Sveriges 100 mest populära podcasts

Under Femton

Under Femton

Under 15 är podden som demokratiserar kunskap och lär dig nya saker varje måndag på under femton minuter. I varje avsnitt bjuds det in en expert där Henric Smolak och gästen diskuterar ett hett aktuellt ämne. En perfekt podd att lyssna på påväg till eller ifrån jobbet för att hålla dig uppdaterad i heta teknologier och digitala fenomen. Prenumerera på podden och följ oss på instagram @underfemton

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

underfemton.libsyn.com/website

Avsnitt

#200 Modern digital konstnär - Sabina von Essen

IDAG SLÄPPS VÅRT 200:E AVSNITT!

Sabina von Essen har på 2 år blivit en en konstnär att räkna med. Tavlor som säljs för flera hundratusen kronor där Sabina som endast är 26 år gammal använder en samverkan mellan teknik och konst i sitt skapande. Helt utan utbildning har hon hittat sin egna revolutionerande väg i en traditionell industri. En inspirerande resa med en passionerad entreprenör som du får höra mer om idag.

Glöm inte prenumerera och följs oss på instagram

 

2021-10-11
Länk till avsnitt

#199 Hållbarhet som strategi - Anders Ankarlid

Det svenska startup-företaget A Good Campany tillverkar och säljer bland annat mobilskal av lin, via sin globala nätbutik AGood.com. Företaget vill bidra till en bättre värld och ledorden är att gå från tanklös konsumtion till medvetna val. Bakom företaget en entreprenör med klimatpanik som ville göra skillnad. Idag diskuterar vi deras framgång, greenwashing, miljö och hur man företag kan arbeta som hållbarhet som en strategi. Ett avsnitt som både inspirerar och förändrar ditt sätt att tänka.

Följ oss på instagram och prenumerera på podden

2021-10-04
Länk till avsnitt

#198 Tekniken för att bygga en unicorn - Gunnar Grosch & Sini Tinfors

Tekniken som gör det möjligt att bygga ett unicorn - vad krävs då? Skalbarhet och flexibiliet är två saker som är viktiga. Idag gästar Amazon Web Services egna Gunnar Grosch och Sini Tinfors och ger oss en crashcourse i molnets alla möjligheter. De har hjälp flera unicorns dit dem är idag som exempelvis Klarna, Mathem.se och Finnair. 

Glöm inte prenumerera på podden och följ oss på instagram

2021-09-27
Länk till avsnitt

#197 Framtidens arbetsmarknad - Sohaila Bagger-Sjöbäck

Problemen med gigekonomin är inte något vi ska blunda för ? men det är hög tid att sluta förfäras över de negativa effekterna och istället arbeta aktivt för att hitta lösningar. Detta menar dagens gäst entreprenören Sohaila Bagger-Sjöbäck. Vi diskuterar framtidens arbetsmarknad men även gigare, rekrytering och entreprenörskap. Allt detta på under en kvart. 

Glöm inte prenumerera och följ oss på instagram

2021-09-20
Länk till avsnitt

#196 Tredjepartscookies död - Sebastian Broms

Under det senaste året har vi sett hur e-handeln accelererat och hur digitaliseringen tagit gigantiska kliv framåt. Samtidigt som fler tjänster och beteenden transformerats till digitala plattformar har nya regler kring tredjepartscookies gjort livet svårt för många aktörer som levt på retargeting. Vi har bjudit in entreprenören och e-handelsgurun Sebastian Broms för att diskutera detta vidare.

Glöm inte att följa oss på instagram och prenumerera på podden

2021-09-13
Länk till avsnitt

#195 Digital djurförsäkring - Hedda Ba?verud Olsson

Företaget Lassie växte fram ur både passion & frustration precis innan pandemins start av en passionerad entreprenör utan erfarenhet av att driva bolag. Ett digitalt djurförsäkringsbolag är resultatet idag som nu blir prisad som ett av de hetaste start-upsen i vårt land. Hedda är i studion idag och inspirerar oss alla.

