Sveriges 100 mest populära podcasts

Nordmark Pod

Nordmark Pod

I Nordmark Pod bjuder musikern och producenten Per Nordmark in gäster för att snacka om skapande, lycka, olycka, besvikelse, bekräftelse och såklart även musik. Distribution: ALOADED

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

nordmarkrecords.com

Avsnitt

Jag måste vara i rörelse - Klara Keller

Nordmark Pod får besök av artisten, låtskrivaren och producenten Klara Keller!

Det samtalas om och att;  en dåre, Bang, om man är på ett spår så möglar man bort, en möglande haj, vad får man göra och vad får man inte göra?, Tänja på sina egna gränser, skräckslagen rebell, aldrig utanför Stockholm,  pyssligt tråkigt, flydde till Paris, speglas i musiken, man förlorar aldrig på att ta en risk, kan nåt vara spretigt, skrev ner mina lekar, göra nåt eget, skriva på Svenska vs Engelska, fri musikskapare och spela med folk och att ha guldbrillorna på..

Mäktigt!

2022-11-26
Länk till avsnitt

Den jagar en och släpper inte taget - Sebastian Stakset

Nordmark Pod får besök av artisten, låtskrivaren, rapparen, författaren och skådespelaren Sebastian Stakset!

Det samtalas om och att; MEDAN VI FALLER, man vet att det är dem, det här är jag, ännu djupare, rap, filterlöst, en förminskad människa är farlig, ptsdvalvet, monumentala skillnader, när jag började, du blir älskad för vad du gör och inte för vem du är, nyckeln är att ha nåd med sig själv, 6ggr i Ukraina, studerat krig hela livet, köra in medicinlast, tillverkning av ugnar, om man är där, allt kaos, det finns hopp,  musiken,livet och liven?

Mäktigt!

2022-11-19
Länk till avsnitt

Det går aldrig men det går - Sara Parkman

Nordmark Pod får besök av låtskrivaren, och artistenSara Parkman!

Det samtalas om och att; Eros Agape Philia, Björnen, inställning till livet, det går aldrig men det går, asplöv, tankekraft, övertala varandra, mötet i skapandet, arbetsledare, den öppna kappsäcken, en gammal Volvo, vad är det heliga? Jag är bara jag, bära på sköld, bygga sina egna tankar, jojo o höga kusten, bilolyckor, dödsritualen och musikens magiska kraft?

Mäktigt!

2022-11-12
Länk till avsnitt

Nyttja mörkret - Boy Destroy

Nordmark Pod får besök av låtskrivaren, och artisten Leo Skywell aka Boy Destroy! 

Det samtalas om och att; Left Handed, vi klä min musik, en lek, mina barndomstrauman, i slutändan är det bara ljud, ett gladiatorspel, Warpaint, stora missbruk, konsten och dualismen,  längst ner i mörkret, undvika de känslorna, känna smärta och nyttja det, felaktig adhd-diagnos, byta skola, jazzgittarist, besatthet, få grejer att låta och att musik blir det den är när folk lyssnar ?

Mäktigt!

2022-11-03
Länk till avsnitt

Spela för livet - Johannes Persson

Nordmark Pod får besök av låtskrivaren, regisören och artisten/frontpersonen från Cult of Luna  Johannes Persson!

Det samtalas om och att; Hämta upp en lodis, bröderna, en bra process, Norge, metal, öppet hav, black metal, jag är ingen perfektionist, nån form av budget, förr eller senare kommer du till slutet, det absolut värsta jag vet, varför bryr jag mig ens? Gamla kasettband, mer än sällan, igen slut på det, knyta sin identitet, det var hela mitt liv, Feed, Svenskt rekord, extrema värden, bråda dagar och kärleken till skräck? Mäktigt!

2022-10-27
Länk till avsnitt

Ingen plan b - Felicia Takman

Nordmark Pod får besök av låtskrivaren och artisten Felicia Takman!

Det samtalas om och att; Klubbturnén, Alla gör slut, alla stadier ihop, alla kommer dö, andra sidan, hjärtesorg, den mörkare sidan, texter, ingen aning om vad de sjung om, melodierna först, när det är torka, det var självklart, det roligaste jag gjort, tomt hål, ingen plan b och att göra musik?

Mäktigt!

