Sveriges 100 mest populära podcasts

Grunden Media Podcast

Grunden Media Podcast

Intervjupodcast som drivs av dagliga verksamheten Grunden Media i Göteborg. Sedan 2015 har vi samtalat med artister, skådespelare, politiker och andra intressanta gäster. Alltid med stor, vetgirig nyfikenhet!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

grundenmediapodcast.transistor.fm/

Avsnitt

#238 - Marit Bergman

Valborgseldarna må ha slocknat men vi håller den estetiska lågan brinnande med hjälp av en efterlängtad önskegäst! Jakob och Erik mötte upp artisten/låtskrivaren Marit Bergman för ett mustigt samtal om artisteriets villkor, musikskapande, mänsklig kommunikation, samtidsångest och föräldraskap. Vidare botaniserar vi i Marits musikaliska ryggsäck och konstaterar att succéplattan Baby Dry your Eye fortfarande är grym, liksom fjolårets finfina Här kommer vargen. Dessutom pratar vi punk, popkollo - och reder ut vem som dirigerade Carolas Främling i melodifestivalen 1983! Skön maj på er!! 

Länk till Marits gamla band Candysuck här!

Intervjuar gör Jakob Olsson och Erik Jensen

Fotograf: Linda Bjärenstam

2024-05-01
Länk till avsnitt

#237 - Anders Jansson (Del 2)

Vårt samtal med Anders Jansson fortsätter med oförminskad styrka! I del 2 fokuserar vi bl.a. på den långa vänskapen med gymnasiekompisen Johan Wester, från lundaspex och studentteater via Snacka om Nyheters manusredaktion, och fram till folkkära humorsuccén Hipp Hipp! Dessutom hyllar vi TV-serien Starke man, vi pratar svarta stunder från Falwty towers och framtida podcastplaner med bl.a. fotbollspodden Mellan raderna Och för att återknyta till rollspelandet - hur låter det när Tiffany Persson, Itzhack Schenström, Morgan Pålsson & co spelar Diamonds and Dragons i podcastformat?

Intervjuar gör Jakob Olsson, Henrik Ahlström och Erik Jensen

Fotograf: Nils Bergendal & Morgan Norman

2024-04-21
Länk till avsnitt

#237 - Anders Jansson (Del 1)

Äntligen dags för publicering igen - och eftersom väntan blev onödigt lång så kompenserar vi med ett fylligt dubbelavsnitt!! Jakob, Henrik och Erik anropar Skåne och fångar upp populäre komikern Anders Jansson för ett långt och hjärtligt samtal i humorns och kreativitetens tecken. I del 1 pratar vi bl.a. om fjolårets succéshow Mina sinnens fulla bruk och inspelningen av nya Jönssonliganfilmen, i vilken Anders axlar rollen som Dynamit-Harry. Vidare djupdyker vi i Anders stora passion för film och rollspel, vi pratar Star Wars, Marvel - och glädjen över att få en specialtillverkad kopia av sig själv som spelfigur i Call of Ctchulhu! (Se bilder på på vår instagram: instagram.com/grundenmediapodcastsofficiella ) Dessutom får vi en första inblick i hur Anders och gymnasievännen Johan Wester startade sitt mångåriga humorsamarbete.

Del 2 släpps senare ikväll! 

Intervjuar gör Jakob Olsson, Henrik Ahlström och Erik Jensen

Fotograf: Nils Bergendal & Morgan Norman

2024-04-21
Länk till avsnitt

#236 - Filip Hammar

Äntligen!! Solen bryter igenom molntäcket och utbrister vårpremiär - inte bara för oss utan även för dagens gäst! I huvudstaden mötte vi upp mediamångsysslaren Filip Hammar, just nu bioaktuell med sin och Fredrik Wikingssons nya film Den sista Resan. Vi pratar premiärnerver, om att vara känslomässigt transparent mot sin publik och om att skildra pappa Lars åldrande på film. Vi diskuterar även vårens säsong av långköraren Alla mot alla, Olof Lundhs vinnarskalle, Lotta Lundgrens blomsterkunskap och Janne Josefssons minnesluckor. Dessutom - hur står sig Köping mot L.A... och hur var egentligen Filips och Fredriks relation till Christer Ulfbåge i Hello Sidney

Intervjuar gör Carl-Magnus Eriksson och Erik Jensen. Vi hör även några inledande ord från Fredrik Wikingsson.

2024-03-07
Länk till avsnitt

#235 - Anna Blomberg

2024 har anlänt och vi avrundar poddåret med värme och skratt tillsammans med en av landets vassaste komiker! Fantastiska Anna Blomberg besöker Henrik och Erik i studion, pratar humor, och imitationer tillsammans med en uppsjö av sina populära karaktärer från  bl.a. Kvarteret Skatan, Morgonsoffan, Starke man och Anna Blomberg i P4 ! Vidare hyllar vi Anna Lena Brundin och Lill Marit Bugge, vi diskuterar grabbigheten i humorbranschen och väljer våra favoritkaraktärer i Mupparna. Dessutom bjuds vi på tidiga minnen med Anna som tomte - iförd kateter! Vi flaggar också för flera avbrott i programmet då en pilsk skånska vid namn Gun behövde avlägsnas från studion...

Intervjuar gör Henrik Ahlström och Erik Jensen

Omslagsfotograf: Sareun Norén

Länk till Annas hemsida - HÄR!
 
Vi tackar alla lyssnare för fjolåret och tar nu ett längre uppehåll! Vi är åter i etern när februarisolen börjat tina upp vår studio. // Jakob, Hampus, Carl-Magnus, Maja, Henrik och Erik 

2024-01-01
Länk till avsnitt

#234 - Carl Johan De Geer

Hög tid för en gnistrande nyårsspecial - och i år gör vi det lite extra högtidligt i huvudstaden!! Över en kaffe och färska lussebullar från Tårtans cafe stämde vi träff i taubehuset på södermalmstorg, hemma hos mångsysslande konstnärsikonen Carl Johan De Geer! Vi bjuds på otalet varma minnen och anekdoter från en långt och spretigt yrkesliv, bl.a. studietiden på konstfack med vännerna Lasse Åberg, Olof Landström, Krister Boberg; och det komplicerade samarbetet med Håkan Alexandersson som resulterade i en rad filmer och legendariska barnprogram som Tårtan, Doktor Krall, Privatdetektiven Kant och Nils Olof Andersson. Vi pratar även om nya boken Fläckar, vänskapen med Jan Lööf, tromboninsatserna i Blå tåget och Gert Fylkings skådespeleri. Dessutom -  historien om när en törstig Evert Taube ringde på grannens dörr mitt i natten, iklädd morgonrock!

Intervjuar gör Jakob Olsson, Henrik Ahlström och Erik Jensen

GOTT NYTT ÅR önskar vi alla lyssnare!! 

