Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Rulla vagn-podden

Rulla vagn-podden

Få experternas svar på dina frågor om de allra minsta barnen 0-3 år. Konkreta och vettiga råd för dig som är småbarnsförälder!

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

rullavagn.nu/podd/

Avsnitt

Förlossnings-special: bästa smärtlindringen, rädsla för bristningar och få barn tätt

I dagens avsnitt svarar barnmorskan Asabea Britton på lyssnarnas frågor om förlossningar. Hon guidar oss genom de olika faserna av en förlossning och vilken smärtlindring som funkar bäst. Vi pratar också om den vanliga rädslan för bristningar och när förlossningar går väldigt snabbt. 

Avsnittet sponsras av Bugaboo, Dina Försäkringar och MAM

2019-11-19
Länk till avsnitt

Bebisars sömn: psykologen svarar på lyssnarfrågor

I det här avsnittet svarar Alexandra Arnberg, legitimerad psykolog och psykoterapeut inom KBT, på lyssnarnas frågor om sömn. Hon har jobbat med barn och sömnstörningar i många år. Vi pratar om bebisar som helst vill bli vaggade till sömns, och hur man steg för steg kan göra för att få bebisen att somna i sängen. Vi snackar också om hur läggningarna med en vild tvååring kan bli lugnare, om bebisar kan sova för mycket och vad man gör när familjen mini-boss vill starta dagen kl 04 varje dag. 

Avsnittet sponsras av Kavat och Mat.se (ange koden RULLAVAGN200 för 200 kr rabatt som ny kund!). 

2019-11-12
Länk till avsnitt

Oro att göra fel, barn som inte äter och kämpig första tid

Idag svarar BVC-sköterskan Lisa Västberg på lyssnarnas frågor. Vi hinner prata om en 2,5-åring som inte vill äta, en bebis som vägrar att somna om och hur man gör för att sluta amma på natten. Vi hinner också prata om en fråga kring hur viktigt det är att följa rutiner. In och lyssna! 

Avsnittet sponsras av Mat.se (ange koden RULLAVAGN200 för 200 kr rabatt som ny kund!) och KRY

2019-11-05
Länk till avsnitt

Sömn: allt om nattning och vad som är viktigt för bra sömn

I det här avsnittet möter vi Hanna Fischer, som är legitimerad psykolog och psykoterapeut inom KBT på Moment Psykologi. Hon kan det mesta om barn och sömn. Vi pratar om varför barn sover så dåligt, om varför nattningsrutinen är så viktig och vad som påverkar sömnen i olika åldrar. Ett riktigt matigt avsnitt för dig som vill sova lite bättre!

Avsnittet sponsras av Bugaboo och SF Kids.

2019-10-29
Länk till avsnitt

Magknip och krångel med magen hos de minsta

I dagens avsnitt pratar vi bara om magen hos de allra minsta bebisarna med Catharina Tennefors på Semper. Vi snackar om varför nyfödda får magknip, vad man som förälder kan göra åt det och vad som kan hjälpa om bebisen har kolik. Det blir också en fördjupning i vad som händer med magen när bebisen börjar äta riktig mat. 

Avsnittet är ett samarbete med Semper

2019-10-22
Länk till avsnitt

Hemsk förlossning, om sömnmetoder är okej och ledsna förskolelämningar

I dagens avsnitt svarar barnmorskan och den legitimerade psykoterapeuten Louise Hallin på lyssnarnas frågor. Vi pratar om allt från tvååringar som slåss mitt i leken, en hemsk förlossning och hur sorg kan påverka barn. Vi hinner också snackar om det är okej att använda sömnmetoder och hur man gör när barnet ofta är ledsen vid lämningen på förskolan.

Avsnittet sponsras av Kavat och Bugaboo

2019-10-15
Länk till avsnitt

Tvilling-special: lifehacks, graviditeten och livet med två

I dagens avsnitt möter vi Susanne Östman, som är barnmorska och håller i tvillingkurser. Hon guidar oss igenom lyssnarfrågor från tvilling-föräldrar. Vi pratar om allt från hur sjutton man gör om båda skriker samtidigt, om vilka risker som finns kring en tvilling-graviditet och vilka lifehacks som finns när det gäller mat och sömn med två på pricken jämngamla barn. 

