Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

#företagarpodden

#företagarpodden

I #Företagarpodden hör vi Företagarnas vd Günther Mårder med gäster diskutera företagandets möjligheter och utmaningar. Frågor från lyssnare blandas med tips och life-hacks med fokus på smarta knep som kan hjälpa dig att ta ditt existerande eller framtida företag till en ny nivå. Kända företagsprofiler och experter gästar podden och bjuder på sina viktigaste tips och tricks. Följ med på en underhållande resa om hur du kan utveckla ditt företagande!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

foretagarna.se/foretagarpodden/

Avsnitt

#företagarpodden #231: Så går svenska småföretagare stärkta ur krisen

Hur kan svenska småföretagare gå stärkta ur krisen? Idag får vi tips och råd från två av Sveriges främsta företagsledare inom bank- och finansvärlden. Jens Henriksson är sedan den 1 oktober 2019 vd på Swedbank och har tidigare varit vd för Stockholmsbörsen, Nasdaq OMX, och har suttit i styrelsen för internationella valutafonden, IMF i Washington. I veckans avsnitt ger hans sin syn på hur Sveriges ekonomi påverkats av Coronakrisen och vad som väntar de kommande månaderna. Hur påverkas alla bankkunder av den nuvarande situationen? Günther samtalar även med Ewa Andersen som är vd för Sparbankernas riksförbund sedan 2014 och har en lång erfarenhet som bland annat bankjurist och företagsrådgivare. Vad för ledarskap krävs när man inte kan umgås fysiskt på samma sätt? Här får du experttips från Günther, Jens och Ewa. Lyssna nu!
2020-07-08
Länk till avsnitt

#Företagarpodden #230: Innovationsbolagen mitt i krisen

Hur har startups och innovationsföretag påverkats av Coronakrisen? Och vad krävs för att Sverige fortsatt ska vara ledande när det gäller att få fram företag som driver utvecklingen framåt? Det ska vi diskutera i veckans avsnitt. I detta avsnitt samtalar Günther med Johan Ödmark, ny vd på Branschföreningen Swedish Incubators & Science Parks (SISP), den svenska branschföreningen för Sveriges inkubatorer och science parks som verkar i gränslandet mellan näringsliv, utbildning och det offentliga. Hur påverkas företag som arbetar med innovation och forskning när fysiska möten inte är möjliga? Och vad krävs för att svenska innovativa startups ska fortsätta att göra Sverige till en spjutspetsnation inom innovation? Det är bara några av de frågor vi diskuterar. Lyssna nu!
2020-07-01
Länk till avsnitt

#företagarpodden #229: Digitala möten och lokalt samarbete

Hur kan företag i mindre orter ställa om för att klara krisen? Och hur utvecklar man sitt nätverk när alla möten är digitala? Det ska vi ta reda på veckans avsnitt av #företagarpodden. Günther samtalar med Eva Cooper, Företagarnas regionchef i Gävleborg och Dalarna som berättar om hur småföretagare i länen hanterat krisen. Den nuvarande situationen slår olika hårt mot olika regioner. Hur har Dalarna och Gävleborg drabbats? Och hur har de stöd som regeringen tagit fram mottagits. Det får vi höra mer om i veckans avsnitt. Microsoft och Google etablerar nu gigantiska datahallar i Gästrikland. Vad innebär det för regionen och vilka fördelar kan småföretagare få av det? I podden för du svar. Lyssna nu!
2020-06-24
Länk till avsnitt

#Företagarpodden #228: Så ser småföretagarna på framtiden

Hur ser Sveriges småföretagare på det ekonomiska läget? Och vad kan vi göra mer för att hjälpa de? Idag har vi bjudit in Företagarnas chefsekonom Daniel Wiberg för att diskutera läget och blicka framåt. Varje år mäter Småföretagsbarometern hur konjunkturen ser ut i landets småföretag och deras förväntningar på det kommande året. I årets upplaga av rapporten är framtidsutsikterna mörka. Konjunkturindikatorn förväntas falla till samma låga nivåer som under lågkonjunkturen i början av 1990-talet. Men de finns även ljuspunkter med branscher och regioner som ser ljust på framtiden. Vilka långsiktiga reformer krävs för att rädda jobben och ge företagare möjlighet att frodas och skapa jobb? Det går vi till djupet på detta avsnitt. Dessutom delar Daniel Wiberg och Günther Mårder med sig av hur Företagarnas påverkansarbete fungerar i praktiken. Lyssna nu!
2020-06-17
Länk till avsnitt

#företagarpodden #227: Så kommer vi tillbaka starkare

Hur kan vi förbereda oss på bästa sätt för att återstarta Sverige efter krisen? Och med vilka metoder kan vi förutse vad som krävs för att möta framtida utmaningar? Det tar vi reda på veckans avsnitt av #företagarpodden. För att ge oss tips på hur vi kan rusta våra företag framåt har vi bjudit in framtidsanalytikern Troed Troedsson. Han är samhälls- och framtidsanalytiker, känd för sin kunskap om organisationsutveckling. Sedan slutet på 1990-talet har han tagit fram analysmodeller och framtidsscenarier för organisationer och stora företag. Hur kan företagare agera för att bygga nätverk som gör de immuna mot stora kriser? I podden får du fler konkreta tips. Lyssna nu!
2020-06-10
Länk till avsnitt

#företagarpodden #226: Så ställer du om din verksamhet

Hur påverkas besöksnäringen av de fortsätta restriktionerna? Och hur säkerställer företagare att de klarar krisen? Det var vi reda på veckans avsnitt av #företagarpodden. Günther samtalar med Nancy Yussef som driver flera företag inom restaurang och frisörs-branschen. Hon är dessutom ordförande i Företagarnas lokalförening i Gotland och har blivit utsedd till Gotlands mest företagsamma person. Almedalsveckan är en oerhört viktig del av Gotlands näringsliv och turistnäringen är vital. Hur kan företagare i besöksnäringen ställa om och komma igen? Och hur ska man tänka kring sommarsemestern? I podden får du mängder med tips. Lyssna nu!
2020-06-03
Länk till avsnitt

