Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Seriemördarpodden

Seriemördarpodden

Seriemördarpodden studerar och diskuterar fall med seriemördare från olika delar av värden. Podden görs med och av Dan Hörning - känd bl a från podden Palmemordet och Massmördarpodden. Om du gillar Seriemördarpodden kan du vara med och bidra till poddens fortlevnad på https://www.patreon.com/seriemordarpodden Det går bra med att bidra med Swish också, skicka ett meddelande till podden på Facebook (se nedan) för detaljer. Om du gillar Seriemördarpodden gillar du nog systerpodden Massmördarpodden också. Den finns på appen podme eller podme.com. På podme.com hittar du även Seriemördarpodden Premium som du även får tillgång till via patreon.com/seriemordarpodden om du sponsrar. Musiken är gjord av tripnaha. Låten heter Immune. Lyssna på tripnaha här: https://open.spotify.com/album/5BHcdM9m4Qqn58pgZRBMjl Seriemördarpodden på Facebook: https://www.facebook.com/Seriemördarpodden-317166098642416/ Twitter: @danhorning Varning! Den här podden kan innehålla obehagliga scener. Är du det minsta känslig bör du inte lyssna på den.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

ilikeradio.se/podcasts/seriemordarpodden/

Avsnitt

133. Israel Keyes del 5

Det är mars 2012. Det har gått drygt två månader sen Israel Keys kidnappade, våldtog och mördade den 18-åriga Samantha Koenig i Alaska. Israel bilar genom delstat efter delstat. Han är på väg till ett bröllop och passar på att kombinera det med några lediga dagar. Han föredrar egentligen att bila framför att flyga - han tycker om att ha möjligheten att stanna till i ett par dagar om han känner att han måste mata mörkret han bär inom sig. Om du gillar Seriemördarpodden och vill vara med och sponsra podden gör du det bäst på Patreon: https://www.patreon.com/seriemordarpodden Om du sponsrar podden får du också tillgång till minst tre extra avsnitt av Seriemördarpodden Premium varje månad. Det här är en podcast av Dan Hörning. Klippning och ljudsättning av David "Dawwa" Persson. Följ Dan Hörning här: Twitter: @danhorning Instagram: https://www.instagram.com/dan_horning/?hl=en Facebook: https://www.facebook.com/danhorningofficiell/ Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCV2Qb7SmL9mejE5RCv1chwg Ett poddtips: Dan Hörning gör en nördpodd med Anna Erlandsson. De har precis börjat en lång serie om Harry Potter på minst 14 avsnitt. Lyssna på Hard Nerd Cafe här: https://play.acast.com/s/nerd Ett till poddtips: Om du gillar Seriemördarpodden gillar du förmodligen Massmördarpodden. Finns på podme.com. Länk: https://podme.com/massmordarpodden Massmördarpodden kostar 19kr/månad. Första månaden är gratis.
2019-10-22
Länk till avsnitt

132. Israel Keyes del 4

Det är den 1:a januari 2012 i Anchorage, Alaska. Den 18-åriga Samantha Koenig är försvunnen. Israel Keys har fört bort, våldtagit och mördat henne. Men det vet inte hennes familj. De oppas fortfarande på att vem som än tagit Samantha ska släppa henne. Under tiden som polisen letar efter henne åker Israel på en karibisk kryssning. Han tycker att han behöver koppla av. Han har jobbat hårt på sistone. Om du gillar Seriemördarpodden och vill vara med och sponsra podden gör du det bäst på Patreon: https://www.patreon.com/seriemordarpodden Om du sponsrar podden får du också tillgång till minst tre extra avsnitt av Seriemördarpodden Premium varje månad. Det här är en podcast av Dan Hörning. Klippning och ljudsättning av David "Dawwa" Persson. Följ Dan Hörning här: Twitter: @danhorning Instagram: https://www.instagram.com/dan_horning/?hl=en Facebook: https://www.facebook.com/danhorningofficiell/ Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCV2Qb7SmL9mejE5RCv1chwg Ett poddtips: Dan Hörning gör en nördpodd med Anna Erlandsson. De har precis börjat en lång serie om Harry Potter på minst 14 avsnitt. Lyssna på Hard Nerd Cafe här: https://play.acast.com/s/nerd Ett till poddtips: Om du gillar Seriemördarpodden gillar du förmodligen Massmördarpodden. Finns på podme.com. Länk: https://podme.com/massmordarpodden Massmördarpodden kostar 19kr/månad. Första månaden är gratis.
2019-10-15
Länk till avsnitt

