Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Konditionspodden

Konditionspodden

Elit-triathleten och träningsgurun Oscar Olsson samtalar med moderatorn Frida Zetterstöm om konditionsträning.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

fredag.se

Avsnitt

Sommarspecial med Jessica Sta?hl - Tio marathon på tio dagar

Sommarspecial! Ett avsnitt inspelat under uppladdningen inför Asics STHLM Marathon. I Expo-området dagen innan loppet så fick vi besök i vår uppriggade poddstudio utav Asics Frontrunner löpare - Jessica Ståhl! Jessica har innan Asics Stockholm Marathon genomfört en prestation av rang - 420(!!) kilometer löpning från London till Paris! När hon fick förfrågan om att genomföra det, hann hon bara tveka i...två sekunder. Hon tackade ja. Hör henne berätta om dessa 10 marathon i 10 dagar.
2019-07-11
Länk till avsnitt

Sommarspecial med Sanna Hed

Sommarspecial! Ett avsnitt inspelat under uppladdningen inför Asics STHLM Marathon. I Stockholm hade vi riggat upp en poddstudio där vi fick besök utav Stockholm Marathons officiella löparcoach - Sanna Heed! Sanna brinner inte bara för själva löpningen utan också för att hjälpa människor att må bra i kroppen. Hon delar med sig utav några stalltips för skadefri löpning. Hör också Sanna berätta om sin spännande löparhistoria!
2019-07-04
Länk till avsnitt

Sommarspecial med Evy Palm

Sommarspecial! Ett avsnitt inspelat under uppladdningen inför Asics STHLM Marathon. Med knappt 24 timmar kvar till loppet så får vi finbesök på poddscenen i Stockholm utav ingen mindre än Evy Palm! För Evy känns Stockholm Marathon som hennes hemarena. Hör henne berätta om sin utveckling från hennes första Stockholm Marathon 1981, tills att hon faktiskt vann Stockholm Marathon fem år senare, 1986! Evy tar oss också tillbaka till år 1988 när hon var med i OS!
2019-06-27
Länk till avsnitt

Sommarspecial med Lisa Norden

Sommarspecial! Ett avsnitt inspelat under uppladdningen inför Asics STHLM Marathon. På poddscenen i Stockholm får vi besök av någon som gör Oscar lite starstrucked?nämligen Sveriges främsta triathlet Lisa Norden! Hör henne berätta om bland annat den välkända, säregna målgången i OS i London 2012!
2019-06-20
Länk till avsnitt

Live från Asics STHLM Marathon

Vi följde med Oscar och Thomas runt Asics Stockholm marathon och fick dessutom chansen att träffa många intressanta löparprofiler i vår poddstudio på Normälarstrand.
2019-06-13
Länk till avsnitt

#30_S.3 - Sista dagen träning

Vi närmar oss Asics Stockholm Marathon och Oscar berättar hur man laddar och förbereder sig dagen innan ett stort lopp. Vi får dessutom några bra tips om man behöver resa långt dagen innan loppet. Löparna Mika Stare och Jesper Fahlen berättar om sina uppladdningar och status inför start.
2019-05-30
Länk till avsnitt

#29 S.3 Göteborgsvarvet live med Oscar och Frida

Frida gör sitt första halvmarathon någonsin! Oscar springer med för att stötta och fånga Fridas reaktioner på band. Kanske inte det mest innehållsrika podd-avsnittet men ändå en härlig resa att följa med på. Grattis Frida till en fin prestation!
2019-05-23
Länk till avsnitt

#28 S.3 Swim-run med FannyJosefine

Som rubriken på veckans avsnitt lyder så träffar vi idag Fanny Josefine Ahlfors, träningsinspiratören med hela 191.000 följare på Instagram där hon heter fanny_josefine. I avsnittet berättar hon om sitt liv där hon från början ville bli hästryttare men sedan sadlade om och bestämde sig att satsa på träningen. Vi får höra om när hon var som allra fast i träningen, då kunde hon träna tredubbla pass på kvällarna. Fokus just nu ligger på Swim-run. Vad har Fanny för målsättning med Swim-run? Vi får givetvis också en inblick i Producent-Niklas träningsvecka, han har kommit igång med lunchintervaller! Hur har dem gått?
2019-05-16
Länk till avsnitt

