Sveriges 100 mest populära podcasts

Pace on Earth podcast

Pace on Earth podcast

Ultralöpning på svenska! Vår podcast tar avstamp i ultralöpning men handlar om så mycket mer. Vi grottar vi ner oss i vad som krävs för utveckling och förändring, hur man gör för att gå utanför sin komfortzon och utmana sig själv. Och så pratar vi löpning, alternativträning, kost, meditation, uthållighetssporter och allt som hör därtill. Pace on Earth Podcast drivs av Ellen Westfelt och Johnny Hällneby.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

paceonearth.se/podcast

Avsnitt

#212 - Lyssnarfrågor om fettförbränning, illamående på lopp, runstreak och flerdagarsäventyr

Den här gången kör vi lyssnarfrågor om några av våra favoritämnen! Är det bättre att springa många korta pass än ett fåtal längre, givet att dessa två metoder ger samma veckovolym? Hur gör man för att trigga igång fettförbränningen på lopp och hur hanterar man illamående när man springer? Vi pratar också om vad man bör tänka på om man ger sig ut på ett eget osupportat flerdagarsäventyr i löparskorna!

Kolla in våra löparresor på https://paceonearth.se/loparresor

I facebook-gruppen Ultralöpning i Sverige finns två trådar som handlar om hur man hanterar illamående på lopp. Läs gärna mer där om just det ämnet!

https://www.facebook.com/groups/ultralopning/posts/976637106400182

https://www.facebook.com/groups/ultralopning/posts/907432803320613

2021-10-16
Länk till avsnitt

#211 - Lärdomar från en krossad världsrekorddröm

Vad var det som gjorde att Johnnys dröm om världsrekordet sprack? Och hur kan man fortsätta springa när det mål som man siktat mot i flera år inre finns kvar längre? Emmy Karnerud och Martin Lundström gjorde allt de kunde för att Johnny skulle nå sitt mål, men den här gången gick det inte. Det här är Johnnys race report från Viadal 6-dagars.

2021-10-09
Länk till avsnitt

#211 - Lärdomar från en krossad världsrekorddröm

Vad var det som gjorde att Johnnys dröm om världsrekordet sprack? Och hur kan man fortsätta springa när det mål som man siktat mot i flera år inre finns kvar längre? Emmy Karnerud och Martin Lundström gjorde allt de kunde för att Johnny skulle nå sitt mål, men den här gången gick det inte. Det här är Johnnys race report från Viadal 6-dagars.

2021-10-09
Länk till avsnitt

#210 - PT-Fia, befria dig från prestation!

PT-Fia är kanske en lite annorlunda gäst i vår podd, men hon känns helt självklar när hon börjar berätta om sitt liv och sin inställning till träning och prestation. Hon har väldigt kloka tankar om hur man stärker relationen till sig själv och att man för att må bättre, behöver börja lyssna på kroppen och sitt mående och sen också agera därefter.

För den som inte har koll på vem Sofia Ståhl är, så är hon programledare, föreläsare, författare, PT och influencer som hela tiden har hälsa och välmående i fokus. Hon har skrivit böckerna Trappträning och Tio vägar till hälsa och programleder podcasten Ofiltrerat.

Johnny försöker få PT-Fia att komma med konkreta tips på övningar så här i Octoberplank-tider, och hon gillar enkla övningar och rekommenderar helt enkelt att att sätta sig ner på golvet och sen ställa sig upp ? om och om igen!

Gå med i vår utmaning Octoberplank på https://www.facebook.com/groups/octoberplank2021

Läs mer om coachingprogrammet 10 månader mot 10 mil https://paceonearth.se/lopcoaching/

Följ PT-Fia på instagram som @ptfia

Sofia Ståhls blogg https://ptfia.femina.se

2021-10-02
Länk till avsnitt

#209 - Jonas Gustavsson, om löparkroppens tre viktigaste leder

Jonas Gustavsson är leg. kiropraktor och den som alltid behandlar oss och ser till att vi är redo inför tävlingar eller hjälper oss vid eventuella skador. Han har ett fantastiskt öga för obalanser i kroppen och vet också hur man ska rätta till dem. Här diskuterar Jonas och Johnny kring löparkroppens tre viktigaste leder.

LÄNKAR

Om du vill träffa Jonas eller hans grymma kollegor så finns dom på Evokliniken i Stockholm https://evokliniken.se

Ange koden Paceonearth2021 när du bokar så får du 50% rabatt på första besöket under hela 2021 (ord. pris 890 kr).

2021-09-25
Länk till avsnitt

#208 - Dragon's Back Race med Patrizia Strandman

Dragon?s Back Race kallas för världens tuffaste bergsultra. 38 mil och 17400 höjdmeter i Wales. Patrizia Strandman gick nyligen i mål på det här galet svåra loppet och här får vi höra hennes fascinerande berättelse.

