upp, söker förändring och flyttar till nya platser. Vi pratar om att möta känslor, hur hon är som vän och hur hennes och sambons relation påverkas av att jobba och leva ihop.


Det och mycket mer i veckans avsnitt av Ofiltrerat!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-12-21
Länk till avsnitt

173 - Johanna Hector

I veckans avsnitt av Ofiltrerat möter jag hälsoentreprenören Johanna Hector. Vårat samtal kommer att handla om att lägga fokus i klitoris, att vägen till välmående behöver gå genom kroppen och att även det vi mår bra av kan bli en prestation. Vi diskuterar huruvida vi är vilse i samtalen om sex och att vi behöver börja i en annan ände och Johanna berättar om den utmanande och minst sagt krävande resa hon själv befinner sig på inuti. Dessutom berättar hon en hemlighet och landar i att vi behöver öva på att tillåta vår hunger.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-12-14
Länk till avsnitt

172 - Bim Eriksson

I veckans avsnitt av Ofiltrerat möter jag serietecknaren Bim Eriksson, aktuell med serieromanen ?Baby blue?. Vårat samtal kommer in på döden och det faktum att döden är så frånvarande i våra liv. Bim berättar att hennes pappa gick bort bara dagar innan lanseringen av boken och om det skeva i att behöva trösta andra när man själv sörjer. Vi pratar om tonåren, hjärtekross och hur Bim ser på samhället vi lever i.


Det och mycket mer i veckans avsnitt av Ofiltrerat! 


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-12-07
Länk till avsnitt

171 - Kristoffer Triumf

I veckans avsnitt av Ofiltrerat möter jag poddveteranen Kristoffer Triumf - mannen bakom succépodden Värvet. Han berättar om sin pågående hälsosatsning 16 weeks of hell och hur det får honom att må fantastiskt bra, samtidigt som han refererar till både utmattning och ätstörning - hur går det ihop? Kristoffer berättar om de extrema sidorna som bor i honom, hur han kan uppfattas som otrevlig och vi frågar oss om hans självkänsla egentligen är prestationsbaserad eller ej? Vi pratar om vad hälsa egentligen innebär, om man ska grotta i allting och att hans nyfikenhet tar slut efter en arbetsdag.


Det och mycket mer i Ofiltrerat!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-11-30
Länk till avsnitt

170 - Emelie Johansson (Hairtalkbyemelie)

I veckans avsnitt av Ofiltrerat möter jag frisören och skönhetsinfluencern Emelie Johansson (Hairtalkbyemelie). Emelie berättar hur hennes långa arbetsdagar och drivkraft att hela tiden ta sig framåt fått henne att inse att hon behöver stanna upp och omvärdera. Vi frågar oss om att springa mot något kanske snarare är att springa från något och Emelie berättar om hur hon förändrats i och med flytten från en liten ort med stöpta mallar till kändisar i Stockholm. Vi pratar om prestation, människors livsberättelser och hur håret passar in i ens identitet.


Det och mycket mer i veckans avsnitt av Ofiltrerat!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-11-23
Länk till avsnitt

169 - Claudia Galli Concha

I veckans avsnitt av Ofiltrerat möter jag skådisen och influensern Claudia Galli Concha. Vårat samtal kommer att handla om hur hon ständigt söker förändring för att ställa om hjärnan, hur hon ibland flyttar sig geografiskt för att få perspektiv och att hennes hjärna är komplicerad. Claudia berättar hur hon instinktivt kände att hon ville spendera så mycket tid som möjligt med sina barn - något hon blev ifrågasatt för. Vi pratar om hur hennes öppenhet kanske också är ett försvar och hur hon numera avstår från fester.


Det och mycket mer i veckans avsnitt!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-11-16
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.