131. Israel Keyes del 3

Det är den sista januari 2012. Det är kallt i Alaska. Snön ligger djup och Israel går till en av alla de kaffekiosker som finns i Anchorage. Han vill värma sig med en kopp. Men när han kommer dit ser han något annat han också vill ha... Om du gillar Seriemördarpodden och vill vara med och sponsra podden gör du det bäst på Patreon: https://www.patreon.com/seriemordarpodden Om du sponsrar podden får du också tillgång till minst tre extra avsnitt av Seriemördarpodden Premium varje månad. Det här är en podcast av Dan Hörning. Klippning och ljudsättning av David "Dawwa" Persson. Följ Dan Hörning här: Twitter: @danhorning Instagram: https://www.instagram.com/dan_horning/?hl=en Facebook: https://www.facebook.com/danhorningofficiell/ Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCV2Qb7SmL9mejE5RCv1chwg Ett poddtips: Dan Hörning gör en nördpodd med Anna Erlandsson. De har precis börjat en lång serie om Harry Potter på minst 14 avsnitt. Lyssna på Hard Nerd Cafe här: https://play.acast.com/s/nerd Ett till poddtips: Om du gillar Seriemördarpodden gillar du förmodligen Massmördarpodden. Finns på podme.com. Länk: https://podme.com/massmordarpodden Massmördarpodden kostar 19kr/månad. Första månaden är gratis.
2019-10-08
Länk till avsnitt

130. Israel Keyes del 2

Efter en högerkonservativ, rasistisk och religiös uppväxt bryter Israel Keyes med sina föräldrar och flyttar ihop med en svart kvinna utan att gifta sig. De får barn. Israel känner sig för första gången i sitt liv lycklig. Men han har ett mörker inom sig, ett mörker som han känt sen han var barn. Och när förhållandet med Tammie tar slut blir det alltmer svårt att stå emot de krafter som försöker dra med honom ut ur ljuset. Om du gillar Seriemördarpodden och vill vara med och sponsra podden gör du det bäst på Patreon: https://www.patreon.com/seriemordarpodden Om du sponsrar podden får du också tillgång till minst tre extra avsnitt av Seriemördarpodden Premium varje månad. Det här är en podcast av Dan Hörning. Klippning och ljudsättning av David "Dawwa" Persson. Följ Dan Hörning här: Twitter: @danhorning Instagram: https://www.instagram.com/dan_horning/?hl=en Facebook: https://www.facebook.com/danhorningofficiell/ Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCV2Qb7SmL9mejE5RCv1chwg Ett poddtips: Dan Hörning gör en nördpodd med Anna Erlandsson. De har precis börjat en lång serie om Harry Potter på minst 14 avsnitt. Lyssna på Hard Nerd Cafe här: https://play.acast.com/s/nerd Ett till poddtips: Om du gillar Seriemördarpodden gillar du förmodligen Massmördarpodden. Finns på podme.com. Länk: https://podme.com/massmordarpodden Massmördarpodden kostar 19kr/månad. Första månaden är gratis.
2019-10-01
Länk till avsnitt

129. Israel Keyes del 1 av 5

Han har kallats världens mest välplanerade seriemördare. En man som många såg som en social, vänlig och omtänksam man som gjorde allt för sin familj. Men inom sig kämpade han mot demoner. Seriemördarpodden presenterar Israel Keyes ----------------------------------------------------- Om du gillar Seriemördarpodden och vill vara med och sponsra podden gör du det bäst på Patreon: https://www.patreon.com/seriemordarpodden Om du sponsrar podden får du också tillgång till minst tre extra avsnitt av Seriemördarpodden Premium varje månad. Det här är en podcast av Dan Hörning. Klippning och ljudsättning av David "Dawwa" Persson. Följ Dan Hörning här: Twitter: @danhorning Instagram: https://www.instagram.com/dan_horning/?hl=en Facebook: https://www.facebook.com/danhorningofficiell/ Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCV2Qb7SmL9mejE5RCv1chwg Ett poddtips: Dan Hörning gör en nördpodd med Anna Erlandsson. De har precis börjat en lång serie om Harry Potter på minst 14 avsnitt. Lyssna på Hard Nerd Cafe här: https://play.acast.com/s/nerd Ett till poddtips: Om du gillar Seriemördarpodden gillar du förmodligen Massmördarpodden. Finns på podme.com. Länk: https://podme.com/massmordarpodden Massmördarpodden kostar 19kr/månad. Första månaden är gratis.
2019-09-17
Länk till avsnitt

128. Terry Rasmussen - en uppdatering

Utredningen av massmordet i Bear Brook började 1985. Jag tog upp den i avsnitt åtta av Massmördarpodden. Efter 32 år hittades gärningsmannen Terry Rasmussen (Seriemördarpodden avsnitt 110) och det visade sig att han var en seriemördare. Offren i Bear Brook var fortfarande oidentifierade. Ända tills nu. Massmördarpodden kostar 19kr/månad via podme.com (om du betalar via appen kostar det 29kr/månad så gör inte det utan betala via websidan). Första månaden är gratis. Varje månad kommer det minst två nya avsnitt. https://podme.com/massmordarpodden
2019-09-10
Länk till avsnitt

