Sveriges 100 mest populära podcasts

Elsa Billgren och Sofia Wood

Elsa Billgren och Sofia Wood

Känslan av ett riktigt bra auktionsfynd eller en skön dag i trädgården i poddformat! I Billgren Wood poddar vintage- och tv-profilen Elsa Billgren och kokbokförfattaren och inredningsprofilen Sofia Wood om framtida och samtida trender. Duon djupdyker i mat, konst, inredning, design och mode och delar med sig av personliga tankar och upplevelser. Det här är podden för inspirationstörstande personer med intresse för mat, hem och det goda i livet. Önska ämne på https://www.billgrenwood.seEn podcast från Perfect Day Media.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

billgrenwood.se

Avsnitt

296. Cool girl-inredning

Hur gick det till när vi gick från knulliga singeltjejs-inredningar á la Hannah Widell och Sandra Beijer till lyxig familje-asket och naturdyrkan som hos Anna Björklund och Brita Zackari? Lämnar vi byggnadsvården för dekadent fantasy härnäst? Lyssna och ta en mun full av isig blomkålssoppa.
2022-09-26
Länk till avsnitt

295. Vänskapstrauman och kompispirr

Den här veckan ska vi vrida och vända på något som bokstavligt talat ligger mellan oss, nämligen Vänskapen. Hur skiljer sig denna relationstyp som vuxen jämfört med hos barn? Hur ser dess fallgropar ut, och hur gör man för att vårda den? Allt det roliga, härliga, svåra, spännande beträffande vänskap ska vi prata om nu. Vi hoppas ni vill hänga med, välkomna!
2022-09-20
Länk till avsnitt

294. Kapselgarderoben och andra höstrutiner

Vi kan äntligen konstatera att hösten är här på allvar, och med den kommer lyxen att få kunna återdefiniera sig själv och lägga sig till med nya och bättre vanor. I veckans avsnitt berättar vi vad vi lärt oss av sommaren, förändringar som känns rätt i tiden och såklart lite mat och andra njutningar runtomkring

Välkomna!!

billgrenwood.se
2022-09-13
Länk till avsnitt

293. Sängbibeln

Nästan 300 avsnitt in i vår inrednings- och livsstilspodd har vi äntligen kommit till den del i hemmet som varje dag börjar och slutar med: sängen. Vad gör man i sin säng, och vad kan man göra med den? Vilka sover i den och hur kan det gå trender i bäddning? Vi analyserar och guidar dig till en perfekt sovplats i detta avsnitt som garanterat håller dig vaken. Välkommen!

billgrenwood.se
2022-09-05
Länk till avsnitt

292. Höstsjälvförtroendet 2022

Nu tycks den sista högsommarvärmen blåst bort, och vi kan se fram emot den kanske vackraste årstiden av dem alla i mångas tycke - hösten. Dagens avsnitt blir lika mycket klyschtävling i visdomsord som pepp inför höstens mode och händelser, när vi går igenom kloka sätt vi lärt oss att leva under sommarlugnet som vi vill ta med oss. Lite matlagning, lite tankar, lite gråt. Följ med oss in på en kopp té och kura upp i soffan, höstsjälvförtroendet är kommet. Välkomna!

billgrenwood.se
2022-08-30
Länk till avsnitt

291. Personlig inredning

Vad utmärker personlig inredningen egentligen, är det den stora sammantagna visionen, är det att inreda "modigt" eller är det att låta tingen berätta sin historia? Oavsett om du är perfektionism, eller inreder med lätt hand och låter det bli vad det blir, tror vi att du ska hitta inspiration i dagens avsnitt. Välkomna!!

billgrenwood.se
2022-08-23
Länk till avsnitt

290. Ett återbesök hos årets sommarlöften

Vi är tillbaka i stan, sommaren är över (enligt vissa!) och vi är oerhört peppade inför vad framtiden bär i sitt sköte. För att få ett grepp över sommaren gör vi den här veckan en genomkoll av de sommarlöften som vi avgav under försommaren för att se hur många av dem vi lyckats hålla, om de har hjälpt oss att utvecklas, hur vi funnit de nya vanorna de kan ha gett oss osv. Häng med och hör oss sammanfatta sommaren utifrån våra förväntningar på den helt enkelt. Välkomna!