Glöm inte prenumerera och följ oss på instagram

2021-09-06
Länk till avsnitt

#194 Konsten att få en investering - Maxine Rior

Konsten att få riskkapital - vad handlar det egentligen om? Det finns olika typer av riskkapital som kan vara avgörande för en entreprenöriell resa. Det finns mycket att tänka på så jag bjöd in Northzones egna stjärna Maxine Rior för att ge en guidning i landskapet och riktigt vassa tips och tricks som kan få just din affärsidé att gå i uppfyllelse.

Glöm inte prenumerera och följ oss på instagram

2021-08-30
Länk till avsnitt

#193 (DEL 3) Kryptoträsket - Johan Unger

(DEL 3/3) Det är många som diskuterar och har åsikter om kryptoträsket men få som förstår sig på teknologin eller det faktiska anvädningsområdet. I tre delar denna vecka reder vi ut det mesa med kryptoexperten och entreprenören Johan Unger. Vi går igenom allt ifrån tekniken, kryptovalutor, DiFi, Metaverse och mycket mer därtill. En allmänbildande crashcourse som ger dig en djupare förståelse. Ett måste för dig som vill förstå dig på teknikskiftet som just nu håller på att ske.

Glöm inte prenumerera och följ oss på instagram 

2021-08-25
Länk till avsnitt

#193 (DEL 2) Kryptoträsket - Johan Unger

(DEL 2/3) Det är många som diskuterar och har åsikter om kryptoträsket men få som förstår sig på teknologin eller det faktiska anvädningsområdet. I tre delar denna vecka reder vi ut det mesa med kryptoexperten och entreprenören Johan Unger. Vi går igenom allt ifrån tekniken, kryptovalutor, DiFi, Metaverse och mycket mer därtill. En allmänbildande crashcourse som ger dig en djupare förståelse. Ett måste för dig som vill förstå dig på teknikskiftet som just nu håller på att ske.

Glöm inte prenumerera och följ oss på instagram 

2021-08-24
Länk till avsnitt

#193 (DEL 1) Kryptoträsket - Johan Unger

Det är många som diskuterar och har åsikter om kryptoträsket men få som förstår sig på teknologin eller det faktiska anvädningsområdet. I tre delar denna vecka reder vi ut det mesa med kryptoexperten och entreprenören Johan Unger. Vi går igenom allt ifrån tekniken, kryptovalutor, DiFi, Metaverse och mycket mer därtill. En allmänbildande crashcourse som ger dig en djupare förståelse. Ett måste för dig som vill förstå dig på teknikskiftet som just nu håller på att ske.

Glöm inte prenumerera och följ oss på instagram 

2021-08-23
Länk till avsnitt

#192 Vägen till rampljuset - Hanna Ferm

Hanna Ferm kom 2:a i Idol 2017 och har sedan dess klättrat på våra topplistor. Hela livet har hon haft sikte på rampljuset med en tydlig strategi - som vi alla kan lära oss av i karriären. Idag lär Hanna dig om livet bakom artisteriet och om hur det är att vara en popstjärna i en digital era. 

Glöm inte prenumerera och följ oss på instagram

2021-08-16
Länk till avsnitt

#191 Att starta ett klädesmärke - Marcus Gårdö

Drömmen om ett nytt typ av klädesmärke blev för stor och resultatet blev A day?s march. Marcus Gårdö ville skapa tidlösa plagg och kapa mellanhänder med ett starkt varumärke som skulle drivas mer som ett techbolag. En inspirerande entreprenör som startat ett klädesmärke som en affärsidé och inte utav passion. Bara lyssna och lär i detta grymma avsnitt. 

Följ oss på instagram och glöm inte prenumerera

2021-08-09
Länk till avsnitt

#190 Elektrifierad mobilitet - Rickard Bröms

Att vi går mot en mer elektrifierad värld råder det ingen tvivel om och idag gästas vi av grundaren av direct-to-consumer bolaget Vässla. De säljer elmopeder och eldrivna fordon och har varit den drivande kraften i att elektrifiera den svenska mopedmarknaden. Ett väldigt spännande avsnitt med en inspirerande entreprenör.

