Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Jag vill ha barn

Jag vill ha barn

Jag vill ha barn är en intim och personlig podcast om barnlängtan och ofrivillig barnlöshet. Vi kommer få en ärlig och rak insikt i den känslosamma berg ?och dalbana man kastas in i där smärta, ångest och förtvivlan blandas med glädje, hopp och humor. Vi kommer också få veta mer om hur det går till rent praktiskt: hur man väljer donator, hur insemineringen går till, hur IVF fungerar, frågan om adoption, äggdonation, surrogatmödrarskap ? ja, allt som tar en till sitt slutliga mål: att få ett barn. Podden finns på iTunes, i Podcasterappen och där poddar finns!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

play.acast.com/s/jagvillhabarn

Avsnitt

Hur kan en självstående man göra? - #75

Vad har egentligen självstående män med Barnlängtan för alternativ? Vi får träffa Torsten som är singel och gärna vill ha barn. Han har kommit fram till att surrogat är enda möjligheten för honom. Vi får följa hans process i detalj. Hur går man tillväga? Vilka typer av frågor ställs man inför och vilka beslut måste man fatta? Kan man göra en surrogatprocess på ett sätt så att det blir bra för alla inblandade? Torsten vill kunna se sitt barn i ögonen och tala om precis hur processen har gått till. 

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-09-19
Länk till avsnitt

Ska Hanna Hellquist skaffa barn själv? - #74

Denna vecka är underbara Hanna Hellquist Cillas gäst i podden och de vrider in och ut på frågan hur man ska tänka när man står inför beslutet att skaffa barn själv. Hanna är aktuell med dokumentären Hannas baby på SVT Edit där hon ger sig själv alternativen: 1. Dejta och träffa mitt livs kärlek inom ett år. 2. Skita i barn 3. Skaffa med en kompis och ha delat föräldraskap 4. Bli gravid nu på egen hand eller 5. Frysa in ägg. Vi fortsätter diskussionen från dokumentären och Cilla ger Hanna en spaning om hennes hund Ines som också är med i studion. Den stora frågan är: Ska Hanna skaffa barn själv? 

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-09-12
Länk till avsnitt

Podden och favvogästen tillbaka! - #73

Podden är tillbaka och Cilla gästas av sin gamla poddvapendragare Annika Leone och de inleder månadens tema ?Stora frågor, svåra beslut? med att prata om sommaren som varit och var de båda står i sin egen barnlängtan nu och hur barnlängtan kan förändras när livet förändras. De pratar om olika spaningar på temat barnlängtan. De konstaterar att höstens nötknäckare för Cilla är hur hon ska kunna förmedla det hon vet nu till någon som är mitt i processen och står inför olika val. Och så blir det också ett och annat skratt som alltid med Annika. 

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-09-05
Länk till avsnitt

Självutveckling i processen? - #72

Avsnittet handlar om möjligheterna till självutveckling när man lever med Barnlängtan. Gäst är psykologen och författaren Liv Svirsky. Vi utgår från mail från lyssnarna och pratar om att leva mitt i en kris, att negativa känslor ofta kommer från den egna upplevelsen och att ilska är ett skydd. Kan man välja hur man förhåller sig? Vi diskuterar den ständige oron som vi som försöker få barn lever med och om upp- och nedgångar i processen. Hur hanterar man att livet är orättvist i en väldigt tuff resa? Vi pratar om att låta sorg få ta plats och om att gå i terapi. Vad händer om det inte blir några barn? Lyssnarna får också ett sista råd inför sommaren.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-05-30
Länk till avsnitt

Vara mitt i försöken - #71

I detta avsnitt får vi träffa Anna som är självstående försökare och mitt i sin process. Anna är 37 år, singel, bor och jobbar i Stockholm och ägnar sin fritid åt att försöka skaffa barn själv. Hon fattade beslutet för två år sedan och är nu mitt uppe i sitt andra inseminationsförsök via landstinget. Cilla och Anna vrider och vänder på många aspekter av att skaffa barn själv; Annas fertilitetsutredning, den psykosociala utredningen, att lära sig be om hjälp, ej helgöppna kliniker, relationslängtan, bostadsbidrag och att oroa sig för att man inte ska orka. Lyssnarna får ett konkret tips om hur man kan formalisera att be om hjälp redan från början. Cilla efterfrågar också feedback på info@jagvillhabarn.com.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-05-23
Länk till avsnitt

