Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Ofiltrerat

Ofiltrerat

Genom att prata med några av Sveriges största profiler i sociala medier, får vi chansen att blicka in bakom kameran. Bakom det som filtrerats, redigerats och publicerats. Bakom den till synes perfekta ytan.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

acast.com/ofiltrerat

Avsnitt

39 - Sara Dahlström

I veckans avsnitt möter jag journalisten och bloggaren Sara Dahlström, eller Fitnessfeministensom hon är mer igenkänd som. Vi inleder vår samtal med att prata om det faktum att bara för att Sara är tjock och är i träningsbranschen så får hon motta mängder med hat, kritik, ifrågasättande och bli anklagad för att ha bristande kompetens. Och vi pratar om just ordet tjock. Att det inte borde vara något annat än en beskrivning som lång, kort, tunn och röd men värderingen vi lägger i det har gjort det till både ett skällsord och en förolämpning.

Vi pratar om vad som behöver ändras i träningsvärldenoch Sara berättar om den tumör som hittades i en hennes hjärna och hur hennes liv nu ser helt annorlunda ut.

2019-01-22
Länk till avsnitt

38 - Hugo Rosas

I veckans avsnitt möter jag entreprenören och influencern Hugo Rosas. Han berättar om baksidan av att vara en hårt arbetande entreprenör som startar eget - som när han stod i Årsta tidigt i ottan med 100 meter lastpallar av en dryck som smakade skit. Vi pratar om krisen han och hans fru Paula gick igenom som nyblivna föräldrar och han berättar om alla gånger de gjorde slut och hur de tog sig igenom det. Och mycket mer!

Ett avsnitt om företagande, att hantera hur livet plötsligt ändras och att våga tro.

2019-01-15
Länk till avsnitt

37 - Michaela Hamilton

Jag fick i en kvinna vid namn Michaela Hamilton i min poddstudio och blev kär. Det är något med Michaela som golvade mig litegrann. Hon gästar den här veckans avsnitt av min podcast Ofiltrerat och sällan har intervjun blivit så lite en intervju och så mycket ett samtal. Vi pratar om hur människor är funtade, hur det faktum att vi alla är olika påverkar och om uppväxten. Michaela berättar att hon aldrig tidigare varit så personlig i en intervju och berättar om en okänd sida av sig själv. Vi pratar om livet, rätt djupt och väldigt brett.

2019-01-08
Länk till avsnitt

36 - Pischa Strindstedt

I veckans Ofiltrerat gästas jag av tränaren och inspiratören Pischa Strindstedt. Som hon gjorde avtryck. Pischa berättar om sitt engagemang, skiten hon fick för att hon valde att göra TV-programmet Biggest looser och synen på konceptet. Hon berättar om sitt eget självskadebeteende och hur hon skar sig som ung. Vi pratar om övervikt, livet och hur man tar sig vidare.

2019-01-01
Länk till avsnitt

35 - Elaine Eksvärd

I veckans avsnitt möter jag Elaine Eksvärd och jag golvas av hennes engagemang och ork i sin kamp för barnen. Elaine berättade i sin bok "Så länge han lever" om de sexuella övergrepp hon utsattes för som barn och även om vi pratar om en del annat så återkommer vårt samtal hela tiden till barnen. Jag blir så berörd av det Elaine berättar och det märks nog i intervjun som kan vara min mest osammanhängande hittills. Ingenting känns viktigare än att sprida informationen om att 6 barn i varje klass utsätts för sexuella övergrepp, ofta av en närstående. Det är så vidrigt att det är svårt att ta in.

Vårt samtal kommer även att handla om hur Elaine gör för att inte gå in i väggen trots sin höga arbetsbelastning, relationen till Gustav, det faktum att hon gett upp sina vänner och hur man får ihop allt (det gör man inte).

2018-12-18
Länk till avsnitt

34 - Alexandra Kamperhaug

Den här veckan möter jag träningsprofilen Alexandra Kamperhaug! Vi pratar om kroppshets - om man får uttala sig i frågan när man har en normativ kropp? Alexandra berättar om sitt jobbigaste år i livet som gör att vi båda blir känslosamma. Vi pratar om relationer, sex, att göra slut och att våga vara den man är. Avsnittet bjuder på starka åsikter tankar och känslor. 

