Sveriges 100 mest populära podcasts

HR-chefen

HR-chefen

I podden HR-chefen får vi inspiration av HR-proffs. De delar med sig av sina erfarenheter och råd. Programledare är Per Brolin, från Svenska HR-nätverket.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

hr-natverk.se/

Avsnitt

Viktoria Petrell HR-chef på Chiesi Pharma - HR-chefen #30

I detta avsnitt träffar jag Viktoria Petrell som är nordisk HR-chef på läkemedelsbolaget Chiesi Pharma. Hon berättar om vad som utmärker deras kultur och vad de gjort för att behålla den när de växer, hur viktigt det är med ett syfte och en riktning och ger exempel på vad man kan göra för att öka det korsfunktionella samarbetet.

2021-10-05
Länk till avsnitt

Per Carlsson HR-chef pa? Netonnet - HR-chefen #29

I det här avsnittet får du träffa Per Carlsson som är HR-chef på hemelektronikkedjan Netonnet. När Per kom till Netonnet för fyra år sedan var uppdraget att stärka cheferna, kulturen och engagemanget på bolaget. I avsnittet får du tal av hans syn på vad som gör en chef framgångsrik, vilket stöd de ger till sina chefer och hur de genom att veckovis samla in kunskap om vad medarbetaren tycker, tänker och känner kan arbeta proaktivt och skapa bättre förutsättningar för både chefer och HR.  

2021-09-07
Länk till avsnitt

Cecilia Eriksson - HR Direktör på Tre - HR-Chefen #28

I det här avsnittet får du träffa Cecilia Eriksson, HR-direktör på mobiloperatören 3, och höra hur de framgångsrikt kommunicerat under pandemin och så får du ta del konkreta exempel på hur de ställt om ledarutbildningar, engagerat medarbetare via Instagram, startat en intern podcast och gjort en kokbok.

2021-02-15
Länk till avsnitt

Charlotte Wikman - HR-chef på Norconsult - HR-Chefen - #27

I detta avsnitt träffar jag Charlotte Wikman som är HR-chef på det medarbetarägda företaget Norconsult. Hon berättar om hur ägandet ser ut och hur det i sin tur påverkar saker som företagskulturen, personalomsättningen och engagemanget bland medarbetare.

2020-12-01
Länk till avsnitt

Pernilla Wraneus - Head of People Internet of Things på Ericsson - HR-Chefen - #26

I det här avsnittet får ni träffa Pernilla Wranéus som är Head of People, Internet of Things, på Ericsson. Hon delar b l a med sig av sina tankar kring vem som är HR:s kund, att HR måste paketera sitt erbjudande och hur man kan mäta och följa upp HR:s insatser.

2020-10-12
Länk till avsnitt

Monica Längbo - HR-direktör på Axfood - HR-Chefen - #25

I det här avsnittet får du träffa Monica Längbo, HR-Direktör på Axfood. Monica har lång erfarenhet som HR-direktör och har coachat 100-tals ledare både som HR-direktör och som konsult. Om du är nyfiken på vad en coachande kommunikativ ledare är, hur man blir det och varför man ska bli det så ska du lyssna på detta avsnitt där Monica generöst delar med sig av sina kunskaper om coachande ledarskap.

2020-06-21
Länk till avsnitt

Johan Kerstell - Personaldirektör på Sandvik - HR-Chefen - #24

I det här avsnittet får du träffa Sandviks personaldirektör, Johan Kerstell som med sina 15 år i olika HR-roller på Sandvik varit med om stora förändringar av HR - från en harmonisering av HR, till en centralisering av HR och nu senast en decentralisering av HR. I det här avsnittet får du ta del av hans sina tankar och erfarenheter kring de olika sätten att organisera HR.

2020-05-25
Länk till avsnitt

Jesper Smith - HR-direktör på Clas Ohlson - HR-Chefen - #23

I det här avsnittet får du träffa Jesper Smith som är HR-direktör på detaljhandelsföretaget Clas Ohlsson. Du får b l a höra Jesper ifrågasätta värdet av traditionella talangprogram, varför han menar att HR måste släppa kontrollen, hur ledarskapet förändrats och hur tekniken utvecklats från att hålla HR som fånge till att bli ett verkligt stöd i ett värdeskapande HR-arbete.

2020-04-27
Länk till avsnitt

Karin Svensson - EVP People & Change på Tele2 - HR-Chefen- #22

I det här avsnittet träffar jag Karin Svensson, EVP People & Change, som b l a berättar om den rekordsnabba sammanslagningen mellan Tele2 och Comhem, hur färre HR-personer än tidigare skapar ett ännu större värde och hur man beslutsamt går till väga för att öka andelen kvinnor på alla nivåer i företaget.

