Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Skavlan

Skavlan

Podcast by SVT

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

soundcloud.com/svt-skavlan

Avsnitt

Skavlan möter Noomi Rapace

Noomi Rapace filmar över hela världen och är nu bland annat aktuell med storfilmen Bright, tillsammans med Will Smith. Hon har också inlett en ny karriär ? som parfymskapare. I Skavlan berättar Noomi bland annat om varifrån hennes passion för doft kommer, om sin senaste filminspelning i Stockholm då hon nästan blev blind och om livet i London tillsammans med sin syster. 135882
2018-03-24
Länk till avsnitt

Skavlan möter Peter »Poker« Wallenberg

Sedan andra halvan av 1800-talet har familjen Wallenberg varit navet i svenskt näringsliv, alltid med devisen »verka utan att synas«. I Skavlan bryter Peter »Poker« Wallenberg Jr familjens motto och berättar bland annat om uppväxten, familjetraditionerna, sina extravaganser och om att bli pappa sent i livet.
2018-03-24
Länk till avsnitt

Skavlan möter Angela King

Då den våldsamma nynazisten Angela King dömdes för hatbrott ändrade sig allt. I fängelset blev hon förälskad i en svart kvinna och har sedan dess jobbat med att bekämpa det hon tidigare stod för. Nu är hon aktuell med dokumentären »Exit«.
2018-03-24
Länk till avsnitt

Skavlan möter Benjamin Ingrosso och Alexander Rybak

Skandinaviskt stormöte då Melodifestivalsvinnarna Alexander Rybak, och Benjamin Ingrosso värmer upp i Skavlan före mötet i Lissabon 12 maj. Hör Ingrossos och Rybaks unika musikaliska mix av Eurovisionsbidragen.
2018-03-18
Länk till avsnitt

Skavlan möter Isabella Rossellini

Isabella Rossellini är skådespelare, regissör samt en av de första supermodellerna med 23 Vogue-omslag på meritlistan. Hon fick sparken som 40-åring ? bara för att göra comeback över 20 år senare. Isabella om synen på kvinnan, amning och mamma Ingrid Bergman.
2018-03-12
Länk till avsnitt

Skavlan möter Leo och Linn Wågberg

15-årige Leo Wågberg blev liggande i över två timmar i fyra gradigt vatten. När han till slut räddades hade han hjärtstillestånd och en kroppstemperatur på 14.5 grader. Nu berättar mamma Linn Wågberg och Leo om den mirakulösa vägen tillbaka.
2018-03-12
Länk till avsnitt

Skavlan möter Fares Fares

Han blev tidigt invigd i pappans intresse för actionfilm. Nu har den internationella framgången som korrupt polis i The Nile Hilton Incident gett Fares Fares en plats i succé-serien Westworld. I Skavlan minns han ljudet av bomberna från barndomen i Libanon och berättar om sin enda resan tillbaka till hemlandet ? där han möttes av ännu ett krig.
2018-03-03
Länk till avsnitt

Skavlan möter Joan Baez

Hon har inspirerat Bob Dylan, Martin Luther King och Steve Jobs och är nyligen invald i The Rock and Roll Hall of Fame. Hon har inspirerat Bob Dylan, Martin Luther King och Steve Jobs och är nyligen invald i The Rock and Roll Hall of Fame. Joan Baez släpper nu sitt första album på ett decennium samtidigt som hon ger sig ut på sin allra sista turné. I Skavlan jämför hon ungdomsrörelsen i Florida med 60-talsengagemanget och berättar om de lugnande sångerna i skyddsrummen under Vietnamkriget. släpper nu sitt första album på ett decennium samtidigt som hon ger sig ut på sin allra sista turné. I Skavlan jämför hon ungdomsrörelsen i Florida med 60-talsengagemanget och berättar om de lugnande sångerna i skyddsrummen under Vietnamkriget.
2018-03-03
Länk till avsnitt

Skavlan möter Fredrik och Lars Hammar

Filip Hammar växte upp i Köping som 1984 utnämndes till ?Sveriges tråkigaste stad?. Men pappa Lars gav sin son en uppväxt långt ifrån tristess. I Skavlan pratar de om Lars frankofili, Filips rädsla för pappans åldrande och svartsjukan som fick Lars att sparka sönder en toalett.
2018-03-03
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.