Följ oss på instagram och glöm inte prenumerera

2021-08-02
Länk till avsnitt

#189 Att starta en ny bransch - Charlotte Ljung

Att skapa en helt ny bransch som dessutom är kontroversiell - det kräver en eldsjäl. Charlotte Ljung startade Endbright för att skapa en helhetslösning för människor som går igenom separation. Pandemin har satt sina spår och hon har mer att göra än någonsin. Idag pratar vi om entreprenörskap, kvinnans makt i en modern relation och att våga tro på sig själ och sin idé. In och lyssna på en sann inspiration.

Följ oss på instagram och glöm inte prenumerera

2021-07-26
Länk till avsnitt

#188 Digitisera vs Digitalisera - Peter Norrman

Många industrier kämpar för att hitta sin plats i vårt framtida digitala ekosystem. Detta gäller såväl för förlagsbranschen. Vårt sätt att konsumera innehåll har revolutionerats senaste decennierna. Idag diskuterar vi detta med den smarta förlagsgeniet Peter Norrman.

Glöm inte prenumerera och följ oss på instagram

2021-07-19
Länk till avsnitt

#187 Influencer som startar bolag - Lisa Olsson

Influencers som startar bolag och blir entreprenörer är alltmer vanligt i olika konstellationer. @lisa.olssons startade sin blogg Lisaplace som 13 år för att nå ut med sin kreativa sida. Idag har hon flera hundra tusen följare och har startat sitt egna smyckesbolag @nootkaofficial Idag hör ni denna kvicka, smarta och coola person i ett inspirerande avsnitt.

Glöm inte prenumerera och följ oss på instagram

2021-07-12
Länk till avsnitt

#186 Framtidens vårdsystem - Staffan Gustavsson

Dags att diskutera framtidens vårdsystem med den underbara entreprenören Staffan Gustavsson! Vården.se vill be kompassen och kartan för vår vård och ger otroliga insikter och spaningar inför framtiden.

Glöm inte prenumerera och följ oss på instagram

2021-07-05
Länk till avsnitt

#185 Hållbarhetsstrategier - Lisa Wahlström

Coca-Cola har 98 % brand recognition världen över och varje dag säljs flera miljarder av deras produkter. Med stor makt kommer ett stort ansvar och därav har jag bjudit in deras kommunikationschef för att diskutera hållbarhetsstrategier och framtid för denna gigant. Ett underbart avsnitt som bjuder på insikter inifrån ett av världens starkaste varumärke och organisation. 

Glöm inte följa oss på instagram och prenumerera på podden

2021-06-28
Länk till avsnitt

#184 Självkörande företag - Theo Bergqvist

Självkörande bolag - japp du läste rätt. Theo Bergqvist är stjärnentreprenören som bland annat grundade Paradox och nu har sitt fulla fokus på att skapa ett operativssystem för AI. Ett riktigt pangavsnitt med mycket insikter och trendspaningar som förklarar framtidens teknik och samhälle. 

Glöm inte prenumerera och följ oss på instagram

2021-06-21
Länk till avsnitt

#183 Framgång mot alla odds - Gustaf Ollas

I CAN I WILL skrev Gustaf på en post-it lapp som han satte upp i badrummet för att motivera sig själv. Entreprenören i honom växte fram i takt med att han saknade stilrena träningskläder åt sig själv. Idag har hans träningsvarumärke blivit en e-handelssuccé och växt med flera 100 % sedan start. Men det har varit en entreprenöriell resa mot alla odds. Detta diskuterar vi i ett otroligt avsnitt idag.

Glöm inte prenumerera och följ oss på instagram

2021-06-14
Länk till avsnitt

#182 Antisemitism - Aron Verständig

Ett extraavsnitt släpps idag med Judiska Centralrådets ordförande Aron Verständig. Detta på grund av den växande antisemitismen med flera rapporterade incidenter den senaste tiden. Att inte kunna känna sig säker som jude eller annan religion/minoritet i ett land som Sverige är helt enkelt oacceptabelt. Kunskapsbrist anser jag är en viktigt faktor och mer om hur vi kan tackla denna problematik diskuterar vi idag.