2020-03-30
Länk till avsnitt

Rebecca Lucander - People & Culture Manager på SAS - HR-Chefen - #21

I det här avsnittet får du träffa Rebecca Lucander, People & Culture Manager på flygbolaget SAS. För över fyra år sedan gick de över från en tung och traditionell medarbetarundersökning till ett digitalt pulsmätningsverktyg för att kunna jobba mer proaktivt, mäta och följa upp engagemang och ge cheferna ett redskap att utveckla sitt team. I avsnittet delar Rebecca sina erfarenheter och tankar kring det och så får du en hel del tips!

2020-03-09
Länk till avsnitt

Lisa Vik - Tenant & Partner - HR-Chefen - #20

I det här avsnittet får du träffa Lisa Vik, som ansvarar för medarbetarupplevelsen på arbetsplatsutvecklingskonsulten Tenant & Partner. Den 1 januari  2018 gick de över från en traditionell, hierarkisk och chefsstyrd organisation till en självledarskapsstyrd organisation. I avsnittet berättar Lisa b l a om varför de införde den nya organisationsformen, hur beslut fattas idag och hur hennes roll som HR har påverkats.

2020-02-18
Länk till avsnitt

Bitte Ferngren - SVP HR på Scandic Hotels - HR-Chefen -#19

I det här avsnittet får du träffa Bitte Ferngren, SVP HR på Scandic Hotels. Det är hennes tankar och erfarenheter från hennes senaste jobb som skandinavisk HR-direktör på Trygg-Hansa som du får ta del av i avsnittet där hon berättar om en utmanande förändringsresa på ett traditionellt bolag i en reglerad bransch från ett HR-perspektiv. Bitte berättar b l a om utformningen av ett ledarutvecklingsprogram och vilken roll det spelade för att driva på förändringen, värdet av ett HR Business Board och hur hon utformande en ny affärstödjande HR-funktion.

2019-11-19
Länk till avsnitt

Anne Charlotte Billing - HR-chef på Apollo Travel Group - HR-Chefen -#18

I det här avsnittet får du träffa Anne Charlotte Billing, HR-chef på Apollo Travel Group. När Anne Charlotte kom till företaget i början 2015 var det till ett företag med stora utmaningar i en bransch i förändring. Uppdraget var att göra en turnaround och modernisera företaget. En resa som har varit framgångsrik där du som lyssnar får ta del av spännande saker de har gjort och hur skapat ett modernt och lönsamt företag.

2019-10-17
Länk till avsnitt

Maria Brithon - Country HR Director på ABB - HR-Chefen - #17

I det här avsnittet får du träffa Maria Brithon, HR-Direktör, ABB Sverige. För fyra år sedan tog ABB fram en hälsostrategi för att få bukt med en ökande psykosocial ohälsa. Du får höra Maria berätta vad de gjorde för olika aktiviteter för att vända trenden och sänka sjukfrånvaron.

2019-09-10
Länk till avsnitt

Anna Wenner - SVP HR på Skanska - HR-Chefen - #16

I det här avsnittet får du träffa Anna Wenner, SVP HR på Skanska Sverige. Anna har en kommunikationsbakgrund och ett ansvar över kommunikationsfrågor på Skanska Sverige. Hon delar med sig av sina tankar kring HR och kommunikation , hur de hänger ihop, varför HR och chefer behöver öka sin kommunikationskompetens och så får du handfasta tips på vad du kan göra för att lyckas bättre med kommunikationen.

2019-08-13
Länk till avsnitt

Cecilia Forzelius - Chief People Officer på Transcom - HR-Chefen - #15

I det här avsnittet får ni träffa Cecilia Forzelius, Chief People Officer, på globala kundserviceföretaget Transcom som anställer över 16 000 nya medarbetare per år. Cecilia berättar om hur de genom att digitalisera stora delar av rekryteringsprocessen halverat tiden HR lägger ner på rekryteringar, höjt kvaliteten och stärkt kandidatupplevelsen. Dessutom får du höra hur HR:s arbete har påverkats av det nya sättet att rekrytera och vilka nya kompetenser som krävs.

2019-06-14
Länk till avsnitt

Cecilia Sandberg - Senior Vice President HR på Atlas Copco - HR-Chefen - #14

I det här avsnittet, får ni möta Cecilia Sandberg, SVP HR på Atlas Copco. Hon delar med sig av  sina tankar  b l a kring vilka krav det ställs på chefer framöver, hur HR:s roll förändras och vikten av en stark företagskultur.

 

2019-05-19
Länk till avsnitt

Jessica Häggström - Head of HR på Investor - HR-Chefen - #13

I det här avsnittet träffar jag, Jessica Häggström, Head of HR på Investor. Jessica, som har lång erfarenhet av olika typer av HR-roller på Ericsson, delar b l a med sig av tips, tankar och erfarenheter kring vad som krävs av ledare idag.