2023-12-31
Länk till avsnitt

#233 - Carolina Klüft

Vi fortsätter mellandagsfrossan, landar i Järvsö och träffar en inspiratör med ett stort och generöst hjärta - f.d. friidrottaren Carolina Klüft! Vi pratar givetvis om de aktiva åren som framgångsrik sjukampare - inte minst minns vi det fantastiska OS-guldet i  Athen 2004! Vi pratar om mental styrka, om sjukampens spretighet och dess plus och minus, om att lägga karriären på hyllan, sadla om till expertkommentator och springa på Jakob Hård mellan sändningarna. Dessutom pratar vi om aktuella projektet Generation Pep, en organisation som aktivt jobbar för att främja rörelse och hälsa hos barn! God, inspirerande lyssning önskar vi!!

Intervjuar gör Carl-Magnus Eriksson, Jakob Olsson och Erik Jensen

Omslagsfotograf: Benjamin Hailemariam

2023-12-30
Länk till avsnitt

#232 - Ronny Eriksson

Julen är förbi, granen barrar så smått och vi öppnar upp poddverksamheten för några dagars mellandagsrea till samma låga gratispris som annars! Första avsnittet ut har dessvärre drabbats av ett tekniskt fel vilket gör att vi bara kan släppa första kvarten i nuläget, men vi väljer att publicera ändå eftersom vi är så stolta över det. (Man kan helt enkelt se det som en teaser inför den resterande del som kommer att dyka upp här inom kort) Hör Jakob, Hampus och Erik i ett värmande och syrligt samtal om satir och stand up, glesbygd och stockolmfiering. Dessutom pratar vi om de nästan fem decennierna tillsammans med vännerna i Euskefurat, saknaden efter Stellan Sundahl, inspelningen av Bondånger - och hur det var att inneha titeln "Sveriges sexigaste man" i mitten av 90-talet. Allt detta och mer därtill, tillsammans med folkkäre pessimistkonsulten - Ronny Eriksson!

Håll utkik här och på våra sociala medier så meddelar vi snarast när avsnittet är uppdaterat och komplett!

Intervjuar gör Jakob Olsson, Hampus Davinder och Erik Jensen

Omslagsfoto: Werecki PR

2023-12-29
Länk till avsnitt

#231 - Sverker Olofsson

Ho ho ho! Så här i julruschens sista skälvande timmar vill vi ge alla sistaminutenshoppare en hjälpande hand! Vi bjuder därför på konsumentupplysning med rättfram pondus, förmedlat av hela Sveriges "mr Plus" - TV-veteranen Sverker Olofsson! Tillsammans med Jakob och Erik diskuteras givetvis Umeå-TVs folkkära långkörare, och också det vakum som programmet lämnade efter sig efter 23 år. Vi pratar om galna trailers med Hulken, Zorro och Fantomen, och om Plus färgstarka symbol, soptunnan, som på äldre dagar fått en nytt användningsområde hemma  hos Sverker. Dessutom hyllar vi Ring P1, Killinggängets sverkerparodi - och går på gubbfika med Staffan Ling!

Intervjuar gör uppesittartomtarna Jakob Olsson och Erik Jensen

Här hittar du första "tunnkastet" i Plus!

Omslagsfoto: Janne Danielsson/SVT

Vi är åter i etern med en binge mellandagsspecialare den 28 december!
Nu tar vi ledigt och önskar eder alla en synnerligen GOD JUL! 

2023-12-23
Länk till avsnitt

#230 - Marie Bergman

Ett extralångt avsnitt #230 är här - och hög tid för vår nytillskott Hampus att styra poddskutan! Dagen till ära gästas vi av en älskad veteran inom svenskt musikliv - artisten och musikern Marie Bergman! Vi bjuds på ett långt pärlband av minnen, möten och upplevelser från sex decenniers artisteri, från de första spelningarna på vispråmen Storken, turnéer med Putte Wickman, uppbrottet från Family Four - och en lång solokarriär som inrymt såväl singer/songwriter, bluegrass och jazz. Vi minns Ola Magnell, Pierre Isaksson och Anders Burman med värme, och vi lär oss mer om toning, klangmassage, gongbad - och vagusnerven!

Intervjuar gör Hampus Davinder och Erik Jensen (under tryggt överseende av dansk-svenska gårdshundarna Solveig och Ziggy Stardust)

Maries hemsida hittar du - här
Projektet Sju ballader om tillit i en sårad verklighet finns - här
Dokumentärfilmen om Pierre Isaksson "Då går jag ner i min källare" hittar du - här

Redaktionens skivtips:

Mitt ansikte (1974)
Närma mig (1977)
Fruit (2006)

Omslagsbild: Lasse Englund

2023-12-20
Länk till avsnitt

#229 - Andreas T Olsson

I avsnitt #229 går vi på en rundvandring i teaterns underbara värld igen - denna gång med mångsysslande skådespelaren Andreas T Olsson som trygg ciceron! Vi pratar om höstens projekt, bl.a. turnén med egenskrivna "flermansmonologen" Kulturbärarna och helgens dramatenpremiär på Suzanne Ostens Konspiration. Vidare bjuds vi på teaterminnen och betydelsefulla möten med Claes Eriksson, Gösta Ekman och Magnus Härenstam, vi diskuterar nyckeln till evigt fungerade humor och lyckan inför att återupptäcka gamla barnprogram som Fem myror och Herr Bohm och sillen. Dessutom - vem på Dramaten pauserar lika länge som Ernst Hugo Järegård?

P.s... I vår kan man se Andreas i Anakronisterna tillsammans med Claes Eriksson och Per Andersson!  Dessutom blir han ny konstnärlig ledare för Soppteatern på Stockholms stadsteater! Ett stort välförtjänt grattis önskar vi!! 

Intervjuar gör Carl-Magnus Eriksson, Jakob Olsson och Erik Jensen

Omslagsfotograf: Sören Wilks

2023-12-11
Länk till avsnitt

#228 - Maxida Märak

Med rimfrost i andedräkten kastar vi oss huvudstupa in i mörkaste vintermånaden, men vi kompenserar med ljus energiboost signerad dagens gäst - svensk/samiska rapparen Maxida Märak! Tillsammans med Maja och Erik diskuteras det pågående arbetet med nya skivan, ett smakprov i form av fina novembersingeln Siri hittar du - här! Vi går även på djupet med favoritlåtar som Regn, Järnrör och Dimma, vi pratar samepolitik - och vi låter oss inspireras av såväl Gandalf som hunden Nora och det Jokkmokkska norrskenet! Framförallt blir det ett värmande samtal om hur vi människor är länkade till varandra, hur man hittar kämparglöden och finner hopp i en mörk värld! 

