Sveriges 100 mest populära podcasts

Affärsvärlden Analys

Affärsvärlden Analys

Affarsvärlden Analys handlar om börs, aktier och allt mellan himmel och jord som påverkar marknaden, näringslivet och ditt sparkapital. Podcasten leds av Peter Benson som tillsammans med kollegor och gäster blandar högt och lågt och rör sig från mikrobolag till makrofrågor och tillbaka igen.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

pod.space/affarsvarldenanalys

Avsnitt

#94 ? ?Vi kanske är för negativa??

Vi pratar om preferensaktier och börsnoteringar i veckans avsnitt av AFV Analys. Börsens nya preferensaktie från småländska Emilshus synas. Och hur ser Akelius D ut efter jätteförsäljningen av 29 000 lägenheter.

Dessutom IPO-analyser på Storskogen, Nordisk Bergteknik, Medhelp och Flat Capital - Klarna-grundaren Sebastian Siemiatkowskis bolag.

I studion Daniel Zetterberg och Daniel Svensson

Detta avsnitt av Affärsvärlden Analys sponsras av: Spotlight Stock Market https://spotlightstockmarket.com
2021-10-08
Länk till avsnitt

#93 - Djupdykning i serieförvärvare

Peter Benson, Daniel Svensson och Alexander Siljeström djupdyker denna vecka i serieförvärvare med utgångspunkt i en värderingmodell Alexander tagit fram. Vad är en serieförvärvare och hur värderar man en sådan?

Vi pratar bl.a. om Fasadgruppen, Teqnion, Lifco, Embracer, Green Landscaping. 

Dessutom en genomgång av IPO-guiden. 

Detta avsnitt av Affärsvärlden Analys sponsras av: Spotlight Stock Market https://spotlightstockmarket.com

2021-09-24
Länk till avsnitt

#92 - Hur länge kan cirkusen fortsätta?

Det blir tillväxttema och investeringstips i dagens AFV Analys med Madeleine Lundberg och Daniel Zetterberg.

Bolagen som avhandlas är Embracer, LINK Mobility, Bahnhof, Lyko, Academedia och Söder Sportfiske

Dessutom en genomgång av IPO-guiden i vanligt ordning.

Detta avsnitt av Affärsvärlden Analys sponsras av: Spotlight Stock Market https://spotlightstockmarket.com
2021-09-03
Länk till avsnitt

#91 - Tillväxtbolag och nya IPO-rekord?

Podden AFV Analys är tillbaka efter sommarlovet. I studion diskuterar Björn Rydell och Daniel Zetterberg aktiviteten på IPO-guiden. Kanske blir 2021 ett nytt rekordår? Dessutom avhandlas snabbväxande RevolutionRace och Storytel. Andra bolag som diskuteras är mobilsspelsbolagen Stillfront och G5 Entertainment.

Detta avsnitt av Affärsvärlden Analys sponsras av: Spotlight Stock Market https://spotlightstockmarket.com
2021-08-20
Länk till avsnitt

#90 - Outdoor vs Indoor

Peter Benson, Daniel Zetterberg och Björn Rydell är i studion för att diskutera D-aktier och preferensaktier samt noteringsaktuella outdoor-bolag. Bland annat diskuteras Heimstaden, Corem Property Group, Aros Bostad, Revolution Race och USWE Sports.

Detta avsnitt av Affärsvärlden Analys sponsras av: Spotlight Stock Market https://spotlightstockmarket.com 

2021-06-18
Länk till avsnitt

#89 - Checkin the riskaptit

Peter Benson, Madeleine Lundberg och Daniel Zetterberg i studion. Det är IPO-tema i dagens podd. Bland annat diskuteras börsnoteringarna av Checkin, Linc, Mildef och Arla Plast. Dessutom SPAC-snack och genomgång av de två stundande IPO:erna Sleep Cycle och Sozap. 