Svar på lyssnarfrågor - del 7 - med Dr. Camilla Stenfelt - #70

Frågepodd. Idag med läkaren Camilla Stenfelt som är verksamhetschef för en privat svensk klinik. Vi pratar bland annat om fertilitet, epigenitik, privat- vs landstingsklinik, socialstyrelsens riktlinjer, dubbeldonation, embryodonation och AMH. Vi har en mycket intressant diskussion om spermiedonatorer och hur det funkar med en så kallad pregnancy slott. Vi pratar om den psykosociala utredningen och psykisk ohälsa och vad man kan göra om man får ett nej. Ska man odla ett embryo till dag 5 eller sätta in innan? Missa inte detta rekordlånga avsnitt med massa viktig och bra info. 

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-05-16
Länk till avsnitt

Tips & Trix med ?Mamma på egen hand? - #69

Vi får träffa Linda Johansson som startat Facebookgruppen Mamma på egen hand. Hon och Cilla går igenom en massa tips & trix som kan vara bra att ha koll på när man som självstående ska inleda sin process. De pratar också om psykisk ohälsa inför psykosocial utredning. Många av tipsen gäller såklart också för andra som behöver hjälp med assisterad befruktning och som lever med Barnlängtan. Var redo med penna och papper! På instagram @jagvillhabarn finns lista med alla tips & trix som tas upp i dagens avsnitt. 

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-05-09
Länk till avsnitt

Annika Leone på besök - #68

Cilla gästas av ingen mindre än Annika Leone i dagens avsnitt. De pratar om att vara självstående mamma. Det blir också uppföljning: Hur har det gått med Annikas kille? Längtar hon fortfarande efter barn? Hur känner Cilla inför ett syskon till Liv? Hur blev det för Cilla med Liv? Blev det som hon hade tänkt sig? Annika berättar om sin barnbok ?Bara rumpor? och Cilla delar med sig lite nyheter om podden framöver. Står du inför ett beslut om att skaffa barn själv så kommer Annika & Cilla med ett råd du inte vill missa!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-05-02
Länk till avsnitt

Vi summerar: Alla kan behöva hjälp - #67

Vi summerar Nathalie & Mickes resa och pratar om syskonförsök och om att kämpa tills det går. Nathalie berättar också att hon vill donera ägg. Hur ställer hon sig till att donera deras eventuella överblivna embryon? Vi svarar på lyssnarnas frågor och pratar om vad som är det bästa och det sämsta med processen med att försöka bli gravid via IVF. Vi pratar också om hur vi alla kan hjälpas åt att sprida budskapet om kunskap kring fertilitet och ofrivillig barnlöshet och Barnlängtan. 

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-04-24
Länk till avsnitt

Vi fortsätter göra IVF - #66

Vi får fortsätta följetongen med Nathalie o Micke och kommer in i det här avsnittet när de ska göra sin tredje insättning på sin andra IVF. Cilla och Nathalie pratar om att liera sig med någon på jobbet när man är i en IVFprocess. Vi förenas i att insättningen av ett embryo är det roligaste i processen och skrattar åt hur konstigt det är att komma till kliniken kissnödig men inte FÖR kissnödig. Hur testar du? Genom att direkt kissa på stickan eller kissa i mugg och doppa stickan? Hur ska man leva efter en IVF innan man vet om man är gravid? Micke skickar en hälsning och berättar om hur han tyckte det var att lämna spermier. Cilla efterfrågar också mer män som vill prata i podden. 

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-04-18
Länk till avsnitt

Vi gör IVF - #65

Vi får fortsätta följa Nathalie o Mickes process. Vi kommer in i detta avsnitt när de ska inleda sin första IVF på klinik. Vi pratar om att gå injektionsskola, ta sprutor, göra ägguttag, ha omogna ägg, sätta tillbaka embryon och att misslyckas med sina IVFer. Cilla & Nathalie pratar om att hjälpa andra och pendlar mellan pepp och stor sorg. Vi inleder också med ett kort eftersnack om ?pressinitiativet? som gjordes på treårsdagen av att det blev lagligt att bli självstående mamma. 