Intervjuar gör Maja Wallanger och Erik Jensen

Omslagsfotograf: Fritz Dölling

2023-12-05
Länk till avsnitt

#227 - Peo Thyrén

I avsnitt #227 träffar vi en av den svenska musikbranschens riktiga veteraner! Mångsysslande Peo Thyrén, basist och motor i legendariska punk/popgruppen Noice, men också med ett förflutet i banden Easy Action och Sha boom, samt som låtskrivare åt bl.a. Carola. Vi pratar bl.a. om nya Noiceskivan Gustavsberg, höstens turnéer,  bl.a. med storslagna julshowen Greatest 80´s, och om boken Från Noice till nu. Framförallt pratar vi minnen och möten från en fem decennier lång musikkarriär, om saknaden efter bandmedlemmarna Hasse Carlsson och Freddie Hansson,  Easy Actions skräckfilmsäventyr med regissören Mats Helge Olsson - och om när Sha Booms trummis bytte förnam. Dessutom undrar vi hur det egentligen gick för popbandet Noise från skånska Perstorp!

Intervjuar gör Carl Magnus Eriksson och Erik Jensen

Omslagsbild: Malin Eld

Fler bilder från intervjun, bl.a på Peos specialbyggda bas som nämns i avsnittet,hittar ni på vår instagram

2023-11-26
Länk till avsnitt

#226 - Henrik Jutbring och Kalle Lind

Avsnitt #226 tillägnas helhjärtat våra favoriter i humorkollektivet Galenskaparna och After Shave - och detta med lite extra stolthet från vår sida! Henrik Jutbring och Kalle Lind är författarna bakom den nyutkomna boken "Galenskaparna och After Shave - ogräset i den svenska underhållningsrabatten". En fyllig biografi där arkiv och källor noggrant dammsugits, inklusive våra tidigare poddintervjuer med gänget!!

I oktober mötte vi upp Henrik och Kalle på bokmässan för en stunds boksläppsprat och analys kring skrivprocessen, deadlines, kill your darlingsdilemman, och om att förhålla sig kritiskt till sina idoler. Vidare pratar vi om Claes Erikssons samlande, det alternativa gruppnamnet Pigtime, Tornardos ordvrickande och Knut Agnreds sluttoner. Dessutom hyllar vi Sylta, Gylfen, Krasse, City - och undrar - vem i GAS hade spelat huvudrollen i författarnas respektive film om sitt liv?

Här hittar du våra tidigare intervjuer med Galenskaparna och After Shave:
Knut Agnred och Jan Rippe
Claes Eriksson del 1
Claes Eriksson del 2
Kerstin Granlund
Per Fritzell del 1
Per Fritzell del 2

Stolta intervjuare är Jakob Olsson, Henrik Ahlström och Erik Jensen

Fotograf: Emelie Asplund

2023-11-10
Länk till avsnitt

#225 ? Jessica Falk

I avsnitt #225 låter vi oss beröras och inspireras av fantastiska Jessica Falk ? singer/songwriter med nysläppta countrydoftande EPn Survivors i bagaget! I samarbete med nashvillebaserade Scott Bagget, vilken även producerat bl.a. Dolly Parton och Alison Krauss, har skivan vuxit fram under några års tid. Vi pratar om skapandeprocessen, ett oväntat möte med Jonathan King, vi hyllar Nashville som musikstad ? och dessutom gillar vi fina singelsläppet I dont know why skarpt! Men framförallt handlar samtalet om det som skivtiteln antyder ? överlevnad. Jessicas livshistoria är ett gripande exempel på hur man kan överleva motgångar och omfamna livet med glädje och medmänsklighet. Tack för din berättelse Jessica! 

Här hittar du länk till Hjärnkraft, där Jessica, sedan några år är ambassadör!

Intervjuar gör Carl-Magnus Eriksson, Jakob Olsson och Erik Jensen

2023-10-27
Länk till avsnitt

#224 ? Göran Ragnerstam

Wo-ho-hoo! Äntligen höstpremiär!! Vi öppnar stort och äter glassbåt i studion tillsammans med Göran Ragnerstam, folkkär skådespelare med såväl Lars Noréndramatik som Josef Fareskomedi på sitt CV! Tillsammans med Jakob, Henrik och Erik avhandlas varma minnen från fyra decenniers yrkesliv, bl.a. bolljonglerande med Björn ?Bagarn? Nordkvist i Åshöjdens BK, samarbetet med Gösta Ekman i Soldater i månsken, Polisen Lasse i Kopps -och inte minst ? de mer svarta, ibland psykotiska roller som blivit Görans signum. Dessutom diskuterar vi The Whos Rockopera Tommy, Peter Schilds udda klippteknik i Glappet ? och Romeo och Julia på söderslang!

Intervjuar gör Jakob Olsson, Henrik Ahlström och Erik Jensen. Dessutom har vi vår Grundenkollega, tillika Göran-fan, Vispen Sjöblom på besök i studion. Vispens egna podcast ?Ett varv i mina skor? hittar du ? här! Den rekommenderar vi varmt!

2023-10-15
Länk till avsnitt

#223 ? Katrin Sundberg

Mitt i köksmåleriet i det närkingska fritidshuset haffar vi sommarens sista poddgäst! Skådespelaren och komikern Katrin Sundberg har en mängd uppdrag på sitt cv, inom både skådespeleri, regi och koreografi ? mest känd är hon sannolikt som den bestämda Häxan Surtant i SVT. Vi pratar bl.a om vårens föreställning Tårtljus på Playhouse och soloshowen Jag gör vad fan jag vill. Vidare diskuteras svart humor, vi hyllar Birgitta Andersson, Klungan-Carl, och gläds åt Katrins hemsnickrade instagramfilmer! (Inte minst den ljuvliga Loreenparodin som till dags dato passerat över tre miljoner visningar!) Dessutom ? hur såg trevliga trollet Tryggve egentligen ut under masken?

Intervjuar gör Henrik Ahlström, Jakob Olsson och Erik Jensen 

Fotograf: Robert Eldrim

Vi tar nu lite sensommarledigt och återkommer i mitten av september med en späckad höstsäsong! Då sjösätter vi även en ny hemsida ? och podden kommer dessutom att finnas tillgänglig på fler podcastplattformar igen, något som många lyssnare efterfrågat!

Väl mött i september alltså ? och tills dess ? glöm inte att följa oss på sociala medier!!

Instagram: www.instagram.com/grundenmediapodcastsofficiella/

Facebook: https://www.facebook.com/grundenmediapodcastsofficiella

2023-08-19
Länk till avsnitt

#221 ? Gert Wingårdh

Hög tid för finbesök i sommarstudion igen! Tillsammans med stjärnarkitekten Gert Wingårdh pratar vi arkitektur på längden och tvären, skapelser som Liljevalchs i Stockholm, Universeum i Göteborg ? och svenska ambassaden i Washington. Några av de otalet projekt jorden runt som bär Gerts signum! Vi pratar även om det senaste decenniets parallella roll som expert i SVTs husdrömmar, om tradition kontra nyskapande, ritbord kontra dator, förtätning och framtida utmaningar. Dessutom snöar vi in på funk! James Brown, Prince ? och i synnerhet basisten Bootsy Collins oöverträffade sväng!