#27.S3 Sov dig snabb - Sömnprofessor Ludger Grote

Vi träffar professor Ludger Grote på Shalgrenskas sömnklinik och pratar sömn och återhämtning. Och vi får svar på myten om kvälls och morgon människor!
2019-05-09
Länk till avsnitt

#26.S3 Hemligheterna med formtoppning

Som rubriken på veckans avsnitt hintar om pratar vi idag om formtoppning. Det är fyra veckor kvar till Asics Stockholm Marathon och denna veckan får du tips om hur du toppar ni träning under de sista veckorna. Vi pratar också formtoppning i andra idrotter och även du som till exempel ska springa Göteborgsvarvet får lite tips. Producent-Niklas har försökt komma tillbaka till vardagen efter en vecka i Italien, men hur gick egentligen hans träningsvecka?
2019-05-02
Länk till avsnitt

#25.S3 Marathon med Charlotta Fougberg

Vi fortsätter med ännu mer marathon-special och taggar upp inför Asics Stockholm Marathon. I detta avsnitt gästas vi av ingen mindre än friidrottaren och numer även långdistanslöparen Charlotta Fougberg! Hon gjorde sitt första marathon i februari i år i Sevilla och gick i mål på beundransvärda 2:29:40 Vi har även avslutat tävlingen om en startplats till Asics Stockholm Marathon och i dagens avsnitt ringer vi upp den lycklige vinnaren! Vi säger stort grattis till Alice Petersson! Och om du har koll på #producentniklasträningsvecka har du sett att han har befunnit sig i Italien med en fullkomligt ultimat träningsmiljö. Klarade han ett träningspass varje dag?
2019-04-25
Länk till avsnitt

#24.S3 Marathon-special!

Denna veckan träffar vi Johan Wettergren, grengruppschef för Svenska Friidrottsförbundet, medel- och långdistans. Tillsammans med honom snackar vi uppladdning inför Asics Stockholm Marathon och hur du lägger upp din långpass-träning på bästa sätt! Vi ger dig också två unika möjligheter i dagens avsnitt och på våra sociala kanaler. Du kan vinna en startplats till Asics Stockholm Marathon. Om du däremot redan har en plats kan du kontakta oss om du vill att vi följer dig och din träning inför loppet! Producent-Niklas får förutspå sin träning detta avsnitt då han för tillfället befinner sig i Italien. Nästa vecka får vi veta om han klarade att träna varje dag!
2019-04-18
Länk till avsnitt

#23.S3 Asics Stockholm Marathon!

I veckans avsnitt förbereder vi inför Ascis Stockholm Marathon och snackar träning inför loppet, både för dig som kanske precis fått idén att springa, men också för dig som planerat under en tid. Vi passar också på att ringa upp Mikael Nilsson som gästade oss i #18.S3 och frågar hur det går med hans utmaning att springa ett marathon i månaden! Vi passar också på att ta upp en lyssnarfråga och givetvis redovisar producent-Niklas hur hans träningsvecka har gått.
2019-04-11
Länk till avsnitt

#22.S3 Fet till atlet till Vätternrundan på 6.29!?