2018-12-11
Länk till avsnitt

33 - Kevin Triguero

Kevin Triguero

2018-12-04
Länk till avsnitt

32 - Isabel Boltenstern

I veckans avsnitt av min podcast Ofiltrerat möter jag programledaren och reportern Isabel Boltenstern! Då Isabel berättar öppet om sin utbrändhet blev det naturligt att vårt samtal kom att handla mycket om utmattning, vad det gör med en och hur hon lever idag. Vi pratar även om hur det kan se ut bakom kulisserna i TV-branschen, vad hon egentligen jobbar med och prestation och press på sig själv. 

Ett avsnitt med fokus på utmattning och allt vad det innebär, TV-branschen och hur man kan gå sönder trots en stark självkänsla. 

2018-11-27
Länk till avsnitt

31 - Sheila Arnell

I veckans avsnitt av min podcast Ofiltrerat träffar jag supersäljaren och influencern Sheila Arnell. Vi pratar om hennes unika energi, hur hon hanterar den, varför man glömmer att fokusera på annat än energitjuvar och att se sig själv som ett batteri. Sheila berättar om baksidan med att ha makt som i att jobba med kändisar, känna alla och vara bästa vän med Isabella Löwengrip. Vi pratar om mobbing, osäkerhet, att välja vänskaps relationer och hur sociala medier egentligen påverkar oss.

Ett avsnitt med fokus på energi - och hur vi kan förvalta den, vänskap och baksidan av sociala medier.

2018-11-20
Länk till avsnitt

30 - Isa Tengblad

I veckans avsnitt av min podcast Ofiltrerat möter jag artisten Isa Tengblad. Vårt samtal kommer att handla om det mörker som Isa gått igenom i det dolda sedan hon var tonåring, samtidigt som hon presterat inom ALLT i hela livet har hon kämpat med sin artistkarriär, blivit granskad och satt enorm press på sig själv. Hon berättar om det som psykologen klassade som ortorexi, utbrändheten, panikångesten och framtidsdrömmarna. Vi pratar om det faktum att man inte automatiskt tjänar miljoner för att man är en kändis eller artist och Isa berättar om sin vågade steg att starta eget skivbolag. Ett avsnitt med fokus på psykisk ohälsa, pengar, driv och förståelse för att det viktigaste man kan göra är att ta hand om sig själv.

2018-11-13
Länk till avsnitt

29 - Andrea Hedenstedt

Den här veckan träffar jag influencern Andrea Hedenstedt. Hon berättar om hur hon förhåller sig till den något galna influencerbranschen - och hur hon har ändrat sitt liv till det bättre. Hon berättar om den panikångest som hon drabbats av och att hon inte vill se tillbaka på sitt liv och känna att hon gjorde allt för sociala medier. Vi pratar om skoltiden och att det bara verkar finnas en typ av tjej som får bli populär. Andrea berättar att hon fram tills nyligen kände att "hon bara sprang hela tiden", och att hon idag lever och prioriterar helt annorlunda.

Ett personligt avsnitt som är fullt av Andreas kloka tankar.

2018-11-06
Länk till avsnitt

28 - Petra Månström

I veckans avsnitt av min podcast Ofiltrerat möter jag Petra Månström, mer igenkänd som Marathonpetra. Vårt samtal kom att handla om bekräftelsebehov, baksidan av sociala medier och yta. Petra berättar att hon på riktigt överväger att lägga ner sig själv som influencer och hon berättar om frustrationen över att inte riktigt kunna vara sig själv i sina sociala medier - och hur det splittrar henne. Vi pratar även om hatbreven som kommer hem till henne, ätstörningarna hon hade och mycket annat.