Intervjuar gör Carl-Magnus Eriksson, Jakob Olsson och Erik Jensen

Fotograf: Andy Liffner

(Avsnittet publiceras något försenat pga tekniskt fel)

2023-08-07
Länk till avsnitt

#222 ? Hans Waldenström

Så här i slutet av högsommaren har vi drabbats av kraftig nostalgi och återknyter bekantskapen med en av SVTs mysigaste trotjänare från förr ? folkkäre TV2-hallåan Hans Waldenström! Det bjuds på minnen och anekdoter från ett långt yrkesliv som även omfattat radiopratande, sändningsledare, chefsjobb, och språkvårdande på SVT. Vidare pratar vi bl.a. om Henrik S Järrels hallåa-reunions, om att sufflera Sven Jerring ? och om glädjen i att presentera barnprogram, inte minst favoriter som Professor Drövels hemlighet och På kurs med Kurt! Dessutom ? var kom egentligen uttrycket ?svampskallar? ifrån?

Här hittar du ?Kvällen är din? från 1983

Intervjuar gör Jakob Olsson och Erik Jensen

Foto ? privat (+ inklippt tv2-logga)

OBS ? Avsnitt #221 är försenat pg.a. tekniskt fel. Släpps senare.

2023-07-31
Länk till avsnitt

#220 ? Nina Hemmingsson

Vi rutar in oss i sommarstudion och välkomnar ännu en efterlängtad gäst ? serietecknaren och bildkonstnären Nina Hemmingsson! Vi pratar om skapandeprocessen, om att hellre blicka framåt än bakåt, svärta och satir, kärleken till enrutingar ? och om fjolårets författardebut med boken Rum utan titel. Vidare hyllar vi bl.a. Ninas debutalbum Jag är din flickvän nu och får tips om hur man håller arbetsprocessen vid liv. Dessutom undrar vi ? kan ens ångest heta Ann-Christine? 

Intervjuar gör Henrik Ahlström och Erik Jensen

Fotograf: Anna Drnvik/Kaunitz-Olsson förlag

2023-07-26
Länk till avsnitt

#219 ? Göran Everdahl

Semestersäsongen är här ? så också för oss ? men i vanlig ordning har vi bunkrat upp med en binge sommarpoddar som pytsas ut till er! Vi startar upp Juli tillsammans med journalisten och författaren Göran Everdahl, kanske mest känd som cineast och för sin mångåriga medverkan i radions populära långkörare Spanarna! Vi summerar nästan fyra decennier som frilansare, från 80-talets spaningar med Calle Norlén i Dabrowski, filmrecencioner i tv och tidningar, bokprojekt ? och fina podcasten Everdahl och Karlssons Film TV som han driver tillsammans med C G Karlsson. Dessutom hyllar vi såpagenren, pratar vikingar ? och får inblick i en samling med udda julgranspynt!

Intervjuar gör Carl-Magnus Eriksson och Erik Jensen

Fotograf: Ronnie Ritterland/Sveriges Radio/Spanarna

2023-07-08
Länk till avsnitt

#218 ? Anna Stadling

Midsommarhelgen står för dörren och vi dansar vi in den på finaste vis tillsammans med sångerskan/artisten Anna Stadling! Vi samtalar om livet, musiken och inspirationskällor som Emmylou Harris, U2 och Cyndi Lauper. Från Annas låtskatt hyllar vi bl.a. i varje andetag, solen och du och När allt det här är över. Vidare pratar vi bl.a. om Kjell Lönnå och körsången, vänskapen med Helen Sjöholm, uppdraget som ambassadör för bröstcancerförbundet ? och om klämmogram!

P.s ? missa inte Annas medverkan i Bingolotto på midsommaraftonen! Där framför hon dessutom det alldeles färska singelsläppet Nu kan jag se!

GLAD MIDSOMMAR önskar vi på redaktionen!

Intervjuar gör Carl-Magnus Eriksson, Jakob Olsson, Erik Jensen ? samt vår praktikant Hampus Davinder

Fotograf: Andreas von Gegerfeldt

2023-06-22
Länk till avsnitt

#217 ? Amanda Lind

Avsnitt #217 tillägnar vi politiken och en av dess trotjänare ? f.d. kulturministern Amanda Lind! I påskas bjöd vi in till zoomträff för att prata kultur- och klimatpolitik, minnen och möten, med- och motgångar från ministertiden till dagens uppdrag som kulturutskottsordförande. Vi pratar även om Stefan Löfvens chefskap, om Sara Lidman som förebild ? och om tjusningen med Härnösand! Dessutom ? spelas det fortfarande tvärflöjt där hemma? Och hur kammar man egentligen dreadlocks?

Intervjuar gör Jakob Olsson och Erik Jensen

Foto: Pressbild / Miljöpartiet

2023-06-09
Länk till avsnitt

#216 ? Astian

Finbesöken i vår studio fortsätter ? i avsnitt #216 gästas Maja, Jakob och Erik av grymma Sebastian Södergren! Under artistnamnet Astian har han mejslat ut ett eget popsound med R´nB och soul som grund, och med texter genomsyrade av sårbarhet och integritet. Vi på redaktionen gillar skarpt och lyfter fram våra egna favoriter, t.ex. den vackra balladen Känslor, den funkiga 2slow, och den hemmagjorda collagevideon till Counting hours. Vi pratar även om musikbloggen Popmuzik där Sebastian regelbundet medverkar som skribent, och vi diskuterar körsång, manlighet, mystik, och kärleken till gröna äpplen. Dessutom firar vi idag släppet av nya finfina singeln Låtsas ? en klockren hit om ni frågar oss!

HÄR hittar du Astians instagram ? med aktuell info om spelningar m.m. 

Intervjuar gör Maja Wallanger, Jakob Olsson och Erik Jensen

Fotograf: Alexander Södergren

2023-05-26
Länk till avsnitt

#215 ? Carl Jan Granqvist

Vi korkar stolt upp avsnitt #215 och bjuder på en gastronomiskt möte av bästa slag! Carl Jan Granqvist, folkkär krögare och professor, besökte oss i studion i april för att prata minnen, möten och matupplevelser, från blodpudding till sparris. Vi pratar gastronomi som konstart, om måltiden som socialt kitt, och vi hyllar goda vänner som Lotta Bromé och Knut Kristian Gröntoft. Dessutom ? för första gången i studion ? en nybörjarlektion i vinprovning! Hur håller man glaset? Vilka smaklökar använder man? Och hur sätter man ord på upplevelsen? Vinprovningen finns också på film på vår instagram. God smakupplevelse önskar vi!

