Sveriges 100 mest populära podcasts

Bli din bästa version

Bli din bästa version

Podcasten Bli din bästa version träffar inspirerande personer för att hjälpa dig att bli en bättre version av dig själv. För blir du en bättre version av dig själv så kommer du att ta hand om dig själv bättre, dina relationer bättre, ditt yrke bättre, ditt samhälle bättre och vår värld bättre. Kim jobbar som mental coach och hjälper människor att förstå sig själv bättre samt att bli mer medvetna om vad som är viktigt i deras liv och få dem att förverkliga det. Han hjälper människor att må bra inifrån och prestera genom mental träning. Mail:[email protected] Instagram: Kimschoultz

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

blidinbastaversion.podbean.com

Avsnitt

117. Kent Göransson: Hur man leder människor & bli en en bättre människa

I det här samtalet har jag med mig Kent Göransson som har varit ledare på högsta elitnivå i flera sporter som innebandy och dragkamp. Kent har 26  sm guld och några VM guld inom dragkamp och innebandy. Han har också stått som förlorare inför 14.000 jublande finska fans. Idag är han coach  för Warbergs damer inom innebandy samt jobbar som föreläsare inom ledarskap.

I det här avsnittet pratar vi om Kents historia och hur han hamnade inom både innebandy och dragkampsvärlden. Hur Kent jobbar som ledare och hur han har lyckats i sin karriär. Hur man hanterar motgångar samt framgångar i livet. Vi kommer in på relationer och hur Kent och hans fru har byggt sin relation. Kent pratar också om sin syn på motivation och förväntningar. Han fick ett wake-up  call när han var 40 år och förändrade hela sitt liv. Det här är ett intressant och givande samtal för dig som lyssnar som människa och ledare.

@kentgoransson

@kimschoultz

Läs mer om Kent här: http://kentgoransson.se/#home

2021-10-12
Länk till avsnitt

116. Christer Olsson: Hitta dig själv & 80/20 principen i relationer

I det här avsnittet pratar Christer om hur man kan hitta sig själv och våga veckla ut sina vingar. Han kommer även in på hur man kan applicera 80/20 principen i relationer och i arbetslivet. 

Hoppas att ni gillar detta avsnitt då jag tycker att detta är en av dem bästa och mest lärorika samtalen jag har haft i podden. Därför har jag tagit ut dem bästa delarna från samtalet och gjort det till ett kortare avsnitt. 

Hör gärna av er med feedback och låt mig och Christer veta vad du tyckte om samtalet. 

2021-10-05
Länk till avsnitt

115. Hantera din press och stress bättre

I det här avsnittet pratar jag om hur du kan hantera press och stress bättre i ditt liv. 

2021-09-28
Länk till avsnitt

114. Jessika Sillanpää: Hur hanterar man att ens pappa hamnar i fängelse, känslor & den inre resan

Det här är ett gripande avsnitt där jag har med mig Jessika Sillanpää vars hela liv vändes upp och ner över en dag. Hon kom hem efter en EM satsning i Slovenien och fick reda på att hennes pappa satt häktad för mordförsök på hennes mamma. Idag är hon föreläsare och berättar om sin story och vill hjälpa människor som har hamnat i liknade sits som henne med en anhörig som har hamnat i fängelse.

I det här avsnittet pratar vi om Jessikas resa de senaste åren och hur hon upplevde psykisk ohälsa efter hennes pappa hamnade i fängelse. Jessika berättar vad som vände hennes liv till det bättre och hur hon vågade att möta sina känslor som ilska, sorg, skam och skuld. Hur viktig dansen var för henne och förmodligen räddade hennes liv. Vi kommer även in på meditation, personlig utveckling, sårbarhet, hur det var när Jessika bodde som nunna och den inre resan. Det här är ett intressant, viktigt och även roligt samtal!

Foto: Robyn Nordlund

www.jessikasstory.com

@jessikasstory 

@kimschoultz

2021-09-21
Länk till avsnitt

113. Eric Skopal: Pengar, lycka, frihet & drömmar

I det här avsnittet så har jag med mig Eric Skopal som har som mål att vara ekonomisk oberoende år 2024. Han och hans fru har haft en dröm att komma ur ekorrhjulet och inte jobba till 67 år med 8-17 jobb. Deras dröm är att bygga en pengamaskin som man kan leva på. Där dem vill kunna ha frihet att  bestämma över sin egen tid, när dem vill jobba och hur mycket dem vill  jobba samt att fokusera på drömmar, egna företag, passioner, resor, hälsa och träning osv. Eric har skrivit boken ?Hur mycket pengar behöver  man egentligen? Han lyckades att skriva boken genom att ha  pengamaskin och ta tjänstledigt från jobbet i 6 månader. Han har även en blogg som heter bliekonomisktoberoende.se

Vi pratar om Erics resa och hur han kom in på att han ville bli ekonomiskt oberoende. Hur man kan bygga en pengamaskin och vad man ska tänka på för att lyckas i sitt sparande. Vi pratar om Eriks syn på pengar, lycka och frihet. Vi kommer in på hur vi människor kan följa våra drömmar samt skapa frihet i livet.
Det här är ett intressant samtal som handlar hur man genom en pengamaskin kan skapa sig livet man vill ha samt om personlig utveckling!

2021-09-14
Länk till avsnitt

112. Tips för bättre hälsa & hur du kan hitta känslan du söker efter

Jag pratar lite om den senaste tiden och vad som har hänt i mitt liv. Samt att podden kommer att sätta igång mer kontinuerligt nu framöver. Kommer med tips för hur du kan förbättra din hälsa. Jag pratar också om hur du kan hitta mer av känslan som du söker efter i livet. 

Vill ni höra mer av mig när jag pratar i ungefär 15 min så låt mig veta det :)  

2021-08-26
Länk till avsnitt

111. Kim Schoultz: Om min resa & bli sin egen bästa version

Det här är ett avsnitt om min egen resa, livshistoria och hur jag jag har blivit en bättre version av mig själv. För 1 år sedan fick jag för första gången vara med i en annan podd, det var i Paul Del Valles podd Öppet Sinne. Tycker intervjun blev väldigt bra så jag väljer att släppa den i min egen podd tack så mycket Paul och trevlig lyssning! 

2021-07-27
Länk till avsnitt

110. The Green Pill: With Stephan Eriksson & Dominik Zaerin

Today I have two people  coming on the podcast. It is Stephan Eriksson and Dominik Zaerin. Both  Stephan and Dominik are working in the health industry with a holistic  approach. They worked in the same gym and connected straight away. Today  they have teamed up and are starting a holistic health camp called the  Green Pill.

In this episode we cover both Dominik
and Stephans background in life. We talk about the importance of  breathing and are covering some techniques. We also talk about the Green  Pill what is it? Who is it for? What is the purpose? Tune in and you  will know. Also you get a 10 % discount on the holistic health camp the  green pill if you use the code Kimschoultz10 when booking from
Stephan or Dominik.

@Coachalbu

@Baldurstudiosonline

2021-06-09
Länk till avsnitt

109. Hanna Bilén: Träning, hälsa, ohälsa & lära känna sig själv

Det här är ett intressant,  härligt, ärligt och öppet samtal med Hanna Bilén. Jag fick ett tips från  min gode vän Markus Runhager att ha med Hanna i podden. Hanna har tidigare jobbat på NRJ där hon gick under namnet ?crossfit Hanna?. Hon  har även jobbat med produktioner som Paradise hotel och ex on the beach. Idag jobbar hon som commuinty manager på Qyre och är också social media manager.   

I det här avsnittet pratar vi om Hannas resa från Värnamo, till England och Stockholm. Hur hon kom in i media branschen och hur hon i tidig ålder kom i kontakt med sport och träning. Vi pratar om träning och hälsa och vad det betyder för Hanna. Hur hon har upplevt ätstörningar i sitt liv och har ändrat sin syn på mat idag. Vi pratar om vikten av att lära sig att lyssna på sin kropp och vad den behöver. Hur Hanna tänker när hon ska göra obekväma saker. Vi kommer även in på att tävla och att utmana sig själv. Hanna berättar hur hon ändrat förhållning till ordet  ?måste? i sitt liv.