Följ Patrizia på Instagram som @pstrandman

Läs mer om loppet på https://www.dragonsbackrace.com

Häng med på våra löparresor nu i höst, vi har platser kvar på Pace on Earth Retreat 8-10 oktober och Ultrainspiration Hälsingland 22-24 oktober. https://paceonearth.se/loparresor

2021-09-18
Länk till avsnitt

#207 - Annika S. Wandebäck, Aware Spiritual Warrior

Äntligen fick vi en pratstund här i podden med Annika Stanley Wandebäck, den yoga-instruktör som vi bjudit in till vårt läger Pace on Earth Retreat 8-10 oktober. Annika har en härlig syn på yogan och vi tycker att hennes filosofi passar perfekt ihop med vår.

Du läser mer om Annikas verksamhet Aware Spiritual Warrior på http://aswuppsala.se och blir du sugen på att hänga med på läger med Annika och oss så finns ett fåtal platser kvar till Pace on Earth Retreat 8-10 oktober https://paceonearth.se/loparresor/paceonearth-retreat

2021-09-11
Länk till avsnitt

#206 - Tjusningen med flerdagarslopp och tankar inför 6-dagars

Inte så många känner till att i slutet av 1800-talet var 6-dagars den allra största publiksporten i USA. Men varför väljer man att springa 6 dagar i sträck idag? Vad är egentligen tjusningen med flerdagarslopp? 

Länkar

Viadal Ultra 6-dagars pågår 13-19 september. Håll koll i våra sociala medier så får du information där om hur du följer loppet.

Anmäl dig till oktoberstarten av 10 månader mot 10 mil https://paceonearth.se/lopcoaching/

Kolla in våra löpresor https://paceonearth.se/loparresor/loparresor-2021-2022

Podden Ultraaktuellt https://ultramarathon.se/podden-ultraaktuellt-allt-om-ultralopning/

2021-09-04
Länk till avsnitt

#205 - Clara och Ellens race report från Hemmavasan 90

Johnny och Clara Henry träffades i Vasaloppet-studion 2020 och kläckte idén att Clara skulle springa nästa år. Ellen lovade att ta Clara i mål och efter 10 månaders träning i vårt coachingprogram 10 månader mot 10 mil så var Clara redo!

Länkar

Följ Clara Henry som @glasclara på instagram.

Filmklipp från helgens bravader finns på höjdpunkten UV90 på @paceonearth och @glasclara instagram.

Anmäl dig till vårt coachingprogram 10 månader mot 10 mil! https://paceonearth.se/lopcoaching/ Vi startar 1:a oktober och den starten passar jättebra om man vill vara redo för till exempel Ultravasan 45 eller 90 hösten 2022!

Vårt tidigare poddavsnitt med Clara https://paceonearth.se/podcast/189-clara-henry-ultralopning-och-konsten-att-springa-langsamt

https://paceonearth.se/podcast

 

2021-08-28
Länk till avsnitt

#204 - Fanny Josefine ? stark tjej som gör galna saker utanför boxen

Fanny är idag en av de allra största träningsprofilerna på instagram och TikTok. Hon gör allt som i våra ögon hör till den där lite coola världen ? OCR, Ninja Warrior, swimrun och klättring, men hon älskar också att springa.

LÄNKAR

Följ Fanny Josefine på Instagram som @fanny_josefine, i hennes bio där hittar du alla länkar vidare till övriga konton!

Häng med på våra helgläger i höst! Vi har ett fåtal platser kvar till Pace on Earth Retreat 8-10 oktober och Ultrainspiration Hälsingland 22-24 oktober. Läs mer https://paceonearth.se/loparresor/loparresor-2021-2022

https://paceonearth.se/podcast

 

2021-08-21
Länk till avsnitt

#203 - The Royal Traverse upp till Mont Blanc

Det finns flera olika vägar uppför Mont Blanc och en av de häftigaste rutterna är The Royal Traverse. Rutten är inte särskilt svår tekniskt, men det finns flera partier som är väldigt exponerade och eftersom rutten är extremt lång är den perfekt ultraträning.. I somras gav sig Jënni på det här äventyret tillsammans med sin kompis Anton Levein och det finns många viktiga paralleller till ultralöpning i det här samtalet.

LÄNKAR

Läs Jënnis blogginlägg från bestigningen https://paceonearth.se/blogg/toppen-av-mont-blanc-forvantningar-och-problemlosning

Se Antons film från äventyret på Youtube https://youtu.be/QEhAkgtAdm4

Följ Anton på Instagram som @antonlevein

Följ Jënni på Instagram som @jennijln

Vi kör ultraintervaller nästa gång preliminärt i november! Håll utkik på ultraintervalchallenge.com för mer information.

https://paceonearth.se/podcast

 

2021-08-14
Länk till avsnitt

#202 - När är DNF rätt beslut?

Att göra en DNF (Did Not Finish) och välja att bryta en tävling är något som för många ultralöpare är väldigt laddat. Men hur vet man att man tagit rätt beslut? Vi berättar om de gånger vi själva brutit och de gånger vi lyckats fortsätta.

