Sveriges 100 mest populära podcasts

Kristen i skolan-podden

Kristen i skolan-podden

Kicka igång varje ny skolvecka med Kristen i skolan-podden! Varje måndag berör podden ämnen som hur det är att vara kristen i skolan i Sverige idag, hur tro och skola hör ihop och att Gud vill använda dig i din vardag precis som du är. Podden görs av Ny Generation, elev- och studentorganisation, en rörelse av kristna elever och studenter som vill sprida kärlek i skolan eller på sitt universitet för att visa vem Gud är. Läs mer på www.nygeneration.se

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

nygeneration.se/

Avsnitt

Att vara kristen i skolan idag - Robel & Lydia berättar!

Vi går i jultider och terminen börjar lida mot sitt slut. Årets sista poddavsnitt är hämtat live från Äkta i Sundsvall. Denna gång gästas vi av Robel Alemseghed och Lydia Nyström. Båda är ledare för en varsin NG-grupp och delar sina tankar och erfarenheter om att ha en kristen skolgrupp. Vi får även ta del av viktiga tips gällande hur man kan ha med sig Jesus i sin vardag. Låt oss avsluta med flaggan i topp - håll i och håll ut - här kommer ett avsnitt som förhoppningvis kan inspirera dig.
2023-12-11
Länk till avsnitt

Lär känna årets coacher

Vi firar vårt 100:e avsnitt med att lyssna till Timotheos, Bella, Rebecca och Angelina - årets coacher! De berättar om sin vardag som coach; vad de gör och hur det är. Men hur var det egentligen för dem att vara kristen i skolan - vilka utmaningar fanns och finns det något de önskar att de gjort annorlunda? Det blir ett öppet och ärligt samtal om att leva med Jesus i vardagen. Varmt välkomna!
2023-11-27
Länk till avsnitt

Storytime om hur en tacokväll blev början på ett förändrat liv

I dagens poddavsnitt gästas vi av Victor och Rasmus, två killar från NG-gruppen på Celsiusskolan i Uppsala. Victor döpte sig i ettan på gymnasiet och har sedan dess haft en stor passion att dela evangeliet till sin omgivning. Victors frimodighet i sin tro har lett till att Rasmus idag är kristen. Idag bor de på samma studentboende och håller i bibelstudium för andra studenter på boendet. Gör dig redo för ett inspirerande snack - här kommer en storytime om hur allt har gått till!
2023-11-13
Länk till avsnitt

Att vara kristen i skolan idag - Elay & Saga berättar!

I veckans avsnitt får ni följa med när Kristen i skolan-podden kör live från vårt turnerande event Äkta - denna gång från Kalmar. Rebecca och Timotheos har bjudit in Elay och Saga till sin livepoddsoffa för att prata om hur det är att vara kristen i skolan idag och hur man kan dela sin tro på Jesus för andra. Vidare delar Elay och Saga vittnesbörd från sina liv. Slutligen återstår det att se - vad är "veckans Gud"? Koppla in dina hörlurar, höj volymen och gör dig redo för en ny skolvecka!
2023-10-30
Länk till avsnitt

Att vara kristen i skolan idag - Esther & Joshua berättar!

Dagens poddavsnitt är hämtat live från Ny Generations turnerande event Äkta. Rebecca och Timotheos har bjudit in två gäster till sin livepoddsoffa för att prata om hur det är att vara kristen i skolan idag och hur man kan dela sin tro på Jesus för andra. Dessutom blir det mycket snack om uttrar och pingviner - tune in för att höra varför!
2023-10-16
Länk till avsnitt

Säsong 3 är här!

Vi hälsar er varmt välkomna till en ny säsong av Kristen i skolan-podden som sägs bli bättre än någonsin! Ni kan förvänta er en säsong med många nya gäster och massa ny pepp. Hanna och Andreas startar den nya säsongen genom att skicka med viktiga insikter att ha med sig i början av skolåret. Är att bli bra kompis att evangelisera? Varför ska vi inte sopa vår skit under mattan och vad hände i Singapore efter att en tjej delade ut klubbor? Håll i hatten för nu åker vi!
2023-10-02
Länk till avsnitt

Vilket läsår det blev!

