Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Everdahl & Karlssons Film TV

Everdahl & Karlssons Film TV

Frågan skakar oss alla: VAD SKA VI SE IKVÄLL?! Everdahl & Karlssons Film TV vet. I en värld sprängfull av streamingsajter, kabelkanaler och biografer med femton dukar behövs guider som Göran Everdahl och C-G Karlsson, kritiker kända från teve, och Johan Andreasson, tecknare och popkulturexpert. De ser allt, hela tiden, och tipsar tipsar tipsar - så du kan plocka ut guldkornen. Plus trams, allvar, anekdoter. Och mer tips! Everdahl & Karlssons Film TV: podcasten som är DIN ENDA VÄN i film och streamingdjungeln!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

facebook.com/Everdahl-Karlssons-Film-TV-413341015768305/

Avsnitt

73. KLASSIKERN: I walked with a zombie

Göran, C-G och Johan har fått förhinder, men lyfter på förlåten för sitt första inspelade KLASSIKER-podinslag. Den makalöst stämningsfulla och vackra skräckfilmen (eller vad den nu ska kallas) I walked with a zombie. Charlotte Brontë i voodootappning! Fasa bland sockerrören! Spanskspråkiga Draculas 106-åriga primadonna! Plus lite psykedelisk garagerock! Bara därför att.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-09-12
Länk till avsnitt

72. I huvet på en gammal nunna

Göran, Johan och C-G ser dokumentären Hasse & Tage - en kärlekshistoria, och häpnar över de hårda orden mellan Tage Danielsson och Olof Palme. Alla diggar streamingserien Lambs of God, men C-G oroar sig: är de sjövilda nunnorna i historien lite väl "mustiga"? Debatt! Dessutom John Goodman som hycklande superpastor i vulgo-frommiskomedin The righteous Gemstones, japanska jätterobotar, men med SJÄL!, och den hyllade skildringen av konflikten mellan israeler och palestinier, Our boys. Bara att ta för sig, klara färdiga gå!!!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-08-29
Länk till avsnitt

71. Once upon a time? in Vasastan

Vi är tillbaka. Typ! Med en exklusiv, EXTRAKORT specialare. Efter sommarledigheten tar C-G, Göran och Johan plats vid köksbordet igen och tycker till om Quentin Tarantinos kärleksbrev till 1969: Once upon a time.. in Hollywood. B-film! Westernhjältar! Hustrumördare! Hippies! Uttrar! Och så återkommer vi redan nästa vecka med en normallång podcast. Äntligen hemma!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-08-22
Länk till avsnitt

070. Fyra sammanbrott och en linoleummatta

C-G, Johan och Göran bänkar sig förväntansfullt framför Lukas Moodyssons - och skandinaviska HBO:s!- första teveserie Gösta. Tillsammans-skoj eller Lilja-ångest? Båda? Det sörjs över valrossar. Sen förundras pojkarna över Yesterday, Richard "Fyra bröllop" Curtis samarbete med Danny "Trainspotting" Boyle - blir resultatet världens mest romantiska heroinister? Beatles är inblandade. Dessutom: herr C-G:s känsla för sleaze! Johans minnen av juniorfotboll i Jönköping! Görans portugisiska undran! Allt i sista podden för säsongen... Innan vi återkommer i augusti - pris ske Louis B. Mayer!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-06-27
Länk till avsnitt

069. Danska reptiler på gränsen till nervsammanbrott

Göran, C-G och Johan ser den förhandshyllade highschool-komedin Booksmart. Men lever den upp till gamla Häxor, läxor och dödliga lektioner? Vi saknar självmord och mobbing! Sen faller pojkarna i trans över sommarens mest monumentala teveserie, Babylon Berlin - deras reaktion på musiken är närmast VÄLLUSTIG. Och då har vi inte ens nämnt de sjaskiga (och ibland tjusiga!) miljöerna, de ryska smugglarna och tyska Kitty. Fabelhaft! Inte nog med detta: dessutom är Meryl Streep ond i Big little lies! Dirch Passer skrämmer barn i Köpenhamn! Frances McDormand är Gud i London! Men framförallt är C-G kung i Strängnäs. Kneel!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-06-13
Länk till avsnitt

