Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

I sanningens namn

I sanningens namn

Nyheter24:s nöjeschef Gabriella Bark går in på djupet när hon träffar profilerna som på ett eller annat sätt satt ett stark avtryck i Sveriges medievärld. Vi lär känna personen bakom offentligheten och samtalar om jakten på lycka, relationen till ångest, sex, kärlek, och framförallt den man har till sig själv.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

nyheter24.se/noje/

Avsnitt

Maxida Märak. Artist, rappare & musikproducent

Maxida Märak, 30, är rapparen som använt sin musik och plattform till att vara en röst för de utsatta och engagerat sig i politiska frågor som idag är mer aktuella än någonsin. 

I det här samtalet berättar den hyllade artisten om hur det är att bli utfrusen av en hel by, om känslorna efter att hon och hennes dotter nästintill strök med under terrorattacken i Stockholm och om ilskan över normaliseringen av Sverigedemokraterna. Hon berättar även om sjukdomen som gjort att hon fått inkorgen fylld av elaka meddelanden från folk som påstår att hon har anorexia och säger att hon inte längre är en förebild.

Det här är ett väldigt mäktigt och rörande avsnitt där Maxida öppnar upp sig totalt om de senaste åren som kantats av psykisk ohälsa, vårdnadstvister och en flytt tillbaka till Jokkmokk ? och gåshuden är ett faktum när hon berättar hur hon rest sig, kommit tillbaka och kört sitt race fram till idag då hon känner sig lycklig och tillfreds med livet.

Hur är det att vara mamma? Vad går hon igång på? Hur gjorde hon för att ensam lyckas resa sig när alla försvann? Och vad var det som fick henne att flytta tillbaka till Jokkmokk?

Stort tack till Acast och Fotografiska som anordnade Fotografiska Studio Live. Här kan du läsa mer om kommande events

Musiken är från Maxidas spelning på Fotografiska.

2018-10-07
Länk till avsnitt

Kristian Täljeblad. TV-profil och Youtubestjärna

År 2014 stegade norrlandskillen Kristian Täljeblad in i Paradise Hotel. Det han inte visste då var att han under sin säsong skulle vinna hela svenska folkets hjärtan, vilket senare skulle resultera i hela två stycken "folkets pris" som ingen annan deltagare lyckats med. Men i sin andra säsong vann han inte bara folkets pris, utan även flickvännen Anna Pankovas hjärta.

I det här samtalet pratar vi mycket om hur man egentligen blir lycklig. Hur får man egentligen ett förhållande att fungera trots olikheter, hur viktigt är det med sex? Och vilka är hans egna största för och nackdelar i en relation?

Kristians kloka ord går rakt in i hjärtat och det här är ett avsnitt jag rekommenderar alla att lyssna på.

2018-09-30
Länk till avsnitt

Anna Pankova. TV-profil, Youtubestjärna & Influencer

Den ryskfödda Anna Pankova kom till Sverige som 5-åring och har haft det allt annat än lätt under sin uppväxt. I det här samtalet får lyssnarna lära känna Anna på djupet då hon berättar om svårigheterna med att försöka passa in i ett helt nytt samhälle, om åren som kantades av depression och sjukskrivning och sedan om vad som blev brytningspunkten ? nämligen Paradise Hotel 2017 som Anna vann. Och hon vann inte bara tävlingen ? utan även kärleken i pojkvännen Kristian Täljeblad.

Anna har en otrolig berättelse om hur mörkt kan bli ljust och hur viktigt det ibland är att sluta tveka och bara köra på.

Vad gillar hon i sängen? Vem är skönast i influencervärlden? Vad får henne att komma? Vad gör henne lycklig och varför ser man alltid så mycket fint i andra men klankar ned på sig själv? Det här blev ett fantastiskt avsnitt med högt, lågt och mycket skratt!

Musik av: ODZ, Ambivalensen och Andrea Lundqvist.

