Sveriges 100 mest populära podcasts

Hur Kan Vi?

Hur Kan Vi?

Om vi ska kunna leva tillsammans behöver vi prata med varandra. Därför bjuder vi in smarta, utmanande och relevanta gäster till en podcast där olikheter uppmuntras och gör oss klokare. Samtalet fort-sätter.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi

Avsnitt

147: Våld är oundvikligt ? Musse Hasselvall & Robert Svensson

Navid samtalar med Musse Hasselvall och Robert Svensson utifrån deras gemensamma bok ?Våldet? om aggression, kampsport, mäns och kvinnors olika relation till våld och hur du kan bjuda in din ilska med mjuka ögon. Tack till dig som stöttar oss på Patreon på www.patreon.com/hurkanvi Extra stort tack till Strhuan, Andreas Dahlin och Maja Lundbeck. Få avsnitten dagen innan och reklamfria samt få tillgång till exklusivt eftersnack med gästerna ? stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma så swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi? Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-06-15
Länk till avsnitt

146: Jag har lämnat en sekt ? Cissi Wallin

Navid samtalar med skribenten och medieprofilen Cissi Wallin. De pratar om drevmentalitet, avbön, förlåtelse, #metoo, toxisk femininitet, förövare och offerskap, sex och makt. Tack till dig som stöttar oss på Patreon på patreon.com/hurkanvi Extra stort tack till Pontus Appel, Ehrnholm och David Boman Få avsnitten dagen innan och reklamfria samt få tillgång till exklusivt eftersnack med gästerna ? stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma så swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-06-10
Länk till avsnitt

145: Feminism handlar inte om en like-fest på Instagram ? Nina (fd Åkestam) Wikner

Navid samtalar med Nina (fd Åkestam) Wikner om feminism. De pratar om kärnan i feminismen, benar ut första, andra, tredje, fjärde vågens feminism, vad patriarkatet är och hur meningar som ?alla män är potentiella våldtäktsmän? påverkar samtalet om jämställdhet. Tack till dig som stöttar oss på Patreon på patreon.com/hurkanvi Extra stort tack till Lucas, Johannes Konow och Mirjam Hübinette. Få avsnitten dagen innan och reklamfria samt få tillgång till exklusivt eftersnack med gästerna ? stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma så swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi? Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-06-08
Länk till avsnitt

144: Varför oroar vi oss mer idag än för 10 000 år sen? ? Roland Paulsen

Navid samtalar med Roland Paulsen, författare till boken ?Tänk om - en studie i oro? och docent i sociologi, om oro, ångest, psykisk ohälsa, psykedelika och begreppet acceptans. Följ Roland på Facebook: https://www.facebook.com/roland.paulsen Skaffa Rolands böcker: https://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?authors=Roland%20Paulsen Få avsnitten dagen innan och reklamfria samt få tillgång till exklusivt eftersnack med gästerna ? stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi? Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial Twitter: https://twitter.com/modiri_navid? Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-06-01
Länk till avsnitt

143: Det finns något konstruktivt med manshat ? BIlan Osman

Navid samtalar med journalisten och föreläsaren Bilan Osman om varför hon ibland tycker det är okej att hata män, hur man är en god antirasist och varför hon bad Paolo Roberto hålla käften. Följ Bilan på Twitter: https://twitter.com/bilaaan1 Få avsnitten dagen innan och reklamfria samt få tillgång till exklusivt eftersnack med gästerna ? stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi? Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial Twitter: https://twitter.com/modiri_navid? Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-05-25
Länk till avsnitt

142: Jag har tagit ansvar för mitt brott ? Paolo Roberto

Navid samtalar med ex-boxaren och entreprenören Paolo Roberto om det uppmärksammade sexköpet 2020, vad som har hänt sen intervjun i Tv4 med Jenny Strömstedt, vilka mörka sidor som finns i maskulinitet och machokultur och varför det är så svårt att förlåta människor som begår grova misstag. Följ Paolo på Twitter: https://twitter.com/paolorobertocom Följ Paolo på Instagram: https://www.instagram.com/1paolo2 Följ Paolo på youtube: https://www.youtube.com/channel/UCA2V1ndJKSo7efDLu9Arc3g Få avsnitten dagen innan och reklamfria samt få tillgång till exklusivt eftersnack med gästerna ? stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi? Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial Twitter: https://twitter.com/modiri_navid? Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-05-14
Länk till avsnitt

141: Vad gör egentligen Public Service? ? Jan Helin

Navid samtalar med journalisten och mediedirektören Jan Helin om syftet med public service, vad de egentligen gör och hur viktig rekryteringsprocessen är egentligen. De pratar om kritiken mot Public Service, framtiden för SVT och varför det är viktigt att Jan Helin vågar samtala med Alexander Bard, Hanif Bali och Aron Flam för att kliva utanför sin box. Få avsnitten dagen innan och reklamfria samt få tillgång till exklusivt eftersnack med gästerna ? stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi? Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial Twitter: https://twitter.com/modiri_navid? Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-05-11
Länk till avsnitt

140: Är det polisens ansvar att uppfostra ungdomarna i orten? ? Hanif Azizi

Navid samtalar med polisen Hanif Azizi om människan bakom polisuniformen, vad som funkar i arbetet med gängkriminella, rasism både inuti och utanför polisen, narkotika och varför fadersfigurer är viktiga i samhället. Följ Hanif på Instagram: https://www.instagram.com/hanifazizi.se/ Följ Hanif på Twitter: https://twitter.com/hanifaziziSE Skaffa Hanifs bok Förortssnuten: https://www.adlibris.com/se/bok/forortssnuten-9789100184605 TÄVLING: Vad ska vi ha för motiv på nästa Hur kan vi-kopp? Bästa förslaget vinner 3000kr och 20 koppar med motivet. Skicka ditt tävlingsbidrag till [email protected] Få avsnitten dagen innan och reklamfria samt få tillgång till exklusivt eftersnack med gästerna ? stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi? Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial Twitter: https://twitter.com/modiri_navid? Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-05-04
Länk till avsnitt

139: Jag hade bild på Hitler i skolbänken som 12-åring ? Anders Högström

Navid samtalar med ex-nazisten Anders Högström om hur han var med och startade Nationalsocialistisk front i Karlskrona på 90-talet, kriminaliteten och drogerna, stölden av Arbeit macht frei-skylten i Auschwitz och hur han hittade Gud på ett fängelsegolv i Polen. Skaffa boken Extremisten skriven av Bosse Gustafsson: https://www.adlibris.com/se/bok/extremisten-anders-hogstrom-den-svenska-extremhogern-och-skyltstolden-som-skakade-varlden-9789185279654 TÄVLING: Vad ska vi ha för motiv på nästa Hur kan vi-kopp? Bästa förslaget vinner 3000kr och 20 koppar med motivet. Skicka ditt tävlingsbidrag till [email protected] Få avsnitten dagen innan och reklamfria samt få tillgång till exklusivt eftersnack med gästerna ? stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi? Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial Twitter: https://twitter.com/modiri_navid? Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-04-27
Länk till avsnitt

