Sveriges 100 mest populära podcasts

Nordmark Pod

Nordmark Pod

I Nordmark Pod bjuder musikern och producenten Per Nordmark in gäster för att snacka om skapande, lycka, olycka, besvikelse, bekräftelse och såklart även musik. Distribution: ALOADED

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

nordmarkrecords.com

Avsnitt

Det är min kulle - Frida Lund

Nordmark Pod får besök av matkreatören, bloggaren, poddaren författaren och vinkonnesören Frida Lund!

Det samtalas om och att;  Obrydd om att matcha mat o vin, silkig sås, barnet får mat jag mackor, surdegen rest in peace, Vinhaggorna, startade som en facebookgrupp, det är bara en dryck, underhållning, hitta sitt space, kalla tillbaka sig till jorden, det växer, det jag är satt på jorden för att göra, jag pratar med dig keson, det tar aldrig slut, lövbiff, pulverbea och ugns-pommes frites, hitta sin balans, 3 företag, jag kan inte vara ledig, far åt helvete jag vägrar, inga problem att gå vidare från saker, rädd att göra folk besvikna laga bättre och att vara sämst på att ta kritik?

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2024-04-18
Länk till avsnitt

En egen ö - Little Jinder

Nordmark Pod får besök av albumaktuella artisten Little Jinder!

Det samtalas om och att; Romantik på Svenska, ta bort! Klanta till, resten kan man elda upp, in i något nytt, i rökrutan, Destiny´s Child,  mötet med andra, friktion, det jag gillar, vem man tror och vem man e, en sinnessjuk bild av sig själv, konstigt är det, sovrumsproddat, nu vill jag hem igen, oändligt många tydligen, det är vad det är, de hör ihop på nåt sätt, jag har mått piss, jag orkar inte skämta, vad är det här för skit, patetiskt är fett, ring psykakuten, vad hoppas jag på?, Hatar att promenera, hotell, fast inte indie fast inte det, en egen ö, Bach på svenska,  fuck marry kill, Ole dole doff Mozart känns kort, för glättigt, fans han? Ringaren från Notre Dame, det är bra att vara dum i huvet! Skål och hallå artist vad pinsamt och jag gjorde det?

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2024-04-11
Länk till avsnitt

Spänner bågen - Jocke Åhlund

Nordmark Pod får besök av låtskrivaren, producenten och Les Big Byrds frontman Jocke Åhlund!

Det samtalas om och att; Diamonds, Rhinestones And Hard Rain, den 4e svåra, viljan hit o dit, dåligt tålamod, hi-hat i 7 veckor, stolpar, respektfull för processen, känns meningsfullt för mig och för oss, jag vill inte höra några jävla popmelodier, fy fan va pinsamt, då kan man lika gärna vara tyst, samarbeten, spände bågen, att göra det bara, det är lätt att,gnälla, ju mer jag lär mig hela tiden ju mer fattar jag hur lite jag fattar,vit fläck på kartan, Bad Brains, Ramones, kombinera det skickliga med smak, tunn luft, man skulle pissa bort det, Magnus o Brasse på servett, det leder ingen vart och finns måttstocken för en lyckad människa?..

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2024-04-04
Länk till avsnitt

Skapar bilder- Darin

Nordmark Pod får besök av låtskrivaren och artisten Darin!

Det samtalas om och att; Electric, Italien, top 40 i UK, vad vill jag skriva om? Ackorden och melodierna, den är inte där, tröttna på sig själv, husmanskost, den kurdiska matkulturen, svag för korvstroganof, att resa, fullt Scandinavium, svårt att ta in, sjuk in paradise, bas i Palma, börja från scratch, falla ner och ta sig upp, inte ta skit, varför hatar folk? Olycka, vara öppen för att förstå, bryta kurs och lära sig för att växa?

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2024-03-28
Länk till avsnitt

Det är på allvar - Alva Bratt

Nordmark Pod får besök av skådespelaren Alva Bratt!

Det samtalas om och att; Klättra på väggar, jobba hela tiden, Barracuda Queens, ingen hobby, teater,  det är på allvar, enformigt, en möjlighet, lillgammal, konst, Hasse o Tage, Fröken Fläggmans Mustascher, nedrig, missar jag det så missar jag, plågsamt att titta på sig själv, nästa process, free spirits, ett stort nästa steg, på liv och död, den dagen den sorgen, inte skratta på jobbet, att bli berörd och att falla flera våningar..

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2024-03-21
Länk till avsnitt

En slev av reality - Jimmy Guo

Nordmark Pod får besök av kocken, receptkreatören och författaren Jimmy Guo

Det samtalas om och att; Mitt kinesiska skafferi, mardrömmar, zombies som jagar mig, självdisciplin, det jag gör idag, på gott och ont, det håller i längden, i slutändan fattar man besluten själv, skapandet i sig, en slev av reality, Sveriges Mästerkock, gräva ner räkor i sanden, kärleken till den kinesiska maten, första gången i Kina, Shanghai, en speciell soup dumpling och gör det som det ska va och drömmen som lockar?