2018-09-23
Länk till avsnitt

Livepodd med Jasmine Gustafsson & Isabelle Strömberg

Denna kväll bjöds det in till Livepodd på Nyheter24:s kontor! Det blev en fantastisk kväll tillsammans med ett gäng av poddens fantastiska lyssnare som denna gång fick ställa sina egna frågor till gästerna och till Gabriella.

Stort tack till alla inblandade!

2018-09-16
Länk till avsnitt

Robin "Mos" Andersson. Paradise Hotel-profil

År 2015 klev en kaxig göteborgare vid namn Robin Andersson in i Paradise Hotel. Han gav sken av att vara en player och att han mer än gärna kunde gå över lik och köra över folk för att vinna. Men det är långt ifrån vem han egentligen är. Istället blev det så att han med sitt varma hjärta, sin humor och genuina personlighet vann programmet och framförallt ? folkets hjärta.

I år ställer han upp för tredje gången och det utlovas en säsong utan dess like.

I det här samtalet visar Robin en helt ny sida av sig själv. Han berättar om relationen till sin älskade mamma, om cancerbeskedet och om tomheten han kände efter att hon gått bort. Han berättar om vikten av att kunna resa sig upp och gå vidare och att hitta lyckan trots att man är totalt söndertrasad inombords.

Det här är ett avsnitt alla borde lyssna på, och i vanlig anda utlovas det högt och lågt, smaskigheter och väldigt mycket skratt.

Musiken är av: ODZ och Ambivalensen.

2018-09-09
Länk till avsnitt

Josephine Qvist. TV-profil, Youtuber & Influencer

Josephine Qvist, 26, tackade år 2015 ja till att vara med i ett program som hon inte riktigt visste vad det gick ut på. Det visade sig vara tittarsuccén Ex On The Beach, och hennes medverkan skulle komma att förändra livet totalt.

I det här samtalet berättar Josephine om tiden efter programmet, om baksidorna med influencervärlden och sanningen om vad som egentligen fick henne att bryta upp med sin ex-fästman.

Vad gör man när hela ens liv plötsligt rasar samman? Hur är det egentligen att vara instängd i EOTB-huset? Hur var hennes senaste Tinderdejt? Hur känns det att få en fontänorgasm? Allt det här och MYCKET mer i ett djupt, öppet och ärligt samtal med den färgstarka Josephine!

Musik: ODZ och Johan Alander.

2018-09-03
Länk till avsnitt

Daniel Paris. Programledare, podd-profil & influencer

När Daniel Paris växte upp var inte livet alltid så enkelt. Han hade inte så många vänner, blev aldrig medbjuden på klasskamraternas fester och kände sig konstant malplacerad. Det han inte visste då var att han om 10 år skulle vara en av landets mest folkkära programledare med en vänskapskrets större än han någonsin kunnat drömma om.

I det här samtalet berättar Daniel om hur man når sina mål, om vikten att tro på sig själv när ingen annan gör det samt delar med sig om sina egna tankar om hur man egentligen blir lycklig i en värld som är designad för att vi ska vara olyckliga

Hur gick det till när han kom ut? Vad faller han för? Och hur gick det egentligen till när han var med i programmet "Ung och bortskämd"? Allt detta och MYCKET mer i avsnittet med Daniel.

Musik: Johan Alander & Ambivalensen. Mer av deras musik hittar du på Spotify.

2018-08-26
Länk till avsnitt

Ulrika Forsberg. TV-profil & Influencer

Ulrika Anna Evelina Forsberg, 27, klev 2014 in i tittarsuccén Paradise Hotel och med sin breda norrländska och sköna personlighet blev hon snabbt en tittarfavorit.

Det här är ett av poddens absolut tyngsta avsnitt där Ulrika berättar om åren efter programmet som kantats av både depression och sjukdom, men även av kärlek, lycka och två efterlängtade (men oväntade) graviditeter.

I juni 2018 fick hon ett besked hon skulle komma att förändra hennes liv ? hon hade fått cancer.