2022-10-20
Länk till avsnitt

Skapa min värld - Miriam Bryant

Nordmark Pod får besök av låtskrivaren och artisten Miriam Bryant!

Det samtalas om och att; 55 gig! Turnén, stå på scen och vad det innebär,  ens största utmaning, inbyggt rankingsystem, ett tillstånd, en sinnesstämning, uppleva självförtroendet, massa växlar, svarta hål, det ligger inte i min natur, kärnan från början, det här är mina skor varsågoda, sin konst, sinnesro, lättare att se det dåliga än det bra, arg och sviken, en del i allt, spretigheten, svenskan är ett otroligt språk, stanna i mörkret, förväxlar lycka, alla som är glada är töntar, perioder av bra, ensamhet, behövde höra det, Florens,  längtan efter konst o att treata sig själv?

Mäktigt!

2022-10-13
Länk till avsnitt

Livets villkor - Gustav Ejstes

Nordmark Pod får besök av låtskrivaren, artisten samt frontmannen från Dungen Gustav Ejstes!

Det samtalas om och att; En är för mkt och tusen aldrig nog, Vinylnörderi, 11 eller 13 plattor, navelludd, något jag ägnar mig åt primärt jungle, låtarna, ta den en gång till, man retas, hans konsert var för lång, vetenskapens värld, mytrösten, Bo, så e de me de, neandertalare, Skövde, wake and bake 21 till 37,  kulturell elitism, samarbeten över genres, livets villkor, det kommer alltid en räkning, ville få spelningen avklarad så jag kunde bli körd, turnera i USA, boosta sitt ego, kvittot och att möta folk som tycker det man gör är viktigt..

Mäktigt!

2022-10-06
Länk till avsnitt

Saker som jag flytt ifrån - Joel Alme

Nordmark Pod får besök av låtskrivaren och artisten Joel Alme!

Det samtalas om och att; Obalans, Sköt er själva så sköter jag inte mitt, 3-4 om dan, ett jävla fuskande, som en film, jag har gjort det själv, saker som jag flytt ifrån, gått från varenda port, vill ha en förändring i sitt liv, mammas cykel, sakna mina vänner, det blev vad det blev,  gå i skogen, glo, den rastlösa skavande känslan, jaget kommer ikapp, städer utplånas efter ett tag, trygg familjesituation, 6e albumet, tvivlen och revanchen, jag kommer inte undan den dåliga självkänslan, prestation, var det värt det? Aldrig ett avslut eller en början men nu är vi på väg mot rätt håll?

Mäktigt!

2022-09-29
Länk till avsnitt

Pärlband - Veronica Maggio

Nordmark Pod får besök av låtskrivaren och artisten Veronica Maggio!

Det samtalas om och att; 1 och 2, konstant turnérande, dropkick moves, i replokalen, fri på scen, tomrummet, orkar man detta nu, tunnare hud, ett ångestfyllt kall, börja om, inte av plikt, hejdukar, texterna, kronologi, nej tack, aldrig släpper blicken, full av dåligt samvete, intern kamp, hitta balans, offentlighet, bränsle till låten, olika platser i min huvud, jättenervös, den esoteriska gruppen, ta slut, vi får se, vara fri och tillbaka till framtiden..

Mäktigt!

2022-09-22
Länk till avsnitt

Mitt starkaste vapen - Petter

Nordmark Pod får besök av enteprenören, författaren  låtskrivaren  artisten och konstnären Petter!

Det samtalas om och att; Hälsa Stockholm, låtar till min födelseplats, ett relationsdrama, blivit äldre, annorlunda, ur tomma intet, kastainhanddukenperioder, 25 år som artist, självtvivel, man kan alltid göra bättre, jag behöver det, texten, jag gör vad jag vill, vara helt fri, denna familj är inte musikalisk vi är konstnärliga, keramikförening, en orädd person utan konsekvenstänk, ingen kommer ihåg en fegis, viktigt att experimentera mitt 15e album och den unga hade nog varit rätt stolt ändå?.

Mäktigt!


 

2022-09-15
Länk till avsnitt

Om bara jag förstår - Andreas Mattsson

Nordmark Pod får besök av artisten, låtskrivaren Andreas Mattsson!

