Sveriges 100 mest populära podcasts

Hur Kan Vi?

Hur Kan Vi?

Om vi ska kunna leva tillsammans behöver vi prata med varandra. Därför bjuder vi in smarta, utmanande och relevanta gäster till en podcast där olikheter uppmuntras och gör oss klokare. Samtalet fort-sätter. Nytt avsnitt släpps varje tisdag.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi

Avsnitt

166: Att ta jobbiga samtal hjälper oss att leva tillsammans - Navid Modiri & Victoria Johansson

Det här avsnittet är helt baserat på frågor från poddens Patreons och lyssnare och publiceras i sin helhet även för dig som inte är Patreon hos oss på Hur Kan Vi? Vill du bli patreon går du in på www.patreon.com/hurkanvi. Vill du ställa en fråga till nästa avsnitt med lyssnarfrågor så skicka ett mail till [email protected] Vad ångrar Navid mest? Hur jobbar teamet på Hur kan vi? Vilka har varit de tuffaste gästerna? Hur har det varit att få kritik för vissa gäster och vara med om drev? Vad har vi lärt oss av nästan 4 år av långa samtal? Svaret på dessa frågor och fler får du i detta specialavsnitt av Hur kan vi? Vill du boka Navid som samtalsledare, moderator eller föreläsare? Gå in på www.navidmodiri.com/boka För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-10-19
Länk till avsnitt

165: Universiteten idag har blivit som dagis - Belinda Olsson & Markus Heilig

Navid pratar med journalisten och programledaren Belinda Olsson och professor i neuropsykiatri Markus Heilig om SVT-programmet ?Från savannen till Tinder?, om könsroller och socialkonstruktivism, om medialogik och kultursideaktivism, att vara i det nyfikna utforskandet av komplexitet och kaos, jämställdhetsparadoxen och skillnaden på män och kvinnors hjärnor. Är du man och vill samtala med andra män kan du anmäla dig till den digitala mansgruppen hos Storebror. https://storebror.org Är du kvinna och vill samtala med andra kvinnor kan du anmäla dig till den digitala kvinnogruppen hos Storasyster. http://instagram.com/samtalmedstorasy... Vill du höra hela samtalet? Gå in på www.patreon.com/hurkanvi och bli Patreon. Har du inte råd att bli Patreon? Hör av dig till oss på [email protected] så löser vi det. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma så swisha till 123 124 77 33. Vill du boka Navid som samtalsledare, moderator eller föreläsare? Gå in på www.navidmodiri.com/boka För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-10-12
Länk till avsnitt

164: Jag tror inte på att svenskar ska ändra sig för invandrare - Mustafa Panshiri

Navid samtalar (och dricker absinth) med ex-polisen, integrationsföreläsaren och författaren Mustafa Panshiri om hans nya bok ?7 råd till Mustafa?, om varför Alexandra Pascalidou och andra gammelinvandrare blir triggade av boken och varför han tror på tips till individer och samtidigt ser behovet av ett Folkhem 2.0. Vill du höra hela samtalet? Gå in på www.patreon.com/hurkanvi och bli Patreon. Har du inte råd att bli Patreon? Hör av dig till oss på [email protected] så löser vi det. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma så swisha till 123 124 77 33. Vill du boka Navid som samtalsledare, moderator eller föreläsare? Gå in på www.navidmodiri.com/boka För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-09-30
Länk till avsnitt

163: Jag tror medelklassen skriver tråkiga böcker för att de har tråkiga liv - Cyril Hellman

Navid pratar med författaren, journalisten och mörkrets furste Cyril Hellman om varför han stör sig på Jens Liljestrand, gängkriget i Göteborg och varför han fick en tavla värd flera miljoner från David Bowie. Vill du höra hela samtalet? Gå in på www.patreon.com/hurkanvi och bli Patreon. Har du inte råd att bli Patreon? Hör av dig till oss på [email protected] så löser vi det. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma så swisha till 123 124 77 33. Vill du boka Navid som samtalsledare, moderator eller föreläsare? Gå in på www.navidmodiri.com/boka För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-09-28
Länk till avsnitt

162: De flesta män är rädda för det feministiska samtalet - Bianca Kronlöf

Navid pratar med skådespelaren och feministen Bianca Kronlöf om hennes bok ?Brev till mannen?, varför det är jobbigt att vara man, att titta på världen genom patriarkala glasögon och om samtalet mellan män och kvinnor. Är du man och vill samtala med andra män kan du anmäla dig till den digitala mansgruppen hos Storebror. https://storebror.org Är du kvinna och vill samtala med andra kvinnor kan du anmäla dig till den digitala kvinnogruppen hos Storasyster. http://instagram.com/samtalmedstorasyster Vill du höra hela samtalet? Gå in på www.patreon.com/hurkanvi och bli Patreon. Har du inte råd att bli Patreon? Hör av dig till oss på [email protected] så löser vi det. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma så swisha till 123 124 77 33. Vill du boka Navid som samtalsledare, moderator eller föreläsare? Gå in på www.navidmodiri.com/boka För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-09-21
Länk till avsnitt

161: Varje gång du haft oskyddat sex som gay är det förknippat med döden - Albin Ganovic

Navid pratar med projektledaren för Helsingborg Pride, clownen och eventproducenten Albin Ganovic om föräldrars oro för en homosexuell son, vem clownen bakom masken är, hur det är att resa med en cirkus som tolvåring, om det går att göra rolig humor idag och vad som är farligt med avbokningskultur. Vill du höra hela samtalet? Gå in på www.patreon.com/hurkanvi och bli Patreon. Har du inte råd att bli Patreon? Hör av dig till oss på [email protected] så löser vi det. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma så swisha till 123 124 77 33. Vill du boka Navid som samtalsledare, moderator eller föreläsare? Gå in på www.navidmodiri.com/boka För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-09-14
Länk till avsnitt

160: Är Svensken verkligen konflikträdd? - David Eberhard & Lars Trägårdh

Navid pratar med professor i historia och författaren Lars Trägårdh och psykiatern och författaren David Eberhard om myten om den svenska konflikträdslan, sociala medier påverkan på konflikthantering, konfliktromantik, skillnaden på kompromiss och konflikt mellan olika kulturer, konfliktkanalisering på Twitter och vinsten av mer lekfulla konflikter. Vill du höra hela samtalet? Gå in på www.patreon.com/hurkanvi och bli Patreon och fortsätt stötta oss att göra Sveriges bästa samtalspodd. Har du inte råd att bli Patreon? Hör av dig till oss på [email protected] med ett mail och berätta om din situation så löser vi det. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma så swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-09-07
Länk till avsnitt