Länkar

Vårt coachingprogram 10 månader mot 10 mil

The Central Governor Theory (från fellrnr.com)

Johnnys race report från UTMB 2017

Ellen och Emmys race report från HUB 200 miles 2020

http://www.paceonearth.se/podcast/

 

2021-08-07
Länk till avsnitt

#201 - Linda Åkerberg, om att hitta äventyret

Linda Åkerberg utnämndes 2019 till Årets Äventyrare efter att hon genomfört ett 486 mil långt äventyr, till fots, med cykel och kajak genom Sveriges alla landskap. Expeditionen gick från Smygehuk i Skåne upp till Treriksröset i Lappland och tog 4 månader.

Länkar

Website: www.wilderness-stories.com
Instagram: www.instagram.com/wildernessstories/
Facebook: www.facebook.com/wildernessstories
Youtube: Wilderness Stories

Beställ Linda Åkerbergs bok Expedition Sverige på Adlibris

Tiny Beautiful Things av författaren till Wild, Cheryl Strayed

http://www.paceonearth.se/podcast/

 

2021-07-31
Länk till avsnitt

#200 - Anna Carlsson vinner Val d?Aran by UTMB®

I juli 2021 vann Anna Carlsson det största ultra-trail lopp som gått det här året, Val d?Aran by UTMB®. Det här är hennes race report från loppet där hon slutade som vinnare, totalnia och med nästan 3 timmars marginal till andra dam.

Länkar

Följ Anna Carlsson på instagram som @amb.aurore och på Trailrunning Sweden https://trailrunningsweden.se/author/anna-carlsson/ där hon bloggar .

Läs mer om våra löparläger med Anna på Skytesvallen i Hälsingland och i Abisko https://paceonearth.se/loparresor/loparresor-2021-2022 och gör en intresseanmälan för framtida löparläger på https://paceonearth.se/loparlager/loparlager-intresseanmalan

Läs mer om tävlingen Val d?Aran by UTMB https://www.aranbyutmb.com

Våra tidigare poddavsnitt med Anna

Magisk uppvisning av Anna Carlsson på Bergslagsleden https://paceonearth.se/podcast/194-magisk-uppvisning-av-anna-carlsson-pa-bergslagsleden

Anna Carlsson, med fjällen i hjärtat https://paceonearth.se/podcast/124-anna-carlsson-med-fjallen-i-hjartat

http://www.paceonearth.se/podcast/

 

2021-07-24
Länk till avsnitt

#199 - Backyard-debatt med Tobbe Gyllebring, Janne Svärdhagen och Johnny Hällneby

Backyard Ultra special. Janne Svärdhagen leder ett samtal mellan Tobbe Gyllebring och Johnny Hällneby. Johnny kritiserade backyard-formatet för att vara en tävling i sömnbrist i ett inslag i Ultraaktuellt, och Tobbe gjorde ett svarsinlägg på Facebook.

LÄS MER

Backyard ultra fullkomligt exploderade som ultrafenomen under 2019. Men vad innebär egentligen ett svenskt mästerskap? Vad är backyard ultra för tävlingsform och hur är den organiserad? Ultramarathon.se reder ut begreppen i en artikelserie i tre delar om backyard ultra.
https://ultramarathon.se/nyheter/backyard-ultra-en-artikelserie-i-tre-delar/

LÄNKAR

Följ Tobbe Gyllebring på instagram som @drunkcod

Podden Löparens själ hittar du där poddar finns och på Facebook https://www.facebook.com/loparenssjal/

http://www.paceonearth.se/podcast/

 

2021-07-18
Länk till avsnitt

#198 - Inför Val d'Aran by UTMB®

Ellen har lite spontant bestämt sig för att springa Val d'Aran by UTMB® och nu när det är 4 veckor kvar till start pratar vi om hur hon ser på träningen och om det kommer räcka för att ta sig i mål trots bristen på ordentlig uppladdning. Vi pratar också om hur vi tror att hösten kommer att se ut nu när alltmer i samhället öppnas upp.

LÄNKAR

Ansök om individuell coaching med Anna Carlsson

Val d'Aran by UTMB® 9-11 juli

Viadal Ultra 13-19 september

Ultravasan/Hemmavasan

http://www.paceonearth.se/podcast/

 

2021-06-12
Länk till avsnitt

#197 - Peppe Lindholm, om hjärtproblem, löpning och medvetenhet

Vi pratar med Peppe Lindholm som driver RW-podden tillsammans med LG Skoog. Det är ett viktigt samtal om löpning och medvetenhet, men framförallt om personliga erfarenheter av hjärtproblem. Något som alltför många löpare lider av.

Länkar

Följ Peppe Lindholm på Instagram som @drumforrest

Camp Järvsö som Peppe och Cecilia driver tillsammans med Carolina och Patrik Klüft https://campjarvso.se/

Våra löparresor i Hälsingland https://paceonearth.se/loparresor/loparresor-2021

http://www.paceonearth.se/podcast/

 

2021-06-05
Länk till avsnitt

#196 - Löparlycka på YouTube med Daniel Karlsson

Daniel Karlsson (@runstreakdaniel) för att prata om hans nylanserade youtube-kanal Löparlycka. Det finns inget liknande på svenska och därför tycker vi att den här satsningen på löpar-tv om, av och för löpare ska bli superspännande!