billgrenwood.se
2022-08-16
Länk till avsnitt

289. Trender i lågkonjunktur

79 kr för ett paket smör, ränteökningar, flygstopp. Små stråk av skepsis inför framtiden hörs sannerligen i samhället, och tiden för förändring i våra liv är nu. Vad gör det med våra vanor och leverne att vi nu förbereder oss på tuffare tider, när överflödet och den ständiga välfärden inte ligger för våra fötter längre. I veckans avsnitt gräver vi i våra intryck av förändringen som pågår, och kanske kanske skönjer något positivt där i också? Häng med så undersöker vi vad. Välkomna!

billgrenwood.se
2022-08-09
Länk till avsnitt

288. Andra sommarfrågepodden av två

Än är det sommar, och vi dyker för andra veckan i rad ned i högen av era högst legitima sommarfunderingar. ?Den här veckan rör vi oss mellan varsamma renoveringar, kokböcker, badrutiner och mycket mer. Sjunk tillbaka i solstolen och njut. Välkommen!

billgrenwood.se
2022-08-02
Länk till avsnitt

287. Första sommarfrågepodden av två

Vi har närmat oss dryga hälften av sommaren, men finner oss själva ändå stå med fler frågor än svar trots hyfsat bra allmänmående. Därför är vi så glada över att just ni undrar över saker vi kan tänkas vara kapabla att svara på, så att vi även kan få svar själva. Detta, det första frågeprogrammet av två om hösttrender, sommartankar, privata frågor, terapi och annat viktigt finns till för dig, hoppas det bringar klarskap. Välkomna!
2022-07-26
Länk till avsnitt

286. DIY for life

Do it yourself - DIY - Gör det själv. Sommaren är renoveringarna, fixet och improvisationens tid. Vad gör det att hantverkarna är på semester när du har två dugliga händer att slå in spik med hammare och måla om sovrummet en regnig onsdag själv? Det här avsnittet är dedikerat att följa sina infall, lära känna och ta hand om sitt boende och känna enhetlighet med materialen. Njut av processen och se resultatet skina av ditt arbete. Vi bjuder in dig till våra landställen och berättar om vad vi håller på att koka ihop för tillfället. Välkommen på ett inspirerande avsnitt!
2022-07-19
Länk till avsnitt

285. Sommaroutfitsen vi dör för

Kära vänner, välkomna till ett fullmatat avsnitt av sommaroutfit-guiden 2022. Konkreta tips och helhetslösningar på perfekta looks för sommarfesten, en dag på landet, bröllopet, storstaden OCHSÅVIDARE. Luta er tillbaka och njut, den närmsta timmen kommer ni hamna helt i fas med alla möjliga situationer sommaren kan komma att försätta er i. Välkomna!
2022-07-12
Länk till avsnitt

284. 90-tals sad girl-trenden

Välkomna till Billgren/Woods högsommar, den tid då vi skakat av oss juni-ångesten och sjunkit in i det varma lunket och bara lapar i oss sol och ledighet. NÄSTAN helt sant, för vi har ju er att tänka på också förstås, OCH den trend vi tror oss skönja på horisonten som vi inte kan släppa tanken på, nämligen 'sad girl' à la 90-tal. Ni vet, den där perfekta blandningen av Alicia Silverstone, Liv Tyler, Natalie Portman. Den intellektuella, svala och smärtsamt vackra. Var handlar hon sina kläder? Hur doftar hon? Vilken musik lyssnar hon på OCH i vilket antikvariat köper hon sina öronmärkta böcker. Häng med så får ni lära känna henne till fullo. Välkomna! 
2022-07-05
Länk till avsnitt

283. Årets sommarlöften

Vi har båda landat i vårt sommar-mode och ser fram emot en lång period av vila och lugn - förhoppningsvis! För att komma närmre detta önskade sinnestillstånd har vi den här veckan listat våra sommarlöften för er, som berör viktiga saker som hälsa, mat, relationer och kärlek. Vi kommer sedan återvända till dem i augusti för att se hur det gick med att efterleva dem. Dela gärna med er av era sommarlöften till er själva och andra användbara tips på vår instagram. Välkomna!
2022-06-28
Länk till avsnitt

282. Att ta fram sitt bästa fest-jag

Det är that time of the year igen, när man förväntas vara rolig på avslutningen, personalfesten följt av ett djupdyk rakt in i midsommar. Kort, intensiv period av festligt mayhem helt enkelt. Men vi har lösningen; gilla läget och omfamna möjligheterna. Vi ger er verktygen du behöver för att vara ditt roligaste jag på midsommar, laga den godaste maten och vinna de roligaste lekarna. Nu bubblar sommarkänslorna. Välkomna!! 
2022-06-21
Länk till avsnitt

