Sveriges 100 mest populära podcasts

rikedomspodden

rikedomspodden

Välkommen till rikedomspodden, en podd med inspiration, konkreta tips och verktyg för att göra ditt liv rikare från utbildningsföretaget Balansekonomi. I podden intervjuas Balansekonomis handledare och inspiratörer som turas om att prata personlig utveckling, tid, energi, pengar, företagande och passion...helt enkelt saker vi anser att ett rikare liv innefattar.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

balansekonomi.se/lyssna-pa-poddar-med-balansekonomis-handledare/

Avsnitt

#316 Om man inte vet varför

Charlie och Lennart delar med sig av hur de befinner sig mitt inne i centrum av ?förändringens tider? och diskuterar hur svårt det kan vara att hitta kreativiteten, om man inte är i kontakt med VARFÖR man gör något.

 

2024-02-28
Länk till avsnitt

#316 Homo Deus del 4

Charlie och Lennart avslutar diskussionen kring boken  ?Homo Deus? av Yuval Noah Harari, med att bland annat diskutera begreppet ?Dataismen? 

Vad händer när människor inte längre är den största intelligensen? Blir vi överflödiga och på sikt utraderade? Eller kommer vi bara få ännu högre livskvalitet genom att låta systemen få obegränsad kontroll över oss? 

Lennart får något religiöst i blicken och vill genast frälsa alla med denna bok. 

2024-02-21
Länk till avsnitt

#315 Homo deus del 3

Charlie och Lennart fortsätter bena ur boken ?Homo Deus? av Yuval Noah Harari, och vi har nu kommit in på det som gör människan till dominerande arten, med vår förmåga att fantisera, resonera och värdera det vi upplever. Detta förstärkt med förmågan att skriva ner våra berättelser.

 Vi kommer fram till att inget egentligen existerar förrän vi är överens om att det gör det, som lagar, regler och sanningar.

Olika platser på jorden har sina egna sanningar och att dessa förändras dessutom över tid. 

Boken tar upp paradigmskiften, där människans makt och livets mening förändrats på grund av liberalismen. Det väcker frågor om vi kanske har förlorat något av livets mening trots att vi fått mer makt och om vi verkligen har fri vilja. 

Lennart och Charlie är överens om att detta är bokens jobbigaste och mest provocerande avsnitt. Vågar vi fortsätta läsa boken?

2024-02-14
Länk till avsnitt

#314 Homo Deus del 2

Charlie och Lennart fortsätter diskutera boken ?Homo Deus? av Yuval Noah Harari, och har kommit fram till människans utveckling från jägare till jordbrukare. Att människan från början levde i harmoni med djur och natur för att idag bli härskare över jorden.

 

En av bokens mest utmanande tanke är också att människan skulle egentligen sakna en själ. Religion och vetenskap står mot varandra. Gudarna har spelat ut sin roll och människan inträder som den nya gudomligheten - Homo Deus.

 

För att förstå dessa tankegångar måste vi återigen söka oss till den mänskliga historien, i ett perspektiv som vi kanske inte är vana vid, och kan uppfattas kontroversiellt.

2024-02-07
Länk till avsnitt

#313 Homo Deus del 1

Charlie och Lennart värmer upp med lite samtal om väder och Natofrågan innan de ger sig in på att diskutera boken ?Homo Deus? av Yuval Noah Harari, vilket de kommer fortsätta med under den kommande månaden.

Kommer Sverige gynnas finansiellt och på andra sätt av att komma med i Nato? Eller ska vi bara vara oroliga?

Samtalet glider osökt in på nyhetskonsumtion, där Charlie gärna vill kunna pausa och diskutera

I bokens Homo Deus första kapitel får vi en återblick på människans historia med krig, sjukdomsepidemier och hungersnöd - men är det så stort problem i vår moderna tid?

2024-01-31
Länk till avsnitt

#312 Vad har rikedom med saken att göra?

