Sveriges 100 mest populära podcasts

Rakt in i Väggen

Rakt in i Väggen

Rakt in i Väggen är ett stöd till dig med utmattningssyndrom, utmattningsdepression och posttraumatiskt stressyndrom (PTSD). Du kan följa Jennifer och Alexanders livs-och utmattningsresor samt lyssna på våra poddgäster som också har gått in i väggen. De flesta av våra poddavsnitt har ett upplägg som liknar ”Sommarprat i P1” där varje person får prata helt fritt utan att bli avbruten. Vi har även podcastavsnitt baserat på samtal & kunniga inom området. Tanken med podcasten är att du förhoppningsvis ska känna igen dig och se att du inte är ensam på din resa, vilket har varit väldigt läkande för oss som driver podcasten.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

xn--raktinivggen-ncb.se

Avsnitt

142. Isabelle Uskali Wassler – Stress i läraryrket

Isabelle Uskali Wassler: Så länge jag kan minnas har jag drivits av prestation och höga krav på mig själv. Jag hade under årens gång lyckats bygga upp min inre ?stressboll? så stor att den tillslut sprack. Som verksam lärare var det även svårt att hålla koll på den tunna gränsen mellan arbete och privatliv och?
Läs mer

Källa

2021-10-13
Länk till avsnitt

141. Lili Öst – Jag väntade på att bli avslöjad

Artisten, coachen, föreläsaren, författaren tillika poddcastern Lili Öst berättar om sin egen utbrändhet, vad hon hittade som låg bakom och hur hon tack vare utbrändheten hittade en ny väg fram. Hennes eget självläkningsarbete, ledde till att hon bytte karriär för att hjälpa andra människor att slippa gå in i väggen?   FOLLOW: Följ hennes podd Attraktionslagen 2.0?
Läs mer

Källa

2021-09-01
Länk till avsnitt

140. Carolin Asterhed – Jag trodde att jag hade blivit galen

I det sista avsnittet innan sommaruppehållet delar Carolin Asterhed sin historia. Carolin är podcastansvarig för Rakt in i väggen och med detta avsnitt hoppas vi att ni ska få lära känna henne lite bättre. Vi är tillbaka igen i augusti. Trevlig sommar önskar hela Rakt in i väggen-teamet!  ?2017 var året då min kropp sa?
Läs mer

Källa

2021-06-30
Länk till avsnitt

139. Senaste halvåret

Jennifer och Alexander delar med sig av hur tiden sedan det förra egna podcastavsnittet i december 2020 varit. Arbete, studier, mående och terapi är några av de saker som tas upp.  Ni får gärna återkoppla till oss med feedback, frågor eller önskemål via [email protected] eller om ni vill kontakta Alexander nås han på [email protected] Tack för?
Läs mer

Källa

2021-06-16
Länk till avsnitt

138. David Waskuri – Att få insikt är steg 1

Den här månaden släpper vi ett specialavsnitt av Rakt in i väggen. Psykologen David Waskuri gästar oss och delar med sig av sina insikter kring arbete med utmattade patienter. I avsnittet fokuserar David främst på hur en utmattning kan förebyggas, men avsett var du är i din utmattningsresa tror och hoppas vi att du kommer?
Läs mer

Källa

2021-05-12
Länk till avsnitt

137. Maria By – Att lämna allt och börja om!

Maria By. Jag har varit en rotlös tjej, utan gränser, som anpassat mig in i absurdum för att passa in och bli omtyckt, med ett hårt skal av KAN-SJÄLV-mentalitet. Det har gjort mig ensam. Släpandes på ett tungt obearbetat bagage, arbetat mer än heltid under för lång tid och haft för många järn i elden, rusade?
Läs mer