LÄNKAR

Här hittar du Youtube-kanalen Löparlycka https://www.youtube.com/channel/UCiZop8Ud8fqP5PbbzKDiT6g

Löparlycka på instagram @loparlyckatv

Vårt coachingprogram 10 månader mot 10 mil https://paceonearth.se/lopcoaching/

http://www.paceonearth.se/podcast/

 

2021-05-29
Länk till avsnitt

#195 - Stress är ultralöparens värsta fiende

Kroppen gör inte alltid skillnad på stress från arbetslivet, familjen eller på grund av tuffa intervallpass eller hård långvarig ansträngning. Under ultralopp är det ofrånkomligt att vi drabbas av stress i olika former och oro och jobbiga tankar kan leda till en onödig DNF (Did not Finish). Vi delar med oss av våra erfarenheter och pratar om hur vi kan hantera stress för att det ska påverka oss så lite som möjligt.

Länkar

Vill du också testa La Sportiva så använd koden ?ellenwestfeltxlasportiva15? så får du 15% rabatt på allt på https://lasportiva.se (gäller på ordinarie priser).

Vi startar coachingprogrammet 10 månader mot 10 mil nästa gång 1:a juni! Dags att anmäla sig nu! https://paceonearth.se/lopcoaching/10-manader-mot-10-mil

http://www.paceonearth.se/podcast/

 

2021-05-22
Länk till avsnitt

#194 - Magisk uppvisning av Anna Carlsson på Bergslagsleden

I slutet av april gjorde Anna Carlsson en helt makalös prestation ? hon satte ett nytt FKT (Fastest Known Time) på Bergslagsleden 28 mil och vi fick vara med som support. Här får vi höra hur Anna tänker kring träning och tävling och vad hon egentligen tycker är viktigast med löpning.

LÄNKAR

Följ Anna Carlsson på instagram som @amb.aurore

Vårt coachingprogram 10 månader mot 10 mil startar nästa gång 1 juni! Läs mer på https://paceonearth.se/lopcoaching/

http://www.paceonearth.se/podcast/

 

2021-05-15
Länk till avsnitt

#193 - Carole Vennevold, från ickelöpare till ultralöpare

Det här är en historia som handlar om hjärnspöken kring löpning och hur man kan vända en rädsla för att springa tillsammans med andra till att faktiskt vara stolt över sin löpning och att klara av att springa 50 miles.

10 månader mot 10 mil, start 1:a juni https://paceonearth.se/lopcoaching/

http://www.paceonearth.se/podcast/

 

2021-05-08
Länk till avsnitt

#192 - 19000 höjdmeter på Vertical Challenge med Tomas Kvapil

Att en av deltagarna i vår Vertical Challenge sprang totalt 19 000 höjdmeter på en vecka är helt otroligt! Därför tog vi ett snack med vinnaren Tomas Kvapil som för oss var okänd sen tidigare men har sprungit en hel del och tävlat inom Spartan och OCR.

LÄNKAR

Följ Tomas Kvapil på instagram som @tomaskvapil

Runstreakutmaningen maj 2021 hittar du på Facebook https://www.facebook.com/groups/2659037817721359

Ultrarunning Academy Vertical Challenge https://ultrarunningacademy.com/vertical-challenge

TACK till Black Diamond som sponsrade utmaningen med fina priser https://www.blackdiamondequipment.com

http://www.paceonearth.se/podcast/

 

2021-05-01
Länk till avsnitt

#191 - Erik Wickström, ultraskidor och ultralöpning

Erik Wickström kallar sig för konditionskonnässör och det stämmer bra! Tillsammans med Niklas Bergh driver han podden Lagom Kondition med fokus på skidåkning, men Erik nöjer sig inte med bara vanlig längdåkning. Han har också satsat på rullskidor, cykel, duathlon och vinter-triatlon ? och såklart också ultralöpning. Men Eriks allra största merit är nog inom ?ultraskidor? där han satte världrekord på 24-timmars med 43,9 mil.

LÄNKAR

Följ Erik på instagram som @erik_wickstroom
Podden Lagom Kondition https://www.lagompod.com
Blogg https://erikwickstrom.se

http://www.paceonearth.se/podcast/

 

2021-04-24
Länk till avsnitt

#191 - Erik Wickström, ultraskidor och ultralöpning

Erik Wickström kallar sig för konditionskonnässör och det stämmer bra! Tillsammans med Niklas Bergh driver han podden Lagom Kondition med fokus på skidåkning, men Erik nöjer sig inte med bara vanlig längdåkning. Han har också satsat på rullskidor, cykel, duathlon och vinter-triatlon ? och såklart också ultralöpning. Men Eriks allra största merit är nog inom ?ultraskidor? där han satte världrekord på 24-timmars med 43,9 mil.