Intervjuar gör Carl-Magnus Eriksson, Jakob Olsson och Erik Jensen

Foto ? privat

2023-05-20
Länk till avsnitt

#214 ? Amanda Jansson

I avsnitt #214 är det Henriks tur att fylla år ? och liksom i Jakobs fall senast, blir det firande med en favoritgäst i podden ? skådespelerskan Amanda Jansson! Efter två säsonger med den populära serien Tunna blå linjen är hon nu mera polisen Sara med svenska folket. Vi pratar givetvis om seriens enorma genomslagskraft, om att hitta rätt i rollen som polis, vi hyllar skaparen Cilla Jackert ? vi och bygger upp förväntningarna inför den kommande tredje säsongen! Vidare pratar vi om serien Nattryttarna ? samt kommande filmprojektet Stormskärs Maja. Dessutom diskuterar vi recensioner, självtvivel, Mio min Mio ? och hur är det att, som skådis, springa på Rolf Lassgård i Gävle när man inte känner varandra?

Intervjuar gör Henrik Ahlström, Jakob Olsson och Erik Jensen

Fotograf: Carolina Romare/SVT/Tunna blå linjen

2023-05-12
Länk till avsnitt

#213 ? Frida Braxell

I avsnitt #213 firas det dubbelt i studion! Jakob fyller år och får fint besök av sångerskan och låtskrivaren Frida Braxell som i sin tur firar släppet av sin fjärde skiva Allt vi trodde på! Vi pratar premiärpirr, hyllar fina singelsläppet Vem vet, och vi får dessutom en exklusiv förhandslyssning av nya låten Han vill ge mig hela världen. Dessutom avhandlar vi bl.a. silvertejp, fingerpicking ? och badkaret som spelplats för musikvideos. Och vad handlade egentligen den treåriga Fridas låt durredutt om?

Intervjuar gör Jakob Olsson och Erik Jensen

Frida på spotify hittar du här!

Fridas hemsida med aktuella speldatum m.m. hittar du här!

Fotograf: Stina Stjernkvist

2023-04-27
Länk till avsnitt

#212 ? Henrik Schyffert

Så här efter påsken säger vi hejdå till äggen och beger oss istället till Eggers, göteborgshotellet, som för dagen inhyste en en alldeles speciell gäst ? mångsysslande komikern Henrik Schyffert! Under en välfylld timma summerar vi en lång och spretig humor/mediakarriär! Vi hyllar 30 ? årsjubilerande kultprogrammet ?I Manegen med Glenn Killing?, vi pratar namedropping, stand up, ironi och allvar, om bli pappa vid 55 och hitta avkopplingen i Formel 1! Dessutom ? Lokko eller Luuk? Kommer Whale att återförenas? ? och har imperiets trummis Fred Asp någonsin kommenterat att han fått ge namn åt en partajande fyllbult med en iller?

Intervjuar gör Henrik Ahlström, Jakob Olsson, Erik Jensen och Thurston Moore

Fotograf: Morgan Norman

2023-04-13
Länk till avsnitt

#211 ? Ewa Roos

Avsnitt #211 tillägnar vi en av våra mest folkkära glädjespridare ? sångerskan och aktrisen Ewa Roos! Vi bjuds på fina minnen från sex innehållsrika decennier i artisteriets tjänst, från Bildjournalens talangjakt som 13-åring, via svensktoppshits, revyande hos Hagge Geigert, folklustspel och ? inte minst ? otalet scensamarbeten med nära vännen och parhästen Eva Rydberg! Givetvis pratar vi om kompisduons nyväckta schlagerlust de senaste åren, vi hyllar Loreen och Siw Malmkvist, vi imiterar Birgit Nilsson ? och ställer oss frågorna ? varför tackade Ewa nej till låten Lyckliga gatan? Och hur var det att spela in Rena rama ding dong på kinesiska?

Intervjuar gör Jakob Olsson och Erik Jensen

Foto ? privat

2023-03-27
Länk till avsnitt

#210 ? Bengt Norborg

I dagarna var det ett år sedan Ryssland startade sitt brutala krig mot Ukraina. Avsnitt #210 tillägnar vi därför en personlig hjälte i sammanhanget ? SVTs korrespondent Bengt Norborg som regelbundet rapporterat från krigszonen och hjälpt oss att sätta ord på grymheterna. Vi pratar bl.a. om att balansera rädsla och mod, tvivel och hopp ? och om tryggheten i att jobba med mångårige kollegan, kameramannen Emil Larsson. Vi bjuder också på finare minnen från Bengts långa bana som journalist och mentorer/kollegor som Jane Brick, Knut Stålberg, Mats Hådell och Ulla Karin Lindkvist. Dessutom leder en felaktig fråga till att vi ramlar rätt in i den unge Bengts insats som solist i en opera av Henry Purcell!

Intervjuar gör Carl-Magnus Eriksson och Erik Jensen

Foto på Bengt: Janne Danielsson/SVT/Korrespondenterna.

2023-03-06
Länk till avsnitt

#209 ? Nanne Grönvall

Våren står för dörren, ljuset återvänder ? och det gör också vi, fulla av ny energi och med en fullspäckad poddsäsong framför oss! Och vad passar bättre i mellotider än att starta upp med en folkkär schlagerveteran ? bästa Nanne Grönvall!! I en intervju med Maja, Carl-Magnus och Erik från november bjuds det givetvis på mellominnen, alltifrån grupperna Sound of music och One more time, till soloutflykter med, och utan dr spocköron. Vi pratar vidare om boken MeloDrama queens som gavs ut ifjol, om matlagning på instagram, och om hur Carpool Kareooke hjälpte Nanne tillbaka efter en allvarlig utbrändhet. Dessutom undrar vi ? jammas det med svärfar Benny emellanåt ? och hur kom det sig egentligen att Jan Gulliou dök upp som vampyr i melodifestivalen 1986?

Nannes färska video till låten Carpool kareooke hittar du här!

Intervjuar gör Maja Wallanger, Carl-Magnus Eriksson och Erik Jensen

Fotograf: Karin Törnblom

2023-02-19
Länk till avsnitt

#208 ? Staffan Westerberg

Vi korkar upp bubblet, drar på oss yllestrumporna och avrundar ett innehållsrikt poddår med en retroaktiv nyårsspecial! Och vi gör det tillsammans med en ikonisk barndomsfavorit ? dockmakaren och skådespelaren Staffan Westerberg! Det bjuds på många varma minnen från ett långt liv i teaterns tjänst ? från barndomens dockmakande till legendariska barnprogram som Herr Ingentings funderingar, Vilse i pannkakan och, kanske de folkkäraste av dem alla ? Lillstrumpa och Syster Yster. Vi minns vänner som Basia Frydman, Kristina Lugn och Allan Edwall ? och hyllar hemtjänsten som är en viktig del av Staffans tillvaro idag! Dessutom diskuterar vi vännen Lars Winnerbäcks skivproduktion och bjuds på en ljuvlig anekdot från Staffans mönstring!