Det samtalas om och att; Dra ihop folk, initialt tugnt, solo, gå till jobbet, jag tar in en vikarie, serier och filmmusik, kontroll av sitt skapande, att gå till jobbet, kapa, Popsicle, månader av tid, Rip Rock, Sisyfos, inte blicka bakåt, arkitekt, flytta till bra skivaffärer, musiken var allt, tömt ut Piteå, inte så mkt i skräpmappen, Stor motor liten ratt, stor ratt liten motor, jag ville vara där, så här kan jag inte ge ut den och att ha lite tur också?

Mäktigt!


 

2022-09-08
Länk till avsnitt

Där andra lagar gäller - Jonas Lundqvist

Där andra lagar gäller  - Jonas Lundqvist

Nordmark Pod får besök av artisten, låtskrivaren Jonas Lundqvist!

Det samtalas om och att;  Det 6e albumet, Den okända floden, syndafloden, hålla balansen, motorn som måste servas, förlora viktiga människor, ångern, människorna är redan borta, vara ensam i sorgen, egot, andra lagar gäller, perspektiv, en plats i huvvet, be om hjälp, jakt efter personen, ens identitet, gräva i sitt förflutna, det finns ingen garanti, se efter barnen och de äldre, bilder, spela, där låtarna tar plats och hur känslan är i lokalen och att kolla på högerfoten, och en bra plats..

Mäktigt!

2022-09-01
Länk till avsnitt

På liv och död - Cherrie

Nordmark Pod får besök av artisten, låtskrivaren och producenten Cherrie!

Det samtalas om och att; Musik som känns, det du älskar att göra, jag undvik det, jag var för blyg, hittade mitt fantastiska band, övervinna sina rädslor, motbevisa sin närhet, jag fakeade mig igenom det, lära mig prodda, bli bättre på liven, behöva spela in själv, passionen till musiken, att ta plats, lära sig att säga ifrån, mina härdade tjejkompisar håller mig nere på jorden, förstå hur skämmit?! 3 chanser o alla gick fel, inte lämna mitt barnajag, bjuda in folk i sin värld, frekvenser, världens bästa folkmusik, jag var på botten, jag hade sagt upp mig, social fobi, en gnutta hopp, vi har fått kämpa hela livet, mina föräldrar flydde ett krig, de trodde på min grej, det stora syftet och att skapa ett inre hem för för sig själv men också för en generation unga tjejer..

Mäktigt!

2022-08-25
Länk till avsnitt

Viljan att ta sig nånstans - Casper The Ghost

Nordmark Pod får besök av artisten och låtskrivaren Casper Brodin från duon Casper The Ghost!

Det samtalas om och att; Holding on for dear life, Victor Hillbom, Järvsö, spretighet, kämpa för livet,  styra själv, Järvsö vs LA, sportfåne, allt måste falla på plats, make it work, smöra, krocken, vem är jag? Sen blev det tyst, klassisk knäskada, det här ska vi göra, musik från 10, poppunk och att lyssna på det gamla?.

Mäktigt!

2022-06-30
Länk till avsnitt

Livet som upplevelse - Johan Jonason

Nordmark Pod får besök av filmregisören, manusförfattaren skådespelaren, och artisten Johan Jonason!

Det samtalas om och att; Själen, Snabba Cash,  Man Tear, skapa utan press, vild kreativitet, vad det är för djur, hänga på en annan valuta, samhällsfunktionen, när nerverna tar över, under ytan, Brian Eno, bli författare, Chelsea College, hitta sitt signum, livet i tiden, under den mysiga ytan bor ett svart hav, rökbomber, metal och synth, de hatar mig, det första starka minnet, skådespeleriet och att stå på scen?


 

Mäktigt!

2022-06-23
Länk till avsnitt

Alla färger och former - Cleo

Nordmark Pod får besök av albumaktuella artisten och låtskrivaren Cleo

Det samtalas om och att; Missaoui, panik, stolthet, alla färger och former, dörröppnare, ta det i mål, karvas fram, vad har musiken gjort dig? Big Magic, skapande idéer, blockerande, ge plats åt rädslan, mobbaren i skolan, trygga sig själv, varken det bra eller dåliga, Random Bastards, ensamhet, ta kontroll, vara närvarande och att brinna tillsammans?.

Mäktigt!

