Bra podcast

Sveriges 100 mest populära podcasts

Di Morgonkoll

Di Morgonkoll

Di Morgonkoll ger dig nattens viktigaste nyhetshändelser, och vad du måste ha koll på under dagen som väntar. Nytt avsnitt varje vardagsmorgon.

Prenumerera

iTunes / Overcast / RSS

Webbplats

di.se

Avsnitt

Di Morgonkoll 13 november

EU och Storbritannien har nått en provisorisk uppgörelse om ett utträdesavtal, som inkluderar en lösning på frågan om den irländska gränsen. Oljebolagen backar på bred front runt om i världen när oljepriset fortsätter söderut.

2018-11-14
Länk till avsnitt

Di Morgonkoll 13 november

Det globala börshumöret sviktar ? Tokyobörsen faller kraftigt. Oro för biltullar tynger biltillverkare, både Honda och Toyota backar i Tokyo. Christer Gardells Cevian djupanalyserar Nordea inför en större investering i bankaktien

2018-11-13
Länk till avsnitt

Di Morgonkoll 12 november

Opec-länderna möttes i Abu Dhabi i helgen och lade då grunderna för produktionsminskningar under nästa år. Nordea fonder går mot strömmen och storhandlar i H&M. Kinesiska e-handlaren Alibaba satte nytt försäljningsrekord under söndagens Singles Day. 

2018-11-12
Länk till avsnitt

Di Morgonkoll 9 november

Handelsbanken kan vara nära att få sin första kvinnliga vd och koncernchef. Volvo Cars skrotar planerna på att exportera bilar av modellen S60 från USA-fabriken till Kina. Den amerikanska centralbanken lämnade som väntat räntan oförändrad vid novembermötet igår.

2018-11-09
Länk till avsnitt

Di Morgonkoll 8 november

Asienbörserna följde med New York upp och framför allt Japanbörsen steg kraftigt på torsdagen, efter onsdagens tvekande reaktion på USA:s mellanårsval.

2018-11-07
Länk till avsnitt

Di Morgonkoll 7 november

Demokraterna återtar makten i representanthuset medan Republikanerna behåller sin majoritet i senaten. Demokraterna har samtidigt lyckats vinna guvernörsposter i flera delstater där Donald Trump var stark i valet 2016, bland annat Michigan och Kansas. Republikanerna lyckades dock vinna guvernörsvalen i Ohio och Florida. Riskkapitalbolaget EQT överväger en börsnotering 

2018-11-07
Länk till avsnitt

Di Morgonkoll 6 november

Kina är redo att ha diskussioner och arbeta med USA för att lösa handelskonflikterna eftersom de två länderna kommer att förlora på denna konflikt, uppger Kinas vicepresident Wang Qishan. Handelsbanken har fått banktillstånd för sitt nybildade brittiska dotterbolag.

2018-11-06
Länk till avsnitt

Di Morgonkoll 5 november

Det japanska konglomeratet Softbank väntas få godkänt av Tokyobörsen att notera sin mobilenhet. Kinas president Xi Jinping lovar att sänka importtullar och fortsätta att bredda tillgången till marknader. Svensk mäklarstatistik har kommit under morgonen, och visar på att bostadsrättspriserna i riket som helhet var oförändrade i oktober jämfört med föregående månad. Detsamma gäller villapriserna.

2018-11-05
Länk till avsnitt

Di Morgonkoll 2 november

Donald Trump uppges ha bett sin regering ta fram förslag på ett möjligt handelsavtal med Kina. Förhoppningen om bättre relationer får börserna att stiga runt om världen. Apple redovisade ett resultat per aktie och försäljning för det fjärde kvartalet som var bättre än analytikernas förväntningar. Aktien sjönk dock cirka 4 procent i efterhandeln sedan bolaget förutspår sämre efterfrågan för bolagets nya Iphone-modell.

2018-11-02
Länk till avsnitt

Di Morgonkoll 1 november

God morgon! Här är torsdagmorgonens viktigaste nyheter!