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2024-03-14
Länk till avsnitt

Den ofrivilliga viljan - John Engelbert

Nordmark Pod får besök av  låtskrivaren, artisten och rockstjärnan John Engelbert från Johnossi!

Det samtalas om och att; Misstolkning av jaget, ångest ska vi inte prata om!  Framåt o dampig, hur är närminnet, i skrivande stund, vi vill turnera, 8e albumet, vi kan göra vafan vi vill, inga bra riff efter Start me up, 20 år, tiden är bara ett påhitt, Lee Hazlewood, spyfest med Bloodhound Gang, skaderisken, en lurig jävel, det jag har kontroll över, senast en timme innan, Madonna är sen! Deadlines, helvete det är katastrof, disciplin, micro, macro, bestämma sina ambitioner, utnyttjad eller ett freak och sin legacy..

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2024-03-07
Länk till avsnitt

Det perfekta är föränderligt - Tommy Nilsson

Nordmark Pod får besök av  låtskrivaren, artisten och skådespelaren Tommy Nilsson!

Det samtalas om och att; Det är inte jag, jag vill göra plattor, jag hinner fortfarande bli nånting annat, jag håller på en stund till, du får aldrig sluta, tack ska du ha, göra det bra, vad har förändrats? Gigen, det perfekta, dag för dag, blir inte skraj längre, mer krav, en knasig värld, Horisont, 127 spänn att dela på, produkt i Frankrike, nattvakt på Securitas, Lill Lilndfors, Carola, Allt som jag känner, Tone Norum, Easy Action, filmmusik, jag sjunger vafan som helst bara det blir bra, är det värt det? Vara förberedd, alltid skjutit på saker, att vara nervös är att vara seriös, gå på efter Chippendales, jag lär mig fortfarande, Syndabocken, jag tror det bästa ligger framför mig och en liten låda med idéer?

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2024-02-29
Länk till avsnitt

Jag är grym - Howlin Pelle

Nordmark Pod får besök av  rockstjärnan Pelle Almqvist aka Howlin Pelle!

Det samtalas om och att; The Death of Randy Fitzimmons, Hives i högkonjunktur, vi har övat! Man brukar bli sämre på hög energisk rock, discoföda, sallad och armhävningar, inte bara knarka och supa, ungdomliga pga rocken, jobbigt att bli dekig, the human decay, helt utfryst mellan turnéer, fria själar, blir sitt jobb, aspvänligt, When other bands stop that´s when we start, vi visste aldrig det skulle ta 11 år, psykiskt nerbrytande, han kände sig så cool att han var tvungen stanna o köpa cigg..  jag har inte sett nåt lik? Smida medans det är varmt, kul får man ha på fritiden, bryta arm who cares? Ohändig, jag kan inte det är men jag bryr mig inte, vem är jag när jag är hemma? Vi slår varandra, föll av scenen o höll på dö, skarpt läge och tjuren Ferdinandkänslan..

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2024-02-22
Länk till avsnitt

Släpp det och gör en god gryta istället! - Niklas Ekstedt

Nordmark Pod får besök av  kocken, restaurangchefen och programledaren Niklas Ekstedt!

Det samtalas om och att; Hackad, Masterchef UK, Brittiska soldater, engelsk mat, vilken pub som helst, vara själv, gå ut med andra kockar är helt värdelöst, prestationsångest, mat behöver inte alltid vara gott, blasé, tradition, burktomater, Paul Simon, Charlie Trotter, ödmjukhet, ekologi och att vara realistisk..

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2024-02-15
Länk till avsnitt

En stad är ingenting förrän den är din - Melina Borglowe

Nordmark Pod får besök av  artisten och  låtskrivaren Melina Borglowe!

Det samtalas om och att; Nostalgi, En stad, ett tomt skal, barndomen, uppväxten, ungdomen, tänka på döden, skapa liv, Deer Hunter, Mello, Cornelis, konsten väljer en, fuck to the sake, naturlyrik, sätta melodi, Tätt intill, en idé, jag kommer lära mig och minnen för livet..

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2024-02-08
Länk till avsnitt

Det går troll - Elliphant

Nordmark Pod får besök av albumaktuella artisten, låtskrivaren Ellinor Salome Miranda Olovsdotter aka Elliphant!

Det samtalas om och att; Troll, jaha kostar det? Trodde jag kunde jobba själv, ADD som gått bananas, vad menar du? Jag är trött på att höra troll överallt, det är inte vackert men det är heligt, naturen, det jag inte kunnat hantera, det allmänna rummet, när jag stör, jag blir provocerad, våga känna saker, ruva, stå upp för dig själv, superpowers, ett tyst krig, jag kommer aldrig växa upp, den lilla Elli, varför är folk rädda för ensamhet när alla människor är ensamma, filosofiklubben och jag är eran polare..