127. Toolbox Killers del 2

VARNING! Det här avsnittet innehåller detaljerande skildringar av tortyr, våldtäkt och mord. Är du det minsta känslig bör du inte lyssna på det här avsnittet överhuvudtaget. Lawrence och Roys sista bevisade, och mest ökända, mord behandlas i hårresande detalj. Kanske ett av de värsta sexuella tortyrmorden någonsin. Kort därefter påbörjas de händelserna som leder fram till slutet för The Toolbox Killers. Om du gillar Seriemördarpodden och vill vara med och sponsra podden gör du det bäst på Patreon: https://www.patreon.com/seriemordarpodden Om du sponsrar podden får du också tillgång till minst tre extra avsnitt av Seriemördarpodden Premium varje månad. Det här är en podcast av Dan Hörning. Manus av Emily Oscarsson och David Oscarsson. Klippning och ljudsättning av David "Dawwa" Persson. Följ Dan Hörning här: Twitter: @danhorning Instagram: https://www.instagram.com/dan_horning/?hl=en Facebook: https://www.facebook.com/danhorningofficiell/ Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCV2Qb7SmL9mejE5RCv1chwg Ett poddtips: Dan Hörning gör en nördpodd med Anna Erlandsson. De har precis börjat en lång serie om Harry Potter på minst 14 avsnitt. Lyssna på Hard Nerd Cafe här: https://play.acast.com/s/nerd Ett till poddtips: Om du gillar Seriemördarpodden gillar du förmodligen Massmördarpodden. Finns på podme.com. Länk: https://podme.com/massmordarpodden Massmördarpodden kostar 19kr/månad. Första månaden är gratis.
2019-09-03
Länk till avsnitt

126. Toolbox Killers del 1 av 2

Fullständiga biografier över Lawrence Bittaker och Roy Norris. Deras liv är ständiga in och ut-resanden i olika fängelser tills de till slut möts och begår sina första mord tillsammans. Om du gillar Seriemördarpodden och vill vara med och sponsra podden gör du det bäst på Patreon: https://www.patreon.com/seriemordarpodden Om du sponsrar podden får du också tillgång till minst tre extra avsnitt av Seriemördarpodden Premium varje månad. Det här är en podcast av Dan Hörning. Manus av Emily Oscarsson och David Oscarsson Klippning och ljudsättning av David "Dawwa" Persson. Följ Dan Hörning här: Twitter: @danhorning Instagram: https://www.instagram.com/dan_horning/?hl=en Facebook: https://www.facebook.com/danhorningofficiell/ Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCV2Qb7SmL9mejE5RCv1chwg Ett poddtips: Dan Hörning gör en nördpodd med Anna Erlandsson. De har precis börjat en lång serie om Harry Potter på minst 14 avsnitt. Lyssna på Hard Nerd Cafe här: https://play.acast.com/s/nerd Ett till poddtips: Om du gillar Seriemördarpodden gillar du förmodligen Massmördarpodden. Finns på podme.com. Länk: https://podme.com/massmordarpodden Massmördarpodden kostar 19kr/månad. Första månaden är gratis.
2019-08-20
Länk till avsnitt

125. Leonard Lake och Charles Ng del 8

Varning! Det här avsnittet är förvirrande eftersom Charles Ng ville att det skulle vara förvirrande. Charles Ng var en rättshaverist vars enda mål i det här läget var att skapa så mycket fördröjningar och problem som det bara var möjligt. Arbetet med det här sista avsnittet har varit extremt svårt och vi är fortfarande förvirrade. Seriemördarpodden görs huvudsakligen med hjälp av donationer från lyssnare. Om du gillar podden får du hemskt gärna vara med och sponsra den. Du sponsrar oss bäst på: https://www.patreon.com/seriemordarpodden Det här är en podcast av Dan Hörning. Lyssna på min andra podd Hard Nerd Cafe där vi börjar en serie om Harry Potter under 2019: https://player.fm/series/hard-nerd-cafe Dan på Twitter: https://twitter.com/danhorning Dan på Instagram: https://www.instagram.com/dan_horning/ Dan på Facebook: https://www.facebook.com/danhorningofficiell/ Om du gillar den här podden finns det chans att du även gillar Seriemördarpodden Premium. Du hittar Seriemördarpodden Premium på podme.com eller på patreon.com/seriemordarpodden https://podme.com/podcast/1068 På Podme.com kostar Premium 29 kr/månad (om du går via webbsidan och inte via appen) https://www.patreon.com/seriemordarpodden På Patreon får alla som donerar pengar till podden tillgång till Seriemördarpodden Premium. Patreon är vad som gör det möjligt att släppa gratisavsnitten av Seriemördarpodden. Som sponsor är är du med och gör podden tillgänglig för alla som vill lyssna. Det kommer minst tre Premiumavsnitt varje månad. Det sista kommer alltid sista tisdagen i månaden istället för ett "vanligt" Seriemördarpoddenavsnitt. Om du prenumerar på Seriemördarpodden Premium får du tillgång till fler än 80 avsnitt till av Seriemördarpodden.
2019-08-13
Länk till avsnitt