Detta avsnitt av Affärsvärlden Analys sponsras av: Spotlight Stock Market https://spotlightstockmarket.com
2021-06-04
Länk till avsnitt

#88 - Årets IPO!

Björn Rydell och Peter Benson snackar om Årets IPO-priser som delats ut samt den stundande IPO:n för Cedergrenska. Den stockholmska skolkoncernen ser stordriftsfördelar men hur kommer modellen stå sig i andra städer och mot redan noterade Atvexa?

Dessutom diskuteras Tessin, Linc och Odinwell.

Detta avsnitt av Affärsvärlden Analys sponsras av: Spotlight Stock Market https://spotlightstockmarket.com/och
2021-05-21
Länk till avsnitt

#87 - Fastigheter i fokus

Rekord i studion när Peter Benson, Daniel Zetterberg, Alexander Heino och gästen (!) Jonas Björkman från Tessin tar plats för att snacka om premier och rabatter i fastighetssektorn.

Bland annat diskuteras priset på Hemnets börsnotering och Atrium Ljudbergs oväntat positiva siffror.

Detta avsnitt av Affärsvärlden Analys sponsras av: Spotlight Stock Market https://spotlightstockmarket.com/ och Modular Finance https://www.modularfinance.se/?l=sv
2021-04-23
Länk till avsnitt

#86 - Vi håller huvudet kallt

Björn Rydell, Peter Benson och nyrekryterade Alexander Siljeström i studion. Medicinteknik inom skalpkylning, SaaS och ett norskt turn-around bolag står på schemat bland annat.   

Bolag som diskuteras är Paxman, Intrum, Genesis, Nowonomics, Nobia och Kid. Aktiviteten på IPO-guiden är fortsatt hög.  

Detta avsnitt av Affärsvärlden Analys sponsras av: Spotlight Stock Market https://spotlightstockmarket.com/och Modular Finance https://www.modularfinance.se/?l=sv  

2021-04-16
Länk till avsnitt

#85 - Fyra köpvärda tillväxtbolag

Afv Analys är tillbaka med Peter Benson och Björn Rydell vid mikrofonerna. Blir 2021 ett rekordår för antal börsnoteringar? Vi pratar bland annat om noteringsaktuella Linas Matkasse, Rugvista och ACQ Bure. Dessutom avhandlas tillväxtbolagen Storytel, Angler Gaming och MedCap.

Afv Analays sponsras av Spotlight (https://spotlightstockmarket.com/) samt Modular Finance (https://www.modularfinance.se/)


2021-03-31
Länk till avsnitt

#84 - Adjö Ework

Afv Analys är tillbaka med Peter Benson och Daniel Zetterberg, som checkar ut från föräldraledigheten och in i poddstudion. En gammal trotjänare kastas ut från portföljen, och så pratar vi om en köksväg till börsen och den allmänna tillströmningen av nya noteringar. Därtill ett par ord om Sagax och Fastpartner.

Detta avsnitt av Afv Analys sponsras av: Spotlight Stock Market https://spotlightstockmarket.com/ samt Modular Finance https://www.modularfinance.se/?l=sv

2021-03-17
Länk till avsnitt

#83 - Humlan som kanske flyger

Madeleine Lundberg, Björn Rydell och Peter Benson pratar om ett nytt digitalt ID som har många potentiella användningsområden, bl.a. som Covid-pass. Freja eID är den digitala legitimationen som inte ägs av storbankerna.

Dessutom en genomgång av Betsson, Photocure och Coor, facility management-företaget som trots hemjobb haft ett bländande 2020. Men börjar verkligheten komma ikapp dem?

Till detta en kik på IPO Guiden där det händer en hel del.

Detta avsnitt av podd Afv Analys sponsras av: Spotlight Stock Market https://spotlightstockmarket.com/och Modular Finance https://www.modularfinance.se/?l=sv
2021-02-17
Länk till avsnitt

#82 - Sälj, sälj, sälj!