159: Socialdemokraterna har slutat vara socialdemokrater - Jan Emanuel

Navid pratar med entreprenören och sossen Jan Emanuel om polisens och skolans roll i samhället, moral och etik, Gud och tro i relation till politik, hur det var att besöka olika kommunistiska stater, vad socialdemokrati är och vad socialdemokratisk politik bör vara. Vill du höra hela samtalet? Gå in på www.patreon.com/hurkanvi och bli Patreon och fortsätt stötta oss att göra Sveriges bästa samtalspodd. Har du inte råd att bli Patreon? Hör av dig till oss på [email protected] med ett mail och berätta om din situation så löser vi det. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma så swisha till 123 124 77 33. För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-08-31
Länk till avsnitt

158: Skattepengarna ska inte gå till roliga idéer - Josefin Utas

Navid pratar med Slöseriombudsmannen Josefin Utas. De pratar om behovet av transparens kring våra skattepengar, vad skatteslöseri är och hur det är bundet till ideologi, ansvarsutkrävande av politiker samt vilket ansvar befolkningen har för att få de politiker de förtjänar. Vill du höra hela samtalet? Gå in på www.patreon.com/hurkanvi och bli Patreon och fortsätt stötta oss att göra Sveriges bästa samtalspodd. Har du inte råd att bli Patreon? Hör av dig till oss på [email protected] med ett mail och berätta om din situation så löser vi det. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma så swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-08-24
Länk till avsnitt

157: Är den traditionella marknadsföringen död? - Stefan Wendin

Navid pratar med Stefan Wendin som är Global Head of Business & Strategic Programs på grafdatabasföretaget Ne04j:s innovationslabb. De pratar om kreativiteten i kaos, det meningslösa i krängande marknadsföring och varför du får fler matchningar på Tinder om du skickar konstiga GIF:ar istället för ett ?Hej?. Få avsnitten dagen innan och reklamfria samt få tillgång till exklusivt eftersnack med gästerna ? stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma så swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-08-20
Länk till avsnitt

156: Jag brände koranen för att få asyl i Sverige - Omar Makram

Navid pratar med debattören, skribenten och Sista Måltiden-poddaren Omar Makram om hur det är att lämna Islam, varför han brände Koranen, om att söka asyl i Sverige och vad han har lärt sig av psykedelika. Få avsnitten dagen innan och reklamfria samt få tillgång till exklusivt eftersnack med gästerna ? stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma så swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-08-17
Länk till avsnitt

155: Det var Lena Andersson som var svartskallen i Tensta - Qaisar Mahmood

Navid pratar med författaren och debattören Qaisar Mahmood om den besvärliga mångfalden, hans resa genom Sverige på motorcykel och varför Lena Andersson var den som var svartskalle i Tensta när han växte upp. Qaisars böcker: Jakten på svenskhet och Den besvärliga mångfalden hittar du på www.adlibris.se Få avsnitten dagen innan och reklamfria samt få tillgång till exklusivt eftersnack med gästerna ? stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma så swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-08-10
Länk till avsnitt

154: Varför behöver vi prata om manlighet? ? Mårten Granlund, Viktor Widblom, Robert Almgren

Navid pratar med Mårten Granlund från Under Kevlaret, Robert Almgren från maskulint.se och Viktor Widblom på E-sportförbundet SESF om manlighet, brödraskap, feminism, sårbarhet, ansvar och vad det krävs för att bli man. www.maskulint.se www.underkevlaret.se Få avsnitten dagen innan och reklamfria samt få tillgång till exklusivt eftersnack med gästerna ? stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma så swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-08-03
Länk till avsnitt

153: Min dotters mamma dog i min famn ? Victor de Almeida

Navid pratar med Victor de Almeida från Youtubekanalen ?Dialogiskt? om missbruk, kriminalitet och hur det är att förlora allt för att sedan resa sig och komma tillbaka. Dialogiskt: Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCti8yWpHMDyv-pSuMyj1X-w Podcast: https://open.spotify.com/show/2FqekbfeILWDf5Xi50hd7G?si=Ts_CARriR0KeYFgHJT2QKA&dl_branch=1 Instagram: https://www.instagram.com/dialogiskt/ Följ Victor: Instagram: https://www.instagram.com/the1victorious/ Få avsnitten dagen innan och reklamfria samt få tillgång till exklusivt eftersnack med gästerna ? stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma så swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-07-27
Länk till avsnitt

152: Vart har feminismen tagit vägen? ? Emanuelle Davin, Mirjam Grant & Victoria Johansson

Navid pratar med regissören Emanuelle Davin, frilanskonsulten, coachen och rådgivaren Mirjam Grant och grundaren av Storasyster (och producent för Hur kan vi?) Victoria Johansson om matriarkatet, systerskap, kvinnlighet, det kvinnliga ledarskapet, offerskap, kunskap mellan generationer, medias roll i det hela och visdom. Storasyster: https://www.instagram.com/samtalmedstorasyster/ Nordic Womens Gathering: http://nordicwomensgathering.com Victoria Johansson: https://www.instagram.com/vicks_j/ Matriarkerna: Instagram: https://www.instagram.com/matriarkerna/ Podcast: https://open.spotify.com/show/4zqKGYv2u1agaIq8kiQtFp?si=WZnDSt95QQGGuNZ9-GAZZw&dl_branch=1 Få avsnitten dagen innan och reklamfria samt få tillgång till exklusivt eftersnack med gästerna ? stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma så swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-07-20
Länk till avsnitt

151: BDSM kan läka trauman från sexuella övergrepp ? Andy Buru & Li Storm Tadaa

Navid pratar med Andy och Li som är experter inom BDSM, kinksters och terapueter om BDSM, samtycke, sexuell makt och sexuella övergrepp. https://www.scienceofbdsm.com https://www.darkside.se Andy Buru https://andyburu.se Li Storm Tadaa www.dancefromtheroot.com www.instagram.com/lustcoach www.facebook.com/dancefromtheroot.com Få avsnitten dagen innan och reklamfria samt få tillgång till exklusivt eftersnack med gästerna ? stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma så swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-07-13
Länk till avsnitt

