Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

JuristPodden

JuristPodden

JuristPodden är en intervjupodd där juridik introduceras på ett enkelt sätt.

Förutom ljudpodd är den även en videopodd som ni finner på Youtube.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

play.acast.com/s/juristpoddenmm

Avsnitt

#15 Alexander Stänkelström - Den sköna skattejuristen

JuristPodden träffar Alexander Stänkelström (Head of Tax) från Cederwalls och pratar rädsla för skatt, vad är syftet med skatten och varför är skatten så känslig? Betalar vi högre skatt än övriga länder i världen och är det bättre om vi tar bort skatten helt och hållet. Alexander förklarar skatterätt på ett enkelt sätt och tipsar oss om hur vi inte ska göra det svårt för oss. Självklart pratar vi sömn eftersom att inspelning sker på Hästens.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-02-10
Länk till avsnitt

#14 chefen som inspirerar - Angelica Ewö Reimer Jurist och partner på PWC

I detta avsnitt möter JuristPodden en driven jurist som återhämtar sig genom meditation. Hon imponerar med att även inneha en civilekonomexamen och älskar att lyssna på Avicii och gå på rockfestival. Angelica värnar om arbetsmiljö i den tuffa juristbranschen och vill att alla som jobbar tillsammans med henne ska nå sin fulla potential. Hon uppmuntrar till sunda värderingar och att ta hand om sig själv. Angelica har myntat den fantastiska slogan "Because I Can" och berättar för oss vad det innebär.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2020-01-15
Länk till avsnitt

Vem vill du gestalta? Livepodd tillsammans med Camilla Thulin i samarbete med Legally Lady.

Vem vill du gestalta? (En traditionell man eller en kvinna?)

 Livepodd med Camilla Thulin i samarbete med Legally Lady.

Kläder är också ett språk som en jurist/advokat kan använda för att förstärka sitt egna uttryck. I detta avsnitt vill JuristPodden uppmana svenska kvinnor inom juristbranschen att våga visa sitt uttryck och inte tänka alltför mycket på regler och normer för hur man bör klä sig. Tillsammans med Camilla Thulin vill JuristPodden boosta svenska kvinnor att våga vara sig själva. Camilla delar med sig av nyttiga tips och roliga historier men framförallt tankar som är värda att begrunda. 

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-11-26
Länk till avsnitt

#13 Erik Esaiasson- Skydda din idé

I detta avsnitt pratar JuristPodden med Advokaten Erik Esaiasson från Advokatbyrån Gulliksson om hur man kan tänka när man kommer på en idé och hur man kan skydda den. En idé kan vara alltifrån att starta företag, uppfinna något eller att skapa musik. Hur kan man egentligen skydda den idé man kommer på? Vad gör man när man kommer på en idé tillsammans med någon?

Advokatbyrån Gulliksson arbetar med immaterialrätt som är det området inom juridiken som handlar om att skydda idéer.

Allt detta får du reda på i JuristPoddens avsnitt med Erik Esaiasson.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-08-19
Länk till avsnitt

Kärlek och Juridik?

JuristPodden träffar upp juristen Rebecca Frögren från Verahill Familjejuridik på Lydmar Hotel för att prata kärlek och juridik. Vad behöver man egentligen tänka på innan man flyttar ihop med någon eller gifter sig? Är det någon skillnad på att vara sambo och att vara gift? Rebecca klargör också varför dem flesta människor blandar ihop testamente med samboavtal. Med känslor och familjer får man höra många roliga historier som Rebecca också berättar om.

Lyssna & Lär!

Glöm inte att skriva avtal innan ni flyttar ihop eller gifter er!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-07-22
Länk till avsnitt

Legalisera Cannabis?

JuristPodden bjuder in till AW-Livepodd på Lydmar hotel tillsammans med den eminenta Sargon De Basso och pratar om Cannabis. Publiken är också en del av livepodden och får chans att ställa frågor. Varför kan vi i Sverige inte prata om Cannabis? Varför antas man vara en knarklangare, Pro-cannabis-profil eller rentutav en haschtomte. I världen pågår en grön våg som Sverige gömmer sig för! Det är intressant hur ett land kan vara så before men ändå så behind! 

Lyssna på detta glödheta ämne som alla nu tycks gå igång på!

