Sveriges 100 mest populära podcasts

Bibelpodden

Bibelpodden

En podcast om Bibeln med intressanta samtal som hjälper dig att växa i din tro. Nytt avsnitt varje vecka. Prenumerera i din app så du inte missar något! Mer info på vår hemsida bibelpodden.se.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

bibelpodden.se/

Avsnitt

#84 Bibelpodden byter kanal och namn

Efter några veckors paus har vi nu landat i ett beslut. Bibelpodden kommer att byta kanal och namn till VOIS-podden. I det här avsnittet berättar vi vad förändringen innebär, hur du kan fortsätta lyssna och varför vi tagit det beslutet.
2018-10-29
Länk till avsnitt

#83 Viktigt meddelande till våra lyssnare

Vi är två veckor sena med att sända ett avsnitt och vi ville i det här avsnittet berätta varför och vad som händer nu.
2018-09-29
Länk till avsnitt

#81 Lyssnarfråga – Om att växa upp i kyrkan och om dödsångest och rädslan för att inte hamna i himlen

Vi svarar på ytterligare två lyssnarfrågor; Hur ska man tänka kring att man haft en bra uppväxt och aldrig haft en före-och-efter-upplevelse, och en fråga om dödsångest och rädslan för att man kanske ändå inte är fullt ut förlåten trots att man försökt be om förlåtelse för alla sina synder.
2018-09-08
Länk till avsnitt

#80 Lyssnarfråga – Om valet 2018, Jesus politiska ställning och rikedomar

Valet 2018 står runt hörnet när det här avsnittet släpps och vi har fått en fråga om vilken politisk åsikt Jesus hade. Frågeställare undrar också över liknelsen som Jesus ger när han säger "Det är lättare för en kamel att komma igenom ett nålsöga än för en rik att komma in i Guds rike."
2018-08-31
Länk till avsnitt

#79 Hemens berättelse – Från muslim till ateist till kristen

Hemen växte upp som trogen muslim i Malmöförorten Rosengård. Hör hans berättelse om vad som fick honom att lämna islam bakom sig när han blev ateist och vad som sedan förde honom tillbaka till en gudstro när han bestämde sig för att bli kristen.
2018-08-19
Länk till avsnitt

#78 Sommarandakt om hur vi förlöser potentialen som Gud lagt i oss med Joel Backman

Gud har lagt så mycket i var och en av oss som han vill att vi ska leva ut. Ändå känner vi ofta att den potentialen på nåt sätt ligger inlåst inom oss. Vad kan man göra för att förlösa denna potential?
2018-08-01
Länk till avsnitt

#77 Sommarandakt om att lära känna Gud personligen med Michelle Blomqvist

De flesta av oss har en förutfattad mening om vem Gud är, kanske baserad på saker vi hört, sett eller fått lära oss. I den här sommarandakten pratar Michelle Blomqvist om vikten av att själv lära känna och erfara Gud på ett personligt plan och hur man gör det.
2018-07-20
Länk till avsnitt

#76 Sommarandakt om att sätta gränser för ett hållbart liv med Sara Mellergård

Sara Mellergård pratar i den här sommarandakten om hur man kan bygga ett hållbart inre liv, om att sätta gränser och om vilka verktyg vi har för att lära oss att hålla dessa gränser.
2018-07-13
Länk till avsnitt

#75 – Sommarandakt om Guds godhet med Sven Bengtsson

Sven Bengtsson fokuserar i den här sommarandakten på Guds godhet och menar att Gud är bara god. Vad betyder det i praktiken och hur går det ihop med dåliga saker som vi drabbas av?
2018-07-05
Länk till avsnitt

#74 Lyssnarfråga – Kan man be om förlåtelse dagen innan man dör och komma till himlen?

Hur kommer det sig att en pedofil som fått en dödsdom kan be om förlåtelse dagen innan han ska avrättas och sedan komma till himlen, samtidigt som det finns fina människor som aldrig hört om Jesus som kommer till helvetet för att de inte tror? Det frågar sig en av våra lyssnare och tycker det låter ologiskt.
2018-06-13
Länk till avsnitt

#73 Lyssnarfråga – Vem dödade Ananias och Safira?

I Bibeln finns en berättelse om två personer som sålde sin egendom för att dela ut av vinsten till andra. Dock så ljög dem om summan de sålde egendomen för och behöll en del av pengarna själva. Ananias och Safira konfronteras av en av lärjungarna varpå de faller döda. En lyssnare undrar hur detta går ihop med budskapet om Guds nåd.
2018-06-07
Länk till avsnitt

#72 Guds nåd – Vår drivkraft till att göra gott

Det finns olika saker som motiverar oss till att bli bättre människor. För någon kan det vara andras acceptans och godkännande, för en annan kan det vara rädslan att inte duga o.s.v. Gud har valt att låta sin nåd och kärlek vara vår allra starkaste drivkraft.
2018-05-30
Länk till avsnitt

#71 Guds nåd – Finns det ingen risk att man blir slapp och syndar mer?