Vi säger tack och hej för ett fantastiskt läsår. Det har inte hänt lite: Ungdomar har kommit till tro i skolan, NG genomförde det maxade eventet 2022, massor av nya NG-grupper startades och mängder av viktiga initiativ har tagits. Den sista konfettikanonen till poddavsnitt smälls av tillsammans med alla poddvärdar i studion samtidigt. Hör deras highlights och guldkorn, få massa bra tips att ta med in i sommaren. Nu kör vi sommarlov, kom ihåg att Jesus älskar dig!
2023-06-05
Länk till avsnitt

Dare to love others

När man pratar om mod handlar det ofta om att göra något för sin egen vinning men ibland behöver vi också vara modig för någon annan. Millan och Andreas diskuterar mod och hur det kan vara ett sätt att älska sin nästa. Hur sätter jag andra före mig själv? Vem var William Booth? Kan man öva sig i att vara modig? Det är inte enkelt men det kommer vara värt det. Matt 4:18-20, 1 Joh 4:18, Matt 5:38-48, Matt 25:40, Luk 6:32, Joh 15:13
2023-05-29
Länk till avsnitt

Att fastna i människofruktan

If you live for peoples acceptance you?ll die from their rejection. Andreas och Lil Holy (aka Jonatan) pratar om något som berör de flesta - människofruktan. Vi människor gillar ju att vara omtyckt av alla, men vad får våran strävan efter det för konsekvenser? Vad betyder ordet fruktan? Vi brukar använda det i sammanhang av rädsla men vi behöver ju inte vara rädda för Gud, det står ju att Guds kärlek fördriver all rädsla. Det pratas också om respekt, vem som har makt över våra liv och tips för dig som tycker detta är utmanande. Bibelord: Ord 8:13, 1 joh 4:18, Rom 1, Matt 13:3-9
2023-05-22
Länk till avsnitt

Våga vara skillnaden

Dagens avsnitt är för dig som vill vara en förändringsskapare. Hanna och Andreas pratar om att göra skillnad i vardagen, om att se ett behov och faktiskt göra något åt det. Kanske handlar det om orättvisor eller dåliga beteenden i skolan, oavsett vill de uppmuntra dig att ta det första steget - litet som stort. Positiv skillnad börjar alltid med att en person som ser att något kan bli bättre. Hur bygger vi upp vårt mod och hur tar man första steget? Håll i dig för nu åker vi.
2023-05-15
Länk till avsnitt

Är det värt att vara modig?

Är det värt att vara modig frågar sig Andreas och Emma i dagens avsnitt. Hur kan Kalebs perspektiv hjälpa oss i vår rädsla och vad händer om man inte är modig? Kanske kan 5 Moseboken hjälpa oss att förstå ett och annat kring mod, Guds plan och hur Gud kan ge oss nya chanser att vara modig.
2023-05-08
Länk till avsnitt

Vad är din Goliat?

Våren är välkommen och ljuset besegrar mörkret återigen - som Jesus! I dagens avsnitt djupdyker Millan och Emma i storyn om David och Goliat. Vi kan lära oss mycket om att vara modig tillsammans med Gud genom David. Vad innebär det att vara modig? Är det samma sak som att inte vara rädd? Och vad kan man göra när någon annan inte tror att man klarar en uppgift? Låt oss vara modiga tillsammans och förändra världen. Hoppas du får nytt hopp och känner dig uppmuntrad. Bibelord: 1 sam 17, särskilt vers 42 & 44, 1 Tim 4:12
2023-05-01
Länk till avsnitt

Vad är det bästa som kan hända?

Mod är livsnödvändigt säger Andreas och Millan. Det är något vi behöver för att utvecklas. Men vad är en modig grej att göra och kan man göra sig modig? Du får också höra hur tron kan funka som ett bränsle för att våga. Kom ihåg att du klara mycket mer än du tror!
2023-04-24
Länk till avsnitt