#företagarpodden #225: Så går du stärkt ur krisen

Hur bygger man upp en smart beredskap i bolaget? Och vad är ett klokt ledarskap i kristider? Det och mycket mer tar vi upp i veckans avsnitt av #företagarpodden. Günther får besök i studion av Annika Dopping. Hon är känd för många som folkbildare, programledare och tv-producent. Idag driver hon ett eget produktionsbolag och en kommunikationsbyrå och är ofta anlitad som moderator, föreläsare, filmproducent och kommunikationskonsult. Vilka vägar ska man ta för att hitta rätt i karriären och hur ska man tänka när det gäller att bli generalist eller specialist? Annika Dopping ger sina bästa tips och berättar om med- och motgångar i karriären. Vilka krisstöd finns det för enmansföretagare? Günther går igenom det viktigaste som du måste känna till. Lyssna nu!
2020-05-27
Länk till avsnitt

#företagarpodden #224: Så ska restaurangerna klara krisen

Hur ser situationen ut för Sveriges restaurangföretagare? Och vilka regelförändringar behövs för att hjälpa företagare ur krisen? Detta tar vi reda på i veckans avsnitt av #företagarpodden. Lyssna nu! Många restauranger upplever en tuff tid, vissa tvingas stänga medan andra har hittat nya affärsmöjligheter i form av matleveranser och take away. Hur kan vi göra för att hjälpa denna viktiga bransch? Den här veckan får Günther besök i studion av krögaren och entreprenören Pontus Frithiof. Han har fått priser som årets krögare, årets affärskrog samt tilldelats Gastronomiska Akademins Guldmedalj. I podden berättar han om hur du ska tänka som krögare för att klara krisen och ger sina bästa tips till aspirerande företagare. Krispaketen har haft stor påverkan på småföretagares regelbörda. Hur ska man tänka framåt för att inte fastna i byråkrati? Och vilka förändringar krävs? Företagarnas expert på regelförenkling, Helena Fond, gästar podden och delar med sig av allt du behöver veta om bland annat förmånsbeskattning och personligare.
2020-05-20
Länk till avsnitt

#företagarpodden #223: Bemanna rätt under krisen

Hur påverkas Sveriges företagare av krisen? Och hur ska man egentligen tänka kring rekrytering och bemanning i osäkra tider? Det är fokus i veckans avsnitt av #företagarpodden. Vi pratar med två framgångriska företagare som på olika sätt drabbats av krisen som vittnar om deras upplevelser. Tobias Lindfors är grundare, vd och huvudägare till StudentConsulting som startades i Luleå 1997 och är idag ett av Skandinaviens ledande rekryterings- och bemanningsföretag som specialiserat sig på studenter, akademiker och unga i karriären. Han berättar hur hans verksamhet påverkats och ger sina bästa tips till företagare som är i behov av personal. Vi beger oss även till Skåne och möter företagaren och läkaren Cisell Eliasson som driver det prisbelönta privata äldreboendet Häggenäs Sjukhem. Hon berättar om hur personalen arbetar på högtryck för att klara sig igenom den nya verkligheten och de restriktioner som tillkommit som en följd av pandemin. Dessutom får du tips på hur du ska tänka kring din verksamhet i sommar. Lyssna nu!
2020-05-13
Länk till avsnitt

#företagarpodden #222: Så fungerar omställningsstödet

Günther gästas av Centerpartiets vikarierande partiledare Anders W Jonsson och tar reda på allt du behöver veta om det nya omställningsstödet. På Valborgsmässoafton presenterade regeringen, Centerpartiet och Liberalerna ett förslag till stöd baserat på omsättningstapp. Det är en krisåtgärd som Företagarna föreslagit sedan krisens början. I dagens avsnitt tar vi reda på hur det nya stödet fungerar i praktiken. Centerpartiets vikarierande partiledare Anders W Jonsson har varit med i förhandlingarna bakom de nya åtgärderna. I podden berättar han mer om hur arbetet gått till och vad som mer kan krävas för att rädda Sveriges småföretag. Hur har påverkansarbetet bakom regeringens stödåtgärder fungerat? Och hur kan man som företagare ta del av det nya omställningsstödet? Företagarnas chefsekonom Daniel Wiberg gästar podden och förklarar. Lyssna nu!
2020-05-06
Länk till avsnitt

#företagarpodden #221: Svaren på de viktigaste frågorna om krisen

Företagarnas jurister arbetar just nu på högtryck för att hjälpa alla företagare. I det här avsnittet svarar vi på de viktigaste frågorna som du måste känna till! I veckans avsnitt samtalar Günther Mårder och Företagarnas jurist Karin Berggren om hur du ska tänka som företagare när det gäller allt om krispaket, anställningar, hyror och semester. Hur påverkas jag som företagare av de nya reglerna om korttidsarbete? Hur tar jag del av de nedsatta arbetsgivaravgifterna? I podden ger vi svar! Många företagare kan nu få hyresrabatt med anledning av coronakrisen. Hur är det tänkt att fungera? Och vilka problem kan det leda till? Det tar vi reda på. Snart är det semestertider men det är svårt att planera när verksamheten går dåligt och resor inte är tillåtna. I podden ger vi tips på hur du bör agera. Lyssna nu!
2020-04-29
Länk till avsnitt

#företagarpodden #220: Företagsrekonstruktion ? en väg mot lönsamhet?

En företagsrekonstruktion är ett kraftfullt verktyg som syftar till att ge i grunden livskraftiga företag tid att komma tillrätta med tillfälliga betalningssvårigheter och återfå lönsamhet. I veckans avsnitt går vi igenom allt du behöver veta med en Sveriges ledande experter på ämnet. Veckans gäst heter Marcus Wenner och är rekonstruktör och vd på 180 grader. De hjälper företag att driva framgångsrika rekonstruktioner och har erfarenhet av mer än 300 rekonstruktioner vilket gör bolaget till en av de aktörer som genomfört flest rekonstruktioner i Sverige. När ska man använda rekonstrukion som ett alternativ? För vilka typer av företag passar det? Kan det vara en lösning även för mindre företag och hur små då? I veckans avsnitt får du de kunskaper som hjälper dig att fatta rätta beslut för ditt företag. Lyssna nu!
2020-04-22
Länk till avsnitt