124. Leonard Lake och Charles Ng del 7

Charles gör allt han kan för att slippa ställas inför rätta i Kalifornien för alla morden. Om du gillar Seriemördarpodden kan du vara med och crowdfunda podden på https://www.patreon.com/seriemordarpodden Det går bra med att bidra med Swish också, skicka ett meddelande till podden på Facebook (se nedan) för detaljer. Om du sponsrar på patreon får du tillgång till tre extra avsnitt varje månad. Du kan också hitta de extra avsnitten på Seriemördarpodden Premium på podme.com. Det kostar 29kr/månad. Länk här: https://podme.com/seriemordarpodden-premium Twitter: @danhorning Instagram: https://www.instagram.com/dan_horning/ Facebook: https://www.facebook.com/danhorningofficiell/
2019-08-06
Länk till avsnitt

123. Leonard Lake och Charles Ng del 6

Kvinnor och män började försvinna spårlöst från San Francisco. Men även om försvinnandena var oväntade verkade de ha en naturlig förklaring. Personerna verkade ha flyttat för att finna sig ett bättre liv någon annanstans. De skrev alltid brev hem till sina anhöriga och berättade om hur bra de hade det nu när de äntligen tagit sig i kragen och startat om.Några veckor efter varje försvinnande körde Leonard Lake omkring i en ny bil bilar när han åkte från postbox till postbox för att hämta ut olika bidragscheckar och avgångslöner. Om du gillar Seriemördarpodden kan du vara med och crowdfunda podden på https://www.patreon.com/seriemordarpodden Det går bra med att bidra med Swish också, skicka ett meddelande till podden på Facebook (se nedan) för detaljer. Om du sponsrar på patreon får du tillgång till tre extra avsnitt varje månad. Du kan också hitta de extra avsnitten på Seriemördarpodden Premium på podme.com. Det kostar 29kr/månad. Länk här: https://podme.com/seriemordarpodden-premium Det här är en podd av Dan Hörning. Twitter: @danhorning Instagram: https://www.instagram.com/dan_horning/ Facebook: https://www.facebook.com/danhorningofficiell/
2019-07-23
Länk till avsnitt

122. Leonard Lake och Charles Ng del 5

Leonard Lake har blivit lämnad av sitt livs kärlek, Cricket. Och hans bäste vän Charles Ng avtjänar sitt fängelsestraff som han varit på rymmen från. Både Leonards lillebror Donald och Leonards vän Charles Gunnar har mystiskt försvunnit. Leonard känner sig ensam. Hans jakt på kvinnligt sällskap blir mer och mer desperat - han märker att hans attraktionskraft blir sämre och sämre. Bra då att Operation Miranda är på god väg; bunkern är snart färdigbyggd. Sen kan Leonards liv börja på riktigt. Om du gillar Seriemördarpodden kan du vara med och crowdfunda podden på https://www.patreon.com/seriemordarpodden Det går bra med att bidra med Swish också, skicka ett meddelande till podden på Facebook (se nedan) för detaljer. Om du sponsrar på patreon får du tillgång till tre extra avsnitt varje månad. Du kan också hitta de extra avsnitten på Seriemördarpodden Premium på podme.com. Det kostar 29kr/månad. Länk här: https://podme.com/seriemordarpodden-premium Det här är en podd av Dan Hörning. Twitter: @danhorning Instagram: https://www.instagram.com/dan_horning/ Facebook: https://www.facebook.com/danhorningofficiell/
2019-07-16
Länk till avsnitt

121. Leonard Lake och Charles Ng del 4

Året är 1983. Leonard Lake har slutit fred med sin mamma och sin bror Donald. Så pass faktiskt att han hjälpt sin lillebror att få jobb. Donald är lycklig. Leonard som verkar ha hatat honom under hela deras uppväxt verkar nu tycka om honom. Glatt hoppar Donald in på passagerarsätet bredvid Leonard när det är på väg att åka till den nya husvaktarjobbet. Tänk att få vakta ett helt hus, att bo ensam! Donald som hunnit fylla 30 men på grund av sin hjärnskada haft svårt med arbetslivet. Men nu verkar hans tur ha vänt! Donalds glada vinkning genom fönstret är det sista hans mamma Gloria och systrar någonsin ser av honom.
2019-07-09
Länk till avsnitt

120. Leonard Lake och Charles Ng del 3

Leonard Lake har hunnit avverka både äktenskap och ett antal flickvänner. Den man som från början framstår som en omtänksam charmör byts efter hand ut mot en pervers känslokall sociopat som inte drar sig för att ta till våld för att få det han vill ha. Han är nu hemligt förlovad med den 16-åriga Darlene, som skickas till internatskola av sina föräldrar för att få bort henne från Leonard. Men det är ingenting som hindrar Leonard. Han tänker ta det han vill ha.
2019-07-02
Länk till avsnitt

119. Leonard Lake och Charles Ng del 2

Leonard Lake växer upp med en frånvarande pappa och en mamma som lämnar bort honom. Som vuxen drömmer han om att kriga men men när han skickas till Vietnam får han en tjänst långt ifrån stridernas centrum. Han gifter sig med Karen och hinner på bara ett par år förvandlas från drömprins till djävulen själv. Karen kommer undan med blotta förskräckelsen.
2019-06-18
Länk till avsnitt