2022-06-16
Länk till avsnitt

Ett skifte och min generation - Paula Jivén

Ett skifte och min generation - Paula Jivén

Nordmark Pod får besök artisten och låtskrivaren Paula Jivén!

Det samtalas om och att; The Duality in Me, låta som många olika sorters musik, Svenska vs Engelska, ett skifte, min generation, formad av popen, Tik Tok, bruten vänskap, att ge, soundtrack, halvtoner, musiken i livet, fiollektioner vid 3, kass klassisk pianist, det var för nära, öva och att hitta sitt egna uttryck?


 

Mäktigt!

2022-06-09
Länk till avsnitt

Nyckeln in i kroppen - Johnny Oduya

Nordmark Pod får besök av hockeylegenden och entreprenören Johnny Oduya!

Det samtalas om och att: Hale, plattform för breath work, stora religioner, meditativt stadie, hockeyn, peta runt i, hormonella balanser, sänka sin puls, förändringar utan att förstå varför, andningsmönstret, sänka pulsen, skridskorna på hyllan, yoga, en väg in i meditation, 5000 år sen, bearbeta och knåda, bygga sin egna känsla, sökande, något jag letade efter, 2 Stanley Cupvinster, NHL, just nu ska jag vara här, passionen tar aldrig slut och att bara vara i rummet? Mäktigt!

2022-06-02
Länk till avsnitt

Wildcards - Diskopunk

Nordmark Pod får besök av Antonio America, Disco Volante från Diskopunk!

Det samtalas om och att: Filthy Boogie, turnérandet, inte snabbast i stan, första albumet, bara för att det är härligt. Verket i handen, skraj för spretighet, chocka i mitten, demokratiskt och jävligt, vi 5 i repan, tycka olika, nåt annat, är det så dåligt, bra idéer blir till bra så mkt känslor totalt fiasko och att ha samma energi 15 år senare?

2022-05-26
Länk till avsnitt

Då kommer det smälla! - Miynt

Nordmark Pod får besök av albumaktuella Fredrika Ribbing aka Miynt!

Det samtalas om och att: Lonely Beach, kämpa, det är bra att repa, spretig process, man gör en till o sen en till, det är faran, nej allt är förstört, parodi på sig själva, Los Angeles, indievärlden, inte min grej, det öppnades dörrar, tankekartor, en låt på en h, komma runt det, floskler, flera lager, att saker ska snappas upp på 20 sekunder, våga utmana sig och ge tavlan 20 minuter?

Mäktigt!

2022-05-19
Länk till avsnitt

Det vi är - Erik Danielsson

Nordmark Pod får besök av albumaktuella Erik Danielsson från Watain!

Det samtalas om och att;   The Agony and Ectasy  of Watain, koka ner till en smal linje, ett nytt sätt, öppna alla fönster, låta det ske, konsten i livet, en dualism, Nina Simone, Judas Priest, personlig titel, hur blir bryggan, jag skriver hela tiden, Blood Meridian, horrorestetik, spirituell invecklade sidan, är det långgrunt går jag längre, hellre iskallt än ljummet, känslan jag har, det fysiska, ett ben i 80-90 tidig black metaltradition och det ultimata visuella sättet, världsfrånvänt och andlighet?.

Mäktigt!

2022-05-12
Länk till avsnitt

På nästa boll - Maria Andersson Lundell

På nästa boll - Maria Andersson Lundell

Nordmark Pod får besök av artisten och låtskrivaren Maria Andersson Lundell från Sahara Hotnights!

Det samtalas om och att; Vädra pälsen, på nästa boll, köra slut på det roliga, Love in times of Low expectations, 10 år, en svår balans, familj, det fanns ingen tid, ingen plats, ta ansvar, hitta balansen, ett gemensamt mål, Vasaskeppet, maskineri, präglade, ses i repan och att hitta kraften i helheten? 

Mäktigt!

2022-05-05
Länk till avsnitt

Ett stort rån - Mr Tophat

Nordmark Pod får besök av DJ:n och producenten Mr Tophat! 

Det samtalas om och att; Ett 1800talslondon, leka i mörker, bruset, en outsider, arbetstillvaron, allting är stängt, SSL, illegal nedladdning hade varit bättre, ett moraliskt vägval, ett stort rån, varför håller jag på? Tappade suget, Hollow Tree, ett slukhål, när själen inte hinner med och en diplomatisk uppgörelse..