Jesus kände sig också ensam

Välkommen till en ny måndag, den här gången tillsammans med Millan och Jonatan. Idag handlar det om ensamhet - är det skillnad på att vara ensam och att känna sig ensam? Som ibland när man känner gemenskap fast man är ensam, eller är med massa folk men inte känner att någon är på ens sida. Och vad ska man göra när Gud känns långt bort? Gud har ju lovat att vi inte ska vara ensamma. Vi kollar bland annat på hur psalmisten David hanterade detta och många fler spännande vinklar. Bibelord: 1 kor 12, Joh 16:31, Apg 28:19 & Psaltaren nämns i stora drag
2023-04-17
Länk till avsnitt

Två öron en mun

Millan och Hanna pratar idag om hur man kan navigera i ett samhälle där alla ska ha åsikter i allt och bryr man sig inte är det konstigt. Hur enas man i ett sånt samhälle? Och vad gör man när någon attackerar ens hjärtefråga? Det pratas bland annat om att lyssna, ödmjukhet och evangelisationsknep. Det bjuds på lärorika erfarenheter och kloka tankar. Visste du inte vad en grillad hajkbanan är innan vet du det snart. Bibelord: Ord 16:19
2023-04-10
Länk till avsnitt

Att vara united ensam

Emma och Andreas välkomnar dig till en ny vecka och ett nytt avsnitt. Den här gången handlar det om att ensam stå upp för det som är gott. Hur ska jag kunna vara ?united? om jag är ensam kristen på min skola? Och hur kan Ny Generation vara ett nätverk för dig? Det pratas också om grupptryck och hur man faktiskt kan göra en skillnad fast det är svårt. Gör dig redo för vardagsnära tips och intressanta tankegångar.
2023-04-03
Länk till avsnitt

Enhet i olikhet

Emma och Millan tycks se en trend i vår generation - att vi mer och mer betonar vad som enar oss kristna, snarare än vad som skiljer oss åt, till exempel när vi möts från olika samfund. Hur gör man för att älska sin nästa trots att man har olika åsikter? Det pratas också om vad Jesus hade för attityd, att lyssna hellre än att tala och det där med att se saker från flera perspektiv. Ofta har potatisbullen två sidor som man brukar säga. Gissa förresten vem som åt 16 stycken potatisbullar när hon var 12 år. Och var går gränsen för lingonsyltens möjligheter? Det och mycket mer hör du i dagens avsnitt.
2023-03-27
Länk till avsnitt

How to beat the ålderskillnad

Glad måndag! Idag bjuder Jonatan och Emma in till ett spännande samtal om att enas över generationsgränserna. Det där med att mötas trots att man inte är lika gamla och kanske nästan lever i olika världar. Hur kan vi vara en välsignelse för varandra trots ålderskillnad? Vad har vi att lära av varandra? Och hur möts man när man har olika intressen? Det pratas om församlingens styrkor och utmaningar, om bön och enhet. Välkommen! Bibelord: 1 tim 4:12
2023-03-20
Länk till avsnitt

Vi spelar i ett lag

Dagens avsnitt handlar om att hela Kristi kropp spelar i ett lag. Fotbollsgalna Hanna och Emma pratar om vad livet på planen har gemensamt med Jesuslivet. De pratar också om vad man kan göra när någon annan har samma gåvor som en själv, och hur man bär sig åt för att att spela i lag trots att man gillar att spela själv? Det blir fotbollsreferenser varvat med bibelord. Kom ihåg att du är en del i det stora laget. Bibelord: 1 kor 12:12, 1 kor 13
2023-03-13
Länk till avsnitt

Vi är starkare än olikheterna

Jonatan och Andreas smäller av konfettikanonen med en massa inspiration på det nya temat a united generation. Hur skiljer sig kyrkans bild av enhet från världens? Är vi komplement eller motståndare till varandra? Och på vilket sätt ändrar Guds kärlek alla spelregler? Med detta, och en hel del snabbmat, välkomnar vi ännu en måndag! Bibelord: 1 kor 12
2023-03-06
Länk till avsnitt

Skulle Jesus haft Instagram?