068. Tänk om jag super till med prästen?

Johan, C-G och Göran faller i trans över Fleabag säsong 2 - komediserien där författaren/huvudrollsinnehavaren Phoebe Waller-Bridge kurtiserar en katolsk kyrkoherde med både rävskräck och smak för gin tonic på burk. Vidare! Vi recenserar Rocketman, filmen om Elton John, något som ger C-G anledning att fara ut i nostalgiska skrönor om när han nästan gick på efterfest med Jackson Browne. Johan å sin sida berättar om sina vedermödor med att teckna årets julkalender och glädjen över att det aldrig gjorts en dålig western- eller boxningsfilm. Dessutom! Renee Zellweger i vad som kallats den bästa sämsta serien just nu och Emma Thompson som suspekt politiker. Räcker det så? O nej. Vi har ju även C-G:s andra SNYGGT!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-05-30
Länk till avsnitt

067. Paraplyerna i Tjernobyl

Göran, C-G och Johan ser bio-pic om Sonja Heine, en isens Esther Williams som inte spottade i glaset och hade ett gott öga till Goebbels. Mer dokudrama: vi har sett alla fem avsnitt av Chernobyl, HBO-serien om kärnkraftshaveriet 1986. Kontaminering, offentliga lögner - och både Stellan Skarsgård och Stakka Bo! Dessutom: katalanska tidsresor, Nick Hornbys samarbete med Stephen Frears och ett skakande Instagram-trauma. Vill någon ha ÄNNU mer? Glöm inte heller Johans klockarkärlek till koleriska fanatiker! C-G:s svaghet för stålgrå kostymer! Görans tolerans för Barnmorskan i East End! Hugg in.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-05-16
Länk till avsnitt

066. KLASSIKERN Exorcisten

Poddens återkommande gäst, Mårten Blomkvist från Dagens nyheter, återberättar skakande minnen från svenska premiären av skräck- och andlighetsklassikern Exorcisten; frikyrkopastorn Stanley Sjöberg är inblandad. Göran, C-G och Johan ryser och värre blir det. Spyor! Fula ord! Galloperande hudproblem! Exorcisten var filmen som skrämde vettet ur en hel värld, inte minst 9-årige Göran i Umeå som inte ens vågade se den förrän han fyllt 30. Ni hajar! Till och med Max von Sydow chockades och han var med i filmen. Missa för allt i världen inte denna podd - GOD COMPELS YOU!!!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-05-02
Länk till avsnitt

065. Nu blåser vi koreografen

Johan, C-G och Göran hukar sig för den orkan av piller, snusk och allmän olust som utgjorde Bob Fosses liv - som det skildras i nya serien Fosse/Verdon. Och hyllar Michelle Williams i rollen som hans fru, danslegenden Gwen Verdon. Men då! Robert Redford! Som bankrånaren som bara inte kan sluta. Men han är snäll! Eller är det bara gamla minnen från Blåsningen och Alla presidentens män som spökar? Anthony Hopkins och hans döttrar Emma Thompson och Emma Watson är desto vrångare i Kung Lear. Se upp, det sticks ut ögon! Bäst att varva ner med Barry säsong 2, och varför inte lite steppdans? Massor av stepdans. Hit it!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-04-18
Länk till avsnitt

064. Styrka 10 från Djursholm

C-G, Göran och Johan kastar sig över Störst av allt, det första svenskproducerade Netflix-dramat. Hur trovärdiga är egentligen de mordiska överklassungdomarna, och är de lika klädsamt depraverade som sina motsvarigheter i spanska tonårssåpan Elitskolan? Sedan är det trollkarls- och superhjältedags: Shazam! Vi uppskattar om inte annat utropstecknet i titeln. Men frågan skaver - var finns discotemat...?! Den hyllade svensk-danska Den skyldige hinns också med, liksom en diskussion om det praktiska handtag som lille Buster Keatons föräldrar tillverkade (för att kunna kasta ut honom i publiken lättare). Och så vankas det podcastmuggar, kom och köp! Både smakfulla och exklusiva. Menar vi.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-04-04
Länk till avsnitt

63. Politikerkvinnans kyss

Göran, C-G och Johan gör sitt yttersta för att skrämmas upp av Us, Jordan Peeles första film efter succédebuten Get out. Och så mer bio! John C. Reilly och Steve Coogan tar på sig plommonstop i Helan & Halvan. Men räcker det med en lösmage för att förkroppsliga den odödlige, den gudomlige Oliver Hardy...?! Sen har pojkarna kollat in flera avsnitt av den kommande och sista säsongen av Veep - den moderna komediklassikern som kan ståta med samtidens bästa, absolut otidigaste förolämpningar. Vi vevar på och hyllar Gilda Radner, tidig och oförliknelig SNL-stjärna. Plus C-G:s förkylning! Deprimerade fotbollsfans! Fridans! Ärligt talat, kan detta vara himmelriket?