150: Det är status att vara våldsam mördare ? Diamant Salihu, Mikael Östling Huhta & Mustafa Panshiri

Navid pratar med journalisten och författaren Diamant Salihu, Rektor Mikael Östling Huhta och ex-polisen, föreläsaren och författaren Mustafa Panshiri om gängvåld, integrationsproblemen i förorterna och om föräldrars och skolans ansvar. * Betalt samarbete med NewSplitter * NewSplitter är en revolutionerande community-baserad nyhetsapp med en unik syn på kommentarsfältet. NewSplitter vill bredda perspektiv, skapa mer förståelse och ännu mer tillit! I appen kan du: Detta gör NewSplitter genom att: 1. Lyfta populära kommentarer från olika perspektiv. 2. Låta er ställa in värderingar och belägga dessa med kommentarer och artiklar. 3. Varna och lyfta motivering, när communityn ser en artikel som opålitlig. Appen är i tidigt Beta-stadie vilket innebär att just Du kan vara med och påverka slutresultatet. NewSplitter vill också veta hur stort intresset är för de lösningar som appen presenterar och vad de kan förbättra. Teamet bakom appen söker användare som vill testa NewSplitter för att lämna feedback om vad som kan bli bättre! På www.newsplitter.se hittar du mer information samt hur du kan vara med och betatesta appen. ?????????? Få avsnitten dagen innan och reklamfria samt få tillgång till exklusivt eftersnack med gästerna ? stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma så swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-07-06
Länk till avsnitt

149: Vi bråkar om kränkthet för att vi har det för bra i Sverige ? Johan Grant & Ashkan Fardost

Navid samtalar med Johan Grant och Ashkan Fardost om beröringsskräck, cancel culture, kränkthet och varför Sverige och svenskarna har det lite för bra och därför ägnar sig åt drama och låtsaskamper. Vi presenterar även vinnaren av kopptävlingen: Grattis Rasmus Rosengren. Tack till dig som stöttar oss på Patreon på www.patreon.com/hurkanvi Extra stort tack till Oskar Schwieler, David Dinsdale och Oskar Björk Få avsnitten dagen innan och reklamfria samt få tillgång till exklusivt eftersnack med gästerna ? stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma så swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi? Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-06-29
Länk till avsnitt

148: Jag är liberal men extremt kritisk till invandring och islam ? Richard Jomshof

Navid samtalar med Richard Jomshof som är partisekreterare och riksdagsledamot för Sverigedemokraterna. De pratar om islam, invandring, mångkultur, svensk kultur och integration. Tack till dig som stöttar oss på Patreon på www.patreon.com/hurkanvi Extra stort tack till Pontus Appel, Ehrnholm och David Boman. Få avsnitten dagen innan och reklamfria samt få tillgång till exklusivt eftersnack med gästerna ? stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma så swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi? Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-06-22
Länk till avsnitt

147: Våld är oundvikligt ? Musse Hasselvall & Robert Svensson

Navid samtalar med Musse Hasselvall och Robert Svensson utifrån deras gemensamma bok ?Våldet? om aggression, kampsport, mäns och kvinnors olika relation till våld och hur du kan bjuda in din ilska med mjuka ögon. Tack till dig som stöttar oss på Patreon på www.patreon.com/hurkanvi Extra stort tack till Strhuan, Andreas Dahlin och Maja Lundbeck. Få avsnitten dagen innan och reklamfria samt få tillgång till exklusivt eftersnack med gästerna ? stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma så swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi? Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-06-15
Länk till avsnitt

146: Jag har lämnat en sekt ? Cissi Wallin

Navid samtalar med skribenten och medieprofilen Cissi Wallin. De pratar om drevmentalitet, avbön, förlåtelse, #metoo, toxisk femininitet, förövare och offerskap, sex och makt. Tack till dig som stöttar oss på Patreon på patreon.com/hurkanvi Extra stort tack till Pontus Appel, Ehrnholm och David Boman Få avsnitten dagen innan och reklamfria samt få tillgång till exklusivt eftersnack med gästerna ? stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma så swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-06-10
Länk till avsnitt

145: Feminism handlar inte om en like-fest på Instagram ? Nina (fd Åkestam) Wikner

Navid samtalar med Nina (fd Åkestam) Wikner om feminism. De pratar om kärnan i feminismen, benar ut första, andra, tredje, fjärde vågens feminism, vad patriarkatet är och hur meningar som ?alla män är potentiella våldtäktsmän? påverkar samtalet om jämställdhet. Tack till dig som stöttar oss på Patreon på patreon.com/hurkanvi Extra stort tack till Lucas, Johannes Konow och Mirjam Hübinette. Få avsnitten dagen innan och reklamfria samt få tillgång till exklusivt eftersnack med gästerna ? stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma så swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi? Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-06-08
Länk till avsnitt

144: Varför oroar vi oss mer idag än för 10 000 år sen? ? Roland Paulsen

Navid samtalar med Roland Paulsen, författare till boken ?Tänk om - en studie i oro? och docent i sociologi, om oro, ångest, psykisk ohälsa, psykedelika och begreppet acceptans. Följ Roland på Facebook: https://www.facebook.com/roland.paulsen Skaffa Rolands böcker: https://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?authors=Roland%20Paulsen Få avsnitten dagen innan och reklamfria samt få tillgång till exklusivt eftersnack med gästerna ? stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi? Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial Twitter: https://twitter.com/modiri_navid? Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-06-01
Länk till avsnitt

143: Det finns något konstruktivt med manshat ? BIlan Osman

Navid samtalar med journalisten och föreläsaren Bilan Osman om varför hon ibland tycker det är okej att hata män, hur man är en god antirasist och varför hon bad Paolo Roberto hålla käften. Följ Bilan på Twitter: https://twitter.com/bilaaan1 Få avsnitten dagen innan och reklamfria samt få tillgång till exklusivt eftersnack med gästerna ? stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi? Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial Twitter: https://twitter.com/modiri_navid? Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-05-25
Länk till avsnitt

