Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

En Underbar Pod med Clara och Erica

En Underbar Pod med Clara och Erica

Underbara Clara Lidström och Erica Dahlgren i en pod om lusten att skapa något med händerna och där emellan prata av sig.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

acast.com/enunderbarpod

Avsnitt

86. Jullängtan summa summarum

Erica hoppas på revansch när Clara ska bygga ett pepparkakshus med smält socker. Novemeber 2016 hånskrattade Clara åt Ericas hus så nu jädrar ska Clara själv få bränna sig och kämpa! Annars är det här mest ett avsnitt för lyssnare som längtar bort från novembers mörker och i ljuva advent. Om du hatar jul - välj ett annat avsnitt!

2018-11-12
Länk till avsnitt

85. Clara berättar för första gången om förlossningarna

Clara har berättat mycket om sitt liv men aldrig om sina förlossningar. Av flera anledningar. Inför tredje barnet tänker hon annorlunda och väljer nu att dela sin berättelse om vad som gick fel och vad hon längtar efter den här gången. Erica varnar för bröstchock och hämtar en bunt näsdukar till Clara.

2018-11-05
Länk till avsnitt

84. En minut är 90 sekunder

Tidsrealisten Erica ställer tidsoptimisten Clara mot väggen - varför kan du inte komma i tid? Jag har inga problem - det är du som är tidspessimist, hävdar Clara. Alla vet väl att en minut är 90 sekunder!

2018-10-29
Länk till avsnitt

83. Sprakande höstfest!

Löv i lampan och eld i munnen blir det när Erica åkerhem till Clara för att ordna het höstfest med chilipizza. Pizzabagaren Bertil testar nya smaker - förhoppningsvis kommer det spruta orangeröda flammor ur lillebror Folkes gap. Clara lagar världens godaste dessert på citrus och saffran - så god att Erica skäms för att hon inte kände till den. Välkommen på höstfest!

2018-10-22
Länk till avsnitt

82. Energikick för introverta

Den här morgonen går det trögt för Clara och Erica. Clara vill helst vara ensam i ett rum med tända ljus men Erica är på plats och stör, hon vill ta på högklackat, skåla i bubblor och gå ut i nysnön för att fånga flingor på tungan. Om krocken mellan introverta och extroverta. Och hur man kommer igång en seg höstmorgon med hjälp av ett papperssugrör.

2018-10-15
Länk till avsnitt

81. Lärare vi minns

En klagade på Ericas mundiarre, en annan på Claras hormoner. Värst var ändå den som jämförde tonårsarmar med kondomer. Den här gången minns Clara och Erica lärare de haft. De som lyft dem i livet och finns kvar i hjärtat och de som tvärtom plattat till. Och självklart de som går att skratta åt i efterhand.

2018-10-08
Länk till avsnitt

Inför tisdagens avsnitt om lärare vi minns...

Clara och Erica laddar upp inför tisdag då det handlar om lärarna de aldrig ska glömma!

2018-10-07
Länk till avsnitt

80. Mobbad i mammagruppen

Erica minns tiden som hopplöst malplacerad i en mammagrupp där de andra bara ville slippa henne. Och lyckades! Om att bli utfryst av andra mammor som vill prata röd stjärt i krokodilskinnsstövletter. Clara förereder sig på livet som trebarnsmorsa, kollar in en fuktskadad vagga hos Erica och ger sina bästa budgetstips för förstagångs-föräldrar.

2018-10-01
Länk till avsnitt

EXTRA Njutångest? Lugn! Glöm alla dina "jag borde"

Hanna skriver under #hjälpjagärutmattad" på instagram om en särskild känsla. Den kallas njutångest!, säger Erica som lärt sig att det inte finns några "jag borde". Guuuu så skönt, tycker Clara.

2018-09-28
Länk till avsnitt

EXTRA Det duger att kasta sig raklång över en skoterled

Clara och Erica läser Anjas kommentar om bakslag efter bakslag i utmattningen, de älskar att uppmärksamma berättelser som delas i sociala medier under #hjälpjagärutmattad. Anjas kommentar delas på instagram.

