Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Hjärntillskott med Lydia

Hjärntillskott med Lydia

Maximera din potential med den bästa kunskapen, komprimerat och lättförståeligt . Lydia Capolicchio möter svenska och internationella profiler och ger dig ?News you can use?? helt enkelt.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

bestseller.se/

Avsnitt

42. Boris Lennerhov – I Lingonskogen

Låt inte hans stillsamma framtoning lura dig. Den här mannen har fått ägarnas bolag att slå försäljningsrekord många gånger om. ?Det gäller att inte bli en fet katt bara för sifforna är positiva. Alltför många bolag har gått under för de inte ständigt varit på tå.? Boris Lennerhov i Hjärntillskott med Lydia.
2019-04-17
Länk till avsnitt

41. Leif GW Persson – Sanningens ögonblick

Efter ett helt yrkesliv med ständiga gåtor att lösa har professorn i kriminologi fått betala sitt pris. Här avslöjar författaren hur vissa brott lämnar särskilda avtryck och ständigt gör sig påminda om nätterna.
2019-04-03
Länk till avsnitt

40. Hasse Olsson – Kunden har alltid FEL

Oavsett yrke finns det stunder och tillfällen vi alla är säljare. Alla säljsituationer handlar dessutom alltid om bra kommunikation. Hasse Olsson är en säljcoach och inspiratör med fokus på tillväxt, försäljning och kundfokus men hävdar bestämt att kunden alltid har fel.
2019-03-20
Länk till avsnitt

39. Robin Teigland – Digitala nomader

Hon är professor inom Magament of Digitalization på Chalmers och är ständigt observant på tecken i samtiden för att tolka framtiden ? allt det vi törstar efter när osäkerheten om det mesta är som störst. Och självklart har hon en egen robot hemma men hennes livsfilosofi står på en surfbräda.
2019-03-07
Länk till avsnitt

38. Jacqueline Joo – Mentalisera mera

Visste du att Svenska Företag är sämst i Europa på kommunikation och samarbete? I det här avsnittet får du insikt i det fundamentala attributionsfelet vi alla lider av då och då. Vill du dessutom lära dig mer om vad den korrekta definitionen av social kompetens är och vad man ska göra när vissa personer stjäl ens energi? Då måste du bara lyssna på Hjärntillskott med Lydia som den här gången gästas av Relationsexperten Jaqueline Joo.
2019-02-21
Länk till avsnitt

37. Anders Haglund – Bättre än du kan tänka dig

Anders Haglund är något så spännande som transformativ framgångscoach och hans tankesätt är något annorlunda mot det vi är vana vid. Istället för tips och råd för framgångar och livskvalitet pratar han om våra ”fabriksinställningar? som vi måste hitta till. Som mental rådgivare åt Olympiska kommittén, Riksidrottsförbundet, otaliga näringslivstoppar men också ungdomar med bulimi som korsat hans väg,...
2019-02-05
Länk till avsnitt

36. Per Holknekt – Från gatan till börsen

Per Holknekt är modedesignern, entreprenören, föreläsaren och tidigare professionelle skateboardåkaren som har lika nära till tårar som till kramar.
2019-01-22
Länk till avsnitt

35. Peter Hinssen – The Day After Tomorrow

The Day after tomorrow is not only the title of a Bond-movie but also a hint of what we should focus on. In this podcast, Peter Hinssen talks about an exponentially changing world and its consequences for organizations and people of today.
2018-12-26
Länk till avsnitt

34. Denis Mukwege – Mannen som lagar kvinnor

Det här är ett speciellt avsnitt, hämtat från en hyllningskväll för en makalös man där applåderna aldrig vill ta slut. Salen är en fantastisk blandning av vanliga givare, kongolesiska svenskar, en och annan minister men också sjukvårdspersonal som har jobbat och jobbar på Panzisjukhuset. Det är en rörd och lycklig hedersgäst du hör men hans kamp för kvinnorna och barnen i Kongo fortsätter varje dag...
2018-12-18
Länk till avsnitt