Det blir hårda råd när forne pokerproffset och nyrekryterade David Gabrielsson gör premiär i studion tillsammans med Peter Benson och analyserar bl.a. CDON, 24Seven Office, Örstedt, TGS Nopec och Heba.

Dessutom en genomgång av fenomenet Meme Investing och GameStop. Det började med att signaturen Deep Fuckin Value presenterade ett värdecase på Reddit och slutade med en online-rörelse mot de stora hedgefonderna. De kallar sig retards men är de så korkade på kort sikt? Peter och David reder ut vad som hänt.
2021-02-03
Länk till avsnitt

#81 - Eyetracking, SBB's goodwill och Fortnoxutmanare

Affärsvärlden Analys är tillbaka efter helguppehåll med Björn Rydell, Daniel Svensson och Peter Benson.


I studion avhandlas Fortnoxutmanaren 24SevenOffice, SBB och Smart Eye - eyetrackingbolaget som tagit en stor del av marknaden för förarövervakning. Välfärdsbolagen Humana samt Atvexa granskas också.


Dessutom blir det genomgång av IPO-guiden och Ellwee samt Abera Bioscience.

 
2021-01-20
Länk till avsnitt

#80 - Dunderfull

Det blir byggonsdag i veckans AFV Analys med Peter Benson och Björn Rydell.

Vi diskuterar Lindab där VD Ola Ringdahl har genomfört en rad åtgärder som fått effekt i både stigande marginaler och aktiekurs. Även noteringsaktuella Fasadgruppen avhandlas. 

Dessutom en kik in i spelvärlden. Både nynoterade Thunderful Group och Embracer har stora förvärvsambitioner. Är tillväxtstrategin hållbar och vad är riskerna? Nu är det upp till bevis att leverera. 

2020-12-09
Länk till avsnitt

#79 - Fastigheter och avtalskrock

Det blir stort fastighetsfokus i veckans AFV Analys med Björn Rydell och Daniel Zetterberg. Fortinova, Svenska Nyttobostäder och Stenhus Fastigheter är tre nykomlingar på börsen som analyserats.

En stor nyhet i veckan var att Volvo sagt upp sitt återförsäljaravtal med Bilia som sjönk kraftigt på beskedet. 

Vi har även kikat på Elos Medtech som investerar i utökad kapacitet för att möta efterfrågan inom robotkirurgi. 

Och dessutom en genomgång av IPO-guiden där bland annat Nordnet diskuteras. 

2020-11-25
Länk till avsnitt

#78 - Merkur, vår skuggbörs

Peter Benson, Björn Rydell och Madeleine Lundberg i studion.

Madeleine går igenom Telia som efter en bra försäljning ändå inte lyckas få aktielyft. Vad är det som tynger deras marginaler mer konkurrenternas? Och samhällsfastighetsbolaget Offentliga Hus kommer från kändistäta Fastator men bolaget ser tveksamt ut på en del punkter. 

Björn har kikat på norska Merkur Market. Där E-hälsobolagen PatientSky och CSAM Health Group nyligen noterats.

Dessutom IPO Guiden med Lux Bright, Nordic Paper, BoMill, Lohilo m.fl.

2020-10-28
Länk till avsnitt

#77 - Konsulter och frågan om fintech vs. fultech

Ingen konsultdöd trots corona verkar det som. Daniel Svensson, Madeleine Lundberg och Peter Benson tar tempen på IT-konsulterna Avensia, Softronic och finsk norska Tieto Evry. Är de för billigt värderade eller en värdefälla?

Dessutom en inblick in fintech just nu - Klarnautmanaren Qliro och skuldinvesteraren Hoist är båda lågt värderade och har flera intressanta ägare.

Och som vanligt blir det en genomdragning av IPO-guiden: Lohilo, Klimator, BoMill, ProstaType Genomics, DanCann, Wästbygg bland andra.

2020-10-14
Länk till avsnitt

#76 - 20 gånger vinsten i budbonanza!