Varmt välkomna!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-07-12
Länk till avsnitt

JuristPodden livepoddar med Stadsmissionen "Fallen mellan stolarna"

Fallen mellan stolarna ? konsten att göra rätt

- Går det att i en global värld strunta i vissa människors rätt till ett drägligt liv,

bara för att de inte längre har rätt att vistas i ett land?

Varmt välkomna till ett frukostseminarium tillsammans med JuristPodden & Stadsmissionen där vi livepoddar och pratar om hur man kan hantera dem fall som hamnar mellan stolarna.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-06-25
Länk till avsnitt

#12 Michael Frie - Frie as a Bird

JuristPodden träffar den moderna Advokaten Michael Frie och f.d. ordförande i advokatbyrån Bird & Bird på det anrika WIENERCAFÉET för att prata om den framtida advokaten. Vi pratar om juridikens framtid, legaltech och AI, Konkurrens från revisionsbyråer, shift to buyers market samt att affärsbyråer behöver tänka om för att unga och kvinnor ska vara intresserade av att arbeta där. Med den erfarenhet och nyfikenhet som Michael Frie besitter kan man inte annat än att luta sig tillbaka och lyssna på hans spännande infallsvinklar om vad jurister och juridken har att vänta sig i framtiden. VARSÅGODA ett avsnitt med en riktig veteran!!!!!!!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-05-08
Länk till avsnitt

#11 Leif Silbersky - Mannen Myten Legenden

Alla har något om säga om Sveriges mest kända försvarsadvokat Leif Silbersky. Med över 50 år på nacken i denna bransch tillsammans med en extraordinär förmåga att använda juridiken är han absolut en av dem skickligaste advokaterna vi har i Sverige. Förutom ett skarpt intellekt har han haft några av dem mest uppmärksammade målen såsom diskoteksbranden, Trustor-härvan, Hagamanen och Anders Eklund-fallet. JuristPodden träffar denna mytomspunna advokat och pratar avgörande ögonblick, försvararrollen, hur man blir bra på juridik och första intryck.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-04-29
Länk till avsnitt

#10 Adrienne Bonde - Powerkvinnan som fick Sveriges största brottmål

JuristPodden träffade försvarsadvokaten Adrienne Bonde på Stockholm Saltspa för att prata om hur hon hanterade ett av Sveriges mest omfattade brottmål, Södertäljemålet, som ung kvinnlig jurist och "ny i branschen". Hur var det att ta om en så pass uppmärksammad rättegång efter att en nämndeman visat sig vara jävig? Vad ser hon för faror som försvarsadvokat när det kommer till den nya "samtyckeslagen"?

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-04-21
Länk till avsnitt

#9 Thomas Bodström- Renässansmänniskan

JuristPodden träffar Thomas Bodström-renässsansmänniskan på Fiskpedikyren för att snacka och fixa fötterna. Förutom att han är en brottmålsadvokat är han även författare. Tidigare har Thomas Bodström varit justitieminister och även framgångsrik fotbollsspelare. I boken "Det man minns" pendlar läsaren mellan Thomas Bodström som barn och som vuxen, hur mycket av barnet finns kvar? Som ung var Thomas Bodström rastös och höll på med rackartyg, vad var det som gjorde att han stannade på rätt sida av lagen? I detta avsnitt av JuristPodden pratar vi om vad den största missuppfattningen om brottmålsadvokater är och om det är sanningen som kommer fram i en rättegång. Det var 20 år sedan "Diskoteksbranden" i Göteborg ägde rum hur var det för honom att besöka Göteborg igen? Är man ovänner eller arga på varandra när man är "mot" varandra i en rättegång? Finns det något hett tips för att lyckas bibehålla ett långt äktenskap? Allt detta får ni svara på och mycket mer.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-02-28
Länk till avsnitt

#8 Jan Eliasson - 4 SKÄL att LYCKAS eller MISSLYCKAS i Förhandling

Tack till Audi Danderyd som sponsrar detta avsnitt.

JuristPodden träffar den vänsterhänte toppdiplomaten Jan Eliasson för ett personligt samtal. Jan Eliassons hund, Leo, är gladeligen med under samtalet och JuristPodden välkomnar honom varmt. Vi pratar diplomati, mänskliga rättigheter, förhandlingar, Kofi Annan, Olof Palme, första intryck och om att våga vara personlig. Jan Eliasson har varit vice generalsekreterare för FN, Sveriges utrikesminister, Sveriges ambassadör i Washington och är numera ordförande i Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI). Vad har Jan Eliasson egentligen inte gjort?