33. Azita Shariati – Ett värdebaserat och inkluderande ledarskap

Azita Shariati har prisats för sitt ledarskap många gånger om och är onekligen svensk laganda och iransk tydlighet i kubik. Hon började med ett enkelt jobb i äldrevården och nu leder hon företaget Sodexo AB som sysselsätter 11.000 medarbetare med 137 olika nationaliteter i Norden. Under hennes ledning har dessutom serviceföretaget överträffat sina mål och...
2018-12-11
Länk till avsnitt

32. Clark Olofsson – Stockholmsyndromet

När gisslan fattade tycke för sina förövare under Norrmalmstorgsdramat 1973 kunde ingen ana att det skulle bli ett vedertaget begrepp över hela världen. Clarks öde förseglades redan när han slogs om en tjej i tonåren och han hade aldrig ett ordentligt samtal med sin far. Resten är en lång kriminalhistoria om killen från Trollhättan som blev en av Sveriges mest ökända brottslingar.
2018-12-04
Länk till avsnitt

31. Micael Dahlen – Framtidens valuta är du!

Kunskap är viktig men inte kunskapen i sig, snarare att kunna hitta den och göra den till användbar. Micael borde veta vad han pratar om.
2018-11-20
Länk till avsnitt

30. Petter Askergren – Artisten, varumärket och entreprenören

Hip-hop artisten Petter Alexis Askergren har varit en samtida poet med sin rapmusik i över 20 år. Han är beviset att passionen övervinner det mesta, även koncentrationssvårigheter, läs- och skrivproblem sedan tonåren.
2018-11-08
Länk till avsnitt

29. Ashkan Fardost – Digitaliseringens fördelar

Ashkan Fardost är föreläsaren och investeraren med doktorsexamen i organisk kemi. Han delar med sig av unika insikter om vad digitaliseringen gör för det mänskliga beteendet men också hur den kan bli en grund för nya affärsmodeller.
2018-10-22
Länk till avsnitt

28. Per Schlingmann – Förändras eller dö!

Superkommunikatören Per Schlingmann var en av arkitekterna bakom Nya Moderaterna som ledde till regeringsskifte. Nu har han lämnat maktens korridorer för att med full kraft istället gå in i fiktionens värld. Lyssna på samtalet om det nya kommunikationslandskapet och om hur unika idéer och starka berättelser kommer vara de stora framgångsfaktorerna och varför Borgmästare kan...
2018-10-02
Länk till avsnitt

27. Ari Riabacke – Guide till klokare beslut

Det här är ett samtal långt bortom vardagspratet. Ett samtal om vikten att fatta aktiva beslut om våra liv, om hur vår historia präglar oss, om hur barndomen påverkar och hur vi kan finna styrka och kraft även i sorg. Hör fembarnspappan och filosofie doktorn i risk och beslutsanalys.
2018-09-11
Länk till avsnitt

26. Sofie Lindblom – Hur länge är en innovation ny?

I podden Hjärntillskott med Lydia hör du innovationsexperten som erövrar världen med sina idéer. Hör om hennes resa, hur hon bidrog till Spotifys framgång och varför hon sa nej till att fortsätta där.
2018-08-21
Länk till avsnitt

25. Ethel Forsberg – Makt, plast, gift och våra barn

Plasten och kemikalier i våra liv får allt större fokus och medvetandet ökar om hur allvarlig påverkan de har för vår hälsa. Vissa hävdar till och med att de hormonstörande ämnena ökar antalet ADHD-fall
2018-08-06
Länk till avsnitt

24. Milad Mohammadi – Lika barn leka bäst, men olika barn hittar på de bästa lekarna

Han har gjort saker andra inte lyckas med under en livstid. Men alla gåvor har också en förbannelse. Hör Milad Mohammadi i Hjärntillskott med Lydia.
2018-07-23
Länk till avsnitt

