Sveriges 100 mest populära podcasts

Nordmark Pod

Nordmark Pod

I Nordmark Pod bjuder musikern och producenten Per Nordmark in gäster för att snacka om skapande, lycka, olycka, besvikelse, bekräftelse och såklart även musik. Distribution: ALOADED

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

nordmarkrecords.com

Avsnitt

Klara mig som människa -Newkid

Nordmark Pod får besök albumaktuella musikern, artisten, låtskrivaren och Newkid!

Vi pratar om att :  VI , temperament, hantera framgången, reflektera, enkelt, ?klara mig som människa? gemenskapen, när det exploderade, den här maskinen, låta den versionen blomma ut, vad händer om vi följer, svårt att överraska sig själv, art by accident, vi är inne på nåt sjukt, när det funkar, mental träning,  förväntningarna, aldrig vila  och att landa i vara ärlig..

Mäktigt!

2022-01-20
Länk till avsnitt

Kugghjulen fastnar ibland - Patrik Arve

Nordmark Pod får besök av musikern, artisten, låtskrivaren och mångsysslaren Patrik Arve!

Det samtalas om och att;  ?.

Mäktigt!

2021-12-30
Länk till avsnitt

Lura livet - Sara Bergmark Elfgren

Nordmark Pod får besök av författaren, manusförfattaren och dramatikern Sara Bergmark Elfgren!

Det samtalas om och att, Grim, dödsmetall, arbetsnarkomani, gå upp i, kraschar, stresskänslan, Bilbo, smör som har bretts ut för tunt, tappa sin glans, uthållighetsmaskin, spökhuset, strömskenan,  långt och snårigt, Grönan, Kasper, bortbytingen, Parallellt universum, elitistiskt teatergymnasiumum, Norra Latin, Blod eld död, att vara en del av nånting, delar av sitt liv, subkulturer, det eklektiska tänket, förhållandet till pengar, liknande mönster, jag vill veta hur det känns, Cirkeln, avförtrollningen, skräckintresse, Poltergeist och att stay true?.Mäktigt!

2021-12-23
Länk till avsnitt

Den förlorade omsorgen - Vera Vinter

Nordmark Pod får besök av artisten och låtskrivaren Vera Vinter!

Det samtalas om och att; Herbarium, den lilla orten, Norrbotten, växter, riktning, den förlorade omsorgen, skam, vara uppväxt i en liten by, Stora Lappträsk, 10 första åren, plocka ner på nytt, mata monstret, repa är skittråkigt, ge inte tips! De kommer dö, generation för generation, varför piskades det inte? Pappa gick bort hastigt, drömmen, bearbeta, flytten, kulturgeografi och bondska?.


 

Mäktigt!

2021-12-16
Länk till avsnitt

Ingenting är på riktigt ingenting är viktigt - Clara Klingenström

Nordmark Pod får besök av albumaktuella artisten och låtskrivaren Clara Klingenström!

Det samtalas om och att; Claras Dagbok, ångesten, releasen, utom ens kropp, nytt o gammalt, konflikten i det personliga, aldrig igen, gräva i tunga saker, jag ska visa er, revanch, orkar inte bära på ilskan, scenskräcken, misshandel, det får vara nog, mina känslor, det är inte värt det,  släppa kontrollen och njuta?

Mäktigt!

 

2021-12-09
Länk till avsnitt

Intryck som tas i uttryck - Josefin Zachrisson

Nordmark Pod får besök av konstnären designern Josefin Zachrisson!

Det samtalas om och att; Milano, inte värt nervositeten, talang i fotboll, glädjen försvann, livet handlar om att utsätta sig, Swedish girls, fanns inget sammanhang, större antaganden, villkorslös vision, Beckmans, samma vision, skapa tillsammans, ta sig själv på allvar,  svårt för ord, verkstexter, varför ska vi hela tiden förstå, intryck som tas i uttryck, det är det jag dras till, vad känseln har för roll, synen, antiken, intuition, mitt största verktyg, teater, Söderhamn, inte en enda levande konstnär, realistiskt beslut och hur känns det?

Mäktigt!

 

2021-12-02
Länk till avsnitt

Ett steg i taget - Jill Johnson

Nordmark Pod får besök av albumaktuella artisten låtskrivaren Jill Johnson!

Det samtalas om och att;Kontrollbehov, uppvigling, gemenskapen, ambition, stå för, stolt över,  långsiktighet, en trygg famn, countryn, grundtrygghet hemifrån, Dear Havanna, eftersnack med grabbarna, känslor som jag står i, inte vågat, den bubblan skulle jag kunna stanna i, Jills Veranda, turnérandet, hon börjar dra iväg, man kan höra leendet, ett brev till henne, hela livet, stora scener, riktiga berättelser,  och att närma sig varandra?

Mäktigt!

2021-11-26
Länk till avsnitt

Melodin i Palestina - Dim Spirit

Nordmark Pod får besök av multikonstnären och artisten Dim Spirit aka Joel Dunkels!

Det samtalas om och att; Clear Recent History, slippa urvattna, supa bort minnet, nu går vi vidare, bilder, sällskapssjuka, fokus, hypokondri, en knöl, skärp dig, 6 år, vad jag vill, mongolisk strupsång, kommersiell pop, flaskpost, den plågsamma biten, självhat, sista gången jag ger mig, konflikttröskeln, melodin i Palestina och att backa ut ur rummet?.