"Det här kommer lyssnarna att älska!" för att citera Oscar själv. Idag träffar vi Anders "Höna" Johansson som gick från överviktig, festande och rökande till att gå i mål på Vätternrundan på 6.50 och Vasaloppet på 4.18. Dessutom har han silver i Master SM både på rullskidor och cykel. Han är definitivt en person att imponeras av och nu ska han tillsammans med ett gäng andra ge sig på att slå rekord på Vätternrundan! Låt dig häpnas av hans fantastiska historia. (Och som ni kunde se på Instagram och Facebook häromdagen blev Producent-Niklas golvad förra veckan. Kunde han hämta sig efter passet och fortsätta sina fyra träningspass i veckan?)
2019-04-04
Länk till avsnitt

#21.S3 Cykelträning & Vätternrundan

Vi fortsätter ta oss igenom Klassikerloppen! Det är 12 veckor kvar till Vätternrundan och i dagens avsnitt ger vi dig tips på hur du kan lägga upp din träning inför loppet. Har du precis fått idén att köra Vätternrundan? Det är inte för sent! Oscar ger dig tips om hur du bäst lägger upp din träning från nu och fram till loppet. Vi pratar också om hur du mäter din cykelträning och hur du vet att du blir bättre. Vi svarar också på några lyssnarfrågor och Producent-Niklas har varit i Spanien en vecka. Hur har hans träningsvecka gått där?
2019-03-28
Länk till avsnitt

#20.S3 - Klä dig rätt

Jacka eller väst? T-shirt eller linne? Långbyxor eller shorts? Det är minst sagt en djungel med rätt träningskläder. I dagens avsnitt besöker vi Alexander Bergström, kategoriansvarig för kläder hos Asics som ger dig svar på klädfrågorna! Vilka material passar i vilka väder? Varför bör du klä dig annorlunda om du tar en löptur på morgonen mot på eftermiddagen? Vilka olika baskläder bör du ha i garderoben? Och tänker du på hur bra ventilation kläderna har när du köper dem? Du får också tips på hur du bäst tvättar dina träningskläder och givetvis ger Frida er lite modeexpertis! Nu är också Producent-Niklas tillbaka på banan igen och planerar att levla upp!
2019-03-21
Länk till avsnitt

#19 S.3 - Långpass-träning

Nya skor, långpass, vasalopp och lyssnarfrågor. Ett fullspäckat avsnitt minst sagt! Denna veckan plockar vi upp temat marathon igen och snackar långpass-träning. Vad bör du fokusera på när du ska träna långpass? Hur långt innan behöver du börja träna för att förbereda dig inför ett marathon. Oscar berättar om det vanligaste misstaget många gör vid långpass och hur du kan tänka kring kosten inför din träning och ett marathon. Vi ringer också upp Jacob Hjelmåker som planerar att slå klassiker-rekord. Han pratar om Vasaloppet som slutade i att hans kompisar fick plocka av honom från banan, hur han återhämtat sig och hur planerna ser ut härnäst.
2019-03-14
Länk till avsnitt

#18.S3 Ett marathon i ma?naden

Tolv marathon, ett i månaden på olika kontinenter. Det kan vi kalla en ordentlig utmaning! Det är dagens gäst Mikael Nilsson som tagit sig an det här. Vi pratar med honom om träningen inför en sådan prövning, hur lägger man upp det på bästa sätt? Och hur har de två redan genomförda loppen i Málaga och Vietnam gått? Givetvis sammanfattar vi också Vasaloppet. Hur kändes det, hur gick det med väderförhållandena och vad var höjdpunkterna? Och i inslaget Producent-Niiklas träningsvecka får ni även denna vecka ta del av ett roligt gammalt träningsklipp, som dessutom (än så länge) är opublicerat!
2019-03-07
Länk till avsnitt

#17.S3 - Vasaloppet - Material och teknik med Mattias Svahn

VI fortsätter snacka Vasaloppet och i veckans avsnitt träffar vi Mattias Svahn som ger sina bästa sista-minuten tips inför loppet. Han pratar om material, utrustning och teknik, och berättar om det vanligaste misstaget som folk gör under Vasaloppet. Vi tar även steget utanför vår studio och träffar Erik Stjerndahl på Udens Sport i Göteborg. Han berättar om regler och tips inför val av stavar och du får även hans bästa tips på material, klädval och hur du håller värmen bäst.
2019-02-28
Länk till avsnitt

#16 - S.3 - Vasaloppet nästa!