142: Jag har tagit ansvar för mitt brott ? Paolo Roberto

Navid samtalar med ex-boxaren och entreprenören Paolo Roberto om det uppmärksammade sexköpet 2020, vad som har hänt sen intervjun i Tv4 med Jenny Strömstedt, vilka mörka sidor som finns i maskulinitet och machokultur och varför det är så svårt att förlåta människor som begår grova misstag. Följ Paolo på Twitter: https://twitter.com/paolorobertocom Följ Paolo på Instagram: https://www.instagram.com/1paolo2 Följ Paolo på youtube: https://www.youtube.com/channel/UCA2V1ndJKSo7efDLu9Arc3g Få avsnitten dagen innan och reklamfria samt få tillgång till exklusivt eftersnack med gästerna ? stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi? Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial Twitter: https://twitter.com/modiri_navid? Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-05-14
Länk till avsnitt

141: Vad gör egentligen Public Service? ? Jan Helin

Navid samtalar med journalisten och mediedirektören Jan Helin om syftet med public service, vad de egentligen gör och hur viktig rekryteringsprocessen är egentligen. De pratar om kritiken mot Public Service, framtiden för SVT och varför det är viktigt att Jan Helin vågar samtala med Alexander Bard, Hanif Bali och Aron Flam för att kliva utanför sin box. Få avsnitten dagen innan och reklamfria samt få tillgång till exklusivt eftersnack med gästerna ? stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi? Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial Twitter: https://twitter.com/modiri_navid? Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-05-11
Länk till avsnitt

140: Är det polisens ansvar att uppfostra ungdomarna i orten? ? Hanif Azizi

Navid samtalar med polisen Hanif Azizi om människan bakom polisuniformen, vad som funkar i arbetet med gängkriminella, rasism både inuti och utanför polisen, narkotika och varför fadersfigurer är viktiga i samhället. Följ Hanif på Instagram: https://www.instagram.com/hanifazizi.se/ Följ Hanif på Twitter: https://twitter.com/hanifaziziSE Skaffa Hanifs bok Förortssnuten: https://www.adlibris.com/se/bok/forortssnuten-9789100184605 TÄVLING: Vad ska vi ha för motiv på nästa Hur kan vi-kopp? Bästa förslaget vinner 3000kr och 20 koppar med motivet. Skicka ditt tävlingsbidrag till [email protected] Få avsnitten dagen innan och reklamfria samt få tillgång till exklusivt eftersnack med gästerna ? stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi? Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial Twitter: https://twitter.com/modiri_navid? Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-05-04
Länk till avsnitt

139: Jag hade bild på Hitler i skolbänken som 12-åring ? Anders Högström

Navid samtalar med ex-nazisten Anders Högström om hur han var med och startade Nationalsocialistisk front i Karlskrona på 90-talet, kriminaliteten och drogerna, stölden av Arbeit macht frei-skylten i Auschwitz och hur han hittade Gud på ett fängelsegolv i Polen. Skaffa boken Extremisten skriven av Bosse Gustafsson: https://www.adlibris.com/se/bok/extremisten-anders-hogstrom-den-svenska-extremhogern-och-skyltstolden-som-skakade-varlden-9789185279654 TÄVLING: Vad ska vi ha för motiv på nästa Hur kan vi-kopp? Bästa förslaget vinner 3000kr och 20 koppar med motivet. Skicka ditt tävlingsbidrag till [email protected] Få avsnitten dagen innan och reklamfria samt få tillgång till exklusivt eftersnack med gästerna ? stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi? Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial Twitter: https://twitter.com/modiri_navid? Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-04-27
Länk till avsnitt

138: Finns svensk kultur? ? Lars Trägårdh

Navid pratar med historikern Lars Trägårdh om svensk kultur, varför det är viktigt att ställa krav på människor som kommer till Sverige och vad språk och arbete betyder för nyanländas väg in i det svenska samhället. Läs mer om Henrik Berggrens och Lars Trägårdhs bok Är Svensken Människa?: http://www.norstedts.se/bocker/115276-ar-svensken-manniska- Få avsnitten dagen innan och reklamfria samt få tillgång till exklusivt eftersnack med gästerna ? stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi? Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial Twitter: https://twitter.com/modiri_navid? Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-04-20
Länk till avsnitt

137: Alexander Bard är offer för sin egen narcissism ? Houman Sebghati

I detta avsnittet pratar Navid med musikern och läraren Houman Sebghati. De pratar om vad hiphop är idag, offerkultur, mellanförskap och varför Alexander Bard missade målet med sin tweet. Lyssna på Houman Sebghatis musik: https://open.spotify.com/artist/3JfaDuspXfR7F0HGJHAULd Följ Houman på instagram: https://www.instagram.com/houman.nu/ Stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon och få avsnitten dagen innan och reklamfria, med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? För att fortsätta samtalet, gå med i gruppen "Hur kan vi? - Eftersnack" på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi? Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial Twitter: https://twitter.com/modiri_navid? Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-04-13
Länk till avsnitt

136: Socialdemokratin har tappat sin identitet ? Mona Sahlin

Navid pratar med tidigare partiordföranden för Socialdemokraterna Mona Sahlin om att vara en drevöverlevare, hennes engagemang i partipolitiken och vikten av längre politiska samtal. De pratar om flyktingkrisen, identitetspolitik och kvinnors utsatthet i samhället. Stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon och få avsnitten dagen innan och reklamfria, med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? Hur kan vi? - Eftersnack på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi? Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial Twitter: https://twitter.com/modiri_navid? Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-04-06
Länk till avsnitt

135: Har högern mer humor än vänstern? ? Michael Lindgren

Navid pratar med komikern och satirikern Michael Lindgren om att han åkte till USA för att stötta Obamas kampanj, farorna med kapitalism, svenskhet och positiv nationalism. Samtalet kretsar också kring om huruvida det är svårt att arbeta med komik och satir i Sverige idag, hur han fick vänsterikonen Göran Greider att skoja om sig själv och om högern i Sverige har mer humor än vänstern. Stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon och få avsnitten dagen innan och reklamfria, med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi. Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? Hur kan vi? - Eftersnack på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi? Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial Twitter: https://twitter.com/modiri_navid? Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-03-30
Länk till avsnitt