Hanna och Jonatan bjuder in dig till ett viktigt samtal om sociala medier - med betoning på hur vi kan vara en kärleksfull generation där. Råder ett hårt klimat eller inte? Hur påverkas vi av den polerade verklighet som ofta visas? Och vilka otroliga möjligheter får vi som kristna genom sociala medier? Både fram- och baksidor behandlas med andra ord. Gör dig redo för minst ett brandtal!
2023-02-27
Länk till avsnitt

Bars från Nalle Puh

Emma och Jonatan säger hej och pratar sedan om hur en kristen gemenskap, tex NG-gruppen, kan vara inbjudande och välkomnande. Hur bjuder man in folk till NG-gruppen på ett bra sätt? Vad är nyckeln till att folk vill följa med? Jonatan berättar om Isak som kom till NG-gruppen för att han märkte att det var något speciellt med de kristna på skolan. Emma twistar till ett bibelord så det blir lättare att förstå och du får en hel drös med handfasta tips. Kramas är gött, let?s go! Bibelord: 1 kor 13, Ef 6:6, Apg 2
2023-02-20
Länk till avsnitt

Hur kan vi älska Gud?

Jonatan och Millan har sjungit upp och är redo att välsigna dina öron denna måndag. Vad innebär det att älska Gud? Ibland pratar vi så mycket om att älska sig själv och andra, att vi glömmer att prata om kärleken till Gud. Kärleken där all kärlek börjar. Gör dig redo för många spännande tankar. Jonatan tar oss dessutom på en detour till Moseböckerna och berättar alla trumtermer han kan. Något du inte vill missa med andra ord! Bibelord: 1 joh 4:4, Rom 12:1-2
2023-02-13
Länk till avsnitt

Du är to die for

I dagens avsnitt utmanar Hanna och Andreas dig kring att älska sig själv. Inte på ett jobbigt sätt utan från ett ärligt och äkta perspektiv. Måste man älska sig själv för att kunna älska någon annan? Och hur påverkas vi av samhällets syn på self love - är det verkligen toppenbra på alla håll? Hur kommer man ifrån att se sitt värde utifrån sina prestationer? Du kan förvänta dig en hel del bars tillsammans med ett och annat citat från någon kristen hiphopare. Prepare yourself! Bibelord: Mark 12:31
2023-02-06
Länk till avsnitt

Besegra det onda med det goda

Det här med att vara kärleksfull mot dem som inte är det tillbaka, de kanske till och med är taskiga - hur i hela friden ska man klara det? Jesus säger ju åt oss att älska våra fiender, vad betyder det i vardagen? Och hur älskar man sånna man inte klickar med? Hanna och Millan bjuder på massa kloka tankar, sång och stresspåslag. Gillar du dessutom byggvaruhus borde du verkligen lyssna på det här avsnittet! Bibelord: Rom 12:21, Joh 15:19
2023-01-30
Länk till avsnitt

?Folk läser inte Bibeln, de läser kristna?

Morgonmänniskan Hanna och snoozaren Emma pratar om att ta sin tro till handling. Din klasskompis kanske aldrig sätter foten i kyrkan men den träffar dig varje dag. Actions speak louder than words! Men vilka actions ska vi göra då? Och hur hanterar vi prestationsångest när det handlar om att göra saker för Gud? Vi kanske inte ens får se vad våra initiativ leder till, om vi ?lyckats?. Missa inte heller Emmas bästa pluggtips! Bibelord: 1 joh 3, Jakob 2:14
2023-01-23
Länk till avsnitt

Kärlek på riktigt

Jonatan tar med oss in i filosofiska rummet och Hanna översätter 1 Korinthierbrevet 13 till vardagen på ett galet konkret sätt. Vad betyder det att ge av sin kärlek egentligen? Vad säger världen om kärlek och vad säger Gud om kärlek? Hur vill du att din tro ska märkas? Guds kärlek behövs helt klart på din skola, i det här avsnittet kommer du både uppmuntras och utmanas.
2023-01-16
Länk till avsnitt

Hur mycket vatten ska du dricka i år?

Vi är så förväntansfulla över det nya året - mycket spännande är på G *hint, hint*! I dagens avsnitt bjuder Andreas på ett motivational speech om varför man ska läsa Bibeln. Och det här med nyårslöften och ideal - väljer du nyårslöften utifrån din dröm eller idealet? Och hur kan det hjälpa oss att upptäcka vad vi strävar efter mest i våra liv? Sen såklart den eviga frågan, hur lyckas man hålla ett nyårslöfte egentligen? Fyll din vattenflaska så åker vi!
2023-01-02
Länk till avsnitt

Hej Millan Sendelbach!