Källa

2021-04-14
Länk till avsnitt

136. Anna Johnsson – Före detta fröken Duktig

Anna Johnsson. Jag är en kreativ 34-åring från Skåne med ångest och utmattning.Jag var en typisk ?duktig flicka? förr i tiden; jag pressade mig själv oerhört hårt. Både för att få toppbetyg och för att vara den perfekta vännen, dottern och partnern. Helt ovetandes om att jag var värdefull även om jag inte presterade på topp.?
Läs mer

Källa

2021-03-10
Länk till avsnitt

135. Malin Gunnäng – Det syns inte utanpå

Malin Gunnäng. Efter drygt 10 år som högpresterande prestationsprinsessa fick jag känna på den där väggen som jag själv inte trodde existerade. Och steg för steg påbörja en resa (som inte varit spikrak utan med bakslag och mycket lärdomar) för att lära känna mina gränser och att jag är tillräcklig precis som jag är utan?
Läs mer

Källa

2021-02-24
Länk till avsnitt

134. Frida Jung – Lycka kan vara att skala en apelsin

Frida Jung. Det är med ytterst ödmjukhet som jag valt att medverka i rakt in i väggen.Att gå igenom det jag gjort gör att jag är den jag är idag. Livet är för kort för att inte levas och uppskattas. Detta är min nakna och känslosamma berättelse om hur jag helt plötsligt tappade fotfästet och?
Läs mer

Källa

2021-01-27
Länk till avsnitt

133. Utmaningar på arbete och skola

Det var i september vi senast släppte ett eget avsnitt, och nu är det dags att dela på nytt. Alexander har gått upp i tid på jobbet och stött på lite gamla beteende-mönster i hans tjej-bekantskaper. Jennifer har snart gjort klart femte terminen på fysioterapeutprogrammet, och gör sina sista dagar på praktiken. Måendet har varit?
Läs mer

Källa

2020-12-09
Länk till avsnitt

132. Ania Witwitzka – Shine through art

ANIA WITWITZKA är en konstnär med polskt ursprung och är född och uppvuxen i Stockholm. Hon är utbildad i England på två ledande konsthögskolor: Cumbria Institute of the Arts och Dartington College of Arts. Hennes arbetslivserfarenhet som grafisk formgivare, föreläsare, projektledare och kursledare har, tillsammans med hennes starka intresse för kreativiteten som källa till människans?
Läs mer

Källa

2020-11-11
Länk till avsnitt

131. Adam Svanell – Anonyma Prestationister

Han var 34 år och på väg till en intervju med Leif GW Persson när han drabbades av yrsel, panikkänslor och en skarp smärta i bröstet. Plötsligt var han långtidssjukskriven och upplevde det som att han blivit allergisk mot arbete och prestationer. Adam Svanell är journalist på Svenska Dagbladet. I podden berättar han om allt?
Läs mer

Källa

2020-10-14
Länk till avsnitt

130. Då kör vi säsong 5

Delningarna innehåller ett antal olika ämnen, bland annat att utmattningen gått i vågor för oss båda. Jennifer pratar även om psykiatrin och Alexander om hur det har gått med att trappa upp jobbet samt vilka utmaningar som dykt upp. Vi hoppas att ni uppskattar delningen, och återkom gärna med feedback.   Du finner dagens avsnitt?
Läs mer

Källa

2020-09-16
Länk till avsnitt

129. Frigöra energi och dagvård

[]
2020-05-27
Länk till avsnitt

128. Thomas Anderson – Sårbar man

Sårbar man och vägen till inre styrka Thomas Andersson medverkar i Rakt in i Väggens 128:e podd

Källa

2020-05-14
Länk till avsnitt

127. Pia Dellson – Psykiatern som gick i ”däck”

Psykiatern som gick i ?däck? Pia Dellson medverkar i Rakt in i Väggens 127:e poddavsnitt