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-03-21
Länk till avsnitt

062. En skalpjägare på gaffeln

Johan, C-G och Göran har vissa förväntningar på The Sisters Brothers - den är regisserad av Jacques Audiard som gjort t ex En profet. Och Rutger Hauer är med, i alla fall lite! Eller snarare nästan! Men han är ändå allas favorit-Rutger. Vi stormar vidare mot After life, nya serien av, med och möjligen om Ricky Gervaise. Rolig, sorglig och full av Rickys många fat jokes. Förakt? Självinsikt? Vi spekulerar. Dessutom: de sanslösa, Kallle Anka-likt frenetiska irländska skoltjejerna i Derry Girls, Robert Redford i rejält skägg samt en fransk kostymfilm med formklippt park-bonus.

Räcker det så? Vilken fråga. Vi frestar även med Jokkmokks-Jokkereferenser! Programmatisk ateism! Och, som en chokladmint till kaffet, föreningen PJOCK!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-03-14
Länk till avsnitt

061. Vaggeryd, mon amour

Göran, Johan och C-G avhandlar denna vecka årets första stora superhjältefilm, Captain Marvel - banbrytande eller bara B? C-G uppskattar i vilket fall skämtet om rostat bröd. Och så hyllar pojkarna HBO-komedin Better things med Pamela Adlon, en av årets bästa. Men kommer hon och programmet undan skuggan av Louis C.K.-skandalen? Dessutom: romcom-satiren Isn't it romantic! Whiskyminnen från Oban! Kvaggor! Och allmänheten varnas: se upp för Skrulla-Ulla. She's pissed.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-03-07
Länk till avsnitt

060. Oscarnattens olidliga matthet

Johan, C-G och Göran hämtar sig efter vaknatten med Olivia Colmans oväntade Oscar - och blir sömndrucket gråtmilda när de diskuterar Kapernaum, rekordmörk barndomsskildring från Beirut. Mer elände: Les Miserables, BBC-versionen på SVT, bjuder på fångläger, svält, kyla, obesvarad kärlek, utdragna tänder och ÄNNU FLER lidande barn. Men ingen sjunger! Alltid något. Dessutom: vårens mest omtalade true crime-dokumentär! Roller disco! Teoretisk filosofi! Matulda och Megasen! Exklusivt i podcasten som möjligen är din enda, bästa vän i hela världen.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-02-28
Länk till avsnitt

059. Jag vet varför eko-terroristen sjunger

Göran hostar! C-G är bakfull! Johan mår bara fint! Samtliga har åsikter om de skäggiga och påträngande musikerna i isländska Woman at war - där även drönare, körsångare och moraliskt ansvar slåss om uppmärksamheten. Och sen ba'! Steven Soderbergh lyckas på något mystiskt sätt fånga Manhattan med sin Iphone i High flying bird, men går det egentligen att hänga med i alla affärsfinter? Pojkarna är oense. Dessutom, justitiemord i amerikanska södern! Maktspel och finfina peruker i Mary queen of Scots! Elvis från ax till limpa! Ethan Hawkes livskris! Men ärligt talat, you had me at peruker...