Det tredje (och sista) tillskottet möter du i dagens avsnitt - låt oss presentera Millan Sendelbach, aka norrlänningen som blev vårt alldeles egna laugh track för en stund. I dagens avsnitt diskuteras bland annat en whombats bajs (som faktisk är kubformat, googla) och kaviar på kanelbulle. Men det pratas också om att vad som fick Millan att våga stå upp för sin tro under gymnasiet och att världen behöver mer kärlek. You?re in for a treat.
2022-12-26
Länk till avsnitt

Hej Jonatan Wahlund!

Vi säger hej till nästa nya host! Jonatan är skånepågen från Lund som ser fram emot att prata om viktiga ämnen. Det blir en hel del skratt och allvar när poddtrion pratar om att stå upp för sin tro, vad som ofta stoppar oss från att berätta om Jesus och om hur det var för Jonatan att vara med i en NG-grupp. Sedan undrar vi alla såklart - kommer Jonatan få tag på hjärtformade falaflar toppade med vitlökssås lagom till jul?
2022-12-19
Länk till avsnitt

Hej Emma Hugosson!

Aldrig förr har podden fått tillskott i form av hosts men nu händer det! Idag välkomnar vi Emma Hugosson, en av de tre nytillkomna. Hon är en av Ny Generations coacher med fokus tala, och här får du chans att lära känna henne lite bättre. Emma berättar hur hon alltid var ?den kristna? och vad NG-grupper betytt för henne. Sen undrar du kanske hur det hamnade 30 personer i hennes trädgård och vilket som är det bästa hockeylaget egentligen? Välkommen till ett badundrans avsnitt!
2022-12-12
Länk till avsnitt

Julen är som en ingefärsshot

Ho-ho julen närmar sig och äntligen finns ett nytt avsnitt av Kristen i skolan-podden! Hanna & Andreas pratar om hur evangelisationströsklarna kan sänkas under julen och att alla vet att det är jul, men vet alla vad det handlar om? Och hur blir det när man plockar bort Jesus från julen? Dessutom får du höra en rolig nyhet. Let?s sparkle that monday! Kokkaffe och Jesus: instagram.com/kokkaffeochjesus
2022-12-05
Länk till avsnitt

A brave generation - Andreas Häger

Serien av gudstjänster från eventet 2022 - för en ny generation fortsätter. Sista kvällen på eventet talade Andreas Häger om hur vi kan vara en modig generation och hur du där du är kan göra skillnad. Vad är mod? Måste man vara modig varje dag? Är att vara modig något man väljer? Och är det undercover raggningstips han ger? Citat: Some people believe that it is only great power that can hold evil in check, but that is not what I have found. It is the small everyday deeds of ordinary folk that keep the darkness at bay. Small acts of kindness and love. Bibelord: Matt 28:18-19, Rom 1:16
2022-11-14
Länk till avsnitt

A united generation - Emma Bergkvist

I veckans avsnitt fortsätter vi med att lyssna på de olika talarna från eventet 2022 - för en ny generation. Under förmiddagen på lördagen fick vi höra Emma Bergkvist tala utifrån temat en enad generation. Hur kan vi vara spretiga i Guds familj men ändå enade? Hur är enhet viktigt? Behövs enhet för att uppnå förändring? Hur kan vi springa tillsammans för Jesus, supporta varandra och se olikheter som styrkor? Och vem är egentligen Bob Geldoff? Bibelord: Heb 12:1, Mark 16:15, Apg 4, Joh 13:34-35
2022-11-07
Länk till avsnitt

A loving generation - David Haddeland

Under fredagkvällen under Ny Generations event 2022 - för en ny generation i Annexet talade norske David Haddeland utifrån temat "A loving generation" och nu kan du ta del av hans budskap här i podden. Hur skapas ett rent nytt hjärta? Vad består detta nya hjärta av? Är att be en kärlekshandling? Kan man älska sin skola? Norsk ordlista: sted = plats uke = vecka likte = gillade syk = sjuk kjipt = galen måte = sätt Bibelord: 1 Tim 1:5, Hes 36:26, 1 Tim 4:12
2022-10-31
Länk till avsnitt

What's up?