Budveckor på börsen med i snitt ett bud i veckan! Daniel Zetterberg och Daniel Svensson går igenom möjliga ägarskiften hos HiQ, Engelska Skolan, Bredband2 och A3, Gunnebo, Catena Media och Better Collective samt E-Work.
Dessutom IPO-guiden - vad händer på börsnoteringsfronten?
2020-10-01
Länk till avsnitt

#75 - IPO-FOMO

Spotlight Group noterar sig på sin egen lista, Spotlight Stockmarket, och förlagen lämnar Readly - men vad ligger egentligen bakom tappet?
Dessutom bränner Björn Rydell, Madeleine Lundberg och Peter Benson igenom ett gäng IPOer - Exsitec, GPX, ES Group, Implantica för att nämna några - där stark FOMO råder.
2020-09-17
Länk till avsnitt

#74 - Preffar floppar risktest

Battle: Preferensaktier mot D-aktier ? Daniel Zetterberg rotar i utbudet. Ovanpå detta färska analyser av Beijer Alma, Veoneer, Peab och balkongtillverkaren Balco, och däremellan lite smått och gott om höstens introduktioner. Medverkar gör även Daniel Svensson och Peter Benson.

2020-09-03
Länk till avsnitt

#73 - Äntligen funkar Buy & Hold

Analyser av GHP Specialty Care, Academedia, Coor och Storytel. Därtill genomgång av 'Buy and hold-portföljen', samt ett par avslutande ord om Contextvision. Med Madeleine Lundberg, Björn Rydell och Peter Benson. 

2020-08-20
Länk till avsnitt

#72 - SAS till Genova

Analyser av Scandic, SAS, BTS, Magle Chemoswed, Shape Robotics, Sectra och Genova Pref gås igenom av Daniel Zetterberg, Björn Rydell och Peter Benson.

2020-06-18
Länk till avsnitt

#71 - Temadag Förvärvstillväxt

Vi samlar ihop intrycken från Affärsvärldens Temadag Förvärvstillväxt. Bolagen som deltog var Alcadon, Green Landscaping, Aspire Global, Nederman, Fastator och Bygghemma BHG Group. Daniel Zetterberg, Björn Rydell och Peter Benson jämför bolagens besked på temadagen med vad Affärsvärldens analyser landat i.

2020-06-11
Länk till avsnitt

#70 - Spel, stridsflygplan och nästa Fortnox?

Analyser av Embracer, Carasent som spås bli det nya Fortnox, Millicom och SAAB. Dessutom - det händer oväntat mycket i IPO guiden. Björn Rydell, Daniel Zetterberg och Peter Benson diskuterar överraskningarna.

2020-06-03
Länk till avsnitt

#69 ? Fastigheter plus Årets IPO

Analyser av Pandox, Atrium Ljungberg, Hufvudstaden och Platzer gås igenom av Daniel Zetterberg och Peter Benson. Därutöver pratas en hel del om Årets IPO med pristagare som EQT, K-fastigheter, K2A och Carnegie.

2020-05-21
Länk till avsnitt

#68 - Debutavsnitt

I detta avsnitt är det debut för Affärsvärlden Analys. Det mesta är sig likt, dock. Peter Benson och Björn Rydell går igenom en rad bolag, däribland Cellavision och Raysearch. Trots Coronaviruset har det även varit lite aktivitet på IPO-fronten.

Bli Affärsvärlden-prenumerant: www.affarsvarlden.se/prenumeration

Länk till Affärsvärldens kostnadsfria IPO-guide: www.affarsvarlden.se/ipo-guiden/om-ipo-guiden

2020-04-30
Länk till avsnitt

#67 - Konjunktursmitta

Det är fortsatt stökigt på börsen till följd av Coronaviruset. Peter Benson och Björn Rydell diskuterar vikten av ett makroperspektiv i tider av oro på börsen, samt går igenom ett antal intressanta aktier.
Bolag som diskuteras i avsnittet är Midsona, G5, Boule, C-RAD och Bioextrax.