Vi fortsätter på temat skidor och med lite drygt en vecka kvar laddar vi upp för Vasaloppet! Vi pratar om hur du bäst förbereder dig och vad du bör tänka på innan du ger dig ut i spåret. Kanske blir du sugen på att åka Vasaloppet nästa år? Då får du även lite tips från Oscar om hur du lägger upp din träning fram tills dess och hur du når dina mål. Och givetvis pratar vi med producent-Niklas om hur det går med hans träningsvecka. Det börjar nämligen bli dags att lägga i en högre växel. Häng med ut i spåret!
2019-02-21
Länk till avsnitt

#15 - S.3 - SPORTLOVSSPECIAL

Veckans avsnitt är en riktig sportlovsspecial innehållande snö i mängder, skidsemester och svindlade höjder, med Frida i Kleinarl och Oscar i Kitzbühel. Vi pratar om hur man kan hantera höga höjder såhär i skidåkningstider och tittar givetvis också in hos producent-Niklas som befinner sig i Åre och frågar honom hur det går med hans träningsvecka. Häng med upp i bergen!
2019-02-14
Länk till avsnitt

#14 - S.3 - Medveten andning

Tänker du på din andning när du tränar eller i din vardag? Har du koll på hur du kan optimera din andning? Visste du att vi i genomsnitt tar 20 -25 000 andetag per dygn? Veckans gäst är ingen mindre än Oscars egna mamma, andningscoachen Eva Lundgren. Vi pratar med Eva om andning i vardagen och hon ger tips på hur du kan bli mer medveten om din andning och optimera den. Oscar har också genomgått ett test inför veckans avsnitt där han sprungit med tejpad mun. Han berättar hur det gick och vad som hände med hans andning. Ta första steget till att lära dig kontrollera din andning och andas bättre med dagens avsnitt!
2019-02-07
Länk till avsnitt

#13.S3 - Effektiva intervaller

#13.S3 - Effektiva intervaller by Oscar Olsson & Frida Zetterström
2019-01-31
Länk till avsnitt

#12-S3 Från fet till Atlet - Kamran

Vad har Oscar för våt dröm? Hur går nyårslöftet för producent Niklas? Hur startar man en resan från fet till atlet? Allt detta diskuterar vi i dagens avsnitt när Kamran gästar Konditionspodden och berättar sin historia om att bryta ett mönster och hur han skapade förädning i sitt liv. Passa även på och tävla om par grymma skor från Asics, skon som låter dig springa halkfritt i vinter. Tävla gör du på konditionspoddens Instagram eller Facebook.
2019-01-24
Länk till avsnitt

#11 - S.3 - Vinterlöpning

Hur resonerar du när temperaturen sjunker och vägarna fryser? Idag diskuterar vi vinterlöpning och tar upp de rookie mistakes som du ska undvika och hur du planerar träningen väl. Oscar tipsar om vilka kläder han rekommenderar vid vinterlöpning och vikten av att ha dubbade skor. Oscar berättar också om sin galna prestation att springa ultraloppet Sandsjöbacka Trail på 8,9 mil i söndags och hur lyckades knipa förstaplatsen!
2019-01-17
Länk till avsnitt

#10 - S.3 - Nyårslöften

#10 - S.3 - Nyårslöften by Oscar Olsson & Frida Zetterström
2019-01-11
Länk till avsnitt

#9 - S.3 - Simtra?ning med Simcoachen

Dagens stora ämne är simning! Gäst i veckans avsnitt är Simcoachen, eller Anna-Karin Lundin som hon egentligen heter. Anna-Karin har bland annat simmat för landslaget och har över tio (!!) SM-guld i sitt bagage. Tillsammans med Anna-Karin pratar vi om hur hennes karriär sett ut, hur mycket mental träning kan göra för en individ och hur Anna-Karins simpedagogik ser ut.
2018-12-13
Länk till avsnitt