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2024-02-01
Länk till avsnitt

När kompassen pekar runt runt - Familjen

Nordmark Pod får besök av artisten, låtskrivaren och producenten Johan T Karlsson aka Familjen!

Det samtalas om och att; Nerver av tvål, det 6e svåra, där förra slutade, leka fram grejer, texterna, din lille jävel, Malmö, separation, när man mår piss, förälskelse, känslorna drog o slet från alla håll, det måste vara bra, go to-synthen, mer av en stoner, Hässleholm, den där var sämst, Atari o Cubase, klassiker mitt i Skåne, Tilliander, vitt brus, lokaler bredvid, Oasis, scratch-dj, Peps Persson, Loftamannen, jag älskar blues och reggae, coolt utan mening,  ja jo det är bra men det svänger inte ett piss, man tröttnar, live är en självklarhet, klöka, släppfest, lura de jävlarna, så länge du inte gör musik för recensenter så är det lugnt, Det snurrar i min skalle, palmer och när Familjen tog sig till Australien..

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2024-01-25
Länk till avsnitt

Korv, tefat och ryssen e här! - Patrik Arve

Nordmark Pod får besök av allkonstnären Patrik Arve!

Det samtalas om och att; Ryssen som gräver sig under, megasprängning, nya grejer hela tiden, korvens extraväxel, tefat, världens sämsta jämförelse, Papa Sound, 100 bollar i luften, Jamaica, regler inom musik, man får gnälla, dåligt minne, dags att vakna nu grabben! Det sitter ihop med den skiten, inte haft väckarklocka sen kvarn brann, råge, jag skiter i om jag blir alkis i parken, vill inte vara elak, muppgrejen med flygplanet, altruism, hög på att vara guru, balansgång, människoarten är speciell, jag har gett upp, det är kört, är religion är omodernt? Göra en rutten låt, flow, kan inte styra det, vatten o bröd, det här är det jag gör, ekonomisk brasa i röven, öppna datorn, jag är inte AC/DC men det är inte min grej, sorgen efter sin hund, att vara jordad i det man gör och att vara dödlig..

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2024-01-18
Länk till avsnitt

Allt vi är bra på kan en maskin göra bättrel -Arvida Byström

Nordmark Pod får besök av fotografen och konstnären Arvida Byström!

Det samtalas om och att; Mexiko, AI-sexdockor, fördomar, Harmony, en monolog till Iphone Siri,  kanske blir vi bättre, det obehagliga, vad händer om vi ersätter mänskligt umgänge med våra kreationer? Allt vi är bra på kan en maskin göra bättre, framtid, det finns ingen mänsklig hand, när upphör konsten? Konsten på 18 och 1900-talet, den omöjliga frågan att svara på, redskap som hjälpt människan, det onödiga och det overkliga, Syren Eyes, man kan väl få göra massa saker, fine art, visuell konst och det fina med utkanten..

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2023-12-28
Länk till avsnitt

Vargtimmar och svarta hål - Jerka

Nordmark Pod får besök av skådespelaren, manusförfattaren, regisören , och krögaren Erik ?Jerka? Johansson!

Det samtalas om och att;Unna sig Squid games the Challenge i mjukisbrallor, blir det 2 veckor är det ångest, 9-5, mörkret in i bilden, är jag en bluff? Helt värdelös, den totala självsadismen, det som driver en framåt, nästa gång ska jag vara bäst! Jag kommer aldrig vara nöjd, man blev bruks, packa ihop, Maria Wern, Bonusfamiljen, filma i tidig ålder Sandhäxan,  du måste ömsa skinn! Nån gång ska man byta bana för annars dör man, scenskolan,  erfarenhet, skrika på en stol, jag skiter i det här jag bara går! Adrenalinet som behövs, The One, Frippe, maten, alligator tour, våran kokbok och Hemmingways favoritbar..

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2023-12-21
Länk till avsnitt

Karvar fram vad det handlar om - The Royal Concept

Nordmark Pod får besök av  David och Filip från The Royal concept!

Det samtalas om och att; #skitliv , trötta på turnerandet, sprinters, Let the Good Times In, Kinaturne, gå av scenen 3 gånger, All Day Long, bandfascisten, tomt i skallen, inget facit, magin, det här suger, nyanser, fatta ironin, alla stenar upp, otrevliga backlinetekniker, inget inkopplat, panik, kanske bättre än för två dagar sen och vi måste bara göra det..

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2023-12-14
Länk till avsnitt

Vågskål - Nea

Nordmark Pod får besök av  låtskrivaren och artisten Nea!

Det samtalas om och att; Transparent, historian och samtiden, allt live, när låtarna är klara, ren lycka eller slita sitt hår, att jobba som lätskrivare, jobba med text, allvaret i en glad värld, med tanke på nån annan, vad vill jag säga och vad är personligt för mig, känna ett ansvar, jag fick chansen, jag hade nånting en gång men nu är det borta, en liten skitspelning, ska man sjunga live och det superficialrena..