Idag pratar vi om rädslan för vad som kan hända om man presenterar Guds nåd fullt ut och precis som det är. För finns det ingen risk att man blir slapp och syndar mer om Gud ändå älskar oss villkorslöst?
2018-05-17
Länk till avsnitt

#70 Guds nåd – En nåd som räknas

Går det att leva ett liv så att Guds nåd inte räknas? "Att fall ur nåden." Har du hört det utryckte förut, och vad betyder det i så fall? I det här avsnittet pratar vi om tro kontra handlingar.
2018-05-09
Länk till avsnitt

#69 Guds nåd – Det gör dig till syndarens vän

Jesus hade ryktet om sig att vara syndares vän just på grund av detta. I andra avsnittet i temat pratar vi om vad Guds nåd gör med oss, vad den har för effekt.
2018-05-04
Länk till avsnitt

#68 Guds nåd – Kanske det viktigaste begreppet som du inte förstår fullt ut

Den här veckan startar vi med ett helt nytt tema som handlar om Guds nåd, och precis som det står i titeln så kan det begreppet vara något av det viktigaste som vi ännu inte helt förstår.
2018-04-25
Länk till avsnitt

#67 Lyssnarfråga – Hur vet jag att Gud är med mig, och hur talar han till mig?

I det här avsnittet tar vi upp lyssnarfrågor från två av våra lyssnare. De handlar bl a om hur vi kan veta att Gud är med, hur han talar till oss och varför vi ibland inte vågar slänga oss fullt ut i hans armar.
2018-04-18
Länk till avsnitt

#66 Lyssnarna har sagt sitt, plus lite nyheter

I veckan gick vi ut på sociala medier för att be om er hjälp att ta ett beslut för upplägget i Bibelpodden framöver. I det här avsnittet får du höra om resultatet plus lite nyheter som vi också vill dela med oss av.
2018-04-11
Länk till avsnitt

#65 Jesus – 4 bortförklaringar mot uppståndelsen, och hur man svarar på dem

Här har du fyra av de vanligaste bortförklaringarna eller teorierna till varför Jesus INTE har uppstått och hur du bemöter dem.
2018-03-28
Länk till avsnitt

#64 Jesus – Domaren och advokaten

I det här samtalet pratar vi om ytterligare en anledning till varför det BARA var just Jesus som kunde dö i vårt ställe och inte någon annan.
2018-03-21
Länk till avsnitt

#63 Jesus – Varför dog han?

I den här predikan får du höra om det huvudsakliga motivet som låg bakom att Jesus offrade sig för oss. Och det motivet stavas K Ä R L E K.
2018-03-14
Länk till avsnitt

#62 Jesus – Så jag behöver inte följa lagen!?

I förra avsnittet fick vi höra i en predikan att Jesus kom för att uppfylla alla Guds lagar eftersom vi misslyckades med det. Men betyder det att vi från och med nu inte behöver följa lagarna och budorden som Gud har gett?
2018-03-07
Länk till avsnitt

#61 Jesus – Vad gjorde han?

Vi bär alla på känslan av otillräcklighet och att inte riktigt lyckas leva upp till det som Gud kräver av oss. Jesus kom för att råda bot på detta. Men hur gjorde han?
2018-02-27
Länk till avsnitt

#60 Jesus – Sa Jesus själv att han var Gud?

En vanlig invändning mot att Jesus är Gud är att Jesus aldrig själv sa det. Men gjorde han verkligen inte det?
2018-02-21
Länk till avsnitt

#59 Jesus – Vem är han?

Jesus har påverkat vår civilisation som ingen annan. När t o m vår tideräkning utgår från hans födelse så känns det ganska vettigt att ta reda på vem han är. Så vem är Jesus?
2018-02-14
Länk till avsnitt

#58 Jesus ? Ett steg närmare

Det här avsnittet är starten på ett nytt tema som vi kommer köra många veckor framöver. Det kommer att handla om Jesus, vem han är, varför han kom, vad han gjorde, varför han dog och vad som hände sen.
2018-02-07
Länk till avsnitt

#57 Om tacksamhet, förnöjsamhet och framtiden för Bibelpodden

Vi pratar om två ord som kan få - inte bara det här året - utan hela ens liv att bli så mycket lyckligare; Tacksamhet och förnöjsamhet.
2018-01-16
Länk till avsnitt

#56 Guds ledning – Panelsamtal från ungdomskonferensen Vision

I ett panelsamtal får vi höra tankar och erfarenheter om detta med att ledas av Gud i vardagen.
2018-01-04
Länk till avsnitt

#55 Guds ledning – Liveinspelning från ungdomskonferensen Vision

Hur skulle 2018 kunna se ut om Gud fick leda? I november poddade vi live på ungdomskonferensen Vision i Värnamo om Guds ledning.
2017-12-28
Länk till avsnitt

#54 Julspecial – Världens mest jämställda budskap

Vi gör en tillbakablick på året som gått, går igenom julberättelsen och samtalar om varför julberättelsen bär med sig världens mest jämställda budskap.
2017-12-20
Länk till avsnitt

#53 Ursprung – Hur ska man tolka Bibelns skapelseberättelse? (del 2)

Det finns olika tolkningar av Bibelns skapelseberättelse. Men vilken ska man tro på?
2017-12-07
Länk till avsnitt

#52 Ursprung – Hur ska man tolka Bibelns skapelseberättelse? (del 1)

Skapade Gud allt på sex dagar? Måste man tro på Bibelns skapelseberättelse bokstavligen? Hur ska man förhålla sig till evolutionsteorin och vad gör det med min tro?
2017-12-07
Länk till avsnitt

#51 Ursprung – Var kommer livet och vårt DNA ifrån?