138: Finns svensk kultur? ? Lars Trägårdh

Navid pratar med historikern Lars Trägårdh om svensk kultur, varför det är viktigt att ställa krav på människor som kommer till Sverige och vad språk och arbete betyder för nyanländas väg in i det svenska samhället. Läs mer om Henrik Berggrens och Lars Trägårdhs bok Är Svensken Människa?: http://www.norstedts.se/bocker/115276-ar-svensken-manniska- Få avsnitten dagen innan och reklamfria samt få tillgång till exklusivt eftersnack med gästerna ? stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi? Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial Twitter: https://twitter.com/modiri_navid? Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-04-20
Länk till avsnitt

137: Alexander Bard är offer för sin egen narcissism ? Houman Sebghati

I detta avsnittet pratar Navid med musikern och läraren Houman Sebghati. De pratar om vad hiphop är idag, offerkultur, mellanförskap och varför Alexander Bard missade målet med sin tweet. Lyssna på Houman Sebghatis musik: https://open.spotify.com/artist/3JfaDuspXfR7F0HGJHAULd Följ Houman på instagram: https://www.instagram.com/houman.nu/ Stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon och få avsnitten dagen innan och reklamfria, med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi? Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial Twitter: https://twitter.com/modiri_navid? Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-04-13
Länk till avsnitt

136: Socialdemokratin har tappat sin identitet ? Mona Sahlin

Navid pratar med tidigare partiordföranden för Socialdemokraterna Mona Sahlin om att vara en drevöverlevare, hennes engagemang i partipolitiken och vikten av längre politiska samtal. De pratar om flyktingkrisen, identitetspolitik och kvinnors utsatthet i samhället. Stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon och få avsnitten dagen innan och reklamfria, med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? Hur kan vi? - Eftersnack på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi? Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial Twitter: https://twitter.com/modiri_navid? Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-04-06
Länk till avsnitt

135: Har högern mer humor än vänstern? ? Michael Lindgren

Navid pratar med komikern och satirikern Michael Lindgren om att han åkte till USA för att stötta Obamas kampanj, farorna med kapitalism, svenskhet och positiv nationalism. Samtalet kretsar också kring om huruvida det är svårt att arbeta med komik och satir i Sverige idag, hur han fick vänsterikonen Göran Greider att skoja om sig själv och om högern i Sverige har mer humor än vänstern. Stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon och få avsnitten dagen innan och reklamfria, med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? Hur kan vi? - Eftersnack på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi? Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial Twitter: https://twitter.com/modiri_navid? Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-03-30
Länk till avsnitt

134: Kan Gud vara ond? ? Joel Halldorf

Navid pratar med teologen och författaren Joel Halldorf om vad Gud är för något, hur vi skapar Gud i Sverige i dag, vad kapitalism har med religion att göra och varför både Navid och Joel skulle kunna må bra av att få en fysisk käftsmäll nån gång då och då. Här hittar du Joel Halldorf och vart du kan köpa hans bok: Twitter: https://twitter.com/joelsh Boken ?Gud: Jakten : existentiell svindel i det tjugoförsta århundradet? https://www.adlibris.com/se/bok/gud-jakten-existentiell-svindel-i-det-tjugoforsta-arhundradet-9789188589798?gclid=Cj0KCQjwrsGCBhD1ARIsALILBYrbzDS7VL4kSU7ggI-sCpHNZ8sh-UQzJ565RBTJKYRBzQfpTzsNXCMaAowVEALw_wcB Stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon och få avsnitten dagen innan och reklamfria, med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? Vi har valt att inaktivera kommentarerna och för att fortsätta samtalen kan ni göra det på Hur kan vi? - Eftersnack på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi? Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiri...? Twitter: https://twitter.com/modiri_navid? Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se?.
2021-03-23
Länk till avsnitt

133: Svenska kristna kunde inte hantera Jesus som homosexuell ? Elisabeth Ohlson

Navid pratar med konstnären och fotografen Elisabeth Ohlson Wallin om att porträttera Jesus som homosexuell, Drottning Silvia som tvättar bort nazistiska symboler och varför HBTQ-personer har irriterat makten genom hela mänsklighetens historia. Här hittar du Elisabeth Ohlson: Hemsida: https://ohlson.se Facebook: https://www.facebook.com/Elisabeth-Ohlson-202986989768775 Instagram: https://www.instagram.com/elisabethohlson/ Stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon och få avsnitten dagen innan och reklamfria, med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/ YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi Eftersnack-gruppen på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial/ Twitter: https://twitter.com/modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-03-16
Länk till avsnitt

Hur kan vi prata om yttrandefrihet?

Vårens konkluderande kompilation inleds med ett samtal från Hur kan vi Live med Ann Heberlein, Aron Flam och Malcom Kyeyune, därefter följer utsnitt från när Navid pratade med Per Björklund, Lars Vilks, Ashkan Fardost, Christer Sturmark och Elaine Eksvärd om olika aspekter av Yttrandefrihet. Nästa vecka är vi tillbaka med säsong 6! Se alla Hur kan vi? Live genom att bli patreon på patreon.com/hurkanvi Följ Aron Flam på Twitter: https://twitter.com/AronFlam/ Följ Malcom på Facebook: https://www.facebook.com/Tinkzorg Lyssna på avsnitt #4 med Per Björklund: https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/hur-kan-vi-29655/episodes/4-per-bjorklund-hur-kan-vi-prata-om-yttrandefrihet-23355069 Lyssna på avsnitt #54 med Lars Vilks: https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/hur-kan-vi-29655/episodes/54-lars-vilks-jag-kan-inte-ga-nagonstans-utan-livvakter-24430411 Lyssna på avsnitt #125 med Ashkan Fardost: https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/hur-kan-vi-29655/episodes/125-ashkan-fardost-att-vara-woke-ar-inte-ett-vansterfenomen-54958846 Följ Ashkan på Twitter: https://twitter.com/TouristInSpace/ Lyssna på avsnitt #131 med Christer Sturmark: https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/hur-kan-vi-29655/episodes/131-christer-sturmark-vi-kan-inte-lata-vart-samhalle-styras-av-religion-och-kanslor-52554930 Följ Christer på Twitter: https://twitter.com/ChSturmark Lyssna på avsnitt #123 med Elaine Eksvärd: https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/hur-kan-vi-29655/episodes/123-elaine-eksvard-jag-hatar-inte-alla-man-jag-hatar-min-pappa-44235121 Följ Elaine på Instagram: https://www.instagram.com/elaineeksvard/ Bli Patreon och stötta Hur kan vi? med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/ YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi Eftersnack-grupp på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial/ Twitter: https://twitter.com/modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-03-08
Länk till avsnitt

Hur kan vi prata om maskulinitet?