Följs oss på instagram och glöm inte prenumerera på podden

2021-06-10
Länk till avsnitt

#181 Artificiell Intelligens - Evelina Anttila & Maria Danell

Studier visar att kompetensen kring teknik och artificiell intelligens är allt för låg. Detta är en demokratisering- & jämlikhetsfråga.  Därför har jag kallat in två experter ifrån Peltarion för att förbättra vår kunskap. Vi diskuterar teknik, Ai, etik och spännande applikationer som kommer förändra vårt samhälle. 

Glöm inte prenumerera och följ oss på instagram

2021-06-07
Länk till avsnitt

#180 Nextgen Retail - Erik Zetterberg

Nästa generationens retail kan innebära en helt förändrad affärsmodell. Det har i alla fall den kreativa superstjärna Erik Zetterberg experimenterat med de senaste åren. Efter att ha arbetat som kreativ chef på Amazon förstod han kraften i deras medlemstjänst Prime och har därefter startat det medlemsbaserade butiken Singular Society inom H&M. Idag är bjuds det på ett avsnitt när under femton är som bäst.

Följ oss på instagram och glöm inte prenumerera

2021-05-31
Länk till avsnitt

#179 Customer Experience - Kattis Åström

Hur optimerar man kundresan på bästa möjliga sätt? Adlibris föddes som ett digitalt bolag för nästan 20 år sedan men arbetar fortfarande ständigt med att göra en sömlös kundresa för sina besökare. Vad ska man tänka på och hur går man tillväga? Svaren får vi idag med deras expert i studion Kattis Åström.

Glöm inte prenumerera och följ oss på instagram 

Du finner mer information på Freshworks sida

2021-05-24
Länk till avsnitt

#178 Venture Capital - Luca Banderet

Luca Banderet fastnade i Sverige efter ett utbytesår i Uppsala. Efter en master på Handels startade han med vänner en vc-låda vid namn J12 som de bedriver framgångsrikt idag. Idag diskuterar vi venture capital, investeringar och Sveriges entreprenörsklimat i ett fullspeckat avsnitt med en otrolig talang. Lägg märke till att Luca har lärt sig flytande svenska på bara några år i Sverige.

Glöm inte prenumerera och följ oss på instagram

2021-05-17
Länk till avsnitt

#177 Kommersiell podcast - Spöktimmenduon

Ett radioprogram under studietiden fick namnet Spöktimmen. Linn & Jenny älskade att prata mystiska fenomen och skräck och idag har deras podcast växt och blivit en av de största med över 300 000 lyssningar varje vecka. Hur är det att driva en kommersiell podcast och vad krävs för att lyckas? Många frågor blir besvarade med denna superduo i studion under dagens avsnitt. 

Glöm inte prenumerera och följ oss på instagram

2021-05-10
Länk till avsnitt

#176 Att disruptera elmarknaden - Daniel Lindén

Det finns ingen sektor som genomgår så stor förändring som elmarknaden med solceller, digitalisering, hållbarhet och batterier. Efter flera år ifrån elbolagens insida fick Daniel Lindén nog. Det var dags att vända upp och ner på hela industrin och resultatet blev bolaget Tibber.  Idag diskuterar vi affärsmodeller som revolutionerar en hel sektor och vad som krävs för att vi ska bli mer medvetna & hållbara i vår elkonsumtion. 

Glöm inte prenumerera och följ oss på instagram

2021-05-03
Länk till avsnitt

#175 Gråhandel - Johan Hägglund

Gråhandel växer globalt och alla vill väl ha möjligheten att kunna investera i nästa unicorn? Det tycker i alla fall Johan Hägglund som grundat medlemsplattformen Tioex. På måndag får du lära dig mer om så kallade ?secondaries? och hur man kan investera i onoterade bolag som man använder frekvent i sin vardag

.Glöm inte prenumerera på podden och följ oss på instagram

2021-04-26
Länk till avsnitt

#174 Edtech och individanpassat lärande - Henrik Appert

Edtech & individanpassat lärande är dagens spännamnde tema med Matteappens grundare Henrik Appert. Skolan tar tid att digitalisera och anpassa sig för en ny era men mycket har skett under det senaste årets pandemi. Vi talar även om livslångt lärande och vårt lands problem med matematik. 