118. Leonard Lake och Charles Ng del 1 av 8

Precis när Andra Världskriget tagit slut föds Leonard Lake. Han är ett efterlängtat och älskat barn. Men 40 år senare har han förvandlats till en seriemördare, sadist och våldtäktsman. Här är första avsnitten av sommarspecialen om Leonard Lake och hans mördarpartner Charles Ng.
2019-06-11
Länk till avsnitt

117. Fantomen från Heilbronn del 2

Polisen får inget grepp om Kvinnan utan ansikte, eller Fantomen från Heilbronn, som hon numera kallas efter att hon skjutit ihjäl en polis i just staden Heilbronn. Hon utför olika sorters brott, inbrott och rån, i olika länder. Och nu har hon blivit en seriemördare också - hon är uppe i sex mordoffer. Fantomen ändrar sitt modus operandi hela tiden. Hur ska polisen få fast henne? Allt de har är hennes DNA.
2019-06-04
Länk till avsnitt

116. Fantomen från Heilbronn del 1 av 2

Det här är en berättelse om en av historiens absolut märkligaste seriemördare. En kvinna som hade olika modus operandi vid varje mord. Hon var en kvinna som tvingade fyra länder att samarbeta för att hitta henne. 100 poliser arbetade med fallet under flera år men ändå hitta de henne inte. Och hon fortsatte att mörda...
2019-05-21
Länk till avsnitt

115. Billy Gohl

Billy Gohl flyttar först från Tyskland till Alaska och sedan till San Fransisco. Där får han sina första erfarenheter som våldsam hejduk för en fackförenings räkning, innan han till slut flyttar till Aberdeen och blir seriemördare.
2019-05-14
Länk till avsnitt

114. Melvin Rees aka Sex Beast

En sexualfixerad seriemördare härjar utmed landsvägen. Efter att han har utfört ett massmord ökar pressen på polisen att hitta honom men de har inga spår. De använder sig till och med av ett medium men inte ens det hjälper. En dag kommer det ett brev med ett viktigt tips.
2019-05-07
Länk till avsnitt

113. Kingsbury Run del 3

Löjtnant Cowles är nu helt övertygad om att Frank Sweeney är Den Galne Slaktaren men Eliot Ness väljer att gå vidare med en annan plan. Hur ska seriemördaren kunna ge sig på de fattiga i kåkstaden om det inte finns några fattiga och inte heller någon kåkstad? Tänk om allt bara brann ner? Om du gillar Seriemördarpodden kan du vara med och crowdfunda podden på https://www.patreon.com/seriemordarpodden Det går bra med att bidra med Swish också, skicka ett meddelande till podden på Facebook (se nedan) för detaljer. Om du sponsrar på patreon får du tillgång till tre extra avsnitt varje månad. Du kan också hitta de extra avsnitten på Seriemördarpodden Premium på podme.com. Det kostar 29kr/månad. Länk här: https://podme.com/seriemordarpodden-premium
2019-04-23
Länk till avsnitt

112. Kingsbury Run del 2

Eliot Ness och polisen i Cleveland gör allt för att identifiera den tatuerade mannen innan Den Galne Slaktaren slår till igen. Den envise polisen Peter Merylo gör allt för att komma med i utredningen. Om du gillar Seriemördarpodden kan du vara med och crowdfunda podden på https://www.patreon.com/seriemordarpodden Det går bra med att bidra med Swish också, skicka ett meddelande till podden på Facebook (se nedan) för detaljer. Om du sponsrar på patreon får du tillgång till tre extra avsnitt varje månad. Du kan också hitta de extra avsnitten på Seriemördarpodden Premium på podme.com. Det kostar 29kr/månad. Länk här: https://podme.com/seriemordarpodden-premium
2019-04-16
Länk till avsnitt

111. Kingsbury Run del 1 av 3

Allt var smutsigt från allt sot från kolet som eldades. Allt luktade svavel. Det låg sopor och industriavfall på varje ledig plats. Och mitt i allt detta låg Kingsbury Run och det var här Den Galne Slaktaren hittade sina offer. Den ende som hade någon chans att stoppa honom var den legendariske kriminologen Eliot Ness, mannen som hade besegrat Al Capone. Om du gillar Seriemördarpodden kan du vara med och crowdfunda podden på https://www.patreon.com/seriemordarpodden Det går bra med att bidra med Swish också, skicka ett meddelande till podden på Facebook (se nedan) för detaljer. Om du sponsrar på patreon får du tillgång till tre extra avsnitt varje månad. Du kan också hitta de extra avsnitten på Seriemördarpodden Premium på podme.com. Det kostar 29kr/månad. Länk här: https://podme.com/seriemordarpodden-premium
2019-04-09
Länk till avsnitt