#8 - S.3 - Bränsle för träning

Du är vad du äter, mat för fart eller bränsle för träning. Kärt barn har många namn. Och kan en äta vad som helst när som helst när en tränar hårt? Idag behandlar vi kostens bidrag i ett träningsresultat och hur vi kanske egentligen bör tänka kring vad vi stoppar i oss.
2018-12-06
Länk till avsnitt

#7 - S.3 - Träning för 50+

#7 - S.3 - Träning för 50+ by Oscar Olsson & Frida Zetterström
2018-11-29
Länk till avsnitt

#6 - S.3 - Vasaloppsträning med Mattias Svahn

Mattias Svan kommer in som gäst och svarar äntligen på lyssnarnas frågor! Mattias är längdexperten du sett i TV, men han är även coach och håller i längdläger och stakträningar. Vi behandlar allt från rullskidor till vikten av teknikträning och såklart, Vasaloppet!
2018-11-22
Länk till avsnitt

#5 - S.3 - New York Marathon & Mys-jogg med Ida B.

I dagens avsnitt gästas vi av Ida B. Olsson, PT, yogalärare och socialamedieguru inom träning. Just nu tränar hon inför en kommande halv Iron Man, men Ida sprang just New York Maraton, och pratar med oss om hur hon lägger upp träningen, och hur hon prioriterar träningen vs. vardagslivet.
2018-11-15
Länk till avsnitt

#4 - S.3 - Planera din Klassiker-träning

Träna grenspecifikt eller dela upp? Och är det skillnad på om du gjort Klassikern förr eller gör den för första gången? I veckans avsnitt pratar vi om hur du bör tänka när det gäller att lägga upp träningen inför Klassikerns många delar.
2018-11-08
Länk till avsnitt

#3 - S.3 - Jakten på klassikerrekordet - Jakob Hjelmåker

Fyra barn, heltidsjobb och tredje bästa tiden på en Svensk klassiker genom tiderna! Hur är det möjligt? I detta avsnittet möter vi Jakob Hjelmåker. Vilka är hans favoritgrenar, vad är den största utmaningen och hur får man in så många träningspass i veckan som krävs för att prestera på den här nivån? Med en ödmjuk inställning till kroppen och mycket pannben kommer man långt. Och hur långt siktar då Jakob Hjelmåker på att nå i sin konditionskarriär?
2018-11-01
Länk till avsnitt

#2 - S.3 - Blir vi snabbare av styrketräning?

Behövs styrketräningen för att bli snabb? Vilken är den viktigaste och kanske samtidigt mest bortglömda kroppsdelen som behöver styrketräning? Och vad får man om man vänder upp och ner på en skidåkare? I detta avsnittet går vi igenom svaren och dessutom vilka styrkeövningar som passar för de olika konditionssporterna, hur ofta du bör styrketräna och vilken typ av uppvärmning som passar bäst. För att ta del av vårt erbjudande i samarbete med Storytel besök storytel.se/konditionspodden
2018-10-25
Länk till avsnitt

#1 - S.3 - Vi är tillbaka!

Start Konditionspodden säsong 3 - Med focus på en svensk klassiker!
2018-10-19
Länk till avsnitt

Sommarspecial med Petter

I somras spelade vi in en sommarspecial med musikartisten Petter. I avsnittet får du höra hur Petter började älska träning, hur han får vardagen att gå ihop med träning och mycket annat.
2017-09-07
Länk till avsnitt

#24 - S.2 - Skotest @Löplabbet

I detta avsnitt får vi reda på hur ett skotest hos Löplabbet går till. Frida hittar även modellen som passar henne.
2017-06-15
Länk till avsnitt