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-04-10
Länk till avsnitt

Vi blir inte gravida - #64

Vi får träffa Nathalie, en helt ?vanlig? person som är 28 år och bor utanför Stockholm med sin sambo och hund. En person som på pappret inte borde ha några svårigheter att bli gravid. Hon kommer i 4 avsnitt framöver väldigt generöst dela med sig av sin ofrivilliga barnlöshet och i detta första avsnitt pratar vi om att inse att det inte går hemma och behöva söka hjälp. Att leva med att ha gjort abort tidigare i livet och sen hamna i ofrivillig barnlöshet. Hur påverkar det relationen att försöka och försöka utan resultat? Om att längta efter att få ?annonsera? sin graviditet. Hur jobbigt det är att acceptera att vara en person som inte kan bli gravid. Vi pratar också om att praktiskt få hjälp och hur första tiden på kliniken var för Nathalie och hennes sambo. 

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-04-04
Länk till avsnitt

Ett vuxet donatorbarn och hennes mamma - #63

Vi får träffa Isidors familj. Isidor från avsnitt 41. Isidors mamma Linda och Isisdors tvillingsyster Leontine. En kvinna som för mer än 20 år sedan åkte till Danmark och blev gravid med tvillingar med hjälp av en spermadonation. Och en kvinna som är ett vuxet donatorbarn. Ämnen som kommer upp är fördelar med att vara självstående, öppen/stängd donation, hur berättar man för ett barn att de kommit till via en donation, hur ofta man tänker på att man är ett donatorbarn och att känna att det är en självklarhet att vara det. Vi försöker också svara på: Säger man pappa eller donator? Vill man träffa donatorn? Vill man träffa sina eventuella genetiska syskon?

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-03-28
Länk till avsnitt

Att vara donator - #62

Cilla träffar äggdonatorn Marie och spermiedonatorn Caesar. De berättar om varför de har valt att donera och hur deras olika processer gått till. Vad får de veta om potentiella barn? Hur känner de för att barnen kan kontakta dem? Tänker de på att det kan finnas barn som de skulle kunna möta? Vi svarar också på frågor från lyssnarna, bland annat den vanliga frågan: VEM är det egentligen som donerar?

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-03-21
Länk till avsnitt

Mamma via äggdonation - #61

I dagens avsnitt träffar vi Caroline Bagge som har två barn i ett arrangerat föräldraskap med en vän. Det andra av de två barnen har tillkommit med hjälp av en äggdonation i Finland. Cilla och Carro pratar om barnlängtan, tacksamhet, hur de tänkte innan besluten om att använda en äggdonator, hur de tänker nu kring donatorn och hur man berättar för ett barn att det tillkommit med hjälp. De svarar också på några frågor från lyssnarna om forskning, hur det är när syskonen tillkommit på olika sätt och om det är viktigt att berätta för omgivningen.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-03-14
Länk till avsnitt

Svar på Lyssnarfrågor - del 6 - med Dr. Olga - #60

Vi lämnar vår vanliga ram och bjuder på en frågepodd, delvis på engelska, med medicinska frågor med Dr Olga Zaytseff, Cillas läkare från St Peterburg. Håll i er, spänn fast er och koncentrera er för här är det väldigt svårt att hänga med. Ett avsnitt för de som är inne i det här med olika behandlingar. Vi går igenom olika alternativa behandlingar med hjälp av någon annans ägg, varför man använder danska spermier i St Petersburg och hur det kommer sig att vissa kliniker återför embryot på dag 2 och andra på dag 5. Dr Olga svarar också på frågor om PGS, den emotionella processen, medicinering och mycket mera. 

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-03-07
Länk till avsnitt

Vi försöker se det komiska -#59

Ett ännu längre avsnitt och det sista med Klara Zimmergren. Vi försöker oss på att berätta om det komiska i de processer som pågår när man längtar efter och försöker få barn. Känner ni till tipset om duvor? Vi pratar om det absurda och knäppa vi har varit med om. Som alltid kommer vi ändå in på motsatsen och följer upp Klaras oberarbetade sorg och vi pratar också om hur man kan lindra och skapa utrymme med hjälp av djur, nån sport, havet eller dans.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-02-28
Länk till avsnitt

Frågepodd med Klara - #58

Ett extra långt avsnitt med frågor med Klara Zimmergren. Vi inleder med mycket skratt, Klara och Cilla står inför samma dilemma: Hur man kan ordna fest utan pengar? Klara svarar sen på frågor om hur det var att gå över från IVF till adoption och om fördomar kring adoption. Vi får en fråga om hur man undviker att prata om barn. Alls. Avslutningsvis diskuterar vi kraften i självhjälpsgrupper och vikten av att sörja.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-02-21
Länk till avsnitt

Klara Zimmergrens resa - #57

Klara berättar sin resa till att bli mamma genom flera IVFer och tillslut en adoption. Hon berättar för Cilla om hur illa tilltuffsade hon och hennes partner blev av IVF-processen och hur svårt det var då att gå in positivt i adoptionsprocessen. Klara berättar detaljer om sin adoption och när hon faktiskt kände sig som mamma. Klara delar med sig av vad som behövdes för att kunna släppa fram sin sorg över att det inte blev några genetiska barn och att det hjälpte henne att säga ja till adoption. 