Connecta med mig och Hanna på sociala medier.

@Hannabilen

@Kimschoultz

2021-05-25
Länk till avsnitt

108. Sanna Letzén: Relationer, dejting, passion, kärlek & döden

I det här avsnittet har jag med mig Sanna Letzén som är matchmaker och jobbar på LeMarc Thomas matchmaking. Sanna har en master utbildning inom ekonomi och politisk forskning, men när hon skaffade familj insåg hon sin passion för relationer och att hjälpa människor med kärlek. Letar du efter kärleken så kan du gå med kostnadsfritt i LeMarc Thomas dejting nätverk. Hör av  er på dm på Sannaletzen Instagram för att gå med.

I det här avsnittet pratar vi om hur du kan få bättre och långvarigare relationer. Om hur relationen till sig själv påverkar relationer till andra. Vad man ska tänka på när man börjar att dejta. Hur Lemarc Thomas  Matchmaking hjälper personer att hitta kärleken. Hur Sannas morgon ser ut med meditation och hur hon hanterar tuffa moment och tankar under  dagen. Hur hon genom sitt moderskap har lärt sig att lyssna mer på sig själv och våga följa sina passioner. Vi pratar också om hur samhället trycker in oss i individualismen fast vi är skapande att hjälpa och leva i grupp. Sanna berättar om sin relation till döden och om hennes pappas bortgång ganska nyligen.
Det här blev ett intressant och lärorikt avsnitt. 

Hör gärna av er med feedback och vad ni tar med er från samtalet!  

@Sannaletzen 

@Kimschoultz

2021-05-18
Länk till avsnitt

107. Eva Eriksson: Cykla jorden runt, yoga, meditation, natur & den inre resan

I det här avsnittet har jag med mig Eva Eriksson som är uppvuxen på en familjegård i Karlskoga. Hon har cyklat jorden runt och samlat in en halvmiljon kr till barnhem i Thailand vilket är väldigt imponerande. Idag håller hon i retreats inom yoga, meditation och andningsövningar samt utövar hon alchemy of touch som är en massageform. Eva driver sitt eget företag och parallellt jobbar med hållbarhet.

Vi pratar om när Eva och en av hennes kompisar cyklade jorden runt och vad hon lärde sig under den här resan. Att hon älskar att resa och  upptäcka och lära sig nya saker. Vad stillhet och meditation kan göra med oss och att man inte ska tro på alla sina tankar. Samt hur meditation kan göra att vi lär känna vår kropp bättre. Hur hon kom i kontakt med yoga och meditation i Bali 2014. Vi kommer också in på universum och hur det ger oss erfarenheter och saker vi behöver i livet. Eva berättar också vad alchemy of touch är för något. Det här blev ett väldigt intressant och roligt avsnitt.
Lyssna och njut

@evaerikssone

@kimschoultz

2021-04-20
Länk till avsnitt

106. Dr. Marie Christina Gershagen: Spiritualitet, stillhet, känslor, drömmar, energier, läkning & mörker

Wow  - det här är ett av mina favoritavsnitt där jag har med mig Dr. Marie Christina Gershagen, läkare med klinisk erfarenhet i allmänmedicin och  psykiatri som har forskat på yogans effekter vid stress och hjärtsjukdom. Marie ser människan ur ett helhetsperspektiv och använder sig av västerländsk medicin, österländsk läkningstradition och spirituell praktik för att hjälpa människor till starkare hälsa och till att leva i sin fulla potential.

I  det här avsnittet pratar vi om Maries historia där hon berättar att hon  var nära döden för några år sedan då hon drabbades av blodförgiftning.  Marie berättar hur döden och mörkret har möjligheter att inspirera oss  och ge oss nya insikter. Ni får höra hur hon i tidig ålder kom i kontakt  med hälsa, yoga, meditation och buddhism, samtidigt som hon hade ett  intresse för psykologi, fysik och Einstein. Där växte hennes intresse  för både vetenskap och spiritualitet.

Marie  berättar hur vi kan lyssna mer på vår kropp och våra känslor, istället  för att låta tankarna ofiltrerat bestämma. Vi kommer också in på hur vi  kan vara sanna mot oss själva, drömmar, energier och rädslor. Det här är  ett riktigt wow-avsnitt där jag blev väldigt imponerad av Maries  kunskaper. Lyssna och njut!

@Drmariechristina 

@Kimschoultz

2021-04-06
Länk till avsnitt

105. Coach Mike: Hur Du Kan Förbättra Din Träning, Kost, Sömn & Stresshantering

I det här avsnittet har jag med mig Michael Björk även känd som Coach Mike. Jag började följa coach Mike på Instagram för några månader sedan där han inspirerar och lägger ut videos med riktigt bra tips inom träning, kost, sömn och  stresshantering. Han har jobbat 21 år som pt och livsstilscoach där han  har arbetat med allt från norska skidlandslaget, till golfspelare, föreläst åt Nike, varit träningsrådgivare på Mix Megapol, utbildat 100-tals nya personliga tränare och coachat 1000-tals klienter till en  starkare kropp och ett friskare liv.

I det här avsnittet pratar vi om Mikes resa som pt och livsstilscoach. Hur Mike ändrade hela sin träningsfilosofi efter en ryggskada.
Vi kommer såklart in på tips på hur du kan förbättra din träning, hälsa, kost, sömn och stresshantering.
Mike berättar hur du kan lägga upp träningspass för att bygga styrka,  muskler och uthållighet. Det kommer ut riktigt bra information om de här sakerna och jag lärde mig massor från den här intervjun.

@Thecoachmike

@Kimschoultz 

https://www.coachmike.se/

2021-03-02
Länk till avsnitt

104. Sara Svelander: Yoga, Andning, Hälsa & Natur

Det här avsnittet handlar om yoga, andning, hälsa och om naturen. Jag har med mig Sara Svelander som är yoga och meditationslärare, hälsocoach och föreläser om andning,  medvetenhet och stresshantering.
Sara hade problem med sin hälsa tidigare i livet där hon hade sömn och magproblem, hon upplevde också psykisk ohälsa. I samband med dem här problemen så kom hon in på yoga, andning, hälsa och det förändrade hennes liv till det bättre. Idag hjälper hon människor att må bättre fysiskt och psykiskt.

I det här avsnittet pratar vi om Sara historia från hälsoproblem till välmående. Hur hon förändrade sitt liv och förstod att hon har ansvar över sitt liv och kunde bygga det som hon ville. Hur yoga, andning och naturen påverkar henne positivt. Vad som är hälsa egentligen och vad är ohälsa. Vi pratar också om hur normer påverkar vad vi gör i livet. Sist men inte minst så berättar Sara hur utmaningar har förändrat hennes liv.

@Sarasvelander

@Kimschoultz

2021-02-02
Länk till avsnitt

103. Kim Schoultz: Mental Coachning, Stärk Din Självkänsla & Hur Motgångar Kan Bli Din Främsta Framgång

I det här avsnittet får ni lära känna mig Kim Schoultz. Där ni får höra min resa och mina tankar.

Vi pratar om poddens resa och vart podden har utvecklats till idag. Vi pratar om motgångar i livet och vad de kan lära oss. Jag berättar om min resa inom personlig utveckling, hur jag tog mig hur psykisk ohälsa och mötte känslor som skam och skuld. Vi pratar om mental coachning och hur jag jobbar där, hur man kan stärka sin självkänsla och bli tryggare i sig själv. Hur man kan identifiera samt uppfylla sina behov och känna sig tillfredsställd samtidigt som man jobbar mot sina mål. Sist men inte minst så pratar vi om hur man kan hantera prestationsångest och hur man  blir en bättre version av sig själv.
Tack Stephan Eriksson som håller i samtalet utan dig hade det inte blivit så här bra!