#företagarpodden #219: Optimera din privatekonomi

Hur får håll man koll på ekonomin samtidigt som företaget ställs för oväntade prövningar? I veckans avsnitt får du mängder med tips men en särskilt inbjuden gäst. Günther får besök av ekonomijournalisten, författaren och föreläsaren Annika Creutzer. Hon har tidigare varit chefredaktör på Privata Affärer, privatekonom på Skandiabanken och är sedan många år Plånboken i P1:s privatekonomiska expert. Hon har flera gånger prisats för sitt arbete både som föreläsare, folkbildare och journalist korats till Årets Finansiella folkbildare. Sverige har en halv miljon egenföretagare. Hur ska de få stöd i krisen? Vi går igenom regeringens krispaket och behoven av ett möjligt omsättningsstöd. Vad ska man framförallt tänka på för att få ordning på sin privatekonomi om firman plötsligt har mindre att göra? Och hur undviker man de vanligaste ekonomiska misstagen? Det och mycket mer får du svar på i veckans avsnitt. Lyssna nu!
2020-04-15
Länk till avsnitt

#företagarpodden #218: Framtidens ledarskap

Vad är en bra ledare? Och hur utövar man ledarskap i den tid vi befinner oss i just nu? I veckans avsnitt får Günther besök av ledarskapsexperten Svante Randlert. Det kommer ett nytt normalläge efter Coronakrisen. Hur kan vi förbereda oss och vad krävs för att anpassa verksamheten? Vilka möjligheter finns? Och vilka lärdomar kan man dra? Günther och Svante ger sina bästa tips. Ledarskapsexperten Svante Randlert gästar podden för att ge konkreta tips på vad som krävs för att du som företagare ska bli bättre på att leda andra för att skapa resultat när omvärlden förändras i en rasande takt. Han var tidigare Business & People Advisor på Academic Work och är en av Sveriges mest anlitade konsulter inom ämnet. Han programleder podden Chefssnack och är aktuell med boken Drömledarskapet efter 2020. Svante bjuder på en reflektionsövning som kan ge lyssnarna nya verktyg att kunna förbättra sina ledarskapsförmågor. Lyssna nu!
2020-04-08
Länk till avsnitt

#företagarpodden #217: Krispaket och sjuklön - vad gäller?

Många företagare berörs kraftigt av den pågående Corona-krisen. Hur ska man tänka och vad innebär regeringens krispaket? I podden får du svar! Förra veckan presenterade regeringen tillsammans med Centerpartiet och Liberalerna ett nytt krispaket för att hjälpa de mindre företagen att hantera den mycket allvarliga kris som Coronaviruset har lett till i ekonomin och som slår stenhårt mot företagen. I veckans avsnitt har vi bjudit in Alexandra Hernadi, politisk strateg på Företagarna och Erik Ageberg, Företagarnas expert på socialförsäkringar för att diskutera hur du som företagare kan dra nytta av de nya åtgärderna. Hur går det till när Företagarna påverkar beslutsfattare i arbetet med att förbättra företagsklimatet under krisen? Vi ger en inblick i arbetet bakom kulisserna. Många lyssnare har hört av sig med frågor om vad som gäller kring sjuklön och karensdagar. I podden besvarar vi de viktigaste frågorna som du måste känna till. Lyssna nu!
2020-04-01
Länk till avsnitt

#Företagarpodden #216: Så hittar du rätt finansiering

Att hitta rätt finansiering är många gånger en process som tar mycket tid och energi. I veckans avsnitt får du veta hur du ska agera. Det är viktigt att undersöka de möjligheter som finns och det är bra att se både fördelar och nackdelar med olika finansieringsformer. I veckans avsnitt har vi bjudit in en expert som ska hjälpa oss att ta rätt beslut. Peter Gönczi har varit vd för Spotlight Stock Market sedan 2011. Han har jobbat på marknadsplatser sedan 1999 och bidragit till att utveckla börsbranchen för tillväxtbolag. Nu gör han Günther sällskap i poddstudion. Lyssna nu!
2020-03-25
Länk till avsnitt

#Företagarpodden #213: Fatta rätt beslut i en skakig omvärld

I vår omvärld sker nu stora förändringar. Corona-virus, Brexit och en stundande lågkonjunktur. I veckans avsnitt ger vi tips på hur du som företagare kan agera. Företagarnas chefsekonom Daniel Wiberg gästar studion. Han ansvarar för analysen av samhällsekonomiska frågor av betydelse för företag och företagande. Natten mellan den 31 januari och 1 februari utträdde Storbritannien från EU. Hur påverkas egentligen småföretagare av Brexit och vad kan företagare runtom i Sverige vänta sig? Många företagare påverkas av Corona-virusets spridning - vilka konsekvenser kan det ha för småföretagens ekonomi? Vilka försiktighetsåtgärder rekommenderas? Och hur ska man tänka och agera för att vässa konkurrensen inför en stundande lågkonjunktur? Svar och tips får du i veckans avsnitt. Lyssna nu!
2020-03-04
Länk till avsnitt

#Företagarpodden #212: Cellink-grundaren om framgångarna

Günther får celebert besök när Erik Gatenholm, vd och medgrundare av bioteknikbolaget Cellink, gästar studion. För 4,5 år sen bodde Erik Gatenholm på föräldrarnas soffa, hemkommen från studier i USA. Idag leder han ett bolag som är värderat till fyra miljarder kronor. I #företagarpodden berättar han om den osannolika framgångssagan. Cellink grundades i början av 2016 av Erik Gatenholm, Hector Martinez, Jockum Svanberg och Gusten Danielsson. Bolagets framgångar bygger på en innovation av så kallat biobläck som blandas med levande celler för att skriva ut mänskliga vävnader med hjälp av 3D-bioskrivare. Cellinks arbete är ett steg på vägen mot att kunna skriva ut mänskliga reservdelar ? och företaget uppmärksammas runt hela världen. I oktober 2019 utsågs de fyra grundarna till Årets Företagare i Sverige 2019. Vad krävs för att skala upp ett bolag och börsnoteras på så kort tid? Och vad är nästa steg för bioteknikbolaget som prisats världen över? I podden berättar Erik Gatenholm om framgångarna och motgångarna på vägen. Lyssna nu!
2020-02-26
Länk till avsnitt

#Företagarpodden #211: Skönhetsentreprenören om framgångar och motgångar

Hon har prisats som en av Sveriges mest framgångsrika unga företagare och blivit en stor förebild för många. Idag får Günther besök av Louise Sköld som berättar mer om sin resa som entreprenör. ?Med förmågan att vända en stor motgång till sin största styrka har företagaren lyckats bryta mark i en konkurrensutsatt bransch och krossa allt motstånd. Ett stjärnskott som inte bara tagit juryn med storm - utan också fått omsättningen att rusa i höjden.?- Så lät juryns motivering när Louise utsågs till Årets Unga Företagare 2019. Louise Sköld från Fagersta är entreprenören som tog löshårsmärket Hairtalk till Sverige och har på fem år nått en oerhörd ekonomisk framgång och samtidigt blivit en viktig förebild. I veckans avsnitt berättar hon om motgångar och framgångar som gjort att hon tagit sig dit hon är idag samt vilka planer hon har för framtiden. Lyssna nu!
2020-02-19
Länk till avsnitt