281. Villhöver från sommarloppisen

Sommar 2022, känner ni vibrationen i luften, adrenalinet som får en liten svettdroppe att leta sig ned i en rännil över pannan, marken som skakar när hjordarna rusar över fälten. Då befinner du dig förmodligen på någon sommarstorloppis. Ty nu närmar de sig, och tillsammans med ihopknögglade kontanter, kanske några våtservetter och en hemmagjord p-biljett, ska du även få med dig våra bästa tips att stoppa i din lilla magväska. Så här prioriterar du under loppis och auktion för att få det du vill ha, och så här hinner du före dina konkurrenter fram till fyndborden. Använd bara inte våra tips emot oss, vi skulle aldrig förlåta oss själva. Här är loppis- och auktionsguiden 2022, välkomna!!
2022-06-14
Länk till avsnitt

280. Dukningsskolan

Vi har många gånger gått igenom den mat som smakar godast, för fest som vardag. Men äntligen är det dags att rikta strålkastarljuset mot det som utgör hela fundamentet för en måltid och hela presentationen av mat möjlig, nämligen dukningen. Vi rör oss mellan köket, vardagsrummet och trädgården, sitter inomhus och utomhus, dukar modernt, stramt och traditionellt. Vi dukar dåligt, vi dukar snyggt, vi tipsar om vad man bör hålla utkik efter på loppis 2022. Ja ni hör ju, en essentiell läroplan för alla med känsla för servering. Välkomna till dukningsskolan!
2022-06-07
Länk till avsnitt

279. Semestermisstag

Vi har börjat få smak på sommaren, och vill göra vårt yttersta för att få till en perfekt sådan. Men, steg ett för att få till den perfekta semestern är att göra alla de grövsta semestermisstagen när man fortfarande är ung och har energi att resa sig från katastroferna. Därför delar vi idag med oss av våra egna roliga och groteska erfarenheter från denna kategori av leverne. Gå gärna in på Billgren Woods instagramkonto också och berätta era. Okej håll i er nu. Välkomna!
2022-05-31
Länk till avsnitt

278. Lantlivet - inomhus & utomhus

Vi befinner oss i den där allra hoppfullaste tiden på året, då alla våra fantasier och planer för sommaren faktiskt fortfarande har möjlighet att bli exakt som vi vill. Om den nu utspelar sig på landet - som i vårt fall - är vår förhoppning att den blir EXAKT så som vi beskriver den i dagens avsnitt. Idag berättar vi om vårt perfekta liv på landet och hur vi kommer uppfylla det, inomhus och utomhus. Kanske. Välkomna! 
2022-05-24
Länk till avsnitt

277. Guldkanten i vardagen

Den här veckan listar vi saker som genom små insatser ändå lyfter dagen som helhet och kort och gott sätter guldkant på den. Dags för ett tipsigt avsnitt, men först lite festrapport från Elsas bröllopsdag. Välkomna!
2022-05-17
Länk till avsnitt

276. Äkta skönhet 2022

Skönhet, skönhet, skönhet. Evig och bestående och oändligt föränderlig. Just nu har vi skönhet på hjärnan, dagarna blir längre, människor rör på sig i högre grad och vi syns mer helt enkelt. Få saker är så subjektiv som skönhet, och därför så spännande att diskutera. Idag ska vi kika närmre på vad som utgör skönhet våren 2022 och vad vi tycks spå i kristallkulan... förlåt, i spegeln på väggen där. Välkomna!
2022-05-10
Länk till avsnitt

275. Festguiden

Hej kära vänner, efter två års närmast fest-stopp lurar nu två festligheter bakom hörnet för oss. Vi kommer bli festade med besked! I detta peppiga mode kastar vi oss ned i högen med frågor från er lyssnare och ger våra bästa tips på hur man gör sin fest till den allra bäst oavsett omständigheterna. Håll i hatten, nu åker vi!
2022-05-03
Länk till avsnitt

274. 50-talet igen och igen

Saker man aldrig tror man ska trensdpana på igen: 50-talsstilen. Saker som har en tendens att dyka upp igen och igen i de mest oväntade situationer: 50-talsstilen. I dagens avsnitt diskuterar vi denna gamla vän som börjat höra av sig igen. Ni vet på det där sättet som är lite jobbigt och väcker gamla minnen till en början, men som man efter hand återupptäcker hur otvunget kul man har det tillsammans med och undrar hur man ens klarat sig utan. Välkomna!
2022-04-26
Länk till avsnitt