23. Jonas Ridderstråle – Funky Karaoke

För nästan 20 år sedan kallade han det Funky Busines eller Karaoke Capitalism. Blev det som författarna siade?
2018-07-09
Länk till avsnitt

22. Erik Qualman – Digital Footprint

E.Qualman is a Top 100 Digital Influencer, author of a book that made Amazon.com's #1 best-selling list, voted as the 2nd "Most Likeable Author in the World" behind Harry Potter's J.K. Rowling. Wow!
2018-06-25
Länk till avsnitt

21. Robert Gustafsson – Ett stående skämt

När jag möter Sveriges mest framstående komiker blir han både överraskad och road över att det är nästan på dagen för 23 år sedan jag intervjuade honom i en sju sidor lång artikel...
2018-06-11
Länk till avsnitt

20. Jan Eliasson – Jag är passionerad ? inte pensionerad

Möt toppdiplomaten och politikern Jan Eliasson som går mot de 80 och äntligen taggat ner till bara fulltid.
2018-05-29
Länk till avsnitt

19. Susanne Birgersdotter – Den outtröttliga entreprenören

Hon blev grundlurad av en investerare och hittade sin stjärnprogrammerare i Ukraina. Nu är hon en av Sveriges mäktigaste kvinnliga grundare och app-drottning där allt faktiskt började med dotterns matteläxa.
2018-05-21
Länk till avsnitt

18. Rebecka Le Moine – Miljöhjälte

Nu kommer de - en yngre generation som gör karriär på att rädda världen. Vilken tur för mänskligheten! Möt Rebecca Le Moine som blivit utnämnd till miljöhjälte av WWF och banar väg för den internationella dagen för biologisk mångfald den 22:a maj.
2018-05-14
Länk till avsnitt

17. Lisa Ekström – Svårt är kul

Efter 20 års erfarenhet av ledarskap inom försäljning och kundservice och själv uppvuxen i en helt annan kultur så vet hon att trygga människor kan åstadkomma enorma resultatförändringar.
2018-05-07
Länk till avsnitt

16. Claes Hemberg ? Ekonomins nästa stora fråga

Lyssna på Claes i Hjärntillskott med Lydia. Vi pratar girighet, cannabisaktier, en kryptovaluta han tror på och varför det är lönsamt med adoptioner och vad som är nästa stora fråga.
2018-04-26
Länk till avsnitt

15. Moa Lönnå ? En hyllning till alla unga DJ:s

En hyllning till alla unga DJ:s som väljer att gå sin egen väg, som vågar lita på sitt eget uttryckssätt, som har modet att vara sanna sin egen stil. Hör en ung begåvad svensk tjej som håller på att lägga världen för sina fötter och som precis blivit rankad som en av de 10 bästa i världen bland kommande talanger.
2018-04-23
Länk till avsnitt

14. Lars-Johan Jarnheimer – Ledarskap på småländska

?Bolag med för mycket pengar mår inte bra...? Lars-Johan Jarnheimer borde veta vad han pratar om. Han har arbetat nära några av Sveriges mest framgångsrika entreprenörer: Ingvar Kamprad, Stefan Persson och Jan Stenbeck. Numera är Jarnheimer styrelseordförande i ett av världens största privata företag: Inka Holding eller kort och gott IKEA.
2018-04-09
Länk till avsnitt

13. Helén Vedlé – Sluta stressa på jobbet

Stressrelaterad ohälsa kryper allt längre ner i åldrarna och vem som helst kan drabbas. Nästan 35.000 är sjukskrivna i Sverige och insjuknar man en gång är man oftast högkänslig efteråt och risken för återfall stor. Trots detta är kunskapen fortsatt dålig om hur man motverkar stress.
2018-03-26
Länk till avsnitt

12. Erik Fernholm – Går det att prestera optimalt och vara lycklig samtidigt?

Framgångsrik men olycklig? Vad är det som gör att vi känner engagemang och motivation på jobbet?
2018-03-13
Länk till avsnitt