Navid pratar med Mårten Granlund, Ivar Arpi, Kimmie Åhlén, Hampus Nessvold och Alexander Bard om olika aspekter av maskulinitet. Lyssna på avsnitt #75 med Mårten Granlund: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/19141034/75-marten-granlund-hur-ar-det-att-vara-man-idag Följ Mårten på Instagram: https://instagram.com/martengranlund https://underkevlaret.se Lyssna på avsnitt #74 med Ivar Arpi: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/24482557/74-ivar-arpi-du-ar-ingen-riktig-man-om-du-inte-ar-beredd-att-do-for-din-kvinna Följ Ivar på Twitter: https://twitter.com/Ivarpi/ Lyssna på avsnitt #55 med Kimmie Åhlén: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/24430410/55-kimmie-ahlen-jag-fornekade-forintelsen Lyssna på avsnitt #29 med Hampus Nessvold: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/24243944/29-hampus-nessvold-hur-kan-vi-prata-om-maskulinitet Följ Hampus på Instagram: https://www.instagram.com/hampusnessvold/ Lyssna på avsnitt #31 med Alexander Bard: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/24404186/31-alexander-bard-hur-kan-vi-prata-om-sex-makt-och-vald-i-natverkssamhallet Följ Alexander på Twitter: https://twitter.com/Bardissimo Bli Patreon och stötta Hur kan vi? med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/ YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi Eftersnack-grupp på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial/ Twitter: https://twitter.com/modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-03-01
Länk till avsnitt

Hur kan vi prata om religion?

Navid pratar med Ann Heberlein, Christer Sturmark, Rashid Musa, Sherin Khankan, Dan Korn och Kent Wisti om olika perspektiv av religion. Lyssna på avsnitt #1 med Ann Heberlein: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/23354129/1-ann-heberlein-hur-kan-vi-prata-om-gud Lyssna på avsnitt #131 med Christer Sturmark: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/52554930/131-christer-sturmark-vi-kan-inte-lata-vart-samhalle-styras-av-religion-och-kanslor Följ Christer på instagram: https://twitter.com/ChSturmark Lyssna på avsnitt #130 med Rashid Musa: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/50469553/130-rashid-musa-icke-muslimer-tror-att-muslimer-inte-har-humor Följ Rashid på instagram: https://www.instagram.com/rashidmusa/ Lyssna på avsnitt #26 med Sherin Khankan: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/1912526/26-sherin-khankan-how-can-we-talk-about-islam Följ Sherin på instagram: https://www.instagram.com/sherinkhankan/ Lyssna på avsnitt #83 med Dan Korn: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/22266788/83-dan-korn-hur-kan-vi-prata-om-svensk-kultur Lyssna på avsnitt #45 med Kent Wisti: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/24427995/45-kent-wisti-svenska-kyrkan-ar-snart-dod Följ Kent på instagram: https://www.instagram.com/wistikent/ Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/ YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial/ Twitter: https://twitter.com/modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-02-22
Länk till avsnitt

Hur kan vi prata om rasism?

Navid pratar med Alexander Bard, Rashid Musa, Daniel Lampinen, Henrik Johansson, Paula Bieler, Dan Park, Elaine Eksvärd och Gustav Kasselstrand om olika perspektiv gällande rasism. Lyssna på avsnitt #109 med Alexander Bard: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/37013352/109-alexander-bard-vi-ar-pavag-in-i-50-ar-av-morker Följ Alexander på Twitter: https://twitter.com/bardissimo Lyssna på avsnitt #130 med Rashid Musa: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/50469553/130-rashid-musa-icke-muslimer-tror-att-muslimer-inte-har-humor Följ Rashid på instagram: https://www.instagram.com/rashidmusa/ Lyssna på avsnitt #20 med Daniel Lampinen: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/23826826/20-daniel-lampinen-hur-kan-vi-prata-om-rasism Följ Daniel på Twitter: https://twitter.com/daniellampinen Lyssna på avsnitt #13 med Henrik Johansson: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/1912540/13-henrik-johansson-hur-kan-vi-prata-om-anti-rasism Följ Henrik på Twitter: https://twitter.com/mrhenko123 https://www.interasistmen.se Lyssna på avsnitt #23 med Paula Bieler: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/24243938/23-paula-bieler-hur-kan-vi-prata-om-migration Följ Paula på Twitter: https://twitter.com/PaulaBieler Lyssna på avsnitt #76 med Dan Park: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/24482556/76-dan-park-jag-hade-hakkors-pa-mig-till-tingsratten Följ Dan på Twitter: https://twitter.com/park_fredrik Lyssna på avsnitt #123 med Elaine Eksvärd: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/44235121/123-elaine-eksvard-jag-hatar-inte-alla-man-jag-hatar-min-pappa Följ Elaine på Instagram: https://www.instagram.com/elaineeksvard/ Lyssna på avsnitt #127 med Gustav Kasselstrand: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/46653225/127-gustav-kasselstrand-jag-tar-det-som-en-komplimang-att-bli-kallad-rasist Följ Gustav på Twitter: https://twitter.com/gustavkassel Bli Patreon och stötta Hur kan vi? med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/ YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi Eftersnack-grupp på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial/ Twitter: https://twitter.com/modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-02-15
Länk till avsnitt

Hur kan vi prata om framtiden?

Navid pratar med Ashkan Fardost, Stefan Hyttfors, Gustaf Josefsson Tadaa, Gustav Martner, Alexander Bard och Mathias Sundin om olika perspektiv av framtiden. Lyssna på avsnitt #2 med Ashkan Fardost: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/23355071/2-ashkan-fardost-hur-kan-vi-leva-med-robotar Följ Ashkan på instagram: https://www.instagram.com/touristinspace/ Lyssna på avsnitt #6 med Stefan Hyttfors: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/23357258/6-stefan-hyttfors-hur-kan-vi-forbereda-oss-for-framtiden Följ Stefan på instagram: https://www.instagram.com/hyttfors/ Lyssna på avsnitt #15 med Gustaf Josefsson Tadaa: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/1912538/15-gustaf-josefsson-tadaa-hur-kan-vi-prata-om-framtiden Följ Gustaf på instagram: https://www.instagram.com/gustaftadaa/ Lyssna på avsnitt #33 med Gustav Martner: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/4687153/33-gustav-martner-hur-kan-vi-prata-om-skarmtid Följ Gustav på instagram: https://www.instagram.com/martnerman/ Lyssna på Framtidsspaning 2021 med Alexander Bard & Ashkan Fardost: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/53146202/tidigast-2022-kan-vi-prata-om-post-corona-framtidsspaning-med-alexander-bard-ashkan-fardost Lyssna på avsnitt #88 med Mathias Sundin: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/24304360/88-mathias-sundin-hur-kan-vi-prata-om-framtidsoptimism Följ Mathias på instagram: https://www.instagram.com/mathiassundin/ Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/ YouTube: https://bit.ly/36hHqcS Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial/ Twitter: https://twitter.com/modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-02-08
Länk till avsnitt

Hur kan vi prata om psykisk ohälsa?