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2023-12-07
Länk till avsnitt

Den ska ut i världen - Yaeger

Nordmark Pod får besök av  låtskrivaren och artisten Yaeger!

Det samtalas om och att; Jaguar, att landa, den ska ut i världen, Polen, jättestora mackor, snowboard, bergen, bara levt, det löser sig, vara själv, när alla kan dra kan dra åt.. bara hata, sätta ord på vad man känner, gräva där man står, Sharp Island, skriva på mitt rum, synthen som brann, det kan låta katastrofalt, studerade Dave Grohl, när det är för mycket ord, det är jag som bestämmer, vill jag säga det på ett visst sätt så gör jag det,  jag är bäst på att vara jag, de som är på riktigt, att ta sina egna beslut, jaha? Klart jag gör det! Bli Lost i det, en mentor, stängda dörrar och sen hitta sin väg..

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2023-11-30
Länk till avsnitt

Tiden är allt - Say Lou Lou

Nordmark Pod får besök av  låtskrivarna, producenterna och artisterna och skådespelarna Elektra Kilbey och Miranda Kilbey som utgör duon Say Lou Lou!

Det samtalas om och att; Tiden är allt, tröttnar på sig själv, vi är aldrig stillastående, inte Sverige längre, om inte hon gillar det så blir det inget, ifrågasätta allt vi gör,  jaha det här var ju inte så bra, det var ditt fel nä det var ditt fel! Fakka inte med min konst!  Jag är bakis eller nånting, den får bara inte komma ut, vad är det med den där rockkänslan? För varje bra låt 100 sjukt dåliga låtar, den enklaste processen vi haft, triggar happy, Rolling Stones Heaven, den kommande skivan, skriver låtarna på piano och gitarr, text, vad säger det om mig, musik som äcklar, kan ni inte vara som vanligt folk? Mitt namn passar inte med gummistövlar, romantic Rocky, vi behövde lära oss stå på scenen, vi hade inte lyxen, fake it till you make it, en känsla som tagit oss dit vi är?

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2023-11-23
Länk till avsnitt

Ingenstans och överallt -Augustine

Nordmark Pod får besök av  låtskrivaren, producenten och artisten Augustine!

Det samtalas om och att;   Youth And Why It Ends, var det kommer ifrån, det jag tänkt på senaste aret, är ungdomen förbi? Märkliga år, varför har vi ångest? Hitta sin plats, starta igång demosarna, skapa med andra, börja i datorn, det börjar i beatet, det konstigaste och det mest plagsamma, marineras i tystnad, orkar inte lyssna, vara snällare mot sig själv, har jag gjort det här? Helt blankt, mina bröder lärde mig trummor och gitarr, Jörlanda, kakhålet, hur allt började, väldigt nervöst, benen skakar, det som väntar och det kommer vara väldigt väldigt kul?

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2023-11-16
Länk till avsnitt

Käftsmällar - Lova

Nordmark Pod får besök av artisten Lova

Det samtalas om och att;  ASMR, en djungel, hela ens liv, Nitty Gritty, Hey Mom, Don?t Worry, I?m Fine, varar sig själv 100%, ta sig vidare, leva själv, sina insikter, när man inte räcker till, konflikträdsla, sätta sig på det lägre trappsteget, det tar en nerv, hon kan inte göra nåt rätt, nya idéer, ta in nya personer, lägga egot vid sidan av, texter, musiken var min räddning, relationer som skapades, då har jag gått vidare på nästa idé, ut o giga, knådandet, kasta bort, när det är svårt men givande..

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2023-11-09
Länk till avsnitt

Drivkraften - Lowheart

Nordmark Pod får besök av artisten, vokalisten och producenten Agnes Wiklund Pöntinen aka Lowheart!

Det samtalas om och att;  Honeymoon is over, distans, innan man dör, från kul till svårt, ifrågasätta sitt liv, vad gör mig lycklig? Kan inte säga varför, nåt läkande, mitt undermedvetna, tvivel, det är mitt, jag vet inte än om det kommer gå, i vardagsrummet där jag växte upp, han visade mig mina hjältar, älska att spela live, målet och att de får ett annat liv?

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2023-11-02
Länk till avsnitt

Den blå pallen - Jessika Gedin

Nordmark Pod får besök av bokförläggaren, radioprataren, kritikern och tv-programledaren från Babel och Nobelfesten Jessika Gedin!  

Det samtalas om och att;  Bör jag vara rädd? Det som sker ibland, Vad är det med böcker? Världen jag vill vara i, kopplat till en period, ångest vid nio tio, väntade på att hon skulle komma hem, när grejer blir normala, tvångstankar, de att fly in i, födas med hela palleten, sin utgångspunkt, tidsmaskinen, som en chock, hatade sömnen, skräcken som comfort food, Freddie Wadling, en Filifjonka,  läsa på ett annat sätt, Babel, när man hade gjort nånting på riktigt, jag gillar småoffren, vardagsoron, vara lite bättre göra lite bättre, jag har inga hobbies, man är sitt sitt jobb, det funkar inte, Härnösand, sticka ut i en liten stad, leva och va i det, de tror de har hopp, idiot, 10 minuter på morgonen fäkta med armarna, doppa ansiktet i is minnas allt och att njuta av sitt jobb, Nobelfesten och starka band till andra människor?