Mäktigt!

2022-04-28
Länk till avsnitt

Trä, eld, öl, utekväll - Alva

Nordmark Pod får besök av albumaktuella artisten och låtskrivaren Alva!

Det samtalas om och att; Trä,eld, öl,utekväll, på väg, plocka ihop, skjut mig, skicka mig till psyk, nervositeten, det är inte enkelt, konstant nakenhet, inga andra sätt, det är ingen idé, komma framåt, indie, jag jobbar inte med kändisar, musik jag inte kunde stå för, ingen skam, el i huvet, jag är inte där, lita inte på den lyckligt ovetande, ta kontroll över sin musik, långsiktighet, det finns ingen enkel väg men man måste hitta den själv..

Mäktigt!

2022-04-21
Länk till avsnitt

Våga släppa allvaret - Moonica Mac

Nordmark Pod får besök av artisten och låtskrivaren Moonica Mac!

Det samtalas om och att; Låta det va skit, en krullig historia, bada i skogen, inte kunna slappna av, göra ingenting, tungt i knoppen, faller, det hänger på mig, för liten klantmarginal, form av redskap, alterego, äga det, vad har jag gjort idag? Kliva över, 9 av 10 är skit, tyckandet, rätt och fel och fint och fult och att rikta energien i det skapande..

Mäktigt!

2022-04-14
Länk till avsnitt

Står upp för mig själv  -  Clara Mae

Står upp för mig själv  -  Clara Mae

Nordmark Pod får besök av artisten och låtskrivaren Clara Mae!

Det samtalas om och att; Learning Experiences, full kontroll,  countryn, storytelling, kärleken till text, måla upp bilderna, köra fast, jag är helt tom, egot, upp till bevis, signerad till Usa, jag är ingen som dansar runt, Ace of bace, två olika saker, usaturné, ensamhet, stor i Asien och att göra det jag vill?

Mäktigt!

2022-04-07
Länk till avsnitt

Ung tills nyss, tills jag blev gammal - Olivia Bergdahl

Nordmark Pod får besök av poeten och författaren Olivia Bergdahl!

Det samtalas om och att; Vård och Omsorg, Ung tills nyss, tills jag blev gammal , onkologen, Malignt melanom, en historia, ett pågående nu, att ha varit sjuk, livet är inte en oändlig resurs, 3e person,  utskriven och färdigbehandlad, orginalfläcken, tvångstankar om mögelost, sitta med anhörig, cancerbeskedet, ett konstant nu, den har spridit sig, inte kunna vara ensam, ville vara bland liv, svårt att beskriva, mitten av livet, en urkraft, psykosomatiskt, immunterapi, jag vet mer än dig, barn och cancer samtidigt, inget i livet är rättvist, helvetet och paradiset går hand i hand, vreden, tack för kaffet, finns Gud? Total ångest, vilda western och kärleken till sitt yrke..

Mäktigt!

2022-03-31
Länk till avsnitt

Besatthet - Max Eriksson, Ali Boulala


 

Nordmark Pod får besök av regissören Max Eriksson och skateproffset Ali Boulala som är aktuella med filmen The scars of Ali Boulala!

Det samtalas om och att; Besatthet, belöningen är inte för andra, nånting kanske är annorlunda i mig nu, mätt på trick, 400h, det här kommer bli hemskt, en tragisk historia, ärlig med allt, klipphuvvet, tänk om, trick som klarats, trappan i Leon, bryta en barriär, en miljard trappsteg, slipad betong, 10 år, känslan av frihet och att hålla på med nåt tillräckligt länge..

Mäktigt!

2022-03-24
Länk till avsnitt

Man ger det man får - Jacco

Nordmark Pod får besök av artisten Jacco!

Det samtalas om och att; Hörnet, att gå solo, raplåt hit o dit, något stort, han ville lura in mig, Labyrint,  Masse Salazar, proffs på allt, en knasig bransch, jag kan inga sätt, att bevisa, tvinga oss på dem, 15 min på scen, arbeta sig upp, samma historia, minnas situationen, nästan som en film, våldsamt, ljuger tills man glömmer,  Noll Tålamod, skriva för sig själv och det är allt jag har?

Mäktigt

2022-03-17
Länk till avsnitt

Mitt gamla och mitt nya liv - Frida Gustavsson

Nordmark Pod får besök av skådespelaren Frida Gustavsson!