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-02-21
Länk till avsnitt

058. Johanstund har guld i mund

Göran, Johan och C-G spekulerar i om Julia Roberts missbrukarmamma i Ben is back matchar Nicole Kidmans religiösa fanatiker i Boy erased. Sen är det dags för blodig hämnd och bulldoggsmassage (vi lovar) i italienska, hyllade Dogman - av regissören till klassikern Gomorra. Stoppa pressarna: hundälskaren C-G avslöjar att han föredrar taxar framför kamphundar. Superhjältar och talande apor i nya Netflix-serien Umbrella Academy avhandlas också, liksom oscarnominerade If Beale Street could talk. Samt Operation Klotty, om social ångest bland tygdockor i övre övre medelåldern. DU KAN REDAN VARA DRABBAD.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-02-14
Länk till avsnitt

057. Whit Stillman-SPECIAL!!!

57. Whit Stillman-SPECIAL!!!

Johan, C-G och Göran beger sig glatt ut på bygden och intervjuar sin favorit Whit Stillman, regissör till klassiker som Metropolitan (nypremiär på bio 3 mars), Barcelona och The last days of disco. Pojkarna diskuterar bedagad, dömd överklass! Utslagna spanska filmteam! Skillnaden mellan december 1969 och april 1970! (Ledtråd: den består delvis i psykedeliska svampar.) Dessutom: cha-cha! Farbror Joakims sexighet! Samt Jane Austens bästa, eller är det sämsta?, roman. Allt i podcasten som BARA VILL DIG VÄL.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-02-07
Länk till avsnitt

056. Dödsdag hela veckan

56. Dödsdag hela veckan

Huvva! Göran, C-G och Johan ser nya Netflix-serien Russian doll där Natasha Lyonne från Orange is the new black dör hela tiden på ett förargligt sätt. Men med charm! I iranska 3 kvinnor hotar en ung teaterelev in spe med självmord. Mörkret tätnar! Görans feberhallucinationer lättar inte upp. Å andra sidan har Johan sett en ny Clintan-film och C-G diggar en paranoid thriller, så kanske finns det trots allt hopp? Och Jake Gyllenhaals konstkritiker-glasögon i splattersatiren Velvet Buzzsaw är OKLANDERLIGA. En ny dag gryr, vi lovar!!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-01-31
Länk till avsnitt

055. Allt om C-G

Pojkarna summerar det chockerande rollspelet i pisten under  C-G:s alpsemester - Arnold Schwarzeneggers svenska skidfröken förekommer! - och hugger sen in på riktigt rött kött: rovdjuren i oscarnominerade The Favourite. Men klår Olivia Coleman Bette Davis? Sedan charmas hela köksbordet av HBO-komedin Crashings tredje säsong: insiderskildring av New Yorks standupvärld som ändå känns allmänmänsklig. Dessutom Maggie Gyllenhaal som en förskolefröken som BORDE VETA BÄTTRE i The kindergarten teacher, Ellen Degeneres penningmiljoner och Ben Stillers hälsporre. Allt ser ju så gott ut, man blir sugen på allt!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-01-24
Länk till avsnitt

053. I Sexy Rexys hemliga tjänst

Göran och Johan, utan C-G, hukar sig när knarriga pensionärerna Bruce Willis och Samuel L Jackson brakar loss i M Night Shyamalans superhjälterulle Glass. Men hur är det med koreanska dramathrillern Bränd, som möjligen är outgrundlig, möjligen bara obegriplig. Och så stajlar Benedict Cumberbatch - igen! - som briljant halvgalning, men denna gång är geniet ödesdigert nog en okontrollerbar Brexit-strateg. Dessutom hinner pojkarna gaffla om gamla Örnnästet: är det en "bra" dålig film eller bara bra? Och var ligger Schloss Nånting? Var kommer Springsteen in? Vi kräver definitiva svar omedelbart!!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-01-17
Länk till avsnitt

053. Landstormens lilla Satan

C-G, Göran och Johan förfäras över Christian Bales infernaliska inspiration till sin tolkning av vicepresident Dick Cheney i Vice: familjefar, näringslivsman och krigshetsare. Sedan hugger de in på de tre första avsnitten av True detectives nya säsong 3. Ropen skalla: ÄR DEN LYSANDE SOM ETTAN ELLER RUTTEN SOM TVÅAN?! Lugn, vi berättar. Dessutom försöker vi hålla tungan rätt i mun när vi väljer olyckliga slut i Black mirror, och funderar över nya Netflix-serien Sex education: sensuell, sunkig eller bara skoj? Men det kommer mera! Svårmod i underskön skogsmiljö till exempel - och får vi fresta med en deprimerad Steve Carell? Tack, då tar jag två! 