Avsnittet sponsras av Semper, Bugaboo och KRY

2019-10-08
Länk till avsnitt

Tuff start som mamma, orka trotsåldern och noll energi för relationen

I dagens avsnitt möter vi psykologen Helga Johnsson Wennderdal och pratar om att må bra som småbarnsförälder. Vi hinner prata om att känna sig ensam, kämpig trotsålder och att få en tuff start som mamma där kärleken till bebisen tar tid. Vi snackar också hur vanligt det är att pirret i relationen kan ta paus och hur man gör för att sova bättre själv.

Avsnittet sponsras av Dina Försäkringar, Kavat och Semper

2019-10-01
Länk till avsnitt

Börja amma? 4 vanliga problem (nästan) alla upplever!

Idag pratar vi om amning och 4 vanliga problem som de allra flesta upplever den första tiden. Vi pratar om hur bebisen får rätt tag, hur mycket smärta som egentligen är normalt och hur man hanterar för mycket eller för lite mjölk. Ja, det mesta som behöver veta inför första tidens amning. 

Avsnittet är ett samarbete med MAM.

2019-09-24
Länk till avsnitt

Vad alla föräldrar borde få veta - psykologernas tips!

I dagens avsnitt träffar vi psykologerna Kajsa Lönn Rhodin och Maria Lalouni, som är författare till boken ?Vad alla föräldrar borde få veta?. De berättar om varför det är så viktigt att vara närvarande, att kvantitet faktiskt är kvalitet när det gäller tid med barn och hur man gör för att slippa så många konflikter med sitt barn. Vi hinner också prata om fem riktigt smarta föräldrafinesser, att sätta gränser och varför det är så viktigt att tänka på tonen. Ett riktigt måste-lyssna-avsnitt!

Avsnittet sponsras av Dina Försäkringar, Kavat och Bugaboo

2019-09-17
Länk till avsnitt

Sluta amma på natten, jobbig sömnbrist och bebis som inte vill vara nära

Äntligen premiär för höstens första avsnitt! Idag pratar vi med BVC-sköterskan Lisa Västberg om det verkligen är sant att bebisar sover bättre av ersättning, om hur man som förälder behåller en relation med sitt barn när man börja jobba och hjälp vid jobbig förstoppning. Vi hinner också diskutera hur man gör för att sluta nattamma, orka med sömnbrist och hur man kan slippa skrik vid blöjbytena.

Avsnittet sponsras av Semper, Kavat och SF Kids (få 2 månader kostnadsfritt med koden RULLAVAGN19).

2019-09-10
Länk till avsnitt

Vägrar sluta med blöja, oro över att få syskon tätt och bebis som vägrar pappa

Idag pratar vi med allas vår favorit: BVC-sköterskan Lisa Västberg! Hon guidar oss igenom frågor som hur man gör när bebisen blir för mammig, det positiva med att få barn tätt och hur man på bästa sätt lägger upp förskoledagarna när man går tillbaka till jobbet. Vi pratar också om en 4-åring som vägrar sluta med blöja och ångesten hos en nybliven mamma som inte hinner äta frukost.

Avsnittet sponsras av Semper, Kavat och SF Kids (få 2 månader kostnadsfritt med koden RULLAVAGN19).

2019-05-27
Länk till avsnitt

Därför är bra mat för små barn superviktigt

Idag pratar med med Catharina Tennefors, ansvarig för forskning, utveckling och kvalitet på Semper, om hur viktigt det är med bra mat för små magar. Och vad är egentligen ?bra mat? första året? Vi snackar också om hur man ska tänka kring järn, salt och allergier.

Avsnittet är ett samarbete med Semper.

2019-05-20
Länk till avsnitt

Trots-special: konkreta strategier, hantera tålamodet och färre konflikter

Idag pratar vi med beteendevetaren och författaren Petra Krantz Lindgren om barn i den så kallade trots-åldern. Vi snackar om hur man som förälder kan hantera det egna tålamodet och om det är okej att bli arg ibland. Vi pratar också om vad trots egentligen är och hur du som förälder kan minska konflikterna hemma. Inte missa!

Avsnittet sponsras av SF Kids (få 2 månader kostnadsfritt med koden RULLAVAGN19), Kavat och KRY.

2019-05-13
Länk till avsnitt

4 byggstenar till en bra relation med ditt barn (konkreta råd!)

I dagens avsnitt får du barnpsykologen Martin Forsters bästa råd kring hur du från början lägger grunden rätt för en bra relation med ditt barn. Vi pratar om hur viktigt det är med positiv uppmuntran, varför lek kan göra att det blir färre konflikter och hur du lyssnar och ställer frågor på rätt sätt. Vi hinner också diskutera hur man som förälder minskar bråken och behåller sitt eget tålamod. Ett måste-lyssna-på-avsnitt för alla föräldrar!