Staffans fina avsnitt, I mitt eget väntrum, från radions Tankar för dagen kan du höra ? här.

Intervjuar gör Henrik Ahlström, Jakob Olsson och Erik Jensen

Omslagsbilden är gjord av Stig Ahlstrand och hämtad från boken Staffan ? en ocean av sorg och längtan, av Peo Rask. Förlag: Black Island Books

GOTT NYTT ÅR önskar poddredaktionen! Vi återkommer i etern senare i januari!

2023-01-05
Länk till avsnitt

#207 ? Sture Hegerfors

Vi fortsätter glatt vår serie med mellandagspoddar ? och i avsnitt #207 frossar vi loss totalt i just ? serier! På stadsbiblioteket i Göteborg stämde Henrik och Erik träff med Sture Hegerfors ? journalist, författare, vitsare, serieälskare och dito president i svenska serieakademien sedan starten 1965! Vi firar Stures populära enrutare P.S, som han dagligen ritat för Göteborgspostens räkning i hela 50 år! Vi minns våra första serietidningar, dissikerar och analyserar såväl Fantomen som Knasen ? och vi hyllar Nanna Johansson, Liv Strömkvist och Gunna Grähs. Dessutom bjuds vi på fina anekdoter från Stures nära vänskap med bl.a. Lee falk och Hergé. Och ang. vitsandet ? vad gillade Sture egentligen lillebror Arnes vitsande i Kryzz?

Intervjuar gör Henrik Ahlström och Erik Jensen

2022-12-30
Länk till avsnitt

#206 ? Mikael och Lotta Ramel

Minnen! Låt oss ägna oss åt minnen!  I år skulle ord- och tongeniet Povel Ramel fyllt 100 år ? ett jubileum som under året firats med såväl hyllningskonserter som dokumentärer i radio och TV! Grunden Media Podcast vill givetvis också dra sitt strå till stacken ? och vi passar samtidigt på att hylla Povels fantastiska barn ? Lotta och Mikael, skådespelare resp. musiker! I en intervju från i höstas hör ni oss prata otalet ramelianska minnen från förr och nu, om möten med Beppe Wolgers, Wenche Myhre och Martin Ljung ? och om mamma Susannas rakryggade trygghet. Vi vandrar vidare i semlons gröna dalar, förbi en nedlagd handbollskarriär och ett fläsk som brinner, vi skrattar ihop med Ted Gärdestad, Mikael B Tretow ? och vi hoppar slutligen in i naturbarnens turnébil där Backa-Hans agerar GPS med bravur! Följ oss bortåt vägen kära lyssnare ? och glöm inte att gå med i Povel Ramelsällskapet!!

Intervjuar gör Jakob Olsson och Erik Jensen

2022-12-29
Länk till avsnitt

#205 ? Sara Parkman

Hallå alla ringdansare! Har ni stressat er igenom klappöppnande och julbordsfrossa? Upplevde ni att julmyset kom lite på efterkälken? För er skull har Grunden Media Podcast därför valt att förlänga helgen och firar en fridfull tredjedag jul tillsammans med artisten och kompositören Sara Parkman! Vi pratar om höstens skivsläpp ? fantastiska Eros Agape Philia (utnämnd av DN till årets bästa skiva) Vi pratar om kärlekens olika ansikten, om hyllningen till mammas kropp, självtvivel gestaltad av en björn, kreativiteten, kyrkorummet, kulandet ? och om att finna julefrid i Höga kusten. Dessutom hyllar vi Marcus Krunegård, Monica Maac ? och vi snöar in på otalet minnen från estetprogrammet i Härnösand. Hur var t.ex. känslan att vinna över jazzfusionkillarna i tävlingen Musik Direkt? 

Nya musikvideon till låten Rosen hittar du ? här!

Här hitar du Saras hemsida!


God fortsättning önskar vi på redaktionen ? och stanna kvar! Vi bjuder på podcasts ända fram till nyår!!
 
Intervjuar gör hustomtarna Jakob Olsson och Erik Jensen

2022-12-27
Länk till avsnitt

#204 ? Björn Elgerd

I avsnitt #204 spårar vi ur tillsammans med en av våra favoritskådisar ? Björn Elgerd! Under året har vi kunnat se honom som huvudkaraktären Bosse i SVTs hyllade Spelskandalen ? men han har också debuterat som dramatiker med svarta komedin Straighta besked, dessutom jobbar Björn för fullt med kommande TV-serien om Ronja Rövardotter! Tillsammans med Carl-Magnus, Henrik, och Erik pratas även fina teaterminnen, alltifrån barndomen i vasaloppets Oxberg till scenskolan i Luleå, vi pratar om engagemanget i RFSU, om tjusningen med att öva repliker i tunnelbanan ? och om när en regissörsidol plötsligt fick hicka. Men framförallt tappar vi tråden totalt och snöar in på ? zombies!! En vansinnigt rolig timme blev det (se nedan!)

Intervjuar gör Carl-Magnus Eriksson, Henrik Ahlström och Erik Jensen

Fotograf: Johan Paulin /SVT

Björn gestaltar ett zombieoffer:

2022-12-17
Länk till avsnitt

#203 ? Nina Persson

Så här, en bit in i december vill vi anamma julens givmilda budskap fullt ut ? vi bjuder därför på extra många podavsnitt fram till nyår!! I avsnitt #203 möter vi artisten och låtskrivaren Nina Persson, kanske mest känd som frontfigur i 30-årsjubilerande The Cardigans, men också genom projekt som A Camp och aktuella Nina letar Jazz! Vi pratar turnéminnen från förr och nyss, Dolly Parton, Tom Jones, kreativitet och skapande ? och om hur det är att ha sina bandkompisar som grannar. Vidare hyllar vi soloskivan Animal Heart och det lekfulla soundtracket till barnfilmen Tänk om! Dessutom förhandsbeställer vi koppar från Ninas keramikverkstad och ställer oss frågan ? hur lång är egentligen bas-Magnus? (Sveningsson dvs. även om vi råkar kalla honom Svensson i intervjun) 

Intervjuar gör Jakob Olsson och Erik Jensen

Fotograf: Valter Nilsson (Omslagsbilden på Nina är en beskuren variant av bilden nedan)

Aktuella projektet ?Nina letar jazz? ? tillsammans med Nils Berg och Martin Hederos

2022-12-11
Länk till avsnitt

#202 ? Jacob Hård

Fram med laggarna!! Vintersäsongen är här och vi peppar tillsammans med en ikonisk röst ? prisbelönade sportjournalisten Jacob Hård som TV-kommenterat otalet skidtävlingar under sina fyra decennier i yrket. Vi pratar minnen, medaljstrider, mentorer, Engstrand, Plex, Ulfbåge, Blomqvist ? och givetvis också Jacobs tecknade alter ego ? Bo A.Orm! Dessutom får vi höra historien om en, helt omedvetet egenuppfunnen sportgren, samt hur det var att inleda sin karriär som ? gurka!