110. Terry Rasmussen

Vissa förbrytare tvingas ibland ta sig nya namn för att försöka fly ifrån rättvisan men få har haft så många namn som Terry Rasmussen. Här kommer berättelsen om en av de märkligaste seriemördarna - och massmördarna - i modern tid. För mer information om det olösta massmordet i Bear Brook State Park, lyssna på Massmördarpodden avsnitt 8. Finns här: https://podme.com/lyssna/127840 Du hittar Massmördarpodden på podme.com https://podme.com/podcast/835 På Podme.com kostar podden 19 kr/månad (om du går via webbsidan och inte via appen) Podden levereras inte på Patreon men det finns en Patreon för de som vill sponsra podden ytterligare över den 19 kronorna per månad. Det kommer två nya avsnitt varje månad. De kommer ut den 8:e och den 23:e .
2019-04-02
Länk till avsnitt

109. Moses Sithole

Apartheid har just avskaffats i Sydafrika på 90-talet. En seriemördare dödar mörkhyade medelklasskvinnor. Poliser hittar strypta kvinnor alldeles för ofta men har inga spår. Robert Ressler, Mindhunter själv, kallas in för att göra en gärningsmannaprofil för att hitta en av Sydafrikas värste seriemördare. Gillar du den här podden? Var med och stötta den på https://www.patreon.com/seriemordarpodden
2019-03-19
Länk till avsnitt

108. Larry Eyler del 3

Advokaten Kathleen Zellner gör allt för att rädda livet på Larry Eyler. I det här avsnittet tar vi också upp de fall Zellner har blivit mest känd för och bland dem de 19 oskyldiga hon har fått friade i efterhand. Vi nämner även helt kort Steven Avery och Making a Murderer på Netflix.
2019-03-12
Länk till avsnitt

107. Larry Eyler del 2

I slutet av förra avsnittet tog advokaten Kathleen Zellner över Larry Eylers fall. Hennes uppdrag är att rädda Larry Eylers liv och hindra att Illinois avrättar honom. Kathleen Zellner är idag 2019 känd över hela världen från säsong två av Netflixdokumentären Making a Murderer. Det här avsnittet tar upp Zellners bakgrund innan hon träffade Larry Eyler plus vad som hände när hon gjorde det.
2019-03-05
Länk till avsnitt

106. Larry Eyler del 1 av 3

I Making a Murderer säsong två på Netflix tas fallet över av Chicagoadvokaten Kathleen Zellner. Hon varnar den misstänkte att han är galen om han anlitar henne och faktiskt är skyldig. Den misstänkte övertygar Zellner om att han är oskyldig och hon fortsätter arbetet. Men det här är historien om när Kathleen Zellner anlitades för att försvara en annan man som var en väldigt skyldig seriemördare. Om du gillar Seriemördarpodden var gärna med och stöd oss på patreon: https://www.patreon.com/seriemordarpodden Seriemördarpodden Premium finns på podme.com för 29kr/månad med tre extra avsnitt varje månad: https://podme.com/view/167526
2019-02-19
Länk till avsnitt

105. Pickton del 7

Det långa förhöret med Willie Pickton fortsätter. Utredningsgruppen på Pickton-gården fortsätter sitt arbete. Willie åtalas och rättsprocessen påbörjas. Om du gillar Seriemördarpodden och vill vara med och crowdfunda podden kan du göra det på https:// www.patreon.com/seriemordarpodden Då får du också tillgång till Seriemördarpodden Premium som är tre (3!) extra avsnitt av podden varje månad. Det går bra med att bidra med Swish också, skicka ett meddelande till podden på Facebook (se nedan) för detaljer. Om du gillar Seriemördarpodden gillar du nog systerpodden Massmördarpodden också. Den finns på appen podme eller podme.com. Den kostar 19 kr/månad. Där finns också Seriemördarpodden Premium för de som bara vill lyssna på de tre extraavsnitten utan att sponsra. Den kostar 29kr/månad. Gå via webbsidan podme.com och inte via podme-appen för då kostar det 10 kr extra på grund av Apples och Googles avgifter.
2019-02-12
Länk till avsnitt

104. Pickton del 6

Willie Pickton har gripits för olovligt vapeninnehav, men släppts. En arbetsgrupp från polisen etablerar sig på Pickton-gården för en grundlig genomsökning, och gör många kusliga fynd. Fynden leder till att Willie Pickton kan gripas igen. Polisen inleder sitt första längre förhör med Willie, med anledning av misstanke om mord. Om du gillar Seriemördarpodden och vill vara med och crowdfunda podden kan du göra det på https:// www.patreon.com/seriemordarpodden Då får du också tillgång till Seriemördarpodden Premium som är tre (3!) extra avsnitt av podden varje månad. Det går bra med att bidra med Swish också, skicka ett meddelande till podden på Facebook (se nedan) för detaljer. Om du gillar Seriemördarpodden gillar du nog systerpodden Massmördarpodden också. Den finns på appen podme eller podme.com. Den kostar 19 kr/månad. Där finns också Seriemördarpodden Premium för de som bara vill lyssna på de tre extraavsnitten utan att sponsra. Den kostar 29kr/månad. Gå via webbsidan podme.com och inte via podme-appen för då kostar det 10 kr extra på grund av Apples och Googles avgifter.
2019-02-05
Länk till avsnitt