2021-01-26
Länk till avsnitt

102. Rickard Amidani: Bli Handlingskraftig, Stärk Din Självkänsla & Tips Inom Marknadsföring

I årets första avsnitt har jag med mig Rickard Amidani som jobbar som social media specialist på Nordic hotels. Han har hand om 10 sociala medier konton på Nordic Hotels. Rickard har skapat ConsciousMinds som har haft gäster som Fredrik Eklund och Ola Serneke osv.

I det här avsnittet berättar Rickard om vad man ska tänka på för att lyckas med marknadsföring. Hur man kan skapa content utan att behöva  komplicera det. Rickard öppnar verkligen upp sig och berättar sin historia kring psykisk ohälsa och hur han tog sig ur det. Han pratar även hur han har stärkt sin självkänsla. Det här är en av dem mest konkreta avsnittet som jag har haft i podden. Det är även väldigt öppet,  ärligt och inspirerande!

Hör gärna av er och berätta vad ni tyckte om avsnittet på sociala medier

@Rickardamidani 

@Kimschoultz

2021-01-19
Länk till avsnitt

101. Jolanta Eriksson: ADHD, Framtidens Utbildning, Coachning & Visualisering

Jolanta är coach och rektor  på Thorén business school i Jönköping, där dem har infört konceptet att dem utbildar i projekt och problemlösning samt i coachning och  personlig utveckling. Där tanken är att man ska utbilda elever i saker som dem har användning för i vardagen senare i livet. Hon brinner som  jag för att inspirera och utveckla människor och det är hennes starka  varför.

I det här avsnittet pratar vi om hur dem jobbar i projekt och problemlösning i skolan. Vi pratar om Jolantas resa från uppväxten och hur hon har utvecklat sig till den hon är idag. Där  hon verkligen öppnar upp sig och berättar sin historia och tankar. Vi  kommer in på hur viktigt det är en med en bra självkänsla i livet  istället för bra självförtroende. Att hon fick reda på i vuxen ålder att  hon har adhd och hur hon hanterar det idag. Jolanta berättar även om  personligt ansvar, coachning och att hon tycker att flera skolor borde  förändra sin utbildning och så mycket annat bra.

Hör gärna av er och berätta vad ni tyckte om avsnittet!

@Kimschoultz

@Jolantaeriksson_coach

2020-12-22
Länk till avsnitt

100. Besluten Formar Din Framtid

100 avsnitt har gått och det är jag väldigt stolt över! Det firar jag med att köra ett avsnitt där jag pratar om hur du kan ta beslut för att forma din framtid. 

Hör av er och dela jättegärna på sociala medier om ni lyssnar!

@Kimschoultz

2020-12-15
Länk till avsnitt

99. Robin Araya: Psykisk Ohälsa, Alkoholmissbruk & Att Hitta Tillbaks Till Livet

Robin Araya lyfter sin  psykisk ohälsa och inspirerar till bättre mående via sitt instagramkonto @Konstenattvaramänniska och sin blogg som är en  av dem främsta i Sverige inom psykisk ohälsa och hälsa. Robin hade planer på att  ta sitt liv för några år sedan men hans man lyckades avvärja det  försöket.

I det här avsnittet får ni höra när Robin berättar om sin psykisk ohälsa  och kvällen då han försökte ta sitt liv. Robin pratar om hans  förhållande till alkohol och att han idag är nykter alkoholist. Vi  kommer in på hur skam och skuld är kopplat till psykisk ohälsa. Hur vi  män har svårt att prata om våra känslor och att vara sårbara. Vi pratar  även om wake up calls, nära döden upplevelser och panikångestattacker.  Det här är ett viktigt och inspirerande avsnitt.
 

Hör gärna av dig och berätta vad du tyckte om avsnittet 

@Kimschoultz @Konstenattvaramänniska

2020-11-24
Länk till avsnitt

98. Jakob. E & Isabelle Saternus: Bo Gratis & Skapa Dig Livet Du Vill Ha

Bo gratis!? Det är något  som Isabelle och Jakob E. Saternus gör samtidigt som de hjälper andra att bo gratis också. För 6 år sedan när dem skulle flytta ihop så gick Jakobs ex bort genom att avsluta sitt liv, dem hade barn ihop sen tidigare och Isabelle och Jakobs livssituation förändrades. Dem  prioriterande om livet på barnen, sorgbearbetning och hälsa vilket gjorde att arbete och ekonomi fick mindre plats. Det som förändrade deras situation var att dem hyrde ut en lägenhet i deras hus så att dem bodde gratis. Idag driver dem Main Home där dem hjälper villaägare att  bo gratis.

I det här avsnittet pratar vi om Isabelle och Jakobs gemensamma story. Vilka möjligheter som finns när man kan bo gratis och har större frihet. Ni får höra dem berätta hur dem har startat företag och gjort varandra till bättre versioner. Hur dem tillsammans hanterade sorgen i familjen och hur skam kan komma upp när man är i sorg. Det här avsnittet handlar om möjligheter och frihet.

För att komma till webbkursen https://mainhome.simplero.com/?ref=20941-Bli-din-basta-version

Uppge koden: BLIDIBASTAVERSION10 för 10 % rabatt på kursen. 

@mainhome @jakobsaternus @isabellesaternus

@kimschoultz 

Hör gärna av er vad ni tyckte om avsnittet och dela på Instagram & Facebook när ni lyssnar! 

2020-11-17
Länk till avsnitt

97. Emil Grabow: Döden, Mindset & Att Våga Ta Hjälp

Emil har den ovanliga sjukdomen cystisk fibros och fick ett dödsbesked när han var 14 år att han skulle förmodligen bara leva tills han blev 30 år och att han inte skulle kunna få barn. Trots det här så har Emil en väldigt positiv livssyn och jobbar idag som skolkurator och ska börja vidareutbilda sig till psykoterapeut och vill jobba med familjepsykologi. Emils lungor har  35 % kapacitet av vad vanliga lungor har trots det här så har han  vandrat i fjällen, varit framstående i brottning och rest runt i Asien.  Emil har startat Instagram kontot @psykisk_investering som ni gärna får  gå in och följa

I det här avsnittet pratar vi om Emils sjukdom och hur han med ett  positivt mindset har lärt sig att leva ett normalt liv. Vi pratar om  döden och hur döden kan få oss att inse vad som verkligen är viktigt och vad vi egentligen vill göra i livet. Emil berättar att han vill  inspirera människor till att våga ta psykisk hjälp och hur viktigt det är att göra det. Emil berättar om tuffa motgångar i hans liv där han och hans fru har försökt att skaffa barn via tillvägagångssättet IVF men där det inte har gått som planerat. Emil är en av de mest inspirerande  personerna jag har mött. Det finns så mycket inspiration från det här  samtalet.

@psykisk_investering

@kimschoultz

Lämna gärna ett betyg, dela det här avsnittet och sprida budskapet vidare! 

Foto: @fotografemmaivarsson

2020-11-10
Länk till avsnitt

96. Andreas Öhgren: Träning, Rörelse, Näring & Fascia

Vi följer upp vårt senaste  avsnitt och den fina responsen vi har fått. Andreas berättar om sin filosofi kring träning och rörelse. Han berättar vad fasica är för något och hur det påverkar vår rörelse. Vi pratar om hur Andreas tränar sina atleter och hur bra resultat dem har fått av hans träning. Vi kommer in på hur man borde träna som atlet för att nå maximal prestation och hur man tränar som vanlig individ för att må bra och vara skadefri. Hur Andreas jobbar med  manuell behandling för att skapa bättre rörelse. Ni får även höra  historien när Andreas opererade en höft och skär i färsk vävnad för att  se hur det ser ut. Vi kommer in på näring och vad Andreas tänker där. Det här är ett sjukt inspirerande avsnitt där du kan lära dig mer om din kropp, träning, näring och rörelse. 