Navid pratar med En Arg Blatte Talar, Georgios Karpathakis, Kristina Paltén, David Eberhard, David Stiernholm och Gustav Martner om olika aspekter av psykisk ohälsa. Lyssna på avsnitt #124 med En Arg Blatte Talar: https://play.acast.com/s/hurkanvi/c65e116e2e5ff6115356191a3c2b2b89 Följ En Arg Blatte Talar på Facebook: https://www.facebook.com/argblattetalar/ Angry Foreigner på Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC8kf0zcrJkz7muZg2C_J-XQ Lyssna på avsnitt #46 med Georgios Karpathakis Jaenson: https://play.acast.com/s/hurkanvi/577e8377-2af4-4330-a900-332262e5cc5f http://www.underbaraadhd.se Lyssna på avsnitt #59 med David Eberhard: https://play.acast.com/s/hurkanvi/b36a99de-22a3-4dfe-aad2-423fa9f343ca Följ David på Twitter: https://twitter.com/eberharddavid/ Lyssna på avsnitt #39 med Kristina Paltén: https://play.acast.com/s/hurkanvi/405fca78-c2de-465c-9f8b-adb7042d12e2 https://palten.se Lyssna på avsnitt #43 med David Stiernholm: https://play.acast.com/s/hurkanvi/a7e5b9ad-c5d6-4c6a-b653-5dd217fc1e90 Följ David på Instagram: https://www.instagram.com/davidstiernholm/ Lyssna på avsnitt #33 med Gustav Martner: https://play.acast.com/s/hurkanvi/f4497ff3-5561-45a1-8ea6-da7df973b3df Följ Gustav på Instagram: https://www.instagram.com/martnerman/ ????????????? Bli Patreon och stötta Hur kan vi? med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/ YouTube: https://bit.ly/36hHqcS Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial/ Twitter: https://twitter.com/modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-02-01
Länk till avsnitt

Hur kan vi prata om integration?

Navid samtalar med Mustafa Panshiri, Johanna Jönsson, Paula Bieler, Hanif Bali och Malcom Kyeyune. Vidare innehåller avsnittet ett klipp från Hur Kan Vi? Live med gästerna Hanif Bali, Per Brinkemo och Mustafa Panshiri. Se alla Hur kan vi? Live genom att bli patreon på https://patreon.com/hurkanvi. Följ Mustafa Panshiri på Instagram: https://www.instagram.com/mustafa.panshiri/ Följ Hanif Bali på Instagram: https://www.instagram.com/hanifb/ Följ Per Brinkemo på Twitter: https://twitter.com/PerBrinkemo/ Lyssna på avsnitt #14 med Mustafa Panshiri: https://play.acast.com/s/hurkanvi/2ca098ab-e85e-46dd-b85b-735179a3a560 Följ Mustafa på Instagram: https://www.instagram.com/mustafa.panshiri/ Lyssna på avsnitt #24 med Johanna Paarup-Jönsson: https://play.acast.com/s/hurkanvi/75310e3b-b26f-40fb-9a63-2a78c2c790fa Följ Johanna på Facebook: https://www.facebook.com/johanna.jonsson.794/ Lyssna på avsnitt #23 med Paula Bieler: https://play.acast.com/s/hurkanvi/5a7f9fd0-5d43-4fc9-a971-b7c1eb45366c Följ Paula på Instagram: https://www.instagram.com/paula.bieler/ Lyssna på avsnitt #40 med Malcom Kyeyune: https://play.acast.com/s/hurkanvi/e486847e-e4d7-4c6f-be3f-e2ff881cc235 Följ Malcom på Facebook: https://www.facebook.com/Tinkzorg Lyssna på avsnitt #32 med Hanif Bali: https://play.acast.com/s/hurkanvi/a5cd41b0-9744-4914-a0ce-d5444562b3f0 Följ Hanif på Instagram: https://www.instagram.com/hanifb/ Hur kan vi prata om narkotika? https://www.youtube.com/watch?v=gJxehzW_kX0 Hur kan vi prata om jämställdhet? https://www.youtube.com/watch?v=D31cQnT_sgM Hur kan vi prata om medvetenhet? https://www.youtube.com/watch?v=mycxTBiPhuY Bli Patreon och stötta Hur kan vi? med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/ YouTube: https://bit.ly/36hHqcS Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial/ Twitter: https://twitter.com/modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-01-25
Länk till avsnitt

Hur kan vi prata om medvetenhet?

Avsnittet innehåller ett klipp från Hur Kan Vi? Live med gästerna Dan Korn, Tanja Suhinina och Bob Hansson. Vidare pratar (och mediterar) Navid med Jimmie Åkesson, Christer Sturmark, Lena Andersson, Alexander Bard, Ashkan Fardost, Per Johansson samt Jonna Bornemark. Se alla Hur kan vi? Live genom att bli patreon på patreon.com/hurkanvi. Följ Tanja på instagram: https://www.instagram.com/tanja.suhinina/ Följ Bob på instagram: https://www.instagram.com/bobhansson/ Lyssna på avsnitt #78 med Jimmie Åkesson: https://play.acast.com/s/hurkanvi/2fc98dd4fcb42658a343c0144fcd8b9a Följ Jimmie på instagram: https://www.instagram.com/akesson.jimmie/ Lyssna på avsnitt #131 med Christer Sturmark: https://play.acast.com/s/hurkanvi/79c999e455807e2067d02daf2b5f9c50 Följ Fri Tanke på instagram: https://www.instagram.com/fritanke.se/ https://fritanke.se Lyssna på avsnitt #126 med Lena Andersson: https://play.acast.com/s/hurkanvi/445a3267e36fe702cecae86132dfa035 Köp Lenas bok Dottern: https://www.bokus.com/bok/9789177952787/dottern-en-berattelse-om-folkhemmets-upplosning/ Lyssna på avsnitt #31 med Alexander Bard: https://play.acast.com/s/hurkanvi/db002023-01bd-4008-a7fc-84d63eae934d Följ Alexander på twitter: https://twitter.com/bardissimo/ Lyssna på avsnitt #125 med Ashkan Fardost: https://play.acast.com/s/hurkanvi/0bbd6bd211bca907a5b68e0e7f295131 Följ Ashkan på instagram: https://www.instagram.com/touristinspace/ Lyssna på avsnitt #115 med Per Johansson: https://play.acast.com/s/hurkanvi/dfb86c24c57c3f3262b40859ea7ecdef Lyssna på avsnitt #97 med Jonna Bornemark: https://play.acast.com/s/hurkanvi/205a8683622c2d4eaaec1cf8ea6711b8 Kolla in Jonnas böcker: http://volante.se/forfattare-och-talare/jonna-bornemark/ Bli Patreon och stötta Hur kan vi? med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/ YouTube: https://bit.ly/36hHqcS Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial/ Twitter: https://twitter.com/modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-01-18
Länk till avsnitt

Hur kan vi prata om Jämställdhet?