LÄNKAR

Följ Erik på instagram som @erik_wickstroom
Podden Lagom Kondition https://www.lagompod.com
Blogg https://erikwickstrom.se

http://www.paceonearth.se/podcast/

 

2021-04-24
Länk till avsnitt

#190 - Vertical Challenge och hur Ellen tränar inför bergslopp

Vi laddar upp inför Vertical Challenge och pratar om hur Ellen gör för att träna upp kroppen till att klara de tuffa bergslopp som hon älskar. Hur långt i förväg börjar hon träna backe, vilka favoritövningar gör hon och varför älskar hon utförslöpningen?

LÄNKAR

VERTICAL CHALLENGE by the Ultrarunning Academy, 19-25 april

All info på https://www.facebook.com/events/446377659959539
#URAverticalchallenge

Clara Henrys 24h-löpning för Barncancerfonden

https://www.barncancerfonden.se/clarahenry
Under 24 h springer Clara 84 km och samlar in pengar i kampen mot barncancer. Start 29 april kl 21:00.

Tips på tidigare poddavsnitt om utförslöpning och backträning

Allt om utförslöpning https://paceonearth.se/podcast/170-allt-om-utforslopning

Backträning för den som är skadad och alla andra
https://paceonearth.se/podcast/147-backtraning-for-den-som-ar-skadad-och-alla-andra

http://www.paceonearth.se/podcast/

 

2021-04-17
Länk till avsnitt

#189 - Clara Henry, ultralöpning och konsten att springa långsamt

Varför har många så svårt att acceptera när någon inte satsar på att springa milen så fort som möjligt? Att det kanske finns andra mål med träningen och löpningen än att bli galet vältränad? Vi träffade Clara Henry i somras när hon var programledare för Hemmavasan och började prata om ultralöpning och runstreak och det slutade med att Clara anmälde sig till vårt coachingprogram 10 månader mot 10 mil.

CLARA SPRINGER 84 KM UNDER 24H I KAMPEN MOT BARNCANCER. VAR MED OCH STÖTTA!

29 april, start kl 21:00. Mer info finns på Claras instagram @glasclara

Insamlingen https://www.barncancerfonden.se/clarahenry

Mer om Claras 24h https://www.barncancerfonden.se/event/Clara-Henrys-24h-lopning/om-claras-24h/

VÅRT COACHINGPROGRAM 10 MÅNADER MOT 10 MIL MED START 1:A JUNI

Vill du också ha hjälp att ta steget till att bli en ultralöpare? Anmäl intresse på https://paceonearth.se/lopcoaching/ så hör vi av oss när det är dags att anmäla sig!

http://www.paceonearth.se/podcast/

 

2021-04-11
Länk till avsnitt

#188 - Pace on Earth Invitational 24h eftersnack

Pace on Earth Invitational 24h startade som en idé till träningspass men blev en högklassig 24-timmarstävling på Ruddalens Idrottsplats. Dessutom satte Elov Olsson en ny svensk rekordnotering på 100 miles med 12:24:04.

http://www.paceonearth.se/podcast/

 

2021-04-04
Länk till avsnitt

#187 - Micael Dahlen om träning, vanor och att bli 1000 år gammal

Micael Dahlen är ekonomiprofessor, författare, föreläsare och obotligt nyfiken. Vi träffar Micael för att prata om träning, vanor och om livet och döden. Om man tänker bli 1000 år gammal, hur ska man då leva idag för att lyckas med en sådan utmaning?

2021-03-21
Länk till avsnitt

#186 - Förberedelser inför 6-dagars med support-teamet

Vilka pusselbitar behöver vara på plats för att lyckas springa 17,3 mil per dag i sex dagar? Viadal Ultra går i september men det mycket att fundera på och prata igenom med supporten redan nu.

LÄNKAR

Beställ en SKARP av Martin genom att skicka DM på @orthae på instagram.

Häng med på våra ultraintervaller 20 mars ? all info finns på www.ultraintervalchallenge.com

Viadal Ultra 13-19 september, https://www.viadalevent.se/se/viadal-ultra

Podcastavsnitt

#036 - 6-dagars är ultralöpning på sin spets
#061 - Bakom kulisserna på 6-dagars (Johnnys race report från 2018 då han satte svenskt rekord)
#127 - Six Days in the Dome, del 1 (Johnnys race report från 2019)
#128 - Six Days in the Dome, del 2 (Johnnys race report från 2019)

Blogginlägg

Johnnys tankar inför sin andra 6-dagars i Grekland
Johnnys race-report från 6-dagars i Grekland 2017

http://www.paceonearth.se/podcast/

 

2021-03-14
Länk till avsnitt

#185 - Katarina Woxnerud, bäckenbottenträning för kvinnliga och manliga löpare

Katarina Woxnerud pratar om bäckenbottenträning och hur det påverkar löpningen. Även män behöver ha koll på sin bäckenbotten, men vad är det egentligen och hur och varför behöver man träna upp dessa delar av kroppen?