Men trots motgångarna och mot alla odds ser Ulrika på livet med glimten i ögat. Hon berättar om vikten av att vara positiv, om hur det var att bli mamma till sina små pojkar, relationen till sin sambo Alexander, om hur det egentligen är att ta emot ett cancerbesked och hur man kan lyfta upp sig själv när livet får sig en vändning.

Det bjuds i vanlig anda på en hel del smaskigt sexprat och Ulrika berättar även om hur hon upptäckte att hon var gravid ? vilket var i samband med en blöt krogkväll med Jasmine "Jasse" Gustafsson.

Musiken är av Andrea Lundqvist och Ambivalensen.

2018-08-19
Länk till avsnitt

Amelia Silowá. TV-profil & Influencer

När Amelia Silowá var 11 år gammal klev hon in i ett vitt, sterilt rum på sjukhuset i Malmö. Efter en liten stunds väntan blev hon fasthållen av sjuksköterskor som tvingade in en slang ned i hennes hals. Hon skulle sondmatas på grund av sin långt gångna anorexia.

2016 deltog hon i tittarsuccén Ex On The Beach där hon snabbt blev en av de mest färgstarka karaktärer som synts i programmet. Men trots den glöd och girlpower Amelia visade i rutan så mådde hon mycket dåligt efter sin medverkan.

I det här samtalet får vi lära känna Amelia på djupet. Hon berättar om skiten hon tvingats gå igenom under sin skolgång, om hur man bygger upp en söndertrasad självbild och hur man, trots att man går igenom ett helvete, kan komma ut med ryggen rak och starkare än någonsin.

Vem är hennes charmige pojkvän? Hur är hennes relation till mat och utseende idag? Vad gillar hon i sängen och hur hon vara så extremt sprudlande, stark och positiv trots jobbigheterna hon gått igenom?

Allt det här och mycket mer i avsnittet med Amelia.

Behöver du hjälp med din ätstörning?

Kontakta en vårdcentral om du mår mycket dåligt under en längre tid. Där kan du få träffa en kurator eller en psykolog och få samtalsstöd.

Du kan också vända dig till Frisk & Fri på nummer 08-20 72 14.

info@friskfri.se

2018-07-29
Länk till avsnitt

Quetzala Blanco. Nöjesprofil och journalist

För några år sedan gick Quetzala Blanco på Västerbron en sen sommarnatt. Hon var på väg till psykakuten för att hon ville ta livet av sig. Idag är hon en av Sveriges främsta nöjesprofiler och har med sin medverkan i olika TV-program, poddar och krönikor fått tusentals människor att skratta samt givit dem hjälp med livsråd, sex och relationer.

Hur blir man egentligen lycklig? Vad är hennes egen relation till ångest, sex och alkohol? Och vad är hennes absolut bästa och råaste sextips för alla som vill steppa upp sitt game i sängen?

Allt detta och mycket mer i ett öppet och ärligt samtal med den färgstarka Quetzala!

Musiken är av ODZ.

2018-07-22
Länk till avsnitt

Felicia Aveklew. Youtubestjärna & Makeup artist

Den färgstarka skånetjejen Felicia Aveklew, 21, har idag 158 000 prenumeranter som följer henne dagligen på Youtube. Det här blev ett mycket starkt samtal där Felicia öppnar upp sig totalt och berättar om sitt förra, destruktiva förhållande, hur hon tillslut tog sig ur det och hur hon en månad senare träffade sin stora kärleken i sitt liv, Simon. För första gången väljer hon nu även att berätta om hur hon inne på skoltoaletten upptäckte att hon var gravid, och hur hon gick till väga efter beskedet.

I vanlig anda bjuds det på mycket skratt, sexsnack och förhållandeprat. Varför flyttar hon tillbaka till Skåne? Vad får henne att komma? Hur är det att höra av en modellagentur att man måste gå ned massor i vikt? Och hur tusan sminkar man egentligen fräknar som ser naturliga ut?

Det här är ett avsnitt du absolut inte vill missa.

Musik: Ambivalensen ? För någon annan och Johan Alander ? Falla i bitar.