Glöm inte prenumerera och följ oss på instagram

2021-04-19
Länk till avsnitt

#173 Framtidens kundtjänst - Johannes Wretsén Jonsson

Vilka områden är de viktigaste att ha koll på för att möta kraven på framtidens kundservice? I takt med att digitaliseringen i världen ökar kräver vi konsumenter också mer sömlösa kundresor från företag. Hur bör man tänka och hur kan digital service bli en marknadsföringskanal? Vi har bjudit in en expert för att besvara våra frågor. 

Glöm inte prenumerera och följ oss på instagram

Dagens avsnitt görs i samarbete med Freshworks

2021-04-12
Länk till avsnitt

#172 Röstteknologi - Johan Wadenholt

Har du funderat över hur Siri & Alexa egentligen fungerar? Röstteknologi håller på att revolutionera mycket och flera användningsområden finns. Johan som är VD på Voxo redogör idag för denna spännande teknik och berättar mer om dess superkrafter den kan ge oss i både privat- & affärsliv.

Glöm inte prenumerera på podden och följ oss på instagram

2021-04-05
Länk till avsnitt

#171 3D scanning & individanpassad e-handel - Anna Ultvedt Malkan

Tänk dig en framtid där du 3D-scannar din kropp för att få rekommendationer på vilka kläder eller skor som faktiskt passar just dig. Individanpassad shopping är närmare än vad du kanske tror och idag reder vi ut alla frågetecken med Volumentals expert Anna Malkan. 

Glöm inte prenumerera på podden och följ oss på instagram

2021-03-29
Länk till avsnitt

#170 (Del 4) - En vecka med Sebastian Siemiatkowski

(Del 4/4) Äntligen är Sebastian Siemiatkowski i studion! Finansindustrin håller på att revolutioneras i grunden och Klarna har i snart femton år varit dess pionjär. I spetsen en sylvass entreprenör som tycker mycket om det mesta och bjuder på otroligt mycket inspiration och kunskap hela veckan i fyra delar. 

Glöm inte prenumerera på podcasten och följ oss på instagram

2021-03-25
Länk till avsnitt

#170 (Del 3) - En vecka med Sebastian Siemiatkowski

(Del 3/4) Äntligen är Sebastian Siemiatkowski i studion! Finansindustrin håller på att revolutioneras i grunden och Klarna har i snart femton år varit dess pionjär. I spetsen en sylvass entreprenör som tycker mycket om det mesta och bjuder på otroligt mycket inspiration och kunskap hela veckan i fyra delar. 

Glöm inte prenumerera på podcasten och följ oss på instagram

2021-03-24
Länk till avsnitt

#170 (Del 2) - En vecka med Sebastian Siemiatkowski

(Del 2/4) Äntligen är Sebastian Siemiatkowski i studion! Finansindustrin håller på att revolutioneras i grunden och Klarna har i snart femton år varit dess pionjär. I spetsen en sylvass entreprenör som tycker mycket om det mesta och bjuder på otroligt mycket inspiration och kunskap hela veckan i fyra delar. 

Glöm inte prenumererapodcasten och följ oss på instagram

 

2021-03-23
Länk till avsnitt

#170 (Del 1) - En vecka med Sebastian Siemiatkowski

(Del 1/4) Äntligen är Sebastian Siemiatkowski i studion! Finansindustrin håller på att revolutioneras i grunden och Klarna har i snart femton år varit dess pionjär. I spetsen en sylvass entreprenör som tycker mycket om det mesta och bjuder på otroligt mycket inspiration och kunskap hela veckan i fyra delar. 

