Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Skavlan

Skavlan

Podcast by SVT

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

soundcloud.com/svt-skavlan

Avsnitt

Skavlan möter Noomi Rapace

Noomi Rapace filmar över hela världen och är nu bland annat aktuell med storfilmen Bright, tillsammans med Will Smith. Hon har också inlett en ny karriär ? som parfymskapare. I Skavlan berättar Noomi bland annat om varifrån hennes passion för doft kommer, om sin senaste filminspelning i Stockholm då hon nästan blev blind och om livet i London tillsammans med sin syster.
2018-03-24
Länk till avsnitt

Skavlan möter Peter »Poker« Wallenberg

Sedan andra halvan av 1800-talet har familjen Wallenberg varit navet i svenskt näringsliv, alltid med devisen »verka utan att synas«. I Skavlan bryter Peter »Poker« Wallenberg Jr familjens motto och berättar bland annat om uppväxten, familjetraditionerna, sina extravaganser och om att bli pappa sent i livet.
2018-03-24
Länk till avsnitt

Skavlan möter Angela King

Då den våldsamma nynazisten Angela King dömdes för hatbrott ändrade sig allt. I fängelset blev hon förälskad i en svart kvinna och har sedan dess jobbat med att bekämpa det hon tidigare stod för. Nu är hon aktuell med dokumentären »Exit«.
2018-03-24
Länk till avsnitt

Skavlan möter Benjamin Ingrosso och Alexander Rybak

Skandinaviskt stormöte då Melodifestivalsvinnarna Alexander Rybak, och Benjamin Ingrosso värmer upp i Skavlan före mötet i Lissabon 12 maj. Hör Ingrossos och Rybaks unika musikaliska mix av Eurovisionsbidragen.
2018-03-18
Länk till avsnitt

Skavlan möter Isabella Rossellini

Isabella Rossellini är skådespelare, regissör samt en av de första supermodellerna med 23 Vogue-omslag på meritlistan. Hon fick sparken som 40-åring ? bara för att göra comeback över 20 år senare. Isabella om synen på kvinnan, amning och mamma Ingrid Bergman.
2018-03-12
Länk till avsnitt

Skavlan möter Leo och Linn Wågberg

15-årige Leo Wågberg blev liggande i över två timmar i fyra gradigt vatten. När han till slut räddades hade han hjärtstillestånd och en kroppstemperatur på 14.5 grader. Nu berättar mamma Linn Wågberg och Leo om den mirakulösa vägen tillbaka.
2018-03-12
Länk till avsnitt

Skavlan möter Fares Fares

Han blev tidigt invigd i pappans intresse för actionfilm. Nu har den internationella framgången som korrupt polis i The Nile Hilton Incident gett Fares Fares en plats i succé-serien Westworld. I Skavlan minns han ljudet av bomberna från barndomen i Libanon och berättar om sin enda resan tillbaka till hemlandet ? där han möttes av ännu ett krig.
2018-03-03
Länk till avsnitt

Skavlan möter Joan Baez

Hon har inspirerat Bob Dylan, Martin Luther King och Steve Jobs och är nyligen invald i The Rock and Roll Hall of Fame. Hon har inspirerat Bob Dylan, Martin Luther King och Steve Jobs och är nyligen invald i The Rock and Roll Hall of Fame. Joan Baez släpper nu sitt första album på ett decennium samtidigt som hon ger sig ut på sin allra sista turné. I Skavlan jämför hon ungdomsrörelsen i Florida med 60-talsengagemanget och berättar om de lugnande sångerna i skyddsrummen under Vietnamkriget. släpper nu sitt första album på ett decennium samtidigt som hon ger sig ut på sin allra sista turné. I Skavlan jämför hon ungdomsrörelsen i Florida med 60-talsengagemanget och berättar om de lugnande sångerna i skyddsrummen under Vietnamkriget.
2018-03-03
Länk till avsnitt

Skavlan möter Fredrik och Lars Hammar

Filip Hammar växte upp i Köping som 1984 utnämndes till ?Sveriges tråkigaste stad?. Men pappa Lars gav sin son en uppväxt långt ifrån tristess. I Skavlan pratar de om Lars frankofili, Filips rädsla för pappans åldrande och svartsjukan som fick Lars att sparka sönder en toalett.
2018-03-03
Länk till avsnitt