Mäktigt!

2021-11-18
Länk till avsnitt

Preppen och att duscha hjärnan - Kalle Zackari Wahlström

Nordmark Pod får besök av  programledaren och manusförfattaren Kalle Zackari Wahlström!

Det samtalas om och att; Tänka mer än vanligt, det var inte bra, måste vara själv, jaga, morgonrutiner, egentid, rädslor, springa på alla bollar, meditation, pizzerian i Stora Vika, Buddistiskt tempel, Prah, inte så mäktig som jag hoppats, Benet mott Buddha, duschat hjärnan,  hem till gården, Prah höll på kräkas, formulärsvag, lösa trådar, kan inte sluta tänka på det, elda på saker, preppa eller inte preppa, allt själv, folk har för dålig beredskap, bollplank, kärnvapenkrig och tomater!

Mäktigt!

2021-11-11
Länk till avsnitt

Mad Gone Wild - Ossi Bonde

Nordmark Pod får besök av Ossi Bonde från Johnossi!

Det samtalas om och att; Balansera energin, lika bökigt varje gång, klappa ihop, hjälpen, olika förutsättningar, panikångesten, utsatt läge, nåt riktigt allvarligt, bäras ut på bår, raserad självbild, Amazonas, det värsta jag gjort, demon deluxe, detta var det det blev, en dröm, från gitarr till trummor, banka och Litt Atlantic?

Mäktigt!

2021-11-04
Länk till avsnitt

Min historia - Peg Parnevik

Nordmark Pod får besök av ep aktuella Peg Parnevik!

Det samtalas om och att; What They?ll Say About Us, prata om sig själv, varför ska allt handla om samma drama? Min historia, jag vill inte veta allt, frekvenser, kommer inte vara där då, inte min sanning, kaxig, nån som hijacka stämningen, tappa sig själv, tacksam för den tiden, kevlarrustning, över för alltid,  att hitta tillbaka och att vara stolt..

Mäktigt!

2021-10-28
Länk till avsnitt

Ett direkt uttryck - Mor

Nordmark Pod får besök av singelaktuella trion Mor som bestå av Mapei, Fredrik Okazaki och Thomas Rusiak! Det samtalas om och att; Singlarna Spitfire, Ponys, en familj, det lättaste jag gjort, kan inte uttrycka det, fritt och naturligt, Paalsund, abstrakt poesi, producerandet, improviserar fram det mesta, inte vanlig struktur, urminnes tider i mitt liv, kontemplerande, allt som ackumelerats, 10 ggr, hålla mig från att inte gråta eller gapskratta, fokuserad i kaoset, aldrig upplevt det här, ute efter kärnan, det inbyggda svänget, välkomnande, dansa mer, fri tolkning och att sätta sina egna ord..

Mäktigt!

2021-10-21
Länk till avsnitt

Utan att checka ut - Maja Francis

Nordmark Pod får besök av artisten och albumaktuella låtskrivaren Maja Francis!

Det samtalas om och att; A Pink Soft Mess, alla behöver inte gilla mig, kan jag inte bara få göra detta? Knacka, klippa bort sig själv, sluta vara så flickig, sluta vara ett jävla as, sann mot sig själv, gå vilse, prata med sig själv är bra för hjärnan, gråta till Tori Amos, den långa processen, utan att checka ut, bara vila som gäller, mkt text, ta sig upp, det växte fram, demos, halsen knöt sig, panikångesten, adhd, meditation, det enda var att min röst ska få leva, dörren till panik, självkänslan och att kunna gå vidare..

Mäktigt!

2021-10-14
Länk till avsnitt

Det heliga rummet - Isabella Lundgren

Nordmark Pod får besök av artisten och jazzsångaren Isabella Lundgren!

Det samtalas om och att; Jazz, 8e albumet Look for the silver lining, det traditionella och det nya, utan medvetandet av betraktelse, jag kunde göra det här, den förskjutna upplevelsen, självupptagenhet, allt handlade om prestige, ångestfyllt, det heliga rummet, för min egna skull, det måste vara jag, tacksamheten, den intakta kärleken, det som inte går att kontrollera, grina och skrika, alla är beroende av dig, olika substanser, grundsmärta, vara så fri som möjligt, skuggan, samlas kring den mänskliga historien, prästkandidaten och att släppa taget?

Mäktigt!

2021-10-07
Länk till avsnitt

Det som når oss - Frida Katarina Johansson

Nordmark Pod besöker Sundsvall Filmfestival och pratar med kompositören och artisten Frida Johansson!

Det samtalas om och att;Filmusik, Bortbytingen, författarporträtt, inspirationen, rötterna och folkmusiken, en svunnen tid, när musiken överlever filmen, det som når oss och när känslor väcks till liv..

2021-10-06
Länk till avsnitt

Möt mig i Paradiset - Gina Dirawi

Nordmark Pod får besök av artisten, författaren och programledaren Gina Dirawi!