#Företagarpodden #210: Så uppnår du balans i livet

Vad krävs för att uppnå rätt balans i livet? Och hur undviker vi att drabbas av stress och utbrändhet? I veckans avsnitt får Günther tips från hälsoexperten Kristina Ström Olsson. Fyra av tio svenskar har någon gång lidit av ? eller känner någon som drabbats av ? stressrelaterade tillstånd som ångest, oro, depressioner eller utbrändhet. Hur ska vi göra för att vända trenden och uppnå maximal balans i livet? Det ska vi diskutera mer med veckans gäst. Kristina Ström Olsson och är hälsostrateg och välfärdsanalytiker på Länsförsäkringar. Den 8 maj leder hon en break out Session på Företagarna Business Forum 2020. Hon berättar bland annat vilka knep som finns för att förebygga ohälsa och tecken att vara uppmärksam på. Lyssna nu! Fredag den 8 maj arrangeras Företagarna Business Forum i Stockholm ? en heldag helt anpassad för att hjälpa företagare att bli mer framgångsrika. Läs mer på www.foretagarnabusinessforum.se
2020-02-12
Länk till avsnitt

#Företagarpodden 209: Så säljer du mer på nätet

I princip oavsett vad du säljer gäller det att ha en tydlig närvaro på nätet. I veckans avsnitt får Günther besök av Nets e-handelsexpert Patrik Müller som ger exempel på vanliga misstag som gör att du tappar försäljning på nätet ? och vad du kan göra åt dem. Patrik Müller är e-handelsexpert på Nets med mer än 15 års erfarenhet av att hjälpa e-handlare med effektiva betalningslösningar på den nordiska och europeiska marknaden. Han är en flitig kunskapsdelare och anlitad talare inom e-handel. Den 8 maj leder han en kunskapsfylld Breakout Session på Företagarna Business Forum. Här får du konkreta tips på hur du kan lyfta din försäljning på nätet och en trendspaning om marknadens viktigaste nyheter. Lyssna nu! Fredag den 8 maj arrangeras Företagarna Business Forum i Stockholm ? en heldag helt anpassad för att hjälpa företagare att bli mer framgångsrika. Läs mer på www.foretagarnabusinessforum.se
2020-02-05
Länk till avsnitt

#Företagarpodden #208: Så gör du bästa möjliga intryck

Vad är det som gör att vi gillar och känner förtroende för vissa personer mer än för andra? Det ska vi ta reda på i veckans avsnitt med hjälp av en av Sveriges vassaste experter på området. I veckans avsnitt får Günther besök av psykologen, författaren, föreläsaren och entreprenören Angela Ahola. Hon är aktuell med hyllade debutboken, Konsten att göra intryck och har synts i tv-program som Nyhetsmorgon i TV4 och Breaking News med Filip och Fredrik. Vi får bland annat lära oss om vilka drivkrafter som är avgörande och hur du hanterar de för att göra bättre affärer. Lyssna nu! Fredag den 8 maj arrangeras Företagarna Business Forum i Stockholm ? en heldag helt anpassad för att hjälpa företagare att bli mer framgångsrika. Där är Angela en av dagens huvudtalare. I programmet berättar hon mer om vad som väntar deltagarna. Läs mer på www.foretagarnabusinessforum.se
2020-01-29
Länk till avsnitt

#Företagarpodden #207: Att lyckas i förändring

Vad är ett lyckat ledarskap när ditt företag går igenom en stor förändring? Det tar vi reda på i veckans avsnitt av #Företagarpodden. Vi får besök av Karin Zingmark som har över tjugo års erfarenhet av att driva kommunikativa förändringar, detta från chefsroller inom bolag som Microsoft och Viasat bland annat. Idag är hon en flitigt anlitad rådgivare och föreläsare inom digital förändring och ledarskap. Hon har också utsetts till en av Sveriges mest populära föreläsare. I nya boken Maxa modet menar Karin att förändring är något som måste ses som naturligt och positivt, och i boken beskriver hon hur man på riktigt prioriterar mjuka värden för att skapa en kommunikativ och tillitsfull kultur. Lyssna nu!
2020-01-22
Länk till avsnitt

#Företagarpodden #206: Teknikbloggarens starta eget-tips

Har du en idé som du vill göra till verklighet genom att starta eget företag? I veckans avsnitt av #Företagarpodden får vi besök av författaren och bloggaren som Elin Häggberg som delar med sig av sina främsta tips och tricks. Elin Häggberg är journalisten som blev entreprenör. Genom sina föreläsningar och guider, sin blogg Teknifik och podcasten Teknikens Under, hjälper Elin tusentals människor varje vecka att bättre förstå och använda teknik och digitala verktyg. Från att aldrig ha sett sig som en företagartyp är hon idag en inspirationskälla för många som drömmer om att ta klivet till eget. När Elin själv startade företag saknade hon en tydlig, enkel guide in i företagslivet som var anpassad efter den digitala världen. Därför skrev hon boken nyligen utgivna ?Starta och driva eget ? Smart, digitalt & hållbart.? I veckans avsnitt delar hon med sig av sina viktigaste ?starta eget-tips?. Lyssna nu!
2020-01-15
Länk till avsnitt

#Företagarpodden #205: Myndighetsranking och regelbörda

Vad tycker svenska företag om dialogen med myndigheter? Och hur fortgår arbetet med att bekämpa regelbördan för svenska småföretag? Det tar vi reda på i veckans avsnitt. Veckans avsnitt gästas av Helena Fond, Företagarnas expert på regelförenkling och arbetet mot regelbörda. Har tidigare arbetat som biträdande regionchef och projektledare på Företagarna Stockholms län, Mälardalen och Gotland, samt som projektledare på Moderaterna och konceptansvarig på Ung Företagsamhet. Vi bjuder på det viktigaste från Företagarnas nya myndighetsrankning. Med rapporten vill Företagarna hjälpa myndigheter att förbättra sin service gentemot mindre företag genom att ge en fingervisning på hur myndigheten betraktas av Sveriges småföretagare. Vi tar också reda på vad som blir nästa steg efter näringsminister Ibrahim Baylans förenklingsturné där han rest runt i Sverige för att få veta mer om hur regler och administrativa bördor påverkar företagare. Lyssna nu!
2020-01-08
Länk till avsnitt