2018-10-30
Länk till avsnitt

27 - Sofia "PT-Fia" Ståhl (del två)

Inför sommaruppehållet avrundade vi säsongen av min podcast Ofiltrerat genom att placera mig i gästernas stol och min projektledare Elin i intervjustolen. Ett avsnitt som uppskattades så det fick bli lösningen när vi förra veckan fick en sen avbokning av gästen. Den här veckan fortsätter jag och Elin vårt samtal och hon tar upp tråden där hon avslutade förra avsnittet. Hon frågar mig om hur jag ser på de hatkommentarer som kommit genom åren, om mina komplex och vad som är det sämsta med den bransch jag är i. Vi kommer in hur det är att vara anhörig till någon som är sjuk i en ätstörning och vi pratar om hur jag ser på att ha med mitt barn i sociala medier. Det och mycket mer!

2018-10-16
Länk till avsnitt

26 - Carin Da Silva

I veckans avsnitt möter jag TV-profilen, kändismamman och programledaren Carin da Silva. Vårt samtal kommer att handla om den stalker som mordhotade henne och tvingade henne till att ha vakter, till mammakroppen och hennes jobbiga vår. Carin berättar om när hon och hennes man gick i parterapi, hur det kändes att bli skilsmässobarn vid 18 års ålder och det faktum att "livet inte alltid är Liseberg"!

2018-10-02
Länk till avsnitt

25 - Daniel Redgert

I dagens avsnitt möter jag Daniel Redgert.

2018-09-18
Länk till avsnitt

24 - Fashionablefit

Den här gången gästar Hannah Andersson, eller Fashionablefit som de flesta känner igen henne som. Vårt samtal kommer att handla om hur hon ser på nakenhet och sexig träning i sociala medier och huruvida följaren har ett eget ansvar att läsa mellan raderna.

Hannah berättar om att hon på grund av den mobbing hon utsattes för tidigt lärde sig att få bekräftelse för sina prestationer. Vi pratar om hur livet formar en och om det faktum att hon gick från en mobbad och vanlig tjej till en, i mångas ögon, "snygg tjej med en perfekt kropp".

Vi pratar om relationer, vänskap, hur hon tog sig vidare från en uppbruten förlovning och mycket mer. Jag som följt Hannah mer och mindre noggrant genom åren kände att vårt samtal gav en bättre bild av kvinnan bakom varumärket Fashionablefit.

2018-09-06
Länk till avsnitt

23 - Vanja Wikström

I veckans avsnitt möter jag Vanja Wikström. Vanja som var musiker och som siktade på att bli Madonna. Hon berättar om hur hon tog sig igenom sin största livskris och hur hon gick vidare efter att ha blivit snuvad på sin stora barndomsdröm. Vi pratar om att livet är väldigt tufft nu då hennes partner lider av insomni och är utmattad som följd. Vanja berättar om hur hon hittade trygghet och vad som format henne.

2018-08-21
Länk till avsnitt

22 - Sofia "PT-Fia" Ståhl

I det här avsnittet får ni lära känna mig, Sofia, som programleder den här podcasten. Min koordinator Elin intervjuar mig och vi djupdyker i hur relationen ändras när man får barn, jag berättar vad från min uppväxt som jag vill - och inte vill - föra vidare till min dotter från min uppväxt, vi pratar om strutsbeteende och varför man inte borde få säga ?jag var utbränd i tre veckor?.

2018-06-29
Länk till avsnitt

21 - Michaela Forni

I veckans avsnitt gästas jag av Micahela Forni! Hon gästade podden redan för två år sedan så nu när jag beslöt mig för att ta upp den igen så kändes självklart att bjuda tillbaka henne. Michaela har gått igenom vad som kan kännas som ett helt liv under de här två åren. Hon har berättat om sin utbrändhet, skrivit en bok som blev en storsäljare, designat skor, rest massor, medverkat i Tv-program, startat en podcast ... ja bara för att nämna en del. I veckans avsnitt pratar vi om det faktum att hon blev utbränd, att ta en paus och en del annat. Men framförallt så kom vårt samtal att handla om något som fick Michaela att bli riktigt ledsen. Såhär skriver hon själv om det som hände: "Igår gästade jag PT-Fia och hennes podcast ?Ofiltrerat?. Det hände något som aldrig hänt mig förut under en inspelning. Jag började nämligen gråta på ett sätt som jag aldrig någonsin har gråtit på offentligt förut. Det var nästan förlösande och jag kunde knappt sluta. Fia frågade om hon fick ta med det och jag sa att det var okej, så jag säger till när det finns ute så får ni lyssna. Ibland känns det rätt att våga vara privat."