Poddavsnittet i Runstreak Sverige om inkontinens https://runstreaksverige.se/avsnitt/12-jenny-thornberg-ska-inkontinens-fa-stoppa-lopningen

Du kan följa Katarina Woxnerud på instagram som @katarinawoxnerud

Undersökningar eller träning på Hela Kvinnans Klinik https://helakvinnansklinik.se/

Ultra Interval Challenge 20 mars, https://ultraintervalchallenge.com

http://www.paceonearth.se/podcast/

 

2021-03-07
Länk till avsnitt

#184 - Sammanfattning av maratonveckan med Anders Norén

Äntligen får vi höra Anders Norén och Johnny prata ut om maratonveckan! Vem är Anders och varför kom han på den här idén med att göra ett maraton om dagen i en vecka?

http://www.paceonearth.se/podcast/

2021-02-28
Länk till avsnitt

Dag 7 - Äntligen över! Gemenskap och känslor.

Sista dagen på maratonveckan och Johnny är märkbart känslomässigt påverkad. Fast kanske inte heller så konstigt när de avslutande 42 km blev en så lyckad social tillställning full av gemenskap.

http://www.paceonearth.se/podcast/

 

2021-02-21
Länk till avsnitt

Dag 6 - Dags att ladda för avslutning!

En oväntad ändring i planen blev möjligen räddningen för humöret. Löpningen rullar på bra, men återhämtningen och sömnen är lite mer svajiga.
Bara en dag kvar nu!!!

http://www.paceonearth.se/podcast/

 

2021-02-20
Länk till avsnitt

Dag 5 - Det börjar likna ett ultralopp

I dagens rapport från maratonveckan har Johnny och Anders sprungit på den allra första svenska maratonbanan från 1899. Vi diskuterar varför Anders är den starkare löparen just nu och att det börjar bli jobbigt. Johnny liknar det vid ett ultralopp och vill helst sluta.

http://www.paceonearth.se/podcast/

 

2021-02-19
Länk till avsnitt

Dag 4 - Johnny har ingenting att rapportera

Dag 4 hände det inget speciellt. Johnny ville bara checka av dagens mara och podcast och gå vidare.
Dock fanns det viktiga insikter om vad det innebär att gå in i sin egen bubbla helt och fullt, samt skräcken för en graf på Strava.

http://www.paceonearth.se/podcast/

 

2021-02-18
Länk till avsnitt

Dag 3 - Johnny klarar av en livesändning, men vurpar

Dag 3 var en händelserik dag i Maratonveckan. Johnny var inte helt övertygad om att 3 varv på Ursvik Xtreme 15 km egentligen var en bra idé, men kroppen var snäll och pinnade på. Uppdraget att ta hand om sig själv fortsätter - nu med blandad framgång.

https://www.instagram.com/paceonearth/channel/

http://www.paceonearth.se/podcast/

 

2021-02-17
Länk till avsnitt

Dag 2 - Fettisdagen och ultraben

Vi dividerar om huruvida det är fettisdagen eller ej och om man i så fall får äta semlor. Johnnys kropp har gett honom ultraben, men knoppen håller inte ordning på kläderna.
Det här är dag 2 i Maratonveckan.

https://www.instagram.com/paceonearth/

http://www.paceonearth.se/podcast/

 

2021-02-16
Länk till avsnitt

Dag 1 - Maratonveckan. Ingen energi men en hög Johnny

Rapport från dag 1. Johnny och Anders sprang OS-banan från 1912. Johnny blev låg under passet men hög efteråt.

Johnny gör ett stort träningsprojekt med start måndag den 15:e februari. Ett maraton om dagen i en vecka är det som gäller.

http://www.paceonearth.se/podcast/

 

2021-02-15
Länk till avsnitt

#183 - Maratonveckan, hur man klarar att springa ett maraton om dagen i en vecka (uppsnack)

Johnny drar igång ett stort träningsprojekt måndag den 15:e februari. Planen är att springa ett maraton om dagen i en vecka, men det han definierar som största orosmomenten är inte att klara av sträckan, utan hur han ska lösa logistiken och vardagen under tiden. Häng med, nu kör vi ett kort avsnitt per dag i en vecka!

http://www.paceonearth.se/podcast/

 

2021-02-14
Länk till avsnitt

#182 - Fettförbränning för ultralöpare och skillnader mellan kvinnor och män

Varför är det viktigt att som ultralöpare ha en bra fettförbränning? Blir man bättre på att utnyttja fett som energikälla om man äter LCHF till vardags, tränar på fastande mage och springer lågintensivt? Och fungerar det likadant för kvinnor och män?

LÄNKAR

Våra löparresor https://paceonearth.se/loparresor/loparresor-2021

Podcastavsnitt med Renee McGregor ? The female endurance athlete https://runwithlove.com/podcast/28-renee-mcgregor-the-female-endurance-athlete

Dr Stacy Sims https://www.drstacysims.com har skrivit boken ROAR https://www.adlibris.com/se/bok/roar-9781623366865

2021-01-24
Länk till avsnitt

#181 - Löpning i kyla

Att träna löpning i kyla ? vad behöver man tänka på? Vi erkänner villigt att vi inte är experter på ämnet och har därför tagit hjälp av experterna Johanna Ojala, skidåkningscoach och programledare på SVTs Vinterstudio och Anna Carlsson, ultralöparen som bor och tränar i Abisko där det är snö 9 månader om året.