Det samtalas om och att; Live and die, Blame it on me, arabisk folklore möter svenskt vemod, letat folk hela livet, hitta en partner, vi är inte samma sort, fånga, kommer aldrig hitta, uppe sent med mkt ångest, runt Söder, du har hittat hem! Dejta lite, filmiskt, platser man inte räknat med, man måste acceptera, relation till sin röst, Förakta verkligheten,  Möt mig i Paradiset? längtan efter en död, mörkret, inte vågat, vandring till en annan planet, bygget av ord, naturen, saker som dör och blir till nytt, de stora språken, eskapism, besatt av döden och vi gillar drama!


 

2021-09-30
Länk till avsnitt

Längtan - Kristoffer Triumf

Nordmark Pod får besök av journalisten, Värvets grundare och numera debutromansaktuelle Kristoffer Triumf!

Det samtalas om och att; Törst, Hemmets Journal, längtan, de jag vill åt, Värvet, framtidens broilers, lärt mig om mig själv, vilja framåt, inte i nuet, inte i dået utan i snartet, tur i oturen, semestern är över, mkt skit, den där dagboken, sake som får rinna ut, 300000 tecken, meta, för teoretisk, inte hänga ut nån annan än mig själv, en slice av life, jag har knarkat järnet,  inte samma person då som nu, ta sig vidare, det kommer alltid vara krångligt, vässa av och att lära sig cykla..

Mäktigt!

2021-09-23
Länk till avsnitt

Svarta boken - Myra Granberg

Nordmark Pod får besök av albumaktuella artisten och låtskrivaren Myra Granberg!

Det samtalas om och att; Andra sidan är ni klara, längdformat, peppramsa till mig själv, debuten, nörda ner sig, för er skull, när det känns sämst, sårbarheten, jag ser er! Kan ni gå!? Förväntningar,  jag är sån grov människa, håll käften och försvinn, dalen, 3e svåra plattan, övertänka, den svarta boken, utvecklas och att utforska nåt nytt?.

Mäktigt!

2021-09-16
Länk till avsnitt

En verktygslåda som kommer till liv - Kristofer Eng

Nordmark Pod får besök av kompositören Kristofer Eng!

Det samtalas om och att; It Takes Two, drömprojekt, tekniken, Elias Software, kommer gråta, dröm att skriva till ett sånt spel, musikteknologi, en story som saknades, May, Cody och Rose, jazz, stenkross, en gamer, aldrig bromsa utvecklingen, filmmusik, Bernad Herrmann, Psycho, AI och unika låtar?

Mäktigt!

2021-09-09
Länk till avsnitt

Mitt liv handlar inte om att veta utan om att leva - Rojda Sekersöz

Nordmark Pod får besök av filmregissören och poeten Rojda Sekersöz!

Det samtalas om och att; Det ständiga bruset, meditation,  Young Royals, En komikers uppväxt, Dröm vidare, fly in i jobbet, att inte bara vara människa, skälla ut biografen, känna sig förbrukad, arvet, företagande kultur, att kontemplera över döden, behov att kommunusera, mina samlade verk, jag tror att jag kan förändra, jag ser allt, vi lever och jag tycker att världen är en vacker plats trots allt, alla måste ge tillbaka, vad innebär det att leva, det meningslösa, ett kollektivt ego, att acceptera, mitt liv handlar inte om att veta utan att leva.. 

2021-09-02
Länk till avsnitt

Resten är livet - Efva Attling

Nordmark Pod får besök av kreatören, designern, modellen och artisten Efva Attling!

Det samtalas om och att; Svåraste utmaningen, X-Models, kärleken till livet, inspirationen, formen, det abstrakta, sjukdomen, fullt ut, billigaste psykologtimmen, insikt, det kommer vara tills jag dör, gå igenom, Yoko Ono, Högdalen, vara stolt och att alltid vara nyfiken?

Mäktigt!

2021-08-26
Länk till avsnitt

Hatar att göra nån annan nöjd - Love Truls

Nordmark Pod får besök av låtskrivaren och artisten Love Truls!

Det samtalas om och att; tiden, Aldrig piskats, en naturlig del, hemma först,  komp, prata med sig själv, större projekt, om infallen kommer minst 10 ggr, oövervinnerligt, man vill bara spy! Man är inte helt dum i huvvet,  Sluta jämföra sig med andra och ingen bättre än Truls..

Mäktigt!

2021-08-19
Länk till avsnitt

Skapa sig tid, plats och andrum - Baba Stiltz

Nordmark Pod får besök av artisten, låtskrivaren och producenten Baba Stiltz!

Det samtalas om och att; Journals, gitarrbaserad musik, musiker eller vad man nu vill kalla det, disciplin, cirkel av ego, skriva på turné, text när man reser, ensamhet, skapa perspektiv, intentionen bakom det man arbetar med, känna av förstå, hur man ser på sitt arbete, långsiktigt och större drag, jag är inte enklast att göra med, ibland tänka bortom tänka individen, direkthet, kul att spela, grundmålet att alltid kunna skriva, jag har aldrig tråkigt, Lou Reed, det jag inte är mest bekväm med, omvärdera och att växa in i musiken våga vara eklektisk men att bibehålla en individuell essens..

Mäktigt!