Bli Börsplus-prenumerant: www.borsplus.se/prenumeration
Länk till kostnadsfria IPO-guiden: www.borsplus.se/ipo-guiden

2020-04-02
Länk till avsnitt

#66 - Coronarevideringar

Det är stökigt på börsen till följd av Coronavirusets utbredning. Peter Benson och Björn Rydell diskuterar hur ekonomin kommer påverkas av viruset. Vidare granskas ett antal neutrala råd samt sektorer som kan gynnas eller missgynnas av Corona, däribland LeoVegas, Kambi, H&M och Pandora.

Bli Börsplus-prenumerant: www.borsplus.se/prenumeration
Länk till kostnadsfria IPO-guiden: www.borsplus.se/ipo-guiden

2020-03-19
Länk till avsnitt

#65 - Digitala Vinnare

Under veckan så har vi genomfört vår temadag Digitala Vinnare. Peter Benson och Björn Rydell har många tankar om bolagspresentationerna, Utöver det en uppdatering på IPO-fronten. Bolag som diskuteras i detta avsnitt är Litium, Lohilo, InfraCom, DistIT, Feelgood, MAG Interactive och TagMaster.

2020-03-06
Länk till avsnitt

#64 - Johan Eklund

I detta avsnitt debuterar den nya Börsplus-analytikern Johan Eklund. Tillsammans med Peter Benson och Daniel Svensson tas ett antal analyser upp på både storbolag och mindre bolag. Aktierna som diskuteras är Pandora, EQT, NetEnt samt de tre stycken IPO-aktuella bolagen Monivent, Stayble och Hudya.

Bli Börsplus-prenumerant: www.borsplus.se/prenumeration
Länk till kostnadsfria IPO-guiden: www.borsplus.se/ipo-guiden

2020-02-20
Länk till avsnitt

#63 - Corona eller klave?

I detta avsnitt diskuterar Peter Benson, Daniel Svensson och Björn Rydell inledningsvis Coronaviruset, och huruvida marknadens axelryckning är befogad. Collector har även varit i ropet, och det har varit lite aktivitet på IPO-fronten.

Bolag som tas upp i avsnittet: Collector, Balder, Hudya, Qlife och ODI Pharma.

2020-02-06
Länk till avsnitt

#62 - Det våras för molntjänster

I detta avsnitt tar Peter Benson och Daniel Svensson tempen på en rad bolag verksamma inom det breda begreppet molntjänster. Det har även varit lite aktivitet på IPO-fronten.

Bolag som diskuteras: Dustin, Proact, Atea, Veg of Lund och Hudya.

2020-01-23
Länk till avsnitt

#61 - Börsåret 2019 i backspegeln

I detta avsnitt summerar Peter Benson, Daniel Svensson och Björn Rydell det gångna börsåret. Vi tar en titt på Börsplus-portföljen och hittar en hel del ljuspunkter, men även ett par aktier som gått svagt under 2019. I avsnittet: Moberg Pharma, Opus, Börsplus-portföljen och dess innehav samt IPO-året 2019.

2020-01-09
Länk till avsnitt

#60 - Lönsamma Småbolag

Under förra veckan ägde vår temadag Lönsamma Småbolag rum, och Peter Benson och Daniel Svensson har många tankar om bolagspresentationerna. Därutöver har det varit lite aktivitet på IPO-fronten. Bolag som diskuteras i detta avsnitt inbegriper Rottneros, Nordic Waterproofing, ByggPartner, C.A.G, DistIT, Slitevind, Infracom, K-Partner Astralis, K-Fastigheter och Ellevio (annons).

2019-12-05
Länk till avsnitt

#59 - Tveksamma kassaflöden

I detta avsnitt går Peter Benson, Daniel Zetterberg och Björn Rydell tveksamma kassaflöden och redovisningsmässiga förfaranden som går att ifrågasätta. Bolag som diskuteras i avsnittet: Elekta, Embracer, G5, Raysearch, Elos Medtech, XXL, Nokia och börsnoteringsaktuella Moba Network.