Du hittar Johanna Ojala på instagram som @ojalacoaching och Anna Carlsson som @amb.aurore

LÄNKAR UNDERSTÄLL OCH STRUMPOR

Underställ Craft Merino 240 och Craft Merino 180.

Vi säljer ullprodukter i vår shop, underställströjorna Aclima Woolnet är fantastiska, liksom strumporna i merinoull från Aclima https://paceonearth.runon.se/sv/ull-prylar. Vi har också ett par Injinji-strumpor som är i ull och fungerar bra på vintern.

ANDNINGSMASKER OCH VÄRMEVÄXLARE

Andningsmasker Lungplus Sport finns på Kronans apotek eller Multisportshopen.se där du även hittar Airtrim Sport och Airtrim Astma https://www.multisportshopen.se/sv/vardartiklar/varmevaxlare/.

DUBBAD VINTERSKO

La Sportiva Blizzard GTX, dubbad sko med goretex och ?inbyggd damask? som är perfekt för vinterlöpning. Använd gärna Ellens rabattkod ellenxlasportiva10 så får du 10% på alla ordinarie priser på lasportiva.se

ANDRA SMARTA TIPS

Smart kjol som värmer rumpan La Sportiva Warm Up Skirt.

HotWool Liner gloves från Aclima (tunna handskar att ha inuti större vantar).

2021-01-17
Länk till avsnitt

#180 - Hemmaträning för ultralöpare

Varför är det viktigt för ultralöpare att träna styrka, rörlighet och balans hemma? Räcker det inte att springa? Johnny och Jënni går igenom de övningar vi tycker är bäst. Det finns många fördelar med att lägga lite tid på hemmaträning och det behöver verkligen inte vara så komplicerat eller svårt.

Vi visar några korta hemmaträningspass på vår på vår instagram @paceonearth
https://www.instagram.com/p/CJbKj6WgHPm/
https://www.instagram.com/p/CJsu44bgWOy/
https://www.instagram.com/p/CJidP87gWMk/

Johnny tipsar om Pingvinen https://youtu.be/KKBOHQbIZNE

På vår engelska youtube-kanal Ultrarunning Academy hittar du instruktioner till flera av de övningar vi pratar om i podcastavsnittet, bland annat:
- Krypövningar https://youtu.be/4zRabFDSd2M
- Utfallssteg https://youtu.be/fOdH1CbuIwk
- Armhävningar https://youtu.be/CwgXS_I7YWc
- Mountain Climbers https://youtu.be/vQxc3GuXOsM
- Draken/Single leg romanian deadlift https://youtu.be/XVrAGWJBNo0

2021-01-10
Länk till avsnitt

#178 - Linda Aulin, löpning för fysiskt och psykiskt välbefinnande

Det här samtalet med Linda Aulin handlar om mental hälsa, hur löpningen och runstreaken har förändrat hennes liv och hur komplicerat det plötsligt blir när vi börjar döma varandras förhållningssätt till den egna kroppen och vad man väljer att göra med den.

LÄNKAR

Runstreak-utmaningen januari 2021
https://www.facebook.com/groups/runstreakutmaningenjanuari2021

Runstreak Sverige (den stora diskussionsgruppen) på facebook hittar du på https://www.facebook.com/groups/runstreaksverige

10 månader mot 10 mil startar 1:a januari. Dags att anmäla sig!
https://paceonearth.se/lopcoaching/10-manader-mot-10-mil

Vill du följa Linda Aulin så gör du det på instagram som @lindaaulin74

http://www.paceonearth.se/podcast/

 

2020-12-27
Länk till avsnitt

#177 - Långa och korta ultror, vad är skillnaden?

Vi pratar om allt ifrån energi, utrustning och inställning till sömn och träning, men framför allt om de värderingar vi har kring vad som anses tuffast eller bäst. Är man bättre bara för att man springer längre eller är det kanske tvärtom ? att den som springer längre egentligen är lite sämre för att den springer långsammare?

LÄNKAR

Runstreak-utmaningen januari 2021 https://www.facebook.com/groups/runstreakutmaningenjanuari2021/

Vårt coachingprogram 10 månader mot 10 mil med start 1:a januari ? kanske den perfekta julklappen!
https://paceonearth.se/lopcoaching/10-manader-mot-10-mil

Sandsjöbacka Trail, spring under hela januari 2021 https://sandsjobackatrail.se

http://www.paceonearth.se/podcast/

 

2020-12-20
Länk till avsnitt

#176 - Stephan Wilson, om hur man får motivation till träning

Att hålla liv i sin motivation är inte helt lätt. Men Stephan Wilson har verkligen knäckt koden till hur man gör och här får vi massor av knep till hur man håller inspirationen och motivationen på topp. Samtalet kretsar också kring Johnnys favoritämne rutiner och hur man använder dessa för att hushålla med sin mentala bandbredd.