ÄNTLIGEN är Kristen i skolan-podden tillbaka med säsong 3! Hanna & Andreas har åter intagit studion och vill bättre sent än aldrig välkomna dig till ett nytt läsår. I detta avsnitt blir det lite av en tillbakablick till eventet "2022 - för en ny generation" som gick av stapeln 30 sep - 1 okt. Hur är viben nu efteråt? Vad hände egentligen? Vilka highlights finns från helgen? Och vem är DJ Horse?
2022-10-24
Länk till avsnitt

Sommartider, hej hej!

Sommarlovet är här (eller väldigt nära) och det har blivit dags att knyta ihop säcken för säsong 2! Andreas & Hanna skickar med tankar, uppmuntran och pepp inför sommaren som ligger framför. Vad tar du med dig från det här läsåret? Hur kan man tänka kring att avsluta ett kapitel? Är det på sommaren man ska leva sitt bästa liv? Kan att dagdrömma vara en konversation med Gud? Och kommer Hanna att läsa "Sagan om ringen" i sommar?
2022-06-13
Länk till avsnitt

En kristen influencer

Ny vecka, nytt avsnitt och coachen Sara är tillbaka i studion! Hon ger en shout out till en särskild NG-grupp och diskuterar tillsammans med Hanna & Andreas det här med influens. Vad är grejen med influencers? Influerar vi alla vår omgivning? Hur kan man använda sociala medier för att sprida evangeliet och är det en dålig plats att hänga på som kristen? Och vad har Sara för fun fact om bandet Twenty One Pilots egentligen? Bibelord: Luk 6:45, Ps 51:12
2022-06-06
Länk till avsnitt

Ensam kristen på skolan

Vi närmar oss sommar och skolavslutning men ännu är det lite tid kvar i skolan. Detta avsnitt gästas av Filippa som teamar just nu men också var ensam i sin NG-grupp på gymnasiet! Vad kan man göra om man är ensam kristen på skolan? Vad gör man när det känns svårt och motigt? Hur kan man våga gå när man är helt själv? Måste allt vara så storslaget eller kan det räcka med ett hej? Bibelord: Mark 4:30-34
2022-05-30
Länk till avsnitt

Våga vara dig själv!

Ett unikt intro välkomnar dig till ett nytt avsnitt där teamaren Axel gästar Hanna & Andreas i studion! Det snackas om att våga vara sig själv. Vad är poängen med att vara sig själv? Vad har Gud med det att göra? Hur gör man om man inte vet vem man själv är? Ska man vara samma person hela livet? Hur hanterar man kritik och att jämföra sig med andra? Och är västkusten = bästkusten? Bibelreferens: 1 Kor 12
2022-05-23
Länk till avsnitt

Egoistisk för Gud

I veckans avsnitt snackar Andreas & Hanna om att vara en länk i en kedja. Vad menar man med det? Varför är det nice? Finns det egoistiska initiativ för Gud och resultatlösa vittnesbörd? Vem får skörda och när? Och vad är Andreas favoritglass egentligen? Bibelord: 1 kor 3:6
2022-05-16
Länk till avsnitt

Vem har tid att evangelisera?

Avsnitt 60 är här och denna vecka styrks podden upp av Elof som just nu teamar på Ny Generation. Tillsammans med Hanna & Andreas snackas det om tid, prioriteringar och evangelisation. Vem har egentligen tid att evangelisera idag? Kan alla ha tid att evangelisera eller har ingen tid? Har vissa mer tid än andra? Hur kan man tänka när det är mycket som drar i en från olika håll? Och kan cykling hjälpa din personliga utveckling?
2022-05-09
Länk till avsnitt

Hur går du i mål?