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2023-10-26
Länk till avsnitt

Melodiernas kropp - Marcus Price

Nordmark Pod får besök av producenten och artisten Marcus Price!

Det samtalas om och att;  Beats På Svenska, annat sätt att jobba på, det konceptuella, Basutbudet, Marcus Price & Carli, Fattaru, Folkmusiken, en tradition man inte själv är del av, vitlök i bolognesen, det tydliga, ingen tydlig grid, samplingar, trött på text, Mpc, de får aldrig bestämma, druvsocker och salt, vi var nyss fyllda 18, det måste vara det bästa nånsin, det var då och nu är nu, en gång och inte mer, publiken sjöng med, från fans, ska du inte rappa? Jag är färdig med detta, mata musikhjärnan, jag vill lyssna på musik inte text, samma skit, när det blir spännande och bryta verkligheten till jorden..

Mäktigt!


 

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2023-10-19
Länk till avsnitt

Fuck you Prince

Nordmark Pod får besök av artisten,musikern och låtskrivarenJelly Crystal!

Det samtalas om och att;  Prinsen, bas, röst o rytm, de är med, Håkansnabbt,  få orden att passa, en urusel textrad, väljer hellre en pisstext än en dålig melodi, på större allvar, hata Prince, det är som jazz utan knark, fatta besvikelsen, vadå ett ord!? Sämsta prestationen, The Libertines, thanks mate,  vad händer  nu och att sikta framåt innan det är försent..

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2023-10-12
Länk till avsnitt

Stora penseldrag - Kerstin Ljungström

Nordmark Pod får besök av artisten,musikern, låtskrivaren och producenten Kerstin Ljungström!

Det samtalas om och att;  Till Dig, när jag väl hamnar där, jobbet med andra artister, vad en låt är, det värsta jag vet, sämst ackord, sämst text,  börja med att prata, försöka se det bra med alla situationer, ganska dålig på att göra klart, det sista nörderiets, snabb o slarvig, han fattar vad jag misslyckas med, Kokain,  takten, vara i tiden, inte tappa den, behöver världen mer musik? Vem bryr sig, stånga sig igenom, vad håller man på med?  Det är trots allt det viktigaste som finns..

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2023-10-05
Länk till avsnitt

Mina ord - Nicole Sabouné

Nordmark Pod får besök av artisten och låtskrivaren Nicole Sabouné!

Det samtalas om och att;  Kismet, 4e albumet, storslaget och skört, text, det här är det jag kan, från mig, melodi och textspråk, vad är det för musik? Goth eller postpunk eller ad som, bekväm i mitt uttryck, det måste vara mina ord, rotlösheten, att hänge sig, hämningar i det vanliga livet, inget annat liknar det, svårigheten med det sociala, total kontroll och det finns ingen annan känsla som kan jämföras med det,doktorantjänst och att sätta de jävlarna på plats..

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2023-09-28
Länk till avsnitt

Skarpt läge - Ellen Krauss

Nordmark Pod får besök av artisten och låtskrivaren Ellen Krauss!

Det samtalas om och att;  Hungover, begravd, underbart men weird, skördar vart 5e år, belöning direkt, dum i huvvet i 2 månader, luta sig, ensam och hemma, va lite emo, visa skinkan, mixar i bil, paranoid röst, skarpt läge, mitt jobb är inte där, är det så att alla coola alltid tackar nej, svensk realitysåpa  och att lira live är det bästa som finns..

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2023-09-21
Länk till avsnitt

Den totala leken - Maja Rung

Den totala leken - Maja Rung

Nordmark Pod får besök av skådespelaren Maja Rung!

Det samtalas om och att; Min Fantastiska väninna, Elena Ferrantes, därför gör vi det här, hur full som helst, när man tappar sitt instrument, det råa, tåget gick, lyssna på min motspelare, hjärnspöken, scenskräck, alltid varit naturligt, när man verkligen inte vill, när man inte vill ge nånting, Stadsteatern, ständig kamp i rodnadens land, kaxig, jag behöver andra, äggklocksversionen, tv o film, drömmen om den totala leken ,det som gör att det blir värt och jag drogs dit?

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2023-09-14
Länk till avsnitt

Kasta getögat - Smith and Thell

Nordmark Pod får besök av Maria Jane Smith och Victor Thell från duon Smith & Thell!

Det samtalas om och att; A bang, det dummaste man gjort, paniken i kapellmästarens ögon, 100% feelingstyrd, kasta getögat, det måste leva vidare, existentiell kris, snöbollseffekten, skriver mkt till andra, det blir inte hållbart, Spliff and Tell! Bas med adhd, ny skiva! Klassiska demosjukan, jag döden i dina ögon, texter, hybris, annars kommer min värld raseras, det enda som gör att jag har ljus, låt bandet vara motivationsgrejen, en hit för mig, god mat och att tomtekyckling?