Glöm inte prenumererapodcasten och följ oss på instagram

 

 

2021-03-22
Länk till avsnitt

#169 Robotteknik - Sofia Thunberg

Hur kommer robotteknik revolutionera vår värld? Matlagningsarmar, kundtjänst i världsklass och kreativa robotar är bara några saker som dagens gäst siar om. Sofia Thunberg är en 26-årig doktorand och forskare som idag redogör för robotteknikens framtid. Hon är smart, kvick och inspirerande och berättar om en spännande framtid vi alla har till mötes

Mer information på dagens tema bjuder Freshworks på här.

Glöm inte prenumerera och följ oss på instagram

2021-03-15
Länk till avsnitt

#168 Framtidens handel - Peter Nilsson

Framtidens handel förflyttar oss in i en spännande tid med nya tekniker och möjligheter. Hur kommer vi betala i framtiden och kommer kontanter försvinna? Kommer köer försvinna i våra butiker eller är retaildöden ett faktum? Hur har pandemin påverkat den digitala rörelsen? Massa intressanta spaningar kommer med dagens gäst som är Managing Director i Norden på Bambora.

Glöm inte prenumerera och följ oss på instagram

2021-03-08
Länk till avsnitt

#167 (DEL 4) - En vecka med Anders Borg

(DEL 4/4) Min drömgäst och vår tidigare prisade finansminster är i studion. Han ledde oss under den förra finanskrisen och under hela denna veckan kommer vi diskutera allt ifrån svensk politik, pandemi, den digitala revolutionen till kommande finanskriser och blockchain. Ett nytt avsnitt släpps måndag till torsdag. Håll i hatten och njut av inspiration och kunskap.

Glöm inte prenumerera och följ oss på instagram

2021-03-04
Länk till avsnitt

#167 (DEL 3) - En vecka med Anders Borg

(DEL 3/4) Min drömgäst och vår tidigare prisade finansminster är i studion. Han ledde oss under den förra finanskrisen och under hela denna veckan kommer vi diskutera allt ifrån svensk politik, pandemi, den digitala revolutionen till kommande finanskriser och blockchain. Ett nytt avsnitt släpps måndag till torsdag. Håll i hatten och njut av inspiration och kunskap.

Glöm inte prenumerera och följ oss på instagram

2021-03-03
Länk till avsnitt

#167 (DEL 2) - En vecka med Anders Borg

(DEL 2/4) Min drömgäst och vår tidigare prisade finansminster är i studion. Han ledde oss under den förra finanskrisen och under hela denna veckan kommer vi diskutera allt ifrån svensk politik, pandemi, den digitala revolutionen till kommande finanskriser och blockchain. Ett nytt avsnitt släpps måndag till torsdag. Håll i hatten och njut av inspiration och kunskap.

Glöm inte prenumerera och följ oss på instagram

2021-03-02
Länk till avsnitt

#167 (DEL 1) - En vecka med Anders Borg

(DEL 1/4) Min drömgäst och vår tidigare prisade finansminster är i studion. Han ledde oss under den förra finanskrisen och under hela denna veckan kommer vi diskutera allt ifrån svensk politik, pandemi, den digitala revolutionen till kommande finanskriser och blockchain. Ett nytt avsnitt släpps måndag till torsdag. Håll i hatten och njut av inspiration och kunskap.

Glöm inte prenumerera och följ oss på instagram

2021-03-01
Länk till avsnitt

#166 Att nå ut i bruset - Fredrik Robertsson

Hur hör kreativitet, reklam och mode ihop? Det kräver att man tämjer på gränserna för att innovera. Den otroliga Fredrik Robertsson är vårt lands PR & modeikon som är entreprenör, författare och influencer. Han lär oss i dagens avsnitt om hur man når ut i bruset och faktiskt kommunicerar på ett långsiktigt och varumärkesbyggande vis.  