Vinterstudion är nu i full gång ? här hittar du sändningarna! Dessutom rekommenderar vi varmt Hårds historier och Hårds Vasaloppshistorier på SVT play ? Jacobs egna minnen från idrottshistorien!

Intervjuar gör Jakob Olsson och Erik Jensen

Färgfotot på Jacob Hård: Frankie Fouganthin. (Wikipedialicens ? här)
Bakgrundsbilden på skidåkarna: fri wikipediabild

2022-12-05
Länk till avsnitt

#201 ? Ebbot Lundberg

I avsnitt #201 fann vi skydd mot höststormarna på trevliga kungstensbaserade kafferosteriet Gringo! Bland de nymalda kaffeångorna hittade vi också den lika värmande Ebbot Lundberg, artist, låtskrivare, göteborgsk rockikon ? och inom en kommande framtid aktuell med albumet Beyond the Kybalion! Förutom årets spretande musikprojekt pratar vi också bl.a. om den göteborgska musikidentiteten, vi minns Tommy Blom, Freddie Wadling, Bruce Emms ? och vi peppar också inför Soundtrack Of Our Lives kommande återförening! Dessutom ? historien om Sure Tråkings Trio, en bisarr Frank Drebinkänsla vid ett Göteborgsderby ? och kaftanen som inte bara blev ett kärt klädesplagg utan också en livräddare! 

Ett smakprov från kommande albumet ? musikvideon till låten The Principle of Initation ? hittar du på Ebbots hemsida!

Intervjuar gör Carl-Magnus Eriksson, Jakob Olsson och Erik Jensen

Fotograf (omslagsbilden) : Dan Isaac Wallin

2022-11-22
Länk till avsnitt

#200 ? Magnus Thomson & Olof Wallberg

HURRA!! Grunden Media Podcast firar stort ? nu har vi spottat ur oss hela 200 avsnitt sedan starten 2015!! Stolta och glada vill vi givetvis jubilera på bästa vis ? och detta gör vi tillsammans med ett gäng som också firat under året! Återförenade, kultförklarade humorgruppen Varanteatern gjorde i våras en bejublad comeback med TV-serien Stories, och tillsammans med Jakob och Erik pratar gruppmedlemmarna Magnus Thomson och Olof Wallberg om återföreningen, om vänskapen, gruppdynamiken och om kickstarterkampanjen som genererade hela 5,4 miljoner kronor! Vidare hyllar vi Olofs debutplatta We som släpptes i våras, och vi minns också -med värme ? den bortgångne handbollstränaren Bengt ?Bengan? Johansson. Givetvis är vi nyfikna ? var det en odelat positiv känsla att återknyta kontakten med t.ex. Tord Yvel, Morris Isfelt, Chris De Kök och Ted Borg? 

ALLA måste lyssna!!!

Länkar:
Stories finns för tillfället inte längre på SVT play men gruppens 90-talsproduktioner hittar ni här! På Varanteaterns instagram hittar ni fler klipp från serien ? och dessutom finns nu mera en trevlig webbutik med T-shirts, kvalitetschoklad m.m. Olofs fina skiva finns här ? och på hans youtubekanal vankas dessutom en fin videopremär fredag den 11 november!

Intervjuar gör Jakob Olsson och Erik Jensen

2022-11-10
Länk till avsnitt

#199 ? Emilia Pantic

I avsnitt #199 gästas vi i studion av ett nytänd, självlysande stjärna på den svenska pophimlen ? Emilia Pantic, skivaktuell med sin debut-EP Hatar att du lät oss gå! Tillsammans med producenterna Kerstin Ljungström, Myra Granberg och den svenska Björnstammens Åke Olofsson, levererar Emilia energisk pop och rättframma relationsbaserade texter som golvar Maja och Erik fullständigt! Inte minst upptemposinglarna Roadkill och SOS ? men också det mer lågmält atmosfäriska titelspåret! Förutom skivdebuten pratar vi också om kreativitet, låtskapande, relationer, Stockholmsflytten, och inspirationskällor som Taylor Swift, 1975 och Green Day. Och apropå relationer ? vad sa egentligen exet Hanna om att omnämnas i en textrad?

Lägg namnet Emilia Pantic på minnet bästa lyssnare ? ni kommer att höra mer av henne framöver!!

Här hittar du även musikvideos till flera av låtarna på skivan!

Intervjuar gör Maja Wallanger och Erik Jensen

Fotograf: Adrian Wretljung. (Intervjubild ? Erik Jensen)

2022-11-06
Länk till avsnitt

#198 ? Thomas Bodström

I avsnitt #198 unnar vi oss en liten avstickare till bokmässan för en fikastund med advokaten, författaren och f.d. politikern Thomas Bodström! Vi pratar bl.a. om advokatlivets fram och baksidor, författarskapet och den kommande deckaren i Thomas och Lana Brunells populära motalaserie. Dessutom blir det en hel del politik! Minnen och möten från Thomas tid som socialdemokratisk justitieminister, Göran Perssons okända imitationsskills, barndomens möten med familjen Palme ? samt en svidande kritisk analys av årets valrörelse!

Intervjuar gör: Carl-Magnus Eriksson och Erik Jensen

Omslagsfoto från advokatbyrån Thomas Bodström

2022-10-16
Länk till avsnitt

#197 ? Per Ragnar

I avsnitt #197 kurar vi skymning och pratar minnen från ett långt yrkesliv med en av våra absoluta favoritskådespelare ? Per Ragnar! Han har bl.a. gestaltat Arvid Falk i TV-versionen av Strindbergs Röda Rummet, Adolf Hitler i egenskrivna monologen Hitlers bordssamtal ? och inte att förglömma ? den galna pastorn Sten Frisk i 90-talssåpan Tre kronor. Förutom teater och tv pratar vi även om Pers 60 år som vegetarian, ondska och godhet, Gandhis ickevåldsfilosofi, och om nära vänskapen med Ted Gärdestad. Dessutom ? hur löd egentligen telefonnumret till tittartävlingen i Gomorron Sverige som Per programledde/producerade på 80-talet?

Länk till bandet Nestors musikvideo där Per medverkar hittar du ? här!

Intervjuar gör: Henrik Ahlström, Jakob Olsson och Erik Jensen

Fotograf: Peter Sjöqvist

2022-10-08
Länk till avsnitt

#196 ? Titti Schultz

Vi fortsätter vår virvlande podcastpromenad genom hösten och träffar journalisten och radioprofilen Titti Schultz, kanske mest känd som programledare för aktualitetsprogrammet P4 extra, men också för sin medverkan i Postkodmiljonärens panel och sitt förflutna på Rix Morronzoo. Vi pratar bl.a. om direktsändningens kickar, om att gå från kommersiell radio till public service, om Tom Jones cigarrer och en väldoftande John Travolta. Dessutom får vi intima detaljer om Robbie Williams kysskupp ? och hur är det nu med Gert Fylking? Har han rosa overall även i radiostudion?