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2023-09-07
Länk till avsnitt

När världen stannar upp - Dregen

Nordmark Pod får besök av av musikern och artisten/rockstjärnan Dregen!

Det samtalas om och att; När det small, plattor o skit, äldre på ett bra sätt, tappa hår, stress, njuta mer, tacka nej till att turnera, fattigmans-guns, måla, manisk, The Hellacopters,  dedikation, Spindelmannen, konserten i gillestugan, Nässjö, Vi är här nu, Backyard Babies, älskar musik, jag måste härifrån, astronaut, trumtekniker  till Entombed, att turnéra har påverkat mitt liv, hur gör man? Panik, boka stadshotellet i Hudiksvall bara för att vara på turné, köttklubba, snälla slå av fingret på mig, vänta ut skiten, det som är fint med att spela live, svengelska och att musiken måste komma först?

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2023-08-31
Länk till avsnitt

Det oslagbara - Nour El-Refai

Nordmark Pod får besök av skådespelaren och komikern Nour El-Refai!

Det samtalas om och att; Jag vet allt, det enda man vill höra, Trolltider, stentroll, Maran, Säger skämt i 75 minuter, moderskap, ångestpåslag, schemalägg den, va kul vi ska ha, panikångestattack, stödord, det är är så pretantiöst, komikervärlden, jag behöver inte göra det, det oslagbara, här är det jag som bestämmer, en miljon ggr, kom då, jag vänjer mig, det är hudlöst, smygfilmar och smygfotar, vem bryr sig? Ta en bild! Tryggheten i rummet, det är det svåraste och det sköraste?.

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2023-07-13
Länk till avsnitt

Cashar in - Patrik Arve

Nordmark Pod får besök av artisten, Teddybearsmedlemmen och mångsysslaren  Patrik Arve!

Det samtalas om och att; casha in, bärs o chips, panik, våg, 110-94, buzz, människor utan hobbies är farligast av alla, naggad i kanten, Nya Krösus, kli på ryggen, sno basgången, måla tavlor, lösa problemet, många bollar i luften, hundra spaghettis på väggen, vegovurren, Skärpning på alla planbärsen, Arve o Ibbe, frisbeegolf, vara pirat, ha den lyxen, vita knogar av panik, referenser i ljud, Sex Pistols, skilja konsten från konstnären, fulkultur och finkultur, det som är coolt med coolt, bränna kyrkor, fåren o skocken, en kärna och när det slår slint i ytterkanten?

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2023-07-06
Länk till avsnitt

Ett vägskäl -Albin Myers

Nordmark Pod får besök av producenten och artisten Albin Myers!

Det samtalas om och att; Aldrig släppte ett album men 120 låtar, 2 Martinis on the go, flitigt turnerande, Mohawk and the kid, programmera i dos, du trycker bara på en knapp, pianolärare, det finns ingen mall, från huven ner i DAWen, dummast vinner, Gabber, fort som fan o distat, de senaste 16 åren, det fick vara nog, från mycket till lite, maran är alltid närvarande, ett vägskäl och att ge allt samma fokus?Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2023-06-29
Länk till avsnitt

En av våra superkrafter -Deportees

  

Nordmark Pod får besök av albumaktuella Anders och Peder Stenberg från Deportees!

Det samtalas om och att; 7e skivan People Are A Foreign Country, 20 år, vi slöar inte ner oss. Gudabenådad talang, rollspel kontor, 15h eller 15 dar, göra sig själv tillgänglig,  lite gåshud, vad bryr man sig för? Prova själv, hur mkt tid vi plöjer ner, det som överraskar mig, det som inte bara är medvetet,  hisnande, tänk inte på rymden du blir galen, kampen i den oslipade diamanten, bra när det får vara annorlunda, nästa skiva på bussen,  några bra ögonblick, skit i Wales och mer och mer folk på spelningarna..

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2023-06-22
Länk till avsnitt

Den gåvan är ditt vapen -Cissi

Nordmark Pod får besök av  skribenten, författaren, filmmakaren, journalisten och artisten CISSI aka Cissi Wallin

Det samtalas om och att; Running with horses, punkare eller synthare, 80-talet, skräckfilm, ålderism, pandasmink, nu dog jag, nyfiken på vad livet är, Hultsfred 98, vad ska dem skriva låtar om? Ett kort spann, få vara vildare, 95% snubbar, kulturkrock, van vid förhandling, ta makten själv, du gjorde ju det här ska du göra det här nu? Jag jobbar inte med media längre, New York, Good for you! Några baby steps, det flyktiga, varför har jag inte gjort det här innan, kändisskap, vara ensam, klara sin ångest, en trött hjärna och att ge sig själv det man behöver, guldfiskar och att normalisera vad det är att vara människa..