Följ oss på instagram och glöm inte prenumerera

2021-02-22
Länk till avsnitt

#165 Familjefo?retag - Tom Dinkelspiel

Öhman-gruppen har varit verksamma i 125 år och drivs i tredje generationen av familjen Dinkelspiel. Tom är vegetarian, kör elbil och har tagit över som kapten på familjeföretaget Öhman de senaste decennierna. I detta avsnitt diskuterar vi familjeföretagande, digitalisering och framtidens ledarskap och ekonomi. Ett avsnitt man inte vill missa med en otroligt smart människa. 

Glöm inte att följa oss på instagram och prenumerera på podden

2021-02-15
Länk till avsnitt

#164 Ha?llbar E-handel - Simon Fransson

E-handeln boomar men likasa? go?r problemet med miljo?n. Hur ska den digitala handeln bli ha?llbar? Hur ska vi fa? producenter och konsumenter att vilja prioritera ha?llbarhet? Simon Fransson är experten fra?n Columbia Road som förespråkar att ha?llbarhet ba?de är en konkurrensfo?rdel och ekonomisk fördel fo?r alla parter. Detta diskuterar vi ett komprimerat samtal idag.

Glöm inte att prenumerera och följ oss på instagram

2021-02-08
Länk till avsnitt

#163 Realitystjärna till entreprenör - Isabel Adrian

Fra?n realitystja?rna till att driva egen byra?, hja?lpa fo?retag med branding och bli en pionja?r inom influencer-industrin. Den offentliga resan bo?rjade redan i Robinson 2004 och sedan dess har hon bloggat, vloggat, poddat och byggt en följarskara på över 150k människor på instagram. Isabel Adrian a?r ma?ngfacetterad, smart och rapp och idag berättar hon om sin resa och delar med sig av erfarenheter och kunskap.

Lyssna, prenumerera och följ oss på instagram 

2021-02-01
Länk till avsnitt

#162 Podcast - Johan Billgren

Podcast har sina ro?tter ifra?n RSS-teknikens bo?rjan. A?r 2003 kodade na?gra pa? Apple ett skript som gjorde att iTunes kunde ha?mta hem ljudfiler fra?n bloggar. Idag a?r det ett av va?rldens snabbast va?xande mediaformat. Idag diskuterar vi vidare dess historik, framtid och potential med en av podcastrevolutionärerna Acasts grundare Johan Billgren

Glöm inte följa oss på instagram och prenumerera på podden

2021-01-25
Länk till avsnitt

#161 Att hitta en affärsidé - Josefin Landga?rd

Hur finner man bäst en affärsidé och vad gör man om man vill starta bolag utan en idé? Hur viktig är egentligen idén när man är entreprenör och vad är viktigt att ta hänsyn till? Frågorna är många när den erfarna entreprenören Josefin Landgård är med oss i studion. Hon har varit med och startat bland annat Kry och sitt bolag Mantle och besvarar alla våra frågetecken idag.

Glöm inte prenumerera och följ oss på instagram

2021-01-18
Länk till avsnitt

#160 Kärnkraft - John Ahlberg

Framtiden kra?ver enorma ma?ngder ren och planerbar el men vilka energislag kommer vara betydande? Ka?rnkraft har la?nge varit omdebatterat och har enligt John Ahlberg fo?rbisetts fo?r la?nge. Han startade därför elbolaget Kärnfull och tycker att ka?rnkraft har en sja?lvklar och viktig plats i va?r framtid. Mer berättar han för dig i dagens avsnitt. 

Följ oss på instagram och glöm inte prenumerera

2021-01-11
Länk till avsnitt

#159 Att arbeta sig till en karriär - My-Louise Nilback

De flesta av oss vill vi nå framgång och bli erbjuden möjligheter i den karriären vi väljer att ha. Men konkurrensen har aldrig varit större och vi måste lära oss att skapa våra egna möjligheter: Att arbeta sig till vår egna karriär.  My-Louise Nilback är idag VD på Creedcast och hon är ett levande bevis på att det går att skapa sin egna framgångsrika karriär genom att vara modig och självlärd. Idag är hon i studion för att motivera dig att följa dina drömmar i det nya året.

Glöm inte prenumerera och följs oss på instagram

2021-01-04
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.