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-02-14
Länk till avsnitt

Får man fråga: Har du barn? - #56

Cilla välkomnar månadsgästen och de som längtars bästa vän Klara Zimmergren. De diskuterar om det är ok att prata om barn som socialt kallprat på samma sätt som vädret och hur det kan påverka de som längtar. Klara berättar hur hon har ändrat sig i hur hon längtat syskon till sin son. De pratar också om att ge upp egna genetiska barn som både Klara och Cilla gjort och hur det är att leva mitt i IVF processen som ibland kan te sig som en häst som inte går att stoppa.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-02-07
Länk till avsnitt

Hanna från Ruvarpodden gästar - #55

Sista gästen i januari är Hanna från Ruvarpodden, vår systerpodd i Göteborg. Vi jämför våra poddar och pratar om hur det är att podda om ofrivillig barnlöshet med allt vad det innebär. Hanna berättar om sin IVF resa och både hon och Cilla ser tillbaka på sina resor. Hanna berättar också varför Ruvarpodden nu tar en paus och hon svarar på frågor från lyssnarna. 

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-01-31
Länk till avsnitt

La Linda som vill bli mamma gästar - #54

I dagens avsnitt har vi äntligen en gäst som inte har barn, youtubern och poddaren Linda ?La Linda? Hörnfeldt som är på en resa för att försöka bli självstående mamma. Vi får följa Linda genom hennes uppstart i processen där hon fått förhålla sig till fertillitetsutredning, psykisk ohälsa och BMI-regler. Vi pratar en hel del om spermadonatorsvalet också och Linda kommer med goda råd till lyssnarna. 

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-01-24
Länk till avsnitt

Tove från Trettio Plus Trevar gästar - #53

I detta avsnitt är Tove Norström från Trettio Plus Trevar gäst och Cilla & Tove har ett intimt samtal om viktiga och svåra frågor. De pratar om barnlängtan generellt, möjligheterna att träffa en ny kille, att vara självstående med barn, varannan-vecka-liv och alternativa sätt att få barn. Cilla öppnar dörren till Toves eventuella barnlängtan och frågar vad som är störst, längtan efter relation eller fler barn? Går det att jämföra? Och så svarar de på frågor från lyssnarna om bland annat hur man hanterar andras lycka och Tove kommer med mycket värdefulla knep för oss som lever med barnlängtan.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-01-17
Länk till avsnitt

Clara från Bonusfamiljen gästar - #52

Cilla gästas av Clara Herngren från Bonusfamiljen-podden. De svarar på frågor från lyssnarna, t.ex. Hur gör man i en relation där den ena redan har barn och den andra inte vilket gör att man i relationen vill ha barn olika mycket? Clara berättar också hur det var att följa Cilla under processen när hon försökte bli gravid och hur det sen var att vara med på Cillas förlossning. 

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-01-10
Länk till avsnitt

Ann & Anitha från Lillelördag gästar - #51

2019 års första avsnitt och Cilla gästas av Ann Söderlund och Anitha Clemence och vi inleder året med nya perspektiv och mycket skratt. Ann som har 5 barn och varit väldigt fertil och Anitha som har 2 barn men haft många missfall på vägen dit. Vi pratar öppet om hur det är att träffa en ny man som inte har barn när man själv redan har det och en av gästerna delar med sig av att hon försöker bli gravid igen. Cilla testar också deras kunskaper på fertlitetsområdet och så peppar vi dem lyssnare som går in i ett nytt år av kämpande och försök. 

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-01-03
Länk till avsnitt

Svar på lyssnarfrågor - del 5 - #50

Årets och Idas sista avsnitt. Vi svarar och kommenterar på lyssnarnas mail och frågor om bland annat vårdköer, hur man pratar om sin barnlängtan, hur man kan jobba med acceptans och att inte vara rädd för att be om hjälp. Vi går igenom vad som var det bästa och sämsta med 2018 och vad vi ser fram emot 2019. Ida avslöjar också hur Ida och Cilla egentligen känner varandra?