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-01-10
Länk till avsnitt

052. Klassikerrepris: Vredens druvor

Efter ett kort gräl om nyårets eventuella likhet med Tillbaka till framtiden minns pojkarna samtalet med Dagens Nyheters Mårten Blomkvist om John Fords Vredens druvor. Politik! Henry Fonda! Salta servitriser! Och nästa vecka ett helt nytt avsnitt från Göran, Johan och C-G.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2019-01-03
Länk till avsnitt

051. Klassikerrepris och årslistor

I sista podden för året väljer Johan,  C-G och Göran årets bästa filmer och teveserier. Plus en repris från det allra första programmet, där Sissela Kyle väljer klassikern Kristin kommenderar med Dagmar Ebbesen. Diskussionen berör fascinerande ämnen som kvacksalveri! Åsa-Nisse! Suzanne Reuters mamma! Gott slut från gubbröran.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-12-27
Länk till avsnitt

050. Nu är det stöld igen!

Göran, C-G och Johan skärskådar Alfonso Cuaróns hett emotsedda, Oscar-tippade Netflix-film Roma - är vi ensamma om Lisa och Sluggo-vinkeln? Mer tjusigheter till jul: japanska Shoplifters, om en tjyvaktig familj, vann Guldpalmen i Cannes i våras. För balansen diskuterar vi även trashiga psykothrillern You och nya Mary Poppins kommer tillbaka, med Emily Blunt som bister supernanny. Dessutom frossartips till julhelgen! Allt som fattas är nubben.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-12-20
Länk till avsnitt

049. Glenn Close vs Gullan Bornemark - hatmatchen

Göran, Johan och C-G pratar Glenn Close: är hon helt enkelt för bra för The Wife? Gullan Bornemark undrar å sin sida om C-G är vaken - men visst är han pigg så det räcker, i synnerhet när discominnen från Vecko-Revyn år 1978 kommer på tal! Dessutom Hugh Grant i sitt livs roll, i julens tevefest nr 1: En engelsk skandal. Och får vi fresta med musikaler om traktorer och vitvaror? Samt en onykter Bing Crosby och Alexander Skarsgård som samvetsöm hemlig agent? Så KLART att vi får! Häng med.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-12-13
Länk till avsnitt

048. REPRISKLASSIKER: Don't look now/Rösten från andra sidan

Göran, C-G och Johan bjuder på en favorit i repris: spanaren och Babel-programledaren Jessika Gedin väljer sin favoritklassiker Don't look now, Rösten från andra sidan med Julie Christie och Donald Sutherland i regi av Nicolas Roeg. Här saknas inte samtalsämnen. Spökbarn i gränder! Venedig i förfall! Seriemördare! En legendariskt realistisk sexscen! Färgen rött! Exorcisten! Jösses Amalia. Och nästa vecka ett fullmatat nytt Everdahl & Karlssons film TV.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-12-06
Länk till avsnitt

047. WTF! OMG! IRRITATIONS-extra!!!!

?Jag är inte rebell, jag är bara irriterad?" Johan, Göran och i synnerhet C-G tar bladet från munnen och bekänner vad som driver dem till VANSINNETS GRÄNS på film och TV. C-G hatar stök! Göran hatar coolhet! Johan hatar Ville, Valle och Viktor! Plus beskäftiga gubbar, talande djur, Stina på Saltkråkan, dår-Howard i The good wife och Zeb Macahans otvättade läderställ: inget för känsliga. Och ska Big-stanken från Sex and the city någonsin lätta? Dessutom recenserar vi country and western-rullen Blaze och kommer på något sätt in på drogade teddybjörnar. Vadårå, vi har alla varit där!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-11-29
Länk till avsnitt

046. Totemdjuret som kom in från kylan

C-G, Johan och Göran noterar att Hugh Jackman krängt på sig kostym istället för trikåer - som skandalpolitikern Gary Hart i The front runner. Och så är de lättade över att FÖR EN GÅNGS SKULL få slipppa de eviga italienska filmsmåpojkarna, i Elena Ferranti-serien My brilliant friend: två tjejer som kämpar i Neapels slumkvarter. Men är de snälla hundarna i Dogs att föredra framför alfahannen Micke Persbrandt i X & Y? Menar Anna Odell verkligen allvar med sin vargdräkt? Och varför faller vi alla tre (nästan) i gråt denna vecka? Missa inte rikets tuffaste, känsligaste podd!!!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-11-22
Länk till avsnitt