Avsnittet innehåller ett längre klipp från Hur Kan Vi? Live med gästerna David Eberhard, Elin Sundin och Atilla Yoldas. Fortsättningsvis innehåller avsnittet tre kortare klipp där Navid talar med Linnéa Claeson, Elin Sundin och Pamela von Sabljar. Se alla Hur kan vi? Live genom att bli patreon på patreon.com/hurkanvi. Följ David Eberhard på instagram: https://www.instagram.com/eberharddavid/ Följ Elin på instagram: https://www.instagram.com/elin.sundin/ Följ Atilla på instagram: https://www.instagram.com/atillayoldas/ Lyssna på avsnitt #3 med Linnéa Claeson: https://play.acast.com/s/hurkanvi/-3linneaclaeson-hurkanvipratajamstalldhet- Följ Linnéa på instagram: https://www.instagram.com/assholesonline/ https://www.instagram.com/linneaclaeson/ Lyssna på avsnitt #80 med Elin Sundin: https://play.acast.com/s/hurkanvi/78632e72eaf813d82a275e36fd424162 Följ Elin på instagram: https://www.instagram.com/elin.sundin/ Lyssna på avsnitt #81 med Pamela von Sabljar: https://play.acast.com/s/hurkanvi/1996424fb90e0b39194a9334cbe2a9cc Följ Pamela på instagram: https://www.instagram.com/pamelavonsabljar/ Bli Patreon och stötta Hur kan vi? med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/ YouTube: https://bit.ly/36hHqcS Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial/ Twitter: https://twitter.com/modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-01-11
Länk till avsnitt

Hur kan vi prata om narkotika?

Navid talar med Wally Johnson som då var aktiv med filmen Mary and I, Erik Leijonmarck som är Generalsekreterare för ECAD (European Cities Against Drugs), Paradise Hotel- och Ex on the beach-deltagaren Arvid Stenbäcken som berättar om sin personliga relation till narkotika samt Filip Bromberg som är Generalsekreterare för Nätverket för Psykedelisk Vetenskap. Lyssna på avsnitt #34 med Wally Johnson: https://play.acast.com/s/hurkanvi/d8c9d9b5-78ed-402c-9137-2514f7cd61d9 Följ Wally Johnson på instagram: https://www.instagram.com/wallyjohnsons/ Lyssna på avsnitt #41 med Erik Leijonmarck: https://play.acast.com/s/hurkanvi/46ac7a33-8d7a-4a23-83ef-f369e528bcf2 Läs mer om ECAD: http://www.ecad.net Lyssna på avsnitt #61 med Arvid Stenbäcken: https://play.acast.com/s/hurkanvi/1d445a83-9733-497c-a04c-9e5ee78e06cc Följ Arvid Stenbäcken på instagram: https://www.instagram.com/arvidvs/ Lyssna på avsnitt #128 med Filip Bromberg: https://play.acast.com/s/hurkanvi/e7de315d93b3e0b6d9c322571b214136 Läs mer om Nätverket för Psykedelisk Vetenskap: https://www.psykedeliskvetenskap.org Läs mer om Osmond Labs: https://www.osmondlabs.org Bli Patreon och stötta Hur kan vi? med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/ YouTube: https://bit.ly/36hHqcS Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial/ Twitter: https://twitter.com/modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-01-04
Länk till avsnitt

?Tidigast 2022 kan vi prata om post-Corona? ? Framtidsspaning med Alexander Bard & Ashkan Fardost

I säsongens sista avsnitt av Hur kan vi? bjuder vi in till framtidsspaning med teknologi- och framtidsexperten Ashkan Fardost samt filosofen och författaren Alexander Bard. Samtalet utgår från de lyssnarfrågor som skickades in av er inför samtalet och de ämnen som täcks är bland annat antagoni, framtida samhällsstruktur, vad som händer efter Corona och vad vi kan se för ljus under 2021.
2020-12-28
Länk till avsnitt

#131 Christer Sturmark: ?Vi kan inte låta vårt samhälle styras av religion och känslor?

Christer är är en svensk författare, förläggare, debattör och tidigare IT-entreprenör. Han är en av grundarna till bokförlaget Fri Tanke och även tidigare ordförande för förbundet Humanisterna. I detta samtal pratar Christer och Navid om en upplysning 2.0, att Sverige vilar på en kristen värdegrund, att tänka förnuftigt, döden samt gränser och utfrysningskultur.
2020-12-21
Länk till avsnitt

#130 Rashid Musa: Icke-muslimer tror att muslimer inte har humor

Rashid Musa är lärare, debattör och skribent. Han har varit ordförande för Sveriges Unga Muslimer under större delar av 2010-talet. I detta samtal pratar Rashid och Navid om humorns roll i samhället, mordet på läraren i Paris, inkludering, jämlikhet och koranbränning.
2020-11-30
Länk till avsnitt

Samtalspsykologen: Den som ger sig in i leken får leken tåla (oktober)

Hur kan vi? bjuder in Johan Grant för att analysera samtalen Navid hade med Ashkan Fardost, Lena Andersson och Gustav Kasselstrand. Johan delar med sig av tankar kring hur Navid kan förbättra sig i sitt sätt att leda samtal. Johan och Navid pratar om hur det är att vara uppvuxen i ett privilegierat land, panikångest, nyfikenhet och känslan av att både ha de intellektuella och de politiska ögonen på sig.
2020-11-26
Länk till avsnitt

#129 Jenny Koos: Är kvinnokroppen för besvärlig för traditionell sjukvård?

Jenny Koos är sexualhälsorådgivare, Justisse holistic reproductive health practitioner, doula och författare. I detta samtal pratar Jenny och Navid i stort om kvinnohälsa. De pratar om fertilitetsförståelse, PMS, hormoner och landar i vikten av att förstå och lära känna sin egna kropp. www.vulverine.se www.instagram.com/vulverinekoos/ www.facebook.com/Vulverine/
2020-11-23
Länk till avsnitt

#128 FILIP BROMBERG: Kan psykedelika rädda liv?