Avsnittet är ett samarbete med KRY.

2019-05-06
Länk till avsnitt

Första tiden med bebis - kroppen, knoppen och känslorna!

I dagens avsnitt pratar vi med BVC-sköterskan Lisa Västberg om den första tiden med bebis. VI pratar om den känslomässiga berg-o-dalbanan, om det är normalt att det tar tid att känna kärlek till bebisen och hur både kroppen och knoppen mår efter en förlossning. Vi diskuterar också hur man gör när hela släkten vill komma på besök och om det är okej att säga nej till snoriga förskolebarn som vill gosa.

Avsnittet sponsras av Kavat och KRY

2019-04-29
Länk till avsnitt

Sova i eget rum, klängiga barn och varför bebisar bits

I dagens avsnitt har vi besök av vår superkloka BVC-sköterska Lisa Västberg. Hon svarar på lyssnarnas frågor om det är bättre för barn att sova i eget rum, om man borde sluta snusa när man ammar och hur man hanterar ett barn som skriker alldeles för högt. Vi hinner också prata om hur mycket kläng som är normalt för ett barn, hur man hjälper ett barn som bits och om det är viktigt att bebisar börjar äta bitar i maten. Låt frågestunden börja!

Avsnittet sponsras av Semper och SF Kids Play (använd koden RULLAVAGN19 för 2 kostnadsfria månader!).

2019-04-15
Länk till avsnitt

Börja med smakportioner: 5 vanliga problem (nästan) alla föräldrar upplever

Idag pratar med med Catharina Tennefors, ansvarig för forskning, utveckling och kvalitet på Semper, om fem vanliga problem som nästan alla föräldrar stöter på när det är dags att börja med smakportioner. Vi pratar om vad, när och hur man ska tänka om den första maten, om varför det är så viktigt med järn och hur man håller koll på att bebisen mage mår bra. I det här avsnittet får du veta i stort sett allt du behöver veta om övergången till riktig mat!

Avsnittet är ett samarbete med Semper.

2019-04-08
Länk till avsnitt

LIVE: Mammighet, morgonpigg bebis och byte i föräldraledigheten

Idag spelar vi in Rulla vagn-podden inför publik (!) på plats i Babyshops butik i Sturegallerian. BVC-sköterskan Lisa Västberg svarar på pubikens frågor om mammighet, bästa råden när bebisen vägrar somna om och vilken reaktion man kan vara beredd på när den ena föräldern går tillbaka till jobbet.

2019-04-03
Länk till avsnitt

Sluta amma eller ge flaska på natten (utan skrik!)

Idag pratar vi med BVC-sköterskan Lisa Västberg om hur man slutar med amning eller flaska på natten. Vi snackar om när det kan vara rimligt att sluta äta nattetid, hur man gör rent konkret och om det är nödvändigt med skriknätter.

2019-03-25
Länk till avsnitt

Jobbiga trotsutbrott, kämpa med tålamodet och känsliga barn

Idag pratar vi med beteendevetaren och författaren Petra Krantz Lindgren om barn i den så kallade trots-åldern. Vi snackar om trotsighet, frustration och att tycka om sig själv. Ett inte-missa-avsnitt för alla föräldrar!

Avsnittet sponsras av Kavat.

2019-03-18
Länk till avsnitt

Första tiden som föräldrar utan bråk och tjafs

Familjeterapeuten Mats Linde ger oss sina bästa råd när det gäller att ta hand om relationen som nyblivna föräldrar. Vi pratar också om hur man undviker vanliga misstag och hittar en rättvis fördelning av det som ska göras hemma (utan bråk och tjafs!).

2019-03-11
Länk till avsnitt

Bebis som vägrar flaskan, svårt att somna och lägga två barn själv

Idag får vi BVC-sköterskan Lisa Västbergs bästa tips kring frågor högt och lågt när det gäller de minsta barnen mellan 0-3 år. Vi pratar om barn som verkar ha dåligt självförtroende, barn som inte somnar förrän vid midnatt ? och hur du hanterar barn som nyper och slår okända. Vi diskuterar dessutom om det finns superknep för att få barn att ta flaska, hur man gör för att lägga två barn själv och hur separerade föräldrar ska tänka kring fördelningen av dagar.

Avsnittet sponsras av Kavat.

