Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

IoT-podden

IoT-podden

IoT-podden från Ny Teknik drivs av nyfikenhet och kärlek till ämnet. Programledarna Paulina Modlitba Söderlund och Fredrik Karlsson undersöker och diskuterar hur Internet of Things påverkar vår vardag, affärer, yrkesliv och vårt samhälle. Telenor Connexion, Elmia och Rejlers sponsrar IoT-podden. Nytt avsnitt presenteras var tredje vecka. Följ #iotpodden på Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

soundcloud.com/user-385001148

Avsnitt

IOT Livespecial Elmia Subcont

IoT-podden sänder från Elmia Subcontractor. Vi tar reda på hur startups kan kickstarta tillverkningsindustrins iot-satsningar och vilken nytta som skapas av sensorer och dataanalyser i framtidens leveranskedjor. Gäster är Pär Bergsten från H&D Wireless, Alexander Hellström från Lumenradio och Olof Samuelsson från Addsecure. Programledare är Kalle Wiklund.
2017-11-22
Länk till avsnitt

#9 Är blockkedjan nästa revolution inom IoT?

Allt fler talar om blockkedjan som nästa revolution inom IoT. Ny Tekniks nytillträdde chefredaktör Per Danielsson reder ut begreppet och hur det kan påverka dig.
2017-10-26
Länk till avsnitt

IoT-podden special från Kistamässan

Vad betyder IoT för industrin? Här är tre perspektiv när vi sänder live från Industrimässorna i Kista. Nicklas Keijser från Rejlers om hur man skyddar sin fabrik mot it-attacker, Rikard Skogh, Siemens, om vikten av öppen data och resan till molnen samt Lena Norder, Svensk Elektronik om de svenska företagens roll i utvecklingen. Fredrik Karlsson från Ny Teknik är programledare.
2017-10-16
Länk till avsnitt

#8 Digitalisera mera ? så effektiviseras värdekedjan

Hur kan du säkerställa att du och din kund digitaliseras i takt med varandra? Svaren ges av Örjan Larsson, senior analytiker på forskningsintitutet Blue Institute och Christian Silvasti från Emballator Lagan Plast AB , båda förebilder inom effektivisering av värdekedjan. Paulina Modlitba Söderlund och Fredrik Karlsson från Ny Teknik är programledare!
2017-10-05
Länk till avsnitt

#7 GDPR ? så säkrar du ditt företag från dryga böter

Avsnitt 7 av IoT-podden berör alla som i någon form arbetar med persondata. Den 25 maj 2018 ersätts Personuppgiftslagen (PUL) av EU-direktivet GDPR (General Data Protection Regulation). För att slippa dryga böter är det hög tid att planera inför förändringen. Kristoffer Arfvidson från IT-säkerhetsföretaget Basalt och Marielle Eide från affärsjuristbyrån Delphi delar med sig av sina bästa tips.
2017-09-14
Länk till avsnitt

IoT-podden live från Almedalen

Uppkopplad glasåtervinning, självkörande bilar och trädgårdsredskap att hyra. Det är några ämnen som diskuteras i IoT-podden live från en scen i Almedalen där Mats Lundquist, VD på Telenor Connexion är gäst. Vi pratar också om tekniken som gör att vi kan koppla upp ? och spanar in i framtiden.
2017-07-07
Länk till avsnitt

#6 Digitaliseringen av energisektorn

Digitalisering av energisektorn är helt nödvändigt för att nå ett fossilfritt Sverige. Utvecklingen av smart teknik går i rasande takt. Maria Sandqvist, kanslichef på Forum för smarta elnät och Johan Söderström, vd ABB Sverige, berättar var vi står just nu.
2017-06-30
Länk till avsnitt

#5 Från produkt till tjänst ? nya affärsmodeller med IoT

Med Internet of Things blir våra sätt att göra affärer annorlunda. Fredrik och Paulina träffar Petra Sundström, Husqvarna Connectivity Hub, som utvecklar nya tjänster och erbjudanden med uppkopplade prylar. Christoffer Lindström från ventilationsföretaget Swegon berättar om företagets resa med IoT. Från att ha varit leverantör av produkter till att sälja inneklimat som funktion.
2017-06-08
Länk till avsnitt

#4 Säkerhet och IoT ur företagets perspektiv

En uppkopplad industri innebär risker för cyberattacker, spionage och elaka virus. Medvetet säkerhetsarbete kan skydda mot de största riskerna. Visste du att ett vanligt USB-minne kan krascha ett helt system? Leif Jonsson, IT-säkerhetsexpert på Siemens och Nicklas Keijser, automationsingenjör på Rejlers delar med sig av sina erfarenheter. Paulina träffar ingenjörsstudenter i New York och Fredrik ger sin IT-avdelning upprättelse.
2017-05-18
Länk till avsnitt

#3 IoT i framtidens industri: artificiell intelligens, robotar och människor

Hur ser egentligen framtidens industri ut? Vilken roll spelar Internet of Things, artificiell intelligens och robotar då vi skapar en smartare, mer effektiv och flexibel produktion? Och vilken roll får vi människor? Fredrik och Paulina i samtal med Andie Zhang, Product Manager på ABB:s utvecklingsavdelning för Collaborative Robots, i Shanghai. Dessutom rapport från världens största industrimässa i Hannover och ett samtal med Sami Haddadin, som skapat hajpade roboten Franka. IoT-podden sponsras av Telenor Connexion och Rejlers.
2017-04-28
Länk till avsnitt

#2 Personlig säkerhet med Internet of Things

Personlig säkerhet är temat för IoT-podden avsnitt 2. Vi kollar in IoT-prylarna som skyddar både saker och personer, som dig själv, ditt barn eller din farmor. Paulina och Fredrik gästas av Elin Elkehag och Isak Utegård från företaget Stilla. Dessutom intervju med e-hälsoföretaget Aifloo som vill öka äldres säkerhet med hjälp av artificiell intelligens. IoT-podden sponsras av Telenor Connexion och Rejlers.
2017-04-06
Länk till avsnitt

#1 Utvecklingen inom Internet of Things

Premiär för Ny Tekniks nya podcast IoT-podden! Utvecklingen inom Internet of Things går i rasande takt. Första avsnittet av IoT-podden ger en övergripande bild av utvecklingen och trenderna. Programledarna Paulina Modlitba Söderlund och Fredrik Karlsson gästas av Linda Krondahl, vd och medgrundare på Things, en hubb för hårdvaru-startups på KTH i Stockholm. Ur innehållet: Var i organisationen behövs kompetens inom IoT? Hur startar jag ett IoT-projekt? Drönare med laserscanner räddar liv i gruvor. Talande dockor som kan hackas. Och det övergripande frågan: Hur skapar IoT värde? IoT-podden sponsras av Telenor Connexion och Rejlers.
2017-03-15
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.