134: Kan Gud vara ond? ? Joel Halldorf

Navid pratar med teologen och författaren Joel Halldorf om vad Gud är för något, hur vi skapar Gud i Sverige i dag, vad kapitalism har med religion att göra och varför både Navid och Joel skulle kunna må bra av att få en fysisk käftsmäll nån gång då och då. Här hittar du Joel Halldorf och vart du kan köpa hans bok: Twitter: https://twitter.com/joelsh Boken ?Gud: Jakten : existentiell svindel i det tjugoförsta århundradet? https://www.adlibris.com/se/bok/gud-jakten-existentiell-svindel-i-det-tjugoforsta-arhundradet-9789188589798?gclid=Cj0KCQjwrsGCBhD1ARIsALILBYrbzDS7VL4kSU7ggI-sCpHNZ8sh-UQzJ565RBTJKYRBzQfpTzsNXCMaAowVEALw_wcB Stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon och få avsnitten dagen innan och reklamfria, med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/? YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi? Vi har valt att inaktivera kommentarerna och för att fortsätta samtalen kan ni göra det på Hur kan vi? - Eftersnack på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi? Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiri...? Twitter: https://twitter.com/modiri_navid? Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se?.
2021-03-23
Länk till avsnitt

133: Svenska kristna kunde inte hantera Jesus som homosexuell ? Elisabeth Ohlson

Navid pratar med konstnären och fotografen Elisabeth Ohlson Wallin om att porträttera Jesus som homosexuell, Drottning Silvia som tvättar bort nazistiska symboler och varför HBTQ-personer har irriterat makten genom hela mänsklighetens historia. Här hittar du Elisabeth Ohlson: Hemsida: https://ohlson.se Facebook: https://www.facebook.com/Elisabeth-Ohlson-202986989768775 Instagram: https://www.instagram.com/elisabethohlson/ Stötta Hur kan vi? genom att bli Patreon och få avsnitten dagen innan och reklamfria, med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/ YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi Eftersnack-gruppen på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial/ Twitter: https://twitter.com/modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-03-16
Länk till avsnitt

Hur kan vi prata om yttrandefrihet?

Vårens konkluderande kompilation inleds med ett samtal från Hur kan vi Live med Ann Heberlein, Aron Flam och Malcom Kyeyune, därefter följer utsnitt från när Navid pratade med Per Björklund, Lars Vilks, Ashkan Fardost, Christer Sturmark och Elaine Eksvärd om olika aspekter av Yttrandefrihet. Nästa vecka är vi tillbaka med säsong 6! Se alla Hur kan vi? Live genom att bli patreon på patreon.com/hurkanvi Följ Aron Flam på Twitter: https://twitter.com/AronFlam/ Följ Malcom på Facebook: https://www.facebook.com/Tinkzorg Lyssna på avsnitt #4 med Per Björklund: https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/hur-kan-vi-29655/episodes/4-per-bjorklund-hur-kan-vi-prata-om-yttrandefrihet-23355069 Lyssna på avsnitt #54 med Lars Vilks: https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/hur-kan-vi-29655/episodes/54-lars-vilks-jag-kan-inte-ga-nagonstans-utan-livvakter-24430411 Lyssna på avsnitt #125 med Ashkan Fardost: https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/hur-kan-vi-29655/episodes/125-ashkan-fardost-att-vara-woke-ar-inte-ett-vansterfenomen-54958846 Följ Ashkan på Twitter: https://twitter.com/TouristInSpace/ Lyssna på avsnitt #131 med Christer Sturmark: https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/hur-kan-vi-29655/episodes/131-christer-sturmark-vi-kan-inte-lata-vart-samhalle-styras-av-religion-och-kanslor-52554930 Följ Christer på Twitter: https://twitter.com/ChSturmark Lyssna på avsnitt #123 med Elaine Eksvärd: https://www.podplay.com/sv-se/podcasts/hur-kan-vi-29655/episodes/123-elaine-eksvard-jag-hatar-inte-alla-man-jag-hatar-min-pappa-44235121 Följ Elaine på Instagram: https://www.instagram.com/elaineeksvard/ Bli Patreon och stötta Hur kan vi? med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/ YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi Eftersnack-grupp på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial/ Twitter: https://twitter.com/modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-03-08
Länk till avsnitt

Hur kan vi prata om maskulinitet?

Navid pratar med Mårten Granlund, Ivar Arpi, Kimmie Åhlén, Hampus Nessvold och Alexander Bard om olika aspekter av maskulinitet. Lyssna på avsnitt #75 med Mårten Granlund: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/19141034/75-marten-granlund-hur-ar-det-att-vara-man-idag Följ Mårten på Instagram: https://instagram.com/martengranlund https://underkevlaret.se Lyssna på avsnitt #74 med Ivar Arpi: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/24482557/74-ivar-arpi-du-ar-ingen-riktig-man-om-du-inte-ar-beredd-att-do-for-din-kvinna Följ Ivar på Twitter: https://twitter.com/Ivarpi/ Lyssna på avsnitt #55 med Kimmie Åhlén: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/24430410/55-kimmie-ahlen-jag-fornekade-forintelsen Lyssna på avsnitt #29 med Hampus Nessvold: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/24243944/29-hampus-nessvold-hur-kan-vi-prata-om-maskulinitet Följ Hampus på Instagram: https://www.instagram.com/hampusnessvold/ Lyssna på avsnitt #31 med Alexander Bard: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/24404186/31-alexander-bard-hur-kan-vi-prata-om-sex-makt-och-vald-i-natverkssamhallet Följ Alexander på Twitter: https://twitter.com/Bardissimo Bli Patreon och stötta Hur kan vi? med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/ YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi Eftersnack-grupp på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial/ Twitter: https://twitter.com/modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-03-01
Länk till avsnitt

Hur kan vi prata om religion?

Navid pratar med Ann Heberlein, Christer Sturmark, Rashid Musa, Sherin Khankan, Dan Korn och Kent Wisti om olika perspektiv av religion. Lyssna på avsnitt #1 med Ann Heberlein: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/23354129/1-ann-heberlein-hur-kan-vi-prata-om-gud Lyssna på avsnitt #131 med Christer Sturmark: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/52554930/131-christer-sturmark-vi-kan-inte-lata-vart-samhalle-styras-av-religion-och-kanslor Följ Christer på instagram: https://twitter.com/ChSturmark Lyssna på avsnitt #130 med Rashid Musa: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/50469553/130-rashid-musa-icke-muslimer-tror-att-muslimer-inte-har-humor Följ Rashid på instagram: https://www.instagram.com/rashidmusa/ Lyssna på avsnitt #26 med Sherin Khankan: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/1912526/26-sherin-khankan-how-can-we-talk-about-islam Följ Sherin på instagram: https://www.instagram.com/sherinkhankan/ Lyssna på avsnitt #83 med Dan Korn: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/22266788/83-dan-korn-hur-kan-vi-prata-om-svensk-kultur Lyssna på avsnitt #45 med Kent Wisti: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/24427995/45-kent-wisti-svenska-kyrkan-ar-snart-dod Följ Kent på instagram: https://www.instagram.com/wistikent/ Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/ YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial/ Twitter: https://twitter.com/modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-02-22
Länk till avsnitt

Hur kan vi prata om rasism?