Det samtalas om och att; Vikings Valhalla, 300 meddelanden, 2 år, Mitt gamla liv till mitt nya liv, spirituell action, tjata sig in, fuskhjälp, leva med karaktären, face punch,  ingen dag är lik en annan, de små felen, studera människor, stora slag, behöver spänningen, dansa på kanten av vulkanen, min lilla ryggsäck och att skala av taggiga sidor?

Mäktigt

2022-03-10
Länk till avsnitt

Bygga banor - Sanna Sundqvist

Nordmark Pod får besök av skådespelaren Sanna Sundqvist!

Det samtalas om och att; Vi i villa, Tänker på sig själv, det absolut svåraste, vänja säg, efter ett tag kommer det bli tradigt, fria moment, gå för långt, allt hände samtidigt, tar ingenting för givet, ingen tid att tänka, bygga en bana, dö inför publiken, gå över gränsen, förlora sig själv, balletskolan, lärdom och att oskrivna blad är bullshit?.

Mäktigt

2022-03-03
Länk till avsnitt

Dubbelt så starkt - Jung

Nordmark Pod får besök av albumaktuella duon Tom och Henrik Ljungqvist aka Jung!

Det samtalas om och att; Cause In The End You Know That Everybody Dies, vi vet det här, sockervadd, längtan efter mörker, det smakar bajs ytterligare en gång, overkligt äckligt, näsblod direkt, sketch, för sin egna skull, tills jorden sprängs, feedback, skrän, Funny Games, blinka o bråka,  farmor o mormor, vi är två, dubbelt så starkt, inte rädd för att vara dåliga, och i slutändan är det vi som bestämmer!..

Mäktigt

2022-02-24
Länk till avsnitt

Skogen var ändå där - Maxida Märak

Nordmark Pod får besök, artisten och låtskrivaren Maxida Märak!

Det samtalas om och att; Arvet, den världen, det liv man valt att leva, kaos, det här är det riktiga livet, nomadgenen, konstant vara på väg nånstans, att ha ett mål, inget går som planerat, ta grejer på volley, visa vem fan du e, utsätta sig för nerven, tro på den goda människan, vad håller ni på med? Frihetskämpar och folkvett och liv kantat av sorg ?

Mäktigt!

2022-02-17
Länk till avsnitt

Rymdspråk -John Engelbert

Nordmark Pod får besök av musikern, artisten och låtskrivaren och ena medlemmen ur albumaktuella Johnossi John Engelbert!

Det samtalas om och att; Mad Gone Wild, kapsla in ett tillstånd, fullkomlig galenskap, hårfin gräns, när saker faller på plats, jag känner inte igen mig själv, rädslan för att bli galen, mörkrädd, en obehaglig miljö, kistor med skelett, det undermedvetna, dagbokstexter, just den låten och rymdspråk och det som är en stor del av våra liv..

Mäktigt!

2022-02-10
Länk till avsnitt

Brevet från mig - Tomas Andersson Wij

Nordmark Pod får besök journalisten, musikern, artisten och låtskrivaren och Tomas Andersson Wij!

Det samtalas om och att; Fira det liv som blev, kissa i Rick Rubins pool, surrealism, noll ångest, valp som vuxit i skinnet, låg som en dvärgbjörk, gyllene snittet, jag vill uppleva det igen, när det brinner till, parallella processer, hacka ner sig till guldådern, hitta kärnan, kvantmusik, jag kommer aldrig bli en sång o dansman, det är det jag håller på med och jag försöker alltid gå dit det bränns..

Mäktigt!

2022-02-03
Länk till avsnitt

Allt går om man vill -Lars Bygdén

Nordmark Pod får besök albumaktuella musikern, artisten, låtskrivaren och Lars Bygdén!

Vi pratar om att :  Ännu längre tid, skylla på livet, posttraumatiskt sorgearbete, mentalt mörker, pusha självförtroendet, allt går om man vill, sin egen dödlighet, jag är sjukt barnslig, oroa sig över saker, västanvinden,  tvivlen, den logiska och den instinktiva, texterna och att låta saker vara de de är?

Mäktigt!

2022-01-27
Länk till avsnitt

Klara mig som människa -Newkid

Nordmark Pod får besök albumaktuella musikern, artisten, låtskrivaren och Newkid!