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2023-06-15
Länk till avsnitt

En grop -Jung

Nordmark Pod får besök av  Henrik och Tom Ljungqvist från Jung!

Det samtalas om och att; Tom är sen,  Something Beautiful, en miljard streams, positivism, Beverly Hills, det mänskliga, perfektion, det låter dåligt, Klippa sig o skaffa ett jobb,  vi betar av, mastodontfilmer, alltid spela gamla låtar, besviken på konserter, taggade glada låtar, ring Kennet! Flera låtar samtididigt, nåt som inte riktigt stämmer, våra musiker, i repan, Brenda o Brandon, this is the way, från A till B och mer farsor?

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2023-06-08
Länk till avsnitt

Min egna resa -Blenda

Nordmark Pod får besök av  artisten Blenda!

Det samtalas om och att;  Habits, manibubblan, konflikt, indie, USA, vilda västern, lite koll, jazzen, Så mkt mer än bara en artist, min egna resa, när det är tuff, det är mitt, på rätt plats, lovsång, leva i förnekelse, Folk, Deki Alem, Demekech, vokal coaching och när det organiska dör, när allt går i cykler, och intresse för instrument..

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2023-06-01
Länk till avsnitt

Huvudet högt -Jelassi

  

Nordmark Pod får besök av  artisten Jelassi!

Det samtalas om och att;  Dem har bara gett mig ett namn, bokslut, separationsångest, en del av processen, ångest, ett vanligt jobb, spela för alla, komma över tröskeln, det kommer tillbaka till mig, Tunisien,  alla väljer själva men inte namnet, Nils, är du seriös? Min mamma, mötte henne på torget, min första hip hoplåt, intresset för kläder, det kreativa i den unga scenen, bara prata om livet, den första vuxna människan jag kunde prata med, jag har aldrig haft nån, han ser mig, spelningar och mer hjärta?.

Mäktigt!


 

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2023-05-25
Länk till avsnitt

In persona -Yikes

Nordmark Pod får besök av musikern, låtskrivaren,  artisten Yikes aka Zacharias Zachrisson!

Det samtalas om och att;  34, existentiell kris, somna sent, dokumentärer, narcicism, Bryan Wilson, knäckt, de är för bra, varför gör jag det här? Tid och timmar, käka gummibjörnar, de val man gör, måste alltid ha ett projekt, den flyktiga känslan, kedjerökning, Yikes, det satte spår, dyi-scen, Vacation Forever, en version av mig själv,  pressad situation, en motreaktion mot det populära, nya band och att fokusera och gör din grej?

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2023-05-18
Länk till avsnitt

Fullt ut - Stella Explorer

Nordmark Pod får besök av musikern, låtskrivaren,  artisten och producenten Stella Explorer!

Det samtalas om och att; Lost Kingdom, fängelset, bara på känsla, en livslång process, spel, göra det fullt ut, olika världar, naturens metaforer, besatt av vatten, det blir som det blir, nu bor jag i Atlantis, den sista bossen, the power of now, det förgångna och det positiva, upp o fram bakåt och ner, våra sjuka texter, på film för alltid, 20 år senare, veta vilket håll, kronisk oförmögen att upprepa, det tar all min tid, det är inte hållbart, experiment, Bröder, vi var samma, att vara själv, publikens perspektiv och jag kommer köra på!?

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2023-05-11
Länk till avsnitt

Lyfta på gardinen - Henrik Schyffert

Nordmark Pod får besök av programledaren, komikern, skådespelaren, regisören och manusförfattaren Henrik Schyffert!

Det samtalas om och att; Då jag mådde piss, ge upp, släppa tyglarna, en jättekris, köpa Porsche, ser ni inte jag mår dåligt?! Förband till Blur,   Vad har hänt, gjorde inte stand up på 4 år, det var inge kul, jaga skämt, risk att skiten exploderar, hur mkt det påverkar ens liv, kritik, en annan värld, hackar sig fram, skrattar de inte är det mitt fel, från Märsta till Södertälje, 41 år i showbiz, jobb på Mtv vid 19, Whale, missade flyg, J. Mascis,  3a på Englandslistan, smygnostalgia, droppen som urholkar stenen, vilket lag vill du va i?, kulturmorran, fläsk med löksås, nu ere stängt och tack för mig!..

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2023-05-03
Länk till avsnitt

Min värld - Tobias Forge

Nordmark Pod får besök av frontpersonen, artisten och låtskrivaren Tobias Forge från bandet Ghost!

Det samtalas om och att; Snötäckta vidder, ingen utomhusperson, Australien, lite mindre hopp, twilight zone, en mindre stad, att vara extrem, en riktig röra, ingen kunde spela, ensamlekande barn, skivaffärsbesatthet, Stuttgart, turnera, fel gura, momnwalka in, drömmen, Crash Diet, Onkel Kånkel, min brorsas musik, grottat i dödsmetall och black metal, Repugnant, kan Deicide kan vi, skräck, en livlig fantasi, en stor saltsöt karamell, livet är detsamma, läckage och mögelskador, stiga ur min karaktär, satanistiska texter, det rena uttrycket, börjar och slutar, linjär tro, Nirvana, fundamentet och så jag får ut mina känslor?       