2018-09-27
Länk till avsnitt

79. Det började i skolbibblan

Clara kramar en inbunden Maria Gripe-bok och drömmer sig tillbaka till skolbibblan där Inger växte hennes läslust. Erica trotsar ett par randiga knästrumpor och väljer bok efter omslag. En hyllning till lusten att läsa och ett tack till alla som skriver under #hjälpjagärutmattad

2018-09-24
Länk till avsnitt

EXTRA Censur eller ansvar?

Apropå att Therese Lindgren slutar blogga för att hon mår dåligt av kommentarerna lägger nu Clara och Erica ut detta extraavsnitt. Är det självklart att alla ska få kommentera allt, hur som helst, när som helst, var som helst? Erica tycker att Clara ska stoppa fler kommentarer på underbaraclaras.se - Vad tycker du?

2018-09-19
Länk till avsnitt

78. Mod

Erica har sagt upp ett fast jobb fler gånger än hon klippt sig hos frisör. Clara trycker ner henne i frisörstolen och tar reda på vad mod egentligen är hos frissan Marlene som har vass kniv.

2018-09-17
Länk till avsnitt

77. Eldigt dna

Erica lider av brasbrist och drar med Clara ut för att laga mat över öppen eld. Just elden fått en ny betydelse i deras liv. Mitt i samtalet kommer en tredje part in och försöker stjäla maten.

2018-09-10
Länk till avsnitt

76. Framtidstro!

Clara sätter nya gravidkulan i vädret och går in mellan valstugorna på Rådhustorget i Umeå. Vad finns det för framtidshopp för det här barnet? Hon och Erica diskuterar framtid och hopp med olika partier. Varför finns en mörkt och dyster känsla i samhället samtidigt som vi bor ett av världens bästa länder?

2018-09-03
Länk till avsnitt

EXTRA Du kommer kunna arbeta igen

Erica läser hoppfulla inlägg med Clara som de just hittat under #hjälpjagärutmattad.

2018-09-03
Länk till avsnitt

EXTRA Slappar-Linda är vår förebild!

Clara och Erica dyrkar Linda som övat sig i den ädla konsten att slappa sig till en bättre hälsa, Clara läser Lindas berättelse från #hjälpjagärutmattad

2018-09-01
Länk till avsnitt

EXTRA Mamman som rensat bort allt onödigt

Clara och Erica uppmärksammar en mammas berättelse som kommit in under #hjälpjagärutmattad

2018-08-31
Länk till avsnitt

75. Så kissar du i en kaffekopp

Vad ska Erica plantera för så att hennes barn ska kunna njuta hela livet? Clara kommer med famnen full av kryddor och sina bästa tips om gödsling. Själv använder hon gärna sitt eget kiss och blandar noga ut det efter bästa recept!

2018-06-04
Länk till avsnitt

74. Raka (nåja) svar på lyssnarfrågor Del 4

Kristen syn på homofrågan? Instsällning till fri abort? Frukostvanor och Barnen i Bullerbyn. Vitt skilda ämnen den här veckan när Clara och Erica svarar på säsongens sista lyssnarfrågor.

2018-05-28
Länk till avsnitt

73. Raka svar på lyssnarfrågor Del 3

Att göra stilleben av yoghurtförpackningar, snutta på filtar, skaffa getter och andra konstiga vanor kommer fram när Erica och Clara svarar på frågor från lyssnarna.

2018-05-21
Länk till avsnitt

72. Berörda av att höra berättelser om #hjälpjagärutmattad

Erica och Clara blir berörda när de läser vad andra delar med sig av i sina personliga berättelser om utmattning under #hjälpjagärutmattad. Om att plötsligt tappa talet, ha sockerdrickspirr i ansiktet och inte våga vara sjukskriven eftersom man vill adoptera.

2018-05-14
Länk till avsnitt

71. Eric och Clark i bowlinghallen

Erica lever ut sin fantasi om att leva som Eric för en stund men blir gruvligt besviken då hårfästet kryper högre och högre upp. Clara hatar att se sig i spegeln som en man. Tur att Clark dyker upp, en sympatisk förskollärare i prickig blus.

2018-05-07
Länk till avsnitt

70. Raka svar på lyssnarnas frågor Del 2

Isabella Löwengrip får rådet att ta hjälp, Paolo Roberto inredningstips och ruccolasalladen en fet smäll på käften! Omgång två där Clara och Erica ger raka svar på frågor från sina lyssnare. Och som vanligt är de inte överens hela tiden.