OBS ? Pga ett tekniskt fel saknas tyvärr programmets ordinarie slutminut. Vi beklagar detta!

Intervjuar gör: Carl-Magnus Eriksson, Jakob Olsson och Erik Jensen

Fotograf: Peter Knutson

Titti med sina ?Guldöron? för ?årets programledare? 2020 resp. 2021

2022-09-16
Länk till avsnitt

#195 ? Louise Hoffsten

Tjo!! Hösten är här och vi är äntligen tillbaka, redo att bli din värmande podcastfilt när vindarna viner runt knuten!! Vi kan utlova en sällsynt spännande gästlista ? och startar upp på finaste vis med folkkära sångerskan Louise Hoffsten! Vi pratar bl.a. om senaste EP-n Crossing the border men hyllar också äldre favoritplattor som Kära Du och reflekterar över de plus och minus som följde med succ´en Rythm and blonde. Vidare pratar vi också om pappa Gunnars betydelse, vänskapen med Albin Lee Meldau, pandemiundervisning i munspel ? och om en mycket saknad musikerkollega. Dessutom ? hur var det att gästa Kurt Olssons ?Fådda blommor?? 

Intervjuar gör: Carl-Magnus Eriksson, Jakob Olsson och Erik Jensen¨

Fotograf: Tom Holmberg


Följ oss på instagram här: https://www.instagram.com/grundenmediapodcastsofficiella/

Dessutom finns vi nu mera på spotify: tinyurl.com/grundenmediapodcast

Väl mött i höst hälsar Carl-Magnus, Jakob, Maja, Henrik och Erik!!

2022-09-05
Länk till avsnitt

#194 ? Lasse Åberg

Vår somriga sällskapsresa närmar sig sitt slut och vi avrundar vid Mälarens strand tillsammans med en älskad mångsysslare ? eller ?allmänpraktiserande kreatör? som han kallar sig själv! Få har väl speglat den svenska folksjälen bättre än Lasse Åberg ? och tillsammans med Henrik, Jakob och Erik bjuder han på minnen från ett långt och kreativt yrkesliv. Vi pratar om uppväxtens serie-och konstnärsdrömmar, de första tv-äventyren med konstfacksvännen Ardy Strüwer, Trazan och Banarne, Zwampen, den långa vänskapen med Janne Schaffer, Sture Hegerfors, och givetvis ? filmskapandet där han för evigt skrivit in sig i filmhistorien genom de omåttligt populära sällskapsresorna. Dessutom pratar vi disneysamlande, reder ut Kalle Ankas missförstådda släktträd och försöker få svar på frågan ? är det en ren slump att Ernst-Hugo Järegårds överläkare i tv-serien Riket heter Stig-Helmer?

Intervjuar gör: Henrik Ahlström, Jakob Olsson och Erik Jensen

Fotograf: Marie Wihrén

Nu gör vi ett litet sommaruppehåll ? och återkommer i september med nya finfina gäster! Tills dess ? glöm inte att följa oss på instagram! Vill ni ha lite extra bonus ? kolla in vår medarbetare Carl-Magnus färska Youtubekanal! Där hittar ni några filmade samtal med bl.a Brynolf & Ljung!

2022-08-05
Länk till avsnitt

#193 ? Fredrik Strage

Sommarpodden landar i en stekhet huvudstad för ett populärkulturellt samtal med musikjournalisten Fredrik Strage! Vi pratar bl.a. om den egna podcasten, enmansshowen Strage on stage, och Visit Swedens skivomslagsprojekt Cover Sweden! Givetvis pratar vi också musik, minnen och möten från journalistkarriären, om bristande självförtroende och prestationsångest, och om den första omtumlande musikupplevelsen hos växjögrannen, Thorleifstrummisen! Dessutom får vi ett säreget tips på hur man kan gottgöra en felaktig filmrecension!

Intervjuar gör Carl-Magnus Eriksson, Jakob Olsson och Erik Jensen

Fotograf: Per Norman

2022-07-22
Länk till avsnitt

#192 ? Kersti Adams-Ray

Sommarpoddandet fortsätter! I avsnitt #192 stannar vi till vid en rosenblomstrande sommarstuga på Bjärehalvön och möter legendariska radio-och TV-profilen Kersti Adams-Ray! Det bjuds på fina minnen från ett långt och spännande yrkesliv ? från program som Tio i topp, Svensktoppen och inte minst, det ikoniska Drop-in där fyra långhåriga killar från Liverpool slog igenom 1963. Dessutom ? hur var det att producera musicerande brorsonen Daniels sommarprogram, vad händer under mormorsveckan ? och hur var det egentligen med den där återkommande påannonsen i radioprogrammet Plattetyder på 80-talet?

Intervjuar gör Henrik Ahlström, Jakob Olsson och Erik Jensen

2022-07-15
Länk till avsnitt

#191 ? Slowgold

Sommarpodsäsongen är här på allvar ? lägg dig tillrätta i hammocken och låt våra juliintervjuer invagga dig i semesterläge! I avsnitt #191 gästas vi i studion av fantastiska Amanda Werne ? mera känd under artistnamnet Slowgold! Vi pratar bl.a. om senaste finfina skivan ?Kärlek?, om musiken som terapi och drivkraft, om glädjen över att få snickra på kolonistugan ? och om en bestående längtan efter att få lira gitarr med Tom Waits. Dessutom hyllar vi Freddie Wadling och pratar natomotstånd, abbatarer och operadrömmar!

Slowgolds turneplan hittar du här: https://luger.se/slowgold

Intervjuar gör Carl-Magnus Eriksson, Jakob Olsson och Erik Jensen

Fotograf: (omslagsbilden) Ellika Henrikson

2022-07-08
Länk till avsnitt

#190 ? Rosa Mannen

I avsnitt #190 frossar vi i TV-nostalgi och hyllar en av våra personliga favorityoutubers ? Rosa mannen, eller Daniel Johansson som han egentligen heter! På sitt konto har han sedan 2006 samlat en diger mängd gamla klipp från TV-historien. Tillsammans med Henrik och Erik pratar han om sin tillvaro som samlare ? inte bara av gamla VHS-band utan även av LP-skivor. Vi botaniserar i gamla favoritklipp, Melodifestivaler, Razzel ? och en svenskdubbad Simsonsraritet. Hur var det att få sin kanal nedstängd? Hur är relationen med SVT idag ? och vilket VHS-band har hållit bäst genom åren?

Rosa Mannens Youtubekanal hittar du ? här

Intervjuar gör Henrik Ahlström och Erik Jensen

2022-07-01
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.