Vi svarar på en lyssnares fråga om varför podden heter som den gör, och passar på att bli personliga i en avstämning i vad som är "ett rikt liv" för oss i detta nu.

Vi bjuder också på uppslag om hur man kommer till botten med sitt "varför".

2024-01-24
Länk till avsnitt

#311: Nytt

Vad är nytt i ditt liv och vad betyder "att fixa med det förflutna??

Idag reflekterar Lennart och Charlie i frågor som bland annat innefattar detta;

? Vad är nytt med 2024? 

? Vad blir möjligt om man skapar nytt istället för att försöka igen, med samma sak, på samma sätt?

 

2024-01-17
Länk till avsnitt

#310: Slutet på en era

Balansekonomi går i graven. Efter många års glädje och hundratusentals besökare är det tid för företaget att tacka för sig och lämna stafettpinnen vidare. Detta ska dock inte sörjas, utan firas för allt det som Balansekonomi gett oss och er genom åren. Charlie och Lennart öppnar sina tankar och känslor kring tiden med företaget, hur det vuxit genom året och varför dom nu väljer att fokusera på annat. Ni som lyssnar på podden behöver dock inte vara oroliga. Både podden och Facebook-gruppen "Ett Rikare Liv" kommer fortsätta leva kvar och frodas - förhoppningsvis i många år till!

2023-12-13
Länk till avsnitt

#309: Ska vi resa ihop?

Genom livet är det många människor hos oss som kommer och går. En del tar oss på äventyr och hjälper oss växa, andra håller oss tillbaka eller leder in oss på fel väg i livet. Att se över vart våra medmänniskor tar oss och vara medveten om vart vi är på väg är bättre att inse förr än senare.

Vi pratar också partnerskap. Är vi överens med våra respektive vart vi ska? Vet vi vad vi vill både idag och i framtiden, och är vi värvade till idén att planera tillsammans? Tar du en dag i taget eller vågar du ställa frågan om ni ska resa ihop?

2023-12-06
Länk till avsnitt

#308: Förväntningar

Det närmar sig juletider och förväntningarna är för många stora på att julen ska bli precis som vi tänker oss. Vad julen ska innehålla är dock högst individuellt och risken är stor att förväntningarna skiljer sig mycket åt. Hur gör vi för att undvika att bli besvikna, och hur deklarerar vi våra förväntingar för varandra?

2023-11-29
Länk till avsnitt

#307: När skapade du dina resultat?

Livet är fullt av resultat. Ibland är de svåra att se och ibland märke vi knappat att de hände. Det som kan vara ännu svårare att se är när vi la grunden för de resultat vi har idag. VI vet att vi inte kommer i toppform efter en löprunda eller att den stora affärsmöjligheten kom bara för att vi ägnade hela måndagen till hårt jobb. Resultat tar ofta tid, och att ta reda på vad som ligger bakom är en nyckel för att kunna växa och fortsätta resan mot ett rikare liv.

2023-11-22
Länk till avsnitt

#306: Ditt varande

Med översättning från engelskans "being" tar vi idag ett grepp om vad ditt varande utstrålar och förmedlar. Har du någon gång funderat på vilken känsla och energi du ger när du kommer in i ett rum, eller vilken uppfattning folk får av dig bara genom ditt varande? Vi pratar om ansvaret kring ditt varande och vikten att vara medveten om din medvetna eller undermedvetna roll som medföljer att du är just du.

2023-11-15
Länk till avsnitt

#305: Antingen eller - eller både och?

Det är inte alltid så lätt att veta vad vi vill. Är det skönast att bara vara hemma eller åka iväg på semestern? Borde jag rensa förrådet eller passa på att bara vara när jag äntligen får en ledig dag? Antingen eller-frågorna kommer i smått dagligen men omger oss också i de stora besluten i livet. Ska man leva livet "fritt" och kunna göra vad man vill när man känner för det, eller stadga sig på en plats med stor trygghet och stabilitet?

I veckans avsnitt bollar vi i alla de val och alternativ vi ställs inför och reder ut om det måste vara antingen eller, eller kan det vara både och?