103. Pickton del 5

Polisen har nu Willie Pickton under bevakning. Den vanliga polisen i Vancouver slår sig samman med Kanadas ridande polis och bildar arbetsgruppen ?Project Evenhanded? för att gå till botten med mysteriet med Downtown Eastsides försvunna kvinnor. De fortsätter dock att försvinna, fram till att Willie Pickton grips för olovligt vapeninnehav. Om du gillar Seriemördarpodden och vill vara med och crowdfunda podden kan du göra det på https:// www.patreon.com/seriemordarpodden Då får du också tillgång till Seriemördarpodden Premium som är tre (3!) extra avsnitt av podden varje månad. Det går bra med att bidra med Swish också, skicka ett meddelande till podden på Facebook (se nedan) för detaljer. Om du gillar Seriemördarpodden gillar du nog systerpodden Massmördarpodden också. Den finns på appen podme eller podme.com. Den kostar 19 kr/månad. Där finns också Seriemördarpodden Premium för de som bara vill lyssna på de tre extraavsnitten utan att sponsra. Den kostar 29kr/månad. Gå via webbsidan podme.com och inte via podme-appen för då kostar det 10 kr extra på grund av Apples och Googles avgifter.
2019-01-22
Länk till avsnitt

102. Pickton del 4

I detta avsnitt får vi stifta närmare bekantskap med kvinnorna i Willie Picktons liv. Polisens arbete går framåt, men långsamt. Kvinnor fortsätter att försvinna från Downtown Eastside. Två personer börjar arbeta på Pickton-gården och flyttar dessutom in där. Det de får vara med om på gården förändrar deras liv för all framtid. Om du gillar Seriemördarpodden och vill vara med och crowdfunda podden kan du göra det på https:// www.patreon.com/seriemordarpodden Då får du också tillgång till Seriemördarpodden Premium som är tre (3!) extra avsnitt av podden varje månad. Det går bra med att bidra med Swish också, skicka ett meddelande till podden på Facebook (se nedan) för detaljer. Om du gillar Seriemördarpodden gillar du nog systerpodden Massmördarpodden också. Den finns på appen podme eller podme.com. Den kostar 19 kr/månad. Där finns också Seriemördarpodden Premium för de som bara vill lyssna på de tre extraavsnitten utan att sponsra. Den kostar 29kr/månad. Gå via webbsidan podme.com och inte via podme-appen för då kostar det 10 kr extra på grund av Apples och Googles avgifter.
2019-01-15
Länk till avsnitt

101. Pickton del 3

Kvinnor fortsätter att försvinna från Downtown Eastside. Den enda hos Kanadas polis som verkligen verkar bry sig är Kim Rossmo, som med hjälp av en statistisk studie inser att alla försvinnanden måste bero på något. Dessutom: Sandra Gail Ringwald följer med Willie Pickton till hans farm och är med om ett blodigt och dramatiskt möte som slutar på sjukhuset. Var med och stöd podden på https://www.patreon.com/seriemordarpodden
2019-01-08
Länk till avsnitt

100. Vi firar ett hundra avsnitt

Dan Hörning, Sofia Ollesdotter, Emily Oscarsson och David Oscarsson sitter i ett panelsamtal och svarar på era lyssnarfrågor samt diskuterar de 100 avsnitten, Premiumavsnitten och kommande avsnitt. Seriemördardatabasen: http://skdb.fgcu.edu/info.asp Tipsa oss om seriemördare här: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfDlQxf9SgZyeGS-qFPaB4BP-L59lQhs7BbZACfwk7xSs-AFw/viewform
2019-01-01
Länk till avsnitt

99. Pickton del 2

Kvinnor börjar försvinna från Downtown Eastside, det ökända prostitutionsstråket i Kanada. Polisen bryr sig inte, då de anser att det hör till sakens natur att människor i den undre världen försvinner. Vi får dessutom höra mer om Willie Picktons hemförhållanden i hans yngre år, seriemördaren Gilbert Paul Jordan som söp sina offer till döds, Green River Killer, de beryktade ?Dalmorden?, tuppfäktning på Pickton-gården och uppkomsten av Pickton-brödernas egna nattklubb - Piggy's Palace.
2018-12-18
Länk till avsnitt

98. Pickton del 1 av 7

I detta första avsnitt om Robert ?Willie? Pickton - Kanadas värste seriemördare genom tiderna - får vi höra om hans märkliga och ruskiga uppväxt, och om de första småbrotten som han och hans bror, Dave, kunde knytas till. Dessutom: den kanadensiske seriemördaren Clifford Olson.
2018-12-11
Länk till avsnitt