Andreas håller just nu på att spela in online träning som alla kommer att kunna ta del av så kommer att släppas om några veckor. 

Följ @ptandreas för att del av online träning som kommer snart! 

@kimschoultz 

2020-11-03
Länk till avsnitt

95. Andreas Öhgren: Vanor, Motgångar & Att Äga Sin Story

En av dem mest uppskattade avsnitten är med Andreas Öhgren och nu har jag fått äran att ha med honom igen. Andreas kallas ofta supertränaren som jobbar med alltifrån NHL spelare, Alpina atleter, ungdomar, coacher och personliga tränare.  Han har förändrat träning till ett sätt som är mer hållbart och skonsamt för kroppen. Han driver bolaget AO performance där han utbildar tränare och coacher inom träning, näring och manuell behandling.

Vi pratar om vanor och hur mycket dem kan påverka dig om du har bra vanor. Att riktig utveckling börjar med att man börjar med sig själv.  Andreas berättar om en hemsk händelse som hände i hans barndom där han var med om ett övergrepp och hur det har påverkat honom i livet. Andreas  har fått reda på att han är en högkänslig person, han berättar hur det  har påverkat honom både till det bättre och till det sämre och hur han har lärt sig att leva med det idag. Vi pratar såklart om hälsa och att många glömmer det viktigaste som är återhämtning. I det här avsnittet kan du hitta mycket inspiration om hur du kan förändra dig och bli en bättre människa. Det här samtalet påverkade mig väldigt mycket och jag är glad att kunna dela det med er. 

@ptandreas

@kimschoultz

Vill du lära dig mer om Andreas eller gå hans utbildningar https://aoperformance.se/

2020-10-27
Länk till avsnitt

94. Christer Olsson: Bli Den Bästa Versionen Av Dig Själv

Wow den här veckan har jag med en förebild som är Christer Olsson, han är en av Nordens mest bokade föreläsare och coach till några av de mest erfarna ledarna. Christer  pratar mycket om att vilja, utveckling och ständigt lärande är viktigt för vår lycka och framgång. Han har bland annat skrivit böckerna ?Du  lever så länge som du lär? och ?vart är du på väg och vill dit??

I det här avsnittet kommer ni få höra Christer berätta sin historia där han berättar hur en person förändrade hela hans tankesätt och öppnade upp hans värld. Hur han utåt hade lyckats med karriären och livet men själv inte var lycklig. Vi pratar om 80/20 principen i relationer samt om varför vi människor försöker vara perfekta. Hur vi kan känna att vi duger och bli mer trygga i oss själva. Christer berättar om hur du kan  bli ditt sanna jag och nå din oväntade potential.  Vi pratar om hur vi kan gå från att veta till att göra och hur vi kan må bra och prestera. Det här är verkligen en av dem bästa samtalen jag har haft så förberedd dig på många bra saker som du kan ta till dig. 

https://christerolsson.se/

För Goat Camp https://goatsports.se/packages/goat-camp/

2020-10-20
Länk till avsnitt

93. Peppe Ekmark: Lev Ditt Drömliv & Leda Bäst

I det här avsnittet har jag med mig Peppe Ekmark som verkligen har en inspirerande story. Han gick  från att vara självmordsbenägen till att förändra sitt liv till att leva  mer meningsfullt och att leva sitt drömliv.
Efter att Peppe hade gjort en egen resa så tog han den kunskap med sig  in i näringslivet där han skapade oanade resultat flera gånger som ledare. Där han tog metros säljkår från den 27:de och sista plats till  andra plats på listan av Sveriges bästa säljkårer i mediebranschen. På  MTG missade inte hans team ett enda kvartsmål på sex år och skapade en  tillväxt på 300 %. Idag jobbar han som talare, författare och utbildare inom  försäljning, ledarskap samt personlig utveckling. Peppe driver också en  kursgård nere i Toscana med sin fru. Hans senaste bok heter ?Leda bra  eller leda bäst? som ni nu har chans att vinna, för att delta gå in på  min Instagram och följa instruktionerna i inlägget för att delta.

I det här avsnittet pratar vi om Peppes story och hans livskris tidigare i livet. Hur han var nära att avsluta sitt liv men istället hittade en annan väg och förändrade sitt liv till mer meningsfullt och att leva sitt drömliv. Peppe berättar hur han utåt hade en perfekt liv men inåt kände sig alldeles tom, att dem yttre aspekterna i livet är ganska meningslösa och att det är dem inre aspekterna som spelar roll. Vi  pratar om hur Peppe har lyckats som ledare flera gånger i sin karriär.  Vi kommer även in på hur man kan leva ett rikt liv, följa sina drömmar,  personlig utveckling, psykisk ohälsa, valda sanningar och så mycket  annat bra.

@Peppeekmark @Kimschoultz

https://peppeekmark.se/

2020-10-13
Länk till avsnitt

92. Fahim Farouq: Bli Din Bästa Version & Psykisk Ohälsa

I det här avsnittet har jag med mig Fahim Farouq som jag har lärt känna via min kompis Stephan som jobbar med honom.
Fahim har grundat bolaget Goat factory med sina kollegor och är vd där. Han har  jobbat hela sitt vuxna liv som säljare och ledare inom bland annat  mäklarbranschen. Han har jobbat dem senaste åren med Coachning och föreläsningar med fokus på försäljning, personlig utveckling och att våga jobba i linje med sina egna grundvärderingar. Fahim pratar mycket om att tro på sig själv trots att man har diagnoser.

Vi pratar om Fahims story i både privatlivet och arbetslivet, hur han  efter en mentalkrasch förändrat sitt tankesätt och liv. Vi kommer in på våra upplevelser av psykisk ohälsa och hur vi har hanterat det. Vi pratar även om Goat Factory som Fahim har startat och hur dem
jobbar med filosofin person, fysik och kompetens. Vi kommer även in på  själv reflektion, tankar, känslor, välmående, prestation och hur man  blir en bättre version av sig själv.

https://goatfactory.se/ 

@Fahimfarouq 

@Kimschoultz

Bild: Michael Törnblom/ MT Ledarskap

2020-10-06
Länk till avsnitt

91. Markus Runhager: Psykisk Ohälsa & Att Välja Tankar

I det här samtalet får ni  höra den gripande historien om Markus Runhager som berättar om sin psykiska ohälsa, panikångestattack och hur han gick in i vägen som 25-åring. Markus satt i bilen på väg hem med sin fru och fick svårt att  andas och kunde inte kontrollera sin kropp. Han var säker på att han  skulle dö och sa till sin fru ?hälsa mamma, pappa och min syskon att jag  älskar dem och du får lova att inte glömma mig?
Idag pratar Markus öppet om sina historia och hur han har förändrat sitt  liv, han kommer att börja att föreläsa om sin psykiska ohälsa och  lärdomarna därifrån.

Vi pratar såklart om Markus historia och upplevelser kring psykisk ohälsa utöver det så pratar vi om ytlig bekräftelse och saker som ser bra ut på ytan men att det viktigaste är att kolla inåt och göra saker för sig själv. Vi kommer in på hur man kan skapa en bättre relation till sig själv och välja positivare tankar. Hur vi skapar äkta och starkare  relationer genom sårbarhet det och mycket annat får ni höra i avsnittet. 

Fotograf: Hanna Strålman

Berätta gärna om era åsikter och tankar kring avsnittet. 

@Markusrunhager

@Kimschoultz

2020-09-29
Länk till avsnitt

90. Psykologisk Trygghet & Tillit

Jag har med mig för en andra gång både Elizabeth Kuylenstierna och Anders Lundin. I vårt  senaste avsnitt tillsammans så fick vi så bra respons av er, så vi tänkte ge er ett samtal till. Vi kom fram till att vi ville prata om psykologisk trygghet och tillit. Anders och Elizabeth kommer att ha två  föreläsningar tillsammans som handlar om tillit och självledarskap den 30 september. För mer info och anmälan klicka på länken längre ner.