Navid pratar med Alexander Bard, Rashid Musa, Daniel Lampinen, Henrik Johansson, Paula Bieler, Dan Park, Elaine Eksvärd och Gustav Kasselstrand om olika perspektiv gällande rasism. Lyssna på avsnitt #109 med Alexander Bard: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/37013352/109-alexander-bard-vi-ar-pavag-in-i-50-ar-av-morker Följ Alexander på Twitter: https://twitter.com/bardissimo Lyssna på avsnitt #130 med Rashid Musa: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/50469553/130-rashid-musa-icke-muslimer-tror-att-muslimer-inte-har-humor Följ Rashid på instagram: https://www.instagram.com/rashidmusa/ Lyssna på avsnitt #20 med Daniel Lampinen: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/23826826/20-daniel-lampinen-hur-kan-vi-prata-om-rasism Följ Daniel på Twitter: https://twitter.com/daniellampinen Lyssna på avsnitt #13 med Henrik Johansson: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/1912540/13-henrik-johansson-hur-kan-vi-prata-om-anti-rasism Följ Henrik på Twitter: https://twitter.com/mrhenko123 https://www.interasistmen.se Lyssna på avsnitt #23 med Paula Bieler: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/24243938/23-paula-bieler-hur-kan-vi-prata-om-migration Följ Paula på Twitter: https://twitter.com/PaulaBieler Lyssna på avsnitt #76 med Dan Park: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/24482556/76-dan-park-jag-hade-hakkors-pa-mig-till-tingsratten Följ Dan på Twitter: https://twitter.com/park_fredrik Lyssna på avsnitt #123 med Elaine Eksvärd: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/44235121/123-elaine-eksvard-jag-hatar-inte-alla-man-jag-hatar-min-pappa Följ Elaine på Instagram: https://www.instagram.com/elaineeksvard/ Lyssna på avsnitt #127 med Gustav Kasselstrand: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/46653225/127-gustav-kasselstrand-jag-tar-det-som-en-komplimang-att-bli-kallad-rasist Följ Gustav på Twitter: https://twitter.com/gustavkassel Bli Patreon och stötta Hur kan vi? med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/ YouTube: https://youtube.com/c/hurkanvi Eftersnack-grupp på Facebook: https://www.facebook.com/groups/hurkanvi Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial/ Twitter: https://twitter.com/modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-02-15
Länk till avsnitt

Hur kan vi prata om framtiden?

Navid pratar med Ashkan Fardost, Stefan Hyttfors, Gustaf Josefsson Tadaa, Gustav Martner, Alexander Bard och Mathias Sundin om olika perspektiv av framtiden. Lyssna på avsnitt #2 med Ashkan Fardost: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/23355071/2-ashkan-fardost-hur-kan-vi-leva-med-robotar Följ Ashkan på instagram: https://www.instagram.com/touristinspace/ Lyssna på avsnitt #6 med Stefan Hyttfors: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/23357258/6-stefan-hyttfors-hur-kan-vi-forbereda-oss-for-framtiden Följ Stefan på instagram: https://www.instagram.com/hyttfors/ Lyssna på avsnitt #15 med Gustaf Josefsson Tadaa: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/1912538/15-gustaf-josefsson-tadaa-hur-kan-vi-prata-om-framtiden Följ Gustaf på instagram: https://www.instagram.com/gustaftadaa/ Lyssna på avsnitt #33 med Gustav Martner: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/4687153/33-gustav-martner-hur-kan-vi-prata-om-skarmtid Följ Gustav på instagram: https://www.instagram.com/martnerman/ Lyssna på Framtidsspaning 2021 med Alexander Bard & Ashkan Fardost: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/53146202/tidigast-2022-kan-vi-prata-om-post-corona-framtidsspaning-med-alexander-bard-ashkan-fardost Lyssna på avsnitt #88 med Mathias Sundin: https://www.podplay.com/sv/podcast/29655/hur-kan-vi/episode/24304360/88-mathias-sundin-hur-kan-vi-prata-om-framtidsoptimism Följ Mathias på instagram: https://www.instagram.com/mathiassundin/ Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/ YouTube: https://bit.ly/36hHqcS Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial/ Twitter: https://twitter.com/modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-02-08
Länk till avsnitt

Hur kan vi prata om psykisk ohälsa?

Navid pratar med En Arg Blatte Talar, Georgios Karpathakis, Kristina Paltén, David Eberhard, David Stiernholm och Gustav Martner om olika aspekter av psykisk ohälsa. Lyssna på avsnitt #124 med En Arg Blatte Talar: https://play.acast.com/s/hurkanvi/c65e116e2e5ff6115356191a3c2b2b89 Följ En Arg Blatte Talar på Facebook: https://www.facebook.com/argblattetalar/ Angry Foreigner på Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC8kf0zcrJkz7muZg2C_J-XQ Lyssna på avsnitt #46 med Georgios Karpathakis Jaenson: https://play.acast.com/s/hurkanvi/577e8377-2af4-4330-a900-332262e5cc5f http://www.underbaraadhd.se Lyssna på avsnitt #59 med David Eberhard: https://play.acast.com/s/hurkanvi/b36a99de-22a3-4dfe-aad2-423fa9f343ca Följ David på Twitter: https://twitter.com/eberharddavid/ Lyssna på avsnitt #39 med Kristina Paltén: https://play.acast.com/s/hurkanvi/405fca78-c2de-465c-9f8b-adb7042d12e2 https://palten.se Lyssna på avsnitt #43 med David Stiernholm: https://play.acast.com/s/hurkanvi/a7e5b9ad-c5d6-4c6a-b653-5dd217fc1e90 Följ David på Instagram: https://www.instagram.com/davidstiernholm/ Lyssna på avsnitt #33 med Gustav Martner: https://play.acast.com/s/hurkanvi/f4497ff3-5561-45a1-8ea6-da7df973b3df Följ Gustav på Instagram: https://www.instagram.com/martnerman/ ????????????? Bli Patreon och stötta Hur kan vi? med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/ YouTube: https://bit.ly/36hHqcS Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial/ Twitter: https://twitter.com/modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-02-01
Länk till avsnitt

Hur kan vi prata om integration?