11. Mats Petersson – Vill du bli bäst i världen?

Han hjälper individer att bli bäst i världen men få vet att näringsfysiologen Mats Petersson egna olyckliga barndom blev drivkraften att göra gott för andra.  Alpina landslaget, golfproffs, svenska hockeylandslaget och många fler har alla rönt stora framgångar när balansen i kroppen reglerats.
2018-02-26
Länk till avsnitt

10. Emma Blom – Sociala medier är vår tids nya religion

Den som vet att uttnyttja digitala medier sitter på hårdvaluta. Allt handlar om de rätta följarna och de rätta gilla-tummarna. Inte mängden utan  de som ger dig resultat. 
2018-02-16
Länk till avsnitt

09. Teo Härén – Koppla in kreativiteten i ditt liv

Kreativitetsdöden finns överallt men det finns bot. Lyssna på mitt samtal med kreativitetsexperten Teo Härén i podden Hjärntillskott med Lydia om hur du hittar din kreativitet och var du hittar den bäst.
2018-02-05
Länk till avsnitt

08. Tom Johnstone – Leadership in change and fresh thinking in industry

Tom Johnstone, previous CEO of SKF talks to Lydia Capolicchio how he started to change the mindset in a worldleading company and one of the oldest industries in Sweden.
2018-01-22
Länk till avsnitt

07. Chris Hadfield – The sky is not the limit

Even David Bowie himself was touched when the Canadian astronaut Chris Hadfield recorded Space Oddity in a spaceship. Here he talks to Lydia Capolicchio about what the video and social media has done to peoples perception of space travels. But he also talks about risks, life and of course, extraterrestrial life.
2018-01-08
Länk till avsnitt

06. Diana Nyad – Never, ever give up!

Diana Nyad broke a record as a long distance swimmer, swimming from Cuba to Florida at the age of 64 on her fifth attempt.
2017-12-15
Länk till avsnitt

05. Gary Vaynerchuk – Learn how to daytrade attention and build businesses

The king of Social media, Gary Vaynerchuk meets Lydia Capolicchio in a talk not only about how to make an impact on millenials but also how he handles his own kids and how his immigrant background affects his business.
2017-12-13
Länk till avsnitt

04. Anders Borg ? Entreprenör i en global ekonomi

För första gången berättar vår tidigare finansminister Anders Borg inte bara om ekonomi utan också om vad han brinner för, om ledarskap och hur det är att gå vidare efter motgångar och att behöva lämna. Lyssna på podden Hjärntillskott med Lydia i kort format med ?news you can use?, så du lättare kan navigera i samtiden. Vem du än är.
2017-12-03
Länk till avsnitt

03. David JP Phillips – Den magiska vetenskapen bakom storytelling

Om hur du berättar på rätt sätt, om varför framgångsrika företags historier fortsätter att sälja, om hur din historia kan påverka våra hormoner och få mottagaren att bara vilja ha mer. Dessutom, hur får man saker och ting att hända genom sin presentation och vem den bästa talaren är i världen just nu. Samtalet leds av Lydia Capolicchio.
2017-10-12
Länk till avsnitt

02. Professor Maria Strömme – Nanorevolutionen har börjat

Om hur Nanoteknologi för alltid eliminerar sjukdomar, hur vi kan bli 200 år genom instruktiva material. Dessutom, hur vi genom den stora samhällsomvandlingen faktiskt kan komma att rädda världen men också vikten av att göra rätt i galopperande teknologi. Samtalet leds av Lydia Capolicchio.
2017-10-12
Länk till avsnitt

01. Alexander Bard – Det elektroniska klass-samhället

I vårt premiäravsnitt får cyberfilosofen tala till punkt om vad sanning egentligen är, om politikens och utbildningsväsendets stora kris och var makten egentligen finns. Men också vilket jobb man ska satsa på, stundande inbördeskrig och varför Gud är på tapeten igen. Vikten av förstå historia, psykologi för att hantera framtidens teknologi och varför terapeuterna får mer att göra. Samtalet leds av Lydia Capolicchio.
2017-10-10
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.