I det här avsnittet pratar vi om viktiga saker som psykologisk trygghet och tillit på arbetsplatsen och livet. Vi kommer in på vad som händer om en arbetsplats har psykologisk trygghet samt vad som händer om en  arbetsplats inte har det. Vi pratar om hur arbetsplatser kan bygga  psykologisk trygghet och vad som gör en bra ledare. Hur vi kan skapa en  inre trygghet, tillit till oss själva och andra.
Utan vidare babbel här är Anders och Elizabeth och jag.

@Elizabethkuylenstierna 

@anders_lundin_skickliggorare/ Facebook Värdegrundsfabriken

@Kimschoultz

Länk till föreläsningarna: https://event.trippus.net/Home/Index/AEAKgINRPUtEd4tKpYUNPThgpTfrCVKY7MHGfOwag_DYMceJBNwshb6kg0ym9TGyx-X8n-0r3o-5/AEAKgIO4wRMsDBgy1WijdJibatKkzaghes7C_Oe7IpOJO3ND0MIIkP_tvweYyhMVbtgjiO4nQtHS/swe?fbclid=IwAR3OTbeHSeeMHA3oCnhSvU6J_-9ihYw1eKKtnrwUWN6nWQ36cB0RT_drsmg

2020-09-22
Länk till avsnitt

89. Jane Walerud: Sveriges Främsta Investerare

I det här avsnittet har jag  med en av Sveriges främsta investerare och serie entreprenör Jane  Walerud. Hon har jobbat med 15 startup bolag sedan 1999, flera framgångsrika bolag som Klarna, Lensway, Bluetail och Tobii. Jane var  den första att investera i miljardbolaget Klarna som är en jättesuccé.  Hon är medlem i svenska startups hall of fame, hedersdoktor på KTH och medlem för svenska regeringens innovations grupp mellan 2015-2018. Jane sitter idag i  styrelsen för Racefox och Graphmatech. Jane, hennes man och hennes  dotter som hon jobbar med investerar och engagerar sig idag i bolag inom deep tech som gör positiva skillnader på klimatet.

I det här avsnittet pratar vi om Janes resa och hur hon lever sitt liv  idag. Jane berättar när hon jobbade med Almi under 2008 under  finanskrisen. Ni får höra hennes framgångshistorier med bland annat  Klarna och andra bolag. Vi pratar om hur startup bolag ska tänka för att lyckas och frodas. Jane berättar hur viktigt det är med kärlek och arbete i hennes liv. Vi kommer in på hur vi unga vita män har hamnat i förtal, men vi som alla andra människor har också våra problem. 

Janes hemsida https://www.walerud.com/

2020-09-15
Länk till avsnitt

88. Liv Larsson: Hantera Din Skuld, Skam & Ilska

Det här avsnittet handlar  om hur vi kan hantera skam, skuld och ilska. Jag har med mig en specialist inom områdena som är Liv Larsson, hon arbetar internationellt  med utbildningar fokuserade på hur skam och skuld påverkar vår kontakt med andra. Liv jobbar med förhållningssättet nonviolent communication  (NVC), har skrivit ett antal böcker inom dem här ämnena som ?skapa  kontakt och möten genom medling? och ?ilska, skuld och skam, tre sidor  av samma mynt?.

I det här avsnittet pratar vi om hur du påverkas och kan hantera din  skam, skuld och ilska, samt hur du kan kommunicera och bygga djupare  relationer om du kan hantera din skam. Vi kommer in på hur vi kan skapa mer frihet i livet, Liv berättar även hur hon äventyrat och åkte ut till  Sahara öknen helt ensam. Det och mycket andra spännande och givande  saker får ni höra i avsnittet.

Mer info om Liv

www.livlarsson.com

www.friareliv.se 

Livs bok https://w86863.shop.textalk.se/sv/nonviolent-communication/ilska-skuld-skam-tre-sidor-av-samma-mynt.html

Fotograf Maria Fäldt. 

2020-09-08
Länk till avsnitt

87. Magnus Helgesson: Bli Din Egen Mentala Coach

I  det här avsnittet har jag fått med en riktigt stor gäst som är Magnus  Helgesson. När jag tänker på Magnus så är han en person som har gjort en  riktigt häftig resa och som vill hjälpa människor att skapa bättre liv.  Magnus är entreprenören som 1993 startade den första restaurangen som  skulle bli en av Sveriges största restaurangkedjor Harrys. Idag är han  en av Sveriges mest efterfrågande coacher, föreläsare och författare  till flera bästsäljande böcker som ?0 till 700 miljoner?, ?Framgång  lämnar spår? och sin nya bok ?Äg ditt liv- annars gör någon annan det?

Vi pratar om Magnus historia där han berättar hur han har lyckats som Entreprenör, coach och föreläsare. Magnus berättar om dem 6 mänskliga behoven och hur viktigt det är att företag och relationer uppfyller minst 3 av dem. Magnus berättar hur det var att gå en ledarskapsutbildning med världens bästa coach Tony Robbins. Vi pratar om hur man kan bli sin egen mentala coach och programmera om sin  karta. Vill du bli din egen mentala coach? Så har Magnus en digital  utbildning IF Shac som heter bli din egen mentala coach. Utbildningen  kostar vanligtvis 21.997 kr. Nu kan du som lyssnare på min podd få ett  erbjudande på 9.997 kr. Vill du ta tag ditt liv och göra en förändring  klicka på länken nedanför att komma till erbjudandet och få  mer information.

För att komma till erbjudandet för att bli din egen mentala coach https://magnushelgesson.com/order-kim

Ladda ner en sammanfattning av Magnus bok "Äg ditt liv- annars gör någon annan det" https://magnushelgesson.com/bli-din-basta-version

2020-09-01
Länk till avsnitt

86. Stefan Hyttfors: Hur Framtiden Ser Ut Med Corona-Pandemin

Jag sitter ner en andra gång med Stefan Hyttfors som är futurist, omvärldsbevakare och föreläsare. Stefan är en av de mest intellektuella personer som jag har träffat. Han är den ledande rösten i Europa om disruptiv teknologi där lösningar förändrar förutsättningar för en hel marknad, om beteendeförändring och om nästa generations ledarskap. I Stefans föreläsningar pratar han mycket om hållbarhet, globalisering, och digitalisering. I det här samtalet får ni höra honom dela sina filosofiska tankar, åsikter och idéer. 

Vi pratar i det här avsnittet om pandemin och hur framtiden kan tänkas att se ut för oss människor samt hur vi kan tänka och göra för att lyckas i framtiden genom Corona-pandemin. Vi pratar om vilka branscher som kan frodas i framtiden samt hur företag och enmansbolag kan tänka för att överleva och utvecklas. Stefan berättar hur pandemin har påverkat honom och vilka insikter han har fått under denna  tid.

Vi kommer in på hälsa och att vi människor vet vad vi borde göra för att må bra och utvecklas men gör ändå andra saker som inte gynnar oss.  Vi kommer in på politik, makt, valutor, kryptovalutor, utbildning, kapitalism, decentralisering och centralmakt. Det här avsnittet är verkligen intressant och lyfter många bra saker så du vill verkligen lyssna igenom hela det här spännande avsnittet. 

@Kimschoultz

@hyttfors 

www.hyttfors.com 

2020-08-11
Länk till avsnitt

85. Självkänsla, Hälsa, Medvetenhet & Mål

Jag sitter ner med en av mina bästa vänner Stephan Eriksson. Stephan och jag hjälper varandra att bli bättre versioner av oss själva. Stephan jobbar som hälsocoach och jag som mentalcoach. Vi har alltid riktigt bra konversationer så vi tänkte att vi skulle dela en konversation med er. Vi delar med av oss av våra filosofiska tankar och åsikter samt pratar om självkänsla, fixa hår, hälsa, medvetenhet, mål och en del annat gott. 