2019-03-04
Länk till avsnitt

Så funkar bebisars sömn första året

I våra kortare tips får du en av våra experters bästa råd kring ett ämne. Idag pratar vi med sömncoachen Hanna Bergenkull om hur bebisars sömn funkar första året, vad du som förälder kan påverka och vad en sömncykel är. Inte missa!

2019-02-25
Länk till avsnitt

Vänner som sviker, ingen ork för sex och jobbig oro

Idag svarar familjeterapeuten Mats Linde på lyssnarnas frågor om relationer, sex och konflikter. Vi pratar om att tappa kontakten med vänner som inte har barn, att känna sig ensam i sin parrelation och hur man får tiden att både räcka till parrelationen och sig själv. Vi diskuterar också att känna ständig oro, hur man kan minska på bråken hemma, att hitta orken till sex och en svärmor som favoriserar de äldsta barnbarnen. Lyssna nu!

2019-02-18
Länk till avsnitt

Så kommer du igång med amning eller flaskmatning

Idag får vi BVC-sköterskan Lisa Västbergs bästa tips kring att få igång en fungerande amning som nybliven mamma. Vi pratar om hur ont det egentligen ska göra och när det är dags att be om hjälp. Vi diskuterar dessutom bästa tekniken för dig som vill flaskmata samt hur man väljer rätt flaska och ersättning.

2019-02-11
Länk till avsnitt

Så slipper du bråk om sömn och egentid

I Relationstipset ger familjeterapeuten Mats Linde oss sina bästa råd när det gäller att hitta en rättvis lösning på vem som ska få sova på nätterna. Vi pratar också om hur man hittar en perfekta balansen mellan egentid, vi-tid och familjetid.

2019-01-28
Länk till avsnitt

Kämpig amning, rädd för förlossningen och världens värsta PMS

I det här avsnittet hör du barnläkaren Cecilia Chrapkowskas svar på lyssnarnas frågor. Vi kommer att prata om oro inför förlossningen, bebisar som vill äta konstant och om det finns en extra bra period att lära barn att somna på egen hand. Vi snackar också om trespråklighet, nyfödda som vägrar ligga på mage ? och hur du genomlider värsta tänkbara PMS. Nu drar vi gång.

2019-01-21
Länk till avsnitt

Trotsåldern? Så minskar du konflikter och utbrott (konkreta råd!)

I våra kortare avsnitt får du en av våra experters bästa råd kring ett ämne. Idag pratar vi med beteendevetaren och författaren Petra Krantz Lindgren om hur du konkret kan minska antalet konflikter med ditt barn i trotsåldern. Hur sätter man gränser utan att hota och muta? Hur blir både du och ditt barn vinnare i en konflikt? Skadar det barnet om du tappar tålamodet?

2019-01-14
Länk till avsnitt

Skrikiga barn, rädd för främlingar och kämpig trotsålder

I det här avsnittet hör du BVC-sköterskan Lisa Västbergs svar på lyssnarnas frågor. Vi kommer att prata om barn som skriker, barn som inte vill sova på dagen (eller på natten!), barn som bara vill vara hos mamma eller pappa ? och när barn egentligen är redo för barnvakt. Nu kör vi!

Avsnittet sponsras Smartphoto.

2019-01-07
Länk till avsnitt

Vardagsbråk, stanna för barnen och att hitta tillbaka till kärleken

I det här avsnittet snackar vi om relationer, konflikter och att få kärleken att överleva småbarnsåren. Bråkar du och din partner om allt allt allt? Ska man stanna i en relation för barnens skull? Och hur hanterar man en mormor som är extremt petnoga? Här för att svara på alla frågor har vi familjeterapeuten Mats Linde. Vi pratar också om konflikter under jul och nyår, om partners som vill bestämma men inte ta ansvar ? och om sätt att få kärleken att leva igen. Höj volymen, nu börjar vi.

Avsnittet sponsras Kavat.

2018-12-17
Länk till avsnitt

Sund självkänsla och sätta gränser utan mutor eller hot

I våra kortare avsnitt får du en av våra experters bästa råd kring ett ämne. Idag pratar vi med beteendevetaren och författaren Petra Krantz Lindgren varför det är så viktigt med barns självkänsla. Hur kan du som förälder påverka den? Hur sätter man gränser utan att hota och muta?

2018-12-03
Länk till avsnitt

Rätt ålder att börja förskolan, slippa förkylningar och livspusslet

Hur länge bör man amma? Går det att hindra barnförkylningar att bryta ut? Och när är det egentligen bäst för barn att börja i förskolan? I det här avsnittet av Rulla vagn-podden får du expertsvar på frågor som dessa från barnläkaren Cecilia Chrapkowska. Vi snackar också om barn med otröstlig panik på natten, om att må dåligt som förälder ? och om det där livspusslet finns på riktigt. Gör dig redo - nu börjar det.