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-12-27
Länk till avsnitt

Manlig Barnlängtan - #49

Cilla & Ida pratar manlig barnlängtan med Thor Rutgersson, som tillsammans med Ida skrivit boken ?Allt vi inte pratar om?. Thor delar mycket öppet med sig av tankar på att skaffa barn, att lämna spermaprov, drabbas av missfall och oron att bli förälder med psykisk ohälsa. Vi läser också flera anonyma berättelser från andra män.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-12-19
Länk till avsnitt

Frågepodd med Ida - #48

Cilla och Ida svarar på lyssnarnas frågor om bland annat att bli bitter när man längtar, graviditetssymtom innan testdag och pengarna-tillbaka-paket. I slutet av avsnittet blir det en rolig kupp, missa inte det. 

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-12-13
Länk till avsnitt

Idas resa & Barnlängtan - #47

Ida berättar öppet för Cilla och dig om sin och hennes partners väg till att få ett gemensamt barn. Först kämpigt skaffa-barn-sex, besök hos Dr Nie och en utredning hos rasistisk gynekolog. Därefter en IVF-resa. Hon delar också med sig av tankar kring framtiden och hennes sekundära Barnlängtan.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-12-06
Länk till avsnitt

Att kämpa - #46

Cilla välkomnar sin idol och förebild Ida Östensson som första månadsgäst i 4 avsnitt framöver. Ida och Cilla pratar om att kämpa. Att vara engagerad och passionerad som aktivist och feminist men även om att kämpa med sin Barnlängtan och i sin process att försöka få barn. 

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-11-29
Länk till avsnitt

Hejdå Annika! - #45

Annika och Cilla firar 1 år med podden om Barnlängtan och säger därmed hejdå till Annika som ger sig iväg på nya äventyr. Tillsammans firar och sörjer de året som gått och avskedet, men mest firar. Cilla berättar också om poddens framtid. 

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-11-22
Länk till avsnitt

Ensamhet - #44

I veckans avsnitt pratar Annika och Cilla om ensamhet i olika former, hur det är att känna sig ensam trots att man lever i en relation, har nära vänner etc och i synnerhet hur ensamt det är att längta efter barn. De pratar också om ensamheten i att vara singel och skaffa barn själv. Och så berättar de lite nyheter om poddens framtid. 

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-11-15
Länk till avsnitt

Markiz barnkamp - #43

Vi gästas av matinspiratören och tv-kocken Markiz Tainton som öppenhjärtigt berättar om sin tuffa resa till sina tre barn: Marvin som gick bort i vecka 23 under graviditeten, Liora, 1 år och den lilla bebisen i magen. Det blir ett känslosamt avsnitt, men med mycket skratt och barnlängtan-pepp och med några extra-gäster i form av barn i bakgrunden. 

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-11-08
Länk till avsnitt

Förlossningen - #42

I detta avsnitt berättar Cilla för Annika hur hennes förlossning var, från början till slut med havandeskapsförgiftning, värkar, BB, hemorrojder med mera. Som de konstaterar ofta, det blir sällan som man tänkt sig. 

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-11-01
Länk till avsnitt

Intervju med ett donatorbarn - #41

Hur är det egentligen att vara ett donatorbarn? Cilla och Annika träffar Isidor, 21, vars mamma gjorde en insemination i Danmark, och frågar om precis allt de undrar. Det givande mötet leder till både skratt och tårar och kan ge dig som funderar på att använda en donator lite inspiration på vägen. 

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-10-25
Länk till avsnitt

Svar på lyssnarfrågor ? del 4 - #40

En kille söker en medförälder, finns det en en oskriven åldersgräns för barnlängtan och hur hanterar man barnstress? Återigen tar Cilla och Annika upp och diskuterar det som ni lyssnare vill veta mer om. Och så pratar vi så klart om Cillas nykläckta bebis!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-10-18
Länk till avsnitt

När partnern inte är redo för barn - #39

Vad gör man när ens partner inte vill det samma som en själv vad gäller barn och barnlängtan? Cilla och Annika delar med sig av sina erfarenheter och tar även upp lyssnarnas berättelser om dilemmat.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-10-10
Länk till avsnitt