273. Den perfekta långtidsvärden

Vi befinner oss i post-påsk-skedet och känner oss redo för de-briefing. Hur ter sig en långhelg eller mer tillsammans med storfamiljen i huset egentligen? Elsa & Sofia har svaren då de firat påsk under många dagar tillsammans med diverse konstellationer. Kroppsideal kommer vi också in i, hur skiljer sig pressen som unga tjejer kände under vår uppväxt vs. de som växer upp nu? Hörni, vi älskar att ni är med oss - nu dags för samtal. Välkomna! 
2022-04-19
Länk till avsnitt

272. Påsk på landet

Äntligen dags för en av våra favorithögtider, kanske just för att firandet av den är så pass vagt så att man kan göra lite som man vill med det - Påsken!! I år kommer vi båda att fira påsk med våra familjer på landet, och vi tar med oss en massa spännande tips och recept på god mat, trädgårdsskötsel, pyssel och andra sysslor. Varmt välkomna!
2022-04-12
Länk till avsnitt

271. Nystarter

Den här veckan signifierar någonting stort för vår podd, och ni ska snart få höra vad. I detta avsnitt pratar vi om vårt favorit-tillstånd att befinna sig i, nämligen Nystarten. Hisnande, hoppingivande, förändrande perdefinition. För oss innebär Nystarten ny jord för våra drömmar att gro i, år efter år. Välkomna! 
2022-04-04
Länk till avsnitt

270. Nyckeln till hemmet

Den här veckan är en eskalering av pirr, förväntan och förlösning. Det här är dagen vi äntligen får avslöja en stor sak som vi båda jobbat på tillsammans under en längre tid, och som vi kommer få dela med er inom en hyfsat snar framtid. Välkomna in så får ni höra vad saken gäller. Pepp!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-03-29
Länk till avsnitt

269. Dagen efter kvällen före

Vi har varit på middag och druckit vin! Vilken i vår värld kan likställas med att rejva fram till fem för några år sedan, tydligen. Detta avsnitt inspalt dagen efter kommer som sig bör dedikeras till en palett av ämnen kring skönhet, åldrande, ångest, identitet, känslor och yrke. Dessutom avslutar vi med att Elsa gör det det spännande Kibbe-testet. Vad är nu det? Häng med så får du veta!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-03-22
Länk till avsnitt

268. Vårmat och dukning

Kära vänner, våren tycks äntligen stå för dörren och med den förändras vi och kryper ut ur våra vinterhålor. Matpaletten förändras, vi vill ha nya intryck och blir sugna på nya grejer. Dukning och smak tar en annan karaktär, och den ska vi undersöka idag. Välkomna!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-03-15
Länk till avsnitt

267. Self care i kristider, här och nu

Kära vänner, vi har levt i snart två veckor av krig i vår närhet. Något som för många innebär ständig oro, overklighetskänslor och rädsla. Våra tankar är givetvis med det i första hand drabbade folket i Ukraina. I det här avsnittet diskuterar vi vad vi kan göra tillsammans här och nu för att fortsätta fungera, visa värdighet och behålla fokus på dem som behöver hjälp i första hand. Vi pratar om att ta hand om sig själv för att fungera i kristider. Välkomna.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-03-08
Länk till avsnitt

266. Personliga funderingar om livet

Kära lyssnare, de senaste dagarna har vi vaknat upp till en värld som är helt upp och ned från hur vi är vana att se den. När vi spelade in det här avsnittet i torsdags hade den ryska invasionen av Ukraina precis inletts, och vi har funderat både en och två gånger om vi ska lägga upp det. Men vi har ändå landat i att vi vill att podden ska kunna vara någonting annat än en direkt reflektion av verkligheten som väldigt många av oss finner svår att förlika sig med just nu. Kanske en välbehövlig paus i tillvaron och någonting som kan stilla oron för en stund. Vi känner starkt för Ukrainas folk och det lidande de får utstå just nu, och manar dem som har råd att skänka ett bidrag till någon av de organisationer som kan lindra smärtan, tex. UNICEF eller Röda Korset. Ta hand om er och välkomna. Kram, Sofia & Elsa.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-03-01
Länk till avsnitt