Avsnittet sponsras av Kavat och Ella?s Kitchen.

2018-11-26
Länk till avsnitt

Så behåller du ?pirret? under småbarnsåren

I våra kortare tips får du en av våra experters bästa råd kring ett ämne. Idag pratar vi med familjeterapeuten Mats Linde om hur du behåller gnistan och pirret i relationen under småbarnsåren. Och om det faktiskt är okej att sexlivet får vara på paus ett tag.

2018-11-19
Länk till avsnitt

Superaktiv 1-åring, extrem mammighet och syskon som slåss

Hur får man bukt med extrem mammighet? Vad kan man göra åt att storebror puttar och slår sin lillebror? Och finns det en väg ut för den mamma som ammar i sängen 10 gånger varje natt? I det här avsnittet av Rulla vagn-podden får du svar från BVC-sköterskan Lisa Västberg. Vi tar också upp förlossningsdepression, tidig trotsålder och äta-riktig-mat-vägran. Rulla bandet ? rulla vagnen, nu kör vi.

Avsnittet sponsras av Ella?s Kitchen och Smartphoto.

2018-11-12
Länk till avsnitt

Så bråkar du på RÄTT sätt och löser konflikten

I våra kortare tips får du en av våra experters bästa råd kring ett ämne. Idag pratar vi med familjeterapeuten Mats Linde om hur du gör om det blir bråk när barnen är med. Och hur du faktiskt löser konflikten på ett bra sätt.

2018-11-05
Länk till avsnitt

Behålla gnistan efter barn, brist på sex och jobbig separation

I det här avsnittet snackar vi om relationer, sex och konflikter. Är sexlusten som bortblåst? Är det kris på känslofronten? Har du och din partner börjar stjälpa snarare än hjälpa varandra i rollen som föräldrar? Här för att svara på alla frågor har vi familjeterapeuten Mats Linde. Vi pratar om frustrerande situationer, om att separera utan att barnen kommer i kläm ? och hur sjutton man egentligen ska bråka på RÄTT sätt. Avsnittet sponsras av Smartphoto och Kavat.

2018-10-29
Länk till avsnitt

Så skapar du bra rutiner för sömnen på dagen

I våra kortare tips får du en av våra experters bästa råd kring ett ämne. Idag berättar Evelina Åkerberg hur du skapar ett sömnschema för din bebis och får bra rutiner för sömnen på dagen. Sömnschemat hittar du på www.rullavagn.nu/somnschema.

2018-10-08
Länk till avsnitt

Kämpig kolik, rädslan för RS-virus och barn som vägrar att bada

I dagens avsnitt får du svaren på om det finns knep för att slippa vabba, hur man gör egen välling och var gränsen egentligen går mellan vanligt skrik och kolik. Vi pratar också om hur farliga spädbarnsförkylningar egentligen är ? och hur du fixar nattningen när du har tvillingar. Nu rullar vi. I det här avsnittet av Rulla vagn-podden hör du barnläkaren Cecilia Chrapkowskas svar på lyssnarnas frågor.

2018-10-01
Länk till avsnitt

Så får du morgonpigga barn att sova längre

I våra kortare tips får du en av våra experters bästa råd kring ett ämne. Idag pratar vi med sömncoachen Hanna om vad man kan göra för att få morgonpigga barn att sova längre. Varför vaknar många barn så tidigt? Och vilka är superknepen för att få dem att ta sovmorgon? Du hittar Rulla vagns eget sömnschema här.

2018-09-24
Länk till avsnitt

Sluta amma på natten, hantera trots och vägrar sova på dagen

Idag pratar vi om hur man slutar amma på natten, hur man får bukt med gråt och gnäll och vad man ska göra när ens barn inte vill äta. Vi pratar också om barn som vägrar lyssna eller sova ? och om 4-åringar som ogärna vill sluta med napp. I höstens premiär-avsnitt av Rulla vagn-podden hör du BVC-sköterskan Lisa Västbergs svar på lyssnarnas frågor.