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-02-18
Länk till avsnitt

#7 Sandra Kaznova

JuristPodden träffar Sandra Kaznova, Managing Partner på Advokatfirman Hammarskiöld & Co, på Hotel First Reisens mysiga bibliotek. På grund av oljud på hotellet får ni ursäkta ljudkvaliten. Advokatfirman Hammarskiöld & Co är välkänd som expertisbyrå men ändå sofistikerat anonym. Dem har fått massmedial uppmärksamhet,då dem leder utredningen av Svenska Akademien. Vi samtalar om hur Sandra hamnade på Advokatfirman Hammarskiöld & Co och varför hon blev jurist. Vad gör en Managing partner hur arbetar man på hennes byrå och vad vill dem ha för människor som jobbar där? Hur är det att vara kvinna i en mansdominerad bransch och pratar man om utbrändhet i den här branschen? Allt detta besvarar Sandra Kaznova i JuristPodden.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2019-01-28
Länk till avsnitt

Anna Serner

Anna Serner, VD för Svenska FIlminstitutet, den fyrkantiga juristen och den runda filmentusiasten. En powerkvinna som inspirerar. Under #metoo tog hon ställning för jämställdhet inom filmvärlden likt en Jeanne d'Arc hon hyllades världen över samtidigt som hon själv uttrycker det även ses som en demon när hon försökte utmana och även idag försöker ändra på det som alltid har varit på ett visst sätt.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2018-10-11
Länk till avsnitt

Hans Bagner

Hans Bagner från Advokatfirman Morssing & Nycander var med och startade Vinge. Han är en av Sveriges främsta skiljemän och nu på senare tid har han varit aktuell som Fikru Marus försvarsadvokat. Han är nytänkande och har hämtat inspiration från USA där "sky is the limit" och det var det som drev honom till att utveckla Vinge och flytta till London. I Fikru Marus fall är Hans Bagner besviken över att Sverige (UD inte tagit ställning till hur Fikru Maru behandlades och fängslades i 5 år i Etiopien. Han menar på att det inte varit opportunt, då Sverige ville komma med i FN:s säkerhetsråd och därför inte ville stöta sig med Etiopien. Sverige tog ställning i de svenska journalisternas fall, är det någon skillnad mellan Fikru Marus fall och journalisternas fall? Vad innebär egentligen mänskliga råttigheter om inte allas lika värde!

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2018-09-28
Länk till avsnitt

Caroline Olstedt Carlström

GDPR eller dataskydd som är samma sak beskrivs i en mening av Caroline Olstedt Carlström från advokatbyrån Lindahl i en mening. GDPR är inget nytt för Caroline hon beskriver det som att hon har gått från UFO till MAINSTREAM, när hon för 18 år sen började intressera sig för dataskydd nu är alla intresserade av detta inte minst i sociala medier. På VÅR GÅRD i en rosa soffa i ett modernt men anrikt bibliotek får JuristPodden träffa QUEEN of GDPR och samtala om hur vi beter oss i sociala medier inte minst hur skolan beter sig. Vi i Sverige är naiva och godtrogna när det kommer till våra uppgifter både på sociala medier men även i affären, där vi gladeligen basunerar ut våra personnummer. I en Porsche Cayenne E-hybrid får Caroline svara på 5 snabba medan hon kör, i bilen får vi veta mycket om henne som person och att hon trivs bättre som mainstream än UFO.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2018-09-15
Länk till avsnitt

Amanda Hikes

Amanda Hikes försvarade den så kallade Arbogakvinnan Johanna Möller i de uppmärksammade sommarstugemorden. I avsnittet får lyssnaren inblick i spännande delar av rättegången och utgången i målet.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2018-06-18
Länk till avsnitt

Johan Eriksson

Johan Eriksson är försvarsadvokat och försvarar just nu Rakhmat Akilov som begick terrordådet på Drottninggatan den 7e april. Det största terrorattentatet i svensk historia.

Johan Eriksson berättar om den pågående rättegången och om sina klients inställning.

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2018-05-17
Länk till avsnitt

Sargon De Basso

Låt oss stolt presentera försvarsadvokaten Sargon De Basso

 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2017-12-30
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.