Solskenshistorier - #38

Att kämpa med sin barnlängtan kan ibland kännas tungt. Cilla och Annika läser och pratar om berättelser från lyssnarna där det gått bra och som de tycker ger hopp. De pratar också generellt om hur man får in mer ?solsken? i sitt liv.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-10-04
Länk till avsnitt

Att längta efter både relation och barn - #37

Ska man vänta på den rätta för att skaffa barn eller köra själv? Cilla och Annika diskuterar dilemmat man hamnar i när man både längtar efter ett barn men också en relation.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-09-27
Länk till avsnitt

Att vara normbrytare - #36

Alla som försöker att få barn eller har skaffat barn på annat sätt än det ?traditionella? möts av fördomar och okunskap. Oavsett om man vill eller inte blir man en normbrytare vilket kan vara knepigt att handskas med. Cilla och Annika diskuterar och tar också upp lyssnarnas berättelser.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-09-20
Länk till avsnitt

Sekundär barnlängtan - #35

Trots att man redan har barn kan barnlängtan vara lika stor som hos dem som är ofrivilligt barnlösa. Annika och Cilla tar fram lyssnarnas dilemman och pratar om hur de själva tänker kring framtiden.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-09-13
Länk till avsnitt

Fertilitetsutredning ? steg för steg - #34

Hur fungerar en fertilitetsutredning och vad är det egentligen man får svar på? Annika och Cilla går igenom den steg för steg och berättar om hur det var för dem ? och hur olika besked de fick.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-09-06
Länk till avsnitt

Den ständiga barnlängtan - #33

Äntligen är ?Jag vill ha barn? tillbaka efter sommaren! Cilla är höggravid och Annika konstaterar att hennes fertilitet är på väg ur kroppen. Och så pratar Cilla och Annika om hur man kommer igång med sin skaffa-barn-process efter sommaren ? och hur man hanterar sin barnlängtan på bästa sätt.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-08-30
Länk till avsnitt

Sommar, sol och barnlängtan - #32

Hur pratar man med andra om att man försöker skaffa barn genom en annan väg än den ?traditionella?? Hur berättar man för barnet sen? Och hur förhåller man sig till att klinikerna och vården tar sommarlov? Cilla berättar hur hon gjorde ? och Annika berättar hur man kan känna sig som varannan-vecka-förälder just under semestern.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-06-28
Länk till avsnitt

De svåra beslutet - #31

I veckans avsnitt pratar Annika och Cilla om alla typer av beslut som skaffa-barn-processen innebär ? från att vilja bli förälder till att välja just den väg som ger en möjlighet till ett barn. Och Annika berättar om sin barnlängtan som verkar ha kickat igång igen?

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-06-21
Länk till avsnitt

Svar på lyssnarfrågor - del 3 - #30

Kan psykisk press påverka chanserna att bli gravid, hur blir det med ekonomin när man är ensamstående och vad är egentligen okej att tänka kring en donators utseende? Återigen tar Cilla och Annika upp och diskuterar det som lyssnarna vill veta mer om. 

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-06-14
Länk till avsnitt

Barn genom surrogat - #29

Att skaffa barn genom en surrogat är en minst lika komplicerad process som den är kritiserad. Återigen dyker frågan upp - har alla rätt till ett barn? Och hur skulle man själv tänka kring surrogat om man inte kunde skaffa barn på något annat sätt? 

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-06-06
Länk till avsnitt

Missfall och rädsla - #28

Cilla och Annika ger sig på det som de önskar kunde undvikas: missfall ? det tabubelagda ämne som drabbar så många kvinnor. Och kan man egentligen vara tacksam för ett missfall? Annika berättar att hon faktiskt är det...

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-05-31
Länk till avsnitt

Barnlängtan i relationer - #27

Hur är det att längta efter barn tillsammans i sin relation? 

Och hur hanterar man sin barnlängtan när man är tillsammans med någon som inte vill ha barn? Cilla berättar om hur det var för henne och Annika och berättar om hur hennes öppenhet kring barnlängtan påverkat hennes relationer.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-05-24
Länk till avsnitt

Är kärnfamiljen normen? - #26

Vilken familjekonstellation är egentligen bäst att växa upp i ur barnets perspektiv? Cilla och Annika diskuterar varför just kärnfamiljen ses som den ultimata normen när forskning visar att andra konstellationer är minst lika bra för barnet. De kan inte heller låta bli att kommentera när en politiker far med osanning...

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-05-17
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.