#Företagarpodden #204: Nya lagar och regler du måste känna till

Decenniet är slut! Och som om det inte vore nog att göra ditt företag framgångsrikt så måste du som företagare också hålla kolla på lagar och regler. Nu träder flera nya regler i kraft. I veckans avsnitt tar vi hjälp med att reda ut de som du måste känna till. Idag får Günther besök i studion av Företagarnas jurist Karin Berggren som ska hjälpa oss att förstå vilka nya lagar och regler som är viktigast ha koll på. Pensionsåldern höjs till 68? Påverkar det mig som företagare även om jag är betydligt yngre? Det får vi bland annat svar på. Dessutom så har det lägsta tillåtna aktiekapitalet i privata aktiebolag sänkts. Hur kan man dra nytta av detta? Lyssna nu!
2020-01-01
Länk till avsnitt

#Företagarpodden #203: Så blir företagsfinansieringen med jämställd

Idag fortsätter vi att diskutera hur jämställdheten kan förbättras så att fler kvinnor blir företagsledare. Dessutom svar vi på en fråga från en ambitiös lyssnare. En väldigt liten del av allt riskkapital investeras i företag med som drivs av kvinnor. Företagarnas vd Günther Mårder och Lina Skandevall, expert på kvinnors företagande hos Företagarna, resonerar om olika förlag på lösningar. Företagarnas nya undersökning ?Kvinnliga företagsledare i svenska aktiebolag? visar att det finns skillnader mellan branscher, län och kommuner samt i ålder. Vilka åtgärder behövs för att snabba på utvecklingen? Det och mycket mer diskuteras i veckans avsnitt.
2019-12-25
Länk till avsnitt

#Företagarpodden #202: Så stärker vi kvinnors företagande

Välkommen till #Företagarpodden! Allt fler företag drivs av kvinnor men utvecklingen går långsamt. Vad kan vi göra för att fler ska våga satsa? Och hur ser skillnaderna ut i olika delar av Sverige? Det och mycket mer diskuterar vi i veckans avsnitt av Företagarpodden. Veckans gäst är Lina Skandevall, expert på kvinnors företagande hos Företagarna samt ägare och vd för kommunikationsbyrån Skandevall Media. För några månader sedan deltog Lina senast i podden och då diskuterade vi bland annat småföretagares välbefinnande och vad som får företagare att må bra och mindre bra. Företagarnas nya undersökning ?Kvinnliga företagsledare i svenska aktiebolag? visar att det finns skillnader mellan branscher, län och kommuner samt i ålder. Vad sticker ut och hur gör vi för att öka jämställdheten?
2019-12-16
Länk till avsnitt

#Företagarpodden #201: Hantera ekonomin och väx snabbare

Hur överlever man första året som företagare? Och hur får du ut maximalt av ditt ekonomisystem? I veckans program får vi experttips från Visma. Günther får besök i studion av Boo Gunnarsson som arbetar på Visma Spcs som expert på företagarfrågor. Han är en flitigt anlitad föreläsare i hela Sverige, engagerad styrelsemedlem i NyföretagarCentrum och driver eget företag. Vid sidan om jobbet är han fotograf med egen firma. Visma Spcs är Sveriges största leverantör av ekonomiprogram och internetlösningar till företag och redovisningsbyråer. Många företagare är proffs inom sitt specialområde men är inte så erfarna inom ekonomihantering. Här får du tips på vad du behöver kunna för att spara tid och pengar. Vi får även tips på hur du ska tänka om du som anställd vill testa på livet som företagare utan att säga upp dig. Lyssna nu!
2019-12-11
Länk till avsnitt

#Företagarpodden 200: Möt vinnarna av #GeTillbaka

Smart odling i hemmet och teknologisk innovation med hjälp av rymdteknik. I veckans avsnitt möter vi två entreprenörer som vill vara i framkant när det gäller att utveckla den värld vi lever i. Den 11 oktober avgjordes Företagarnas stora galakväll i Stockholms stadshus ? Årets Företagare i Sverige. I veckans avsnitt har vi glädjen att välkomna årets mottagare av stipendiet #GeTillbaka som delas ut av Företagarna i samarbete med den digitala byrån Wasabi Web och SJ. Vi säger varmt välkomna till Hamza Qadoumi och Assiye Süer. Hamza Qadoumi driver företaget Ecobloom som utvecklar intelligenta växthus för hushåll med målet att utbilda folk inom hållbar odling. Assiye Süer från Göteborg är rymdexpert och bloggare som satsar på att skapa nya och förbättra existerande produkter med hjälp av rymdteknik genom sitt företag Swedish Space Technologies. I #Företagarpodden berättar de mer om sina affärsidéer och hur det var att mottaga priset i Stockholms stadshus.
2019-12-04
Länk till avsnitt

#Företagarpodden #199: Supertrenderna du måste kunna

I veckans avsnitt får Günther sällskap av framtidsforskaren Henrik Larsson-Broman som berättar om vilka trender du som företagare måste ha koll på för att lyckas. Vår omvärld blir allt mer snabbföränderlig och svårbegriplig, inte minst inom försäljning och marknadsföring där vi fullständigt översvämmas av data, analyser och rapporter. Att orientera sig i denna explosion av nyheter är inte enkelt, särskilt inte när vi ska uppfylla våra kortsiktiga mål samtidigt som vi ska utveckla långsiktigt hållbara strategier. I veckans avsnitt får du expertråd om hur du ska tänka kring detta. Veckans gäst är trendanalytikern, författaren och forskaren Henrik Larsson Broman. Nyligen släpptes hans senaste bok ?Supertrenderna: fakta och insikter som framtidssäkrar din försäljning och marknadsföring.? Hur kan företagare bli bättre på att anpassa sig efter trender och få fördelar gentemot konkurrenter? Vad innebär egentligen begrepp som ?gamification? och ?personifiering?? I podden får du svar!
2019-11-27
Länk till avsnitt