Kolla avsnittet här!

https://www.youtube.com/feed/my_videos

Följ här!

https://www.instagram.com/nordmark_pod/

https://www.facebook.com/nordmarkpod/

http://nordmarkrecords.com

2021-07-22
Länk till avsnitt

Jag erkänner livet - Daniel Boyacioglu

Nordmark Pod får besök av poeten, spoken wordartisten, musikern och dramatikern Daniel BoyaciogluDaniel Boyaci!

Det samtalas om och att; DANIEL4EVER, det brukar va jag, svår att inte känna igen, Amason, Daniel sug in det hära, förlika dig med att det aldrig kommer hända igen, som musik för mina öron, ett häng, det ställde alla mina fördomar på kant, andra värden, jag kan inte bry mig mindre, jag behöver skriva dikter och ha fina människor omkring mig, alter egot Gabi, 200 spelningar/år, Nokia 3310, förkovran, de säljer sin ungdom, inte fler grejer i min ryggsäck, chilla lite, jag förlåter alla Daniel, jag har inte njutit en gång! Jag har gjort misstag, latmaskarna, jag hugger ner träden med mina tänder...

Mäktigt!

Kolla avsnittet här!

https://www.youtube.com/feed/my_videos

Följ här!

https://www.instagram.com/nordmark_pod/

https://www.facebook.com/nordmarkpod/

http://nordmarkrecords.com


 

2021-07-15
Länk till avsnitt

Nu är det jag som bestämmer - Rhys


 

Nordmark Pod får besök av artisten och låtskrivaren Rhys!

Det samtalas om och att; gå bort sina demoner, Over you, musiken när jag växte upp, ofritt, mer av mig själv, det jag verkligen älskar, han inte uppskatta det, det var så stort, en milstolpe, bygga upp mig själv, tagit den vägen, hålla tråden, i sikte, mer o mer Amerikansk, sno allt, bajsattacker, vi ses på scen, vågor och sista showen?

Mäktigt!

Kolla avsnittet här!

https://www.youtube.com/feed/my_videos

Följ här!

https://www.instagram.com/nordmark_pod/

https://www.facebook.com/nordmarkpod/

http://nordmarkrecords.com

2021-07-08
Länk till avsnitt

Tvingas möta sig själv - Fricky

Nordmark Pod får besök av artisten och producenten Fricky!

Det samtalas om och att; Fricktion, låtar som är släppta tillhör nån annan, den känslan jag hade när den var färdig är sann, många steg, tvingats möta mig själv, tiden som krävs, intro och outro, 100 demos o 50 låtar, vad som är min skiva, kommer jag vara stolt, vad som varit, en press, depression, ifrågasätta allt jag gör, livets flöden, känna sig fri, mata den glada pippin, det är inte dens fel, vet inte om jag orkar, bearbetade det jobbiga och såg det vackra, det fanns en risk men jag kan göra musik, jag kan prodda. Mata den ena fågeln mer än den andra..

Mäktigt!


 

2021-07-01
Länk till avsnitt

Ring in atombomben - Tomas Liljedahl

Nordmark Pod får besök av sin gamle bandmedlem från Breach och numera Norna!

Det samtalas om och att; 6 år,  Norna, tiden, varför inte, Schweiz, ambience, ring in atombomben  sjung det här! The Old Wind, du vet livet, passionen, avgrundens avgrund, jag ritar jag sover, gillar det jag gör, antikrist, stannar upp, jag tänker, få ner pulsen, plocka bort filtrena och stanna i tanken?

Mäktigt

2021-06-24
Länk till avsnitt

Det man inte visar för någon - Nuda paper


 

Nordmark Pod får besök Nuda Papers grundare fotografen Frida Vega Salomonsson och konstskribent och utställningskuratorn Nora Hagdahl! Det samtalas om och att; Munchies, oro och skam, gilla det man gjort objektivt, det kollektiva, inte kolla på andra,funny making, ska vi verkligen göra det, mat, konkret, sen dör man, överlevnad, en absurd nivå, frosseri, en relation king dittan o dattan,sofistikerat, på hoven, vett o etikett, det man inte visar för nån, skam, påminner oss om att vi är djur, så får vi inte göra, vissa tider, servett i knät, samtal med en död och att dölja det snuskiga...

Mäktigt!

2021-06-17
Länk till avsnitt

Det ögonblicket, den totala friheten - Hanna Oldenburg

Nordmark Pod får besök av skådespelaren Hanna Oldenburg! Det samtalas om och att; Ruben Östlund, Mareld och 40 andra, första steget, dimmig verksamhet, Älskar LA, Australien, kaos i livet, hoppryttare, aldrig rest, längtade efter världen,, baggers can?t be choosers, bra eller mindre bra, ha kul på vägen, 12h standard, överseende med sig själv, förmedla vad jag tänker, det kameran plockar upp, texten måste sitta, bara existera, skala av sina masker, glidflygning, när det brukar gå som bäst...

Mäktigt!