Låt oss gärna veta vad du tycker om avsnittet. 

@Coachalbu

@Kimschoultz

2020-08-04
Länk till avsnitt

84. Hur Du Skapar Bättre Vänskaper & Relationer

I det här avsnittet har jag med mig två personer för första gången. Jag har med mig Anders Lundin och Elizabeth Kuylenstierna som båda är föreläsare och coacher. Dem inspirerar mig och är personer som gör skillnad tycker jag. Anders föreslog att vi alla tre skulle podda och vi kom fram till att vi skulle lyfta fram ämnena vänskap och relationer då Elizabeth och Anders är väldigt nära vänner. Samt att vi tror att det finns en avsaknad av riktig vänskap ute i världen. 

I det här avsnittet pratar vi om deras vänskap och vilka "deals" dem har i sin vänskap. Som att vara ärlig, ha tillit, våga säga till, väga säga ifrån och lyssna. Efter det här samtalet fick jag nya insikter och berättade för en av mina närmaste kompisar Stephan vad han betyder för mig och att jag vill testa en deal med honom. Lyssna in på ett väldigt intressant och viktigt samtala om hur du kan få bättre vänskaper och relationer. 

@Andersludin/Vardegrundsfabriken

@Elizabethkuylenstierna 

@Kimschoultz

2020-07-21
Länk till avsnitt

83. Tobias Karlsson: Hur Du Blir Starkare Av Motgångar

Jag har med mig Tobias  Karlsson för en andra gång. Har du inte lyssnat på första avsnittet så  tycker jag att du ska lyssna på det efter det här snacket. För er som  inte vet så jobbar Tobias som dansare, föreläsare, koreograf och författare. Förra året kom han ut med sin första bok ?Inte alltid en dans på rosor? som handlar om Tobias liv. Han har nyligen involverat sig  i ett projekt som heter ?Talarnas? som är en talarförmedling.

I det här avsnittet pratar vi om hur motgångar har gjort Tobias starkare som person. Hur vi tror att Corona-pandemin har gett utrymme för insikter hos människor. Tobias berättar hur en utlandsresa till USA påverkade honom. Tobias berättar även om när han blev mobbad, hur det  var att leva hemligt som homosexuell under många år och hur samma  känslor kom tillbaka när han fick beskedet att han har hiv. Vi kommer in  på vad som är självkänsla och självförtroende? Vi pratar även om hur vi  kan göra skillnad, förebilder, självbild, identiteter och flera andra saker. Det  här
samtalet är viktigt, inspirerande och kan ge er nya insikter i ert liv. 

@Tobiaserikkarlsson

@Kimschoultz 

www.tobiaskarlsson.se 

2020-07-14
Länk till avsnitt

82. Frida Nordstrand: Hur Du Tacklar Motgångar & Hitta Din Grej I Livet

I det här avsnittet har jag med mig Frida Nordstrand som jobbar som sportjournalist och bor just nu i Spanien och bevakar La liga. Frida har jobbat med att bevaka formel  1, Champions League och fotbolls VM osv.

I det här avsnittet får ni höra ett skönt, ärligt och inspirerande samtal där Frida delar historier från sin karriär. Vilka intervjuer som  har påverkat henne mest. Ni får höra henne berätta om sina tankar och erfarenheter om personlig utveckling. Vi pratar om skillnad mellan självförtroende och självkänsla. Hur Frida har tagit sig förbi olika motgångar i livet. Utan vidare introduktion här är Frida Nordstrand. 

Youtube: Kim Schoultz

Instagram: Kimschoultz/Blidinbästaversion

2020-07-07
Länk till avsnitt

81. Paul Del Valle: Öppna Ditt Sinne

Den svenska Joe Rogan Paul Del Valle samtalade jag med för några veckor sedan. Jag fick ett tips  från min kompis Niklas att ha med Paul i podden. Jag kollade upp Paul  och det visade sig att han och jag. har liknande visioner och tankar. Paul är  väldigt nyfiken, intresserad av personlig utveckling och vill också  utveckla människor till det bättre som jag. Paul har jobbat med standup, han har intervjuat kampsportare på galor, idag kommenterar han mma på viaplay, samt har två poddar som heter ?Öppet Sinne? och  "MMA-podden?. Därav liknelsen med Joe Rogan.

I det här samtalet pratar vi om Pauls olika karriärer och vad han har  lärt sig från dem. Vi kommer in på hur Paul hamnade i mma världen och att man ska hålla dörrar öppna för möjligheter som man inte planerade för. Paul berättar hur han påbörjade sin inre resa och vad den har inneburit för honom. Vi pratar om skolan, egna sanningar, självbild, identiteter, motgångar, om att leva i nuet istället för i framtiden och så många bra saker. Jag kan känna igen mig i  så mycket som Paul säger i det här samtalet och det påverkade mig verkligen positivt. Utan vidare introduktion här är Paul del Valle.

Följ Paul på instagram https://www.instagram.com/pauldelvalle/?hl=sv

2020-06-30
Länk till avsnitt

80. Agneta Sjödin: Älska Dig Själv

Jag är väldigt glad att jag  har fått med Agneta Sjödin en andra gång. Där hon delar sina tankar,  sina erfarenheter och sin klokskap i det här samtalet. Jag tror dem  flesta känner igen Agneta från tv-rutan där hon har jobbat som
programledare i 30 år. Agneta jobbar även som författare där hon har  skrivit böckerna som ?Från hjärtat?, "Av egen kraft" och "En kvinnas resa".


I det här avsnittet pratar vi om viktiga saker som kan förändra ditt liv  som vikten att ta hand om sig själv och att älska sig själv. Hur man  kan stärka sin självkänsla och ta sig förbi jobbiga tankar. Agneta  berättar om hur hon kom in på sin inre resa. Hur hon har fått tecken i  sitt liv som hon har följt. Vi pratar om mening, drömmar,  attraktionslagen och hur vi kan göra skillnad. Agneta berättar om hur  träningen har sett ut i hennes liv och om hur programmet 16 weeks of hell har påverkat henne. Utan vidare introduktion här är Agneta  Sjödin.

Foto Anders Lundberg

Läsa mer om Agneta www.agnetasjodin.com 

2020-06-23
Länk till avsnitt

79. Peter Englund: Hur Du Lyckas Utan Utbildning

I det här avsnittet har jag  med mig Peter Englund. Som jag blev intresserad av att ha med för han  jobbar som designer och stylist och har ingen utbildningen inom det. Han  har jobbat med personer som Måns Zelmerlöw, Sofia Wistam och Pernilla  Wahlgren. Peter har jobbat med tv-produktioner, scenproduktioner och  röda mattan. För att nämna några som melodifestivalen, julgalan och park  lane show. Han jobbar stenhårt min sin nya kollektion för killar just  nu.

Vi pratar om hur Peter har lyckats som stylist och designer utan  utbildning. Vi pratar om kreativitet och hur man kan bli  kreativ. Hur  Peter fick modet att börja starta eget bolag. Vi pratar om hur man ska  våga ta betalt och tänka winwin som små företagare. Vi pratar om  självkänsla och meningsfullhet. Det här blev ett ärligt och intressant  avsnitt som jag verkligen tror ni kommer gilla. Utan vidare introduktion här är Peter Englund.

Peters hemsida https://www.peterenglund.net/ 

Peters Instagram: https://www.instagram.com/thepeterenglund/?hl=sv

2020-06-16
Länk till avsnitt

78. Elizabeth Kuylenstierna: Bli Din Bästa Version & Ledarskap

Det här är ett avsnitt som är viktigt och värdefullt. Där jag samtalar en andra gång med Elizabeth Kuylenstierna som är ledarskapscoach, författare, terapeut, en av Sveriges mest anlitande föreläsare och årets talare 2019. När jag tänker på Elizabeth så är hon för mig en person som gör skillnad genom coachning, sina föreläsningar, böcker, sociala medier och samtal. Där hon hjälper och inspirera människor att leva ett bättre liv.