Källa

2020-04-29
Länk till avsnitt

126. Mellan himmel och helvete

Mellan himmel och helvete Rakt in i Väggens 126 podd med Jennifer och Alexander Det är en tid sen vi delade med oss av vad som hänt i våra liv. Vi spelar in ett eget avsnitt idag. Vad har hänt sedan januari, då vi spelade in sist? Du finner dagens avsnitt i mediaspelaren nedanför men?
Läs mer

Källa

2020-04-15
Länk till avsnitt

125. Låt alla tankar bara vara en stund – Dennis Westerberg

?Låt alla tankar bara vara en stund? Dennis Westerberg medverkar i Rakt in i Väggens 125:e poddavsnitt

Källa

2020-04-01
Länk till avsnitt

124. ”Det du känner just nu är okej” – Rebecca Hedberg

Podd 124: ?Det du känner just nu är okej? Rebecca Hedberg medverkar i Rakt in i Väggens 124:e poddavsnitt

Källa

2020-02-12
Länk till avsnitt

122. Extrem höst

122. Extrem höst Den första egna poddinspelningen på cirka fyra månader. Jennifer berättar om sin tuffa höst och de perioder som hon tillbringat på sjukhus. Alexander berättar om balansen mellan hans stöttande till Jennifer och att ta hand om sig själv. Han delger även hur hans senaste månader varit generellt. Hör väldigt gärna av dig?
Läs mer

Källa

2020-01-15
Länk till avsnitt

121. Utmattningens labyrint : en patient & en läkare – två perspektiv på en resa genom utmattningssyndrom

121. Utmattningens labyrint : en patient & en läkare ? två perspektiv på en resa genom utmattningssyndrom Lyssna till ett unikt avsnitt där en tidigare patient och en läkare samtalar om utmattningssyndrom. På ett öppenhjärtigt och ärligt sätt delar Ulrika Malmesved, som tidigare varit sjukskriven för utmattningssyndrom, med sig av sina erfarenheter. Hennes egna höga?
Läs mer

Källa

2019-12-11
Länk till avsnitt

120. ”Tappa inte bort dig själv bland samhällets normer? – Agnes Sjöström

120. ?Tappa inte bort dig själv bland samhällets normer? ? Agnes Sjöström ? Varsågoda! Ett väldigt naket avsnitt där jag går ur min comfort zone och berättar om min upplevelse av att ?Gå rakt in i väggen?. Ett avsnitt om bland annat samhällsnormer, prestation och om hur man hittar sig själv. Det var en utmaning?
Läs mer

Källa

2019-11-27
Länk till avsnitt

119. ”Det finns ett inneboende värde i trädet bortom prestation.” – Mona Drar

[]
2019-11-13
Länk till avsnitt

118. ”Det som inte fick hända hände” – Nina Andersson

[]
2019-10-30
Länk till avsnitt

117. Utmanande omständigheter

Jennifer har haft en väldigt tuff tid, vilket har gjort det svårt för oss att släppa ett eget poddavsnitt. Alexander har haft lite utmaningar på sitt håll också. Vi berättar om de senaste veckorna ? mående och händelser. Återkom gärna med feedback på vad ni tycker och känner kring avsnittet. Kram Prenumerera, recensera och betygsätt?
Läs mer

Källa

2019-10-16
Länk till avsnitt

116. ”Jag omfamnar alla känslor” – Felizia Uggla

Felizia Uggla försökte hitta sig själv samtidigt som hon ständigt gjorde allt för att leva upp till samhällets idealbild av en ung kvinna. En ekvation som skulle visa sig vara omöjlig och som istället resulterade i utmattningsdepression, där hon tvingades omvärdera både sig själv och sitt liv. ?Jag brukar säga att min utmattningsdepression är både?
Läs mer

Källa

2019-10-02
Länk till avsnitt

115. ”Mått dåligt över saker jag egentligen skiter i” – Marielle Sjöman

Ni kommer få lyssna på ett öppet och blottat avsnitt kring graviditet, förlossningskomplikationer & förlossningsdepression. Mina tankar & känslor kring livet som utmattad mamma med kronisk värk pga whiplashskada. Efter många års kamp känns det som att man ligger på en hårfin linje mellan att vara slutkörd, och samtidigt vara härdad.  Jag har och har?
Läs mer