Filip Bromberg är leg. psykolog med privatpraktik specialiserad på integration av psykedeliska upplevelser. Filip är också generalsekreterare för Nätverket för psykedelisk vetenskap och ordförande i stiftelsen Osmond Foundation. I detta samtal pratar Filip och Navid om psykedelika. Vad det är för något, forskning i ämnet, misstag under 60-talet, psykisk ohälsa och hur psykedelika kan vara kopplat till Internet. De pratar också om vikten av integrering av den psykedeliska upplevelsen samt om studien på Karolinska där ett team ska undersöka effekten av psilocybin mot depression.
2020-11-16
Länk till avsnitt

#127 Gustav Kasselstrand - ?Jag tar det som en komplimang att bli kallad rasist?

Gustav Kasselstrand är partiledare för Alternativ för Sverige. Med mycket energi pratar Gustav och Navid om svenskhet, etnicitet, barnafödande och statens roll i det hela. De pratar också om konflikträdsla och det demokratiska ansvaret på ett historisk plan och på ett framtida plan. Lyssna på samtalet mellan Gustav Kasselstrand och Alexander Bard: https://www.youtube.com/watch?v=mGjH8-tdov8 Bli Patreon och stötta Hur kan vi? på valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta på en engångssumma så swishar du på: 123 124 77 33 Följ Hur kan vi? på sociala medier Instagram: @hurkanvi YouTube: https://bit.ly/36hHqcS Följ Navid på Sociala medier: Instagram: @navidmodiriofficial Twitter: @modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på www.hurkanvi.se.
2020-10-26
Länk till avsnitt

#126 Lena Andersson - Väljer vi att inte förstå så sliter vi isär samhället

Lena Andersson är författare, krönikör och samhällsanalytiker. Aktuell med sin bok Dottern samtalar hon och Navid om boken men också om människan. De pratar om mörkret, kampen och om olika verktyg för ett tryggare liv såsom förståelse, överenskommelser samt vikten av de existentiella frågorna. Köp Lenas bok "Dottern" här: https://www.bokus.com/bok/9789177952787/dottern-en-berattelse-om-folkhemmets-upplosning/ Bli Patreon och stötta Hur kan vi? på valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta på en engångssumma så swishar du på: 123 124 77 33 Följ Hur kan vi? på sociala medier Instagram: @hurkanvi YouTube: https://bit.ly/36hHqcS Följ Navid på Sociala medier: Instagram: @navidmodiriofficial Twitter: @modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på www.hurkanvi.se.
2020-10-22
Länk till avsnitt

#125 Ashkan Fardost - ?Att vara Woke är inte ett vänsterfenomen?

Ashkan Fardost är föreläsare inom innovation och hur informationsteknologin påverkar vår framtid. Han är kemist, musikproducent och debuterar som författare på Volante förlag 2021. I det här samtalet pratar han och Navid om vad woke egentligen är, om det finns någon cancel culture i Sverige och varför hållbarhetsrörelsen påminner om religion. Följ Ashkan här: Twitter: https://twitter.com/TouristInSpace Facebook: https://www.facebook.com/touristinspace Instagram: https://www.instagram.com/touristinspace/ Bli Patreon och stötta Hur kan vi? på valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta på en engångssumma så swishar du på: 123 124 77 33 Följ Hur kan vi? på sociala medier Instagram: @hurkanvi YouTube: https://bit.ly/36hHqcS Följ Navid på Sociala medier: Instagram: @navidmodiriofficial Twitter: @modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på www.hurkanvi.se.
2020-10-12
Länk till avsnitt

Samtalspsykologen - Du kan inte förändra det du föraktar

Hur kan vi? bjuder in Johan Grant för att analysera samtalen Navid hade med EABT, Aron Flam och Elaine Eksvärd. Johan delar också med sig av tankar kring hur Navid kan förbättra sig i sitt sätt att leda samtal. Samtalspsykologen är en serie i Hur kan vi? där Johan Grant besöker podden en gång i månaden för att diskutera månadens samtal samt stötta Navid i att bli en bättre samtalsledare. Johan Grant är lektor i psykologi och ledarskapscoach för högt uppsatta chefer. Här kan du följa Johan Grant: Hemsida: www.johangrant.se Twittter: @johangrant Bli Patreon och stötta Hur kan vi? på valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta på en engångssumma så swishar du på: 123 124 77 33 Följ Hur kan vi? på sociala medier Instagram: @hurkanvi YouTube: https://bit.ly/36hHqcS Följ Navid på Sociala medier: Instagram: @navidmodiriofficial Twitter: @modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på www.hurkanvi.se.
2020-10-08
Länk till avsnitt

#124 EABT/Angry Foreigner - Extremhögern kommer växa om vi fortsätter göra människor till offer

EABT eller Angry Foreigner som han också heter är satiriker och multimedial journalist som är född i det forna Jugoslavien och uppvuxen i Sverige. EABT och Navid pratar om när EABT var med på Hur kan vi live i Malmö i januari 2019 och samtalade med Gudrun Schyman och Malcolm Kyeyune om det politiska klimatet i Sverige och vilken kritik han fick efteråt. De pratar också om klassförakt, fin och fulkultur och vad som menas med begreppet kulturell autism. Se det första samtalet med EABT i Hur kan vi här: https://www.youtube.com/watch?v=Dul_qlV7k3k Se samtalet mellan EABT, Gudrun Schyman och Malcolm Kyeyune från Hur kan vi live här: https://youtu.be/ewDqf1J0fv8 EABT sociala medier https://www.youtube.com/user/EnArgBlatteTalar Bli Patreon och stötta Hur kan vi? på valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta på en engångssumma så swishar du på: 123 124 77 33 Följ Hur kan vi? på sociala medier Instagram: @hurkanvi YouTube: https://bit.ly/36hHqcS Följ Navid på Sociala medier: Instagram: @navidmodiriofficial Twitter: @modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på www.hurkanvi.se.
2020-10-01
Länk till avsnitt

#123 Elaine Eksvärd - Jag hatar inte alla män, jag hatar min pappa

Elaine Eksvärd har en fil.kand i retorik från Södertörns högskola, är retorikkonsult på egna byrån Snacka Snyggt och är nu aktuell med boken ?Överlevare? som är uppföljaren till boken ?Medan han lever? där hon går igenom sin pappas sexuella övergrepp och det efterföljande traumat och dess effekter. Elaine och Navid pratar om offer och förövare, hur ett trauma påverkar kroppen och skillnaden på förlåtelse och förlåtelse. Se det första samtalet med Elaine i Hur kan vi här: https://youtu.be/qQfPGuwVBC8 Här köper du Elaines bok: https://www.adlibris.com/se/bok/signerad-overlevare-att-bli-hel-efter-en-trasig-barndom-9780777771532 Här hittar du Elaine: För bokning: www.snackasnyggt.se Instagram: https://www.instagram.com/elaineeksvard/ Bli Patreon och stötta Hur kan vi? på valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta på en engångssumma så swishar du på: 123 124 77 33 Följ Hur kan vi? på sociala medier Instagram: @hurkanvi YouTube: https://bit.ly/36hHqcS Följ Navid på Sociala medier: Instagram: @navidmodiriofficial Twitter: @modiri_navid Du kan lyssna på alla avsnitt via appen Podplay och alla videoavsnitt samt kontaktuppgifter hittar du på www.hurkanvi.se.
2020-09-28
Länk till avsnitt

#122 Mandar Apte - Hur kan gängmedlemmar och poliser samarbeta?