Navid samtalar med Mustafa Panshiri, Johanna Jönsson, Paula Bieler, Hanif Bali och Malcom Kyeyune. Vidare innehåller avsnittet ett klipp från Hur Kan Vi? Live med gästerna Hanif Bali, Per Brinkemo och Mustafa Panshiri. Se alla Hur kan vi? Live genom att bli patreon på https://patreon.com/hurkanvi. Följ Mustafa Panshiri på Instagram: https://www.instagram.com/mustafa.panshiri/ Följ Hanif Bali på Instagram: https://www.instagram.com/hanifb/ Följ Per Brinkemo på Twitter: https://twitter.com/PerBrinkemo/ Lyssna på avsnitt #14 med Mustafa Panshiri: https://play.acast.com/s/hurkanvi/2ca098ab-e85e-46dd-b85b-735179a3a560 Följ Mustafa på Instagram: https://www.instagram.com/mustafa.panshiri/ Lyssna på avsnitt #24 med Johanna Paarup-Jönsson: https://play.acast.com/s/hurkanvi/75310e3b-b26f-40fb-9a63-2a78c2c790fa Följ Johanna på Facebook: https://www.facebook.com/johanna.jonsson.794/ Lyssna på avsnitt #23 med Paula Bieler: https://play.acast.com/s/hurkanvi/5a7f9fd0-5d43-4fc9-a971-b7c1eb45366c Följ Paula på Instagram: https://www.instagram.com/paula.bieler/ Lyssna på avsnitt #40 med Malcom Kyeyune: https://play.acast.com/s/hurkanvi/e486847e-e4d7-4c6f-be3f-e2ff881cc235 Följ Malcom på Facebook: https://www.facebook.com/Tinkzorg Lyssna på avsnitt #32 med Hanif Bali: https://play.acast.com/s/hurkanvi/a5cd41b0-9744-4914-a0ce-d5444562b3f0 Följ Hanif på Instagram: https://www.instagram.com/hanifb/ Hur kan vi prata om narkotika? https://www.youtube.com/watch?v=gJxehzW_kX0 Hur kan vi prata om jämställdhet? https://www.youtube.com/watch?v=D31cQnT_sgM Hur kan vi prata om medvetenhet? https://www.youtube.com/watch?v=mycxTBiPhuY Bli Patreon och stötta Hur kan vi? med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/ YouTube: https://bit.ly/36hHqcS Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial/ Twitter: https://twitter.com/modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-01-25
Länk till avsnitt

Hur kan vi prata om medvetenhet?

Avsnittet innehåller ett klipp från Hur Kan Vi? Live med gästerna Dan Korn, Tanja Suhinina och Bob Hansson. Vidare pratar (och mediterar) Navid med Jimmie Åkesson, Christer Sturmark, Lena Andersson, Alexander Bard, Ashkan Fardost, Per Johansson samt Jonna Bornemark. Se alla Hur kan vi? Live genom att bli patreon på patreon.com/hurkanvi. Följ Tanja på instagram: https://www.instagram.com/tanja.suhinina/ Följ Bob på instagram: https://www.instagram.com/bobhansson/ Lyssna på avsnitt #78 med Jimmie Åkesson: https://play.acast.com/s/hurkanvi/2fc98dd4fcb42658a343c0144fcd8b9a Följ Jimmie på instagram: https://www.instagram.com/akesson.jimmie/ Lyssna på avsnitt #131 med Christer Sturmark: https://play.acast.com/s/hurkanvi/79c999e455807e2067d02daf2b5f9c50 Följ Fri Tanke på instagram: https://www.instagram.com/fritanke.se/ https://fritanke.se Lyssna på avsnitt #126 med Lena Andersson: https://play.acast.com/s/hurkanvi/445a3267e36fe702cecae86132dfa035 Köp Lenas bok Dottern: https://www.bokus.com/bok/9789177952787/dottern-en-berattelse-om-folkhemmets-upplosning/ Lyssna på avsnitt #31 med Alexander Bard: https://play.acast.com/s/hurkanvi/db002023-01bd-4008-a7fc-84d63eae934d Följ Alexander på twitter: https://twitter.com/bardissimo/ Lyssna på avsnitt #125 med Ashkan Fardost: https://play.acast.com/s/hurkanvi/0bbd6bd211bca907a5b68e0e7f295131 Följ Ashkan på instagram: https://www.instagram.com/touristinspace/ Lyssna på avsnitt #115 med Per Johansson: https://play.acast.com/s/hurkanvi/dfb86c24c57c3f3262b40859ea7ecdef Lyssna på avsnitt #97 med Jonna Bornemark: https://play.acast.com/s/hurkanvi/205a8683622c2d4eaaec1cf8ea6711b8 Kolla in Jonnas böcker: http://volante.se/forfattare-och-talare/jonna-bornemark/ Bli Patreon och stötta Hur kan vi? med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/ YouTube: https://bit.ly/36hHqcS Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial/ Twitter: https://twitter.com/modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-01-18
Länk till avsnitt

Hur kan vi prata om Jämställdhet?