2019-11-21
Länk till avsnitt

#58 - Frivilliga styckningar

I detta avsnitt diskuterar Peter Benson, Daniel Svensson och Björn Rydell bolag som valt att stycka upp sig själva i syfte att synliggöra värden. Vi går även igenom bolagen som ska delta på vår nästa temadag Lönsamma Småbolag den 28:e november.

Bolag som diskuteras i detta avsnitt: Nordic Waterproofing, CAG, Rottneros, DistIT, Byggpartner, Slitevind, Handicare, Qliro, Nent, MTG, Traton, Amido och Saudi Aramco.

2019-11-07
Länk till avsnitt

#57 - XXL, Greater Than och 4 aktier till

I detta avsnitt diskuterar Peter Benson, Daniel Zetterberg och Björn Rydell ett antal analyser, vilket inbegriper alltifrån byggmaterial till gymkedjor och sportvaruhus. I detta avsnitt diskuterar Peter Benson, Daniel Zetterberg och Björn Rydell ett antal analyser, vilket inbegriper alltifrån byggmaterial till gymkedjor och sportvaruhus. 
Bolag som diskuteras är: ContextVision, Organoclick, Greater Than, Fabege, XXL, SATS och Zignsec, samt en annons från börsnoteringsaktuella Amido.

2019-10-24
Länk till avsnitt

#56 - Portföljuppdatering

Denna vecka går Peter Benson, Daniel Svensson och Björn Rydell igenom innehaven i Börsplusportföljen. Hur har portföljen gått hittills i år? Därutöver lite på IPO-fronten. Denna vecka går Peter Benson, Daniel Svensson och Björn Rydell igenom innehaven i Börsplusportföljen. Hur har portföljen gått hittills i år? Därutöver lite på IPO-fronten. 


Bolag som diskuteras är: Transcendent, Zignsec, Trelleborg, Traton, Moberg Pharma och Medistim, samt en annons från börsnoteringsaktuella Amido.

2019-10-10
Länk till avsnitt

#55 - Förnyad IPO-aktivitet

Denna vecka inleder Peter Benson, Daniel Svensson och Daniel Zetterberg med IPO-guiden, till följd av ett antal börsnoteringar den senaste tiden. Bolag som diskuteras är: EQT, WeWork, lite Scandic Hotels, Akelius D-aktie, Onoterat, Carbiotix och Hembla.

 

2019-09-26
Länk till avsnitt

#54 - Eftersnack: Temadagen Tillväxtbolag 4/9

Peter Benson, Daniel Svensson och Daniel Zetterberg reflekterar över bolagen som presenterade i förra veckan på Temadagen Tillväxtbolag. Bolag som diskuteras är: Bredband2, TF Bank, Ferronordic, Sivers IMA, G5 Entertainment, TagMaster, Carbiotix.

2019-09-12
Länk till avsnitt

#53 - Sommarslaktade aktier

Många aktier har noterat stora kursfall under sommaren, och det rör sig om bolag i vitt skilda sektorer. Den stora frågan som alltid är huruvida börsfallen är motiverade. Det har även varit lite aktivitet på IPO-fronten.

Aktier vi diskuterar i detta avsnitt: MSAB, Kindred, Corem, Catena Media, SJR, Teqnion, Lipidor och EQT.

2019-09-05
Länk till avsnitt

#52 ? Böcker hetare än spel

Vi tror på Storytel men undrar om inte Paradox går samma öde till mötes som många bettingbolag. Vi hälsar även välkommen till vår Temadag Tillväxtbolag som går av stapeln 4 september.

Aktier vi diskuterar i detta avsnitt: Storytel, Volati Pref, Handicare, Paradox.

Bolag som kommer till vår Temadag Tillväxtbolag: Bredband2, Bergs Timber, Ferronordic, Sivers IMA, G5 Entertainment, Tagmaster, TF Bank.