Mandar Apte är grundaren av Cities4Peace, ett globalt initiativ från International Association for Human Values, som strävar efter att främja fred och minska våld i städer världen över. En del av deras arbete innefattar att poliser och tidigare gängmedlemmar samlas i workshops och lär sig arbeta med varandra. Läs mer på https://cities4peace.org. Bli Patreon och stötta Hur kan vi? på valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta på en engångssumma så swishar du på: 123 124 77 33 Följ Hur kan vi? på sociala medier Instagram: @hurkanvi YouTube: https://bit.ly/36hHqcS Följ Navid på Sociala medier: Instagram: @navidmodiriofficial Twitter: @modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på www.hurkanvi.se.
2020-09-21
Länk till avsnitt

Tror du att Sveriges roll i Andra världskriget tystas ner?

Ett utklipp från samtalet mellan Aron och Navid där de pratar om åtalet kring omslaget på Arons bok. Hela avsnittet hittar du på www.hurkanvi.se. Besök www.aronflam.se för att köpa boken. Följ Aron på Twitter: https://twitter.com/AronFlam Bli Patreon och stötta Hur kan vi? på valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta på en engångssumma så swishar du på: 123 124 77 33 Följ Hur kan vi? på sociala medier Instagram: @hurkanvi YouTube: https://bit.ly/36hHqcS Följ Navid på Sociala medier: Instagram: @navidmodiriofficial Twitter: @modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på www.hurkanvi.se.
2020-09-18
Länk till avsnitt

#121 Aron Flam - Det Svenska Folkhemmet är byggt på naziguld

Komikern, poddaren och författaren Aron Flam är aktuell med boken ?Det här är en svensk tiger? och rättsprocessen kring bokens omslag.I samtalet pratar Navid och Aron om Sveriges roll i Andra världskriget, vad begreppet ?neutralitet" egentligen betyder, antisemitismens mörka djup och vilken koppling nationalhjälten Olof Palme egentligen hade till nazisterna Besök www.aronflam.se för att köpa boken. Följ Aron på Twitter: https://twitter.com/AronFlam Bli Patreon och stötta Hur kan vi? på valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta på en engångssumma så swishar du på: 123 124 77 33 Följ Hur kan vi? på sociala medier Instagram: @hurkanvi YouTube: https://bit.ly/36hHqcS Följ Navid på Sociala medier: Instagram: @navidmodiriofficial Twitter: @modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på www.hurkanvi.se.
2020-09-14
Länk till avsnitt

Hon lämnade amishkulturen och förlorade hela sin familj

Ett utklipp från samtalet mellan Navid och Emma Gingerich. Emma berättar hur hon lämnar amishkulturen och att hon då förlorade hela sin familj. Läs Emmas bok: "Runaway Amish Girl: The Great Escape": https://www.amazon.com/Runaway-Amish-... Följ Emma på Twitter: https://twitter.com/examishgirl?lang=sv Bli Patreon och stötta oss på valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi Gillar du det vi gör och vill stötta oss på en engångssumma så swishar du på: 123 124 77 33 Följ oss på sociala medier Instagram: @hurkanvi YouTube: https://bit.ly/36hHqcS Följ Navid på Sociala medier: Instagram: @navidmodiriofficial Twitter: @modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter till oss hittar du på www.hurkanvi.se.
2020-09-11
Länk till avsnitt

#120 Emma Gingerich - Hon växte upp i en kristen sekt.

Emma Gingerich föddes in i ett samhälle baserat på värderingarna hos Amishkulturen. En dag valde hon att lämna för att vara en del av den ?vanliga? världen vilket resulterade i att hon var tvungen att lära om många saker som vi tar för givet. Dessutom förlorade hon hela sin familj och fick bygga sitt liv helt från början. Läs Emmas bok: "Runaway Amish Girl: The Great Escape": https://www.amazon.com/Runaway-Amish-Girl-Great-Escape/dp/1940834074 Följ Emma på Twitter: https://twitter.com/examishgirl?lang=sv Bli Patreon och stötta oss på valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi Gillar du det vi gör och vill stötta oss på en engångssumma så swishar du på: 123 124 77 33 Följ oss på sociala medier Instagram: @hurkanvi YouTube: https://bit.ly/36hHqcS Följ Navid på Sociala medier: Instagram: @navidmodiriofficial Twitter: @modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter till oss hittar du på www.hurkanvi.se.
2020-09-07
Länk till avsnitt

Att hamna i fängelse räddade Eldra Jacksons liv

Ett utklipp från samtalet mellan Navid och Eldra Jackson III. Samtalet kretsar kring Eldras relation till sin pappa, vad som gjorde att han hamnade i fängelse och hur han kom i kontakt med Inside Circle. Du kan lyssna på hela avsnittet här: https://www.youtube.com/watch?v=ZxQ4tL00nmE&t=9s Bli Patreon och stötta oss på valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi Gillar du det vi gör och vill stötta oss på en engångssumma så swishar du på: 123 124 77 33 Följ oss på sociala medier Instagram: @hurkanvi YouTube: https://bit.ly/36hHqcS Följ Navid på Sociala medier: Instagram: @navidmodiriofficial Twitter: @modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter till oss hittar du på www.hurkanvi.se.
2020-09-04
Länk till avsnitt

#119 Eldra Jackson III - Vad gör en man till en man?