2018-07-15
Länk till avsnitt

Mimmi Kapell. Personlig tränare & Influencer

Mimmi Kapell är den personliga tränaren som under de senaste åren fullkomligt exploderat på sociala medier. Idag driver hon eget företag och tränar med några av Sveriges största influencers. I det här samtalet berättar Mimmi om drömmen om att bli mamma, om att hitta kärleken i sitt liv, hur man bäst tränar upp sin rumpa + myter och sanningar kring träning. Hur ska man tänka kring alkohol och träning, vad ska man äta för att maxa muskeluppbyggnad och hur är egentligen hennes egen relation till träning och mat?

Självfallet blir det även en del sexsnack. Är man kåt när man är gravid? Hur mycket ligger man när man är höggravid? Mimmi ger även sina absolut bästa tips på sexleksaker ? och det är någonting du INTE vill missa!

2018-07-08
Länk till avsnitt

Jasmine Gustafsson. Dokusåpadrottning & Influencer

Jasmine "Jasse" Gustafsson är dokusåpadrottningen som skapat kaos i både Paradise Hotel och Ex on the beach. Med sin starka personlighet, sina långa fransar och sitt heta temperament har hon minst sagt lämnat avtryck i den svenska reality-världen. Men bakom den hårda fasaden finns det även ett stort hjärta, en bultande sorg och och en människa som varit på botten och sedan tagit sig tillbaka.

I det här avsnittet berättar Jasmine för första gången om hur hon för någon månad sedan fick reda på att hennes pappa gått bort, vad som egentligen hände med henne och hennes förra livspartner samt hur man på egna ben kan fortsätta gå, trots att man egentligen inte orka

Hur känns det att få en sprutorgasm? Vad vill man inte höra i sängen? Och vikten att kunna skämta om all skit som händer en i livet ? det och mycket mycket mer i veckans avsnitt med Jasmine!

Musiken i podden är: ?För någon annan? med Ambivalensen och ?Det var ingen som lyssnade? med Johan Alander.

Vill du höra mer av deras musik finns den på Spotify.

2018-07-01
Länk till avsnitt

Emma Hellström. Paradise Hotel-profil

Emma Hellström klev 2017 in, med dunder och brak, i vad många säger blev den bästa säsongen någonsin av Paradise Hotel Sverige. I det här samtalet berättar Emma för första gången om tiden efter dokusåpan, om hur det är att bli bedragen av den man älskar ? samt öppnar upp om den kroniska & smärtsamma sjukdomen hon tvingas leva med.

I vanlig anda bjuds det på en HEL DEL skratt och ocensurerat sexprat, det diskuteras svartsjuka, självförtroende, ångest, vänskap och allmänt peppsnack.

Emma avslöjar även vem som är hennes nya kärlek ? en kille du antagligen skymtat i TV-rutan...

2018-06-24
Länk till avsnitt

Camilla Gervide. Driver Bloggbevakning.se

Hon driver en av Sveriges största bloggar med tusentals besökare i veckan. Men vem är egentligen den mystiska kvinnan bakom Bloggbevakning.se? I ett öppet och ärligt samtal berättar Camilla om hur hon i flera års tid levde i ett förhållande där hon blev misshandlad till den gräns att hon trodde att hon skulle dö. Varför stannar man egentligen hos en man som brutit ens revben?

Hon berättar även om hur det, som ung kvinna, var att leva med ett alkoholberoende ? hur hon insåg det och vändningen hennes liv fick när hon valde att bli nykter. Utöver det blir det en hel del smaskigt kändissnack, smarta relationsråd och andra mycket intressanta samtalsämnen!

2018-06-17
Länk till avsnitt

Lancelot Hedman Graaf. Thaiboxare

I ung ålder förlorade Lancelot Hedman Graaf sin äldre bror Isak, 19, i en tragisk olycka som skulle komma att förändra hans liv. Han började hänga i fel kretsar och han hanterade sin sorg genom att, som han själv berättar, bli stökig. I det här avsnittet berättar Lance om vägen tillbaka, om hur han hanterat sorgen efter sin bror, om hur han mitt i all misär förälskade sig i thaiboxningen. Han berättar även om det stormiga förhållandet med Paulina "Paow" Danielsson och på frågan om vad det var som fick paret att göra slut får Gabriella ett väldigt speciellt svar...