2018-11-01
Länk till avsnitt

Di Morgonkoll 31 oktober

Asien börserna handlas upp på morgonen.

Samsung rapporterar en rekordvinst i sin delårsrapport. Nettoresultatet på motsvarande 105 miljarder kronor var ett lyft med över 17 procent jämfört med i fjol.

2018-10-30
Länk till avsnitt

Di Morgonkoll 30 oktober

Stockholmsbörsen utreder hur bostadsutvecklare som till exempel JM, Peab och Oscar Properties redovisar sina intäkter, det skriver SvD.

Amerikanska verkstadsbolaget Timken som konkurrerar med svenska SKF redovisar ett justerat resultat per aktie på en dollar och 6 cent för det tredje kvartalet, vilket var i linje med vad analytiker väntat sig. Intäkterna kom in något under prognosen.

2018-10-29
Länk till avsnitt

Di Morgonkoll 29 oktober

Rivstarta veckan med måndagmorgonens viktigaste nyheter.

2018-10-29
Länk till avsnitt

Di Morgonkoll 26 oktober

På Asienbörserna är det ner på morgonen efter att USA-börserna rekylerat upp igår. Volvo Cars levererade ett rörelseresultat på 1,8 miljarder kronor, nästan en halvering jämfört med samma period förra året. Bakom minskningen ligger bland annat högre tullar och kostnader för produktlansering.

2018-10-26
Länk till avsnitt

Di Morgonkoll 25 oktober

Börsfrossan sprider sig ? kraftiga fall på Asiens ledande börser. I Stockholm väntas börsen öppna ned.

2018-10-25
Länk till avsnitt

Di Morgonkoll 24 oktober

Onsdagens viktigaste nyheter.

2018-10-24
Länk till avsnitt

Di Morgonkoll 23 oktober

Tisdagens viktigaste nyheter.

2018-10-23
Länk till avsnitt

Di Morgonkoll 22 oktober

Positiva resultat för Astras läkemedel och rejält på upp på de kinesiska börserna.

2018-10-22
Länk till avsnitt

Fredagen den 19 oktober

Telia, Volvo och Atlas Copco rapporterar. Dessutom kommenterar Skanska klockan 08 gårdagens vinstvarning.

2018-10-19
Länk till avsnitt

Di Morgonkoll 18 oktober

SEB pekas ut i enorm skattehärva. Bostadsutvecklaren Tobin Properties vinstvarnar innan torsdagens rapport.

2018-10-18
Länk till avsnitt

Di Morgonkoll 17 oktober

Vi börjar med att ekobrottsmyndigheten i Sverige har fått dokument som påstås visa att banken Nordea kan ha brutit mot reglerna för penningtvätt. Netflix överträffade analytikernas förväntningar rejält i det tredje kvartalet.

2018-10-17
Länk till avsnitt

Di Morgonkoll 16 oktober

Konflikten mellan Saudiarabien och USA oroar marknaderna. DNB sänker Skanska till sälj från behåll.

2018-10-16
Länk till avsnitt

Di Morgonkoll 15 oktober

Efter intensiva förhandlingar om Storbritanniens utträde ur EU så har dödläge uppstått i Brexit-frågan. Getinge reserverar 1,8 miljarder för väntade skadeståndskrav i Nordamerika. Ulf Kristersson ger upp sina försök att bilda en regering. Talmannen Andreas Norlén kommer kalla ledarna för de övriga sju partierna, exklusive Moderatledaren, till en ny talmansrunda i dag.

2018-10-15
Länk till avsnitt

Di Morgonkoll 12 oktober

USA-börserna fortsatte ner under torsdagen. Tencent Music Entertainment skjuter upp börsnotering på grund av börsoron.

2018-10-12
Länk till avsnitt

Di Morgonkoll 11 oktober

Stora fall på börserna i USA och i Asien. Brexit-uppgörelse inom räckhåll, enligt förhandlare.