2019-08-22
Länk till avsnitt

#51 - Fem spaningar efter sex månader

Halva börsåret är snart tillända. I Börsplus podcast dyker Daniel Svensson, Daniel Zetterberg och Björn Rydell ner i fem ämnen (och bolag) som präglat tiden som gått. Det är den svenska spelomregleringen (Global Gaming), suget efter återkommande intäkter (Fortnox m.fl.), bankslakten, det ljumma noteringsklimatet samt kombinationen börsrally och konjunkturoro.

2019-06-20
Länk till avsnitt

#50 - Ibland blir det fel

Förhoppningen är att våra köprekommendationer ska vara lyckosamma, men ibland går allt inte vägen. I detta avsnitt går vi igenom de sämsta köpråden sett till kursutveckling och vilka lärdomar som har dragits från dessa. Medverkar gör Peter Benson, Daniel Svensson och Daniel Zetterberg.

Aktier som nämns är: Moberg Pharma, Mag Interactive, Studsvik, Rovio, LeoVegas, SSM, Net Gaming, Tobin Properties, Oscar Properties och Icta.

2019-06-06
Länk till avsnitt

#49 - En emission att undvika och några köpråd

Ett spelbolag som slaktats på börsen, bloddiagnostik och sms-branschen är några av de ämnen som tas upp i dagens avsnitt. Dessutom varnar vi för en emission i ett problemtyngt bolag, samt pratar om bolag inom både trafiksäkerhet och bilprovning. Medverkar gör Peter Benson, Daniel Svensson och Björn Rydell.

Aktier som nämns är: Leovegas, Kindred, Betsson, Boule Diagnostics, Cellavision, Sinch, Target Everyone, Tagmaster, Opus, Sweco, Devport, Vertiseit och Zetadisplay.

2019-05-22
Länk till avsnitt

#48 - Digitala vinnare och IPO-raketer

Inför vår temadag Digitala vinnare läggs fokus på några bolag med stor potential. Dessutom plockar vi upp några rapporter från veckans rapportflod, bland annat hittar vi en bilhandelskedja som kraschat. Medverkar gör Daniel Svensson, Björn Rydell och Daniel Zetterberg.

Aktier som diskuteras är Mekonomen, Bredband2, Banhof, Evolution Gaming, OssDsign, Vertiseit, Frisq, Zalaris, TagMaster, Devport, Targeteveryone, CAG Group, IAR Systems och Infracom.

2019-05-08
Länk till avsnitt

#47 - Köpråd och varningsflaggor

Är Nelly nästa Zalando? Är Cloetta undervärderad? Och vad är grejen med Mälardalens Omsorgsfastigheter? Det och mycket mer i veckans avsnitt av Börsplus podcast, denna vecka med Peter Benson, Daniel Zetterberg och Björn Rydell.

Aktier som diskuteras djupare i avsnittet är Qliro, RNB, Medicover och Cloetta. Vi tar även upp bolag som ska vara med på vår nästa temadag.

2019-04-25
Länk till avsnitt

#46 - Pref-guiden

I detta avsnitt av Börsplus podcast går Daniel Svensson och Daniel Zetterberg igenom preferensaktier på börsen. IPO-klimatet har även förbättrats den senaste tiden. Aktier som diskuteras är ZetaDisplay, Klövern, Oscar Properties, ALM Equity, SBB, K2A, Akelius, Karnov och Upsales.

2019-04-11
Länk till avsnitt

#45: Compounders och andra serieförvärvare

I Börsplus podcast går Daniel Svensson och Peter Benson igenom fenomenet ?compounders?, alltså börsbolag som gör förvärv på löpande band och därmed kan skapa oerhört mycket aktieägarvärde. Aktier som diskuteras är THQ, Vitec Addlife, Addtech, Recipharm, Gunnebo, Getinge, AQ Group, Sdiptech och IPO-aktuella Teqnion. Och många många fler. 

2019-03-28
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.