Kolla avsnittet här!

https://www.youtube.com/feed/my_videos

Följ här!

https://www.instagram.com/nordmark_pod/

https://www.facebook.com/nordmarkpod/

http://nordmarkrecords.com

2021-06-10
Länk till avsnitt

Mystiken i det som kan va - ionnalee

Nordmark Pod får besök av artisten och låtskrivaren Jonna Lee aka ionnalee och Iamamiwhoami! Det samtalas om och att;Mystik, tänk som det kan va, vad man får, Claes Björklund, luddigare, engagemang, problem med hälsan, jag behöver inte stå till svars för alla, när peppen finns, vad det innebär att skriva musik, fast med, den mentala hälsan, vart går gränsen? När behöver jag sakta ner? Postångesten, två olika världar, proffslivet, fylla i själva i själv, jag spelade det som fanns, totala needet, tillståndet, finns inget forum där jag passar in, nyktra tankar,banken ringer när man har sex, att ta sig ur när det känns svårt, det måste vara lite obekvämt, det gör sig självt, sårbarhet, vad betyder det och för vem? 8 album, ett hantverk och det är den musiker jag är....

Kolla avsnittet här!

https://www.youtube.com/feed/my_videos

Följ här!

https://www.instagram.com/nordmark_pod/

https://www.facebook.com/nordmarkpod/

http://nordmarkrecords.com


 

2021-06-04
Länk till avsnitt

Vaknar som Satan och lägger mig som Gud - Mange Hellberg

Nordmark Pod får besök av artisten, poeten och konstnären Mange Hellberg!

Det samtalas om och att; Kanske Diem, skivan,  boken, på nån vägg, kanske fånga dagen, mitt liv på väg, på väg har varit att jag aldrig pallat vara här och nu, en annan frihet, tro på mörkret, friheten i konsten, jag vill vara som dem, förstå Magnus, en gammal häxa, kan inte du läsa det rakt? Collén, en egogrej, hitta sin värld o kapsla in den, Australienska dårar, den lilla pojken, ensamheten, vissa trix, meditera på ett sjukt sätt, vaknar som Satan och lägger mig som Gud, mörker och jag är boys, fejka och att våga stanna upp och hitta sin mening?

Mäktigt!


 

Kolla avsnittet här!

https://www.youtube.com/feed/my_videos

Följ här!

https://www.instagram.com/nordmark_pod/

https://www.facebook.com/nordmarkpod/

http://nordmarkrecords.com

2021-05-27
Länk till avsnitt

Jag ska visa dem - Newkid

Nordmark Pod får besök av artisten och låtskrivaren Newkid!

Det samtalas om och att; stegring, Så mkt bättre, inte räknat med, inte ja direkt, exponering, har jag hittat mig själv, ge hela mig, räcker katalogen, jag var så hungrig, jag ska visa dem, bumpy roads, det är inte därför jag gör musik, Daft Punk, ett landskap, sjukt mkt låtar, hitta världen, en dag så händer det, tålamod, allt bara funkade, så enkelt, camp, själv är bäste dräng, och att få en helt ny roll..

Mäktigt!

Kolla avsnittet här!

https://www.youtube.com/feed/my_videos

Följ här!

https://www.instagram.com/nordmark_pod/

https://www.facebook.com/nordmarkpod/

http://nordmarkrecords.com

2021-05-20
Länk till avsnitt

Det är för evigt - Pontus Levahn

Nordmark pod får besök av trummisen och låtskrivaren från albumaktuella Horndal, Pontus Levahn!

Det samtalas om och att; Lake Drinker, Evil dead, 80-tal, Fabio Fizzi, klassisk slagverk, Steve Albini, hembyn i dalarna, Starmarket, Tiger Lou, man kan inte klacka om det, det viktigaste, finnas för alltid, det är för evigt, en jävla doer, 500 Dollar/dag, , skriva med Justin Timberlake oldschool death metal och att spela för glatta livet?

Mäktigt!


 

Kolla avsnittet här!

https://www.youtube.com/feed/my_videos

Följ här!

https://www.instagram.com/nordmark_pod/

https://www.facebook.com/nordmarkpod/

http://nordmarkrecords.com

2021-05-13
Länk till avsnitt

Så enkelt och så svårt - Linn Koch-Emmery

Nordmark Pod får besök av artisten och låtskrivaren Linn Koch-Emmery!

Det samtalas om och att; Being the girl, romantik om albumet, så mkt jobb, förtränga processen, fruktansvärt kontrollbehov, exakt info, envishet, bota oron, villovägar, toxic, allt som är dåligt, känn inte så himla mkt, lägga ner innan man blir frustrerad, bäst väldigt låg eller bäst, testa sig vidare, världens alla tillfällen, privat och luftigt, Det privata och det allmängiltiga och att jobba som journalist..

Mäktigt!

Kolla avsnittet här!

https://www.youtube.com/feed/my_videos

Följ här!

https://www.instagram.com/nordmark_pod/

https://www.facebook.com/nordmarkpod/

http://nordmarkrecords.com

2021-05-06
Länk till avsnitt

Blod svett & toner - Robert Wells

 

Nordmark Pod får besök av kompositören, arrangören och musikern Robert Wells!

Det samtalas om och att; Den är klar, ny pianomusik, noter, undervisning, min första pianofröken, självdisciplin, 2h/dag, vänta inte på motivationen, det ska vara pinigt, Blod svett o toner, inga fallskärmar, det otryggaste jobbet som finns, jag älskar att lira, det var inget snack, jag ska bli musiker, partajdjur, Charlie Norman, Boogie Woogie, första publika genombrottet 86, Lill- Babs, kapellmästare vid 21, 250 gig/år, gått på nitar sen man började, tack för kaffet, han pröjsade inte, USA,Kina, Ryssland, England, lyssna på gitarrister, att alltid vara hungrig och alltid jobba och att inte vara låst..