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2023-04-27
Länk till avsnitt

Norrlänning mot norrlänning - Lisa Miskovsky

Nordmark Pod får besök av artisten och låtskrivaren Lisa Miskovsky!

Det samtalas om och att; Eljest,  farbror Åström, aldrig ta av sig stövlarna, första på svenska, början till slut, sen jag var liten, unikt för en själv, orden hänger med, norrländsk Bridge, väsenet, jag var för värdelös, textens makt, myren, riktlinjer, egna mål, kärlek till naturen, kallt och rått, bränn ner skiten, kärleken jag aldrig förlorat, en mil per dag och när det inte är ofint..

      Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2023-04-20
Länk till avsnitt

Sitt bästa i sin dag- Linnea Henriksson

Nordmark Pod får besök av artisten, låtskrivaren, producenten och programledaren Linnea Henriksson! 

Det samtalas om och att; Det Lilla, är man klok i huvet? Flyktig, det jag inte vill, ett gäng låtar för att hitta till låten, vackla, förutsättningslöst nynnande, ute efter ljuden, mitt paradis, fronta föräldraskapet, ärlig där jag är, two-faced, 2% bättre, det kommer hända en dag, det brinner, en dålig hinna, alla processer, det är inte värt det, se nya platser och att våga hitta nya sätt?

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2023-04-13
Länk till avsnitt

En väg ur - Nemo

Nordmark Pod får besök av författaren, föreläsaren och poddaren Nemo Hedén!

Det samtalas om och att; Dålig stämning, beroendepersonligheter, bekräftelse,  byggde inte min självkänsla, knarket, den deppigaste formen, behandlingshem, sjukdomen, en väg ur, kan inte ordna upp mitt liv, slog på mig själv, hittade en väg, förlåta sig själv, mitt ego, livet i kaos, jag kan jag vet, vad kloka saker, du måste sova, telefonen i kylen, när man är som bäst, shutting down, hårddisk, acceptera sig själv, vad livet innebär, mattelektioner, när tiden går bakåt men att blicka framåt?

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2023-04-06
Länk till avsnitt

Slipa diamanten - Moln

Nordmark Pod får besök av duon bestående av Jonathan Johansson och David Lindvall!

Det samtalas om och att; Moln, Karin Boye, som en gåva, dystopi, en euforisk värld, processer, inspiration, ensamhet, det vidrigaste som finns, musiken först, hinder, ta sig vidare, självhatet, frihet, embryon, tydliga riktlinjer, passion,  förvånas över verket, luras av det, klippa sönder verk, 2 minuter och köttet och blodet ?.

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2023-03-30
Länk till avsnitt

Framtiden o baktiden - Patrik Berger

Nordmark Pod får besök av artisten och producenten Patrik Berger!

Det samtalas om och att; Hög Sjö, andras ideér, dra fram det ur folk, hjälpa till, undertryckt mina egna ideér, bubblat upp, nånting ur det okända, hamnar där man hamnar, Samantha Fox, Shazam för ideér, vågor, ju mer man gräver desto mer annorlunda är det, hyfsat normala, Ramones, Venom, Kalles klätterträd, rädd för nostalgi, framtiden o baktiden, det var sämst, göra det för mig själv, jag var grym på gitarr då, knäckt, titta inte bakåt, rida ut svackorna, grovarbete, det hör till dåtiden, stirra på fel sak, riv nåt annat, nobben så sjukt många ggr, default att få nej, ibland får man igenom nåt, 10 nej av 10 försök, hur orkade vi hålla på, små steg, jag kan hålla på hur länge som helst, hitta en grej som du aldrig vill sluta med, varje dag i 2 år, det spelar ingen roll och det skiter väl jag i, pedalgnissel, 100 decimaler och kasta bensin på elden när den brinner?

Mäktigt!

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2023-03-23
Länk till avsnitt

Kapsla in sin tid - Raindear

Nordmark Pod får besök av artisten och producenten Rebecca Bergcrantz aka Raindear!

Det samtalas om och att; Majestically Mad,  England, skitland, måste vara på ett visst sätt, mallar,  får vara sig själv, måste jobba med mig själv, flykten, musiken i mitt liv, jazzen, graverat i min själ, techno, prestationsångest, fler i båten, ensamhet, högsta hönset, vara med sin värsta mobbare, dödmansgrepp, inte gjort från hjärtat, konsten som skapas, landskapen flyga förbi, texten som växer, icke acceptans av livet,  acceptera kaoset, ni behöver inte vara jag, fastna i sitt huvud, checklistor och vinkla energien utåt..

Mäktigt!

 

Produktion av Nordmark

Editering av Nordmark

Mix av Nordmark

2023-03-16
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.