Källa

2019-09-18
Länk till avsnitt

114. Turbulens och snabba förändringar

Turbulent tid för Jennifer. Varierat mående för Alexander. Vi berättar om de senaste veckorna ? mående och händelser. Hur är det egentligen? Återkom gärna med feedback på vad ni tycker och känner kring avsnittet. Kram Prenumerera, recensera och betygsätt oss gärna på iTunes, eller i din poddapp så andra vet att vi finns! ? Vi?
Läs mer

Källa

2019-09-04
Länk till avsnitt

113. ”Jag var bara 17 år” – Emma Hagen

I dagens poddavsnitt kommer ni få träffa Emma Hagen. Hon blev utbränd innan hon ens hunnit ta studenten. Hon har också medverkat i SVT:s serie ?Sjukt stressad? och kommer i det här avsnittet dela med sig av sin utmattningsresa. Tanken var egentligen att jag, Alexander och Jennifer skulle göra en egen delning idag, men vi fick?
Läs mer

Källa

2019-08-28
Länk till avsnitt

112. ”Jag kan inte sluta gråta” – Anne Liljeroth

Anne Liljeroth är författare och i det här avsnittet delar hon med sig av sina erfarenheter, tankar runt utmattningssyndrom, och sin väg tillbaka. Om hur det skamliga kan vändas och användas till att stötta och trösta. Efter att länge ha förnekat så föddes idén om en romankaraktär som placerades i en fiktiv historia om relationer?
Läs mer

Källa

2019-08-21
Länk till avsnitt

111. Tillbaka efter sommaruppehåll

Sommaruppehållet är över och det är dags att släppa nya avsnitt. Idag delar Alexander och Jennifer om hur sommaren varit, hur de mår och vilka tankar/känslor som finns inombords. Hoppas ni uppskattar avsnittet och att vi är tillbaka igen! Kram till er från oss Stöd vår podd genom att swisha till följande nummer: 123 485 88 33  Prenumerera,?
Läs mer

Källa

2019-08-14
Länk till avsnitt

110. ”Räcker inte att bara prata om psykisk ohälsa” – Linus Zackrisson

Foto: Lovisa Brämming Idag släpper vi vårt sista poddavsnitt innan vi tar ett sommaruppehåll och är tillbaka i mitten av augusti. Dagens gäst Linus beskriver sin medverkan med dessa ord: ? I sitt avsnitt berättar Linus om vad vi faktiskt kan göra för att minska den psykiska ohälsan. Både hos sig själv och i samhället.?
Läs mer

Källa

2019-06-26
Länk till avsnitt

109. ”Stoppa glorifieringen av att ha för mycket att göra” – Erika Bergkvist

Erika beskriver sin medverkan med dessa ord: ?Tagg ner! Det är något vi måste lära oss att göra. Även samhället borde tagga ner lite, och får sig här en och annan känga. Erika berättar om hur svårt det är att vara ledig, om att inte bli ett med utmattningen samt om ett Facebookinlägg som många?
Läs mer

Källa

2019-06-19
Länk till avsnitt

108. Dissociation, bakslag och lyssnarfrågor.

Det här är det sista egna inspelade avsnittet inför sommaruppehållet. Jennifer pratar bland annat om dissociation och Alexander om att han backat i måendet. Avsnittet avslutas med att besvara fyra stycken lyssnarfrågor. Hoppas ni uppskattar avsnittet, och återkoppla gärna om vad ni tycker. Sommarkramar från oss till er. Stöd vår podd genom att swisha till?
Läs mer