97. The Doodler

2018 har ett antal fall lösts med hjälp av den nya DNA-släktforskningstekniken som löste EAR/ONS och Bear Brook. Frågan är om den nya tekniken slutligen kan avslöja den mystiske "klottraren" (the Doodler) som ritade av homosexuella män på gaybarer i 70-talets San Francisco och sedan följde med dem till en avskild plats. Väl där tog han fram sin kniv och högg sina offer på ett sätt som bara kan tyda på ett våldsamt raseri. 5-14 personer föll offer för The Doodler innan han försvann lika plötsligt som han dök upp. Det här är historien om ett olöst seriemördarfall.
2018-12-04
Länk till avsnitt

96. Yang Xinhai del 2

Xinhai forsätter att massakrera hela familjer i avlägsna hus på Kinas landsbygd. Polisen börjar misstänka att de här brutala massmorden kanske har utförts av samme gärningsman.
2018-11-20
Länk till avsnitt

95. Yang Xinhai del 1 av 2

Yang Xinhai är poddens förste seriemassmördare. Han är inte bara seriemördare OCH massmördare - han har dessutom begått fler än tre massmord med en avkylningsperiod emellan. Xinhai är lite som EAR/ONS om EAR/ONS alltid hade mördat ALLA han hade brutit sig in hos. Möt en av Kinas och världens värste seriemördare någonsin.
2018-11-13
Länk till avsnitt

94. Stephen Port

Ett avsnitt om ett av 2010-talets mest bisarra fall. Seriemördaren Stephen Port lämnar solklara spår efter sig, bland annat ett lik utanför hans egen ytterdörr. Trots att han råkar ange sig själv lyckas polisen inte lösa fallet. Avsnittet görs tillsammans med instagramsidan @googlemord. Se bilder från fallet på Googlemords Instagram: https://instagram.com/googlemord?utm_source=ig_profile_share&igshid=jjmc4qb0vt7w Lyssna på Mördarpoddens artist här: https://open.spotify.com/artist/63q3l3pKBpvqEjUM5Vf1TG?si=fYtdOwIvTn6noQJW6ffPww Läs mer om Mördarpodden på: http://josefinemolen.se/
2018-11-06
Länk till avsnitt

93. Ki?evos monster

En seriemördare härjar i den lilla staden Ki?evo i Makedonien. Polisen och media försöker lösa gåtan Ki?evos monster.
2018-10-23
Länk till avsnitt

92. Adolfo de Jesus Constanzo del 2

Adolfo Jesus har tillsammans med sin sekt kidnappat, torterat och mördat mer än 10 personer. Men de tre sista offren har varit misslyckade. Därför gör Adolfo upp en ny plan. En amerikansk student ska offras. Och planen lyckas. Mark Kilroy kidnappas och mördas - och nu äntligen är både Adolfo och hans kultister mer än nöjda.
2018-10-16
Länk till avsnitt

91. Adolfo de Jesus Constanzo del 1 av 2

Hans mamma lär honom religionen Palo Mayombre och berättar för Adolfo att han är den utvalde. Den unge Adolfo går kurser i ondska (!) och blir med tiden en mäktig sektledare, knarkkung och magiker i Mexico City. Han säljer sina besvärjelser till både polisen och kartellerna. För att ge extra kraft till ritualerna bestämmer han sig för att offra familjemedlemmar ur en mäktig kartellfamilj. Möt Seriemördaren som är så ond att hans byte är den organiserade brottsligheten.
2018-10-09
Länk till avsnitt

90. Ed Kemper del 3

Gång på gång har Ed dödat kvinnor som i hans sjuka huvud symboliserade hans mamma. Till slut inser Ed att det bästa nog vore att faktiskt döda mamma själv och som bonus kan man ju alltid hugga av hennes huvud. Mammas avhuggna huvud kanske man ha lite roligt med efteråt tänker Ed.
2018-10-02
Länk till avsnitt

89. Ed Kemper del 2

Ed har förberett sig väl. Det är dags att sluta släppa av lifterskorna. Nu är det dags att våldta dem, döda dem och sedan våldta dem igen.
2018-09-18
Länk till avsnitt

88. Ed Kemper del 1 av 3

När jag ser en söt tjej promenera nedför gatan så tänker jag på två saker: En del av mig vill bjuda ut henne, prata med henne och behandla henne väl? Och den andra delen av mig undrar hur hennes huvud hade sett ut spetsat på en påle.
2018-09-11
Länk till avsnitt

87. EAR/ONS del 12

Joseph DeAngelos liv 1977-2018
2018-09-04
Länk till avsnitt

86. EAR/ONS del 11

Joseph DeAngelos liv 1945-1977
2018-08-21
Länk till avsnitt

85. Green River Killer del 8

Rättegången och efterspelet.
2018-08-14
Länk till avsnitt

84. Green River Killer del 7

Det är 2001. Efter 19 år och minst 49 offer, har the Green River Killer äntligen åkt fast med hjälp av 19 år gammalt DNA. Hans namn är Gary Ridgway, en 52-årig lastbilsmålare. Men vem är han egentligen? Och vad har fått honom att bli USAs värsta seriemördare?
2018-08-07
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.