 

Kolla avsnittet här!

https://www.youtube.com/feed/my_videos

Följ här!

https://www.instagram.com/nordmark_pod/

https://www.facebook.com/nordmarkpod/

http://nordmarkrecords.com

Mäktigt! 

2021-04-29
Länk till avsnitt

Den stoppade blod - Sofia Jannok

Nordmark Pod får besök av artisten, vokalisten och låtskrivaren Sofia Jannok!

Det samtalas om och att; 5e albumet LÁVVU, politik, språket, att vara minoritet, mot staten, självständighet, ni har erat egna, behöver man förklara? På Samiska, spela Creedence! Musiken i alla kulturer, att vara lost, musik som livlina, vad är det för mening? Sen ska vi dö,   den stoppade blod, vända sig mot känslan, undersöka den och den dagen, öppna den dörren och bejaka sitt kaos och hitta sin lykta?

2021-04-22
Länk till avsnitt

Anden i glaset - Elliphant

Nordmark Pod får besök av artisten Elinor Salome Miranda Olovsdotter aka Elliphant!

Det samtalas om och att; ögonbryn, dna-test, nybyggarna, Minnesota, hjärtattack i LA, Ryska restaurangen, jag chrashade, jag drog, hälla salt i såren, flytten till Djurö, Snurra runt i snön, lätt att hoppa på flykten, är du på Tinder?! Tommy, vallade sina får, herden, en era, försöka signa min platta, 3 veckor jag o min whiskeyflaska, bipolär sjukdom, min morfar, han fick somna in, det vackra, cirkeln sluts, svårt att koppla, en annan upplevelse, det har gjort mig ödmjuk, alla masker vi bär, man måste vara vaksam, väl nere i källaren, våga vara ärlig, finnas till i sin sorg, lyfta, människan kan ta in det där, prata om smärtan, pms, som en demon, ta bort hinnan mellan dig och verkligheten, det finns något i att hämta, jag kände mig värdelöst, min egna dimension, det här är en farlig plats, nu har jag släppt verkligheten, demonen, en jävla tur, leka ?anden i glaset?, man förändras, vi är föränderliga, existera i ett format, gå emot det det enda som är det enda, min sexualitet, jag är någonting, kristna mormor, behöva utloppet, förstöra mig själv, separeras i två, själen är en sak, krisen, stereodrickan, små pustar av verklighet, lyssna på sin situation, detta håller inte, mer frustrerad, flykt, utrycka sig på ett bra sätt, släppa frustrationen, turnéåren, en sluss, en plats att mötas på och att ta hand om sina tankar, att bli accepterad och Rocking Horse?      

Mäktigt!


 

Kolla avsnittet här!

https://www.youtube.com/feed/my_videos

Följ här!

https://www.instagram.com/nordmark_pod/

https://www.facebook.com/nordmarkpod/

http://nordmarkrecords.com

2021-04-15
Länk till avsnitt

En droppe av min själ - Sofia Lundberg

Nordmark Pod får besök av författaren Sofia Lundberg!

Det samtalas om och att;Och eken står där än, inga människor är ensidigt onda eller goda, generationer som stöttar varandra, ett nytt liv, hundratals artiklar om förövarna, Esther och Rut, livslång kärlek, när lågan brinner ut, alla söker och längtar, Den röda adressboken,  jag är en skrivande människa, det här måste jag göra för annars dör jag. Min son skulle hitta när jag dog, velat skriva sen 7 års ålder, det kan du inte, det kan du visst! Allt handlar om sig själv, måste man verkligen var så intresserad om sig själv? Min bästa kompis när jag var liten, jag hittade hennes adressbok,  jag vill fixa dem, vi vill väl, empati, en droppe av min själ, jag dör lite för varje bok och att vara tacksam..

Mäktigt!

Kolla avsnittet här!

https://www.youtube.com/feed/my_videos

Följ här!

https://www.instagram.com/nordmark_pod/

https://www.facebook.com/nordmarkpod/

http://nordmarkrecords.com

2021-04-08
Länk till avsnitt

Drömperioden är slut - Olof Grind

Nordmark Pod får besök av artisten och fotografen Olof Grind!

Det samtalas om och att, At the end of the dream,  ungdomen och kärleken Luminous Kid, ?drömperioden är slut,? mänskligheten har varit på pekaren, don´t give a fuck, inte de stora rörelserna men ändå sublimt, salt och sött, sånt som inte betyder nåt, jag är det jag är, leka på stranden, Phobe Bridgers, renässansmänniskan, änglakroppar, fyllas upp av glädjen, såld på kvällsljus, maniskt tillstånd, fågelskådare, ta chansen och att käka magiska svampar i öknen?

2021-04-01
Länk till avsnitt

En gör det för att en måste göra det - Henrik Palm

Nordmark Pod får besök av artisten, låstskrivaren och gitarristen Henrik Palm!