#23 - S.2 - Balansbordet med Mårten Nylén

Detta avsnitt spelar vi in på Haymarket by Scandic och vi gästas av Mårten Nylén. Vi får reda på hur man hittar balans i vardagen, om Mårtens medverkan i tv-programmen Biggest Loser och Ninja Warrior och han passar även på att skicka iväg en utmaning till Frida & Oscar.
2017-06-08
Länk till avsnitt

#22 - S.2 - Swimrun

I detta avsnitt pratar vi om Swimrun. Dagens gäst Bjarne Koning berättar allt du behöver veta om sporten och vi får även höra hur det gick i Oscar Olssons senaste lopp.
2017-06-01
Länk till avsnitt

#21 - S.2 - Kampsportares kondition med Simon Sköld

I detta avsnitt spelar vi in Kondtionspodden på Heymarket by Scandic i Stockholm, med Simon Sköld. Vi får reda på hur Simons träningsupplägg ser ur, hur man laddar upp mentalt för en fight och om gången när Simon sprang Göteborgsvarvet.
2017-05-26
Länk till avsnitt

#20 - S.2 - Sista-minuten-tips inför Göteborgsvarvet. Live Fra?n Scandic Europa

Vi pratar sista-minuten-tips och svarar på lyssnarfrågor live från Scandic Europa dagen före Göteborgsvarvet.
2017-05-19
Länk till avsnitt

#19 - S.2 - Traillöpning

I detta avsnittet får du veta allt du behöver veta om traillöpning. Vi kör även en uppladdning inför "Trailvarvet" som går av stapeln denna veckan.
2017-05-15
Länk till avsnitt

#18 - S.2 - Inför Göteborgsvarvet med Mustafa Mohamed

I detta avsnitt gästas vi av Mustafa Mohamed. Vi pratar om träningsupplägget veckan innan Göteborgsvarvet, om "Musses" egna satsning mot varvet och hur man laddar upp med bra kost innan tävling.
2017-05-11
Länk till avsnitt

#17 - S.2 - Är elitidrott hälsosamt med Emma Green

I detta avsnitt gästar den tidigare höjdhopparen Emma Green Konditionspodden. Emma berättar om uppoffringarna för att nå eliten, vi får reda på om elitidrott är hälsosamt och vad hon nu gör efter karriären.
2017-05-04
Länk till avsnitt

#16 - S.2 - Inför Göteborgsgirot med Jim Berg

I detta avsnitt gästar elitcyklisten Jim Berg Konditionspodden. Jim berättar allt du behöver veta inför Göteborgsgirot, om hur livet som elitcyklist är och avslöjar även varför han laddar upp med godis innan tävling.
2017-04-27
Länk till avsnitt

#15 -S.2 - Från Playboy till Ironman - Bingo Rimér

Vi träffar Bingo Rimér och pratar träning, livet och vägen mot Ironman
2017-04-20
Länk till avsnitt

Påskspecial - TeknikPeter testar...

Oscar kör vo2max pass med TeknikPeter.
2017-04-13
Länk till avsnitt

#14 - S.2 - Håkan Mild. Hur bra kondition har svenska fotbollsspelare?

I detta avsnitt får vi reda på hur bra kondition svenska fotbollsspelare egentligen har. Håkan Mild berättar vad som drev honom till att få en av Allsvenskans bästa fysik och vilken tid han sprungit Göteborgsvarvet på.
2017-04-06
Länk till avsnitt

#13 S.2 - Rätt mat bättre resultat

I detta avsnitt får vi höra hur bättre mat kan förbättra ditt träningsresultat och vad som händer när träningen stagnerat. Oscar har även en önskan till alla folkvalda i Sverige.
2017-03-30
Länk till avsnitt

#12 -S.2 - Coachens roll med Yannick Tregaro

I detta avsnitt får vi höra hur viktig coachens roll är i en idrottares träning. Yannik Tregaro berättar även om sin egna satsning mot senior-SM och avslöjar sitt bästa idrottsminne.
2017-03-23
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.