Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Grafisk Design

Grafisk Design

Podcast by Bedow

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

soundcloud.com/grafiskdesign

Avsnitt

Grafisk Design S03E05 Jesper Kouthoofd

En podcast om grafisk design av designstudion Bedow. I det femte avsnittet av säsong tre möter vi Jesper Kouthoofd ? grundaren av Teenage Engineering. Vi diskuterar ingenjörskonst i kombination med grafisk design och varför produkten är lika viktig i kommunikationen som logotypen. Vi pratar också om att samla på Lamborghinis, Massimo Vignelli och varför det är bra med begränsningar.
2018-05-23
Länk till avsnitt

Grafisk Design S03E04 Peter Ström

En podcast om grafisk design av designstudion Bedow. I det fjärde avsnittet av säsong tre möter vi Peter Ström ? lektor på Beckmans och ena halvan av grafisk designstudion Konst & Teknik. Vi diskuterar Peters resa från att bli utnämnd av Cap&Design som Sveriges coolaste webbdesigner 1998 till att bli 2018 års Berlingpristagare. Vi pratar också om Berlin, Metallica och varför konst är det sämsta ordet i Konst & Teknik.
2018-05-09
Länk till avsnitt

Grafisk Design S03E03 Johanna Lewengard

En podcast om grafisk design av designstudion Bedow. I det tredje avsnittet av säsong tre möter vi Johanna Lewengard ? professor i grafisk design på Konstfack. Vi diskuterar utbildning inom grafisk design och hur man kan göra den bättre. Vi pratar också om Svensk Bokkonst, hur man blir en talesperson för branschen och om man behöver kunna rita för att plugga design.
2018-04-26
Länk till avsnitt

Grafisk Design S03E02 Brita Lindvall Leitmann

En podcast om grafisk design av designstudion Bedow. I det andra avsnittet av säsong tre möter vi Brita Lindvall Leitmann ? grafisk formgivare som tillsammans med Alexandra Falagara bildar Bastion Agency. Vi diskuterar hur det är att driva en feministisk och normkritisk designpraktik. Vi pratar också om DJs på nittiotalet, likheterna mellan Helvetica och Comic Sans och varför Bastion Agency är designvärldens motsvarighet till NASA.
2018-04-12
Länk till avsnitt

Grafisk Design S03E01 Oskar Lübeck

En podcast om grafisk design av designstudion Bedow. I det första avsnittet av säsong tre möter vi Oskar Lübeck ? executive creative director på Bold. Vi diskuterar hur det är att driva Sveriges största designbyrå. Vi pratar också om Pentagram, utlandsstudier och hur man designar den visuella identiteten för en av världens största banker.
2018-03-28
Länk till avsnitt

Grafisk Design S02E05 Jonas Williamsson

En podcast om grafisk design av designstudion Bedow. I det femte avsnittet av säsong två möter vi Jonas Williamsson ? tidigare en del av Reala ? numera formgivare på egna Studio Jonas Williamsson. Vi diskuterar hur det är att driva just egen studio och hur framtidens identiteter kommer att utformas. Vi pratar också om Arket, integritet och om att göra så lite som möjligt.
2018-01-04
Länk till avsnitt

Grafisk Design S02E04 Nina Ulmaja

En podcast om grafisk design av designstudion Bedow. I det fjärde avsnittet av säsong två möter vi Nina Ulmaja ? Designansvarig på Albert Bonniers förlag. Vi diskuterar böcker och framförallt bokomslag. Vi pratar också om Zlatan och hur man håller en föreläsning om läsbarhet i Peking.
2017-12-21
Länk till avsnitt

Grafisk Design S02E03 Tove Blomgren

En podcast om grafisk design av designstudion Bedow. I det tredje avsnittet av säsong två möter vi Tove Blomgren ? Creative Director på Doberman. Vi diskuterar kreativa processer och hur den digitala designen har förändrats det senaste årtiondet. Vi pratar också om våra första sökningar på internet och vad typografi och dåliga tänder har gemensamt.
2017-12-07
Länk till avsnitt

Grafisk Design S02E02 Göran Söderström

En podcast om grafisk design av designstudion Bedow. I det andra avsnittet av säsong två möter vi Göran Söderström ? Sveriges mest anlitade och ansedda typsnittstecknare. Vi diskuterar hur grafitti öppnade en värld där bokstäver kunde se annorlunda ut, strävan efter det perfekta typsnittet och varför man tackar nej till vissa typsnittsuppdrag. Vi pratar också om att göra typsnitt för en stadsdel tillsammans med en skolklass, typografiska gillen och typsnittet Times.
2017-11-23
Länk till avsnitt

Grafisk Design S02E01 Lotta Kühlhorn

En podcast om grafisk design av designstudion Bedow. I det första avsnittet av säsong två möter vi Lotta Kühlhorn ? formgivare, illustratör och författare. Vi diskuterar framförallt färg och vad som gör ett bra bokomslag. Vi pratar också om mönster, Lottas aversion för färgen blå och hur det är att arbeta med sina barn.
2017-11-09
Länk till avsnitt

Grafisk Design S01E05 Karl Grandin

En podcast om grafisk design av Perniclas Bedow. I det femte avsnittet möter vi Karl Grandin ? Creative Director på Omnipollo och ena halvan av illustratörsduon Vår. Vi diskuterar hur man ständigt håller sig aktuell i en föränderlig bransch och hur man håller ihop ett varumärke utan strategisk förankring. Vi pratar också om jeans, screentryck och serietidningar.
2017-07-06
Länk till avsnitt

Grafisk Design S01E04 Lisa Careborg

En podcast om grafisk design av Perniclas Bedow. I det fjärde avsnittet möter vi Lisa Careborg ? Creative Director på Happy F&B. Vi diskuterar hur byrån har tagit ett kliv mot en mer strategisk roll. Vi pratar också om Zlatan, "start-up-färger" och hurvida logotypen är viktig eller inte.
2017-06-22
Länk till avsnitt

Grafisk Design S01E03 Björn Kusoffsky

En podcast om grafisk design av Perniclas Bedow. I det tredje avsnittet möter vi Björn Kusoffsky ? Creative Director på Stockholm Design Lab. Vi diskuterar svårigheterna med identiteter och hur det är att driva en designstudio med internationell profil. Vi pratar också om popmusik, Andy Warhol och designen på de nya svenska sedlarna.
2017-06-08
Länk till avsnitt

Grafisk Design S01E02 Fredrik Öst

En podcast om grafisk design av Perniclas Bedow. I det andra avsnittet möter vi en av Snask-grundarna Fredrik Öst. Vi diskuterar varför det är viktigt med ett tydligt varumärke och hur man blir ett företag som alla vill jobba hos. Vi pratar också om hur man hamnar i morgon-tv i USA, hur man underhåller en publik och varför man ska dricka öl i duschen.
2017-05-23
Länk till avsnitt

Grafisk Design S01E01 Parasto Backman

En podcast om grafisk design av Perniclas Bedow. I det första avsnittet möter vi den grafiska designern Parasto Backman där vi bland annat pratar om hur hon vill belysa maktstrukturer inom design. Vi pratar också om hip-hop på 90-talet, hur vi ser på tävlingar och hur det är att arbeta på reklambyrå.
2017-05-10
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.