#Företagarpodden 198: Viktigaste skattetipsen inför årsskiftet

Goda råd är dyra, framförallt när det kommer till bokslut och deklaration. I dagens avsnitt ger vi dig de viktigaste tipsen inför årsskiftet. Veckans gäst är egenföretagaren som blev informatör hos Skatteverket. Efter en karriär som bland annat dansare och hundmassör blev Malin Havefjäll en fena på bokföring och deklaration. Nu rådger hon företagare om hur de enklast gör avdrag och får ta del av sin återbäring. Vad är det viktigaste man ska tänka på kring skatter och bokslut inför årsskiftet? Och Vad är de vanligaste misstagen? Det är bara några av de viktiga tips som levereras i veckans avsnitt. Günther har några spännande förslag på hur politikerna kan anpassa skatteverkets direktiv så att de blir mer företagarvänliga. Dessutom reder vi ut begreppen, vad är skillnaden mellan en digital och fysisk brevlåda? Och sist men inte minst tar vi reda på vad som händer om du betalat in för mycket skatt. Lyssna nu!
2019-11-20
Länk till avsnitt

#Företagarpodden #197: Bolagsbygge och politiskt engagemang

Hur bygger man ett bolag som omsätter över 100 miljoner? Och hur tar man sig fram som en ung ledare? Det och mycket mer diskuterar vi i veckans avsnitt av #Företagarpodden. Maria Mattsson Mähl är grundare och huvudägare av AlphaCE som arbetar med att hjälpa människor ut på arbetsmarknaden genom coachning och utbildning. Hon blev vd redan vid 23 års ålder och har sedan dess haft ledande positioner i flera stora företag. Nu gästar hon #Företagarpodden där hon delar med sig av sina erfarenheter. Arbetsförmedling går igenom en stor omgörning. Vilka konsekvenser får det för företagare? Kan man som företagare engagera sig politiskt för att skapa förändringar? Och vilka fördelar och nackdelar kan det medföra? Maria Mattsson Mähl är föreslagen som ledamot i Liberalernas partistyrelse och ger råd kring hur man ska tänka om man vill kombinera en karriär som företagare med ett aktivt politiskt engagemang. Lyssna nu!
2019-11-13
Länk till avsnitt

#Företagarpodden 196: Så når du ut genom bruset

Kommunikationsbruset har aldrig varit större än nu och då gäller det att jobba strukturerat för att nå ut. För om du inte syns så finns du inte! I veckans avsnitt får du flera konkreta tips på hur du når ut med ditt företag. Veckans avsnitt gästas av PR-experten Karin Bäcklund. Hon producerar och programleder podcasten Uppstickarna tillsammans med Johanna Snickars i samarbete med Dagens media. Hon har även skrivit boken Smart PR för giggare & konsulter och nya boken Smart PR för Startups släpps snart. Hur gör jag som småföretagare för att om omvandla mina kompetenser till en expertroll? Och vad innebär det i praktiken att jobba med influencers, ambassadörer och opinionsbildare? Det och mycket mer diskuterar vi i veckans avsnitt. Lyssna nu!
2019-11-05
Länk till avsnitt

#Företagarpodden 195: Hur är den perfekte entreprenören?

Är entreprenörer smartare, mer drivna och mer riskbenägna än andra? Och kan man se om ett grundarteam utan tidigare erfarenhet har potential att bygga ett framgångsrikt bolag? I veckans avsnitt tar vi reda på mer vilka egenskaper som krävs för att bli en framgångsrik entreprenör. I en ny studie som kallas för Projekt Dali, vill inkubatorerna och Sting och Umeå Biotech Incubator få svar på just de frågorna. I studien Projekt Dali har intervjuer och tester genomförts med 18 entreprenörer som alla haft en avgörande roll i att bygga minst ett företag som efter produktlansering omsatt minst 20 miljoner kronor inom fem år eller minst 100 miljoner inom tio år. För att diskutera detta har vi bjudit in investeraren Anna Ljungbergh och affärscoachen Raoul Stubbe som arbetat med rapporten. Vi går på djupet om vad som krävs av människor som vill bli framgångsrika som företagare och vilka egenskaper som ger mest effekt samt vad krävs av ett fungerande team. Lyssna nu!
2019-10-30
Länk till avsnitt

#Företagarpodden #194: Så skyddar du dig mot IT-brott

Allt fler företagare drabbas av IT-brott. Men med rätt skydd kan du stärka din egen och firmans säkerhet. I veckans avsnitt får de veta allt du behöver för att undvika att bli utsatt. Varje år i oktober arrangeras Informationssäkerhetsmånaden på initiativ av EU-kommissionen. På uppdrag av regeringen har Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) tillsammans med Polisen skapat en säkerhetskampanj som sprids under oktober månad bland annat i samarbete med Företagarna. Var fjärde IT-brottsutsatt företagare har drabbats av så kallad ransomware. Vad är det för något och vad gör man om man skulle drabbas? Det är bara några av de viktiga frågor om IT-brott som besvaras i veckans avsnitt. Günther får besök i studion två experter som jobbar dagligen med att motverka bedrägerier och stärka tryggheten så att färre drabbas. Lotta Mauritzson är brottsförebyggare på Polisens nationella bedrägericenter (NBC) med över 25 års erfarenhet av brottsförebyggande arbete. Podden gästas även av Carl Önne, informationssäkerhetsspecialist på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), som arbetar med att förnya metodstödet för systematiskt riskbaserat informationssäkerhetsarbete. Lyssna nu!
2019-10-23
Länk till avsnitt

#Företagarpodden #193: Utveckla ditt ledarskap och gör effektivare affärer

I veckans avsnitt får vi tips från coachen. Ledarskapsexperten Elisabeth Kuylenstierna besöker studion och berättar som sin spännande resa och ger sina bästa tips. Vad krävs av en bra ledare? Hur leder du dig själv och hur löser man en konflikt i en ledningsgrupp? Det är bara några av de saker du kommer lära dig i veckans avsnitt av #Företagarpodden. Elizabeth Kuylenstierna är ledarskapskonsult, medlare, terapeut, coach, författare och en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare. Hon var sommarpratare i P1 2009 och är en av huvudtalarna på Företagarna Business Forum som kommer till Gävle den 12 november och Göteborg 19 november. Hon är även den som läser in Företagarnas ljudbok som nu finns på Storytel. Lyssna nu och få tips på hur blir en bättre ledare!
2019-10-16
Länk till avsnitt