2018-06-12
Länk till avsnitt

20 - Ida Warg

I veckans avsnitt gästas jag av Ida Warg! Dansaren som blev personlig tränare som blev bloggare som blev youtuber som blev en av Sveriges största influencers. Hon har 200 000 prenumeranter på youtube, är delägare i Welloteket och släppte precis sitt egna varumärke Ida Warg. Jag träffade Ida för första gången när jag började jobba som personlig tränare på World Class i Vasastan. Hon tränade med min kollega och vi blev kompisar. Under åren som gåtts så har våra vägar korsats många gånger och under en period så blev vi ovänner på grund av ett missförstånd. I veckans avsnitt pratar vi om hur vår bransch, hennes ätstörningar, hur hon jobbar och hennes graviditet.

2018-05-29
Länk till avsnitt

19 - Underbaraclara

Underbaraclara! En erfaren stjärna på blogghimlen. Jag har läst hennes blogg så länge jag kan minnas, inte jämt, men ständigt återkommande. I det här avsnittet berör vi den utmattning som hon genomled för snart 3 år sedan. Vi pratar om hur man får ihop livet och vi pratar om hennes företagande. Att hon äntligen vågade ta beslutet att anställa efter att ha jobbat själv i så många år.

2018-05-15
Länk till avsnitt

18 - Bloggbevakning

Jag möter Camilla Gervide som skriver bloggen Bloggbevakning. En blogg som gick från noll till hundra och som på kort tid blivit väldigt omtalad. Camilla rör upp många känslor, blir ifrågasatt, uppskattad och har läsare som engagerar - och ibland spårar det ur i kommentarsfältet. I avsnittet pratar vi bland annat om vad influencers egentligen gör, Camilla berättar vad hon tycker om Isabella Löwengrips strategier och hennes egna erfarenheter av psykisk och fysisk misshandel.

2018-05-01
Länk till avsnitt

17 - Teaser, Ofiltrerat är tillbaka!

Hösten 2015 lanserade jag podcasten Ofiltrerat och bjöd in Sveriges största profiler i sociala medier. Jag ville in bakom kameran och ta reda på hur verkligheten är bakom den till synes perfekta ytan. Bakom det som filtrerats, redigerats och publicerats. Plötsligt blev allt lite mer mänskligt. Nu, 3 år senare har sociala medier blivit om möjligt ännu mer intressant och våra flöden består av influencers. Jag kan inte låta bli att damma av den här podcasten och ta reda på verkligheten för våra största profiler, igen. Min nyfikenhet blev helt enkelt för stor. 

2018-04-30
Länk till avsnitt

16 - Anna Cederstam Krantz

[]
2016-07-31
Länk till avsnitt

15 - Flora Wiström

[]
2016-07-23
Länk till avsnitt

14 - Ebba Kleberg von Sydow

[]
2016-07-17
Länk till avsnitt

11 - Linda Hallberg

[]
2016-07-10
Länk till avsnitt

12 - Clara Henry

[]
2016-07-03
Länk till avsnitt

11 - Anja Forsnor

[]
2016-06-26
Länk till avsnitt

10 - Daniel Paris

[]
2016-06-19
Länk till avsnitt

09 - Nicole Falciani

[]
2016-06-12
Länk till avsnitt

08 - Michaela Forni

[]
2016-06-05
Länk till avsnitt

07 - Bianca Wahlgren Ingrosso

Bianca Wahlgren Ingrosso föddes rakt in i kändisskapet, som dotter till en av Sveriges mest kända personer. Hon har prisats för sin blogg, synts på tidningsomslag och blivit utsatt för skvallerpressen. Medverkat i musikalen Sound of Music och kommit tvåa i Junior Eurovision Song Contest. Hon följs av över 130 000 människor på Instagram, syns flitigt på premiärer och jobbar på en av Sveriges populäraste nattklubbar. Bianca verkar helt enkelt vara i början av en alldeles strålande karriär. Men samtidigt berättar öppet om både ätstörningar och depressioner. Hur är det egentligen att växa upp i en av Sveriges mest kända familjer, och hur hanterar hon alla rykten och elaka påhopp i medierna? Vem är egentligen Bianca Wahlgren Ingrosso?
2015-12-13
Länk till avsnitt