Källa

2019-06-12
Länk till avsnitt

107. ?Drömde om att fly till en öde ö? – Ariana Mielli

Ariana beskriver sin medverkan med dessa ord: ? Jag hade hört om utbrändhet med tänkte aldrig tanken att jag skulle kunna bli drabbad någonsin. Stress, det var absolut inte någon farligt, bara någonting som gör att vi presterar bättre. Att stressen skulle ta mig på sängen och få mig att må så dåligt hade ja?
Läs mer

Källa

2019-06-05
Länk till avsnitt

106. Kärlek, Rädsla och Mod.

Ett kärleksfullt avsnitt med egna delningar. Alexander berättar om sina känslor till Jennifer och om hur han mått den senaste tiden. Jennifer pratar om relationer, utmattning och att ställa upp för sitt lilla jag. Vi önskar er en varm lyssning! Stöd vår podd genom att swisha till följande nummer: 123 485 88 33  Prenumerera, recensera och betygsätt oss?
Läs mer

Källa

2019-05-29
Länk till avsnitt

105. ”Leva efter ens förutsättningar” – Malin Johansson

Malin är högkänslig, coach och energiterapeut. 2002 rusade hon ?rakt in i väggen? och det blev början på en lång tuff men lärorik resa i personlig utveckling som förändrade hennes liv. Då jobbade hon inom mediabranschen i Österrike och drevs av ensamhetskänslor och jakten på yttre bekräftelse. Numera driver Malin Glada Sköldpaddan, där hon framför?
Läs mer

Källa

2019-05-22
Länk till avsnitt

104. Dåtid, nutid och framtid.

Idag innehåller avsnittet delningar av Jennifer och Alexander. Jennifer berättar om svacka i mående och vikten av ärlighet. Alexander berättar om reflektioner kring bland annat avundsjuka och att han tränat i att bara vara. Vi båda är väldigt tacksamma för ni som lyssnar och den feedback ni ger oss. Tack! Stöd vår podd genom att?
Läs mer

Källa

2019-05-15
Länk till avsnitt

103. ”Man måste brinna för att bli bränd” – Maria Ergül

Maria är en debattör som inte räds för att sticka ut hakan för att åstadkomma förändring. Hon har arbetat med HR sedan 2008 och ser sig själv som okonventionell. Som f.d. elitidrottare utgår Maria ofta ifrån idrottens metodik i sitt arbetssätt. Hon har stort intresse för ledarskap- och organisationsfrågor och ser hållbar utveckling, såväl human som?
Läs mer

Källa

2019-05-08
Länk till avsnitt

102. ”Pluggade för att överleva” – Jennifer Frostelid

Jennifer har alltid varit en tjej som värnat om andras mående. Hon har satsat hårt på prestationer för att känna sitt eget värde. Hon har varit med om en del tuffa saker i barndomen som påverkat starkt, men har trots det tagit sig till den plats hon är idag. En öppen, stark och brutalt ärlig?
Läs mer

Källa

2019-05-01
Länk till avsnitt

101. ”Världsmästare i att bita ihop” – Johanna Meschke

Lyssna till stresscoachen Johannas berättelse, där hennes egen inre stress av att inte vara ?good enough? samt flera olika yttre omständigheter tillslut ledde henne rakt in i väggen och hur hon sedan lyckades ta sig ut på andra sidan, starkare och mer välmående än nånsin! Idag coachar hon andra i stresshantering och självledarskap. Johanna finns?
Läs mer

Källa

2019-04-24
Länk till avsnitt

100. ”Vem är jag egentligen?” – Alexander Eriksson

Alexander försökte vara en kille han egentligen inte var. Han spelade macho och sökte uppmärksamhet på olika sätt som egentligen inte speglade hans person. Skoltiden gav olika utmaningar, liksom relationerna i familjen, och tillslut gick det inte längre. Symptomen blev värre, väggen var ett faktum och han ändrade sin syn på livet. Allt sammantaget har?
Läs mer