045. Det ligger en sjungande cowboy i din säng, mamma!

Johan, Göran och C-G faller i korinter över den nerviga men briljanta polska folkjazzsångerskan (japp!) i oscartippade Cold war, för att sedan huka sig när Patricia Arquette far ut i otidigheter som lössläppt, kolerisk plit i truecrime-dramat Escape at Dannemora. Dannemora?! Dessutom: vi minns Stan Lee, förfärar oss över frikyrkliga omvändelseläger, hyllar bröderna Coens nya streamingwestern och överväger om Michael Moore kommit i en andra andning. Let's go!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-11-15
Länk till avsnitt

044. Hela världens lilla nazist-zombie

Johan, C-G och Göran försöker komma i stämning för Overlord, en film som kombinerar Walking dead med Rädda menige Ryan. Men hur rädda blir vi? Höstens nojigaste thriller - med årets flottaste musik - måste streamingserien Homecoming vara. Julia Roberts gör sin första stora teveroll men utan att vara det minsta romantisk! Dessutom redlösa funkmusiker i Tales from the tour bus, fradgande författare i The best of enemies och FRÅGAN SOM BARA VI VÅGAR STÄLLA: är Romanoffs för lösa i hullet? 

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-11-08
Länk till avsnitt

042. KLASSIKERSPECIAL: Schakalen

Mårten Blomkvist från Dagens Nyheter är gäst och väljer sin favorit Schakalen från 1973 i regi av Fred Zinneman. Göran, C-G och Johan frossar i iskylig yrkesskicklighet gällande allt från prickskytte till dokumentförfalskning, nackgrepp och telefonavlyssning. Dessutom: hur distraherande är det att yrkesmördaren "Schakalen", utklädd till icke-binär dansk folkskollärare, är oroväckande lik prins Daniel? Varför får man inte tänka på att Michael Lonsdale, som spelar den skarpsinnige kommissarie Lebel, gick med rumpan bar i en film av Luis Buñuel

? Frågor som både måste och kommer att besvaras!!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-10-25
Länk till avsnitt

041. Colette & Lagom

C-G, Johan och Göran ser Keira Knightley i rollen som Colette, författare och tidig queerförkämpe. Dessutom försöker vi hänga med i svängarna när Bodyguard, den mest populära brittiska teveserien de senaste tio åren, äntligen släpps på Netflix. Plus: Johan gör en asiatisk utflykt! Göran utnämner sin favoritfilm av Scorsese! C-G ger utlopp för sin förbryllande Game of thrones-fixering!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-10-18
Länk till avsnitt

040. För att inte tala om alla dessa astronauter

Göran, Johan och C-G är oense om Ryan Gosling som förste mannen på månen i First man: en känslig kille eller bara trist? Juliet, naked är något så ovanligt som en lyckad romantisk komedi - men är den TILLRÄCKLIGT lyckad? Meningarna är åter något delade. Men vi enas i vår dom över Lena Dunhams uppföljare till Girls, vildmarkskomedin Camping. Plus Terry-Thomas och hans glugg mellan tänderna! Djup sorg! C-G:s förbryllande aversion mot vuxendans i vardagsrummet! Världen är märklig, baby.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-10-11
Länk till avsnitt

039. Släpp fylleristerna loss, det är vår

Johan, Göran och C-G häpnar över hur väl Lady Gaga fyller upp Judy Garlands pumps i nyversionen av A star is born - men är Bradley Cooper en lika stilfull alkoholist som gamle James Mason? Sanningen måste fram. Vi försöker också hänga med i Maniac på Netflix, serien med hundbajsrobotar, Jonah Hill och Emma Stone. Som om inte detta vore nog: Jane Fondas plastikoperationer! Te och champagne! Grovt kriminella östgötar! Känsliga lyssnare varnas.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-10-04
Länk till avsnitt