Företagarpodden 192: Maxa tryggheten och satsa på firman

Många företagare upplever inte samma trygghet som anställda. Men det finns alternativ även för de som driver företag. Idag har vi bjudit in två representanter från SMÅA för att berätta hur du kan agera göra för att trygga dig själv och din inkomst. SMÅA är en arbetslöshetskassa för småföretagare och deras familjemedlemmar, som arbetar i små- och medelstora företag och som vill försäkra sig mot inkomstbortfall vid arbetslöshet. Jenny Söderström driver företaget Kristallen AB i Lannavaara i norra Sverige som hyr ut fastigheter och jobbar med produktion av sten och silverprodukter och har utbildningar inom stenslipning, guldsmide och gemmologi. Suzanne Parenius driver konferenshotellet Hjortviken utanför Göteborg med ca 35 på lönelistan. Hon brinner för allt som rör företag, näringsliv och besöksnäringen inte minst. I podden ger de tips på hur ska tänka kring din egen personliga försäkring och hur du ska tänka kring a-kassa och andra typer av skydd och trygghetslösningar. Här får du de bästa tipsen på hur kan minimera risken och satsa på din dröm. Lyssna nu!
2019-10-09
Länk till avsnitt

#Företagarpodden #191: Framtidens transporter

Hur kommer framtidens teknik att påverka mig som företagare och hur kan jag planera för att dra fördelar av den teknologiska utvecklingen? Det och mycket mer pratar vi om i veckans avsnitt. Günther Mårder får sällskap i studion av Marcus Rosenberg, företagsförsäljningschef/Corporate Sales Manager på BMW Sverige. Vi får reda på vad hur ett av världens mest kända bilmärken arbetar med sitt varumärke och får kloka tips kring underhåll, andrahandsvärde och fördelarna och nackdelarna med att leasa istället för att äga. När bilen är uppkopplad dygnet runt ? vilka fördelar har jag få som företagare? Och vad innebär egentligen de nya Bonus Malus-reglerna? Lyssna på podden och få svar!
2019-10-02
Länk till avsnitt

Företagarpodden #189: Höstens politik för småföretagare

Nu släpper regeringen sin höstbudget. Vad kan vi förvänta oss och hur blir den politiska hösten? I veckans avsnitt spekulerar vi vilt om hur politiken påverkar dig som företagare. Veckans avsnitt gästas av Företagarnas samhällspolitiska chef Patrik Nilsson. Höstbudgeten är den första mer omfattande budgetproposition som regeringen presenterar efter den sakpolitiska överenskommelsen som slöts mellan regeringen, Centerpartiet och Liberalerna i början av året. Hur ser framtiden ut? Och vad kan Sveriges småföretagare se fram emot? I podden går vi igenom det viktigaste som du behöver veta. Nu är det klart att Eva Nordmark blir ny arbetsmarknadsminister och Anna Hallberg ny utrikeshandelsminister. Hur kommer de påverka politiken för företagare? Regeringen lovar krafttag mot regelbördan. Tomma löften eller verkliga reformer? Patrik och Günther delar med sig av sina mest vrickade regler och siar in i spåkulan. Lyssna nu!
2019-09-17
Länk till avsnitt

#Företagarpodden #188: Knepen som tar ditt företag framåt

Detta avsnitt gästas av två experter på affärsutveckling som brinner för att hjälpa företagare att bli mer framgångsrika. Mängder av smarta tips utlovas! Dessutom får du veta mer om vad som händer på Årets Företagare i Sverige 2019 ? årets stora dag då vi hyllar alla landets småföretagare. SJ och Almi är två av Företagarnas viktigaste samarbetspartners. Vi har bjudit in de för att ta reda på hur de gör för att bidra till att fler företagare ska lyckas. Lena Herrman är strategi- och affärsutvecklingschef på SJ. Hon har lång erfarenhet från ansvarsfulla poster inom Bonnierkoncernen. I #Företagarpodden berättar hon bland annat om SJ:s engagemang för social hållbarhet och fördelarna med att resa med tåg. Juliana Perez Falke är nationell kund- och affärschef på Almi. I #Företagarpodden ger hon bland annat tips på hur företagare ska agera för att få rätt investeringar och vässa sin affärsidé. Lyssna nu!
2019-09-11
Länk till avsnitt

#Företagarpodden #187: Offentlig upphandling ? en guldgruva

Offentlig upphandling omsätter närmare 700 miljarder kronor om året men det är få småföretagare som tar del av kakan. Hur kan fler få ta del av denna guldgruva? Veckans gäst heter Magnus Johansson och är Företagarnas expert på offentlig upphandling. Han är utbildad jurist och kommer närmast från en tjänst som biträdande enhetschef på Konkurrensverket där han även har mångårig arbetserfarenhet som sakkunnig. Företagarnas undersökningar visar att 27 procent av de små företagen (0-49 anställda) deltar i offentlig upphandling, men Företagarna arbetar för att denna siffra ska öka. Genom att få in fler anbud från små företag förbättras även möjligheten för offentlig sektor att göra bättre affärer för skattepengarna. I veckans avsnitt får du fler konkreta tips om hur du kan vinna fler affärer till ditt företag. Lyssna nu!
2019-09-04
Länk till avsnitt

#Företagarpodden #186: Så ska arbetsrätten moderiniseras

Villkoren på arbetsmarknaden ska moderniseras och Företagarna sitter med i den utredning som ska ge de skarpa förslagen för ett bättre fungerande regelverk. Hur påverkar detta alla som driver företag? Veckans gäst är Lise-Lotte Argulander, Företagarnas expert på arbetsrätt och arbetsmiljö. Hos Företagarna arbetar Lise-Lotte med rådgivning och med analys och opinionsbildningsfrågor inom arbetsrätt och arbetsmiljö. Hon är med i den utredningen som just ser över kommande lagförslag. Företagarna har länge påtalat vikten av att modernisera arbetsrätten. Sedan 1990-talet skapas fyra av fem jobb i de små och medelstora företagen. I april tillsattes en utredning för att modernisera arbetsrätten. Den kom till som den del av den överenskommelse som Socialdemokraterna och Miljöpartiet slöt med Centerpartiet och Liberalerna ? januariavtalet ? för att de två senare skulle släppa fram en S och MP-regering. Vad kan vi vänta oss av den pågående utredningen och vad har de för konsekvenser för alla som driver företag? I podden får du svar.
2019-08-28
Länk till avsnitt

#Företagarpodden #185: Platta till skatten?