2023-11-08
Länk till avsnitt

#304: Konsten att bli coachad

Idag djupdyker vi i ett ämne som både Charlie och Lennart har stor erfarenhet av, nämligen coachning. Dels får vi veta skillnaden mellan att lära ut och att coacha, men också varför coachning kan vara ett av de mest progrerssiva verktygen för att skaffa sig ett rikare liv.

Vi får ett axplock av de bästa anekdoterna och en topplista för de bästa egenskaperna hos en couchingklient. Vi ser också närmare på hur du kan bli riktigt duktig på att använda coaching för att göra framsteg i ditt eget liv.

2023-11-01
Länk till avsnitt

#303: Att ha självförtroende för sina resurser

I förra veckans avsnitt avhandlade vi vikten av att ta kontroll över hur man "tar" saker och ting, oavsett hur det kan upplevas att man har det. Idag ser vi till att ge dig verktygen för att också kunna ta kontrollen. Vi ger dig tips på hur du får nytt självförtroende och nya resultat för både dina pengar och din energiekonomi.

2023-10-25
Länk till avsnitt

#302: Hur har vi det och hur tar vi det?

Nyheterna om eländena runt om i världen avlöser varandra och det kan vara svårt att hålla energin och framtidstron uppe. Att skilja på vad som är hemskt i världen och hur ens eget liv påverkas är inte alltid lätt och vi pratar därför i veckan om hur vi ska klara av, hantera och tolka allt som händer runt omkring oss.

2023-10-18
Länk till avsnitt

#301: Sista kvarten

Vi har nu gått in i oktober och därmed också in i årets sista kvartal. Med sommaren bakom oss kan vi börja sammanfatta och utvärdera året som gått hittills och se över vilka mål och uppgifter som kvarstår inför hösten.

Årets sista månader är inte bara en möjlighet att sammanfatta och utvärdera, utan även en möjlighet att i god till förbereda oss för året som väntar framför oss.

Vad är Charlie och Lennarts bästa tips för hur du på bästa sätt tar vara på höstmånaderna? Det och mer i veckans avsnitt!

2023-10-11
Länk till avsnitt

#300: Skapandet

Vänskap, partnerskap, föräldraskap och grannskap. Alla relationer är ett pågående skapande i hur de utvercklas och förändras. Oavsett om detta är medvetet eller inte påverkar hur vi är nivån på våra relationer och på de "skap" vi har omkring oss. Lennart pratar om vikten av att se sig själv som en liten del i del i det stora sammanhanget och Charlie berättar om hur han skapat grannskapets varma känsla mitt i Stockholm.

2023-09-27
Länk till avsnitt

#299: Partnerskap

I förra veckans avsnitt pratade vi om samhällskontraktet, dvs vad vi förväntar oss av varandra i det gemensamma samhälle som vi tillsammans lever i. I veckans avsnitt plockar vi ner konceptet på en mindre nivå och pratar partnerskap. Oavsett om partnerskapet definieras av en affärsrelation, ett kärleksförhållande eller en förälder/barn-relation är partnerskapet någontin som finns mellan oss. Hur ska vi förvalta, bygga och också förmedla detta mellan oss? Hur skiljer vi på vår partner och partnerskapet i sig, och hur flyttar man enklast en soffa?

2023-09-20
Länk till avsnitt

#298: Samhällskontraktet

I en orolig tid med misstro och tunga rubriker diskuterar vi det som ligger till grund för det som ger oss trygghet i allt runt omkring, nämligen samhällskontraktet. Vad innebär filosofin "sammhälskontraktet" och vad har vi för del i det? Vi diskuterar solidaritet, ansvar och skyldigheten att gemensamt bidra till ett tryggare samhälle och vår lilla roll i den stora världen.