Skavlan möter Fredrik Lindström

Doktorsavhandlingen i språkhistoria blir nog aldrig klar, men när Fredrik Lindström talar sitter miljoner svenskar i tv-sofforna och lyssnar på magistern. Nu är han klar för turné med föreställningen ?Samkväm?- slumpartad underhållning med Fredrik Lindström . I Skavlan pratar han om hur exotiska och extrema svenskarna egentligen är och inte minst om mansplaining.
2018-02-24
Länk till avsnitt

Skavlan möter Ari Behn

Efter skilsmässan från Norges Prinsessa Märtha Louise har Ari Behns liv förändrats mycket.Det har varit ett år med mycket smärta. I Skavlan berättar Ari om hur han målat sig genom krisen, livet som deltidspappa och nya förälskelsen.
2018-02-24
Länk till avsnitt

Skavlan möter Matt LeBlanc

Han är för evigt igenkänd som Joey Tribbiani från Friends, USA:s mest populära tv-serie under 2000-talet. Men när bilentusiasten Matt LeBlanc blev tillfrågad om jobbet som programledare för BBC:s Top Gear, kunde han inte tacka nej. Nu är han snart klar med sin tredje säsong. I denna intervju bland annat om favoritbilarna och sista natten med Friends.
2018-02-16
Länk till avsnitt

Skavlan möter Christiane Amanpour

Från Bosnien till Rwanda, från Vita Huset till Kreml. I snart tre decennier har Christiane Amanpour bevakat världens krig och katastrofer för den globala nyhetskanalen CNN. Få är de världsledare som inte kommer när hon kallar dem till sitt eget program - Amanpour. I denna intervju bland annat om vilken betydelse det har att Trump kallar hennes kanal CNN för ?fake news?och vad hennes uppväxt betyder för hennes yrkesbana.
2018-02-16
Länk till avsnitt

Skavlan möter Petter Stordalen

I januari i år skrev hotellmagnaten Petter Stordalen över hela sin förmögenhet, 25.7 miljarder, på sina tre barn. Då sa han: ?Det sista året har jag insett att allt kan förändras på sekunder?. I Skavlan berättar han mer om sina tankar varför han gjorde detta just nu och om sin fru Gunhilds kamp och vilken kraft det finns i hoppet.
2018-02-09
Länk till avsnitt

Skavlan möter Tove Lo

Med sina självutlämnande texter har Tove Lo blivit en av Sveriges största musikexporter. I Skavlan pratar hon om låttexternas nya tema, hur hennes ätstörningar i tonåren började och om första mötet med ?svärmor?.
2018-02-09
Länk till avsnitt

Skavlan möter Ruben Östlund

I våras vann han Guldpalmen i Cannes för sin film ?The Square?. Nästa stopp är Oscarsgalan för den hyllade regissören Ruben Östlund. I Skavlan pratar han om sin tävlingsinstinkt, att han var kortast när han växte upp, ängsligheten och vad det egentligen var som hände ihop med Angelina Jolie.
2018-02-05
Länk till avsnitt

Skavlan möter Joel Kinnaman

Hollywoodstjärnan om bröstoperationen som gjort honom till verklighetens ?Robocop? och om sitt romantiska frieri men rekordsnabba bröllop. Dessutom om #metoo och den extrema träningen inför nya serien ?Altered carbon?.
2018-01-29
Länk till avsnitt

Skavlan möter Sarah Sjöström

Hon utsågs till Europas bästa kvinnliga idrottare 2017 men årets höjdpunkt var hyllningen från lillebror Linus. Hon berättar också om magrutor, det svåra men nödvändiga tränarbytet och om varför pizza och semlor är OK att äta för en elitsimmare.
2018-01-29
Länk till avsnitt

Skavlan möter Magda Gad

Den banbrytande och prisbelönta krigsjournalisten Magda Gad om rasismen i krig, varför hon alltid bär kniv, om att testamentet är skrivet men också varför livet blir mer värt att leva med det liv hon lever.
2018-01-19
Länk till avsnitt

Skavlan möter Kalle Moraeus

Sveriges kanske mest folkkäre musiker om Melodifestivalen, köpglädjen och känslorna för Benny.
2018-01-19
Länk till avsnitt

Skavlan möter Jan Böhmermann

Vårens bästa intervjuer med Skavlan nu i podd-version.
2018-01-12
Länk till avsnitt

Skavlan möter Lars Lerin

Vårens bästa intervjuer med Skavlan nu i podd-version.
2018-01-12
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.