Vi pratar om att :  VI , temperament, hantera framgången, reflektera, enkelt, ?klara mig som människa? gemenskapen, när det exploderade, den här maskinen, låta den versionen blomma ut, vad händer om vi följer, svårt att överraska sig själv, art by accident, vi är inne på nåt sjukt, när det funkar, mental träning,  förväntningarna, aldrig vila  och att landa i vara ärlig..

Mäktigt!

2022-01-20
Länk till avsnitt

Kugghjulen fastnar ibland - Patrik Arve

Nordmark Pod får besök av musikern, artisten, låtskrivaren och mångsysslaren Patrik Arve!

Det samtalas om och att;  ?.

Mäktigt!

2021-12-30
Länk till avsnitt

Lura livet - Sara Bergmark Elfgren

Nordmark Pod får besök av författaren, manusförfattaren och dramatikern Sara Bergmark Elfgren!

Det samtalas om och att, Grim, dödsmetall, arbetsnarkomani, gå upp i, kraschar, stresskänslan, Bilbo, smör som har bretts ut för tunt, tappa sin glans, uthållighetsmaskin, spökhuset, strömskenan,  långt och snårigt, Grönan, Kasper, bortbytingen, Parallellt universum, elitistiskt teatergymnasiumum, Norra Latin, Blod eld död, att vara en del av nånting, delar av sitt liv, subkulturer, det eklektiska tänket, förhållandet till pengar, liknande mönster, jag vill veta hur det känns, Cirkeln, avförtrollningen, skräckintresse, Poltergeist och att stay true?.Mäktigt!

2021-12-23
Länk till avsnitt

Den förlorade omsorgen - Vera Vinter

Nordmark Pod får besök av artisten och låtskrivaren Vera Vinter!

Det samtalas om och att; Herbarium, den lilla orten, Norrbotten, växter, riktning, den förlorade omsorgen, skam, vara uppväxt i en liten by, Stora Lappträsk, 10 första åren, plocka ner på nytt, mata monstret, repa är skittråkigt, ge inte tips! De kommer dö, generation för generation, varför piskades det inte? Pappa gick bort hastigt, drömmen, bearbeta, flytten, kulturgeografi och bondska?.


 

Mäktigt!

2021-12-16
Länk till avsnitt

Ingenting är på riktigt ingenting är viktigt - Clara Klingenström

Nordmark Pod får besök av albumaktuella artisten och låtskrivaren Clara Klingenström!

Det samtalas om och att; Claras Dagbok, ångesten, releasen, utom ens kropp, nytt o gammalt, konflikten i det personliga, aldrig igen, gräva i tunga saker, jag ska visa er, revanch, orkar inte bära på ilskan, scenskräcken, misshandel, det får vara nog, mina känslor, det är inte värt det,  släppa kontrollen och njuta?

Mäktigt!

 

2021-12-09
Länk till avsnitt

Intryck som tas i uttryck - Josefin Zachrisson

Nordmark Pod får besök av konstnären designern Josefin Zachrisson!

Det samtalas om och att; Milano, inte värt nervositeten, talang i fotboll, glädjen försvann, livet handlar om att utsätta sig, Swedish girls, fanns inget sammanhang, större antaganden, villkorslös vision, Beckmans, samma vision, skapa tillsammans, ta sig själv på allvar,  svårt för ord, verkstexter, varför ska vi hela tiden förstå, intryck som tas i uttryck, det är det jag dras till, vad känseln har för roll, synen, antiken, intuition, mitt största verktyg, teater, Söderhamn, inte en enda levande konstnär, realistiskt beslut och hur känns det?

Mäktigt!

 

2021-12-02
Länk till avsnitt

Ett steg i taget - Jill Johnson

Nordmark Pod får besök av albumaktuella artisten låtskrivaren Jill Johnson!

Det samtalas om och att;Kontrollbehov, uppvigling, gemenskapen, ambition, stå för, stolt över,  långsiktighet, en trygg famn, countryn, grundtrygghet hemifrån, Dear Havanna, eftersnack med grabbarna, känslor som jag står i, inte vågat, den bubblan skulle jag kunna stanna i, Jills Veranda, turnérandet, hon börjar dra iväg, man kan höra leendet, ett brev till henne, hela livet, stora scener, riktiga berättelser,  och att närma sig varandra?