För er som är intresserade av Elizabeths kurs i självledarskap: https://voyd.se/creators/elizabeth-kuylenstierna/varldens-basta-tillit-6099?play=teaser

I det här samtalet pratar vi om hur vi kan bli vår bästa version, hur vi kan ta ägandeskap över våra liv och förverkliga våra drömmar och mål. Vi pratar om hur vi kan leda oss själva nu i Corona-tider samt vad ledare ska tänka på för att lyckas nu i Corona-tider. Vi pratar om hur vi kan göra skillnad kopplat till black lives matter. Det är här ett avsnitt med information som verkligen kan förändra ditt liv. Utan vidare introduktion här är Elizabeth Kuylenstierna.

2020-06-08
Länk till avsnitt

77. Anna Tebelius Bodin: Förstå Din Hjärna & Dig Själv Bättre

Med mig denna vecka har jag Anna Tebelius Bodin, som utbildar och föreläsare om hjärnan, kommunikation och ledarskap. Hon har en examen från Harvard där hon också assisterade forskning. Efter det har hon gett över 800 föreläsningar i Sverige och utomlands. Anna har skrivit böckerna ?Vad varje pedagog bör veta? och nu den senast ?Den analoga hjärnan i den digitala tillvaron?. Ni hittar böckerna överallt där böcker säljs.

Vi pratar såklart om vår hjärna, hur samhället har förändrats ifråga om tillgång på information och socker. Vad skillnaden är mellan kortvarig stimulans och långvarigt välbefinnande. Hur motivation fungerar, kopplat till hjärnan och hur vi kan motivera oss långsiktig, vilket kan vara väldigt bra att veta nu i Corona-tider. Hur vi kan påverka våra tankar, känslor och beslut, samt hur det påverkar våra kemiska påslag i hjärnan. Vi pratar även om hur vi kan bygga självkänsla under de omständigheter vi upplever idag.

Annas hemsida: www.annatebeliusbodin.se 

Facebook: www.facebook.com/hjarnautbildning

För att anmäla dig till Annas live zoom utbildning om långvarigt välbefinnande: https://www.simplesignup.se/event/168037-vaegen-till-vaelbefinnande-utifraan-hjaernan

2020-05-26
Länk till avsnitt

76. Helena Lehmus: Om Att Lyfta Kvinnor I Säljbranschen & Att Bli Sitt Bästa Jag

Efter en tids frånvaro så är jag tillbaka med Helena Lehmus där vi verkligen har ett ärligt och djupt samtal. Hon är en kvinnlig företagare i en mansdominerad bransch vilket är försäljningsbranschen. Helena har inspirerat kvinnor från sin resa att bli mer aktiva inom försäljning. Hon vill att säljbranschen förändras för att få in mer kvinnor och hon har gjort det till sitt kall för att leda denna förändring. Helena inspirerar kvinnor att göra större affärer, ta sig an förhandlingar, även att våga göra förändringar i sitt liv som att starta företag, att hantera en utmaningsdepression, att man kan kämpa sig till att vara sin bästa version med diagnosen emotionellt förhöjd förmåga som Helena kallar det, tidigare kallades det borderline. Helena har tidigare jobbat som försäljningschef på miljonärmagasinet och mediabolaget Connoisseur. Hon och teamet ökade omsättningen med 25 % under hennes tid där. Nu idag driver hon Stockholm sales insitute som utbildar företagspersonal, ledningsgrupper och egenföretagare i försäljnings och förhandlingsteknik. Vi pratar om allt det här jag har nämnt och lite till och såklart hur man blir sin bästa version. Utan vidare introduktion här är Helena Lehmus. Ni kan läsa mer om Helena och Stokholm Sales Institute här https://www.stockholmsalesinstitute.se/
2019-03-14
Länk till avsnitt

75. Frida Herman: Hur Man Lyfter Andra

Årets första avsnitt är med Frida Herman som driver eget företag som interim chef samt inom socialpsykiatrin. Hon är socionom i grunden med inriktning mot äldre och funktionshindrade. När hon var 25 år klev hon in på sitt första chefsuppdrag, ett äldreboende med 4 avdelningar. Efter det fick Frida möjligheten att starta upp ett helt nytt äldreboende med 7 avdelningar, egen sjuksköterskegrupp, utvalda gruppchefer och en biträdande chef. När det boendet började rulla på valde hon att pröva något nytt och gick då över till funktionshinderområdet. Något som var helt nytt för henne. 2010 blev hon nominerad till ?Årets unga chef? av Ledarna, samt har hon föreläst om ledarskap. Nu idag jobbar hon som konsultchef inom omsorgen och är delägare i ett socialt företag. I detta avsnittet pratar vi om ledarskap, hur det är att vara ledare när man kommer in i en verksamhet till att skapa sin egen. Vi diskuterar hur viktigt det är att fokusera på människorna när man är ledare och vikten av att lyfta upp människor vi jobbar med. Frida berättar hur hon har lyckats som ledare samt lärdomar hon har lärt sig under sin resa. Vi kommer in på hur Frida utvecklar sig själv och hur viktigt det är att göra det i vår föränderliga värld. Vi pratar om vad vi tycker saknas i många chefsannonser. Vi kommer även in på hur viktigt det är att ha drömmar och mål både som ledare och medarbetare. Utan vidare introduktion här är Frida Herman.
2019-01-16
Länk till avsnitt

74. Björn Hedensjö: Optimera Din Sömn & Stressa Mindre

I avsnitt 74 har jag med mig Björn Hedensjö som en längre tid har jobbat på Dagens industri och Dagens nyheter som journalist och chef. Han valde att sadla om till psykolog på Karolinska institutet. Björn har pluggat 1 år på Harvards mediciniska skola. Hans specialområden är sömn, stress samt team och ledarskap psykologi. Dem här områden är Björn ofta ute och föreläser om. Björn har skrivit böckerna ?En perfekt natt? som handlar om sömn och ?Tid att leva? som handlar om stresshantering. Till vardags jobbar Björn som psykolog på Wemind i Stockholm och har podden ?Dumma människor? I detta avsnitt pratar vi om hur man får en perfekt natt samt om Björns bok med samma namn. Hur länge vi bör sova för optimalt mående. Vilken tid vi bör sova på dygnet? Vad vi kan göra för att sova bättre? Hur sömnen påverkar oss om vi sover lite och dåligt. Vi pratar om man kan sova ikapp förlorad sömn. Vi kommer in på powernaps och hur effektiva dem kan vara. Björn pratar om hur vi förhåller oss till stress. När blir stress farligt? Vad vi borde göra när vi blir stressade. Samt återhämtningstips om vi är utmattade och stressade. Utan vidare introduktion här är Björn Hedensjö   För att utveckla och träna din kommunikation och ledarskap www.ledarstudion.se För er som är ute efter co-workingspace eller lokal www.convendum.se
2018-11-13
Länk till avsnitt

73. Johanna Fagerstedt: Skapa Marknadsföring Med Värde & Ett Växande Självledarskap

Den här veckan har jag med mig Johanna Fagerstedt som är marknadschef på Quinyx. Quinyx jobbar med ett workforce management system. Ett system för schemaläggning och personalplanering för personal och arbetsgivare. Johanna har tidigare suttit i aktiespararnas styrelse och varit ordförande för unga aktiesparare. Idag sitter hon i styrelsen för marknadsföreningen i Stockholm. Johanna har vunnit priset årets marknadsförare på Linkedin. En utbildning på Harvard inom ledarskap har hon också hunnit med. I det här avsnittet pratar vi om att göra smarta misstag och att inte göra samma misstag två gånger. Vi pratar om nycklarna för att lyckas med marknadsföring. Hur viktigt det är att göra en målgrupps analys och att ge värde till sina kunder. Johanna berättar vad hon har lärt sig från att jobba ensam på marknadssidan till att idag ha ett internationellt team. Vi kommer in på hur Johanna jobbar med ledarskap och självledarskap. Vi kommer även in på tillväxt och såklart på personlig utveckling som vanligt. Jag tycker att det här avsnittet blev väldigt värdefullt och intressant. Utan vidare introduktion här är Johanna Fagerstedt.   För program i kommunikation och ledarskap som jag pratar om läs mer på www.ledarstudion.se För er som är ute efter co-workingspace eller lokal www.convendum.se
2018-10-31
Länk till avsnitt