2023-09-13
Länk till avsnitt

#297: Bristtänk

"Livet är fullt av möjligheter", säger Ole gång på gång till Stig-Helmer. Vad som ofta står ivägen för dessa möjligheter är alla de tvivel, skräckscenarion och ifrågasättanden om hur allt kan gå fel - så kallade bristtänk. Vissa orosmoment har sina orsaker, men de allra flesta är påhitt vi en gång har intalat oss själva som en sanning. Ibland måste man ta till vara på Pippis filisofi, att "det har jag aldrig provat, så det kan jag alldeles säkert".

2023-09-06
Länk till avsnitt

#296: Perspektiv - Utifrån och in eller inifrån och ut?

Charlie återkopplar från sin klassåterträff och lyfter insikten av att så många har så olika uppfattningar om samma sak. Allt beror på vilket perspektiv man kom ifrån och såg händelserna ifrån. På samma sätt går det att dra slutsatser från företagandet. Gör vi det vi gör för att marknaden efterfrågar det, eller har vi har helt enkelt bara bestämt oss för att fortsätta med det vi gör? Vad blir konsekvenserna, och hur kan vi lyckas med att se både utifrån och in och inifrån och ut?

2023-08-30
Länk till avsnitt

#295: Förväntningar

Från en sommar full av förväntningar går vi nu mot en tid full av helt andra förväntningar. Blev sommaren som vi ville och har vi en klar bild över hur våra nya, framåtblickande rutiner som ska sättas under hösten? Oavsett om förväntningarna har förverkligats, svikits eller fortfarande ligger framför oss är det viktigt för oss att förstå vad förväntningarna innebär för oss - och vem som bär ansvaret för dom.

2023-08-23
Länk till avsnitt

#294: Utgiftsstrategier

Vi tar ett återbesök från förra sommaren och ställer frågan om man vara strategisk i sina utgifter? I så fall hur och vad är bra att förhålla sig till? Charlie och Lennart diskuterar i ämnet hur du kan lägga upp en strategi för dina egna utgifter. Är det egentligen en kostnad att köpa en bil? Är det dyrare med en klocka från thailand och kan ointresse vara ditt smartaste sparknep?

2023-08-16
Länk till avsnitt

#293: Inkomststrategier

Medan Charlie och Lennart är på olika äventyr tar vi ett kärt återbesök till sommaren 2022 och temat "Inkomststrategier". Har du koll på hur pengar flödar in i ditt liv, och hur du kan vara mer strategisk kring att skaffa mer effektiva inkomster? Om inte är det hög tid att lyssna på veckans avsnitt av Rikedomspodden!

2023-08-10
Länk till avsnitt

#292: Sommarspecial #6: Insikter från sommaren

Primus har varit på live ett par dagar vilket har givit Charlie nya bekantskaper med sin mest oproduktiva känsla. Lennart gräver i att allt inte behöver diskuteras utan rätt kan faktiskt vara rätt, oavsett om man håller med eller inte. I sommarens sista sommarpodd omprövar både Charlie och Lennart tidigare välbekanta känslor och teorier om att allt är, eller inte är så svartvitt som man kan tro.

2023-08-02
Länk till avsnitt

#291: Sommarspecial #5: Sommarens sociala roller

I ett virrvarr av sociala sammanhang är det ibland svårt att slappna av. Tänker du ofta på vad du förväntar dig av andra och vad som förväntas av dig när ni träffs på? 

2023-07-26
Länk till avsnitt

#290: Sommarspecial #4: Släkten är värst..!

Sommaren är i högform och det innebär en uppsjö av släktträffar, bröllop, dop och alla diverse tilllställnignar när man kastas in i sociala sammanhang. Det gäller såklart inte bara släkten utan även vänner, vänners vänner och andra både mer och mindre önskvärda sociala kontakter. Dessa är dock inte alltid lika önskvärda, ofta finns det den eller dom personerna i sammanhanget som man helst klarar sig bättre utan att tillbringa kvällens mindre intressanta samtal med. Hur hanterar vi detta? Kan vi vända det till vår fördel eller är det bättre att sätta ner foten när den andre trampar snett? 