Idag samtalar Navid med Eldra Jackson III, som medverkade i den omtalade dokumentären ?The Work? (2017). Eldra Jackson III har avtjänat 24 år i fängelse varav 2 av dem spenderades i isolering. Idag arbetar han för organisationen ?Inside Circle? som grundades i New Folsom-fängelset i Sacramento 1996. ?Inside Circle? fokuserar på att stötta och rehabilitera män i deras personliga arbete under tiden de sitter i fängelse. Det var tack vare ?Inside Circle? som Eldra blev frisläppt från en dom som egentligen innefattade livstid. Besök Inside Circle här: www.insidecircle.org Ta del av Eldras TEDTalk här: https://www.youtube.com/watch?v=_vCIktrORFU Bli Patreon och stötta oss på valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi Gillar du det vi gör och vill stötta oss på en engångssumma så swishar du på: 123 124 77 33 Följ oss på sociala medier Instagram: @hurkanvi YouTube: https://bit.ly/36hHqcS Följ Navid på Sociala medier: Instagram: @navidmodiriofficial Twitter: @modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter till oss hittar du på www.hurkanvi.se.
2020-08-31
Länk till avsnitt

Hur kan tristess lära barn att tänka själva?

Ett utdrag från samtalet mellan Navid och Ben Page. Samtalet kretsar kring hur tristess kan få barn att börja tänka själva, att föräldrar och vuxna i den ?moderna skolan? gör barn lata. Lyssna på hela avsnittet här: https://www.youtube.com/watch?v=Nla08Ykp8-c Följ Ben här: https://www.instagram.com/shinrinyokula/ https://www.openschooloc.com/ https://www.natureandforesttherapy.org/ Bli Patreon och stötta oss på valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi Gillar du det vi gör och vill stötta oss på en engångssumma så swishar du på: 123 124 77 33 Följ oss på sociala medier Instagram: @hurkanvi YouTube: https://bit.ly/36hHqcS Följ Navid på Sociala medier: Instagram: @navidmodiriofficial Twitter: @modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter till oss hittar du på www.hurkanvi.se.
2020-08-28
Länk till avsnitt

#118 Ben Page - Varför ska vi krama träd?

I dagens avsnitt pratar Navid med Ben Page som är grundaren av Shinrin Yoku LA och har arbetat som skogsguide sedan 2016. Han är också grundare till The Open School i södra Kalifornien som baserar sin metodik på radikal elevdemokrati. Istället för att använda färdiga scheman och traditionella klasser lär sig eleverna genom upplevelser och genom öppna demokratiska processer i utbildningen. Följ Ben här: https://www.instagram.com/shinrinyokula/ https://www.openschooloc.com/ https://www.natureandforesttherapy.org/ Bli Patreon och stötta oss på valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi Gillar du det vi gör och vill stötta oss på en engångssumma så swishar du på: 123 124 77 33 Följ oss på sociala medier Instagram: @hurkanvi YouTube: https://bit.ly/36hHqcS Följ Navid på Sociala medier: Instagram: @navidmodiriofficial Twitter: @modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter till oss hittar du på www.hurkanvi.se
2020-08-24
Länk till avsnitt

Hur kan Ketamin användas i terapeutiskt syfte?

Dr. Steven L Mandel grundade Ketamine Clinics, i Los Angeles 2014, tillsammans med sin son Sam mandel, COO. I avsnittet pratar Navid med Dr. Steven L Mandel & Sam Mandel om hur Ketamin kan användas i terapeutiskt syfte. Vill du lyssna på hela avsnittet så hittar du det här: https://www.youtube.com/watch?v=Qm0C4tGv5a4&t= Läs mer om Dr. Mandel & Sam Mandels arbete här: https://www.ketamineclinics.com Bli Patreon och stötta oss på valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi Gillar du det vi gör och vill stötta oss på en engångssumma så swishar du på: 123 124 77 33 Följ oss på sociala medier Instagram: @hurkanvi YouTube: https://bit.ly/36hHqcS Följ Navid på Sociala medier: Instagram: @navidmodiriofficial Twitter: @modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter till oss hittar du på www.hurkanvi.se
2020-08-21
Länk till avsnitt

#117 Dr. Mandel & Sam Mandel - Ketamindoktorn kan komma

Dr. Steven L Mandel grundade Ketamine Clinics, i Los Angeles 2014, tillsammans med sin son Sam mandel, COO. Majoriteten av deras patienter lider av depression, PTSD eller kronisk smärta. De säger att över 80% av deras patienter med depression mår bättre inom bara några dagar. Ibland även inom några timmar. ??I det här avsnittet får vi höra när Navid pratar med Steven och Sam kring deras arbete med Ketamin i terapeutiskt och läkande syfte. Läs mer om Dr. Mandel & Sam Mandels arbete här: https://www.ketamineclinics.com Bli Patreon och stötta oss på valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi Gillar du det vi gör och vill stötta oss på en engångssumma så swishar du på: 123 124 77 33 Följ oss på sociala medier Instagram: @hurkanvi YouTube: https://bit.ly/36hHqcS Följ Navid på Sociala medier: Instagram: @navidmodiriofficial Twitter: @modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter till oss hittar du på www.hurkanvi.se
2020-08-17
Länk till avsnitt

Vad menas egentligen med jämställdhetsintegrering?

Författaren, programledaren och debattören Anna-Karin Wyndhamn är aktiv med boken ?Genusdoktrinen? tillsammans med journalisten Ivar Arpi. I det här klippet förklarar Anna-Karin vad jämställdhetsintegrering egentligen betyder. Du kan ta del av hela avsnittet här: https://www.youtube.com/watch?v=xUDmbdcOOak&t= Här hittar du Anna-Karin Wyndhamn Instagram:https://www.instagram.com/annakarinwy... Här hittar du boken: https://fritanke.se/bocker/genusdoktr... Följ oss på sociala medier Instagram: @hurkanvi YouTube: https://bit.ly/36hHqcS Följ Navid på Sociala medier: Instagram: @navidmodiriofficial Twitter: @modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter till oss hittar du på www.hurkanvi.se
2020-08-14
Länk till avsnitt

#116 Anna-Karin Wyndhamn - ?Kön är inte bara en konstruktion?

Anna-Karin Wyndhamn är författare, programledare och debattör. Hon har arbetar med likabehandling och genusperspektiv vid Göteborgs Universitet. Just nu är hon aktuell som medförfattare till boken ?Genusdoktrinen? tillsammans med journalisten Ivar Arpi. Bli Patreon och stötta oss på valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi Gillar du det vi gör och vill stötta oss på en engångssumma så swishar du på: 123 124 77 33 Här hittar du Anna-Karin Wyndhamn Instagram:https://www.instagram.com/annakarinwyndhamn/ Här hittar du boken: https://fritanke.se/bocker/genusdoktrinen/ Följ oss på sociala medier Instagram: @hurkanvi YouTube: https://bit.ly/36hHqcS Följ Navid på Sociala medier: Instagram: @navidmodiriofficial Twitter: @modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter till oss hittar du på www.hurkanvi.se
2020-08-10
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.