06 - Paula Uribe

Paula Uribe, en ung kvinna som skriver en av Sveriges största mammabloggar. Hon har prytt flera tidningsomslag, prisats för bloggen och har den sötaste lilla dottern. Hon är tillsammans med bloggaren och entreprenören Hugo Rosas och tillsammans har de blivit ett riktigt ?powercouple?, där de skapat ett tryggt familjeliv och byggt två framgångsrika karriärer. Men bakom den vackra ytan har Paula bland annat nämnt att hon utsatts för psykisk misshandel i en tidigare relation och att hon drabbats att flertalet missfall. Paula kastades rakt in i bloggvärlden när hon blev kär i en av Sveriges största manliga bloggare. Hur hanterade hon det i början? Är det så glamouröst som det verkar att leva blogglivet? Var går gränsen mellan personlig och privat? Vem är egentligen Paula Uribe?
2015-12-05
Länk till avsnitt

05 - Petra Tungården

Petra Tungården är yrvädret som verkar vara överallt, hela tiden. Hon är Modechef på Metro Mode, har skrivit krönikor för Cosmopolitan och vart med i flertalet TV-program. Hon driver en av Sveriges största bloggar, har nästan 100 000 följare på Instagram, haft en webb-TV serie om sitt liv, designat en kollektion med träningskläder och lanserar snart sin egna podcast. Men Petra är inte bara ett blont bombnedslag med ett långt CV. Hon har fått sluta fred med sin kropp, berättat att hon inte sällan omnämns som ?den blonda med stora bröst? och har länge beskrivit sig själv som supersingel. Är det hållbart att ständigt leva livet i hundrafemtio knyck? Hur är det att bli så starkt förknippad med sin kropp och varför var hon singel så länge? Vem är egentligen Petra Tungården?
2015-11-28
Länk till avsnitt

04 - Linn Herbertsson

Vid första anblicken lever Linn Herbertsson det perfekta livet med många resor, framgångsrika vänner kring Stureplan och en sambo som dejtat både prinsessan Madeleine och Carolina Gynning. Men Linn Herbertsson är mer än så. Hon utbildad Civilekonom, driver eget företag och har samlat in hundratusentals kronor till Cancerfonden genom sin blogg. Hon har även valt at berätta öppet om de trauman som drabbade hennes familj för ett par år sedan när både hennes mamma och bror gick bort inom loppet av ett par månader. Hur är det att leva med dessa kontraster? Var det självklart att prata öppet om familjesorgen för tusentals läsare? Vem är egentligen Linn Herbertsson?
2015-11-28
Länk till avsnitt

03 - Janni Delér

[]
2015-11-14
Länk till avsnitt

02 - Frida Fahrman

Frida Fahrman är har bloggat större delen av sin karriär, är chef över Metro Modes webb-TV och har bra insyn i hur bloggvärlden ser ut och fungerar, då hon känner många som jobbar och verkar i den. Hon visar ofta en inspirerande och vacker bild av livet i sina sociala medier, men berättar även ibland om sin verklighet med krossat hjärta och missfall. Frida är intressant på så många sätt. Vilka dörrar har bloggvärlden öppnat för henne? Hur är det att vara syster till en av Sveriges mest kända ansikten? Vad pågår egentligen bakom kulisserna i bloggvärlden? Hur har missfallen påverkat henne? Vem är egentligen Frida Fahrman?
2015-11-06
Länk till avsnitt

01 - Desirée Nilsson

Desirée Nilsson har vuxit upp i rampljuset. Sedan 14-årsåldern har hon tillhört Sveriges bloggtopp med hundratusentals läsare och följare. Hon har vart föremål för extremt hat och chockade bloggvärlden när hon blev gravid redan som 18-åring! Idag satsar hon stenhårt på att bygga upp sitt varumärke och sudda bort sviterna från ungdomens dagar och provokation, något som är lättare sagt än gjort. Hur är det att leva med en ständig publik? Hur hanterar hon hatet? Vem är egentligen Desirée Nilsson?
2015-10-30
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.