Efter januariavtalet spås en ny skattereform finnas kring hörnet. Vad innebär det för alla Sveriges småföretagare? I veckans avsnitt blir det fullt fokus på skatter och skattepolitik. Günther får sällskap i studion av Patrick Krassén, Företagarnas skattepolitiska expert. Han har tidigare arbetat som policyexpert på Svenskt Näringsliv, därtill är han utbildad jurist samt statsvetare med bakgrund som bland annat ledarskribent och politiskt sakkunnig på regeringskansliet. Han är även medförfattare till boken Platt skatt som gavs ut i början av sommaren. Boken lyfter fram och argumenterar för att avskaffa hela den statliga inkomstskatten. I januariöverenskommelsen mellan Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet slår partierna fast att den översta delen av den, värnskatten, ska slopas 1 januari 2020 (förslaget är nu ute på remiss). Överenskommelsen innehåller även skrivningen att en omfattande skattereform ska genomföras i syfte att bland annat öka sysselsättningen och arbetande timmar samt leda till sänkt skatt på jobb och företagande. Lyssna nu!
2019-08-21
Länk till avsnitt

#Företagarpodden #184: Så når du ut med ditt budskap

Hur använder man media för att nå ut med sitt företag? Vilka knep finns och vilka fallgropar ska du undvika? I veckans avsnitt får du de bästa tipsen. Under sommaren råder det oftast nyhetstorka. Vilket är ett utmärkt tillfälle för dig och ditt företag att lägga in en extra stöt hos medierna. Men hur ska man tänka egentligen? Veckans gäst är Alexandra Hernadi som arbetar som politisk strateg på Företagarna. Hon har tidigare arbetat som kommunikationsansvarig på Kommerskollegium och kommunikationschef på Almega. Hon har utöver mångårig erfarenhet från näringslivssfären bakgrund som journalist på Svenska Dagbladet och har bland annat vunnit Guldspaden samt varit nominerad till Stora Journalistpriset.
2019-08-14
Länk till avsnitt

#Företagarpodden #183: Digitaliseringens möjligheter

Vad är det viktigaste att tänka på om du vill dra nytta av digitaliseringen som småföretagare? I veckans podd får du tips! Digitalisering är den fråga som påverkat företagare mest senaste de senaste åren. Samtidigt oroas många av minskade affärer som en följd av e-handel och ökad konkurrens. Men det finns även massor med fördelar för de företagare som vågar tänka nytt. Veckans gäst är Malin Påhls Hansson som arbetar med utbildnings- och kompetensfrågor på Företagarna och har tidigare varit projektledare på IT & Telekomföretagen, där hon ledde Sveriges koalition i ett större europeiskt digitaliseringsinitiativ. Lyssna nu!
2019-08-07
Länk till avsnitt

#Företagarpodden #182: Ta ditt företag till nästa nivå

Sommaren är här men #Företagarpodden sover aldrig! Idag ska vi återuppleva några av de samtal som vi haft med framgångsrika experter och entreprenörer. Den digitala entreprenören och app-drottningen Susanne Birgersdotter har grundat spelbolaget IGOTCHA och har mer än 20 appar i bagaget. Här berättar hon hur du ska tänka om du vill ge dig in i app-branschen. Noel Abdayem har på fem år byggt ett framgångsrikt bolag och lanserat en succéprodukt i form av en miljövänlig tandborste i bambu - The Humble Brush. I podden berättar han om expansionsplanerna och hur han kom på idén bakom framgångarna. Många drömmer om att lyckas i den tuffa modebranschen. Vi möter Emy Blixt, designern som sadlade om från jobbet som lärare och grundade Swedish Hasbeens. Lyssna nu!
2019-07-31
Länk till avsnitt

#Företagarpodden #181: Experternas bästa framgångstips

Sommaren är här men #Företagarpodden sover aldrig! Idag ska vi återuppleva några av de samtal som vi haft med framgångsrika experter och entreprenörer. Hur ska jag som företagare hålla koll på det som sker i omvärlden? Om det tipsade Länsförsäkringars chefsekonom Alexandra Stråberg när hon gästade podden. Går det att arbeta hållbart och ändå ha en lönsam affär? I podden gästades vi av IKEA Sveriges hållbarhetschef Jonas Carlehed som berättade om IKEA:s ambitiösa satsningar på området. För tio år sedan startade bröderna Hamid och Mohammad Khanamadi företaget Tolkresurs i Sundsvall. Idag kan de titulera sig Årets Företagare i Sverige. I podden berättade de mer om sin osannolika framgångssaga.
2019-07-24
Länk till avsnitt

#Företagarpodden #180: Karma ? från botten till toppen

I veckans avsnitt vi tar vi reda på hur de är att leda ett av Europas mest uppmärksammade startupbolag. Gäst i veckans avsnitt är Hjalmar Ståhlberg Nordegren, vd på Karma, bolaget bakom den uppmärksammade mat-appen med samma namn. En tredjedel av all mat slängs. Matsvinnet är inte bara ett resursslöseri och en stor ekonomisk förlust för samhället, det bidrar även till enorma utsläpp av växthusgaser och är ett av vår tids största miljöproblem. Karmas mål är att med smart och användarvänlig teknik bekämpa matsvinnet globalt. Bolaget har nyligen fått in över 100 miljoner kronor i investeringar från Kinnevik, Electrolux och Norrsken och priserna har haglat över grundarna. Men vägen till framgången var lång och brokig. I Företagarpodden avslöjar Hjalmar hemligheterna bakom det hårda jobbet som tagit de dit de är idag. Dessutom berättar han om de ambitiösa expansionsplanerna som ska göra de till ett globalt storbolag. Lyssna nu!
2019-07-17
Länk till avsnitt

#Företagarpodden #179: Starta företag på landsbygden?

Många drömmer om att starta företag på landsbygden. Men vad krävs egentligen för att lyckas utanför storstaden? Det tar vi reda på i veckans avsnitt. Hur ska man göra om man vill etablera sig på landsbygden men behålla sina kunder? Och hur skapas ett lönsamt företagsklimat när det inte finns lika många potentiella kunder som i Stockholm och Göteborg? Vi berättar om knepen. Veckans gäst är Eva Cooper, Företagarnas regionchef i Dalarna och Gävleborg. Vi går även igenom det senaste kring det omdiskuterade rökförbudet och varifrån de kommunala skatteintäkterna kommer ifrån. Lyssna nu!
2019-07-10
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.