2018-09-17
Länk till avsnitt

Första tiden som förälder, kämpig amning och att sluta med välling

Barnläkaren Cecilia Chrapkowska Florén svarar på lyssnarnas frågor om den första tiden som nybliven förälder, gallskrikande barn, amningspress, barn som aldrig kommer till ro och om amning innebär totalförbud för alkohol. Nu tar Rulla vagn-podden sommaruppehåll ? passa på att lyssna på alla tidigare avsnitt under sommaren!

2018-06-04
Länk till avsnitt

Dämpa bli-förälder-chocken, jobbig svärmor ? och dela på ansvaret

Familjeterapeuten Mats Linde svarar på lyssnarnas frågor om att dela på ansvaret, ge varandra egentid, få tillbaka glöden och att hantera en svärmor som tycker att barnbarnet visst kan få äta socker. Det här avsnittet är en skänk från ovan en mulen söndag. Lyssna bums! Har du en fråga? Maila till [email protected]!

2018-05-28
Länk till avsnitt

Lugnare matstunder, mutor och om kladd kan vara toppen

Barndietisten Sara Ask svarar på lyssnarnas frågor om att ta fajten runt matbordet på rätt sätt, att se det kuliga med kladd, minska matstressen och om en bonusmacka kanske är ett klokt val. Pass på ? det här avsnittet vore dumt att missa. Avsnittet sponsras av Ellas Kitchen, läs mer på www.ellaskitchen.se/kompis. Har du en fråga? Maila till [email protected]!

2018-05-21
Länk till avsnitt

Hur du fixar att inte få sova, mammighet och svartsjuka syskon

Barnsjuksköterskan Lisa Västberg svarar på lyssnarnas frågor om att fasa ut vällingen, hantera syskon-svartsjuka, förstå baby blues och hur du bäst hanterar ett barn som är jättejätte-mammig. Om du är en smula i föräldrachock: lyssna på det här avsnittet för att få lite lugn. Avsnittet sponsras av Dina Försäkringar, läs mer på www.dina.se.. Har du en fråga? Maila till [email protected]!

2018-05-14
Länk till avsnitt

Noll med sex, besvärlig svärmor och vem ska ta skriknätterna

Vår småbarnsexpert och familjeterapeut Mats Linde svarar på lyssnarnas frågor om att hitta sexlusten, kväva bråk, att bemöta pikar från pappaledig-fientliga kollegor och om den som jobbar också ska ta hand om skrikbebisen på natten. Lägg allt åt sidan ? lyssna på det här avsnittet bums. Har du en fråga? Maila till [email protected]!

2018-05-07
Länk till avsnitt

Sömnmetoder, amningskrångel och om okej att nyblivna mammor jobbar

Barnläkaren Cecilia Chrapkowska Florén svarar på lyssnarnas frågor om oro över att orden dröjer, nattningsrutiner som fungerar, barn som tjoar på nätterna och om mamman ?får? börja jobba efter 2 månader. Höj volymen ? det här avsnittet är som en trippel espresso klockan 04.50. Har du en fråga? Maila till [email protected]!

2018-04-30
Länk till avsnitt

Matvägrare, lagom smakportioner och Babblarna vid matbordet

Barndietisten Sara Ask svarar på lyssnarnas frågor om att få små barn att börja äta, servera lagom smakportioner, distrahera på rätt sätt och hur föräldrar kan tänka när det går långsamt att väcka barnets intresse för mat. Listen up om du har en bebis som inte alltid gör som du vill vid matbordet ? här får du svar på dina många frågor. Avsnittet sponsras av Ella's Kitchen, läs mer på www.ellaskitchen.se/kompis. Har du en fråga? Maila till [email protected]!

2018-04-23
Länk till avsnitt

Utdragna nattningar, vägrar flaskan och hur du hanterar trots

Barnsjuksköterskan Lisa Västberg svarar på lyssnarnas frågor om att lämna tidigt till barnvakt, fixa utdragna nattningar, få barn att sova i sängen (och ta flaskan!) och om hur du som förälder undviker att bli fullkomligt galen av ditt barns trots. Det finns hopp ? lyssna på det här avsnittet! Avsnittet sponsras av Dina Försäkringar, läs mer på www.dina.se. Har du en fråga? Maila till [email protected].nu!

2018-04-16
Länk till avsnitt

Längtan efter egentid, vänner som sviker och att bråka inför barnen

Familjeterapeuten Mats Linde svarar på lyssnarnas frågor om att dela på ansvaret, ge och få egentid, att (inte) kolla mobilen jämnt och om det är stort nejnej på att bråka inför sina barn. Lyssna för att få en lite enklare vardag! Har du en fråga? Maila till [email protected]!

2018-04-09
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.