265. Petit - Narcisser

Det finns ingenting, och ingenting, och åter ingenting vi hellre skulle vilja göra just nu, än att trycka ihop buketter med bulliga, härliga narcisser och placera i vaser på vårt vardagsrumsbord, i köket och kanske om man är lyckligt lottad - på balkongen. Narcissens tid är snart här, och vi speglar oss gärna i den för en stund. Välkomna!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-02-25
Länk till avsnitt

264. Ode till Charlotte

Under tiden vi båda nyligen plöjt igenom Sex and the city för femti-elfte gången, har vi konstaterat att våra blickar rört sig mer och mer till att följa en kanske lite otippad karaktär i gänget, nämligen Charlotte. Vi snackar the early days Charlotte York-stilen, där en väska är en väska och en sko är en sko. Hur åldras Charlotte-stilen och hur förändras vår syn på den i och med att vi själva blir äldre? Det ska ni få veta nu. Välkomna!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-02-22
Länk till avsnitt

263. Petit - Scarfs eller scarves?

Välkommen till ett nytt petit-avsnitt med riktig vår-feeling!! Idag testar vi språkkunskaperna och vårens hetaste och kanske mest självklart plagg som vi inte kan sluta tänka på: scarfen. Ha en underbar fredag!!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-02-18
Länk till avsnitt

262. Att möta våren i höga klackar

Snart är våren ÄNTLIGEN här, men innan vi rusar upp på det högsta bergets topp och släpper ut vårt vårskrik, måste vi ta en sväng förbi garderoben och checka av vad vi egentligen har för feeling det här året. För iom. corona-restriktionernas plötsliga lyft firar vi nästan en dubbel vår mentalt. Gud, det här blir många klädbyten under ett och samma poddavsnitt. Tur att vi är på väg att spricka av inspiration. Välkomna in!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-02-15
Länk till avsnitt

261. Födelsedagspresenter

Arvegods, smycken, dyrt, symboliskt eller ingenting. Alla är de exempel på fina saker man kan ge till sina kära på deras födelsedagar. I hushållet Billgren/de Wolfe har det nyss förekommit två stycken, och Sofia bär med sig exempel från nu och då som vi hoppas ni ska finna inspirerande men också ska hjälpa er undvika fallgroparna i födelsedagspresents-letandet. Hjärtligt välkomna!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-02-08
Länk till avsnitt

260. Köpenhamn - Stilhjärtat av Norra Europa

Vi åker till Köpenhamn i våra coolaste kläder och vår trendigaste sminkning, för att passa in i vår favoritstad i Norden - Köpenhamn. Men ack så uppenbart våra pretensioner lyser igenom, när den danska attraktionen är att kunna vara cool utan att vara det, göra god mat till synes utan ingredienser och framför allt bäst genom att vara lite dålig. Hur går allt det här ihop? Vi ska berätta allt om vårt studiebesök nyligen. Häng med!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-02-01
Länk till avsnitt

259. Bröllopsvåren

Början på årets är bröllopsplanerandets högtid, där planer ska finslipas, buketter planeras och tåras spillas från förväntansfulla brudögon. Elsa har en stor händelse att se fram emot i giftermålets tecken i vår. Men vad gäller egentligen för bröllop 2022? Hur vill vi gifta oss, vilka former tar ceremonin? Har vi ens blommor i buketten och ringar på fingret i dessa tider? Vi har svaret på alla era funderingar när vi nu går in i full bröllopsmode - välkomna!!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-01-25
Länk till avsnitt

258. Hur är läget-listan

Vi får nog halvt erkänna att det nya året är i full gång nu, och att det är dagas att komma ur sin jullovs-bubbla. Därinne kan man bli något av en annan människa, därför ska vi checka av varandra den här veckan med en köttig frågelista om vår respektive nuvarande status. Häng med i ett välfyllt avsnitt om mat, kläder, livsval och framtidsutsikter, varmt välkomna!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-01-18
Länk till avsnitt

257. Mat & köks-trender

Inget nytt år utan en rejäl djupdykning i var vi står i mat- och kökstrender för tillfället. Hur konsumerar människan av 2022 sin mat, hur monterar hon sina köksluckor, med vilka köksredskap fördelar hon sina proteiner och grönsaker. Kort & gott - Hur äter vi 2022? Det vattnas redan lite i munnen inför dagens konversation, låt oss bjuda på något gott. Välkomna!!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-01-11
Länk till avsnitt