Det samtalas om och att, Powerty Metal,Längskidsmetal, Goblin, intensiva år, turné, Ghost, In Solitude, Sphynx, Aids, hitta sin väg, kasta bort sitt liv på vägen, stör mig på industrin, ta mig varsamt fram, En gör det för att en måste göra det, kontroll, det måste finnas en risk, extra fokus, precis som jag vill det ska vara, jag kan styra det, stor, uppvuxen på metal, höjdpunkt 2020, Pig Eyes, Repulsion, vi brände ut oss, luften gick ur, det är mer värt att spela själv, sista skivan, vi ville göra en hårdrocksskiva, sättas i fack, älskar det spretiga, Hell Awaits,  det är bra nog och man får inte bli för bekväm, nollmentalitet och att redan vara på väg?

Kolla avsnittet här!

https://www.youtube.com/feed/my_videos

Följ här!

https://www.instagram.com/nordmark_pod/

https://www.facebook.com/nordmarkpod/

http://nordmarkrecords.com

2021-03-25
Länk till avsnitt

Jag vill skriva om livet som det är - Linnea Kuling

Nordmark Pod får besök av författaren, låtskrivaren och producenten Linnea Kuling!

Det samtalas om och att;

Knutbyflickan, hur hamnar man i en sekt? Mitt mål är att göra gott, gick in hårt för det, ta steget, fantasy, intresse för skrivandet,  sagor,musiken, sammansättningar, 2017, att inte ge upp, hela livet, vad ska man göra nu? Låtsas som att inget har hänt, alla har egna sår, min egna övertygelse höll mig kvar, att se demoner, religionen, tron idag, jag kan bara inte tro, poesin, behöver vi religionen för att besitta moral, bara för att det är bra behöver det inte vara sant, att tappa sin religiositet,  tappa sin identitet, allt är så meningslöst hur ska det gå? Finns det något att kämpa för? Hitta mening med att förstå att det inte finns mening, tid för reflektion, jag måste vara kreativ, jag vill skriva om livet som det är, de visste inte hur jag hade det, jag var jätterädd, tänk om jag får massa hat? Jag tänkte det var Gud, Trodde de verkligen? Musiken i mitt liv, jag föddes i en studio, instrumentala låtar och med harpa i grunden?

Mäktigt!


 

Kolla avsnittet här!

https://www.youtube.com/feed/my_videos

Följ här!

https://www.instagram.com/nordmark_pod/

https://www.facebook.com/nordmarkpod/

http://nordmarkrecords.com


 

2021-03-18
Länk till avsnitt

Det kanske händer - Bo Sundström

Nordmark Pod får besök av artisten och låtskrivaren Bo Sundström!

Det samtalas om och att; Det Kanske händer, 16 album, musikens betydelse, idrottsfrågor, jazzlåtar på Svenska, jag är ganska ok, Mitt dumma jag, Stickan Andersson, Så länge skutan kan gå, den melankoliska musiktraditionen, fick jag byta talang? Jag tar det direkt, hur gick det för Prince? Det bästa jag vet, hitta balansen, svårfångad uppmärksamhet, Regnbågen i Piteå, Behöver inga Kisskläder, det här är ingen bra låt, vad fan ska vi göra nu? Lager på en själv, kan inte så mkt mer, dålig och bra kritik, druckit för mycket, vi är en maskin, flytten från norr, vara med i samtalet, jävla fjantigt, va roligt att ni håller på, göra egen musik, utlandssatsningar, 1985 och att vara bakom Guds rygg?

Mäktigt!

2021-03-11
Länk till avsnitt

Mer är bättre - Mountain Bird

Nordmark Pod får besök av Adam Öhman aka Mountain Bird!

Det samtalas om och att; It Won´t be Easy, det snabba tänkandet, vad är sanningen? Nu kan jag dö, vagga in, men varför? Den läskiga frågan, en bra insikt, hinder och massa nej, alltid sjukskriven, när magkänslan har fel, jobba tillsammans, vad är ens visioner, mer är bättre, ta på skygglapparna, många vill stå där, inte vilja ha de samtalen, få som klarar av det, du är presidenten, jag säger det jag tycker,  gillar du dist? Tidsspann, tydlighet, min privata persson och vilka som vill vara min vän och att inte sitta inne på sanningen..

Mäktigt!

Kolla avsnittet här!

https://www.youtube.com/feed/my_videos

Följ här!

https://www.instagram.com/nordmark_pod/

https://www.facebook.com/nordmarkpod/

http://nordmarkrecords.com

2021-03-04
Länk till avsnitt

Den evige förändringen - Erik Videgård

Nordmark Pod får besök av kocken, musikproducenten och författaren Erik Videgård!

Det samtalas om och att; Sichuan, 1984, turnera 250 dar om året, turnétarmen, rastlösheten som aldrig går ur, 20-talet, festa o dansa som aldrig förr, Clinton o Blair samtidigt, Sveriges Riviera, musik jag inte brann för, maten, nya utmaningar, hired gun, nudlarnas drottning,   Den evige förändringen, det måste skava, vara på gränsen och att alltid utmana sig själv. 

Mäktigt!

Kolla avsnittet här!

https://www.youtube.com/feed/my_videos

Följ här!

https://www.instagram.com/nordmark_pod/

https://www.facebook.com/nordmarkpod/

http://nordmarkrecords.com
 

2021-02-25
Länk till avsnitt

Jag har skapat mitt egna rum - Julia Ragnarsson

Nordmark Pod får besök av skådespelaren Julia Ragnarsson!