2018-10-11
Länk till avsnitt

Di Morgonkoll 10 oktober

Skaffa dig morgonkoll: USA:s president Donald Trump är kritisk till Feds styrräntehöjningar och vill att dessa sker långsammare. Google har lämnat in en överklagan mot den miljardbot företaget straffats av EU med för marknadsmissbruk.

2018-10-10
Länk till avsnitt

Di Morgonkoll 9 oktober

Google stänger ned Facebook-utmanaren Goog+ och Volkswagen siktar på notering av Scania.

2018-10-09
Länk till avsnitt

Di Morgonkoll 8 oktober

Modejätten H&M köper aktier i Klarna och startar ett samarbete. Nedåt på börserna i Kina, trots stöd från centralbanken.

2018-10-08
Länk till avsnitt

Di Morgonkoll 5 oktober

Skaffa dig morgonkoll. Elon Musk går ut och hånar den amerikanska finansinspektionen, SEC, på Twitter. Samsung gör en rekordvinst i det tredje kvartalet och Donald Trump vill intensifiera handelssamtal med andra länder och använda avtalet med Mexico och Kanada som mall.

2018-10-05
Länk till avsnitt

Di Morgonkoll 4 oktober

Bostadsrättspriserna steg i snitt två procent i landet i september jämfört med föregående månad. Villapriserna sjönk däremot ungefär en procent. Det visar siffror från Svensk Mäklarstatistik

Italiens premiärminister Guisippe Conte bekräftade under en presskonferens i Rom igår att regeringen räknar med ett budgetunderskott på 2,4 procent av BNP i år, vilket sedan ska minska till 1,8 procent år 2021.

2018-10-03
Länk till avsnitt

Di Morgonkoll 3 oktober

Flera industribolag får sänkta rekommendationer.

2018-10-03
Länk till avsnitt

Di Morgonkoll 2 oktober

Det reviderade Nafta-avtalet påverkar börserna globalt. Idag så planar nu rörelserna ut i Asien. Tokyobörsen som nådde 27-årshögsta på måndagen rör sig sidledes medan Hong Kong-börsen sjunker. Börserna i fastlandskina håller helgstängt.

Oljepriset fortsätter upp i och med handelsavtalet och att USA:s Iransanktioner närmar sig. Brentoljan kostar nu omkring 85 dollar per fat.

2018-10-02
Länk till avsnitt

Di Morgonkoll 1 oktober

Kanada ansluter sig till ett reformerat Nafta-avtal. USA och Kanada har till sist kommit överens om ett ramverk för frihandel som tillsammans med USA:s tidigare uppgörelse med Mexico räddar Nafta-avtalet.

Bostadspriserna i storstäderna kommer att stiga det närmsta året, det tror närmare hälften av dom svarande i en ny Sifo-mätning gjord på uppdrag av mäklarfirman Bjurfors.

2018-09-30
Länk till avsnitt

Di Morgonkoll 28 september

Saab och Boeing har vunnit upphandlingen om att bygga 350 skolflygplan till det amerikanska flygvapnets pilot-tränings-system. Det handlar om en affär i mångmiljardklassen. 

De amerikanska börserna som letade sig upp under torsdagen efter onsdagens stängning i rött. Storbolagsindex S&P 500 steg 0,3 procent och Nasdaqs stängde upp 0,7 procent.

2018-09-27
Länk till avsnitt

Di Morgonkoll 27 september

Starta dagen med Di Morgonkoll! Asienbörserna pekar svagt nedåt under torsdagen. Vi berättar också om förväntningarna på rapporterande H&M.

2018-09-27
Länk till avsnitt

Di Morgonkoll 26 september

Di Morgonkoll - allt du behöver veta inom ekonomi och politik.

2018-09-26
Länk till avsnitt

Trailer

Di Morgonkoll ger dig nattens viktigaste nyhetshändelser, och vad du måste ha koll på under dagen som väntar. Nytt avsnitt varje vardagsmorgon.

2018-09-25
Länk till avsnitt
En liten tjänst av I'm With Friends. Finns även på engelska.
Uppdateras med hjälp från iTunes.