Mäktigt!

2021-11-26
Länk till avsnitt

Melodin i Palestina - Dim Spirit

Nordmark Pod får besök av multikonstnären och artisten Dim Spirit aka Joel Dunkels!

Det samtalas om och att; Clear Recent History, slippa urvattna, supa bort minnet, nu går vi vidare, bilder, sällskapssjuka, fokus, hypokondri, en knöl, skärp dig, 6 år, vad jag vill, mongolisk strupsång, kommersiell pop, flaskpost, den plågsamma biten, självhat, sista gången jag ger mig, konflikttröskeln, melodin i Palestina och att backa ut ur rummet?.

Mäktigt!

2021-11-18
Länk till avsnitt

Preppen och att duscha hjärnan - Kalle Zackari Wahlström

Nordmark Pod får besök av  programledaren och manusförfattaren Kalle Zackari Wahlström!

Det samtalas om och att; Tänka mer än vanligt, det var inte bra, måste vara själv, jaga, morgonrutiner, egentid, rädslor, springa på alla bollar, meditation, pizzerian i Stora Vika, Buddistiskt tempel, Prah, inte så mäktig som jag hoppats, Benet mott Buddha, duschat hjärnan,  hem till gården, Prah höll på kräkas, formulärsvag, lösa trådar, kan inte sluta tänka på det, elda på saker, preppa eller inte preppa, allt själv, folk har för dålig beredskap, bollplank, kärnvapenkrig och tomater!

Mäktigt!

2021-11-11
Länk till avsnitt

Mad Gone Wild - Ossi Bonde

Nordmark Pod får besök av Ossi Bonde från Johnossi!

Det samtalas om och att; Balansera energin, lika bökigt varje gång, klappa ihop, hjälpen, olika förutsättningar, panikångesten, utsatt läge, nåt riktigt allvarligt, bäras ut på bår, raserad självbild, Amazonas, det värsta jag gjort, demon deluxe, detta var det det blev, en dröm, från gitarr till trummor, banka och Litt Atlantic?

Mäktigt!

2021-11-04
Länk till avsnitt

Min historia - Peg Parnevik

Nordmark Pod får besök av ep aktuella Peg Parnevik!

Det samtalas om och att; What They?ll Say About Us, prata om sig själv, varför ska allt handla om samma drama? Min historia, jag vill inte veta allt, frekvenser, kommer inte vara där då, inte min sanning, kaxig, nån som hijacka stämningen, tappa sig själv, tacksam för den tiden, kevlarrustning, över för alltid,  att hitta tillbaka och att vara stolt..

Mäktigt!

2021-10-28
Länk till avsnitt

Ett direkt uttryck - Mor

Nordmark Pod får besök av singelaktuella trion Mor som bestå av Mapei, Fredrik Okazaki och Thomas Rusiak! Det samtalas om och att; Singlarna Spitfire, Ponys, en familj, det lättaste jag gjort, kan inte uttrycka det, fritt och naturligt, Paalsund, abstrakt poesi, producerandet, improviserar fram det mesta, inte vanlig struktur, urminnes tider i mitt liv, kontemplerande, allt som ackumelerats, 10 ggr, hålla mig från att inte gråta eller gapskratta, fokuserad i kaoset, aldrig upplevt det här, ute efter kärnan, det inbyggda svänget, välkomnande, dansa mer, fri tolkning och att sätta sina egna ord..

Mäktigt!

2021-10-21
Länk till avsnitt

Utan att checka ut - Maja Francis

Nordmark Pod får besök av artisten och albumaktuella låtskrivaren Maja Francis!

Det samtalas om och att; A Pink Soft Mess, alla behöver inte gilla mig, kan jag inte bara få göra detta? Knacka, klippa bort sig själv, sluta vara så flickig, sluta vara ett jävla as, sann mot sig själv, gå vilse, prata med sig själv är bra för hjärnan, gråta till Tori Amos, den långa processen, utan att checka ut, bara vila som gäller, mkt text, ta sig upp, det växte fram, demos, halsen knöt sig, panikångesten, adhd, meditation, det enda var att min röst ska få leva, dörren till panik, självkänslan och att kunna gå vidare..

Mäktigt!

2021-10-14
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.