2023-07-19
Länk till avsnitt

#289: Sommarspecial #3: Energidiversifiering

Vet du vad som gör dig lycklig? Sådär när egenergin ökar och flödet pumpar i kroppen? Bra - då kanske du ska göra något annat... eller?

Charlie och Lennart pratar i veckans sommarspecial om att diversifiera vart ifrån du hämar din energi. Att göra det som ger dig energi är viktigt, men kan du hitta nya källor till glädje när möjligheten till din favoritsyssla begränsas?

Vi hör också om vi kan släppa våra yrkesskador och ta del av samma glädje som människorna omkring oss när vi fokuserar på bakgrunden istället för showen.

2023-07-12
Länk till avsnitt

#288: Sommarspecial #2: Prepositioner!

Trots sommarlovstider kände vi att det var dags att gå tillbaka till skolbänken och prata om ämnet prepositioner! Frågan är, varför då? För att kunna slappna av, luta sig tillbaka i solstolen och ta vara på sommaren gälller det att ha kontroll över sina egna känslor och inte spendera för mycket tid att skylla dom på andra. Att vara besviken PÅ eller upprörd ÖVER någon eller något är i slutändan någointing som påverkar oss och inte källan till att vi känner som vi gör. Hur kan vi ta kontroll över hur vi upplever våra känslor öka möjligheterna till fler bra dagar under semestern?

2023-07-05
Länk till avsnitt

#287: Rikedomspodden Sommarspecial!

Midsommar har passerat och semestertiderna står för dörren. Charlie och Lennart bjuder därför in till det första av en rad sommarpoddar där samtalet är fritt, tankarna öppna och känslan sommargrön. I veckans avsnitt pratar vi om varför vi känner på ett visst sätt när vi kommer till en särskild plats - livslusten när vi är utomlands, avkopplingen när vi rullar in till sommarstället eller inspirationen när vi vandrar runt i staden vi alltid längtar tillbaka till. Vi frågar oss också hur vi kan ta med oss den känslan vart vi än är, och hur vi kan lämna det lokala vinet kvar på grekland.

2023-06-27
Länk till avsnitt

#286: Att avsluta dina projekt

Midsommar är två dagar bort vilket för många innebär bokslut på arbetsplatsen. Vårens projekt ska avslutas, första halvåret ska summeras och pågående uppgifter ska sammanfattas inför sommaren. I veckans avsnitt pratar vi om hur vi kan ta aktiva avslut på våra projekt, pausa jobbet och göra vardagen tillgänglig för en välbehövlig paus under sommaren.

2023-06-21
Länk till avsnitt

#285: Sluta oroa dig för framtiden!

Det senaste året har dom allra flesta av oss sett hur ekonomin har blivit tuffare och tuffare. Allt mer försvinner i dyra matinköp, stigande räntor och höga elräkningar. Samtidigt står sommaren för dörren och semestrar, utflykter och "unna sig"-utgifter radas upp i sommarplanerna. Hur kan vi se till att kunna göra allt detta utan att oroa oss för om pengarna räcker till eller inte? Hur kan vi få koll på våra pengar inflör sommaren och ta vara på ledigheten utan att oroa oss för en bitter ekonomisk eftersmak till hösten? Charlie och Lennart svarar!

2023-06-14
Länk till avsnitt

#284: Energiekonomi

Att mäta pengar och tid är någonting vi gör ofta, åtminstone till den grad att vi är väl medvetna om vi upplever en brist eller god tillgång på det. Dessutom har vi god koll på hur vi gör för att skapa mer pengar och frigöra mer tid. Men hur är det på energiområdet? Har vi koll på hur energi kommer in och flödar ut i våra liv och hur den energin uppstår? Charlie och Lennart diskuterar hur vi kan tänka kring energi som resurs och hur vi kan skapa mer energi i våra liv.

2023-06-07
Länk till avsnitt

#283: Bör man göra affärer med sina vänner?