256. Hotellstilen

God Fortsättning! Vi river av det nya året genom att riva något gammalt och prata om vad vi tror kommer komma stort, i kontrast till det inbjudande, klassiska och gammaldagsa - nämligen det strama, smått isolerande och enkla. Vi pratar om den stundande Hotellstilen gryning. Men vad signifierar hotellstil 2022? Är det mörka, raka gardiner mot beige vägg och heltäckningsmatta à la Scandic, eller har vi rört oss någon annanstans? Följ med och filosofera med oss. Välkomna!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2022-01-04
Länk till avsnitt

255. Om nyår - var vi är och vart vi vill

Det har blivit dags för ännu ett år att gå till ända, och även denna säsongen av 'Billgren/Wood'. I det sista avsnittet ska vi därför berätta för er om våra respektive julaftnar, samt blicka framåt hela tre dagar till nästa höjdpunkt, nämligen Nyårsafton. Vad ska vi ha på oss, vad ska vi käka, och framför allt - vad kommer vi ha för grundinställning till alltsammans? Detta och mer i veckans mastodont-långa avsnitt. Välkomna!!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-12-28
Länk till avsnitt

254. Julfrågestund

Nu när julen äntligen står för dörren, klapparna ligger inslagna under granen, maten är förberedd och julstämningens stjärna står i sin absoluta zenit, är det enda som saknas NI, våra kära lyssnare! Därför har vi bjudit in er till ett frågeavsnitt att runda av säsongen innan vi sjunker in i juldvala. Vi hoppas vi kan besvara era frågor på bästa möjliga sätt, och att ni njuter av julen och det lugn som omger den - det förtjänar ni. Välkomna!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-12-21
Länk till avsnitt

253. Vintermode

I många fall är "vintermode" per definition en balans mellan att bära snygga kläder och att faktiskt hålla värmen. Men de två målen behöver faktiskt inte vara så omöjliga att kombinera; vi hjälper dig att navigera genom vinterns trender och modeplagg, så att vi kan känna och chic:a och fashionabla även när vi pulsar genom snödrivorna på väg till bussen. Välkomna!!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-12-14
Länk till avsnitt

252. Petit - Brudslöja

I veckans avsnitt plockar vi ut små blommor och sticker i gran och krans från vår nya älsklingsblomma, Brudslöjan. Kom med oss och dela vår återerövrade kärlek för denna såväl utfnissade som långlivade favorit. Trevlig fredag!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-12-10
Länk till avsnitt

251. Julförberedelser

Julen närmar sig med stormsteg, och vi går in i vårt bästa förberedelse-mode. Hur gör vi för att faktiskt må bra julen 2021? Var ligger essensen av det vi gillar mitt emellan maten, klapparna, Kalle och advent? Spelar nostalgin huvudrollen till överdrift, eller hjälper den oss att faktiskt koppla oss samman genom en delad erfarenhet som vi kan lyfta med hjälp av? Svaret har ni här, följ med!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-12-07
Länk till avsnitt

250. En check i livet - här och nu

Hörni, den här veckan måste vi bromsa in hästen i inredningens och influencer-världens mångfacetterade landskap, och bara blicka inåt - hur mår vi egentligen? Vad är vår psyk-status? Är våra barn friska? Hur är vädret och hur mycket ser vi fram emot jul? Ta våra händer och sjung 'Kumbaya', nu unnar vi oss en kopp té. Välkomna!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-11-30
Länk till avsnitt

249. Petit - Inneskon

Ännu en vecka nere för räkning, och vi är här igen med ett rykande färskt petit-avsnitt! Vi har nått årstiden av kalla golv och slaskiga underlag, då man som gästen i hallen bländar med sin världsvana då man ljudlöst glider ned i sin svarta, smarta, medhavda innesko. Ingenting skriker väl lyx och smart bekvämlighet mer än den. Vi hoppas ni hänger med!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-11-26
Länk till avsnitt

248. Vinter

Det har blivit hög tid att anpassa och ställa sig in på en av våra mest älskade/hatade årstider, nämligen Vintern. Från år till år byter den lite karaktär, beroende på sin snöighetsgrad, temperatur och mysfaktor. Hur pyntar man för vinter men inte för jul? Vart bär det av för skidsemester, och vilka matminnen bär vi med oss in i decembermörkret? Vi tar tempen på allt, välkomna med ut i kylan!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-11-23
Länk till avsnitt

247. Petit - Koppar

Vi har i vår mini-avsnittsserie kommit fram till den nya heta metallen efter mässing, kromat och tenn - koppar. Och inte sådana man dricker ur:D Ni ska vara glada som har kämpat er igenom hela långa veckan, nu tar vi fredag!!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2021-11-19
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.