038. KLASSIKERSPECIAL: Vi som går köksvägen

Artisten, filmvetaren och Tutta Rolf-experten Clara Gustavsson är gäst och väljer till Johans, C-G:s och Görans glädje att tala om Vi som går köksvägen ? ett av få komiska svenska epos som innefattar racerbilar, elitsimmare, musiknummer, porslinskrossning OCH en kolerisk kåsör. Samt förstås allas vår Tutta i sin genombrottsroll på film som Helga, klassöverskridande stekartjej, storrökare och möjligen mytoman. Men i detta dynamiska samtal förekommer även Grand danois-liknande hundar! Cher! Esther Williams! Motorcykeln Blixten! Gustaf Molanders känsla för herrgårdar! Den mexikanska versionen av ur-Dracula, Barbra Streisand samt chokladpraliner som frigörelsesymbol! Inte heller Tollie Zellman-fans går lottlösa denna vecka? Varning för queerläckage.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-09-27
Länk till avsnitt

037. För en handfull svordomar

C-G, Johan och Göran är kvar i Grekland och diskuterar filmthrillern Searching, som berättas helt via dataskärmar och sociala medier. Nyskapande, lite begränsande eller bara usch? Sen faller pojkarna i lyckotrans över The good place, den smartaste dumma komedin just nu. Dessutom: fula ord i vilda västern! Friterad bläckfisk! Styv kuling

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-09-20
Länk till avsnitt

036. Astrid bor inte här längre

Göran, C-G och Johan brottas med pre-Pippi-eposet Unga Astrid och ställer obekväma frågor. Varför talar hennes föräldrar småländska men inte hon? VÄRLDEN MÅSTE FÅ VETA. Jim Carrey återvänder till teverutan i deppkomedin Kidding - i regi av Michel "Eternal sunshine of the spotless mind" Gondry. Vi har sett fyra avsnitt! Dessutom otäckheter i franska alperna samt lägesrapport från pojkarnas semester i Grekland. Hej vad det går. 

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-09-13
Länk till avsnitt

035. Gardenpartyt som inte ville dö

I veckans podd blickar Göran, C-G och Johan ut över Medelhavet, går vilse men hittar ändå till mikrofonerna för att recensera franska komedin Trädgårdsfesten. Och ställer sig frågan: hur mycket medelålders ursinne är tillräckligt? Vi har sett fyra avsnitt av andra säsongen av HBO:s The Deuce, bräddfylld av gangsters och allmänt snusk.Plus: huggormar, mossbevuxna lerhuvuden samt trollsex. Väl bekomme!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-09-06
Länk till avsnitt

034. Dirty dräggels diskreta charm

I veckans program synar Göran, C-G och Johan familjen Incredibles trikåer i sömmarna när Superhjältarna 2 har premiär. MC-knuttarna i Mayans följer upp succén Sons of anarchy - och vi återknyter bekantskapen med excentrikern Kurt Sutter. Plus mordiska tonåringar i streamingrullen Thoroughbreads, japansk generationstragik samt brittisk samtidsspänning. OCH dramatiska avslöjanden om C-G:s anglikanska förflutna!! Kors i det berömda taket.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-08-30
Länk till avsnitt

033. Äntligen Emma!

Johan, Göran och C-G gläder sig åt att se Emma Thompsons återkomst i en stor dramatisk roll. Men vad säger juryn om själva filmen, Domaren - Oscar eller usch? Och Matt "The Simpsons" Groening vandrar i Monty Python & the holy Grails fotspår med sin nya Netflix-parodi: ska vi dissa Disenchantment? Plus analys av Groenings Apu-kontrovers. Samt franska filmstjärnor, delfinimitationer och en hård, rättfram debatt - bör C-G bli en del av civilisationen genom att börja säga prosit?

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-08-23
Länk till avsnitt

032. We?re baaack?

Göran Everdahl, C-G Karlsson och Johan Andreasson återvänder från semestern och undrar om hajrullen The Meg är tillräckligt blodig - och borde den inte egentligen handla om Meg Ryan? Norska motståndsmän jagas av nazister i Den 12:e mannen och vi löser mysteriet med Better call Sauls mysko förtexter. Och var utom just HÄR samsas isländsk socialrealism med gangsters i Mumbai OCH en diskussion om Tom Cruises (brist på) rynkor? Jo, ingenstans!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-08-15
Länk till avsnitt

031. Sommaren som alltid säger hu!

Göran, Johan och C-G grälar om hur skrämd man egentligen bör bli av Hereditary, årets mest hyllade rysare, och tjuvkikar på tre avsnitt av den nya Stephen King-serien Castle Rock. Dessutom otäcka jägare i Skottland! Kverulantiska kulturarbetare! Den brinnande kartan i Bröderna Cartwright! Tony Sopranos backspegel!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-07-26
Länk till avsnitt

030. Mamma Meryl - here we go again!

Johan, C-G och Göran jagar seriemördare på kanalöar, försöker skilja på man- och womansplaining samt förundras över bristen på kontaktlinser i Mamma Mia - here we go again! Men den litterära suggan från Wodehouse slipper de inte undan. 