Avsnittet innehåller ett längre klipp från Hur Kan Vi? Live med gästerna David Eberhard, Elin Sundin och Atilla Yoldas. Fortsättningsvis innehåller avsnittet tre kortare klipp där Navid talar med Linnéa Claeson, Elin Sundin och Pamela von Sabljar. Se alla Hur kan vi? Live genom att bli patreon på patreon.com/hurkanvi. Följ David Eberhard på instagram: https://www.instagram.com/eberharddavid/ Följ Elin på instagram: https://www.instagram.com/elin.sundin/ Följ Atilla på instagram: https://www.instagram.com/atillayoldas/ Lyssna på avsnitt #3 med Linnéa Claeson: https://play.acast.com/s/hurkanvi/-3linneaclaeson-hurkanvipratajamstalldhet- Följ Linnéa på instagram: https://www.instagram.com/assholesonline/ https://www.instagram.com/linneaclaeson/ Lyssna på avsnitt #80 med Elin Sundin: https://play.acast.com/s/hurkanvi/78632e72eaf813d82a275e36fd424162 Följ Elin på instagram: https://www.instagram.com/elin.sundin/ Lyssna på avsnitt #81 med Pamela von Sabljar: https://play.acast.com/s/hurkanvi/1996424fb90e0b39194a9334cbe2a9cc Följ Pamela på instagram: https://www.instagram.com/pamelavonsabljar/ Bli Patreon och stötta Hur kan vi? med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/ YouTube: https://bit.ly/36hHqcS Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial/ Twitter: https://twitter.com/modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-01-11
Länk till avsnitt

Hur kan vi prata om narkotika?

Navid talar med Wally Johnson som då var aktiv med filmen Mary and I, Erik Leijonmarck som är Generalsekreterare för ECAD (European Cities Against Drugs), Paradise Hotel- och Ex on the beach-deltagaren Arvid Stenbäcken som berättar om sin personliga relation till narkotika samt Filip Bromberg som är Generalsekreterare för Nätverket för Psykedelisk Vetenskap. Lyssna på avsnitt #34 med Wally Johnson: https://play.acast.com/s/hurkanvi/d8c9d9b5-78ed-402c-9137-2514f7cd61d9 Följ Wally Johnson på instagram: https://www.instagram.com/wallyjohnsons/ Lyssna på avsnitt #41 med Erik Leijonmarck: https://play.acast.com/s/hurkanvi/46ac7a33-8d7a-4a23-83ef-f369e528bcf2 Läs mer om ECAD: http://www.ecad.net Lyssna på avsnitt #61 med Arvid Stenbäcken: https://play.acast.com/s/hurkanvi/1d445a83-9733-497c-a04c-9e5ee78e06cc Följ Arvid Stenbäcken på instagram: https://www.instagram.com/arvidvs/ Lyssna på avsnitt #128 med Filip Bromberg: https://play.acast.com/s/hurkanvi/e7de315d93b3e0b6d9c322571b214136 Läs mer om Nätverket för Psykedelisk Vetenskap: https://www.psykedeliskvetenskap.org Läs mer om Osmond Labs: https://www.osmondlabs.org Bli Patreon och stötta Hur kan vi? med valfri summa per månad på www.patreon.com/hurkanvi Gillar du det Hur kan vi? gör och vill stötta med en engångssumma, swisha till 123 124 77 33. Följ Hur kan vi? på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/hurkanvi/ YouTube: https://bit.ly/36hHqcS Följ Navid på sociala medier: Instagram: https://www.instagram.com/navidmodiriofficial/ Twitter: https://twitter.com/modiri_navid Alla avsnitt av podden och kontaktuppgifter hittar du på https://www.hurkanvi.se.
2021-01-04
Länk till avsnitt

?Tidigast 2022 kan vi prata om post-Corona? ? Framtidsspaning med Alexander Bard & Ashkan Fardost

I säsongens sista avsnitt av Hur kan vi? bjuder vi in till framtidsspaning med teknologi- och framtidsexperten Ashkan Fardost samt filosofen och författaren Alexander Bard. Samtalet utgår från de lyssnarfrågor som skickades in av er inför samtalet och de ämnen som täcks är bland annat antagoni, framtida samhällsstruktur, vad som händer efter Corona och vad vi kan se för ljus under 2021.
2020-12-28
Länk till avsnitt

#131 Christer Sturmark: ?Vi kan inte låta vårt samhälle styras av religion och känslor?

Christer är är en svensk författare, förläggare, debattör och tidigare IT-entreprenör. Han är en av grundarna till bokförlaget Fri Tanke och även tidigare ordförande för förbundet Humanisterna. I detta samtal pratar Christer och Navid om en upplysning 2.0, att Sverige vilar på en kristen värdegrund, att tänka förnuftigt, döden samt gränser och utfrysningskultur.
2020-12-21
Länk till avsnitt

#130 Rashid Musa: Icke-muslimer tror att muslimer inte har humor

Rashid Musa är lärare, debattör och skribent. Han har varit ordförande för Sveriges Unga Muslimer under större delar av 2010-talet. I detta samtal pratar Rashid och Navid om humorns roll i samhället, mordet på läraren i Paris, inkludering, jämlikhet och koranbränning.
2020-11-30
Länk till avsnitt

Samtalspsykologen: Den som ger sig in i leken får leken tåla (oktober)

Hur kan vi? bjuder in Johan Grant för att analysera samtalen Navid hade med Ashkan Fardost, Lena Andersson och Gustav Kasselstrand. Johan delar med sig av tankar kring hur Navid kan förbättra sig i sitt sätt att leda samtal. Johan och Navid pratar om hur det är att vara uppvuxen i ett privilegierat land, panikångest, nyfikenhet och känslan av att både ha de intellektuella och de politiska ögonen på sig.
2020-11-26
Länk till avsnitt

#129 Jenny Koos: Är kvinnokroppen för besvärlig för traditionell sjukvård?

Jenny Koos är sexualhälsorådgivare, Justisse holistic reproductive health practitioner, doula och författare. I detta samtal pratar Jenny och Navid i stort om kvinnohälsa. De pratar om fertilitetsförståelse, PMS, hormoner och landar i vikten av att förstå och lära känna sin egna kropp. www.vulverine.se www.instagram.com/vulverinekoos/ www.facebook.com/Vulverine/
2020-11-23
Länk till avsnitt

#128 FILIP BROMBERG: Kan psykedelika rädda liv?

Filip Bromberg är leg. psykolog med privatpraktik specialiserad på integration av psykedeliska upplevelser. Filip är också generalsekreterare för Nätverket för psykedelisk vetenskap och ordförande i stiftelsen Osmond Foundation. I detta samtal pratar Filip och Navid om psykedelika. Vad det är för något, forskning i ämnet, misstag under 60-talet, psykisk ohälsa och hur psykedelika kan vara kopplat till Internet. De pratar också om vikten av integrering av den psykedeliska upplevelsen samt om studien på Karolinska där ett team ska undersöka effekten av psilocybin mot depression.
2020-11-16
Länk till avsnitt
Hur lyssnar man på podcast?

En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.