Originalduon Hanna & Andreas välkomnar dig till maj månad och ett nytt avsnitt! Det är inte långt kvar tills detta läsår tar slut och sommarlovet står för dörren. Är det därför dags att sakta ner eller lägga i nästa växel? Vad väljer vi att göra när vi ser mållinjen och hur vill vi gå i mål? Är det försent för Gud att hinna göra något nu? Och vad menar Hanna med att vi ska vara som yoghurtpaket? Bibelord: 2 Tim 4:5, 7-8, Heb 12:2-3
2022-05-02
Länk till avsnitt

Jesuspizza och frälsande våfflor (feat. Andreas Jensen)

Tredje norrmannen gillt när det är dubbelt upp Andreas i studion tillsammans med Hanna. Denna vecka pratas det om utåtriktade initiativ, även kallat satsningar i NG-sammanhang. Varför ska man göra något och vad kan man göra? Kan Jesu kärlek synas genom pizza och kan våfflor bli frälsande? Gjorde Jesus roliga grejer back in the days? Och varför har den svenska Andreas inte haft en karriär inom sång? Norskt lexikon: Gøj = roligt "Ånkli" = ordentlig Uke = vecka Ringvirkning = kedjereaktion Kjipt = trist/tråkigt Bibel: Mark 8:1-9, Matt 13:1-9, 31-32, Pred 11:6
2022-04-25
Länk till avsnitt

Att be snyggt (feat. Bente Smit)

Norgevisiten fortsätter och denna vecka är Bente från NG i Norge med i studion. Det snackas om bön som är en viktig del i ens personliga liv och i en NG-grupp. Vad är bön och hur kan man be? Är bön en kärlekshandling eller en plikt? Varför är det så svårt att ha en bönerutin i vardagen? Hur kan Gud svara på våra böner? Och kan man be snyggt? Norskt lexikon: Menighet = samfund Måte = sätt Forskjell = skillnad Følelse = känsla Vanskelig = svår Bibelord: Matt 7:7-11
2022-04-18
Länk till avsnitt

En lärjungalik gemenskap (feat. Sigurd Stakkeland)

Poddens originalduo är tillbaka och gästas denna vecka av Sigurd från NG i Norge. Det pratas om gemenskap a k a felleskap som är en viktig del av det kristna livet. Hur kan man skapa en lärjungalik gemenskap? Är vi menade att hänga med dem som är lika oss? Har filmen Madagaskar svaren på god gemenskap? Och har Sigurd ett kriminellt förflutet? Norsk ordlista: Utfordrer = utmanar Trenger = behöver Tør = törs/vågar Bibelord: 2 Tim 4:7
2022-04-11
Länk till avsnitt

NG-veteraner highjackar

Två gamla godingar är på besök - Emma Bergkvist & segmentet Thank God it's Monday! Denna vecka highjackas nämligen podden av värdarna för Briljant snack-podden Emma & Edvard från Oh, Brilliant! Dessa är också två NG-veteraner som bland annat teamat på Ny Generation back in the days. Vad bär dem med sig från sina teamår? Hur kan man få highs i både sin tro och sitt självförtroende? Hur får man upptäcka sin Gudsrelation på ett annorlunda sätt? Och vad är Oh, Brilliant?
2022-04-04
Länk till avsnitt

Det större perspektivet

Denna vecka gästas podden av Ny Generations eventkoordinator Rasmus. Tillsammans med lite snack om 2022-eventet pratar trion om vikten av det större perspektivet. Vad är evigt? Hur kan historien ge framtidshopp? Hur kan man konkretisera det större perspektivet? Och hur kan det vara närvarande mitt i det vardagliga?
2022-03-28
Länk till avsnitt

You can do it

Vi välkomnar ännu en måndag och Maria Gustafsson tillbaka till podden! Vad menar Ny Generation när vi säger "vi tror på unga människor"? Vad säger Bibeln om detta? Ser Gud ålder som ett hinder? Kan man som ung bli använd på ett särskilt sätt? Och börjar Hanna bli lite för bekväm i podden? Bibelreferenser: 1 Sam 3:1-11, 1 Tim 4:12
2022-03-21
Länk till avsnitt

Tro till handling

Nytt avsnitt med Hanna, Andreas och gästen Sara Axelsson som just nu teamar på NG. Förutom att Sara delar sitt vittnesbörd snackas det om hur man kan ta sin tro till konkreta handlingar. Kan en konkret handling vara att man bara är en skön människa? Är det sant att kristna skiljer sig från mängden? Är den kristna tron ett gäng statements & fina tankar? Och vem är Josef med ukulelen? Bibelord i detta avsnitt: Jakobs brev 2:26, Rom 1:16
2022-03-14
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.