LÄNKAR

Följ Stephan Wilson på instagram som @stephanwilson.se

Boken Motivationsresan kan du beställa på stephanwilson.se

Nästa start av vårt coachingprogram 10 månader mot 10 mil är 1:a januari. Anmäl dig och läs mer på https://paceonearth.se/lopcoaching/

Runstreak-utmaningen i januari 2021 hittar du på facebook här: https://www.facebook.com/groups/runstreakutmaningenjanuari2021

http://www.paceonearth.se/podcast/

 

2020-12-13
Länk till avsnitt

#175 - Vanliga frågor från en coachingadept

Vi går igenom de allra vanligaste frågorna vi brukar få från våra adepter, för som av en händelse så är dessa frågor relevanta för nästan alla som är intresserade av att utveckla sin löpning!

Länkar

Anmälan till vårt coachingprogram 10 månader mot 10 mil är öppen. Vi startar 1:a januari och du hittar all info här: https://paceonearth.se/lopcoaching/10-manader-mot-10-mil

Alla våra löparresor 2021 finns nu uppe på https://paceonearth.se/loparresor
Vänta inte för länge med att anmäla dig för vissa av resorna fullbokas snabbt!

http://www.paceonearth.se/podcast/

 

2020-12-06
Länk till avsnitt

#174 - Välkommen till Skytesvallen!

Under nästa år kommer vi att hitta på en massa roliga löparäventyr! Tillsammans med Anna Carlsson och Roger Marklund driver vi lägergården Skytesvallen och i det här avsnittet berättar vi om våra olika löparresor, hur vi träffades och hur det kom sig att vi valde just Skytesvallen!

VÅRA LÖPARRESOR 2021 - ANMÄLAN ÄR ÖPPEN

Ultrainspiration Hälsingland https://paceonearth.se/loparresor/ultrainspiration-halsingland
23-25 APRIL och 21-23 MAJ

Transformera din löpning https://paceonearth.se/loparresor/transformera-din-lopning
12-16 MAJ (KRISTI HIMMELSFÄRD)

Ultra Trail Camp Skytesvallen https://paceonearth.se/loparresor/ultra-trail-camp-skytesvallen
18-22 JUNI

Arctic Trail Camp Abisko https://paceonearth.se/loparresor/arctic-trail-camp-abisko
23-29 SEPTEMBER - FULLBOKAT

Pace on Earth Retreat https://paceonearth.se/loparresor/paceonearth-retreat
8-10 och 22-24 OKTOBER

http://www.paceonearth.se/podcast/

 

2020-11-28
Länk till avsnitt

#173 - Att skapa en social träningsdagbok, Jogg.se

Idag träffar vi Niklas Karlsson, skaparen av Jogg.se och pratar om hur registrering av träning blev en social aktivitet och ett sätt att träffa likasinnade. Jogg.se var också de första som körde ultraintervaller i Sverige på ett organiserat sätt och därför är det lite extra kul att prata om det här såhär precis efter vår Ultra Interval Challenge.

LÄNKAR

Jogg.se https://jogg.se

Jogg.se Löparkalkylator https://www.jogg.se/Traning/Calculators.aspx?n=

Jack Daniels Vdot Running Calculator https://runsmartproject.com/calculator/

Fredrik Elinders formler för beräkning av löpresultat på ultradistans.se http://www.ultradistans.se/wp-content/uploads/2014/05/FORMLER-FÖR-BERÄKNING-AV-LÖPRESULTAT.pdf

http://www.paceonearth.se/podcast/

 

2020-11-25
Länk till avsnitt

#172 - Johnnys race report från Backyard VM

Här kommer Johnnys race report från Backyard VM i Älvdalen. Han pratar ut tillsammans med sin support Martin Lundström och vi får bland annat höra om hur det gick till när Johnny skickades ut på ett varv i mörkret utan pannlampa.

Missa inte filmklipp och annat kul på @paceonearth instagram under höjdpunkten BigDogsBackyard >

Länkar

Johnnys support Martin Lundström följer du på instagram som @orthae

Våra stories på Instagram ? filmklipp och annat kul från loppet finns under höjdpunkten BigDogsBackyard på @paceonearth

Den 6-dagars som Johnny satsar på 2021 13-19 september, arrangeras av @viadal_ultra och anmälan öppnar 17 november kl 18:00 och information finns på: https://www.viadalevent.se/se/viadal-ultra

ultraintervalchallenge.com 21 november.

Fotograf Jacob Zocherman
Facebook https://www.facebook.com/jacob.zocherman
Instagram: @searchingforzocherman

http://www.paceonearth.se/podcast/

 

2020-11-08
Länk till avsnitt

#171 - Ultrasnack med Ida Nilsson

Vi pratar med Ida Nilsson om hennes ultrakarriär och härliga resa i ultravärlden. Ida är en av våra starkast lysande ultratrail-stjärnor idag och vi hoppas få ha henne som gäst både i podden och på våra läger många gånger framöver!

LÄNKAR

Följ Ida Nilsson på Instagram som @?danilssi och på facebook.com/idanilssi

Köp löparenergi på Moonvalley.me

http://www.paceonearth.se/podcast/

2020-10-25
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.