Vi är inne på ämnet affärer och passar på att göra en återblick kring hur vi kan se på affärer som görs tillsammans med våra vänner och vår familj. Hur är det egentligen med att inleda affärsrelationer med sina vänner? Är det ett vinnande koncept eller är det ett enkelt sett att förstöra en vänskap? Charlie och Lennart resonerar kring att beblanda affärer med relationer, och varför vi ibland har lättare att köpa något av en främling än av en nära vän.

2023-05-31
Länk till avsnitt

#282: Affärer

Allt värde skapas genom affärer, och alla affärer uppstår genom att värden byts mot varandra. Samtidigt är att göra affärer, eller "sälj" för många ett laddat ämne. I veckans avsnitt vänder vi på den bilden och ser hur affärer är avgörande för att både kunna få och ge värde. För att öka möjligheterna till både fler och bättre affärer berättar Lennart om säljsprocessens 3 steg och hur du kan bringa in mer värde i livet.

2023-05-24
Länk till avsnitt

#281: Fördomarna om pengar

Alla har vi fördomar om olika saker, både personer, kulturer och sakliga ting. Det är till stor del en försvarsemkanism som både kan gynna oss och hindra oss. Vilka är då fördomarna om pengar? Vad har vi för syn på pengar och hur vi hanterar får finansiella ekonomi som kan begränsa oss i jakten på en mer hälsosam plånbok?

2023-05-17
Länk till avsnitt

#280: Val och beslut

Hur många gånger kan man sluta röka? Resan från beslutssprocess till beslut är ofta längre än nödvändigt och det kan vara svårt att välja vilket beslut som ska tas. Att det tar mer energi att fundera över valen än fatta ett beslut är långt ifrån ovanligt och i veckans avsnitt pratar vi om hur du kan fokusera på att istället för att grunna över alternativen fatta de beslut som tar dig framåt.

2023-05-10
Länk till avsnitt

#279: Omständighet

Vilka resultat skyller vi på våra omständigheter? Oavsett om de är grundade i sanning eller inte så är det ofta de omstädigheter vi intalar oss själva som ligger till grund för hur vi agerar, eller inte agerar. Charlie och Lennart ger sin syn på omständigheter och hur de påverkar våra liv. Vi får dessutom höra om hur en Cypernresa ledde till Lennarts nya kärlek.

2023-05-03
Länk till avsnitt

#278: Finansieringskvadranten

När vi tänker på "inkomst" så dras tankarna för många direkt till lön, en typ av inkomst där tid och energi sedan byts ut mot pengar. Det är dock långt ifråndet enda sättet att få inkomst och finansiera sitt liv på. I dagens avsnitt redogör Charlie och Lennart för "finansieringskvadranten" och de fyra olika inkomstkällorna som hjälper dig på vägen till finansiell frihet och ett rikare liv.

2023-04-26
Länk till avsnitt

#277: Fördomarna om oss själva

VI återbesöker ett tidigare favoritavsnitt där Charlie och Lennart delar sina tekniker för att sammanfatta en period och skapa bästa möjliga förutsättningar för den period som kommer. Ett av dessa verktyg innebär att ifrågasätta bilden du har på dig själv. Vilka fördomar går du och bär på om dig själv? Är du en dansare eller är du inte en dansare? Hur gör vi för att ompröva de etiketter vi satt på oss själva?

2023-04-19
Länk till avsnitt

#276: Om du trillar av planen

Lennart har åkt mot värmen och lämnat över spakarna till Charlie ett par veckor. Vad passar då bättre än att tillsammans med lyssnare och medarbetare på Balansekonomi ta fram det allra bästa från dryga fem års poddande? Idag går vi tillbaka så långt som till avsnitt #14 och pratar om hur du gör om du trillar av planen. Hur ska du göra för att inte tappa greppet om löften du givit dig själv? Kan du bli bättre på att inte glömma vad du har glömt och få struktur på dina projekt som tar dig framåt?

2023-04-12
Länk till avsnitt

#275: Hur startar man?