Källa

2019-04-17
Länk till avsnitt

99. ”Sämst när jag inte var bäst” – Emma Brobeck

Emma beskriver sin medverkan och avsnitt såhär: ?Psykisk ohälsa inom elitidrott hade jag inte hört mycket om. Genom att ge mig själv en förståelse till varför blev skulden mindre. Det blev och har blivit lättare att bryta djupt inlärda tankemönster.  Jag hoppas min delning kan ge dig några redskap att komma vidare i din process,?
Läs mer

Källa

2019-04-10
Länk till avsnitt

98. Uppmärksamhet & Kontrollbeteende

Vi delar med oss av vår senaste tid. Jennifer pratar bland annat om praktiken, uppmärksamhetsökande och utmattningen. Hon har svårt att hitta ord och tappar tråden, men det är en del av UMS. Alexander pratar bland annat om rädslor, kontrollbeteenden och sociala medier. Vi hoppas ni får en bra lyssning! Stöd vår podd genom att?
Läs mer

Källa

2019-04-10
Länk till avsnitt

97. ”Alla bär sin sorg” – Camilla Risberg

Från prestationsprinsessa till återhämtningsprinsessa ? Som kock och kostrådgivare och med många år med näringslära och vad våra kroppar behöver tog Camilla till slut tag i sin utmattning och förändrade kosten totalt. Med intag av endast vegetabiliska råvaror, detox från det vita sockret så försvann hjärndimman och hennes kropp mådde mycket bättre. Camillas kropp har läkt sig?
Läs mer

Källa

2019-04-03
Länk till avsnitt

96. ?Mätt mig själv i mina prestationer? – Jonna Isaksson

I början av dagens avsnitt satt veckans gäst, Jonna Isaksson, och funderade över vem hon egentligen är. Hon vet vem hon är i relationer och hon vet vem hon är på jobbet. Men om man plockar bort alla dem sakerna, vad finns kvar då?  Jonna är syster till Nikki Isaksson, som gästade och delade med?
Läs mer

Källa

2019-03-26
Länk till avsnitt

95. Avundsjuka & Sexuella lekar

Vilka känslor får vi känna egentligen? Finns det något rätt eller fel? Alexander pratar om avundsjuka och hur hans relation till det är. Jennifer fortsätter berätta känsliga saker om sin barndom, och hon öppnar upp om en sak som hon inte vågat innan. Återkoppla gärna om vad ni tycker om avsnittet och vilka känslor/tankar som?
Läs mer

Källa

2019-03-26
Länk till avsnitt

94. ?Skulle lösa allas problem? – Louise Henning

Louise(@louise.henning) är dagens gäst som delar med sig av hur det är att leva med prestationsångest, personlighetsdraget HSP (Highly Sensitive Person) och om hur det är att drabbas av utmattning. Känner du igen dig, vill göra ett test för att se om du också är HSP, eller connecta med andra som är som du? Gå?
Läs mer

Källa

2019-03-20
Länk till avsnitt

93. Att inte hålla tyst

Jennifer berättar en del om det sexuella övergreppet hon har i bagaget. Hon berättar om samtalsgrupper hon testar på, om hur praktiken går och hur måendet svajar. Alexander berättar om en situation som hade kunnat bli ett trauma. Han berättar om arbetet och hur måendet stabiliserar sig. Återkoppla gärna om vad ni tycker om avsnittet?
Läs mer

Källa

2019-03-13
Länk till avsnitt

92. ?Jag känner mig ofta värdelös? – Nikki Isaksson

Prestationsbaserad självkänsla, att inte orka med och att känna sig värdelös har varit väldigt centrala delar i Nikki Isakssons liv. Idag har förståelsen för att vi redan är perfekta precis som vi är vuxit sig väldigt stark. Nikki vill tillsammans med sin syster Jonna, som också kommer dela med sig i ett senare avsnitt, inspirera?
Läs mer

Källa

2019-03-13
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.