2019-04-11
Länk till avsnitt

Niclas Lamberg - HR Direktör - Trafikverket - HR-chefen - #12

I det här avsnittet träffar jag Niclas Lamberg, HR-direktör på Trafikverket. Han berättar om arbetet med en ny värdegrund som har bidragit till att engagemanget är skyhögt bland medarbetare och om deras nya medarbetare, Brolle, som jobbar dygnet runt sju dagar i veckan.

 

2019-03-15
Länk till avsnitt

Åsa Beronius - HR Manager på Centiro - HR-Chefen - #11

I det här avsnittet får ni träffa Niklas Hedin, VD, Åsa Beronius, HR, och medarbetarna Joseph och Josephine på mjukvarubolaget Centiro. De ger en inblick i hur det är att arbeta på ett framgångsrikt företag där en stark tro på människan utgör grunden för hur bolaget är organiserat med självstyrande team och fritt från titlar, utstakade karriärvägar och hierarkier.

2019-02-10
Länk till avsnitt

Marie Danielsson - VP HR på Ericsson - HR-Chefen - #10

I det här avsnittet får du träffa Marie Danielsson, VP HR på Ericsson, som berättar om sina tankar och erfarenheter från en lång HR-karriär på Ericsson. Hon berättar hur HR har förändrats, vilka krav som ställs idag och vad som kan vara utmanande och intressant med att jobba med HR i en internationell roll.

2019-01-12
Länk till avsnitt

Klas Wahlström - HR-Direktör på Praktikertjänst - HR-Chefen #9

I det här avsnittet träffar jag HR-direktören, Klas Wahlström, på Praktikertjänst, Sveriges största privata vårdgivare med över 11 000 medarbetare. Klas berättar om vad HR tillför i organisationer, hur de kan nå fram med sitt budskap  och hur data hjälper HR att bli ännu viktigare i framöver.

2018-12-14
Länk till avsnitt

Magnus Sallbring - Kultur och marknadsdirektör på Atea - HR-chefen #8

I det här avsnittet träffar jag Magnus Sallbring, Kultur och Marknadsdirektör på Atea. Magnus delar med sig av tankar och erfarenheter kring kultur, employer branding och varför de tagit bort all individuell bonus på företaget.

2018-11-14
Länk till avsnitt

Helena Sjöberg - HR Chef på Microsoft - HR-Chefen #7

I det här avsnittet träffar jag Helena Sjöberg, HR-chef, på Microsoft. Du för höra Helena dela erfarenheter och tankar kring mångfald, inkludering och HR:s förändrade roll.

2018-10-14
Länk till avsnitt

Martina Smedman - HR-direktör på Evry - HR-chefen #6

I det här avsnittet besöker jag Martin Smedman, HR-direktör, på IT-konsulten Evry. Martina, delar med sig tankar och erfarenheter kring kompetensomställning och att vikten av att hitta nya vägar och samarbeten för att finna ny kompetens.  Och i vanlig ordning får du tre bra tips!

2018-09-14
Länk till avsnitt

Maria Romberg Ewerth - SVP HR på Assa Abloy - HR-chefen # 5

I det här avsnittet träffar jag Maria Romberg Ewerth, SVP HR på Assa Abloy. Maria delar med sig av erfarenheter av förvärv och vi pratar talangförsörjning.

2018-08-25
Länk till avsnitt

Cecilia Westerholm Beer - CHRO på Bisnode - HR-chefen #4

I det här avsnittet får du träffa Cecilia Westerholm Beer, CHRO på Bisnode. Cecilia delar  bl a med sig av tankar och erfarenheter kring implementering av HR-system och ledarskap.

2018-06-27
Länk till avsnitt

Pirjo Unnerstad - HR Manager på Ikano Bostad - HR-chefen #3

Idag ska vi träffa Pirjo Unnerstad som är HR-chef på Ikano Bostad. Bland annat kommer hon att berätta hur hon och Ikano Bostad arbetar med företagskultur.

Programledare: Per Brolin www.hr-natverk.se

2018-05-30
Länk till avsnitt

Henrik Dider - HR-direktör på Scandic Hotels - HR-chefen #2

Idag träffar vi Henrik Dider, som är HR-direkt på Scandic Hotels. Bland annat kommer han att berätta om hur det gick till när Scandic gick från en av de minst attraktiva arbetsgivarna till en av de mest attraktiva. Dessutom får vi bra tips om hur man börjar arbetet med employer branding.
Programledare: Per Brolin
www.hr-natverk.se

2018-04-26
Länk till avsnitt

Marie Ågren - HR-chef på Skandia - HR-chefen #1

Idag ska vi prata med Marie Ågren, som är HR-chef på Skandia. Hon kommer att berätta om hur medarbetarens ansvar för sin karriär, kompetensutveckling och hälsa påverkar organisationen och cheferna.

Programledare: Per Brolin

www.hr-natverk.se

2018-03-23
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.