Oavsett mål, ny rutin eller starten på en ny vana så börjar det med ett första steg - men hur börjar man? Det är inte alltd lätt att veta hur man kommer igång eller ens hur man ska börja tänka. I veckans avsnitt hjälper vi till att sortera ut hur du kan gå till väga för att ta ett första steg i en ny riktning.

2023-04-05
Länk till avsnitt

#274: Ge upp rätten att ha rätt

Vi har massvis med sanningar vi talar om för oss själva. Att vissa typer av människor är på ett visst sätt, att jag "är en rökare" eller att vi redan vet hur festen kommer att bli är förutbestämda sanningar vi intalar oss oss själva innan vi kan vara öppna för att se andra resultat. I veckans avsnitt diskuterar Charlie och Lennart hur du kan identifiera och träna bort dina fördomar och ge upp rätten att ha rätt.

2023-03-29
Länk till avsnitt

#273: Inre och yttre konflikter

Vi brottas dagligen med olika konflikter. Olika viljor står mot varandra i alla beslut, oavsett om viljorna finns hos din partner, dina kollegor eller i ditt eget huvud. Charlie och Lennart tar upp frågan om de små och stora konflikterna i vardagen, hur vi kan lösa dom och hur vi kan undvika att göra en konflikt till drama.

2023-03-15
Länk till avsnitt

#272: Rädsla och mod

Hur samlar vi mod att övervinna våra rädslor? Hur vet vi vad vi faktiskt är rädda för och hur kan vi tänka och agera för att ta oss genom en fobi? 

I veckans avsnitt går vi igenom två av de frågor som kommit in till Balansekonomis Facebook-grupp "Ett rikare liv" om hur vi kan bli modigare och se förbi våra rädslor. Varmt välkommen in till gruppen för att fortsätta önska nya, spännande ämnen till podden!

2023-03-08
Länk till avsnitt

#271: Att leva hållbart

Att leva "hållbart" leder ofta tankarna till att konsumera mindre, äta ekologiskt eller att välja ett miljövänligt alternativ. Vi kommer i veckans avsnitt istället prata om hållbarhet ur ett mer ursprungligt perspektiv anpassat till hur vi kan skapa ett rikare liv. Hur skapar vi hållbara vanor? Hur upptäcker vi om ett beteende vi har är hållbart i längden, och hur kan vi upptäcla en ohållbar livsstil innan det gått för långt?

2023-03-01
Länk till avsnitt

#270: Påverkansgrupp

"Du blir som du umgås" är ett känt uttryck sedan länge, men hur ofta tar vi initiativet till att påverka och styra över hur vårt umgänge ser ut? I veckans avsnitt pratar vi om hur vi på gott och ont påverkas av miljön och personerna omkring oss, hur vi sätter oss i sammanhang som tar oss närmare våra mål och hur vi kan vara observanta på den inverkan vår påverkansgrupp har på oss. Vi pratar även om hur vi själva kan lyfta fram nya samtal, initiativ och kulturer in i vår befintliga sfär.

2023-02-22
Länk till avsnitt

#269: Kan man inte bara få vara nöjd?

Måste man fokusera på att utvecklas hela tiden? Är det nödvändigt att hela tiden sikta mot nya mål och sträva efter personlig utveckling? Charlie och Lennart greppar en fråga som kom in från en lyssnare och som ofta kommer från omgivningen - kan man inte bara få vara nöjd?

2023-02-15
Länk till avsnitt

#268: Bollplank

Med den stora årskickoffen i ryggen tar vi tag i en av de viktigaste verktygen för att hjälpa oss att tänka nytt och se oss om i oss själva - nämligen bollplanket. Att kunna provprata, testa en ny tanke och bolla den med någon annan kan ge oss svar på om åt vilket håll en ny teori för oss pekar. Hur kan vi nyttja bollplank som verktyg i vår egen utveckling och vilka egenskaper ska ett bollplank ha, eller inte ha, för att skapa störst nytta för oss?

2023-02-08
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.