2018-04-30
Länk till avsnitt

69. Boksläpp Stockholm Live

Några grät, många skrattade och alla i publiken gjorde en glädjesnurr när Erica och Clara firade boksläppet av Hjälp jag är utmattad med livepodd på hotell Downtown Camper

2018-04-23
Länk till avsnitt

EXTRA Vi vill träffa dig på onsdag!

Erica berättar om livepodd onsdag 25 april på Umeå universitet!

2018-04-23
Länk till avsnitt

68 #hjälpjagärutmattad

Just nu samlar Erica och Clara in berättelser om utmattning under #hjälpjagärutmattad. Genom att dela berättelser kan vi hjälpa varandra, säger Erica. Frågan om utmattning ska upp på politikernas agenda inför valet, tycker Clara.

2018-04-16
Länk till avsnitt

EXTRA Imorgon premiärläser vi ur boken!

Hör Clara och Erica läsa ur sin nya bok Hjälp jag är utmattad redan innan den kommit ut i handeln. Smakprov i morgon tisdag just för dig som är poddlyssnare.

2018-04-16
Länk till avsnitt

67. Tjockisavsnittet

För nära tio år sedan hade Erica en blogg som hette Tjica som handlade om att bryta skammen mot övervikt. Fodralklänningar, svallande hår och högklackade skor var typiska inslag. Clara hävdar att Erica var en av Sveriges första kroppsaktivister på nätet. Vad har hänt med fat shaming på tio år? Vem har rätt att kalla sig tjock? Och varför blev det sådant liv när Clara berättade att hon använder spanx på scen?

2018-04-09
Länk till avsnitt

66. Raka svar på lyssnarnas frågor - Del 1

Känner Clara och Erica skam över att flyga? Vad tycker Clara om Alex Schulman och har Erica levt med en kvinna? Ett avsnitt där lyssnarna bestämmer frågorna.

2018-04-02
Länk till avsnitt

65. Släpp fram surkärringen!

Erica visar Clara några riktiga kärrringknep och när Clara övar på att släppa ut ilskan i bilen går det hett till. De besöker Anita Birkeros i anrika godisbutriken Frukthörnan i Umeå och lär sig fler bitchiga knep. Sånt som är bra att kunna en skärtorsdag och alla andra dagar under året.

2018-03-26
Länk till avsnitt

EXTRA En vresig tisdag väntar

Clara och Erica berättar om tisdagens nya poddavsnitt. Det tvärilsknaste vi hört! Men det finns fog för frustrationen...

2018-03-24
Länk till avsnitt

64. Mer lök

Erica och hennes dotter Isa kommer hem till Clara för att laga enkla vårrätter som passar på buffébordet. Erica gör citrussill, Isa fixar en laxtartar och Clara ordnar något av det godaste hon vet - ägg med rom.

2018-03-19
Länk till avsnitt

EXTRA Krämig sälta - smakprov inför tisdagens vårbuffé

Smakprov ur En Underbar Pod 20 mars när Erica och Clara dukar upp vårbuffé

2018-03-15
Länk till avsnitt

63. Mamma är dummare än en höna (ett påskigt pyssligt avsnitt)

Ska man slänga påskfjädrar? Hur mycket vitkål kan en påskhare äta? Och är mamma Clara dum som en höna. Högt och lågt i diskussionerna runt pysselbordet när Erica och Clara får sällskap av barnen Isa och Folke.

2018-03-12
Länk till avsnitt

Extra: Nu öppnar vi dörren för påsken!

Smakprov av vad som kommer i En Underbar Pod tisdag 13 mars.

2018-03-07
Länk till avsnitt

62. Vara sin egen chef

Poddlyssnare har önskat att Clara och Erica ska prata om livet som egna företagare. Fördelarna, nackdelarna, systersskap och vad man aldrig ska berätta för andra som också har eget...

2018-03-05
Länk till avsnitt

EXTRA: Vem har rätt att kalla sig entreprenör?

Smakprov på tisdagens önskeprogram om att driva eget företag där Clara och Erica ger sin syn.