Det samtalas om och att;  dåligt samvete,  på landet, naturen, må bra i skallen, trivs med att bara vara själv, lugn av stillhet, helt jävla drenerad, Ingen fattar det jag känner, första film när jag var 11, jag har skapat mitt liv, som är mitt liv, ett rum som make sence, det vanliga livet, jag är inte med i det här, det finns inga lådor, jag får inte vara med o lika, vara fri, åskmolnet, du kan inte ens fylla i en blankett, känna sig som världens sämsta skådespelare varje dag, piratskatt, bara tugga i sig, sida efter sida, att lita på sin förmåga och att låta tiden gå!

Mäktigt

Kolla avsnittet här!

https://www.youtube.com/feed/my_videos

 

Följ här!

https://www.instagram.com/nordmark_pod/

https://www.facebook.com/nordmarkpod/

http://nordmarkrecords.com

2021-02-18
Länk till avsnitt

Ingen backup - Per Stålberg

Nordmark Pod får besök av musikern, låtskrivaren och producenten Per Stålberg från rockbandet Division of Laura Lee!

Det samtalas om och att; Apartment,6, är det över nu? Ingen backup, talang, producera, Fritz ,Drive like Jehu, The Jesus Lizard och Chicagoscenen, Fugazi, Sonic Youth,
Welcome to hell och att hata Abba!
Mäktigt!

 

Kolla avsnittet här!

https://www.youtube.com/feed/my_videos

 

Följ här!

https://www.instagram.com/nordmark_pod/

https://www.facebook.com/nordmarkpod/

http://nordmarkrecords.com

2021-02-11
Länk till avsnitt

Den djupaste mörkaste dalen - Cleo

Nordmark Pod får artisten Cleo aka Nathalie Missaoui!

Det samtalas om och att; böla över lite, lämna skiten för skit måste man alltid går igenom, det kommer fortgå, de mest tråkiga artisterna du kan tänka dig, den djupaste mörkaste dalen, vara glad för det man ändå har, nästa livskris, vara redo, Vi föds för att dö, är människan så häftig egentligen? Nä.. få sina råd, mån om det positiva, det tar lång tid, detta beat.. det är det du ska göra! Sätta mål, klara av att lyssna och blir glad av det, mental träning och att komma fram till sina insikter och att välja vildhet alla dar?

Mäktigt!

Kolla avsnittet här!

https://www.youtube.com/feed/my_videos

 

Följ här!

https://www.instagram.com/nordmark_pod/

https://www.facebook.com/nordmarkpod/

http://nordmarkrecords.com

2021-02-04
Länk till avsnitt

Man kan inte lura kurvan - Flyckt

Nordmark Pod får besök av artisten, musikern och låtskrivaren Flyckt aka Rasmus Flyckt!

Det samtalas om och att; Moodshift, den säger inte emot dig, den digitala världen, konspirationsteorier, finns möten? Man kan inte lura kurvan, vilsna människor, Mpc-samplingar, turnera världen runt, komma ut i den riktiga världen, varför man gör det man gör och att aldrig tyglas.

Mäktigt!

Kolla avsnittet här!

https://www.youtube.com/feed/my_videos

 

Följ här!

https://www.instagram.com/nordmark_pod/

https://www.facebook.com/nordmarkpod/

http://nordmarkrecords.com

2021-01-28
Länk till avsnitt

Det är mitt verk - Jos F

Nordmark Pod får besök av albumaktuelle Jos F aka Josef Mourtada!

Det samtalas om och att; Allt eller inget, olika humör, försöker inte hålla en fasad, inte orolig för vad andra tycker, jag gör det jag gör, gå vidare, när man inte är där, Saknar min vän, ingenting är perfekt, jag hade en bror, Advance Patrol, livrädd för att stå still, jag vill inte låta som någon annan, det finns inget rakt svar, mina yngre dar, konstant arg, förlorat mycket, det blir normalt, är det jag som är onormal? man vill inte visa sig sårbar, stå på sig, tiden, goda människor, dåliga beslut på en dålig plats, som man bäddar får man betalt och att känna glädje igen...

Mäktigt!

2021-01-21
Länk till avsnitt

Jag ska aldrig ge mig - Oskar Ekman

Nordmark Pod får besök av managern  Oskar Ekman. Under många år bokare och agent men som nu tillsammans med Emilio Fagone driver skivbolaget och managementet year0001 som står bakom releaser som Yung Lean, Viagra Boys, Nadia Tehran, Ecco2k och Bladee.. 

Det pratas om och att; In my head, 6år, starten, reda ut, kämpigt, riva upp sår, trauman, en liten familj,deala med saker tillsammans, agent, go go go! Noll tålamod, såra folk, ge upp, ensam i sin konst, in court, minnesluckor, förstränga, nästa fas och jag ska fan aldrig ge mig...

Mäktigt!

Kolla avsnittet här!

https://www.youtube.com/feed/my_videos

 

Följ här!

https://www.instagram.com/nordmark_pod/

https://www.facebook.com/nordmarkpod/

http://nordmarkrecords.com

2021-01-14
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.