Var kommer informationen i vårt DNA ifrån? Är det mest troligt att Gud ligger bakom eller finns det andra processer som erbjuder en bättre förklaring?
2017-11-25
Länk till avsnitt

#50 Ursprung – Därför är Gud den bästa förklaringen på hur universum kom till (del 2)

Frågor och svar om varför vi tror att Gud är den bästa förklaringen på hur universum kom till.
2017-11-22
Länk till avsnitt

#49 Ursprung – Frågor och svar

Frågor och svar om varför vi tror att Gud är den bästa förklaringen på hur universum kom till.
2017-11-09
Länk till avsnitt

#48 Ursprung – Därför är Gud den bästa förklaringen på hur universum kom till (del 1)

I två delar kommer vi att prata om varför vi tror att Gud är den bästa förklaring för hur universum skapades och jämför med andra förklaring.
2017-10-25
Länk till avsnitt

#47 Intervju med Felicia om vad en ung tjej tänker kring tro och vetenskap

Hur är det att vara ung tjejer och troende idag, och går det att kombinera tro och vetenskap eller strider de emot varandra?
2017-10-19
Länk till avsnitt

#46 Förlåt – Att förlåta andra (del 2)

En närmare titt i Josefs och Jesus liv. Vilka lärdomar kan vi ta om att förlåta, och går det att glömma helt vad någon gjort mot en?
2017-10-05
Länk till avsnitt

#45 Förlåt – Att förlåta andra (del 1)

Ska man verkligen förlåta vad som helst? Och vad gör man när man försökt men verkligen inte kan förlåta?
2017-09-28
Länk till avsnitt

#44 Förlåt – Att be om förlåtelse

Varför är det så svårt att säga förlåt och hur löser man en situation där två parter felar men ingen vill ta första steget och be om förlåtelse?
2017-09-20
Länk till avsnitt

#43 Förlåt – Att förlåta sig själv

I det här avsnittet pratar vi om varför det är både så svårt men också så viktigt att kunna förlåta sig och framförallt hur man gör.
2017-09-15
Länk till avsnitt

#42 Förlåt – Att få förlåtelse från Gud

Innan man kan ge förlåtelse till andra eller till sig själv behöver man först få ta emot den. Men på vilka grunder ger oss Gud förlåtelse egentligen?
2017-09-07
Länk till avsnitt

#41 Förlåt – Förlåtelse i fyra riktningar

Den här veckan startar vi höstens stora tema som handlar om förlåtelse. I fem avsnitt kommer vi bl a att prata om förlåtelsens fyra riktningar.
2017-08-30
Länk till avsnitt

#40 Intervju med Vivids grundare Jonathan Yngfors om mirakler

Vi gästas av Jonathan Yngfors som grundade Vivids - ett projekt där ungdomar får berätta om vad Gud gjort i deras liv. Intervju om mirakler och sociala medier.
2017-08-23
Länk till avsnitt

#39 Irenas berättelse – Brödsmulor som leder oss hem

Här får vi lyssna på Irenas berättelse, om bl a hur hon testade Gud och vad som hände när hon blev inkallad på lärarens kontor och fick försvara sin tro.
2017-08-16
Länk till avsnitt

#38 Sommarandakt om livets stormar med Vicky Bengtsson

Alla går igenom stormar i livet som kan kännas för stora för att klara sig igenom. Hur hanterar man en storm och kommer ut på andra sidan starkare?
2017-08-02
Länk till avsnitt

#37 Sommarandakt om Guds godhet när inte vår räcker till med AnnaCarin Abrahamsson

Att vara kristen handlar inte först och främst om att bli godare. AnnaCarin pratar om nåd-konceptet som skiljer kristendomen från det mesta du har hört.
2017-07-26
Länk till avsnitt

#36 Sommarandakt om självförtroende och synen på vår kropp med Irena Derki

Irena berättar om hur viktminskningen inte alls hjälpte för bättre självförtroende, samt hur man kan finna ett självförtroende som inte bygger på det yttre.
2017-07-19
Länk till avsnitt

#35 Sommarandakt om trons vila med Sakarias Bryskhe

I andra sommarandakten pratar Sakarias om trons vila och vikten av att hitta tid för vila för att vi ska kunna bli och göra allt det Gud tänkt för oss.
2017-07-12
Länk till avsnitt

#34 Sommarandakt om själslig vila med Daniel Ringdahl

I den här andakten talar Daniel Ringdahl om själslig vila, var man finner det och om att vara okej.
2017-07-05
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.