2018-03-02
Länk till avsnitt

61. Guilty pleasure!

Bystdrottningar, hollywoodfruar och Ulf Lundell samlas kring Clara och Erica när lyssnarna får sitt önskeprogram om skamfylld njutning!

2018-02-26
Länk till avsnitt

60. Sparkracet

Erica tar till hemliga tricks för att vinna racet i sparkstötting. Fusk!, hävdar Clara. Men är fusk så farligt ?

2018-02-19
Länk till avsnitt

EXTRA: Clara och Erica testar nästa OS-gren

Mitt i de olympiska vinterspelen hittar Clara och Erica den gren som egentligen alla borde tävla i. En teaser inför tisdagens nya avsnitt...

2018-02-16
Länk till avsnitt

59. Kärlek som gift

Clara berättar hur hennes man lindrat hennes svartsjuka. Fast helt botad är hon inte - jag vill inte ha en man som flera andra kvinnor använt! Äh, man får räkna med att den man blir kär i har haft ett liv innan, tycker Erica.

2018-02-12
Länk till avsnitt

58. Semmelbak

Clara bakar sina saftigaste semlor med hemmagjord mandelmassa. Vem skulle ens drömma om att tacka nej till en sådan? Erica försöker dölja sina knepiga känslor i en blommig fastlagsturban. Semmeltider handlar lika mycket om att ha kul som att äta fett och socker.

2018-02-05
Länk till avsnitt

57. Hållbar nystart (good enough)

Clara gör bomben framför en lågstadieklass i simhallen och berättar om sitt nya liv där tillräckligt bra är målet för årets träning. Erica tassar runt i smurfskor, köttbantar och undrar hur larver smakar. 2018 kunde börjat sämre.

2018-01-29
Länk till avsnitt

EXTRA: Tack för hjälpen med boken!

I april kommer Clara och Erica ut med boken "Hjälp jag är utmattad" (Norstedts). Det hade aldrig blivit någon bok utan podden och poddlyssnarna. Här är en hyllning till dem, nyheter om boken och en lista med poddavsnitt där Erica och Clara pratar om utmattning. Du som är ny lyssnare kan tex lyssna på avsnitten 1,5, 19, 22, 28, 31, 34, 37, 41, 46 och självklar det här specialbavsnittet!

2018-01-16
Länk till avsnitt

56. Topplistan med julens bästa ljud!

Tomtebloss, änglar som åker karusell eller trampande steg i nysnö - vilket är julens bästa ljud? Clara och Erica har hela topplistan. En komplett julupplevelse som sätter stämningen!

2017-12-11
Länk till avsnitt

55. Orden som gör julen

Clara ska bevisa att hon klarar av att göra ett julpyssel ur sin egen julbok och kliver plötsligt fram som litteraturvetaren som bränner dåliga litteratur i vedspisen. Erica tar fram böcker som satt julstämningen ända sen hon var barn på 80-talet. Hon blir sentimental, kladdigare än knäck. Om böcker och ord som gör julen och en hel del julklappstips!

2017-12-04
Länk till avsnitt

54. Mamma varför rakar du benen?

Hur tänker Clara om uppfostran som mamma till två killar? Hur tänker Erica som har två döttrar? Om likheter och skillnader i hur vi vuxna uppfostrar barn beroende på vilket kön de har. Ett avsnitt om att kämpa för att vara konsekvent - och sen oroa sig för att ha varit för hård. Om att uppmuntra barn att försvara sig och slå tillbaka. Om att förklara varför en mamma vill göra sig fin.

2017-11-27
Länk till avsnitt

Vykort från Spanien - Vänliga hälsningar Clara

Du som poddlyssnare har fått vykort från Clara i Spanien. Här kan du höra varför halva familjen går omkring naken medan Clara lägger an en fåraktig min och säger "tack" hela tiden. Erica tar också reda på hur man rensar små bihålor med bomber.

2017-11-25
Länk till avsnitt

Därför låter reklamen annorlunda - Clara om poddnyheten från Malaga

Clara och Erica har lyssnat på poddlyssnare som stör sig på förproducerade reklamjinglar som låter högt . Nu försvinner de. Istället ska sponsring som passar hela ljudupplevelsen bättre betala En Underbar pod.

2017-11-23
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.