72. Susanne Birgersdotter: Hur Du Lyckas Utan Erfarenhet

Med mig denna vecka har jag Susanne Birgersdotter som är en digital serieentreprenör, investerare och föreläsare. Susanne har grundat spelbolaget iGotcha och mer än 20 växande appar där en har hamnat på första plats på app store. Utöver det har hon grundat 7 bolag och hon gjorde allt det här utan erfarenhet eller bakgrund inom tech och programmering. Allt detta började från Susannes köksbord vilket är en väldigt inspirerande historia. Hon har blivit nominerad till Sveriges mäktigaste grundare av DI Digital 2017 och 2018. Susanne har nyligen gjort ett TEDx tal som ni kan hitta på Youtube. Hennes tal heter ?Pivotal moments? vilket också hennes kommande bok heter. I den här intervjun blev samtalet väldigt ärligt och öppet vilket jag tror att ni kommer att gilla! Vi pratar om hur Susanne har gjort allt detta utan erfarenhet från programmering och it. Hur viktigt det är att bygga team som är bra på det man själv inte är bra på. Vi pratar om hur Susanne har lyckats som entreprenör och vad hon har lärt sig under resans gång. Vad man som start-up företag ska fokusera på. Vi pratar om mod och att våga testa nya saker för att utvecklas. Hur man ska tänka om man ska investera eller bli investerad i. Vi pratar om misslyckanden och hur man kan njuta av resan trots att man inte har nått sitt mål. Utan vidare introduktion är här är Susanne Birgersdotter.     Är du ute efter co-worikingspace eller lokal? Gå in på www.convendum.se
2018-10-25
Länk till avsnitt

71. Kristin Kaspersen: Skapa Dig Livet Du Vill Ha & Välj Rätt Tankar

Med mig denna vecka har jag ingen mindre än Kristin Kaspersen. Jag är väldigt glad att få ha med henne på podden. Att få höra hennes klokhet i historier och metaforer som hon berättar. Kristin är en författare, entreprenör och programledare. Ni har säkert sätt henne leda idrottsgalan, tv4 nyhetsmorgon och cancergalan mm. Hon har skrivit böckerna ?good morning?, ?good food? och ?stark i kropp & själ?. Där teman är träning, hälsa, kost och att välja rätt tankar. Kristin är också en föreläsare som vill inspirera med sin resa och erfarenheter oavsett om det handlar om att nå sina mål, att hitta rätt träning för dig, ta sin tid för återhämtning eller att just komma ihåg att välja rätt tanke. I det här avsnittet pratar vi mycket om att välja rätt tanke. Hur vi kan komma hur begränsade tankar som vi har om oss själva. Vad Kristin gör för att få en bra start på morgonen och sätter upp sin dag. Vi pratar om det personliga ansvaret samt att våga ta till hjälp. Vi pratar om att älska sig själva. Hur man kan tänka när man ska göra viktiga beslut i livet. Vi pratar om Kristins familj om hennes pappa och mamma. Hur hon har hanterat sin sorg efter mamman Lill Babs. Vi kommer även in på tacksamhet. Det här är ett riktigt användbart och inspirerande avsnitt. Utan vidare introduktion här är Kristin Kaspersen. Är du ute efter co-workingspace eller lokal gå in på www.convendum.se Foto: Katarina Di Leva
2018-10-10
Länk till avsnitt

70. Katrin Sandberg: Hitta Din Sanna Story

Med mig i avsnitt 70 har jag storycoachen Katrin Sandberg. Som verkligen älskar att hjälpa människor och företag att hitta sin sanna story, att äga den och att berätta den. Katrin har kommit på ett unikt koncept att hitta sin sanna story med metoden guldkompassen. Katrin menar att nycklarna till den du är finns i din livsberättelse. Hon har skrivit boken ?Hitta din sanna story?. Katrin är en av grundarna till ett av Sveriges största inspirationsnätverk 4good. Hon har bakgrund inom att vara kommunikatör och marknadsförare. Det här avsnittet är verkligen inspirerande! Ni kommer att bättre förstå vilka ni är och vad ni älskar i livet när ni lyssnar på Katrin. Jag insåg verkligen det under det här samtalet! I detta avsnitt pratar vi såklart om att hitta sin sanna story. Hur Katrin hjälper människor och företag att hitta sin sanna story. Att hitta sin egen röda tråd i sin berättelse. Vad hon älskar och vad som engagerar henne. Vad som händer när vi inser vad vi älskar och vad som engagerar oss. Vi pratar om dem egna berättelserna vi kommer på för oss själva varje dag. Hur vi kan bli medvetna och snällare mot oss själva när vi berättar dem här historierna. Det är här ett riktigt kraftfullt avsnitt! Utan vidare introduktion här är Katrin Sandberg. Är du ute efter co-workingspace eller lokal gå in på www.convendum.se Foto: Karl Nordlund
2018-10-03
Länk till avsnitt

69. Jesper Ek: Hitta Glädjen I Livet

Den här veckan har jag med mig den inspirerande Jesper Ek. Den här intervjun gjorde mig väldigt inspirerad och gav mig nya insikter och idéer. Jesper har bakgrund inom läkemedelsindustrin där han har jobbat med management och har varit ledare. Idag är han egenföretagare och en internationell föreläsare som utbildar inom ledarskap och medarbetarskap som han verkligen brinner för.Jesper tog över ett team med lågt engagemang som inte lyckades så bra. Till att öka engagemanget avsevärt och att teamet gick bra och lyckades. Vi pratar om hur Jesper gjorde det här. Ni kommer även att få höra historien bakom Jesper från hans musikkarriär i tidig ålder till vad han har lärt sig från den och tagit med sig i sitt ledarskap. Hur Jesper i 40 års ålder sa upp sig från ett välbetalt jobb, till att våga starta eget med familj och fru. Den 11 september 2001 under terrorattackerna var Jesper nära att dö. Det var en händelse som verkligen påverkade och förändrade honom. Utöver det pratar vi om glädje i jobbet, passion, ledarskap, engagemang och hur vi kan göra världen till en bättre plats. Ni vill lyssna klart på hela den här intervjun för den är riktigt bra och värdefull!   För er som är ute efter co-workingspace eller lokal www.convendum.se
2018-09-27
Länk till avsnitt

68. Dr. Thomas Johansson: Maskulinitet & Socialpsykologi

Med mig denna vecka har jag Thomas Johansson som är forskare och författare. Han har forskat inom maskulinitet, faderskap, socialpsykologi. Thomas har även sysslat med ungdomsforskning kring medialisering, populärkultur, gymkultur, kroppskultur samt ungdomars konstruktioner av sexuella livsstilar och könsidentiteter. Han har medverkat i SVTs serie ?Bästa mannen? där jag såg honom först och fick upp intresset. Thomas har skrivit ett antal böcker inom faderskap, socialpsykologi och maskulinitet. Vi pratar om faderskap, skilsmässor och jämställdhet hur det ser ut idag och vad som har hänt de senaste 50 åren. Hur samhället ser på en man idag. Varför vi män har svårt att prata om känslor och sårbarhet. Hur samhället har förändrats kring skönhet och utseende. Att samhället har gått in i någon slags perfektionshets. Vi pratar om hur man kan njuta och må bra utan att allt ska vara perfekt i livet. Vi pratar om definitionen av en man och skillnaden runt om i världen. Utan vidare introduktion här är Thomas Johansson.   För er som är ute efter co-workingspace och lokal www.convendum.se
2018-09-19
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.