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-07-19
Länk till avsnitt

029. Borta med fönen

Göran, C-G och Johan tampas denna gång med dokumentären Bergman - ett år, ett liv. Hur stor var Ingmar Bergman egentligen? Hur många fruar och barn försummade han? Och framförallt, varför snålade han med Marie-kexen? Frågor för en titan. Dessutom: precis ALLT om hår, hår, hår på film och teve. Därför att det är du värd! Samt Marlene Dietrich i gorilladräkt, vinddrivna barn i Florida och överklasshundar i England.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-07-12
Länk till avsnitt

028. Museet som fruktade solnedgången

C-G, Johan och Göran talar ut om filmmuseet på Irland som C-G menar "kan vara världens sämsta". Johan opponerar sig. Konfrontation! Dessutom sörjer vi Whitney Houstons dystra öde i en ny, avslöjande dokumentärfilm och hyllar sommarens seriesnackis Sharp objects (HBO Nordic, måndag). Allt detta plus Steve Martin och Martin Shorts falska äkta vänskap! Ett japanskt nattöppet kafé! Anglo-lankesisk standup!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-07-05
Länk till avsnitt

027. Gissa vem som kommer på dambrottning?

Det blir improviserat kvinnotema i Everdahl & Karlsson - med Johan! - denna vecka. Först de gravt glamour-kriminella Sandra Bullock, Cate Blanchett och Anne Hathaway med anhang i filmpremiären Ocean?s 8, och sen är det dags för den hett efterlängtade andra säsongen av damwrestling-komedin (japp, en egen genre) GLOW. Vi har redan sett alla avsnitt! Plus terrorspänning, grävande journalistik och högst tveksam rättshjälp. Mmm, kan man få lite mer??

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-06-28
Länk till avsnitt

026. Härifrån till Norrköping

Göran, Johan och C-G försöker förlika sig med en katastroffilm som inte bara är svensk utan dessutom utspelar sig i Östergötland. Och så gör vi ett återbesök i den toppskruvade såpan Riverdale - håller säsong 2?! Plus påhittat true crime! Relationer på kontinenten! Hednagudar och kalkonmusikaler!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-06-21
Länk till avsnitt

025. Leva och låta vogue

Johan, C-G och Göran känner för ett par nygifta britter i desperat behov av sexupplysning i veckans filmpremiär, På Cecil Beach . Sen tar C-G semester! Göran och Johan är så fierce som de kan när de diskuterar Pose, Ryan Murphys nya dramaserie om dans, könstillhörighet och klasskillnader i 1980-talets New York. Dessutom: Gremlins! Flum i Brooklyn! Fotboll i Leeds! Råd om bilförsäkringar!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-06-14
Länk till avsnitt

024. Klassikern: His girl Friday/Det ligger i blodet av Howard Hawks

Göran Everdahl, Johan Andreasson och C-G Karlsson skrattar sig blåa åt en av historiens roligaste filmer, med ett tempo som aldrig efterliknats. En klassisk skildring av den amoraliska tidningsvärlden, men också en modern kärlekshistoria - där Cary Grant och Rosalind Russell älskar och slåss som två rätt misslynta, men jämställda, yrkesmänniskor. Regissören Howard Hawks påverkar filmskapare som Quentin Tarantino än idag, men det fanns bara ett original.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-06-12
Länk till avsnitt

023. Riggen som Gud glömde

Göran Everdahl, Johan Andreasson och C-G Karlsson undviker med nöt och näppe att trampas ned av en Triceratops-familj från Jurassic World, men klarar sig till den relativa säkerheten vid catwalken i modedokumentären McQueen. Dessutom olyckor på oljeborrplattformar! Matt Damon i fickformat! Stephen King! Samt teveserier som inte längre förtjänar oss.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy
2018-06-07
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.