I Lancelot Hedman Graafs första poddavsnitt någonsin hinner vi under loppet av 33 minuter att gå igenom allt mellan himmel och jord och du får lära känna Lancelot på ett helt annat plan än innan!

2018-06-10
Länk till avsnitt

Isabelle Strömberg. Bloggerska och Youtubestjärna

Veckans gäst är ingen mindre än bloggstjärnan Isabelle Strömberg. I ett öppet och ärligt samtal väljer Isabelle nu att berätta om de mörka åren hon led av ett tungt drogmissbruk och hur hon ena dagen gick från att röka gräs, till att andra dagen injicera. Vi pratar även om hur kärleken kan ta en människa tillbaka till livet, samt vikten av att kunna bära sig själv när ingen annan orkar göra det.

Utöver det bjuds det på en hel del sex och relation, varför är de flesta killar dåliga på att ge oralsex, hur ställer vi oss till make up sex och Gabriella berättar om det snuskiga hon gjorde en dag när hon kom hem och hennes kille städat hela huset...

Detta avsnitt kommer att chocka, påverka och beröra dig på djupet! Och som vanligt bjuds det på mycket skratt!

2018-06-03
Länk till avsnitt

Isabella Jedler. Influenser och egen företagare

Isabella Jedler är den före detta skönhetsdrottningen som valde att gå sin egen väg och idag arbetar som egen företagare och influenser. I det här samtalet ligger mycket av fokus på relationer & sex och vi går igenom allt ifrån hur man lärde sig komma, vad vi kommer av, huruvida storleken spelar roll, vad tycker vi egentligen om analsex + trekanter, och hur ofta bör man egentligen ligga i ett förhållande?

Sen går vi igenom vattendelarna "Är det ok att ens pojkvän gillar halvnakna tjejers bilder på Instagram?" samt "Är det viktigt att vara i ett förhållande på Facebook?".

2018-05-27
Länk till avsnitt

Johanna Nordström. Komiker

Komikern Johanna Nordström, 22, är den unga tjejen som gör några av Sveriges mest älskade humorsketcher, och hon följs av hundratusentals människor dagligen. I det här samtalet lägger vi stort fokus på hur dagens kroppshets driver unga tjejer till svåra ätstörningar, om hur man bryter sig loss från ett livslångt självhat samt vad det egentligen är som gör att man når sina drömmar.

2018-05-20
Länk till avsnitt

Aina Lesse. TV-profil, influenser och castare

Aina Lesse slog igenom i Paradise Hotel 2013 och blev storslagen favorit hos svenska folket. Men vad hände efter programmet? I det här avsnittet berättar Aina om hur hon gick ned 30 kilo på grund av sin utbrändhet, hon diskuterar varför hon aldrig vill ha barn, hur det är att bli tillsammans med sitt ex, sex med ex, kåthet, alkohol, droger och katastroftänk. Hur får man egentligen ett förhållande att hålla och hur får man egentligen sin partner tänd efter flera års förhållande?

2018-05-13
Länk till avsnitt

Antonija Mandir. Youtubestjärna och Ex On The Beach-profil

Hon slog igenom med dunder och brak i Ex On The-Beach 2017 och har idag en av de snabbast växande Youtubekanalerna i Sverige. I det här samtalet går vi igenom allt ifrån hur man blir lycklig, hur det är att ha sex i TV till att inse att man lever med konstant dödsångest.

Och vad var det egentligen som hände den omtalade kvällen i Ex On The Beach där Antonija slog upp ny mark för unga tjejer som väljer att ta för sig i av sex? "Jag hittade en vibrator och kände, vem bryr sig?"

2018-05-06
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.